Page 22

KALENDER SEPTEMBER - OKTOBER

OKTOBER - NOVEMBER

OKTOBER - DECEMBER

Martinus Rørbye, En siddende nubier, Rom, 1839. Tilhører Nivaagaards Malerisamling.

GUD TALER UD I BIOGRAFEN

KENDTE NAVNE PÅ NR. VOSBORG

FREMMEDHED SET I BILLEDER

’Gud taler ud’ er filmatiseringen er Jens Blendstrups selvbiografiske bestseller af samme navn fra 2004 og beskrives som en skæv, sjov og rørende film af den prisbelønnede instruktør Henrik Ruben Genz med Søren Malling i sit livs rolle som Uffe/Gud (billedet). I 80’erne vokser Jens og hans brødre op i et parcelhus i Risskov. Her regerer familiens overhoved, Uffe – psykolog og selvbestaltet Gud i slåbrok og underbukser. Forandringer truer familiefreden, da Uffe sætter sig for at skrive sine erindringer. Filmen har premiere i Biohuset Lemvig den 28. september. Samme aften har også en anden komedie ’Logan Lucky’ premiere.

Der er garanti for både velkendte hits fra populære, danske kunstnere, når man ser ned over efterårets koncertprogram på herregården Nr. Vosborg ved Vemb. Dodo & The Dodos har været med på den danske hitscene i 30 år og dukker op i original besætning for at åbne ballet den 29. september.

Museet for Religiøs Kunst i Lemvig undersøger med udstillingen ’Billedstorm – fremmedhed’ den del af den visuelle kultur, som repræsenterer de/det fremmede set med et europæisk blik.

Følgende film er også på biografplakaten i den kommende tid: Den utrolige historie om den kæmpestore pære .................... 12. oktober Snemanden ................................................ 12. oktober En fremmed flytter ind ........................... 19. oktober The Foreigner ............................................. 26. oktober Lady Macbeth ............................................ 26. oktober

I midten af oktober er det så sangerinderne fra Tøsedrengene, Anne Dorte Michelsen og Maria Bramsen (billedet), der overtager scenen med velkendte sange fra de 35 år, hvor Tøsedrengene, Ray Dee Ohh og Anne Dorte Michelsen har præget hilisterne. Til gengæld er der nye sange i vente, når Nikolaj & Piloterne kommer i begyndelsen af november. Efterårsprogrammet byder også på en solokoncert med Allan Olsen og et møde med den engelsk-irske duo Jane & Shane.

1. OKTOBER —– 30. DECEMBER, 2017 Kvindemuseet i Aarhus, Skovgaard Museet i Viborg og Museet for Religiøs Kunst i Lemvig præsenterer en udstilling i tre dele, der tager udgangspunkt i reformationens billedstorm og rækker frem til den debat om ytringsfrihed og billedforbud, der foregår i dag.

www.kvindemuseet.dk

www.skovgaardmuseet.dk

www.mfrk.dk

Udstillingen vil sætte fokus på, hvordan fremmedhed er blevet skildret fra reformationen og frem til i dag, og hvordan det har givet anledning til debat, tabu og diskrimination. Fra reformationens satiriske og anti-katolske blade til forestillinger om det jødiske folk som hekse og troldmænd i ledtog med den onde selv, over romantikkens blik på den eksotiske orient og forherligelsen af ’de primitive’ i det moderne, til samtidskunst i dag, hvor der gøres op med fordomme og stereotype opfattelser af fremmedhed. Udstillingen kan ses i perioden 1. oktober–30. december.

nrvosborg.dk

mfrk.dk

biohusetlemvig.dk

Reparation af plæneklippere

Vestjyske steder og stemninger i akvarel og olie...

og andre havemaskiner...

» Kom og oplev den autentiske biografstemning i det smukke gamle hus «

Bio-Huset Se programmet på

Anne Kildegaard Skovgårdvej 4, Ramme 7620 Lemvig T: 2424 9499

22

E: annekildegaard1406@hotmail.com W: annekildegaard.dk Åbent efter aftale

MAGASINET VESTKYSTEN | NR. 03 | SEPTEMBER 2017

Reparation Reservedele Tilbehør Nye maskiner

AUT. VVS-MESTER

Skynd dig ind til...

www.biohusetlemvig.dk og i Lokalavisen

Bio-Huset • Bredgade 17 • 7620 Lemvig Billetbestilling: www.biohusetlemvig.dk • Tlf. 9782 0048

Houe Smed & VVS Houmåvej 22 . Houe . 7620 Lemvig . Tlf. 9783 6302

MAGASINET VESTKYSTEN 0317  

Historier om livet langs vestkysten

MAGASINET VESTKYSTEN 0317  

Historier om livet langs vestkysten