Page 49

REVUE 6. OKTOBER

20. OKTOBER

Læs mere og følg udvalgte nyheder på facebook.com/MagasinetVestkysten og lemvig.nu

4. NOVEMBER

GÆS I VOLDSOM FREMGANG

REDNINGSAKTION LANGT UDE

KØBMAND I TANGSØ CENTRET

Dansk Ornitologisk Forening jubler over en markant fremgang i antallet af grågæs, der overvintrer langs blandt andet vestkysten - og varsler, at der vil komme endnu flere. Også bramgåsen har haft en eksplosiv udvikling langs vestkysten. Vestjysk Landboforening påpeger, at gæssene giver alvorlige problemer på blandt andet landbrugets marker og i vandmiljøet.

Redningsbåden fra Hvide Sande kommer en norsk lystsejler i havsnød til undsætning hele 135 kilometer fra kysten. En redningsaktion, der varer 40 timer.

I Bækmarksbro forstår man at hjælpe hinanden: Mens den lokale købmandsbutik udvider til det dobbelte, er varerne og den daglige handel rykket ind i Tangsø Centrets multihal.

29. OKTOBER MÅSKE FLERE TESTMØLLER

9. OKTOBER SANDFESTIVAL SLÅR REKORD Søndervig Sandskulpturfestival har slået sin egen publikumsrekord.Foreløbigt har 140.000 gæster været forbi årets udstilling af Afrikas vilde dyr, formet som kæmpestore sandskulpturer.

Høvsøre ved Bøvlingbjerg er i spil til flere testplaceringer til nye vindmøller. I forvejen er der fem pladser ved Høvsøre i nordenden af Nissum Fjord. Den langvarige diskussion om opstilling af fire forsøgsvindmøller på Velling Mærsk - tæt ved Vestjyllands Lufthavn i Stauning og Ringkøbing Fjord - ser til gengæld ud til at være afgjort. Et flertal på seks ud af syv medlemmer af byrådets Økonomi- og Erhvervsudvalget siger nej i begyndelsen af november.

4. NOVEMBER NYT KONTOR I VEDERSØ KLIT Feriepartner Hvide Sande overvejer at åbne et kontor i Vedersø Klit for at komme tættere på udlejere og feriegæster: "Det er et område med mere fred og ro, og hvor der er mere luft omkring husene end i især Søndervig og meget anderledes end Hvide Sande. Dermed er området et godt supplement, og samtidig vil vi gerne være med til at hjælpe området ind i en positiv udvikling", siger Jacob Muldkjær Rasmussen, direktør i Feriepartner Hvide Sande.

14. OKTOBER FISK KAN GYDE I VANDLØB Havørred, ål og andre fiskearter kan nu frit vandre fra Ringkøbing Fjord op til gydeområderne i Venner Å-systemet gennem nyanlagte vandløbsstrækninger nord for Højmark – ved Lambækken og op til Karsbækken.

19. OKTOBER

2. NOVEMBER VESTERHAVSOST TIL USA Vesterhavsosten, der får sin særlige karakter i havluften ved Bovbjerg Fyr, er på vej over på den anden side af Atlanterhavet. Madglade newyorkere skal nu også have glæde af osten, der laves på mælk fra økologiske køer på Lemvigegnen. Thise Mejeri får i øvrigt plads til mere end dobbelt så mange Vesterhavsoste, når udvidelsen af lageret er færdig.

DYNAMIT FJERNER BUNKER Med dynamit, spunsvægge og køreveje ud i havet har Kystdirektoratet i løbet af sommeren og efteråret fjernet de sidste af de farlige bunkere langs vestkysten. Blandt andet med en sprængning ved Fjand en aften i september.

Kig ind til os Vi er klar med lokal rådgivning til både private og erhverv. Vi er 7 engagerede medarbejdere, som tilbyder dig seriøs rådgivning og sund fornuft.

Sund fornuft www.sparv.dk

MAGASINET VESTKYSTEN | NR. 04 | NOVEMBER 2016

49

Magasinet Vestkysten 0416  

Historier om livet langs vestkysten

Magasinet Vestkysten 0416  

Historier om livet langs vestkysten