Page 17

Læs mere og følg udvalgte nyheder på facebook.com/MagasinetVestkysten og lemvig.nu

NOVEMBER-DECEMBER

NOVEMBER-DECEMBER

JANUAR

JUL OG KUNST PÅ AAGAARD

MAGISKE VÆSNER I BIOGRAFEN

POESI-TÅRN FYLDER 10 ÅR

Stråtag, toppede brosten, julenisser, julehjerter og duften af gran er rammerne for årets juleudstilling på Aagaard, syd for Hurup i Thy. Bag kunstudstillingerne i den gamle, firlængede gård står en sammenslutning af 30 kunsthåndværkere.

Filmen "Fantastiske Skabninger og hvor de findes” er et spinoff fra Harry Potter-filmene og handler om Newt Scamander, der vender hjem til New York efter en rejse, hvor han har fundet og dokumenteret en række ekstraordinære magiske væsner. Nogle af de fantastiske dyr med forbindelse til troldmandsverdenen slipper selvfølgelig løs…

Den 21. januar er det præcist 10 år siden, at digteren og billedkunstneren Else Husted Kjær kunne åbne sit udsigtstårn på Poesigaarden i Nees for publikum. Ved indvielsen af ”Tårnet næsten ved verdens ende” talte museumsinspektør Ellen Damgaard og forfatteren Jytte Borberg.

Yderligere 14 nye kunsthåndværkere er i samme periode som juleudstillingen – det vil sige frem til 18. december – inviteret til at udstille på Aagaard. Det drejer sig blandt andet om Line-dyr (boligtilbehør med et glimt i øjet), Kristine Markussen (grønlandsk inspireret keramik), Deborah D. Hansen (malerier i poetisk-naturalistisk stil), Birthe Kobæk (inspirerende strik) og Gammelgård Glas (glaskunst fra Bøvlingbjerg). ”Aagard er et godt eksempel på nordisk kvalitet og design. Designet er præget af personligt engagement, der - udover basis i stor faglig indsigt - viser fantasi, nysgerrighed og glæde ved legen i en skabende proces”, oplyser Else Høgh fra Aagaard.

Filmen spiller lige nu i Biohuset i Lemvig, som har følgende film på plakaten i den kommende tid:

Siden har cirka 10.000 gæster besøgt Poesigaardens Galleri, hvor der fra tårnet er en enestående udsigt over den nærliggende Nissum Fjord, som er en vigtig inspirationskilde for Else Husted Kjær.

Rosemarie og gartnerens hemmelighed – 24. nov. Familien Jul i nissernes land - 26. nov. Indignation – 1. dec. Min far Toni Erdmann – 1. dec. Truman - Venner for livet - 8. dec. Lægen fra Chaussy - 8. dec. La Boheme – opera – 12. dec.

”Landskabet betyder alt for mig. Det er jo mit liv, det her. Det er alle de farvesymfonier og malerier, der hele tiden er i landskabet. Fuglene der flyver. Himlene ikke mindst. Og så er der stjernerne”, siger den vestjyske kunstner.

biohusetlemvig.dk

Hun markerer jubilæet på selve dagen. Blandt andet med udlodning af et af sine egne malerier blandt dagens gæster.

aagaard-tekstil.dk poesigaarden.dk

JUL

er

Nyhed fra

ADAX

på Aagaard

» Kom og oplev den autentiske biografstemning i det smukke gamle hus «

Bio-Huset Se programmet på

05

s Ve

te rg ade 7

• Lemvig • Tlf.

10 97 8

5

fra 19. nov. til 18. dec. hver dag kl. 14 - 17 Kunsthåndværkere fra hele landet udstiller og sælger spændende unika tøj, garn, strikkeopskrifter og gaveartikler. I år er udstillingen udvidet til stuehuset med nye kunstnere bl. a. keramik, glas, billeder, smykker m.m.

www.biohusetlemvig.dk og i Lokalavisen

Bio-Huset • Bredgade 17 • 7620 Lemvig Billetbestilling: www.biohusetlemvig.dk • Tlf. 9782 0048

Tekstil

Håndværk

Korsgårdsvej 1, 7760 Hurup Thy Tlf. 97 95 21 82 Følg os på facebook

www.aagaard-tekstil.dk MAGASINET VESTKYSTEN | NR. 04 | NOVEMBER 2016

17

Magasinet Vestkysten 0416  

Historier om livet langs vestkysten

Magasinet Vestkysten 0416  

Historier om livet langs vestkysten