Page 49

REVUE 27. JULI

11. AUGUST

Læs mere og følg udvalgte nyheder på facebook.com/MagasinetVestkysten og lemvig.nu

1. SEPTEMBER

VOLDSOM GAS-AFBRÆNDING

SEA WORKER FJERNES

MØLLE-NEJ SKUFFER BORGMESTRE

En 15 meter høj og støjende gasflamme var dagens attraktion ved Tørringhuse, vest for Lemvig. 14.000 kubikmeter naturgas blev futtet af på en halv time ved en planlagt, kontrolleret afbrænding af 14.000 kubikmeter naturgas.

Efter at have ligget mere end et halvt år ud for Holmsland Klit, er der nu endelig udsigt til, at et kæntret offshore-fartøj bliver fjernet. Arbejdet har trukket ud, fordi det er teknisk kompliceret, ligesom forsikringsforholdene først skulle afklares.

Regeringspartiet Venstre melder nu klart ud, at man ikke ønsker kystnære vindmøller ud for blandt andet Hvide Sande og Harboøre Tange. Det skuffer blandt andet de lokale Venstre-borgmestre i Ringkøbing-Skjern og Lemvig Kommuner.

”Næsten svarende til den mængde, som fire villaer forbruger på et helt år”, fortæller koordinator Søren Andersen fra HMN Naturgas.

13. AUGUST

3. SEPTEMBER

PRIS FOR KRABBE-INITIATIV 2. AUGUST

Geopark Vestjylland har for første gang uddelt sin egen fødevarepris. Vinderen blev Margrete Moore fra Fjand, der blandt andet er kendt for sin store indsats for at gøre krabber fra vestkysten til en lokal delikatesse.

18. AUGUST UVENTET FUND AF UBÅD AFRIKAS DYR I SØNDERVIG Løver, elefanter, leoparder og andre vilde dyr i sand har været sommerens store attraktion på vestkysten. Søndervig Sandskulpturfestival har siden åbningen af årets udstilling i maj foreløbigt haft besøg af over 70.000 gæster. Udstillingen fortsætter frem til den 25. oktober. Med den foreløbige publikumsinteresse er der gode chancer for, at sand-safarien samlet nærmer sig sidste års 120.000 gæster fra ind- og udland.

En tysk ubåd, som ingen har hørt fra siden det sidste livstegn ud for Thyborøn i 1917, er nu fundet ud for Esbjerg. Bag det overraskende fund står dykkerfirmaet JD-Contractor. Firmaets direktør Gert Normann, der også står bag Sea War Museum i Thyborøn, er begejstret og håber at få mulighed for at bjærge ubådens kanon til samlingen i Thyborøn.

19. AUGUST KLIT-HOTEL SØGER IGEN

5. AUGUST DM I VARMLUFTBALLON Fodboldbanerne i Hover var mellemlandingsplads for den første flyvning ved DM for ballonskippere på Tvind-skolerne ved Ulfborg. Luftballonerne fløj angiveligt fløj fra No, var nede og vende i Hover og fortsatte derfra til Ørnhøj.

Det blev kun til en sommer for den nye forpagter af badehotellet på Vedersø Klit. Henrik Nielsen fra Holstebro, der stod for at genåbne hotellet efter års lukning og kuldsejlede redningsforsøg, har forladt jobbet efter kun fire måneder. Badehotellets ejer, Kim Jørgensen fra Viborg, står nu selv for drift af både hotel og restaurant, men søger en ny forpagter til begge dele.

22. AUGUST 9. AUGUST BADEGÆST DRUKNEDE NY UDFORDRER TIL ØSTERBY Venstres gruppeformand i Holstebro Byråd, Jens Kristian Hedegaard fra Vemb, skal ved kommunalvalget til næste efterår skal forsøge at gøre det, som Ulla Tørnæs ikke formåede ved seneste valg: At vælte socialdemokraten H. C. Østerby af pinden som borgmester i Holstebro Kommune.

En tysk mand i 30'erne omkom, da han under badning drev til havs ud for Årgab ved Hvide Sande. Drukneulykken var den første på vestkysten i år.

WATERZ I FINT VEJR Der var god vind i sejlene og dragerne, da windsurfere og kitesurfere dystede side om side Waterz Long Distance Challenge på Ringkøbing Fjord. De hurtigste sejlere nåede op på en fart omkring 30 knob undervejs.

6. SEPTEMBER SORT RØG FRA SKÆRUM MØLLE Området omkring Skærum Mølle ved Vemb var dækket af en sort, giftig røg, der stammede fra en brand i et større trawl af fiskenet med nylon. Røgen kunne ses langt væk. Brandvæsenet lå fiskenettet brænde ud, da man ikke ønskede at forurene Storåen med vand fra slukningen.

7. SEPTEMBER GOD SOMMER I FERIEHUSE Sommerferie-sæsonen i feriehusbranchen langs vestkysten har budt på rekordomsætning og udsolgt huse. "Det har været en rigtig god sæson, og så taler jeg endda vestjysk. Hvis jeg havde stået i København nu, havde jeg nok ikke kunne få armene ned igen", siger Alexander Kneitz, bureauchef for sommerhusudlejeren Sol og Strand i Vorupør.

7. SEPTEMBER 31. AUGUST GEDER SKAL SPISE ROSER Der er - på den gode måde - gået ged i kampen mod hybenroser langs vestkysten. Naturstyrelsen har hyret en flok geder til at angribe den uønskede vækst. I første omgang ved Bækbygaard Strand på Husby Klit.

JERNBANEMUSEUM I FÅRE Veterantog-foreningen Bjergbanen har overtaget den nedlagte togstation i Fåre - på VLTJ-banen; midt mellem Lemvig og Vemb. Ambitionen til mange millioner er at skabe et levende banegårds-miljø med jernbanemuseum og veterantog.

MAGASINET VESTKYSTEN | NR. 03 | SEPTEMBER 2016

49

Magasinet Vestkysten  

Historier om livet langs vestkysten

Magasinet Vestkysten  

Historier om livet langs vestkysten