Page 1

LIVSSTIL, HAVE, BOLIG, TIPS, TRENDS, TENDENSER, MODE & MEGET

Gratis E - Magasin

NR. 1 - JANUAR 2013

I Haven *Pasning og formering af Spiræa *Vinterdækning *Gør haven vinterklar

Oplev hyggen med Hübsch Naturens farver mixet med pudder

Tema:

1


Velkommen til Magasinet Hebe Velkommen til et nyt år. Vi håber i alle er kommet godt ind i det nye år og har nydt jul og nytår med familie og venner. Vi har haft en skøn jul og et rigtig hyggeligt nytår. Har du en skøn have, et dejligt hjem, en lille gårdbutik eller noget andet specielt, som du gerne viser frem? Så kontakt redaktionen her Hav det hele lige ved hånden. Der lagt links ind i bladet til butikker og forhandlere. Klik på links og henvisningerne åbner med det samme. Så behøves du ikke lede eller huske på det du lige skulle se bagefter... Husk at kigge forbi vores helt nye facebook side. Vi trækker lod om en masse skønne ting, og du er med, bare du har klikket ”Syntes Godt om” på hovedsiden. Så skynd dig og gå ikke glip af lodtrækningerne. Januar er kendt for at være en meget kold måned, alligevel har vi toppet med over 10 grader og man skulle tro at foråret er lige om hjørnet… Hvem ved : ) I denne udgave af Hebe, har vi indretning og hygge , som det gennemgående tema. Find masser af lækker inspiration både til hjemmet og til haven. Tag med på besøg hos Eventyrhaver og oplev helt unik havekunst og indretning.

Vi glæder os til at dele denne udgave af Hebe med dig og håber du bliver inspireret og deler linket www.magasinet-hebe.dk med alle du kender. Hav en skøn Januar måned. Mange Hilsner

Redaktionen på Hebe God Fornøjelse

Forsidefoto: Hübsch Home Interior & Design 2


Indhold

Planteformering Spiræa

Side 4

Nye Trendsættere - Hübsch

Side 10

Guide til et skønt slumretæppe

Side 18

Lær at hækle

Side 20

Bøger der kan anbefales

Side 24

Indret i haven

Side 26

God Kaffe

Side 32

Vind med Magasinet Hebe

Side 35

Indretning & Hygge

Side 36

Hvid Natur

Side 38

Strik til de kolde aftener

Side 42

Leg med farver

Side 44

Dæk er Barok Bord

Side 46

Shop til Barok Stil

Side 48

Driv Løgene

Side 50

På Besøg i Eventyrhaver

Side 54

Solceller

Side 58

Omsorg for dig selv

Side 60

Månedens Opskrift

Side 62

Shop Tøj & Accessories

Side 64

Event kalender

Side 66

Et Besøg værd

Side 70

Næste Udgave

Side 77

3


-SKAB MEGET MERE AF DET DU ELSKER

4


PLANTEFORMERING

I vores artikelserie omkring planteformering har vi i denne udgave valgt Spiræa. Spiraea, er det botaniske navn. Der findes 80-100 arter i den familie af spiræa, der hedder Rosaceae. De stammer oprindeligt fra det østlige Asien. Spiræa er en busk i størrelsen mellem 40-240 cm. De findes både i svagt voksende og stærkt voksende arter. De danner en tæt og overhængende vækst og fungerer fint som en ”klippefri” hæk eller busk. Spiræa er kendt for de mange tusindvis af bittesmå blomster, der enten sidder i kugler, pompom eller driver. Tæt på er det nemt at se de mange små blomster, men på afstand ligner det en stor samlet farve. Spiræa fås også i flere farver. Men vær altid opmærksom på størrelsen til behovet. En spiræa kan blive meget bred.

Skønne Snedriver Spiræa er skøn både som busk og som hæk. Når vinteren er ovre og spiræaen blomstrer fra forsommer og nogle sorter sent på sommeren, mindes snedriverne fra vinteren. De hurtigvoksende og store arter kan formeres som træagtige stiklinger i løbet af vinteren. Jorden skal dog være til at komme i, så lige inden der kommer hård frost, eller når frosten letter i en periode. Så længe jorden kan graves, kan der laves disse træagtige stiklinger. Ved at lave træagtige stiklinger udendørs, er det muligt at lave mange stiklinger på en gang. Skal du kun bruge til en enkelt busk, kan stiklingerne fint laves i en potte, som sættes meget køligt, men frostfrit vinteren over. 5


Illustration af SpirĂŚa fra Missouri Botanical Garden 6


Formering af Spiræa Klargøring af jorden er første skridt. Stiklingerne skal ikke laves, før jorden er klar til dem. Vil du lave mange stiklinger, er det bedst i en rende ude i haven. Find et sted, hvor jorden er luftig og kun let fugtig. Hvis der er for meget vand i jorden, bliver rødderne kvalt før de udvikler sig. I en meget tung jord, kan renden i jorden graves og der kan i blandes sand og lægges sand nederst i renden. Det giver et godt dræn og luftigheden fremmer rod sætningen på stiklingen. Renden skal være et beskyttet sted i haven, hvor der ikke er for meget vind og hvor de ikke står i meget hård sol i forårsmånederne. Let skygge og læ er det bedste for de træagtige stiklinger. Renden skal være ca. 15 cm dyb.

Spiraea japonica 'Little Princess'

Klip træagtige stiklinger fra en ”voksen” busk. Det er grene som er modnet helt og har fået bark på grenene. De må ikke være bløde og grønne. Den nemmeste måde at lave stiklingerne på er ved at klippe en gren af helt nede ved basis. Start nedefra og klip stiklingerne i ca. 20 cm. Den nederste del af stiklingen klippes lige under en knop. Den øverste del af stiklingen klippes skråt væk fra en knop. Hvis du har roddanner hormon (Se Hebe udgave november 2012) er det fint at dyppe dem i det, de kan også formeres uden roddanner hormon, men der er ofte et lidt større spild. Når alle stiklinger er klippet, sættes de i renden med ca. 10-15 cm mellemrum. Sætter du i flere rækker, skal der være ca. 30 cm i mellem rækkerne. Der skal være ca. 15 cm af stiklingen under jorden og kun 5 cm over jorden. Det hindrer at stiklingen tørrer ud. Tryk jorden godt til rundt om alle stiklingerne.

Spiraea alba 7


Pasning af Spiræa Spiræa buske er meget taknemmelige. Det første år kræver en god pasning og omhyggelighed i forhold til vanding og friholdelse af ukrudt. Den helt unge busk, skal holdes fri af ukrudt, så den kan bruge krudt på etablering af et rigtig godt rodnet. Den skal vandes det første år i tørre perioder. De små stiklingebuske, som er lavet i løbet af vinteren kan godt springe ud til foråret uden at have udviklet et fuldt rodnet. Derfor er vanding meget vigtigt. Når efteråret kommer første år, så er de små buske klar til udplantning på en blivende plads. Et par af de hurtigvoksende arter, kan allerede det første efterår nå at udvikle et stort rodnet. Det betyder ikke noget for busken at der hakkes noget af rodnettet, når den skal flyttes.

Spiraea prunifolia

I perioden lige efter flytning vandes busken i tørre perioder. I året efter klarer den sig fint. Det kan dog være nødvendigt at vande i meget varme somre, de første par år. Spiræa kan klippes efter behov og busken har godt af , at der hvert år eller hvert andet år fjernes en stor gren fra basis for at holde busken ung og tilstræbe ny vækst nedefra.

God Fornøjelse! Spørg Altid på planteskolen, hvilke spiræa, der er fuldt vinterhårdføre inden du køber dem. Det er ærgerligt at lave en lang hæk, hvis de ikke holder til vores hårde vintre.

Spiraea douglasii 8


Nyd også Spiræa blomsterne i buketter. De holder ikke så længe, men er smukke så længe det varer.. 9


H端bsch A/S

10


Nye Trendsættere I vores artikelserie om danske virksomheder, sættes der denne gang fokus på Hübsch Home Interior & Design. Hübsch er en nystartet dansk grossist virksomhed, der på ganske kort tid har fundet vejen til danskernes hjerter.

Historien Hübsch blev startet i september 2010, og deres første kollektion blev præsenteret i januar 2011. Et ungt firma med masser af ambitioner om at være blandt de bedste og største leverandører til skønne hjem. Firmaet har ansatte med masser af erfaring fra branchen. På de kun to år har firmaet allerede

Tre personer ejer Hübsch... Flemming Hussak er direktør og indkøbschef, og Daniel Henriksen er marketingsansvarlig, samt IT-ansvarlig. Flemming og Daniel startede Hübsch og efter kort tid kom Jannie Krüger til. Hun er designer og hovedansvarlig for kollektionerne Derudover har Hübsch fem ansatte. Om dem siger Daniel Henriksen: ”Vi har fem rigtig dygtige medarbejdere i salgs- og lagerfunktioner, og vi ser dem som en enormt vigtig del af virksomheden. Vi er stadig små, så derfor er man meget afhængig af den enkelt medarbejder.” Hübsch ligger stor vægt på en god og tæt personalepolitik. Derfor er Glæde en stor del af hverdagen på Hübsch. Flemming Hussak fortæller: ”I vores team er et af nøgleordene glæde. Vi ønsker, at vores medarbejdere, kunder og leverandører er tilfredse. Vi har medarbejdere, som er glade for at gå på arbejde, og det vil du kunne mærke som kunde. Vi mener, at glade medarbejdere er med til at sikre, at du får den bedste og mest behagelige service.”

11


www.hubsch-interior.com 12


Tendencies & Occasions Hübsch lancerer to kollektioner om året. I starten af året lanceres Tendencies, hvor et væld af nyheder, vil inspirere gennem både forår og sommer. I august lanceres Occasions, hvor efterårets spændende nyheder og et væld af tilbehør præsenteres til den kommende højtid.

Kollektionerne er et mix af lidt forskellige stilarter. Hübsch har meget fokus på skandinavisk hygge, som er et gennemgående element i begge kollektioner.

De bringer andre kulturer og indtryk fra rejser i hele verden ind i deres produkter. Der vil derfor også kunne findes enkelt asiatisk-inspirerede produkter. Naturens farver, materialer og udtryk går igennem en stor del af Occasions kollektionen og går derfor godt i spænd med tidens tendenser.

13


www.hubsch-interior.com 14


Hyggelig Indretning Med Hübsch’s produkter er der stor chance for at skabe en skøn og hyggelig indretning. Materialerne i træ, strik, knyttet, grå, brune og beige nuancer skaber en skøn og hjemlig hygge. Nøgleordet i hygge er personlighed! Jo mere personligt dit rum bliver, jo mere hyggeligt bliver det. Kunsten er at skabe et personligt rum. Tilføj alt det du elsker, hold det i samme nuancer, det giver en dejlig ro.

Opbevar i skønne små reoler, kasser, dåser og æsker. De er med til at hygge og du kan lidt bedre ”udstille” sjove ting, der betyder noget for dig. Tilsammen bliver alle disse små ting til et lille kunstværk. Se den grå reol på væggen, der er skrevet med kridt på kanten, som gør den endnu mere personlig. Farverne på tråden kommer på afstand til at ligne et helt maleri. Hvis de grundlæggende møbler og interiør holdes i neutrale og rolige nuancer, kan der fint tilføjes nogle flotte pangfarver som for eksempel Rød. Hübsch har et kæmpe sortiment , der dækker alt fra lysestager til mindre møbler. Hübsch har et bredt udvalg af forhandlere landet over. Forhandlerliste findes på dette link - Klik her

15


Hübsch fortsætter stilen i 2013 I anledningen af artiklen om Hübsch har Magasinet Hebe fået lov at smugkigge nyheder, der kommer her i 2013 med deres nye kollektion Tendencies.

16


17


18


D E T K R E AT I V E H J Ø R N E - G L Æ D D I G S E LV O G A N D R E M E D K R E AT I V E S Y S L E R , D E R H YG G E R

Guide til et skønt slumre tæppe Januar måneds kreative indslag er et hæklet tæppe i oldemors firkanter som grundopskrift Farverne på garnet er bestemt ud fra en stribet sofapude( se billede) men selvfølgelig skal du bruge de farver der passer til dit hjem. MATERIALER: DROPS - garn i typen PARIS hvor 50 gram rækker 75 meter i den tredje Hæklenål nr. 5 MÅL: Der går ca. et nøgle garn til hver firkant, som måler ca. 25 cm. gange 25 cm. ( afhænger også af hvor fast du hækler) Antallet af firkanter afgør du --- skal det være et tæppe til benene eller sofapuder? Drops Paris Garn fås i mange farver blandt andet hos Garnstudio.com Fra 20 kr. pr. 50 gr.

19


Har du aldrig hæklet før? -Så er der hjælp at hente på Youtube.com Klik her og se videoen om hvordan du hækler luftmasker På Youtube kan du søge i søgefeltet på lige det, du mangler instruktion i. Der findes masser af fine instruktionsvideoer i, hvordan du hækler de forskellige typer af masker. Så fat hæklenålen og start med et nemt lækkert tæppe, eller en sofapude, hvis det ikke skal være alt for stort.

Vejledning til hækling af firkanter til tæppe eller puder Hækl 8 luftmasker og saml dem til en ring med en kædemaske 1.omgang: 3lm (=1 stm) , 2stm # 3lm, 3stm# gentag fra # til # i alt 3 gange og slut med 3lm,1km i 3.lm i begyndelsen af omgangen. 2.omgang: 3lm (=1 stm) 3lm. om hver af de følgende 3 lm- buer hækles tre stm, 3 lm og 3 stm om den sidste lm-bue hækles således: 3stm,3lm,3stm og en km i den 3. lm i begyndelsen af omgangen. 3.4.5.6.7.og 8. omgang hækles som 2.omgang men med en stm-gruppe yderligere på hver side af firkanten for hver omgang.

20


MONTERING Alle tråde hæftes på vrangsiden og inden sammen- syning eller sammenhækling kan arbejdet presses let på bagsiden. Jeg har valgt at hækle mine firkanter i dette arbejde sammen med kædemanker. Firkanterne hækles sammen ret mod ret så tæt på kanten som muligt. Som afslutning kan man kan man hækle 1 eller 2 rækker fast- masker.

God fornøjelse!

Har du spørgsmål til de kreative sysler, er du velkommen til at skrive til os. Klik her for at sende os en mail 21


22


23


Bøger der kan anbefales… Læs og find skøn inspiration til hus og have Den Ultimative Guide til Skønhed Dennis Knudsens ultimative guide til skønhed fyldt med hans personlige råd, tip, forslag, trin-fortrin guides og inspiration til kvinder om pleje og skønhed. Smuk, inspirerende og praktisk bog fra en af Danmarks førende stylister, som er kendt af de fleste kvinder i Danmark. Bogen er rigt illustreret med trin-for-trin fotos og tegninger, inspirationsbilleder m.m. og krydret med fotos og fortællinger fra Dennis Knudsens professionelle liv. Bogen er på 217sider Kan fås ved Saxo.com til ca. 250 kr. -Hvorfor ikke kaste dig ud i lidt selvforkælelse ?

Blomster til hverdag og fest En bog med masser af forslag til, hvordan du kan pynte dit bord "utraditionelt" med ting fra dagligdagen som æggebakker, genbrugsglas, kagedåser, sodavandsflasker og meget andet.... du behøver ikke at bruge specielle blomster for at gøre din bordpynt unik - bare det, du laver den i eller måden, du gør det på - er noget helt uventet. Bogen er på 101 sider Kan fås ved Saxo.com til 148 kr. Bogen er 2 år gammel nu, men er stadig helt med i tidens trend og virkelig brugbar til at tænke anderledes og bruge materialer, der er lige i nærheden. En god bog, der virkelig kan anbefales for dig, der gerne vil udfolde lidt kreative evener.

24


25


Alle Lahema Marmor produkter kan ses ved Galleri-Hebe.dk—Klik her 26


Vinteren er over os og gøremålene i haven er ganske begrænset. Derfor er det den perfekte tid til planlægning og nytænkning i haven. Hvad skal årets projekter være? Skal der investeres i nye skønne ting til haven? Skal haven ændres? Eller have ny stil? Om det er store eller små projekter, så er januar en fantastisk måned at påbegynde planlægning, så du er klar til foråret begynder og haven igen bliver tilgængelig. Vi indretter os i hjemmet med masser af brugskunst, skulpturer og hyggelig ting, der får os til at føle os hjemme. Boligen er præget af vores personlige ting og personlige stil.

-Gør det samme i haven. Indret haven med alt det der gør den til din have.

Mulighederne er mange, bland stilarter og ting, så din have bliver din helt egen med gode oplevelser og overraskelser. 27


28


Alle Lahema Marmor produkter kan ses ved Galleri-Hebe.dk—Klik her 29


30


Marmor er et robust og stabilt materiale, der kan tåle at stå ude hele året rundt. Lahema marmor kunst giver en unikt mulighed for at tilføje oplevelser til haven. Om det er den romantiske stil, den stilfulde og klassiske stil eller en hyggelig og skøn stil… Den danske producent Lahema leverer optil 850 produkter, så der er rig mulighed for at finde nogle skønne figurer, der passer lige ind i stilen i din have.

Alle Lahema Marmor produkter kan ses ved Galleri-Hebe.dk—Klik her 31


Hvem elsker ikke en skøn duftende kop kaffe? Hvis du er en af de mange, der elsker en skøn duftende kop kaffe, så er den nye bog ”God Kaffe –Grundbog for kaffeelskere” lige noget for dig!

God Kaffe- Grundbog for kaffeelskere Udgivet af forlaget People’s Press Bogen er på ca. 200 sider Vejl. Pris er 299,95 kr.

32


Grundbog for kaffeelskere er skrevet af ”The Coffee Collective”. The Coffee Collective består af fire kaffe idealister Klaus Thomsen, Casper Engel Rasmussen, Linus Castanhotörsäter og Peter Nørgaard Dupont. De startede the coffee collective i 2007. Tilsammen har de over 30 års erfaring i at arbejde med kaffe. De driver det prisbelønnede mikroristeri med tilhørende kaffebarer, samt underviser rundt omkring i kaffe og kaffedrikning. I 2008 fik de tildelt den europæiske specialkaffeforenings pris for Coffeee Excellence, som Årets unge entreprenører i Europa. I maj 2012 vandt barista Torfi Tofason fra kaffebaren og mikroristeriet Danmarksmestertitlen.

Viden om… Tag med de fire drenge på besøg i kaffe verdenen. Bliv klog på alt baggrundsviden omkring kaffen og dens oprindelse. Vær med fra bondens arbejde med råkaffen over til risterens forædling af bønnerne, til baristaens brygning i kaffebaren eller hjemme i køkkenet. Find ud af hvad der gør en kaffe god og hvornår er det fairtrade. Hvad er en god kop kaffe? Og hvad skal der til for at kaffen virkelig er god? Lær en god kop kaffe at kende i bogen her.

33


Umodne kaffebønner på kaffetræet

Plukkeklar kaffebønner 34


Råd og Tips

VIND BOGEN!

Bogen er fyldt med gode råd og tips til at få den bedste kop kaffe.

Klik ind på magasinet Hebe s facebook side og klik ”Syntes godt om” foroven på siden. Vi har masser af lodtrækninger på vej, så vær med fra start. Lige nu kan du vinde den skønne bog om God kaffe!

Vi afslører et af rådene fra bogen her: ”Sådan opbevarer du din kaffe derhjemme Lad bønnerne blive i posen, og opbevar gerne posen i en ´lufttæt beholder. Ilt, lys, varme og fugt er kaffens ”fjender”, så sørg for at opbevare dem ved en stabil kølig temperatur og væk fra direkte lys. Hver gang du tager af kaffen, så prøv at klemme luften ud af posen (eventuelt gennem ventilen), inden du lægger den tilbage i beholderen.” Blev du nysgerrig på mere? … Så gå endelig i krig med bogen for kaffeelskere.

Klik her for at komme til Facebook: facebook.com/MagasinetHebe

Hvis du har lyst til at smage The Coffee Collective Kaffe, så kan du besøge dem i kaffebaren her: Jægersborggade 10, 2200 København eller i Torvehallerne Vendersgade 6D, Købenmhavn

35


Et loppefund er forvandlet til en skøn lysekrone. Hvis du ikke er helt så modig med farverne, kan du vælge fire ens skærme. 36


I Denne måneds udgave af Hebe, var det oplagt at vælge temaet ”Indretning og Hygge”. Det er koldt udenfor, det blæser, sner, regner og meget få dage er til at være ude og nyde den skønne natur. Vi kaster os derfor ofte over de indendørs projekter i varmen. Julen er vel overstået og huset skal hovedrengøres og renses for den sidste juleduft….–så kan du måske lige svinge penslen over en lysekrone, et gulv, en væg eller et møbel. Vi indledte magasinet med et kig på den danske virksomhed Hübsch, som jo i den grad bidrager til skøn hygge. Men er du lidt mere til gør det selv projekter? - så find skøn inspiration her! Natur, lyse farver og træ er meget in i tiden. Det er højeste mode alle steder. Men hvad nu hvis du elsker farver?? Så er der også hjælp at hente. Dyrup.dk leverer skønne efterår / vinter serier der passer ind i moden og tendenser. Find farver i farvepaletten ”Delikat Dekadence” Rose, iris og figen danner rammen i disse farver. Her er det drømmende og romantiske røde og lilla nuancer, der skaber associationer til fortidens pompøse biografer. Med tilbehør som velour og blomstrede detaljer giver denne tendens mulighed for at give boligen et moderne bohemelook.

37


Hvid Natur -Inspiration fra Dyrup.dk 38


Hvid Natur & Hygge I det nye år ligger farverne i boligen indenfor hvide nuancer og natur farver. Materialerne er hør, træ, strik og rustikke ting. Tip - find et spejlglas og lav en rustik ramme af gammelt tømmer. Dyrup.dk inspirer os med nyt farvekort, der hedder Hvid Natur.

Hvid er ikke bare hvid Hvid Natur tager udgangspunkt i de hvide og naturlige nuancer, som mange for tiden sværger til. Med navne som ’lilje’, ’bark’ og ’frost’ ledes tankerne hen på den nordiske natur, hvor inspirationen til de rene, lyse og organiske farver er hentet. De hvide nuancer strækker sig fra varm creme over i mere kølige blå og grønlige skær, som viser, at hvid ikke bare er hvid. Sammen med de hvide nuancer tilsættes en masse lækkert interiør i naturens materialer. Træ i alle afskygninger er tidens trend indenfor interiør. Her en ganske enkelt stige som anvendes til tæppe holder.

fra venstre R27 Lilje, Y32 Dun & B28 Sukker

Strik i store masker er med til at fremhæve den lidt rå natur. Det går rigtig stærkt på et par pinde i str. 25 og en eftermiddag. Strik to lige store stykker og sy dem sammen med store sting fra en stoppenål.

Leg med strukturer -Sjovt Tip fra Dyrup.dk Forskellige strukturer giver forskellige udtryk, selvom der bruges samme farve. Mal et område af væggen med sandmaling eller som her, hvor sandmalingen er malet på et lærred. Hvis det hænger, hvor sollyset falder ind, kommer der ekstra spil i strukturen. 39


Hvid natur fra Dyrup.dk 40


41


Damask.dk 42


Lækre strikkede puder og tæpper i 100% Uld fra Georg Jensen Damask. Pris fra 550 kr. Se priser og størrelser på Damask.dk Strikket pude i Uld og kashmir til 599 kr. fra hallingstad.dk

Strikket pude fra hubsch-interior.com Strikket pude til 295 kr. fra hill-street.dk

Strikket plaid fra Bloomingville fås til 899 kr. ved droemmeliv.dk

Karmameju strikket plaid til 899 kr. fra Hamiltons.dk 43


Regolit Rispapir Lamper fra Ikea 44


Tendenserne her i det nye år tyder på at vi enten holder os til de hvide farver og natur materialer, eller også trænger vi til at skeje ud! Finanskrisen har sat sit præg alle steder og alternative løsninger tænkes frem ikke kun i job markedet, men også kreative løsninger til hjemmet, når det trænger til fornyelse. Foråret er om hjørnet, inden vi ser os om, banker de første små vintergækker på døren og løg sættes til forspiring. Så tager vi springet ud i farverne, så find inspiration fra Ikea. Regolit Rispapir lampeskærme fås til 19 kr. i Ikea. En super billig lampeskærm, der kan gøres til din helt egen med lidt maling. Brug rester af spray dåser og lav flotte abstrakte mønstre i en eller flere farver. Har du ingen rester af spray dåser, så brug akrylmaling i tuber, de fås i Søstrene Grene til 10,96 kr. Akrylmaling fortyndes godt med vand inden det smøres meget tyndt lag på lampen. Lampen må ikke blive for våd, så går den i stykker. Skab dine helt egne kunstværker. Ikke nok med at lampen bliver din helt egen, men hver lampe skærm er håndlavet og er derfor i forvejen helt unik. Så har du lyst til at skeje ud? - Så gør det med stil og billige materialer og skønne farver, der kan få enhver finanskrise til at komme lidt på afstand.

En ny tid er på vej med nye og lysende farver.

Akryl farver fra Søstrene Grene 45


Dæk et Barok Bord December måned har været fyldt med gæster, jule frokoster, julemiddage og en masse hygge. Men fordi vi kommer i januar måned, behøves hyggen bestemt ikke at høre op. Fortsæt den skønne hygge med flot borddækning og forkælelse af dine gæster. Vi dækker op med Barokko.dk og laver et lidt mere ekstravagant bord til forkælelse og hygge i januar måned. Når du dækker op med stil, så overdriv lidt. Gør det hele lidt mere end du ellers ville. Brug sølv, guld, sort, mørk rød, mørk lilla—nogle stærke farver, som understreger en flot barok stil. Hav god plads mellem hver gæst. Et minimum er 60 cm. Hvis du har et enkelt stel, så kan det nemt piftes op med en sidetallerken eller en dæk tallerken og tilføj flotte servietter, meget gerne i stof. Masser af lys er et must i en god barok stil. Sørg for at lysende er lave nok til at gæsterne ubesværet kan se hinanden. Sæt høje stager i enderne eller brug lys bakker eller lave stager hen ad bordet.

Fortsæt stilen på kaffebordet. Fyldte chokolader hører til et fint kaffebord.

Hav glas til det hele. Hvidvin til venstre, rødvin i midten og vandglas til højre. Brug karafler til vin og kander til vand. Se flere gode tips til borddækning på Barokko.dk

46


Fotograf Camilla Hey 47


Shop til Barok Shop Stilen til Barok Stil Hos Barokko.dk fås selvfølgelig et stort udvalg af alt hvad hjertet begærer til borddækning i barokstilen.

Glas fra 89,95 kr.

6 stk. Servietringe Snefnug 156 kr.

Ib Laursen Lysestager fra Butik-Hebe.dk til 25 kr. stk.

Lombardo femarmet kandalaber fra houseofelves.dk til 1885 kr. Lysestage med Krystal fra Lisbeth Dahl til 329 kr. stk.

Hübsch Lysestager til 35 kr. stk.

Dæk Tallerken 99 kr.

Stelton Embrace Fyrfadsstager fra koekkenmagasinet.dk til 159 pr. sæt

48


Bakke i forniklet messing fra Ilva til 699 kr Vin Køler fra Ilva til 499 kr

Prestige Karaffel fra Peugeotforlivet.dk til 1099 kr

Karaffel fra Butik Jes Pors til 499 kr Lysekrone fra Lisbeth Dahl til 1099 kr.

Lys fra Broste Copenhagen

Lucano Lysekrone fra Bilka.dk til 999 kr. 49


Inden længe findes der løg blomster over det hele. Måske har du gemt nogle fra haven, eller find billige nedsatte løgposer i supermarkederne. De fleste løg planter kan drives frem indendørs i perioden fra oktober til januar. En ganske nem måde at drive løgene frem er denne; Tag et højt glas uden drænhuller. Hæld cirka 10 cm småsten, der er blevet skyllet fri for støv, i bunden. Fyld op med vand, så vandet lige når toppen af stenene. Løgnene lægges ovenpå småstene med roden nedad. Der må gerne lægge flere løg i et glas, de skal helst ikke røre ved hinanden. Skift vandet en til to gange om ugen, så vandet ikke begynder at lugte. Fyld vand på hver gang en fjerdedel af vandet er forsvundet. Når blomsterne er færdige, kan løgene plantes ud i haven. Genbrug er godt. De fleste forårsblomstrende løg, kan drives på denne måde. Principperne for den tidlige drivning er: 

Vand

Varme

Lys

Det er nemt at styre i vaser, glasskåle, glasvaser, hyacintvaser, hvor man kan holde øje med vandet. Der skal ikke tilsættes nogle former for Gødning.

50


51


52


Find dine yndlingsvaser til forårsløgene her!

Housedoctor vase til 50 kr. hos designgodter.dk

Ib Laursen Hyacintvaser til 12 kr. hos butik-hebe.dk

Lilla Hyacintvase til 35 kr. hos dubuy.dk

Bloomingville Hyacintvase til 25 kr. hos stilia.dk

Holmegård Nordlysskål til 129,75 kr fra bahne.dk

Rektangel Vase til 99 kr. hos ikea.com

Farvet glas skål til 79 kr. hos givingandliving.com Fås i flere farver 53

Bormioli 1 liters glas til 29 kr. hos multikoeb.dk


Eventyrhaver.dk drives af Annette Lund Andersen sammen med hendes mand Torsten. De sælger helt unikke og smukke ting til haven og er i flere artikler i pressen kaldt havens guldsmede. Annette Lund Andersen er autodidakt lampedesigner. Hun sprang ud som selvstændig med webbutikken i 2007. Ambitionen er lykkedes med at satse på anderledes kunstværker og havedekorationer af høj kvalitet. Hendes mand Torsten svejser plantestativer og blomsterpinde, som også forhandles i webbutikken. Anette arbejder til daglig med eventyrhaver og Torsten er landinspektør. Eventyrhaver er for dem, der har lyst til noget specielt og smukt i haven.

Samarbejde med Egeskov Slot Det rindende kobbertræ er placeret i den hvide have på Egeskov i 2011 Træet er døbt Titania og er 2,60 meter højt. Det er specielt fremstillet til Egeskov Slot, hvor chef gartneren altid har drømt om at få et sådan træ til haven. Egeskovs Slots butik forhandler i dag de små kobber dyr til haven. Alle tingene kan findes i Annette og Torstens egen webbutik Eventyrhaver.dk

54


Få hjælp til havedrømmene Udover at have webbutikken laver Annette også haveplaner. Tilblivelsen af en haveplan starter med at Annette besøger dig og ser på din have eller grund. Ved besøget afdækkes behovet ønsker og forventninger til bl.a. funktioner, stil, planter mm. Derefter laves en detaljeret opmåling af hus og have. På tegnestuen fremkommer Annette med en detaljeret haveplan der suppleres med en beskrivelse af stedet i tekst og fotos, tankerne bag design og plantevalg og en faglig argumentation for det valgte. Beskrivelsen indeholder også plantelister med tegninger over beplantning i de enkelte bede. Haveplaner fås i fra 4600 kr. og opefter afhængig af størrelsen og omfanget af ændringer i haven.

55


Lysende kugler i haven Annette har designet disse eventyrlige havelamper til alle, som vil have unik havebelysning. De lysende kugler og det diskrete spyd får lamperne Estella og Crystal til at se ud, som om de svæver og giver haven et fortryllende strejf af magi - såvel på en lys sommeraften som på en sneklædt vinterdag. Lyskilden er en lyskæde med LED - i alt 80 dioder - og dette gør, at Crystal udendørslampen har et meget lavt strømforbrug på kun 4W incl. strømforsyning Priserne ligger mellem 1.499 - 1.899 kr. Se meget mere på eventyrhaver.dk

56


Plantestativer f책s fra 1975 kr p책 eventyrhaver.dk

57


NY LOV OM SOLCELLER! Hvis man senest den 19. november 2012 har indgået en bindende aftale om at købe et solcelleanlæg, er man på den gamle støtteordning, såfremt to supplerende kriterier er opfyldt. • Netselskabet skal modtage en anmeldelse af anlægget inden 30 dage efter lovforslaget er fremsat – det vil sige 20. december 2012 (indebærer at installatøren udfylder og fremsender Energinet.dk’s stamdatablanket med henblik på registrering i Stamdataregisteret). • Anlægget skal være nettilsluttet senest seks måneder efter lovforslaget er fremsat – det vil sige 20. maj 2013. Hvis man opfylder alle de ovennævnte betingelser, vil man være på den årsbaserede nettomålerordning i 20 år. Hvis man investerer i solcelleanlæg fra i dag, vil man være på en timebaseret nettomålerordning. Det betyder, at man slipper for at betale afgifter, tariffer og PSO af den strøm, man bruger inden for den time, hvor den er produceret. For strøm, der bliver sendt ud på elnettet, vil solcelleejeren modtage 1,30 kr. pr. kWh, hvis anlægget bliver etableret inden udgangen af 2013. Junglen om solceller er ikke blevet nemmere. Med den nye time for time afregning af strømmen, kan det være svært at gennemskue om det giver overskud på årsbasis. Derudover skal man nu afregne skat for det man tjener på strømmen. Dog er de første 7000 kr. om året skattefrie. Du kan læse mere om solceller og afregningselseksempler på energitjenesten ved at klikke her

58


Solpaneler foran Wests채chsische Hochschule Zwickau. 59


O M S O R G F O R D I G S E LV Find de fede olier og nærende cremer frem. Vichy har en exceptionel god pleje serie til tør og træt hud. Vælg den udgave, der lige passer til dig. Vichy Nutriextra serien Forhandles på apoteket eller Ring til 80 20 06 07 eller se mere på www.vichyconsult.dk Vichy NutriExtra Huile Extraordinaire. Nærende og forskønnende multi-olie til krop, ansigt og hår. Også til sensitive hudtyper. Let og ikke fedtende, trænger hurtigt ind i huden uden at efterlade en fedtet hinde. Indeholder hele 9 planteolier fra macadamianød, risklid, jojoba, hyben, koriander, solsikke og passionsblomst samt olie fra abrikos- og solbærkerner. 125 ml, Vejl. udsalgspris 149 kr. Intensivt nærende bodylotion til normal/tør hud. En innovation til alle hudtyper og perfekt til en travl hverdag. Hudens naturlige fugtbalance boostes med intensivt nærende ingredienser, som sikrer en langtidsholdbar effekt i op til 2 dage. Indeholder 16% fugtgivende og nærende ingredienser i én formulering: Macadamia-Olie og Karitésmør (blødgør og beskytter), Glycerin (giver fugt), HEPES (tilfører fugt og eksfolierer huden mildt) samt styrkende og beroligende termalsk kildevand fra Vichy. Nutriextra Bodylotion tilfører huden en mild og let duft af fersken. Uden parabener. 400 ml. Vejl. udsalgspris 149 kr. Vichy håndcreme til alle kvinder, der elsker velduftende velværeprodukter, der både er effektive og velegnet til sensitiv hud. Olie-i-vand-emulsion, der danner en beskyttende film. Føles rig men smelter nemt og hurtigt ind i huden. Giver straks en mat og tør hudoverflade, uden at føles fedtet eller klistret. 1 påføring = 24 timers beskyttelse. Indeholder nærende koncentrat af karitésmør og glycerin samt fugtgivende og let eksfolierende HEPES. Med styrkende og beroligende kildevand fra Vichy. Hypoallergen, testet på sensitiv hud under dermatologisk kontrol. Mildt parfumeret med en lækker, sensuel duft. Uden parabener. Tube 50 ml. Vejl. udsalgspris 79 kr. Intensivt nærende bodycreme til tør/meget tør hud. En innovation til alle hudtyper og perfekt til en travl hverdag. Hudens naturlige fugtbalance boostes med intensivt nærende ingredienser, som sikrer en langtidsholdbar effekt i op til 2 dage. Indeholder 23% fugtgivende og nærende ingredienser i én formulering: Macadamia-Olie og Karitésmør (blødgør og beskytter), Glycerin (giver fugt), HEPES (tilfører fugt og eksfolierer huden mildt) samt styrkende og beroligende termalsk kildevand fra Vichy. Tilfører huden en mild og let duft af fersken. Uden parabener. Krukke 400 ml. 60


Passionsblomst bruges i Vichy serien 61


MÅNEDENS OPSKRIFT

Juleræset er ovre og de tunge måltider er også. Hvad finder man så på, når der skal laves en lækker vinter ret? Coq au vin er helt klart svaret. Vi præsenterer her i samarbejde med Danpo en lækker og nem opskrift, der er lige til at gå til. Imponér dine gæster med denne lækre ret.

Krydret coq au vin

Ingredienser

1 Danpo hel kylling ½ flaske rødvin 1-2 stjerneanis Tilberedning Kyllingen parteres og lægges i et stort Skallen fra en økologisk appelsin Olie fad. 1 tsk timian Bland rødvin med kanel, stjerneris, enebær og strimler af appelsinskal og 1/4 liter hønsebouillon Salt, peber hæld det over kyllingen. Sæt fadet i 100g bacon i tern køleskabet til næste dag. 250g carotter eller små gulerødder Tag kyllingen op af marinaden, dup den Persille tør, brun den godt i lidt olie og læg den i et stort ovnfast fad. Brun løg og champignon, krydr med timian og hæld marinade samt hønsebouillion over. Bring det hele i kog, skum af og hæld det over kyllingen. 4 portioner

Steg kyllingen i ovnen ved 175° i ca. 45 min. Rist bacontern sprøde og damp gulerødderne. Læg gulerødderne i fadet sammen med kyllingen, drys med bacon samt persille. Server med kartofler eller brød Klik her og Find mere inspiration på danpo.dk 62

1-2 kanelstænger 1 tsk enebæer 200g skalotteløg eller perleløg 250g hele små champignoner


63


Shop tøj & Accessories! Høje hæle, nitter og masser af pang farver –Trend i 2013 tyder på at vi skal slå os løs. Bolig trend og Tøj og accessories trenden viser helt klart at vi får lyst til at sprænge rammer og glemme alt om kriser og kedeligt tøj. Om du er til dyre mærker eller billigt smart—så er det nemt at finde skøn inspiration!

Stiletter med flot rem og sløjfe fra lightinthebox.com

Billi Bi støvletter fra carlaandme.dk til 980 kr. Blink Støvletter fra heppo.dk til 699 kr. Sisters Point Tørklæde fra smartgirl.dk til 149,75

Ib Laursen Tørklæde fra Butik-hebe.dk til 49,95

64


HUGOBOSS TREND 2013

TREND 2013

65


Bryllupsmessen! Find alt hvad du skal bruge til 책rets bryllup

66


EVENT KALENDER Følg med og se, hvad der sker og hvor. Udvalg af messer, teater, foredrag, markeder og meget mere. MCH Herning Kongrescenter Østergade 37 7400 Herning

lørdag 19. januar 2013 kl. 19:30

Tango med Charles ”Vi har sprog, kunst og demokrati. Vi har evnerne til at splitte atomer, splejse gener og række ud efter stjernerne. Mennesket er kort sagt det klogeste væsen på jorden. Men når vores hjerner nu er evolutionens højdepunkt, hvorfor kan vi så aldrig finde vores nøgler, og hvorfor kommer så mange af os til skade, når vi tager bukser på? Få svarene og mere til i Mads Keisers bidende morsomme tour de force gennem menneskets fantastiske udvikling fra abemand over b-menneske til X Factor. Oplev en af Danmarks morsomste begavelser, der skaber et underholdende og provokerende teaterforedrag efter devisen: Bare fordi det er sjovt, behøver det ikke at være dumt. ”

Bryllupsmesse 2013 Få tips og idéer, inspiration og fantastiske messetilbud til den store dag på Bryllupsmessen 2013.

Billetter kan købes ved indgangen eller online på www.denstoredag.dk.

Entréen er inkluderet magasinerne BRUDEN og GOMMEN, så længe lager haves. Du kan læse mere om Bryllupsmessen 2013 her

67


Stadium Arena Fyn Shows Lørdag den 16. februar: 11.00 – 13.00 15.00 – 17.00 19.00 – 21.00 Shows søndag den 17. februar: 11.00 – 13.00 15.00 – 17.00

”Så er der Fest!” er Disney, når det er allerbedst, og uanset om du er fan af Anders And eller Buzz Lightyear, kan du godt begynde at glæde dig – for i år har de samlet både nye og gamle figurer til en fest af et show. Når Disney er i byen, har de altid sceneshow, kostumer og skøjteløbere i verdensklasse med, og i år er ingen undtagelse. Der er et fortryllet prinsesseslot, dansende koste, en magisk Halloweenfest og meget, meget mere. Under hele showet er Mickey og Minnie værter, og der er selvfølgelig dansk tale og sang, så alle kan følge med.

Genbrugs- og Loppemarked Den 2. februar til næste år inviterer Fyns Stiftstidende og Lions Club Odense for 12. gang inden for til Genbrugs- og Loppemarked i Odense Congress Center. Genbrugs- og Loppemarkedet er for alle, der har noget godt at sælge. Så har du noget liggende, som du måske ikke længere har plads til, fejlkøb eller andet, som du gerne vil give videre til den næste, så er det nu, du skal slå til. Arrangementet har årligt mere end 10.000 besøgende, så der er rig mulighed for at gøre en god handel. Der er kun det ene krav til de ting du sælger, at de skal være hele og umiddelbart brugbare. Genbrugs- og Loppemarkedet er kun for private Lørdag den 2. februar kl. 10.00 - 17.00 & Søndag den 3. februar kl. 10.00 - 16.00.

Roskilde Messen Roskilde Messen 2013, Nyt til Bolig og Familie, afholdes for 18. gang i Roskilde Kongres- og Idrætscenter, Møllehusvej 15, 4000 Roskilde, lørdag den 9. februar og søndag den 10. februar 2013. Begge dage er der åbent for publikum fra kl. 10.00. Der er gode parkeringsforhold omkring hallerne, og parkering er gratis.

Entré: 50 kr., eller mod forevisning af gæstekort. Kender du et arrangement, som er interessant for mange? Skriv til os. 68


Oplev Kræmmere i hele landet 2 Festlige dage for hele familien Nytårsmarked I Brøndby Hallerne den 12. & 13. januar Nordjyllands Store Kræmmer & loppemarked i Gigantium den 16-17 Februar 2013. Helsinge store kræmmer & Loppemarked i Helsinge Hallerne den 23-24 marts 2013. Forårets store kræmmer & loppemarked i Ballerup Super Arena den 9-10 marts 2013. Vestegnens største kræmmer & loppemarked i Brøndby Hallen den 13-14 april 2013.

Redaktionen Anbefaler! Vi havde fornøjelsen af den første af disse film. Er du til dansk humor når det er bedst? - Så må du se denne film. Filmen er spækket med masser af pragtfulde skuespillere, det kan slet ikke gå galt med en to’er her!

God Fornøjelse! 69


Et Besøg Værd… Klik på link, bliv inspireret, find gode tilbud eller det du lige stod og manglede…

God Shoppetur

Klik her og besøg www.Butik-Hebe.dk –Masser af gave idéer og outlet varer

70


Klik her og Besøg Galleri-Hebe Et univers af Lahema Marmor til alle formål inde og ude.

Fontæner Krukker Løver Store Statuer Havemøbler Bordsokler Pynte figurer Have figurer Springvandsfigurer Dyre figurer Søjler Balustre Sokler Solurssokler Parasolfødder www.galleri-hebe.dk

71


Indream ZX-820 PET

Pakken indeholder:

Forbedret sugeevne på op til 2,5 gange end andre modeller

Område på 100 m2 pr. opladning

Specialiseret til hunde og katte

Fjernbetjening med optimal styring af ladestation og virtuel væg

Næsten lydløs (55dB)

           

Se mere information om din nye robot støvsuger her 72

Robotstøvsuger Fjernbetjening Ladestation Adapter Virtuel væg Brugervejledning Ramme til moppe Moppeklud Børste Sidebørste 2 stk. Filter Batteri til robotstøvsuger


Å

73

Ø


Klassisk moderne luxury shop - www.cph-classic.dk

Poul Henningsen PH 3/2 pendel jubilæumsmodel

Poul Henningsen PH 3/2 væglampe 'Akademi'

Køb & Salg af kunst, antikviteter, design og home luxury. Gratis vurdering og konsulent

bistand på

telefon 40 17 15 39

Klik her og besøg Copenhagen Classic - Bliv inspireret i en verden af kunst, designmøbler og antikviteter.

74


Klik her og bliv inspireret af nye muligheder

75


VIND VIND VIND VIND VIND VIND VIND VIND VIND VIND VIND Klik ind på Facebook her og deltag i Magasinet Hebes Konkurrencer! Det eneste du skal gøre er at klikke syntes godt om på Magasinet Hebes facebook side og så deltager du automatisk i konkurrencerne. Se meget mere på Facebook.dk/magasinetHebe

76


Glæd dig til næste nummer af

Hebe - Gratis E-Magasin Temaet for februar udgaven er:

Natur og Økologi Vi kigger blandt andet på planlægning af køkkenhaven, Valentins Dag, Nyheder indenfor bog verdenen og kreative ideer! Bliv inspireret og læs om opskrifter, have, bolig, gave ideer og meget mere. Vi ses i Februar Hübsch Home Interior & Design

Glæd en ven og send linket til at få Magasinet Hebe ganske gratis! 77


Nr. 1

Redaktion: info@magasinet-hebe.dk

Januar 2013

Abonnement - Fås Gratis på www.magasinet-hebe.dk

Magasinet Hebe

Magasinet laves ikke i trykt udgave

Årupvej 41 5492 Vissenbjerg

Redaktionen påtager sig ikke ansvar for de i magasinet nævnte priser og beskrivelser. Alt i bladet er vejledende. Magasinet Hebe har copyright på alle anvendte billeder og påtager sig ikke ansvar for eventuel indsendt materiale.

78

Magasinet Hebe Januar 2013  

Gratis Magasin om Have - bolig - indretning- livsstil - trends - mode- - opskrifter - kreative ideer - tips - shopping og meget mere.

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you