Page 12

14000 ft

13000 ft

12000 ft

11000 ft

10000 ft

gende samfund, så personalet har tid nok til at få noget fra hånden, når de er på stedet. Haydom safarien er blot en af flere sundhedssafarier, som omfatter Haydom og Rufiji (flyves i samme uge), Kilimatinde, det sydlige og det nordlige Maasai. Siden omstruktureringen og nedskaleringen af MAF’s Tanzania program har de to piloter på Arusha-basen skiftedes til at flyve ud på de ugentlige safarier. I den uge, hvor piloten ikke flyver, laves der administrativt arbejde. “Efter en uge på kontoret, har jeg brug for en safari for at få fornyet energi,” siger Kirstein. “Jeg bliver fysisk træt af at flyve, men det giver mig alligevel energien til at komme igennem en kontoruge. Når du så kommer ud at flyve igen, og du interagerer med mennesker og arbejder på klinikkerne, så føler du, at du er til nytte der. Det giver mig et løft.”

Nye landingsbaner Kirstein har også påtaget sig lederrollen i udviklingen af landingsbaner. Der er planer om at etablere eller genskabe seks landingsbaner i

løbet af de næste to år. Det er et job, der kræver udfordrende kørsel langt ind i bush’en, og selvom Kirstein skal arbejde i intens, afrikansk hede, foretrækker han dette til hver en tid frem for at sidde på et kontor.

Et fundamentalt ansvar Kirstein holder tydeligvis af de mange aspekter af sit arbejde – især holder han af at arbejde sammen med sundhedsteamet fra Haydom hospitalet. “Sygeplejerskerne er virkeligt veluddannede, og de har hjertet med i det, de laver,” fortæller han. “De bruger tid på de mennesker, de betjener, og taler med mødrene og spørger til deres børn. De udviser 12

en ægte interesse. Det er en herlig flok at flyve med, og vi har det altid skægt." På den sidste dag af denne Haydom safari bliver Kirstein sammen med holdet i landsbyen Gorimba, hvor han skiftevis registrerer patienter og klargør sprøjter, når køen bliver for lang. På bare tre timer har de fire sygeplejersker, en præst og Kirstein vejet 202 babyer, vaccineret 120 børn og undersøgt 120 gravide kvinder. “Man kan ikke bare sætte tal på denne form for arbejde,” funderer Kirstein. “Det handler i bund og grund om, at vi er kaldet af Kristus til at hjælpe mennesker. Det, vi gør her, opbygger og styrker menneskers fundament til et bedre liv med en mærkbar indflydelse på børns overlevelse ved at få vaccinationer ud til dem og ved at hjælpe kvinder, når de føder. Jeg har en stærk oplevelse af, at det her er, hvad MAF handler om, og hvorfor vi er her. Vi kan ikke gøre det over hele landet – ikke engang det halve af Tanzania – men sålænge vi kan gøre det nogle steder, så har vi et ansvar for at gøre det.”

9000 ft

8000 ft

7000 ft

6000 ft

5000 ft

4000 ft

3000 ft

2000 ft

1000 ft

Flight Mission 3, 2016  

Forsoning

Flight Mission 3, 2016  

Forsoning

Advertisement