Page 1

Drage fisken

Drage fisken (Pterios) er en fisk med røde & hvide lodrette striber. Lige over dens øjne har den tentakler. Der er lave dødsfald for mennesker fra fisken. Dragefisken vejer 1,2 kg og bliver op til 38 cm. Dragefisken har pigge på dens ryg som er giftige, den bruger sin gift selvforsvar. Normalt har dragefisk kun 12 pigge, den kan skifte farve for at forvirre sine fjender. Habitat Dragefisken lever i tropiske sub- have, i det Indiske Ocean og i den vestlige del af Stillehavet. Arten har med kæmpe dele af dem taget meget af USA med storm. Den lever tæt på koralrev, laguner og havne.

Føde Dragefisken jager om natten, hvor den jager stimer af fisk, den svømmer ind i en revne hvor den venter indtil fiskene kommer og angriber så, hvor den spiser en hurtigt og er så væk inden de andre fisk når at opdage noget, sådan bliver den så bare ved indtil de bliver bange og flygter. Dragefisken kan også finde føde på åbent hav, den gemmer sig i sandet og venter på et bytte, når byttet kommer springer den så op fra sandet af og gør forsøget på at æde byttet.

Parring Dragefisken lever det meste af året alene. Når den er klar til og parre sig samles den i en af 1 han og 3-8 hunner, hannerene bliver mere mørke og hunnerne lysere. Æggene ligges i klumper der måles til et par centimeter. I disse klumper kan man finde 2-15000 æg. Der går et par dage før at æggene klikker, når de klikker lever de for åbent hav. Den lever af alger og plankton, fisken vokser langsomt så når den er ´´teenager`` så ligner den en voksen, men bare med længere pigge. De får først den normale størrelse når den er voksen og moden, når den bliver ældre tilbringer den dens liv i en klippe eller hule resten af livet, man ved ikke så meget om hvad der sker i dens udviklings proces og hvor gammel den bliver.

Drage fisken  

My History about the Dragon Fish on ´´Danish``

Drage fisken  

My History about the Dragon Fish on ´´Danish``

Advertisement