Page 1

Hård konkurrence om Ud og Se 28. april 2010 - 09:38 I et lille kontor på 200-gangen, sidder Andreas Fugl Thøgersen med en stor stak ansøgninger. Han repræsenterer Dsb-magasinet Ud og Se, som er Panikdagens topscorer med hele 35 ansøgninger til en stilling. Af: Mads Blenker – Foto: Gorm Olesen Magasinet Ud og Se har været fast inventar i de danske toge igennem de seneste 30 år. I år er det praktikstedet, hvor der er den hårdeste konkurrence. Ikke mindre end 35 ansøgere fik Andreas Fugl Thøgersen i hånden, da starten på Panikdagen gik kl 08.00. Det betyder, at hver ansøger har knap tre procents chance for at få artikler i togene på det kommende semester. Da DSB afholdt åbent hus, havde mange studerende valgt at møde op, og generelt var det en meget positiv oplevelse for Andreas Fugl Thøgersen: ”Der var omkring 50 studerende, og der var en stor spørgelyst og nysgerrighed, og det var dejligt. Men vi har ingen forhåndsfavoritter. Det venter vi med, til vi læser ansøgningerne”. Når man har 35 ansøgninger at vælge imellem, kan man godt tillade sig at stille store krav: ”Det er vigtigt at de viser, at de rent faktisk har lyst til at være i praktik hos os. I deres ansøgning skal de demonstrere at de er dygtige, samvittighedsfulde og at de har lyst til at lave magasinjournalistik.” Andreas Fugl Thøgersen er begejstret over de mange ansøgninger, og han forventer at nå at læse alle ansøgninger i løbet af læsevinduet.


37 praktikpladser i underskud 28. april 2010 - 10:28 Der bliver hård konkurrence om praktikstillingerne ved årets Panikdag. Antallet af ansøgere overstiger nemlig mængden af arbejdspladser. Af: Mads Blenker Da båt-hornet blæste Panikdagen i gang, var det med god grund, at der udbrød kaos i Vandrehallen. En stor del af dagens håbefulde praktikansøgere må desværre gå tomhændede hjem, når de sidste plads er besat. Der mangler nemlig 37 stillinger, ifølge Pia Færring, som dog stadig er optimistisk: ”Jeg håber at vi kan holde vores statistik, hvor 70% af ansøgerne får en plads, som de har søgt. Det ville gøre dagen til en god ‘Store Match-dag’ for mig” Skolens rektor, Anne Marie Dohm, lægger også stor vægt på, at de studerende holder humøret oppe: ”Det er vigtigt at de studerende bevarer roen og bliver ved med at være optimistiske,” siger hun. Hvis uheldet skulle være ude, og du står uden en praktikplads, når dagen er omme, så har rektor et par gode råd: ”Det er selvfølgelig irriterende, at der ikke er pladser nok. Fremtidsudsigterne for de studerende, der ikke får en plads i første omgang, er nu alligevel rigtig fine. Det er vigtigt, at de er åbne overfor pladser, som de måske ikke havde søgt i første omgang”. Anne Marie Dohm ser Panikdagen som en gylden mulighed for at snakke med medierne og få deres input på, hvordan hele praktiksystemet fungerer. Selvom mange fokuserer på, hvorvidt praktikstederne snyder og ansætter på forhånd eller ej, så er stemningen alligevel positiv i mediebranchen, fortæller Anne Marie Dohm: ”Jeg har haft rigtig positive samtaler med arbejdspladserne, og stemningen er rigtig god”


En fuldstændig sindssyg konkurrence 28. april 2010 - 14:03 Gyrith Cecilie Ross fra DJH løb med en af Panikdagens mest eftertragtede praktikstillinger Tekst: Mads Blenker – Foto: Bjarke Bo Olsen Ude i den friske luft foran Journalisthøjskolen står Gyrith Cecilie Ross og jubler. Hun en nemlig lige blevet ansat på Ud og Se i en stilling, som 35 kommende praktikanter havde søgt. Derfor kom det også noget bag på den nyudnævnte praktikant, at netop hun blev kaldt til samtale: ”Jeg troede aldrig nogensinde, at jeg ville få den her plads. Det var jo en fuldstændig sindssyg konkurrence.” Efter sommerferien skal Gyrith Cecilie Ross altså skrive for et af de mest læste magasiner i Danmark, og det var meget bevidst, at hun valgte et magasin: ”Jeg glæder mig så meget til at blive forelsket i at skrive igen, efter vi har brugt så meget tid på at skrive nyheder. Det bliver fedt at få lov til at skrive noget, som man synes er spændende. Selvfølgelig er det en bonus, at der er helt vildt mange, der læser det, men det bliver fedt bare at skrive nogle niche-historier.” Gyrith Cecilie Ross har allerede fået den første opgave fra sit nye praktiksted: ”Da jeg var blevet ansat, sagde Andreas fra Ud og Se, at nu skulle jeg bare gå ud og drikke mig fuld. Så det har jeg tænkt mig at gøre.”

Mads Blenker - Panikartikler  
Mads Blenker - Panikartikler  

Panikartikler