Page 1

№3 W I N T E R 2 0 1 3 - 20 14

PERFUME. COLOR. SKIN.

№3

ROJA DOVE PROFESSEUR DE PARFUMS 1

P G

0

W I N T E R 2 0 1 3 - 20 14 www.madisonperfumery.com

PERFUME. COLOR. SKIN.

ANNICK GOUTAL O BIOGRAFIE ÎNTRE SOLFEGII ȘI AROME

www.madisonperfumery.com

2

P G

0

BAOBAB COLLECTION | L’ARTISAN PARFUMEUR | JANE IREDALE | PHILIP. B | CARNER BARCELONA


MADISON în Islanda

Am ajuns aproape de Cercul Polar, am cucerit cea mai nordică dintre capitalele europene, inaugurând cel de-al treilea magazin MADISON, la Reykjavik.

Annick Goutal,

a cărei biografie s-a scris la confluența artelor – între iubire, solfegii și arome de lux – a lăsat moștenire un know-how de succes, ambalat în cristal Baccarat.

Philip. B Expert eminent în domeniul îngrijirii părului și corpului, curtat de celebrități hollywoodiene pentru abordarea sa vizionară, extravagantul Philip B. este o revelație.

Gentelmen's Tonic readuce la grad de artă un ritual cultural milenar: bărbieritul. Ustensile și produse pentru această manevră cvasicotidiană. Plus experiența vizitei într-o frizerie tradițională.

Shopping

Cu fulgi bezmetici, troiene opulente, cu viscol coleric și ger iute – sau poate doar cu amintirea lor – iarna orașului e la doi pași; deja gătite și pregătite, vitrinele își etalează bogăția. Galeria noutăților MADISON este o binevenită avanpremieră.

04

MADISON – PERFUME. COLOR. SKIN.

SUMAR

�� �� �� �� �� �6 �� �� �� ��

winter 2013 -2014

Roja Dove Titanul parfumeriei artizanale, singurul Professeur de Parfums din lume, este stăpân peste un Eden al simțurilor și creează parfumuri picante și scandaloase, tandre și profunde. Adică perfecte.

Jane Iredale

Eficiența cosmeticelor minerale și crezul celei ce a generat noua tehnologie închinată frumuseții: „Cel mai reușit machiaj? O piele sănătoasă”.

Carner Barcelona

și tradiția manufacturilor spaniole. Fondatoarea Casei de parfumuri a fost mereu fascinată de impactul aromelor rafinate asupra emoţiilor și memoriei afective.

Baobab Collection,

din inima Africii. Lumânări artizanale, culori și miresme din leagănul vegetaţiei tropicale, dedicate celor pasionați atât de călătorii, cât și de savoire-vivre ca omagiu adus patrimoniului Continentului Negru.

Beauty Christmas Treatment

„MADISON Beautician” şi „MADISON Therapist” vă așteaptă în oaza intimă și relaxantă a MADISON Beauty Room, pentru tratamente corporale și faciale create pentru trup și suflet.


La nord, prin nord-vest absolute beauty, îmi tot revine în minte titlul filmului regizat de Alfred Hitchcock în 1959. Nu pentru că scenariile ar avea vreo similitudine, ci pentru alte două motive. Pelicula North by Northwest a fost prima în care s-a folosit kinetic typography, un sistem de animație a textului generic; MADISON absolute beauty a fost prima inițiativă din România de a anima piața parfumeriei de lux. Iar numele filmului, surprinzător indiciu geografic, pare altă coincidență: MADISON s-a extins dinspre București spre... nord-vest: după deschiderea celui de-al doilea magazin, în Budapesta, am pus „cap compas” spre Islanda și am inaugurat, în octombrie, MADISON Reykjavik. Însă, mai mult decât prezența noastră pe harta Europei – deocamdată! – ne bucură, ne onorează și ne stimulează succesul autohton. Consolidăm universul complex pe care îl propunem clienților noștri: lumea parfumurilor de nișă, a cosmeticelor exclusiviste și a obiectelor frumoase, sofisticate și somptuoase sau riguros minimaliste, create cu pasiune, competență și cu har. Și, mai ales, îmbogățim permanent portofoliul nostru prin branduri de lux. Un titan al parfumeriei internaționale, Roja Dove, ne va onora cu prezența în această iarnă – până atunci, ca o reverență virtuală în fața maestrului, vă invit să îl descoperiți în paginile acestei reviste, alături de alte nume sonore de pe firmamentul artei olfactive și cosmeticii la superlativ.

PRIVIND RETROSPECTIV traseul brandului MADISON

Și vă asigur că, pe calea excelenței, busola MADISON va indica întotdeauna direcția „absolute beauty”.

06

MADISON – PERFUME. COLOR. SKIN.


Poveste nordică:

MADISON în ISLANDA

ACTUL I Parfumul cumpărat atunci pentru Lisa, soția lui, avea să fie argumentul incitant pentru a descoperi lumea artei olfactive. Însă scepticismul ei era justificat: Lisa a meditat îndelung dacă acest concept, al parfumeriei de lux, va fi atractiv și pentru nordici – oameni raționali, siguri pe ei, apreciind mai degrabă latura spirituală a existenței decât luxul personal. Doar că noi deja ne imaginam cum vom cuceri această insulă fantastică, locuitor după locuitor, baterist după baterist, industriaș după industriaș, doamnă după doamnă.

PROLOG BUCUREȘTEAN A intrat în micul magazin MADISON de pe Str. General Berthelot, umplând întregul spațiu cu statura lui generoasă și zâmbetul larg: era primul nostru client islandez, care peste cinci ani avea să ne devină partener. Un personaj bonom, cu diplomă în marketing și business development, cu pasiune și talent creativ manifestate prin prezența activă atât în lumea afacerilor, cât și într-o trupă rock. 08

MADISON – PERFUME. COLOR. SKIN.

ACTELE II ȘI III Optimismul nostru s-a bazat pe câteva coordonate specifice ale Islandei: turismul efervescent (americani, ruși, europeni, asiatici), scena de muzică (mulți artiști consideră

Islanda o oază de creație), deschiderea mentală a nației și lipsa prejudecăților sexuale și sociale (au avut ca primministru și femeie, și gay), înclinația către spiritualitate și elemente oculte (simbolicele talismane purtate la gât), apetența pentru design minimalist, dar mai ales familiaritatea și căldura oamenilor. EPILOG ÎN REYKJAVIK Ușile celui de al treilea magazin MADISON s-au deschis în 19 octombrie, pe Aðalstræti, strada principală din capitala Islandei și, odată cu ele, drumul către „absolute beauty” printr-un parteneriat sudat prin prietenie și spirit de echipă. Mai presus de interesele și miza strict comercială, satisfacția noastră vine din actul magic de a dezvălui frumosul pentru cei ce nici nu-l bănuiesc că poate fi încapsulat într-un flacon de parfum... 09


Echilibru și excelență: către Nirvana armoniilor olfactive Rara avis în domeniul parfumeriei artizanale, cea mai importantă autoritate în domeniu și singurul „profesor de parfumuri” din lume: doamnelor și domnilor, o reverență în fața lui Roja Dove!

F

ascinaţia lui Roja Dove pentru parfumuri a înce­ put la o vârstă foarte fragedă, încă de când ma­ma sa îl săruta pe frunte seara, la culcare. Fieca­re „noapte bună”, ca o binecuvântare călduros de tandră, lăsa în urmă imaginea mamei și magia parfumului, ce zăboveau vreme îndelungată în cameră, în urma ei, precum trena unei rochii de seară. Sedus adesea de mirosuri magice şi nume exotice, intrigat de diferitele arome disponibile în parfumeriile din Sussex, interesul lui Roja a continuat să crească, să se contureze spre o autentică pasiune şi, inevitabil, să dea naştere unui țel ambițios: să devină parte din această lume fascinantă. Astfel, Roja Dove – pe atunci student la Medicină, în Cam­ bridge – a ales să-şi celebreze cea de-a 21-a aniversare prin­ tr-o călătorie la Paris, mai precis printr-o vizită la Boutique Guerlain de pe Champs-Élysées. Tânărul era deja un bun cunoscător al parfumurilor create de Guerlain, dar acela a fost momentul decisiv al carierei sale: și-a promis sieşi că avea să lucreze pentru prestigioasa casă de parfumuri, tre­ buia doar să găsească oportunitatea. Odată decis asupra propriului drum profesional, Roja a început să aprofundeze istoria şi creaţiile Casei Guerlain, bombardând cu întrebări toate reprezentanţele companiei,

solicitându-le informaţii despre ingrediente, esenţe rare şi diverse particularităţi ale parfumurilor Guerlain. Intrigat de perseverența acestui tânăr personaj și dornic să îl încu­ rajeze, Robert Guerlain a considerat că entuziasmul lui Roja ar putea fi valorificat în interesul și în interiorul companiei, deținută atunci exclusiv de familie. Fiind astfel recrutat în cadrul Casei Guerlain, Roja Dove a ur­mat numeroase traininguri și a fost numit manager al departamen­ tului Public Relations and Training, în 1981, datorită profundei sale afinităţi față de tot ce ține de universul aromelor. Şase ani mai târziu, a căpătat titulatura „Professeur de Parfums”, fiind apoi ales Ambasadorul Global al Guerlain – de altfel, este pri­ ma persoană din afara familiei Guerlain onorată cu această distincție. După două decenii petrecute alături de Guerlain, Roja Dove a părăsit casa pariziană pentru a-și clădi propriul uni­vers profesional în orașul natal, Brighton: Compania RDPR Ltd. A demarat un adevărat maraton al călătoriilor pentru a-şi lărgi cunoştinţele şi a-şi consolida afinitatea către arome, împărtăşindu-şi pasiunea şi talentul cu numeroase case din industria produselor de lux, precum Baccarat, Clive Christian sau Houbigant.

PA G I N A 1 1 10

MADISON – PERFUME. COLOR. SKIN.

11


„Mai mult decât un istoric al parfumeriei, Roja este un povestitor cu har. Să-l rogi să-ți răspundă la întrebări este cel mai potrivit pretext pentru un dialog în care va strecura povești romantice, uneori scandaloase. Pasiunea pură cu care îşi expune ideile şi limbajul prin care îşi evocă momentele de inspiraţie olfactivă nu oferă doar contextul destăinuirilor sale din universul parfumurilor, ci le dă viaţă, le face să respire.” SARAH BROWN , Senior Beauty Editor, Vogue.

ROJA D OV E deține una dintre cele mai importante colecții private de parfumuri în sticle din cristal Baccarat – prezentată în pre­mieră cu ocazia unei expoziții la Baccarat Boutique, pe Bond Street în Londra. „Fiecare flacon și numele acestuia reprezintă o capsulă perfectă a timpului”, declară Mr. Dove. Parfumurile sale, personalizate pentru cea mai exclusivistă clientelă, nici n-ar putea fi încapsulate în alte recipiente, mai prejos de prețiosul Baccarat... Căci ele reprezintă echivalentul olfactiv al haute couture, apogeu al artei parfumeriei, create din cele mai bune materii prime din lume, cele mai rare, mai pure și mai scumpe.

Toți anii lucrați în arta parfumeriei, călătoriile sale cu scop informativ și caracter educativ, dar mai ales un per­ manent și asiduu studiu individual l-au transformat pe Roja Dove în „cunoscătorul cunoscătorilor” în materie de arome. „Se spune că ochii sunt ferestre către suflet; eu i-aş numi mai degrabă observatori ai sufletului, pentru că nasul nostru ab­ soarbe esenţele adevărate ale acestei vieţi”, scrie Roja Dove în cartea sa, The Essence of Perfume. „Încă de la începutu­ rile civilizaţiei, parfumul a fost o parte esenţială a existenţei umane. Parfumul este intangibil: are capacitatea de a ne atinge, de a ne emoţiona, de a inspira profunzimea propriei fiinţe, ne poate transforma în seducători şi seducătoare, transportân­ du-ne sufletul pe tărâmul eteric al amintirilor şi al senzaţiilor. Când lucram pentru Guerlain, am fost însărcinat cu ma­ rea onoare de a re-crea Liu, parfumul lor clasic, floral-alde­ hidic, lansat în 1929. Guerlain a reprodus doar 300 de sticle. Am avut bucuria să trăiesc o scenă unică și emoționantă:

Viziunile, părerile, experiența și cunoștințele lui Roja Dove și-au găsit locul în cartea intitulată (cum altfel?) The Essence of Perfume, publicată în 2008. Pe un ton uneori ferm, alteori liric, maestrul trece în revistă parfumurile importante din toate tim­ purile, dar mai ales face o adevărată declarație de credință: „Cele mai multe dintre aromele moderne sunt create de chimiști-parfumieri; unele, realizate fără pasiune autentică, al­ tele – din materiale de calitate îndoielnică. Imaginea și numele parfumurilor sunt adesea rodul unor departamente anonime de marketing, mesajele sunt direcționate întotdeauna către un target amorf, sunt create după un anumit concept, rece, dur, ca un studiu clinic. Geniul artistic este înlăturat din procesul intrinsec al acestei arte și înlocuit de un demers ce mizează pe un profit relativ. Industria este dominată de câțiva giganți care propun a­nual zeci de parfumuri, fără a le înzestra și cu o încărcătură emoțională; câteva câștigă pariul cu timpul, majoritatea nu. Un parfum excelent trebuie pur și simplu să fie excelent din toate punctele de vedere. Un bucătar excepțional, in­ diferent de calificări și experiență, nu poate crea o mâncare excepțională din ingrediente mediocre; tot așa, un mare parfumier își arată adevărata măiestrie dacă i se oferă ma­ teriale pe măsură, el își poate exercita talentul doar când se raportează direct la calitatea ingredientelor. Totuși, putem fi optimiști: se anunță o mică revoluție în per­cepția publicului – nu toată lumea vrea să miroasă ieftin. Consumatorii își trezesc simțurile, aspiră către individuali­ tatea olfactivă și întorc spatele parfumurilor mass-market. Există premisele unei renașteri în parfumeria creativă, o în­toarcere către parfumeria artizanală. Din fericire, parfumul se află iar în mâinile creatorului."

reacția unei doamne din Europa de Est în momentul reîntâl­ nirii cu acest parfum, ce ocupa un loc special în inima sa. Deşi fusese privată de accesul la aromele occidentale vreme de decenii, mirosindu-l, ea a rostit – apăsând cu greutate sunetele: LIU. Ne-a mărturisit apoi cum, cu ani în urmă, își dorise cu ardoare un parfum, pe atunci greu de procurat. Liu fusese primul ei parfum, devenit cu atât mai special cu cât îi fusese oferit în noaptea nunţii. Dar, de emoție și în entuziasmul febril de a-şi aplica preţiosul lichid, sticla îi alunecase printre degete, direct pe podea. Înmărmurită și neputincioasă, privise cum întregul conţinut al flaco­ nului se împrăștia pe jos. Acum, pulverizând parfumul, la 50 de ani de la acel nefericit episod, ne-a evocat senzațiile cu o voce moale, suavă, ieșită din adâncul fiinţei sale. Era ca şi când s-ar fi întors în timp, exact în noaptea nunţii, amintindu-și fiecare detaliu, până şi temperatura camerei. Emoţiile au copleşit-o pe măsură ce parfumul o transporta înapoi în cel mai frumos moment al vieţii sale.”

Primele parfumuri Roja Dove au fost compuse precum o trilogie: Scandal, Unspoken și Enslaved. „Nici n-ar mai fi fost nevoie de o nouă autentificare a titulaturii Profesorului de Parfumuri; amprenta sa a fost adânc imprimată în evoluția olfactivă a umanității, însă această trilogie pare să fie o cheie către eternitatea numelui său. În anii ce vor veni, când generațiile următoare vor face o retrospectivă a parfumului, alături de Guerlain, Chanel și Jean Patou se va afla și Roja Dove.” JOSEPHINE FAIRLEY , Mail on Sunday Magazine, 30 septembrie 2007.

12

MADISON – PERFUME. COLOR. SKIN.

În 2004, a fost inaugurat Roja Dove Haute Parfumerie, în inte­ riorul magazinului Harrods, în vecinătatea magnificului Urban Retreat SPA. Conceptul din spatele proiectului este „magazin în magazin”, creat pe trei coordonate: să asigure un mediu de expri­ mare a luxului suprem, să fie un spațiu destinat experimentării și să ofere accesul către descoperirea unui univers olfactiv unic, fiecare parfum expus aici fiind ales de însuși Mr. Dove. Per­ soanele aflate în căutarea unui parfum mai rafinat își pot face o programare în cadrul acestei parfumerii, unde fie însuși Roja Dove, fie unul dintre consultanții săi impecabil instruiți vor fi „ghizi” personali către acel parfum unic, ce vibrează intim cu cele mai profunde dorințe ale cumpărătorului. „Practic, aici este un refugiu senzorial, un Eden al simțurilor; mătăsuri și sa­ tin, o încăpere guvernată de sticlă, oglinzi și cristale, reflectate în luciul negru al mobilei… Un salon îmbrăcat într-un aer exotic de boudoir”, după cum îl descrie Roja Dove. Haute Parfumerie găzduiește și arome și armonii olfactive din cadrul multor branduri celebre și greu accesibile, dar em­ blematice pour les connaisseurs: Caron, Lalique, Dior Exclusive, Tom Ford, Atelier Flou, Grossmith, Clive Christian și mulți alții.

13


DIAGHILEV FRUMUSEȚEA TRANDAFIRILOR de mai și prospețimea albă a iasomiei creionează o siluetă olfactivă de chypré, ancorată în note puternice de vetiver și rădăcină de iris. Dansul delicat al florilor de bergamotă surprinde, ca într-o încleștare amoroasă, personajul aspru și crud al mușchilor de copaci. Diaghilev Parfum readuce în lumina reflectoarelor parfumurile spectaculoase, specifice Epocii de Aur a Baletului Rus, fiind un omagiu adus lui Serghei Pavlovici Diaghilev, un ilustru impresar și faimos producător de artă teatrală, recunoscut pentru ineditul obicei de a parfuma cortinele înaintea fiecărui spectacol de balet. Deși incursiunea lui Diaghilev în universul spectacolelor de muzică și balet a fost un adevărat vârtej tumultuos, viziunea sa și ideologiile artistice controversate fiind adesea întunecate de conflicte ale indoctrinării specifice acelor vremuri contemporane lui, drumul său a fost întotdeauna încununat de aplauzele și admirația spectatorilor iubitori de emoții și frumos. „Diaghilev Parfum este o provocare, cei care aleg să îl poarte își declară astfel încrederea în sine, siguranța în propriile forțe, arătând întregii lumi ceea ce sunt, felul în care iubesc, dar mai ales faptul că își înțeleg propria ființă, că sunt în deplină armonie cu sinele propriu.“ Opulent, rafinat, somptuos și efervescent, acest echilibru olfactiv desăvârșit este un adevărat elixir, prețios și unic, pour les connaisseurs.

14

MADISON – PERFUME. COLOR. SKIN.

15


woman scents

ENSLAVED „PRIN ENSLAVED M-A FASCINAT îndrăgostirea aceea profundă

şi pasională, când oamenii se simt fără scăpare. Într-un vechi dicţionar am găsit această definiţie pentru «enslaved» (înrobit): a deveni un prizonier al iubirii. Am vrut să creez un parfum care să subjuge atât purtătorul, cât şi pe cei care îi sunt în preajmă, un parfum care te înrobeşte şi te îmbracă în iubire." Roja Dove

GARDENIA

„GARDENIA ARE UN CARACTER olfactiv propriu dificil de reprodus. Am fost obsedat dintotdeauna de textura ei cremoasă, narcotică, şi de frumuseţea senzuală. Părea imposibil de realizat, dar iat-o captivă aici în toată splendoarea ei!" Roja Dove

DANGER „ÎNCĂRCAT CU PUTERNICE ingrediente afrodiziace, acest elixir nu este periculos pentru femeia care îl poartă, ci implică pericol pentru bărbatul care o miroase." Roja Dove

INNUENDO

UNSPOKEN

„ACEASTĂ CREAŢIE ESTE OMAGIUL MEU adus întregului

„ORICE SUFLET TRESARE atunci când ochii îşi zăresc

univers feminin: sertarul lenjeriilor fine, trusa preţioasă a machiajului şi acea privire cu subînţeles. Innuendo este precum o mângâiere de caşmir pe pielea fină, ca un sărut tandru al unei femei – o amintire care rămâne cu tine o viaţă." Roja Dove

jumătatea – o simplă privire transmite într-o secundă ceea ce nicio altă înşiruire de cuvinte nu ar reuşi vreodată. Parfumul posedă acelaşi limbaj, nerostit, Unspoken fiind o structură clasică de chypré, sufocată însă de o supradoză neaşteptată de iasomie. Captează atenţia şi îşi comunică imediat intenţia, fără efort." Roja Dove 16

MADISON – PERFUME. COLOR. SKIN.

17


man scents

ENIGMA „MISTERUL ACESTUI CUVÂNT m-a determinat să creez un parfum aparent accesibil, uşor de înţeles şi purtat; doar că el însuşi creează ambiguitate atunci când este purtat de persoane diferite." Roja Dove

AMBER AOUD „MAJORITATEA RĂŞINILOR TĂMÂIOASE, utilizate de milenii în producerea parfumurilor, sunt originare din Orientul Apropiat. Am amestecat aceste ingrediente cu exoticele note de Aoud pentru a crea un parfum deopotrivă delicat şi senzual." Roja Dove

FETISH „NIMIC NU ESTE MAI ÎNTUNECAT decât pielea, în oricare din variantele sale. Vă previn, odată aleasă această cale, nu mai există cale de întoarcere: am creat un parfum care, îndată ce reuşeşte să vrăjească, te va ţine captiv pentru totdeauna!" Roja Dove

MUSK AOUD „AM DORIT UN PARFUM CARE să combine două materii prime legendare: Mosc şi Aoud. Am vrut să văd până unde pot exploata nota de Aoud, păstrând caracterul tradiţional al aromei sale, dar să creez ceva total neprevăzut." Roja Dove

SCANDAL „O PRIETENĂ DE-A MEA, redactor-şef al unei reviste de modă, descrie acest parfum astfel: «Aș ceda în faţa oricărui bărbat care poartă acest parfum!» Am fost pur şi simplu încântat de aceste cuvinte, ştiam că am realizat efectul dorit, era limpede că parfumul dobândise acel magnetism aparte. " Roja Dove

18

MADISON – PERFUME. COLOR. SKIN.

19


ANNICK GOUTAL

� la confluența artelor

Aceasta este povestea unei femei cu o carieră și un destin excepționale. Vizionară, cu un talent olfactiv unic, fondatoarea Casei Annick Goutal a avut un traseu special. O copilărie fericită scăldată în muzică, ani petrecuți repetând solfegii și arpegii în perspectiva de a ajunge o pianistă profesionistă.

A

nnick, a treia fiică a unei familii cu opt copii, s-a născut în 1945 în Aix-en-Provence, în sudul Franței. În magazinul parizian cu produse de patiserie condus de tatăl ei, micuța Annick ajuta adesea la decorarea cu panglici a să­cu­leților umpluți cu ciocolată – lucru care avea să devină una dintre amintirile ei recurente și sursa de inspirație peste decenii, atunci când avea să creeze sticluțele de parfum...

Jaloane biografice: talentul și pasiunea

De la vârsta de șase ani, Annick a luat zilnic lecții de pian; la 16 ani, a câștigat premiul întâi la un concurs de pian organizat de prestigiosul Conservator din Versailles. Doar că tânăra pianistă talentată, deschisă către lume și cu sufletul vibrând în fața emoțiilor artistice, dar și un pic rebelă, a decis să exploreze și alte drumuri – care au dus mai întâi la Londra. Grație frumuseții ei, a fost remarcată de David Bailey, prieten de familie și renumit fotograf de fashion, cel care a ajutat-o și încurajat-o pe Annick să-și înceapă cariera de model. A avut succes; în scurt timp agenda ei era deja plină de contracte în întreaga lume. Într-o zi însă, în timp ce se afla într-un hotel din Londra, a văzut un pian și a fost copleșită de un val de nostalgie... O secvență cu mare încărcătură emoțională, ce avea să o determine iar la o schimbare a drumului: a decis să abandoneze cariera de model și să se întoarcă la Paris. Dintotdeauna pasionată de arta decorativă, Annick era 20

MADISON – PERFUME. COLOR. SKIN.

21


Cu trecerea timpului, Casa Annick Goutal s-a alăturat marilor nume ale parfumeriei franțuzești extinzându-se în întreaga lume și producând parfumuri excepționale, cu o semnătură inimitabilă. Motivația? Dorința de a revigora magia unei parfumerii caracterizate de emoție și creativitate.

mierilor, reușind să le atragă atenția și aprecierea grație originalității formulelor, dar și ambalajelor. Precum crea­ țiile sale olfactive, și sticluțele de parfum extrem de delicate reflectă pasiunea ei pentru toate lucrurile sofisticate. Prima creație s-a numit Folavril, ca un rapel la numele magazinului său de antichități. O dată cu lansarea Eau d’Hadrien și Petite Chérie, locul ei pe podiumul expresivității olfactive avea să fie definitiv cucerit. În 1986, Annick a primit prestigiosul European Excellence Award, un premiu anual acordat persoanelor a căror activitate profesională include rafinament, creativitate, stil și ajută la promovarea tradiției europene în întreaga lume.

Isabelle Doyen și Camille Goutal avidă să descopere mai ales piese de mobilier de epocă, iar pasiunea ei s-a materializat într-o afacere. Astfel, a decis să deschidă un magazin de mobilier vintage în Paris, numit „Folavril”, după personajul feminin dintr-o nuvelă a lui Boris Vian. Aceea a fost perioada în care s-a îndrăgostit de un anticar, tatăl primei sale fiice, Camille, născută în 1975. Anul 1977 a marcat o nouă bornă pe drumul său profesional: Micheline, o bună prietenă, i-a propus să deschidă împreună o mică afacere cu produse de înfrumusețare, căci tocmai achiziționase câteva formule extraordinare pentru creme pe bază de plante. Annick a acceptat provocarea de a se ocupa de parfum și de ambalaj. Pentru designul acestuia din urmă, Annick s-a lăsat inspirată de modul în care împacheta ciocolata cu ani în urmă, în magazinul tatălui ei, și a creat sticluțe prinse cu panglici și etichete scrise de mână. Parfumul cremelor însă necesita mai mult decât amintiri din copilărie... Annick a decis să meargă la Grasse – capitala mondială a parfumurilor, „Mecca” oricărui aspirant la o ucenicie în industria aromelor – și să bată la ușile celor mai importante firme specializate. Majoritatea a întâmpinat-o ​​cu amabilitate și aparentă generozitate, dar i-a dat de înțeles că nu se poate pătrunde ușor în lumea exclusivistă a parfumurilor.

Revelația

Și de această dată, Providența a scris o pagină esențială în viața lui Annick: întâlnirea cu parfumierul Henri Sorsana 22

MADISON – PERFUME. COLOR. SKIN.

la Maison Robertet din Grasse. A fost momentul de grație în care și-a înțeles menirea și s-a hotărât să îmbrățișeze meseria de parfumier. A petrecut acolo patru ani, timp în care a învățat și acumulat cu pasiune tot ceea ce implică această nouă profesie: materii prime, formule, vocabular specific. Annick a redescoperit limbajul muzical, pe care l-a transpus în mediul olfactiv, dar cu aceleași cuvinte: game, note, armonie. Parfumul a devenit noua ei muzică. Încetul cu încetul, și-a semnat primele creații, prevestind zorii unei aventuri olfactive unice. Pe lângă descoperirea vocației, Annick și-a găsit curând și marea dragoste. Din pură coincidență, la o cină l-a reîntâlnit pe celebrul violoncelist Alain Meunier – iubirea ei din adolescență, cunoscut cu două decenii în urmă la Conservatorul din Versailles – cu care a rămas de atunci împreună, pentru tot restul vieții. Armonia menajului lor a fost perfectă; Annick se bucura să-l asculte pe soțul său exersând pentru câte un nou concert, în timp ce ea crea noi arome. Cele două universuri artistice au fuzionat desăvârșit...

30 de ani de efervescență

Annick Goutal a murit în 1999, la vârsta de 53 de ani, lăsând moștenire fiicei sale Camille 20 de arome memorabile și pasiunea pentru parfumuri. Prietena lor de-o viață, Isabelle Doyen, o secondează azi pe Camille în permanenta căutare a unor noi arome, împărtășind aceeași dragoste pentru ingrediente excepționale și materiale fine. Încurajate de moștenirea lăsată de fondatoarea Annick, ele mențin viu spiritul Casei Goutal, străduindu-se să conserve aceleași valori fundamentale, tipice unei parfumerii de top: emoția, excelența și acel savoir-vivre franțuzesc.

„Luxul se află în detaliu”

Așa spunea adesea Annick Goutal, sintetizând astfel un know-how de succes în parfumeria de lux. Sticluțele de parfum și cutiile de prezentare ale Casei sunt create în Franța de către artizani renumiți, a căror activitate este caracterizată de o atenție absolută pentru detalii, ornamente și finisaje. Sticlele au o eleganță intrinsecă și forme originale – cum ar fi flaconul cu striații și cu acea alură haute couture, sau sticla-fluture, emblematică pentru marca

Geneza Casei Goutal

În 1981, Annick a inaugurat primul său magazin parizian în Rue de Bellechasse, într-o fostă librărie. Un loc sofisticat, cu o atmosferă intimă, ce a amprentat marca personală a casei sale de parfumuri suave, dar neconvenționale, sensibile și elegante – precum însăși creatoarea lor. Annick și-a căpătat rapid notorietatea în breasla parfu

Goutal. Sunt folosite materiale nobile, în complementaritate cu no­blețea formulei olfactive; spre exemplu, cristalele Baccarat sunt pictate cu aur fin. Finisajul manual este rafinat, sofisticat, realizat din șnururi și panglici împletite sau din excepționale ornamente vitrifiate. Practic, fiecare detaliu reflectă o amintire, un element din viața creatorului – și de aceea vibrația obiectului rezonează profund cu personalitatea și bagajul său cultural.

Fascinanta călătorie într-un univers de emoții Când intri pentru prima dată în lumea Annick Goutal pare că trăiești un moment inițiatic, o experiență unică, ce marchează începutul unei călătorii dense de sentimente și trăiri, interpretări intime și personale, vibrând parcă în fiecare din noi. O evadare în afara oricărei limite temporale. Magia atmosferei unui boutique. Poezia din spatele unui cuvânt. Emoția indusă de un detaliu. Amintirea unui moment special. Toate se împletesc într-un creuzet al trăirilor, precum cununa de iederă – planta preferată a creatoarei și simbol al loialității – ce împodobește etichetele parfumurilor sale. Annick Goutal a fost înzestrată cu harul de a-și pune sentimentele într-un parfum; a dorit ca parfumurile ei să fie mai mult decât produse materiale, ci mesageri ai frumosului: să ajungă la sufletul celor care le poartă și să-l împodobească... În același spirit, creațiile lui Camille Goutal și Isabelle Doyen provin din juxtapunerea subtilă a universurilor – poezie, muzică, arome, artă decorativă –, întotdeauna purtând aceeași semnătură creativă unică, precum o partitură muzicală nepereche. Cele mai rare și mai nobile esențe precum lămâia siciliană, trandafirul de Damasc, irisul italian, tuberoza de Grasse și lemnul de santal Mysore – materii prime alese cu minuțiozitate și exigență desăvârșite – dansează pe portativul simfoniilor Goutal în armonie perfectă, notă cu notă...

23


GALERIA

PENTRU CASĂ

Lumânări aromate și parfumuri de cameră, compuse din esențe naturale nobile cu miresme subtile. Obiectele decorative și aromele lor distincte personalizează atmosfera încăperilor, imprimând șarmul unui savoire-vivre cu adevărat franțuzesc.

colecțiilor și miresmelor Masculin, feminin, mixt Colecția include apă de toaletă și apă de parfum, în cutii de prezentare de lux decorate în alb, bej și tonuri naturale, elegante și rafinate.

Les Colognes

Inspirate de tradiționalul Eau de Cologne, Camille Goutal și Isabelle Doyen și-au dorit să aducă un omagiu lui Annick Goutal, perfecționând trei dintre aromele iconice ale Casei. Sticlele cu linii elegante și moderne sunt ambalate în cutii cu design contemporan, în tonuri proaspete de verde.

Butterfly Bottle

O cutie de lux, inspirată de lumea bijuteriilor fine, expune sticluța în cea mai pură lumină, aceasta fiind de altfel și emblema Casei Annick Goutal. Sticla rotundă, cu înveliș suflat cu aur și ornat cu un dop reprezentând doi fluturi îmbrățișați, pictat manual, dau măsura măiestriei artizanilor francezi. 

24

MADISON – PERFUME. COLOR. SKIN.

25


Petite Chérie

Ce Soir ou Jamais

Deși Annick concepuse inițial o altă versiune de parfum pentru fiica ei – numit Eau de Camille –, i-a dedicat mai târziu Petite Chérie. Parfum senzual, seducător și irezistibil, ce sugerează „obrazul unei tinere fete pe care vrei să-l mângâi și să-l săruți delicat”, denumit după felul în care Annick își alinta fiica, rămâne pentru Camille un omagiu vibrant, cel mai frumos și sensibil cadou matern.

Eau d’Hadrien

Murmur infinit și secret, deopotrivă discret și insistent, persistent ca o ademenire și incitant precum aluzia din denumire – acesta e parfumul pe care Annick îl considera creația vieții ei, cel mai bine realizat. Un trandafir mirosit într-o grădină a fost obsesia a cărei reproducere în laborator a durat cincisprezece ani de muncă ambițioasă. Rezultatul? Interpretarea idealizată a transparenței acestui miros delicat, misterios, sălbatic, tulburător.

DATA C R E Ă R I I : 1988

Les Nuits d’Hadrien

Romanul lui Marguerite Yourcenar, Memoriile lui Hadrian, a fost sursa de inspirație a acestui parfum creat de Annick Goutal în Italia, ca expresie a pasiunii sale pentru soarele din Sud. Precum o livadă cu fructe coapte sau o grădină toscană toropită de razele amiezii, formula acestuia include note de chiparos și prospețime de citrice – o aromă universală și eternă. Un parfum unisex, ce se îmbină perfect cu mirosul natural al pielii.

DATA C R E Ă R I I : 1999

După mai bine de 20 de ani de la crearea Eau d’Hadrien, compus de Annick Goutal, fiica ei, Camille, în colaborare cu Isabelle Doyen ne oferă o nouă interpretare a romanului scris de Marguerite Yourcenar. Les Nuits d’Hadrien este o fermecătoare narațiune în arome, în loc de cuvinte. Un intermezzo italian feeric, scufundat în clarobscur, inspirat de o plimbare sub cerul înstelat, la orele magice ale apusului, când crepusculul copleșește natura. O aromă delicioasă de portocale și condimente, ce conferă pielii o căldură aparte.

DATA C R E Ă R I I : 198 1

woman

DATA C R E Ă R I I : 20 0 3

man

Ninfeo Mio

Un Matin d’Orage

După două decenii de la crearea parfumului Gardénia Passion, realizat de Annick Goutal la întoarcerea dintr-o călătorie în Japonia, Camille compune Un Matin d’Orage. Parfum născut din dorința de a da o interpretare personală mirosului fascinant de gardenie, mirosul unei grădini japoneze, după ploaie: nou și proaspăt, instilat atunci când razele soarelui pătrund prin ceața ridicată din pământul îmbibat de apă, când timpul stă în loc și picăturile minuscule lucesc pe bobocii florilor albe, iar adierea suavă răspândește parfumul gardeniei, învăluind grădina într-o indescriptibilă senzualitate. DATA C R E Ă R I I : 20 09

26

La momentul respectiv, Camille Goutal și Isabelle Doyen lucrau la o formulă inspirată de grădina legendară a Hesperidelor. Fiecare esență aleasă contribuia la conturarea capodoperei lor, la grădina la care au visat și despre care au vorbit ca și cum ar fi cunoscut fiecare centimetru pătrat. Apoi, au aflat de existența unei grădini ce reflecta descrierea lor întru totul și imediat au plecat spre grădinile Ninfa, de lângă Roma. Au descoperit un veritabil Eden, unde ruinele medievale erau încoronate de un verde smarald și unde încă mai pot fi găsite toate plantele ce le-au aprins imaginația. Prin grădină curge râul Ninfeo, în care se reflectă scoarța și frunzele copacilor de pădure, citricele coapte și delicioasele smochine. În timp ce se relaxau la umbra unui pin, au fost copleșite de un sentiment plăcut: parfumul lor era chiar acolo, în aer, parfumul la care au lucrat luni de zile să-l perfecționeze. Iar numele a venit firesc: Ninfeo Mio. DATA C R E Ă R I I : 20 1 0

MADISON – PERFUME. COLOR. SKIN.

Mandragore

Fascinate de misterioasa mătrăgună, Camille Goutal și Isabelle Doyen au vrut să capteze puterile acestei plante legendare pentru a crea un parfum unic, unde femininul și masculinul fuzionează într-o armonie secretă. Însuși numele parfumului amintește de epoca antică, când puterea plantelor era cunoscută numai de câțiva inițiați. Un nume misterios pentru un parfum unisex, de o eleganță rară. 

Sables

Annick Goutal a compus formula acestui parfum special pentru soțul ei în amintirea sejururilor petrecute împreună pe Insula Ré, ca o rememorare a mirosului frapant emanat de nemuritoarele flori de nisip. DATA C R E Ă R I I : 198 5

DATA C R E Ă R I I : 20 0 5

27


Tribut adus eleganţei masculine

Camille Goutal şi Isabelle Doyen aduc omagiu parfumului Eau de Monsieur, una dintre primele creaţii ale lui Annick Goutal, celebrând eleganţa atemporală. O apă de toaletă cu note proaspete şi expresive de mandarină şi bergamotă, cu o explozie de mentă şi cu eleganţa lemnoasă de ienupăr. Începe să dezvăluie în timp arome calde de lemn de santal şi patchouli, învăluite în condimente delicate. Parfumul este inspirat de universul olfactiv al peisajelor din Toscana. Considerat un parfum emblematic pentru Annick Goutal, este apreciat de adevăraţii connaisseurs. DATA C R E Ă R I I : 198 5

28

MADISON – PERFUME. COLOR. SKIN.


MISIUNEA COSMETICELOR minerale

J

ane Iredale este președinte și fondator al companiei omonime, producătoare de cosmetice minerale. A făcut pionierat în industria esteticii – atât prin crearea gamei complete de produse destinate machiajului pe bază de minerale, cât și prin promovarea tratamentelor medicale dermatologice prin machiaj individualizat. La elaborarea tratamentelor și a gamei de machiaj a colaborat cu dermatologi și chirurgi plasticieni de renume mondial; ține adesea prelegeri, peste tot în lume, pe tema efectelor benefice ale produselor sale. Dar înainte de a-și întemeia propria companie de cosmetice, în 1994, Jane Iredale avea deja în palmares o activitate susținută în lumea imaginii de film, teatru, televiziune. A început ca director de casting, lucrând în reclame de televiziune cu modele precum Lauren Hutton, Jacqueline Smith și Cybil Shepherd, apoi în film și televiziune alături de Susan Sarandon, Glenn Close și Sarah Jessica Parker. Printre multe altele, a colaborat și cu Francis Ford Coppola la The Outsiders, cu Steven Spielberg la The Color Purple și cu toate rețelele de televiziune majore, inclusiv BBC. Apoi, și-a format propria companie de producție și a produs peste cincizeci de programe pentru PBS și HBO. Două dintre filmele sale artistice au fost declarate de TV Guide drept cele mai bune ale anilor respectivi.  Unul a fost distins cu mult râvnitul Premiu George Foster Peabody. Jane a câștigat și un Premiu Emmy pentru o serie de pelicule la care a semnat scenariile. Trecând de la film la teatru, a fost no­­mi­nalizată la Premiile Tony pentru Wind in the Willows – musicalul de pe Broad­way care i-a făcut cele­bri pe Vicki Lewis și Nathan Lane. De-a lun­

30

MADISON – PERFUME. COLOR. SKIN.

Ne angajăm să oferim o gamă de produse de cea mai bună calitate, ce îmbunătățesc viața femeilor prin eficiența, simplitatea și frumusețea lor. Căci nevoile și dorințele clienților sunt elementele ce direcționează și reglementează activitatea noastră.

gul carierei sale, a lucrat cu cei mai buni make-up ar­tiști din domeniu. S-a convins că un machiaj reușit nu trebuie neapărat să urmeze cele mai recente tendințe din modă, ci să potențeze frumusețea naturală. Lucrând alături de femei ale căror carie­re depindeau de un ten curat și luminos, Jane a observat cum problemele pielii și sensibilitatea tenului afectează atât evoluția lor profesională, cât și încrederea în sine. Aceste constatări, plus solida experiență acumulată, au determinat-o să dezvolte o gamă de machiaj cu rol multiplu: protejează epiderma, o tratează dacă e nevoie, îi conferă acel aspect natural, sănătos și luminos prin cele mai puțin agresive ingrediente. Produsele, pe bază de minerale micronizate, sunt realizate fără aditivi sau fixatori artificiali (talc sau ulei mineral) și fără coloranți sau conservanți chimici; nu întâmplător, produsele Jane Iredale sunt utilizate în SPA-uri, saloane și clinici medicale din întreaga lume, efectele lor curative fiind luate în considerare de medicii chirurgi în recomandarea post-operatorie. Cel mai frumos machiaj este o piele sănătoasă – acesta este crezul ce a generat noua tehnologie închinată frumuseții: Jane Iredale Skin Care Make-up. Produsele Jane Iredale sunt o extensie a ritualului de îngrijire a pielii, nu doar o cale de reinterpretare a machiajului convențional. Numeroși chirurgi plasticieni, dermatologi și profesioniști în cosmetică le recomandă alături de tratamentele medicale, deoarece efectele și beneficiile asupra tenului cu imperfecțiuni sunt reale, spectaculoase și durabile.

JANE IREDALE

31


Fond de ten 4 în 1

Aplicarea unei pudre minerale presupune ustensile potrivite pentru o acoperire uniformă și un efect final fără cusur: un chip cu aspect natural și luminos, chiar și în cazul unui ten problematic, dificil de machiat.

BAZELE MINERALE MICRONIZATE – o denumire poate sofisticată, dar care repre-

zintă tot ce poate fi mai sănătos în domeniul machiajului – sunt patru produse care funcționează în sinergie: fond de ten, pudră, anticearcăn și elementele de protecție solară. Alergiile și sensibilizarea epidermei sunt consecințe ale agresiunii conservanților și coloranților chimici, parfumului și alcoolului conținute în alte cosmetice. Compania Jane Iredale a înlocuit aceste substanțe cu oxidul de zinc și dioxidul de titan, datorită beneficiilor antiinflamatoare și efectului de calmare a pielii. Pigmenții prezenți în farduri și pudre sunt realizați numai din minerale micronizate – cantități mici de carmin și coloranți minerali aplicați pe un substrat de calciu și combinați pentru obținerea unor culori cât mai expresive și, în același timp, naturale. Sub microscop, cristalele minerale arată ca niște solzi de pește, formând un filtru ad–hoc ce permite schimbul liber de oxigen. Iar proprietățile non-comedogenice ajută persoanele cu acnee să-și îmbunătățească sănătatea și aspectul tenului. Detaliul care aduce cu adevărat o diferență între acest fond de ten-pudră minerală și alte produse similare, un upgrade în domeniul machiajului, este spray-iul special creat pentru fixarea acestor pudre. D2O™ Hydration Spray

BALANCE Antioxidating Spray

POMMISST™ Hydration Spray

Apa de ylang-ylang și extractul din frunze de măslin intră în compoziția acestui spray foarte hidratant, cu o fixare de durată și un efect de energizare a straturilor celulare. Un produs ideal pentru vindecarea epidermei după operațiile cu laser.

Echilibrează producția de sebum a tenului și restabilește pH-ul natural al pielii. Extractele din mușețel, grapefruit, smirnă și alge marine calmează iritația, reduc inflamațiile și luptă împotriva infecțiilor bacteriene și fungice, iar ceaiul verde, benefic tenului acneic, accelerează vindecarea.

Printre multele beneficii ale extractului de rodie – un puternic antioxidant – se numără și protecția împotriva radiațiilor UV și, implicit, a cancerului de piele.

AMAZING BASE SPF 20

Aceasta este o pudră liberă și poate fi folosită în două forme, uscată sau umedă, astfel încât rezultatul să ofere beneficiile a patru produse: pudră, corector, fond de ten și ecran solar. Ingredientele sale stimulează producția de lipide a pielii pentru a revitaliza straturile celulare. Este ideală pentru tenul matur, cu linii fine sau mici riduri de expresie.

FACTORUL DE PROTECȚIE SPF Indicativul numeric Sun Protection Factor arată cât de mult puteți sta la soare fără ca pielea să fie afectată. Este un raport aritmetic, între timpul de radiație a razelor ultraviolete suficient pentru a produce eritem (roșeață) pe o piele protejată cu SPF și timpul necesar pentru a produce eritem pe pielea neprotejată de cremă cu factor de protecție. De exemplu, dacă în mod normal, fără protecție solară, vă prinde soarele în 10 minute, după ce ați aplicat o doză de protecție solară cu un SPF15, pielea ar trebui să fie protejată de arsuri solare în jur de 150 de minute.

32

MADISON – PERFUME. COLOR. SKIN.

PUREPRESSED BASE SPF 20 Conține extracte din alge ce hrănesc pielea matură, calmează epiderma sensibilă, împiedicând pierderea de apă din straturile superficiale ale pielii. PurePressed Base este perfectă pentru tenul cu tendință uleioasă, iar pensula Handi™ este unealta perfectă pentru a obține o acoperire uniformă.

33


DE-A FIR A PĂR, cu

PHILIP B. Este expert eminent în domeniul îngrijirii părului și corpului. Se bucură de recunoaștere internațională. Este căutat și curtat de celebrități hollywoodiene pentru abordarea sa vizionară.

P

hilip B. și-a câștigat notorietatea prin mix-u­rile sale bazate pe plante pure și uleiuri esen­țiale, concentrații imprevizibil de originale, ne­ maiauzite până acum. Practic, a schimbat dramatic modul în care lumea per­cepe produsele de îngrijire pentru păr și piele. American Vogue îi promovează gamele de îngrijire a părului și scalpului: „Părul dumneavoastră va fi ca al unei eroine dintr-un roman de dragoste – o coafură perfectă, la care ați visat mereu”. Forbes Magazine a declarat că un tratament de-al lui Philip este unul din cele 100 de lucruri care merită din plin fiecare bănuț.

P

Philip a fost propulsat în industria frumuseții după o ucenicie în Boston, ca stilist, și mai târziu în Los Angeles. Preocupat de problemele clienților ce veneau la el cu părul ars și degradat și care nu obțineau rezultate de la tratamentele obișnuite, a început să-și conceapă propriile sale remedii naturale la domiciliu.  În câțiva ani, a ajuns să lucreze ca stilist și colorist pentru unii dintre actorii cei mai importanți de la Hollywood și pentru oameni din showbiz. Grație meseriei și talentului său, a a avut acces la ședințe foto și pe platouri de filmare din întreaga lume, iar asta i-a stimulat visul: de a găsi… Sfântul Graal în domeniul frumuseții, cele mai bune tratamente din lume pentru îngrijirea părului. Ceea ce a descoperit pe parcursul căutărilor l-a șocat: ce­le mai multe șampoane – chiar și gamele de lux – aveau în com­poziție detergent, apă și parfum. Balsamurile erau prea lipicioase și grele; evident, lipseau ingredientele de calitate, substanțele vegetale active, în concentrații suficient de ridicate pentru a da rezultate vizibile. Philip a decis atunci că o revoluție în această industrie este mai mult decât necesară, și a întocmit o strategie radicală. S-a întors în L.A., s-a sfătuit cu chimiști de laborator și împreună au strâns un arsenal de ingrediente naturale (meticulos și exigent adunate din toată lumea), apoi au început formularea propriilor preparate. Prietenii, familia și anumiți clienți au fost pe post de voluntari: la sosirea în casa lui, în salon sau în laborator, primeau o soluție într-un recipient neinscripționat și erau rugați să o folosească. 34

MADISON – PERFUME. COLOR. SKIN.

35


Prima și cea mai mare provocare a fost crearea unui ulei de păr suficient de ușor pentru a intra în firul de păr, fără a-l lăsa lipicios, greu, mătuit sau îmbâcsit. Rezultatul: Philip B® Rejuvenating Oil, un produs ce a devenit instantaneu un fenomen.  Astăzi, Rejuvenating Oil rămâne tratamentul emblematic din portofoliul Philip B® Botanical Products. Alte best-sellers includ șamponul cu mentă și avocado, cu proprietăți de răcorire și revigorare, și Restorative Mist Toning Detangling – un toner revitalizant, ce echilibrează pH-ul firului capilar și „finisează” coafura. Concentrația ridicată a extractelor vegetale din produsele Philip B. imprimă acestora un parfum natural, iar absența parabenilor le situează în categoria celor mai sănătoase cosmetice. Gama sa este acum vândută în mii de magazine de lux, boutique-uri, saloane și SPA-uri din întreaga lume.  Profund implicat în fiecare aspect al afacerii sale, Philip continuă să manufactureze toate produsele, călătorind des pentru a descoperi noi ingrediente și a rămâne în contact cu nevoile clienților lui. Compania sa are o notă personală, cultivată cu perseverență – spre deosebire de alte branduri mai puțin preocupate de unicitate. Pentru cei suficient de norocoși ce beneficiază personal de tratamentele de top, Philip B. este o revelație: un profesionist cu nenumărate cunoștințe de împărtășit, un caracter extraordinar și un personaj cu un extravagant simț al distracției.

Tratamentele Philip B.

sunt dedicate tuturor tipurilor de păr, inclusiv cel vopsit, îndreptat cu placa sau supus altor agresiuni. Sunt perfecte pentru revigorarea și definirea buclelor, pentru crearea de onduleuri ușoare și elegante și pentru sporirea volumului în cazul părului moale.

„Îmi place să ofer clienților tratamente de păr și să-i văd cum se transformă instantaneu. Mulți îmi spun: «Dacă ar avea toată lumea norocul să ajungă pe scaunul tău…». Ei bine, oricine poate ajunge! Și nu eu îi conving, ci produsele mele. Toate au fost testate pe clienții mei – iar mulți dintre aceștia sunt vedete internaționale, oameni ce trebuie să afișeze zilnic o coafură perfectă. De la bun început am văzut efectul plantelor asupra părului; încă de când am creat Rejuvenating Oil am știut că sunt pe drumul cel bun. Iar feedbackul vostru confirmă asta: chiar dacă fizic eu nu sunt acolo, spiritul meu e totuși prezent.”

Russian Amber Imperial Shampoo

Oud Royal

UNUL DINTRE CELE MAI BUNE ŞAMPOANE restructurante concepute vreodată, numit „the best of the best” de toate ediţiile Vogue internaţionale, acest produs este perfect pentru părul vopsit, dar nu exclusiv destinat acestuia. Mirosul puternic şi învăluitor precum un nectar aminteşte de opulenţa dinastiei Romanovilor, din îndepărtatele tărâmuri ruseşti, acolo unde proprietăţile calmante şi curative ale uleiului de ambră vegetală erau cunoscute doar de privilegiata aristocraţie. Russian Amber Imperial Shampoo reduce dramatic decolorarea în timpul spălării şi îmbunătăţeşte starea generală de sănătate a firului de păr. Combinaţia de aminoacizi infuzează părul cu vitalitate şi energie, oferindu-i luciu şi strălucire. Formula acestui elixir al frumuseţii vindecă într-adevăr firele deteriorate şi uscate: cei 11 aminoacizi repară structura celulară, restaurează procesul de hidratare şi îi recâştigă strălucirea naturală.

36

MADISON – PERFUME. COLOR. SKIN.

Forever Shine Shampoo & Forever Shine Conditioner

INOVAȚII REVOLUȚIONARE în îngrijirea părului, aceste produse conțin extracte vegetale cu efect hidratant – molecule suficient de mici pentru a penetra prin firul de păr și pentru a-l revigora de la interior spre exterior. O singură utilizare va face o diferență remarcabilă în aspectul general al părului; imaginați-vă că veți avea instantaneu un păr mai bogat, mai lucios și mai flexibil decât oricând – iar efectul va dura zile la rând!

CALITĂȚI SPECTACULOASE, REZULTATE INSTANTANEE: > UN COMPLEX DE HIDRATARE INTENSIVĂ  tratat cu „high-vapor energy” – o tehnologie nouă, în curs de brevetare, prin care uleiurile vegetale sunt descompuse molecular și infuzate astfel adânc în interiorul firului de păr.   >  TIME-RELEASED BOTANICAL DELIVERY SYSTEM (făcut cu ulei natural de șofran) asigură volum și strălucire.  

> ACIZI L-AMINO revigorează firele arse și îmblânzește părul creț, fără a-l îngreuna.   >  PEPTIDE DULCI DIN LUPIN ALBASTRU, pentru protecția părului vopsit.   >  PURE ESSENCE OUD induce o aromă bogată, caldă și dulce. >  BAZĂ DE CURĂȚARE FĂRĂ SULFAT. Produce o spumă bogată, al cărei efect este de curățare blândă și eficientă.  

37


Dialogul emoțiilor

Fondată în 2009, Carner Barcelona este o casă de parfumuri născută din pasiune și iubire pentru aromele fine, Sara Carner – fondatoarea brandului – fiind într-o permanentă căutare a elementelor ce definesc cultura manufacturilor spaniole.

S

ara provine dintr-o familie de artizani marochineri, iar genealogia ei culturală și-a spus cuvântul; a „infuzat” în identitatea propriului brand caracteristici olfactive și povești fidele imaginii cosmopolite a Barcelonei, orașul ei natal. Colecția casei nu este doar o demonstrație de virtuozitate și creativitate olfactivă, ci și o evocare a sentimentelor și emoțiilor, schimb de experiență și măiestrie, transmitere și descifrare a trăirilor personale. Aromele excepționale, încapsulate în liniile sobre ale minimalismului în negru și alb, emblema argintie – rapel retrospectiv la elementele de feronerie ale ușilor spaniole specifice începutului de secol XIX –, toate sunt elemente caracteristice liniei Carner Barcelona. Acordul lemnos – una dintre notele cele mai senzuale și contrariante – își face simțită prezența în fiecare creație, fiind reprezentat vizual prin capacele din lemn masiv, confecționate din materie primă procurată din pădurile europene. Permanenta căutare a autenticității și calității, dorința obsesivă de a îmbina arome inedite, experiențele olfactive şi locurile copilăriei din Barcelona, toate au încurajat-o pe Sara Carner să-și urmeze instinctul și să demareze propriul

38

MADISON – PERFUME. COLOR. SKIN.

ei proiect, Carner Barcelona. Perioada trăită la New York, obţinerea unui masterat la Columbia Business School unde a deprins spiritul antreprenorial, precum şi anii petrecuţi alături de buni profesionişti din domeniul parfumeriei au ajutat-o să-și materializeze dragostea pentru parfumuri fine. „Generaţii de-a rândul, familia mea de manufacturieri ai produselor din piele a fost fidelă excelenţei şi calităţii. În secolul XIX, străbunicul meu s-a aventurat pe un drum anevoios, acela al confecţionării de încălţăminte, iar copiii şi nepoţii au continuat până astăzi această afacere, transformând un vis într-o companie de anvergură mondială: astăzi producem şi distribuim piese premium în întreaga lume. De ce eu am ales drumul parfumeriei? Este o pasiune. Întotdeauna am fost fascinată de impactul unei arome asupra emoţiilor, asupra memoriei, iar prin Carner Barcelona simt că îmi pot împărtăşi experienţele, că pot evoca şi proiecta amintiri. Ca tradiţie, am învăţat de la o vârstă fragedă să apreciez şi să respect munca artizanală locală şi oamenii care depun acest efort minuţios. Aşadar, parfumurile mele sunt lucrate pe comandă, toate ingredientele şi componentele sunt special elaborate pentru Carner Barcelona şi asamblate manual în Barcelona.“ 39


RIMA XI

D600

TARDES

CUIRS

PRECUM UN POEM misterios și senzual, cu o imensă putere ascunsă sub aparent inocenta radiere diafană. Notele condimentate împletesc propriile rime, captivante și memorabile, imposibil de cucerit... Sentiment imortalizat de poetul spaniol de secol XIX, G.A. Bécquer:

ACEST PARFUM condimentat, vibrant, aduce un dram de mister și surprinde stilul de viață urban și spiritul mediteraneean al Barce­lo­ nei. Rumoarea matinală a metropolei se împletește cu briza proas­ pătă a mării, Las Ramblas și La Boqueria se animă cu acordurile cotidiene, iar buchete proaspăt culese, fructe coapte și condimente se contopesc într-un amestec exotic de arome. Străzile prind viață, soarele încălzește orașul, fascicule de umbre și lumină dansează în piețe și parcuri. Toate simțurile sunt captivate de dinamismul lui Avenida Diagonal Numero 600 și grandoarea lui Paseo de Gracia... Un amestec bizar și magnific de vechi și nou. Noaptea, pulsul urbei se schimbă, dezvăluindu-i misterul și senzualitatea.

TRIBUT ADUS LENTOAREI şi armoniei unei după-amiezi de vară târ­zie, o aromă pură, senină, învăluitoare. O plimbare liniștită prin câm­puri de grâu și livezi de migdali, în lumina ce dispare treptat, în căldura aerului ce îți mângâie pielea... O contemplare a naturii: fru­musețea apusului pe fundalul dealurilor, cu tufe de trandafiri săl­batici și mușcate pline de culoare; florile eliberează generos arome seducătoare, picături subtile de nectar ce plutesc în aer și se îmbină cu mirosul lemnului proaspăt tăiat. O escapadă dulce, pe înserat, în împrejurimile Barcelonei...

VIBREAZĂ DE NOSTALGIA epocii apuse a atelierelor artizanale, unde fumul de pipă umplea aerul îmbinându-se cu mirosul de piele proas­păt tăbăcită. Cu un caracter puternic și independent, CUIRS Eau de parfum împrumută iuțeala șofranului și se împletește ar­ mo­­nios cu căldura lemnului nobil, ispitind simțurile mai profund, mai intens, mai evocator… În centrul său, aroma de nagarmotha și mirosul de ambră usca­ tă fuzionează senzual cu mireasma unică de piele prelucrată, dez­ văluind o aură mistică, puternică și ademenitoare. Un echilibru im­ per­­fect, dar fascinant, între tutun și mirosul de piele.

"- Yo soy un sueño, un imposible, vano fantasma de niebla y luz; soy incorpórea, soy intangible; no puedo amarte. - ¡Oh, ven, ven tú!”

40

"- Sunt un vis, un imposibil, Fantasmă de ceață și lumină; Sunt fără trup, sunt intangibil; Nu pot să te iubesc. - Oh, vino, vino tu!"

MADISON – PERFUME. COLOR. SKIN.

41


EXPLOSIONS D'EMOTIONS

Perfume as Art, by Bertrand Duchaufour Fondată la Paris în 1976 de către parfumierul-chimist Jean Laporte, L’Artisan Parfumeur a fost una dintre primele case de parfumuri de nişă, creaţiile sale fiind inspirate din natură şi din dorinţa abordărilor atipice. Unicitatea acestor parfumuri rezidă în originalitatea conceptuală a creatorilor – maeştrii parfumieri Bertrand Duchaufour, Olivia Giacobetti, Anne Flipo şi Karine Vinchon Spehner. Păstrând viziunea fondatorului, casa pariziană de parfumuri stabileşte noi direcţii olfactive prin crearea a trei parfumuri excepţionale, autentice expresii ale impactului profund pe care îl au emoţiile asupra spiritului uman. Amprenta magnifică a lui Bertrand Duchaufour este o reinventare a codurilor clasice de creare a piramidei olfactive. Amestecând gradual cantităţi foarte mici din ingrediente utilizate în mod normal în baza unui parfum şi adoptându-le ca note de vârf, Bertrand Duchaufour a jonglat cu iscusinţă cu repertoriul materiilor prime şi a obţinut, astfel, arome ce creează dependenţă. Notele parfumului Déliria generează o dulce ameţeală, ca un plonjeu într-o lume paralelă, instilat cu adrenalina narcotică a unui rollercoaster. Déliria se declină paradoxal, fantastic şi contrastant, între accentele de metal, rom şi delicios de surprinzătoarele note de mere caramelizate şi vată de zahăr.

Amour Nocturne: tandreţea infinită devine extaz. Acest parfum şopteşte liric despre sensibilitate şi intimitate, despre acel moment magic când ochii se privesc îndelung, după o noapte de amor profund. Înnobilată de lemnul de cedru – materia primă absolută şi viguroasă a parfumului –, atinsă ireversibil de sărutul înfocat, pielea capătă un iz de lapte cald şi caramel, ca şi când ar fi învăluită într-un cocon fin, mătăsos. 42

MADISON – PERFUME. COLOR. SKIN.

Skin on Skin trezeşte instincte primare, carnale: apropierea, atingerea, adulmecarea... O explozie senzuală de iris, note catifelate de piele de căprioară, împletite cu panglici fine de şofran, whisky, lavandă şi trandafir, toate îmbrăţişate în căldura moscului.


LA MASCULIN

Din tată-n fiu De-a lungul secolelor, ritualurile de îngrijire corporală au fost perpetuate şi rafinate – de către ambele sexe – precum autentice repere culturale. Metodele de bărbierit, felul în care bărbaţii îşi aranjau părul, grija şi atenţia pentru barbă erau la fel de atent cultivate precum cele destinate frumuseţii feminine; mai mult, bărbieritul şi îngrijirea aspectului facial reprezentau o parte din cutumele anumitor culturi, ca etape în procesul de maturizare masculină, deseori legate de ritualuri religioase sau simboluri ale statutului social şi ale puterii.

P

entru unii, bărbieritul este doar o manevră mai mult sau mai puţin cotidiană, impusă de igienă şi normele moderne de etichetă. Dar vechimea acestei „corvezi” atestă perenita­ tea ritualului: arheologii au descoperit o lamă de bărbierit din anul 3000 î.H.; în Antichitate, printre obiectele perso­ nale puse în mormintele egiptenilor, adesea se găsea aparatul de ras, con­fecţionat din bronz sau argint. Faraonii aveau aparate de ras sfinţite, încrustate cu pietre preţioase. Cei din păturile superioare, cu un anume statut social, considerau pilozitatea un element comun între om şi ani­ mal – motiv pentru care au dezvoltat tehnici şi ustensile destinate proce­ sului de îndepărtare a părului, atât de pe faţă, cât şi de pe corp. În Grecia Antică însă, barba era văzută ca un simbol al virilităţii şi al înţelepciunii; fiecare tânăr trebuia să-şi dea jos prima barbă pentru a fi oferită ca ofrandă zeului Apollo în cadrul unui ritual religios. Singura situaţie când un grec era obligat să folosească aparatul de ras ca să-şi îndepărteze barba era în perioada de doliu. O cronică a instrumentelor, manevrelor şi produselor destinate băr­bie­ ritului s-ar întinde, fără îndoială, pe multe pagini... Am pomeni de frezele romane sau de cele japoneze, de bărbile Evului Mediu, de favoriţii secolului XIX, de mustăţile boeme à la Belle Epoque, de pomezile unor dandy celebri, de barba „de trei zile” a deceniului trecut... Ne propunem să dedicăm subi­ ectului spaţiu editorial suficient de amplu, în fiecare ediţie.

PAG I N A 44


Preţiozitatea unui pămătuf vine din calitatea firelor naturale de păr de bursuc, a tehnicii de legare şi înnodare şi a mânerului. Pentru un rezultat optim, pămătuful trebuie introdus în apă caldă şi, prin mişcări circulare pe suprafaţa pielii, să formeze un strat de spumă, cremoasă şi fină, indispensabilă unui bărbierit perfect.

„Filozofia noastră oferă clienților posibilitatea de a experimenta cel mai înalt nivel de îngrijire și atenție dedicată bărbieritului.”

PE RAFTUL LUI DIN BAIE

Ce trebuie să ştie, să aibă şi să facă un bărbat modern TRADIŢIA unui brand se formează în timp, prin experimente, practică şi perseverenţă; şi tot în timp se selec­ tează „instrumentarul” esenţial – ceea ce în arta bărbieritului se reduce în­ totdeauna la trei elemente: pămătuf, săpun şi aparat de ras. Ritualul rade­ rii părului de pe faţă este minuţios, pentru mulţi pare o pretenţie desuetă să apelezi la clasicul trio cu care se bărbierea bunicul... Însă, credeţi-ne pe cuvânt, puţine experienţe egalează răsfăţul şi plăcerea pe care le oferă un pămătuf super-badger atunci când îţi „schimbi” faţa. E marca unui bărbat adevărat. Orice gentleman care se respectă deţine această piesă de rezistenţă în trusa de bărbierit, atât de acasă, cât şi în cea de voiaj.

GENTLEMEN’S TONIC 46

MADISON – PERFUME. COLOR. SKIN.

Compania a fost fondată în 2004, în centrul zonei Mayfair; azi, după aproape 10 ani, Gentlemen’s Tonic continuă să ofere bărbatului modern – alături de experienţa vizitei într-o frizerie tradiţională – o gamă variată de servicii pentru îngrijire estetică şi cosmetică. Numele brandului reflectă cele două concepte elementare: „Gentlemen’s” sugerează că întreg universul creat aici este dedicat exclusiv bărbaţilor, iar „Tonic” descrie pro­ prietăţile de revigorare ale produselor.

Ingredientele-cheie

Seria Babassu and Bergamot a fost dezvoltată în urma a doi ani de studiu, beneficiind de competenţa unuia dintre cei mai mari experţi din Marea Britanie. Babassu = derivat din boabe de palmier, originar din zona Amazonului. Extractul său formează pe piele un strat protector, calmant; are efect antiîmbătrânire, ajută la re­ generarea celulelor şi inhibă descompunerea colagenului; conţine molecule cu proprietăţi emoliente şi efect mento­ lat, răcoritor. Bergamota = extractul de bergamotă este un balsam ex­ celent pentru tonifierea straturilor celulare; proprietăţile antiseptice şi antiinflamatorii ajută la menţinerea unui ten sănătos, iar aroma delicată de citrice este renumită pentru efectul revigorant şi calmant.

47


Ghidul

Ştim cum. Să vedem cu ce

UNUI BĂRBIERIT PERFECT

Pentru tenul normal, cu epidermă moale şi netedă, elastică şi fermă, fără zone uscate sau cu tendinţă uleioasă, fără pori dilataţi sunt indicate produsele pe bază de apă, ce menţin o hi­ dratare optimă. Vă sugerăm Gentlemen's Tonic Foaming Facial Cleanser şi Gentlemen's Tonic Aftershave Cream – Normal. Tenul gras se caracterizează prin pori dilataţi, este adesea predispus la apariţia coşurilor, a punctelor negre şi albe şi de aceea ar trebui curăţat de mai multe ori pe zi cu apă caldă şi gel spumant, precum Gentlemen's Tonic Foaming Facial Cleanser. Pentru a evita deshidratarea epidermei, e necesară apli­ carea ulterioară a unei loţiuni cu textură uşoară. Tenul uscat induce o senzaţie de disconfort, ca şi când supra­ faţa pielii „strânge” – din cauza secreţiei insuficiente de ulei seboreic. În acest caz se recomandă o loţiune cremoasă pen­ tru curăţarea feţei şi o cremă profund hidratantă după fieca­ re spălare.

De-a lungul vieţii sale adulte, un bărbat se băr­bierește de aproximativ 20.000 de ori. Consi­ derând o medie de 10 minute pentru un bărbierit, rezultă că bărbaţii petrec în faţa oglinzii 140 de zile sau echivalentul a cinci luni de zile.

Niciun bărbierit nu e complet fără ultima etapă: hidratarea. Indicate sunt balsamurile fără alcool sau texturile tip gel cu rol calmant, regenerant şi de prospeţime, un real ajutor pen­ tru închiderea porilor în urma ritualului de grooming. Gentlemen's Tonic Aftershave Cream hrăneşte, calmează sen­ zaţia de arsură, hidratează şi vindecă micile tăieturi. Dacă aveţi pielea uscată sau sensibilă, încercaţi Gentlemen's Tonic Aftershave Cream. Oricare dintre aceste creme after-shave înlo­cuiește cu uşurinţă clasica apă de colonie datorită conţi­ nutului ridicat de extract din Babassu şi ulei de bergamotă.

FIIND UN RITUAL aproape zilnic, bărbieritul poate sensibiliza epiderma – căci se elimină prin procesul de radere până la două straturi de piele. Pen­ tru a trece prin acest proces, Gentlemen’s Tonic menţionează cele câteva etape necesare unui bărbierit corect şi eficient:

△� bărbieriţi-vă în timpul sau după duş, niciodată înainte: apa fierbinte ajută porii să se relaxeze, înmoaie pielea şi firele de păr, permiţând astfel un băr­ bierit precis, fără iritaţii; △� înainte de a îndepărta firele nedorite, aplicaţi un ulei pre-shave pentru a proteja pielea şi pentru a înmuia barba; astfel, lama de ras va aluneca mai uşor; △� exfoliaţi pielea o dată sau de două ori pe săptămână – mai ales înainte de a începe bărbieritul; un bun exfoliant îndepărtează celulele moarte, înlătu­ ră excesul de sebum şi rezidurile de la suprafaţa pielii; △� alegeţi o cremă sau un săpun de calitate pentru un bărbierit eficient şi confortabil. Gentlemen’s Tonic Classic Shave Cream conţine aloe vera cu efect calmant asupra iritaţiilor şi a tăieturilor.

ASCUŢIŞ LA SUPERLATIV EXISTĂ NENUMĂRATE TIPURI DE LAME DE RAS – CONFORTABILE, SIGURE ŞI EFICIENTE, CU DESIGN ERGONOMIC –, CĂCI LAMELE DURE SAU BRICEAGUL TRADIŢIONAL IMPLICĂ NENUMĂRATE RISCURI ÎN MÂINI MAI PUŢIN PRICEPUTE. TOTUŞI, LAMA FOLOSITĂ ESTE DOAR UNUL DINTRE ELEMENTELE ACESTEI ECUAŢII: CEEA CE FACE DIFERENŢA ESTE ANSAMBLUL APARATULUI DE RAS ȘI GREUTATEA CORESPUNZĂTOARE, FORMA MÂNERULUI ŞI MANEVRABILITATEA CARE OFERĂ ECHILIBRU, PRECIZIE ŞI CONFORT ÎN TIMPUL BĂRBIERITULUI. 48

MADISON – PERFUME. COLOR. SKIN.

49


Collection

Baobab

din inima Africii

Peisajul exotic al Tanzaniei este filonul de inspiraţie şi locul unde, în 2002, a fost lansată Colecţia Baobab. Prelucrate manual şi produse în Belgia începând cu 2004, lumânările parfumate reproduc universul african, bogat în culori şi parfumuri încântătoare, fiind un omagiu adus patrimoniului Continentului Negru. Seria „All Seasons” cuprinde zece modele, în culori şi arome speciale, ce evocă leagănul vegetaţiei tropicale.

50

MADISON – PERFUME. COLOR. SKIN.

51


Toate materialele au fost alese pentru calitatea lor deosebită, dar și din respect pentru mediul înconjurător. Recipientele acestor lumânări pot fi reciclate întrucât li se poate oferi o a doua viață... Un pahar, o vază sau o frapieră.

Materiile prime sunt atent selecțio­nate, iar parfumurile folosite pentru aceste lumânări sunt elaborate de către un renumit parfumeur din Grasse – binecunoscutul „templu” al parfumurilor din întreaga lume. Ceara utilizată, minerală, fără adaos de uleiuri, este o materie primă de cea mai înaltă calitate și puritate posibilă, panglica neagră fiind aplicată pentru o notă minimalistă și elegantă. Fitilul este realizat din bumbac egiptean de cea mai bună calitate, iar cutia neagră este realizată cu hârtie specială, prelucrată de un meșter belgian din vatir (țesătură de bumbac, in sau cânepă). 52

MADISON – PERFUME. COLOR. SKIN.

Colecţia Baobab se defineşte precum un memento parfumat și plin de culoare al spectaculosului continent african; este dedicată celor care au simţit deja ineditul şi autenticitatea peisajelor Africii, celor care au în sânge apetenţa pentru natură, călătorii, destinaţii îndepărtate – dar şi celor care iubesc arta de a trăi frumos.

53


Baobab Collection este o gamă de lumânări decorative de mari dimensiuni, prezentate în vase de sticlă transparente sau colorate sau în recipiente din oţel inoxidabil. MAX 10 cântărește 500 g și este oferită în 15 variante olfactive, fiecare având o culoare distinctă: Wild Grass, Madagascar Vanilla, Miombo Woodlands, Masaai Spirit, Serengeti Plains, White Rhino, Orange River, African Morning Dew, Victoria Falls, Zanzibar Spices, Encre de Chine, Cuir de Russie, Pierre de Lune, Platinum. Timpul de ardere: aproximativ 60 de ore. MAX 16, disponibilă în aceleași variante de arome, cântărește 1200 g. Timpul de ardere: aproximativ 150 ore. Maxi Max este cea mai mare variantă de lumânare din cele propuse de Baobab. Are 40 cm înălțime, șapte fitile și cântărește aproape 10 kilograme. Acesta va lumina și va parfuma serile timp de aproape 1 000 de ore. Calitatea desăvârșită a lumânărilor este datorată atât unei experienţe excepționale, cât și tehnicilor meticuloase păstrate şi respectate de meșterii artizani.

DACĂ RAFINAMENTUL ESTE O STARE DE SPIRIT, MIRESMELE CONTINENTULUI NEGRU, CAPTATE ŞI EMANATE DE LUMÂNĂRILE DIN BAOBAB COLLECTION – PURE, AUTENTICE, MEMORABILE – ÎL ÎNTREGESC PÂNĂ LA DESĂVÂRŞIRE. 54

MADISON – PERFUME. COLOR. SKIN.

55


shop ping Cu fulgi bezmetici, troiene opulente, cu viscol coleric și ger iute – sau poate doar cu amintirea lor – iarna orașului e la doi pași; deja gătite și pregătite, vitrinele își etalează bogăția. Galeria noutăților MADISON este o binevenită avanpremieră. Pagina

�6


AOUD

CANDLES

ROJA D OV E

ROJA D OV E

Exotic Mysterious Sensuality Rich, Soft, Fresh, Sweet, Spicy, & Sensual

Using the finest quality oils Roja has crea­ ted a selection of Perfumed Ingredient Candles that are without compare. Each burn for approximately 50 hours.

“With my Aoud creations I have captured the mysterious exoticism of the Middle East. Rich, exotic and complex fragrances of unparalleled luxury - the secret plea­ sures coveted by all.

The candle range features ingredients found within Roja Parfums creations allow­ ing you to fashion your bespoke scented evnironment in-keeping with your Odour Profile. Burning the candles singularly or in combination, your chosen Roja Parfums fragrance will be beautifully enhanced creating a perfect olfactory nirvana.

I fell in love with the perfumes of the Middle East when I was working there: the way the Aouds are worn and then sublimated by the scent of Bakhoor. The greatest compliment I ever receive is when my Middle Eastern clients ask, how do you know our smell? ” Roja Dove

PRICE: 300 g, 500 lei

PRICE: Parfum,

100 ml, 3 500 lei

58

MADISON – PERFUME. COLOR. SKIN.

59


1996

DA R K SA P H I R

BY R E D O

AG O N I ST PA R F U M S

This perfume was inspired by a photograph of a young girl entitled ‘Kirsten 1996’ taken by Inez van Lamsweerde and Vinoodh Matadin in that year. It is the image of innoce­nce with a dark sense of knowing her beauty and seductive powers.

A perfume with a silent dialogue, in which the voices of raw materi­ als originating from the Middle East blend with Mediterranean and Western notes. Dark Saphir leads the mind from darkness to light, through the sump­ tuous transparency of the crystal glass in a flacon created from a sculpture inspired by the fascination of blue: the meditative depths of the ocean, the infinite spaces of the sky, the enchantment of a glance that is never to be forgotten.

“The scent is an olfactory snapshot not only of the image but of our emotional response to it” – Ben Gorham, Founder and Artistic Director, Byredo. ‘1996’ creates a visual language for perfume and, like all great collabo­ rations, shared sentience.

PRICE: EDP, 50 ml, 775 lei

PRICE: EDP, 50 ml, 700 lei

60

MADISON – PERFUME. COLOR. SKIN.

61


AESOP

A F U T U R I S T A S S E M B LY: G I F T K I T S 2 0 1 3 – 2 0 1 4 Aesop’s ongoing fascination with the arts has this year inspired some seasonal gift kits focused on the Italian Futurist movement of the early twentieth century – which aimed to thoroughly modernise Italian culture.

62

TA C T I L I T Y

SONORITY

Pays homage to the innovations of Futurist gastronomy. It offers a nurturing trio of Geranium Leaf body care staples – re­ freshing Geranium Leaf Body Cleanser for gentle, thorough cleansing, Geranium Leaf Body Scrub for aromatic exfoliation, and Geranium Leaf Body Balm to hydrate and nourish the skin. The kit is presented in a sleek, elegant tin box that will serve well for ongoing storage of Aesop favourites; an artfully constructed brochure folds in precise configuration to accommo­ date and protect the contents, and provides summary details on the Futurist movement and its guiding proponents.

Celebrates the idiosyncrasies of Futurist music. This quartet of much-loved Aesop products is formulated especially to nurture the hands and body. Resurrection Aromatique Hand Wash gently cleanses without drying the skin, and fragrant Resurrection Aromatique Hand Balm helps maintain soft, hydrated hands throughout the day; in bath or shower, mild, low-foaming Geranium Leaf Body Cleanser removes impurities and refreshes the skin, while Rind Concentrate Body Balm refreshes, nourishes and moisturises.

PRICE: 395 lei

PRICE: 525 lei

MADISON – PERFUME. COLOR. SKIN.

63


FELANILLA

P L AY I N G WITH THE DEVIL

PG21

BY K I L I A N

"Ferociously luxurious. A feline Vanilla on the coat of Iris and Saffron"

The newest scent, PLAYING WITH THE DEVIL, was created with perfumer Calice Becker. This fragrance is part of the "In the Garden of Good and Evil" collection, all composed around the idea of "forbidden fruits".

Precious, generous, thoroughbred. Three Absolute in a softly spiced nectar, brighted by a fruity wood and burning amber. Absolute of vanilla, Saffron, Absolute of Florence Iris, Banana Wood (a woody note with banana undertone), Absolute of Hay, Amber.

In the opening, an overdose of fruity notes – Blood Orange, Blackcurrant buds, White Peach and Lychee – combined with hot spices – Black Pepper from Madagascar and Pimento Berries – bring the olfactory "forbidden fruit" signature.

PRICE: EDP, 50 ml, 550 lei

The heart is a woody accord – Cedar, Sandalwood, Patchouli – dressed by the femininity of the Rose of May and the more sensual femininity of the Jasmine Sambac from India. In the dry down, Cistus and Ambrarome were overdosed in a classic oriental accord – Tonka Bean, Benzoin, Vanilla – to bring out the animalic sensuality. Calice Becker describes PLAYING WITH THE DEVIL as "a summer walk in the woods at dusk". PRICE: EDP, 50 ml, 1 250 lei

64

MADISON – PERFUME. COLOR. SKIN.

65


Santa Maria Novella

ANGELS OF

MUSCHIO ORO

S A N TA M A R I A

C I T TA D I K Y O T O

MELOGRANO

TA B A C C O T O S C A N O

FLORENCE

It is a sweet musky woody single note fragrance. The perfume combines noble essences that evoke the typical sweet, gentle musky fragrance that kings and emperors favoured.

NOVELLA

It was created to celebrate 40 years of partnership between the cities of Kyoto and Florence. Its floral bouquet has notes of iris, the symbol of Florence, coupled with sweet, sensual notes of lotus flower, popular in Japan.

A bouquet of sweet floral oriental notes. The fragrance summons warm, welcoming sensations, an appropriate interpretation of the pomegranate’s symbolic meaning.

This fragrance takes its inspiration from the famous Tuscan cigar made by Manifattura di Lucca. It is a bouquet of woody oriental notes that blend well with smoky vanilla base notes. Caterina de' Medici Queen of France used tobacco as a remedy for migraines. In fact the plant became known as “Herba catharinaria”.

A bouquet of sweet fruity notes. It was cre­ ated in 2006 to mark the 40th anniversary of the Florence flood. It is dedicated to the Mud Angels, youth from all over the world who flocked to Florence after the devasta­ ting flood of November 4, 1966 to save the heart and history of the city.

PRICE: Eau de Cologne,

100 ml, 475 lei

PRICE: Eau de Cologne,

100 ml, 475 lei

66

MADISON – PERFUME. COLOR. SKIN.

Santa Maria Novella’s oldest perfume, origi­ nating from the Queen’s Water created by the Santa Maria Novella Dominican monks specially for Caterina de' Medici. It is a bouquet of fresh citrus notes with a base of Calabrian bergamot.

PRICE: Eau de Cologne,

100 ml, 475 lei

PRICE: Eau de Cologne,

100 ml, 475 lei

PRICE: Eau de Cologne,

100 ml, 475 lei

PRICE: Eau de Cologne,

100 ml, 475 lei

67


LE SALON EN HIVER

PA I N DE VIENNE

DAV I D M A L L E T T David Mallett is widely considered to be the best hairdresser in Paris; and, to his clients, he is the most trusted. The David Mallett salon is an extension of his personal philosophy. It is both ultra-luxurious and incredibly relaxed – a vast 17th Century apartment which offers the perfect environment for exceptional consultation, styling and atten­ tion. It is more about being private than about being exclusive. LE SALON EN HIVER is a new scented candle from David Mallett. The delicate scent composition captures the brisk, efficient energy of David’s salon, and also its warm and reassuring intimacy.

H Y P E N OS E S Warm croissant. In a certain part of France there is a baker’s wife who never confuses her husband’s croissants with those of the rival bakery opposite. PRICE: 190 g, 275 lei

PRICE: 185 g, 260 lei

68

MADISON – PERFUME. COLOR. SKIN.

69


JOYEUX NOËL

NOËL CANDLE

FRÉDÉRIC MALLE

A N N I C K G O U TA L

Christmas is to Frédéric Malle: a family atmo­ sphere, specific colors (mostly red & green), and a particular scent made of pine, amber, cinnamon and a touch of cotton candy.

The ultimate luxury... Annick Goutal's famous home fragrance Noël, delicious combination of bitter orange, mandarin and Siberian pine, is available in a generous format of 1,5kg.

A few years ago, Dominique Ropion had made a sketch of this unique December scent. Frédéric Malle decided to „polish” it to make it even more comfortable, diffusive, and to make it perform in a scented candle. This new creation is called „Joyeux Noël”. PRICE:

70

This four wicks candle is completely handmade: pouring the wax into the glass, gluing and straightening the wicks in the wax, cutting the wicks and packaging. As a safety-measure, a wich-guard has been placed 5mm from the bottom of the candle to avoid the glass overheating and breaking towards the end of burning. PRICE: 1,5 kg, 1 200 lei

220 g, 375 lei

MADISON – PERFUME. COLOR. SKIN.

71


C H I N AT O W N

C H I N AT O W N

PERFUME

BODY SILK

B O N D No.9

B O N D No.9

Superpower meets Supercity: The emerging superpower energy with the avant-garde cachet of downtown New York. A sultry, mouth-watering equal-opportunity East-West bouquet. Notes: Peach blossoms, gardenia, tuberose, patchouli, cardamom.

Skin smoothing reinvented. This unspeakably lush cream is a sumptuous body smoother that simultaneously soothes the skin — in the city that never sleeps. What’s more, it’s so rich in perfume that it will leave subtle traces on your lingerie and bed linen. Notes: Peach blossoms, gardenia, tuberose, patchouli, cardamom.

PRICE: EDP, 50 ml, 950 lei

PRICE: 200 ml, 700 lei

72

MADISON – PERFUME. COLOR. SKIN.

73


RA H UA The Amazon’s most potent beauty secret is found in Rahua, a luxurious collection of 100% natural hair care products delivering transformative, gorgeous results. The key to Rahua’s outstanding performance is its molecular struc­ ture. Unlike other botanical oils that simply coat strands, the ex­ traordinarily small Rahua oil molecule deeply penetrates the hair’s cortex – bonding and repairing it – while simultaneously smoothing the hair’s cuticle. PRICE RANGE: 125 lei - 550 lei

74

MADISON – PERFUME. COLOR. SKIN.

75


I N S TA N T

U LT R A

LIFTING CURE

NOURISHING CREAM FOR

B E AU T Y BY C L I N I CA I VO P I TA N G U Y

D RY S K I N

This light gel-cream is the perfect treatment for tired, stressed skin that needs a little relaxation and smoothing.

A R E A S ( FA C E AND BODY)

Its luscious texture melts into the skin, offering an instant burst of deliciously invigorating freshness.

C E L LC OS M E T & C E L L M E N R E PA I R-XT

The results are clearly visible from the mo­ ment it is applied – tension is eased, the skin becomes toned and enjoys new-found firmness. The face, beautifully smoothed, is visibly more radiant.

It offers a protective “second skin” effect that preserves the skin from external aggressions and a long-lasting hydration, intensively nourishes and offsets the skin's loss of lipids. It is extremely relipidating and nourishing and repairs chapping and cracking. Restores the skin’s suppleness and softness. Relieves itchiness and reduces redness. Provides the skin with an immediate feeling of comfort and offers extreme softness to rough or flaky areas.

Day after day, wrinkles are smoothed from within, and their depth gradually diminishes. PRICE: 30ml, 1 250 lei

PRICE: 75 ml, 910 lei

76

MADISON – PERFUME. COLOR. SKIN.

77


FLEURS

M A N H AT TA N

DE GARDENIA

B O N D No.9 Bustling, purposeful, teeming with traffic by day, New York after dark magically transforms into a city of out-and-out, take-no-prisoners seduc­ tion. The gourmet restaurants … the unspeakably elegant clubs … the theatre … the late-night tête-ê-tête all conspire to create a sensual wonder­ land that finds its very best expression in the local skies above. After dark, they turn a deepest midnight blue, set off by contrast to the billion-kilowatt landscape flickering below. That blue alone is the envy of other city skies everywhere. Their darkness punctuat­ ed by light inspired Bond No. 9’s latest eau de parfum, Manhattan.

CREED Sixth-generation master perfumer Olivier Creed looks beyond our times to revive innocence and the first bloom of love with Fleurs de Gardenia fragrance for women. In his French country workshop, working alongside his son Erwin, Mr. Creed blends First Love gardenias, which grow only in pairs. He rewrites romance the way we first felt it: a pure, gentle, dreamlike reality of fluttering hearts and soaring spirits. Double Blush roses, lavender peo­ nies and other gems chosen by the young generation of the House of Creed become the master per­ fumer’s portrait of how love was… and can be again. Creed Fleurs de Gardenia’s feminine bottle seems to blush with the heady romance of this lovely perfume.

Notes: Fresh coriander, Corsican immortelle, spicy nutmeg, Italian bergamot, gold saffron, gourmand gingerbread, cashmere wood, rare agarwood, oriental musk, sandalwood. PRICE: EDP, 50 ml, 980 lei

PRICE: EDP, 75 ml, 725 lei

78

MADISON – PERFUME. COLOR. SKIN.

79


COFFRET COLLECTION

CHEMISE BLANCHE

FRÉDÉRIC MALLE This luxurious coffret is the result of the many collaborations between Frédéric Malle and the best perfumers. These exchanges with “no strings attached” gave way to a collection of 18 fragrances baring very distinctive personalities. These coffrets allow the most curious individuals to try each perfume at their own peace and to perhaps adopt the one that they would have never thought of.

L M PA R F U M On a white sand beach of a Mediter­ ranean island, Black suits of Madison Avenue are not required any more. Only remains freshness, elegance and lightness of a white shirt in summer. The purity of a short-lived dream embalmed by a floral aldéhydée fragrance.

PRICE: 1 500 lei

Chemise Blanche opens on a fresh fruity accord of bergamot orange and mandarin, the sensual heart features a blend of iris and lily of the valley associated with a timeless rose. The trail reveals steams of benzoin, amber and musk mixed in a greedy touch of Tonka bean. PRICE: Extrait de parfum,

100 ml, 1 000 lei

80

MADISON – PERFUME. COLOR. SKIN.

81


PROFUMI

B O X T R AV E L C A S E

D E L F O RT E

EIGHT & BOB Albert Fouquet, the son of a Parisian aristocrat, was part of elite French society in the early twentieth century and a perfume connaisseur. Fouquet created and perfected various essences for his own personal use – aided by Philippe, the family butler. One night during his summer vacation in 1937 on the French Riviera, Albert met and got on very well with a young American student: John F.K. JFK was captivated by the essence that Albert wore so he persuaded Albert to leave him a sample of his cologne. Albert wrote a note where he said: “In this bottle, you will find the dash of French glamour that your American personality lacks.”

VA I A N A D E A A fine weave of sweetness. Fresh fruit and vibrant notes of aldehyde. Velvety milky accents. Sensual tuberose, entwining its floral grace with the delicious accents of honey, cocoa and vanilla. On the skin, a rich aroma of softly spicy powders, lightened by flashes of summer flowers and the innocence of white musk.

More than 70 years later, the formula that Albert Fouquet created remains intact. PRICE RANGE: 160 lei - 950 lei

PRICE: Eau de Parfum,

100 ml, 850 lei

82

MADISON – PERFUME. COLOR. SKIN.

83


FA T E N A

S E L E C T I O N V E RT E CREED

SO O U D soOud launches Fatena, the new parfum nektar that recounts the mysteriously seductive aroma of women of the Orient. Pagan goddesses with blazing eyes who, though almost totally veiled, exude a mis­ chievous, personal, intense and absolutely irresistible charm.

Selection Verte at its heart features peppermint, a refreshing and stimulating herb occasionally known for its therapeutic properties, including improving mood. This fresh and penetrating fragrance denotes those who wear it as individuals of style, understanding and wisdom. Ambergris forms the foundation, while neroli and citrus, lightly peppered, form the top note. PRICE RANGE: Eau de Parfume, 250 ml, 1.500 lei

A perfume of silence, as hypnotic and provocative as a kohl-eyed gaze, for mo­ ments of pure attraction. A perfume of breath, that yields itself drop by drop and wafts sensually to the rhythm of desire. A perfume of revelation, that will slowly reach only those who can appreciate the anticipation. PRICE: Eau Fine, 60 ml, 850 lei

84

Nektar, 30 ml, 1 000 lei

MADISON – PERFUME. COLOR. SKIN.

85


Atelier Cologne Following Collection Originale and Collection Matières Absolues, Sylvie Ganter and Christophe Cervasel unveil the Collection Métal.

S I LV E R I R I S

G O L D L E AT H E R

AT E L I E R C O LO G N E

AT E L I E R C O LO G N E

“A woman of such intimidating beauty and sparkling vitality gained the adoration of everyone around her. However, no one knew what she had been through. With her wild spirit, she was tough, stronger than metal, and never looked back. When she met him, for the first time in her life, she could stand still. She may have found the absolu man.”

“A man of such great power and cha­ risma could have anything he asked. Despite it all, he could not have the only thing he really wanted. For the first time in his life, he had found the absolue woman and he was a better man for it. He would not let her go. Anything but that. He would trade all the gold in the world to be with her.”

PRICE: Cologne Absolue,

100 ml, 975 lei

PRICE: Cologne Absolue,

100 ml, 875 lei

The bottles are covered in genuine precious metals, marking an industry first technology. Real gold and silver give the flasks a new personality. Silver Iris and Gold Leather are the first two Cologne Absolue in this distinctive collection. Celebrating the lustrous beauty of rare elements and enriched in craftsmanship and character, the Atelier Cologne story continues.

86

MADISON – PERFUME. COLOR. SKIN.

87


H YA L U R O N I C SHEER ROUGE BY T E R RY A hyaluronic acid melt-in lipstick balm that moisturizes, fills in wrin­ kles and fine lines, boots volume, smoothes and protects the lips in a “plumping glossy” colored veil. PRICE: 150 lei

CHRISTMAS COLLECTION T E R RY B L I S S I M E BY T E R RY This BY TERRY 2013 collection is enchanting. Textures and colors are “dramatically chic” and metamorphose women with an irresistible aura. PRICE: Ombre Blackstar, 185 lei Nail Laque, 130 lei

89


Day one:

Day two:

Pure Detox Facial Treatment + Masaj corporal Drenaj Limfatic / Swiss anti-celulite Treatment ( 140 minute )

Swiss Ultrasonic Revival & Dermo Lifting Legs ( 120 minute )

T R ATA M E N T U L Pure Detox Facial Treatment purifică, drenează şi detoxifică ţesuturile superficiale, favorizează regenerarea celulelor, asigură o hidratare intensă şi umple vizibil ridurile. Mai mult, efectul este aproape instantaneu: veţi observa o piele mai luminoasă, mai catifelată, purtând amprenta strălucitoare specifică tinereţii.

M UŞ C H I I F E Ţ E I alcătuiesc una dintre cele mai active şi so­li­citate părţi ale corpului nostru. Întreaga gamă de acţiuni – induse de mimică şi expresivitate, mai ales încruntarea, dar chiar şi zâmbetul – presupune tensiuni musculare care se cumulează cu trecerea timpului şi duc la formarea ridurilor şi a pliurilor. Fruntea brăzdată, colţurile gurii căzute, pleoapele lăsate, pielea uscată şi obosită sunt semne ale stresului şi ale tensiunii acumulate. Masajul facial este un tratament SPA indicat atât femeilor, cât şi bărbaţilor. Efectuat cu regularitate, masajul ajută la încetinirea procesului de îmbătrânire, la tonifierea muşchilor faciali şi la ameliorarea aspectului general al pielii prin stimularea circulaţiei. În plus, celulele pielii sunt mai bine oxigenate şi, astfel, toxinele sunt eliminate eficient.

Această terapie propune eliminarea tuturor toxinelor neasimilate de organism în timpul procesului de sinteză celulară. Lipsa de exerciţiu fizic determină îngreunarea circulaţiei limfatice, o slabă circulaţie a sângelui, pierderea elasticităţii țesutului conjunctiv şi un drenaj limfatic defectuos. Pentru drenajul limfatic, procedeul constă într-un preso-masaj prin care se acţionează asupra lanţului de ganglioni limfatici. Pe lângă rolul de eliminare a reziduurilor, prin acest tip de masaj limfa acţionează asemenea unui filtru al ţesuturilor, distrugând bacteriile şi toxinele cu ajutorul globulelor albe localizate în ganglionii limfatici. Prin intensificarea fluxului limfatic, chiar şi până la de 10-15 ori, se elimină rapid reziduurile toxice ce blochează procesele fiziologice, se intensifică schimburile nutritive intercelulare, se simplifică transportul acizilor graşi şi al colesterolului.

December Beauty Ritual

În cadrul Swiss anti-celulite Treatment, după ce este realizată exfolierea şi este activat procesul de lipoliză, corpul este răsfăţat cu un masaj aromoterapeutic ce acţionează asupra straturilor profunde ale pielii. Uleiul anticelulitic Cellcosmet folosit pentru acest tratament are în compoziţie un amestec de uleiuri esenţiale ce luptă împotriva adipocitelor. Masca anticelulitică conţine un complex fito-marin şi are acţiune de slăbire: prin reducerea aspectului de coajă de portocală şi a imperfecţiunilor, acesta redefineşte conturul corpului. Rezultatele optime se obţin după o serie de tratamente în sistem de terapie anticelulitică.

Suntem bucuroşi să vă invităm din nou în oaza dedicată frumuseţii: MADISON Beauty Room este un spaţiu intim, relaxant, destinat exclusiv tratamentelor corporale şi faciale.

P

Pentru a ajuta şi trata tenul cu imperfecţiuni, cel tern şi lipsit de vitalitate, sau pentru a îmbunătăţi calitatea pielii, îndepărtarea ridurilor şi a liniilor fine, tratamentul de peeling ultrasonic este soluţia ideală: curăţă profund, elimină celulele moarte ale tenului şi îi redă acestuia un aspect revitalizat şi radios. Pielea va fi mai luminoasă şi va avea o textură ca de satin. Pentru un rezultat optim, acest tratament facial este asociat terapiei cromatice, aplicată cu ajutorul aparatului VitaSkin ultrasonic. Masajul Dermo-Lifting Legs îmbunătăţeşte sistemul circulator periferic şi asigură un efect de lifting şi înfrumuseţare a picioarelor, relaxând profund ţesutul muscular şi oxigenând intens epiderma.

*Day One △ Pure Detox Facial Treatment + Masaj corporal Drenaj Limfatic, 500 lei △ Swiss anti-celulite Treatment, 500 lei *Day Two △ Swiss Ultrasonic Revival + Dermo Lifting Legs, 700 lei *Day One & Day Two December Package, 950 lei *Această serie de tratamente este valabilă în perioada 1-31 decembrie 2013

rodusele cosmetice folosite, ale căror formule şi tehnici revoluţionare răsfaţă simţurile şi detensionează spiritul, au fost atent selecţionate de specialiştii noştri pentru a concepe un ritual deosebit pentru luna decembrie. Echilibrul perfect dintre tehnologie şi ingrediente pure şi naturale este creat prin masajele faciale şi corporale pe care specialiştii „Madison Beautician” şi „Madison Therapist” le execută simultan şi le armonizează pe parcursul fiecărei şedinţe de tratament din cadrul December Beauty Ritual.

Schema de tratament presupune două ședinţe personalizate, în funcţie de nevoile individuale ale epidermei şi de recomandările terapeuţilor. 90

MADISON – PERFUME. COLOR. SKIN.

91


Inez & Vinoodh love at first sight

Sursa de inspiraţie pentru acest parfum a fost o fotografie realizată în 1996 de Inez van Lamsweerde şi Vinoodh Matadin, celebri fotografi de fashion. Ei au surprins o tânără de o ireală şi aparentă inocenţă, zâmbind absorbită de o experienţă imaginară incitantă. Dualitatea dintre puritatea chipului şi senzualitatea subînţeleasă a fost transpusă în esenţele parfumului „1996” de către Ben Gorham, fondator şi director artistic Byredo, „precum un instantaneu olfactiv nu numai al imaginii, ci şi al răspunsului nostru emoțional faţă de ea”. Creat iniţial doar în ediţie limitată, destinată anturajului apropiat, prietenilor şi colegilor parfumierului, „1996” a fost întâmpinat de social media cu o explozie de aprecieri, ceea ce a dus la succesul incontestabil şi binemeritat. MADISON absolute beauty, Calea Dorobanților 152, +421 310 77 75 | MADISON Budapest, Andrassy ut 26, +361 269 20 16 | www.madisonperfumery.com


COMME DES GARÇONS

COMME DES GARÇONS MONOCLE SCENT TREE:

Blue invasion

SUGI

by Comme des Garçons

Tămâia, lemnul de santal şi citricele au devenit, pentru industria parfumeriei, ingrediente universal valabile, exploatate şi folosite la capacitatea lor maximă.

CREAT ÎN COLABORARE CU REVISTA MONOCLE, noul parfum continuă seria Scent Tree, succedând şi completând controversatele Hinoki Parfum şi Laurel Parfum. Luminos şi sofisticat, Sugi by CDG este un acord energizant prin notele condimentate de piper şi cele de pin şi vetiver din Haiti. Pentru a contura caracterul unisex, notele de iris din Florenţa şi lemn de cedru din Virginia se deschid treptat în inima parfumului.

Tămâia, ale cărei conotaţii ritualice şi spirituale îi conturează un caracter unic, are un aport marcant în caracterul final al parfumului. Lemnul de santal îmbracă în mister orice abordare olfactivă, pe când citricele au capacitatea de a-şi modela notele în funcţie de textura fiecărui material aromat, prelucrat cu măiestrie de artiştii parfumieri.

BLUE

BLUE

BLUE

Encens

Cedrat

Santal

O explozie de arome lemnoase şi condimentate, asemenea focurilor de artificii în negura nopţii. Cardamonul, piperul şi tămâia se împletesc cu acorduri de fiori reci, generaţi de prospeţimea plantelor mentolate. Fervoarea de început devine dulce-amă­ruie, prin acorduri ierboase, apoi suculente şi calde, prin note de mosc şi ghimbir, iar nota finală îşi anunţă spectaculos prezenţa cu ajutorul unei ambre – decisă, fermă, întotdeauna senzuală, ca o invitaţie: a seduce şi a fi sedusă.

Aici, elementele citrice sunt lămâia şi Citrus medica – un fruct al cărui miros se îndreaptă mai degrabă către o alură florală, asemeni unei călătorii în Sicilia, unde totul pare să miroasă a picături de miere şi a lămâi dulci. Pentru nota de „albastru infinit”, parfumierul Nathalie Feisthauer a îmbinat trandafirul cu citrice verzi, necoapte, inundate în esenţa lemnului de cedru. Deschiderea notelor este efervescentă, asemeni unui spumant rosé, şi oferă pielii o eleganţă diafană, misterioasă, aproape bahică. Un parfum atât de intim şi tăcut, încât poate fi alegerea perfectă pentru momentele în care vreţi să purtaţi o aromă, dar nu simţiţi nevoia de a vă îmbrăca într­-un parfum.

Mixul de lemn de santal cu pin şi ienupăr îl plasează în categoria parfumurilor „sport”, energice şi dinamice. Nota de vârf este metalică, sonoră, aproape stridentă – precum sunetul aspru al aliajelor feroase –, însă aparenta duritate este finisată prin dulceaţa lăptoasă a esenţei de santal. Acordurile metalice rezistă totuşi până în inima notelor de bază, profunzimea parfumului odihnindu-se vreme îndelungată pe epiderma purtătorului.

Simbolismul copacului-emblemă Plantat în jurul templelor japoneze şi al altarelor, arborele sugi oferă o imagine spectaculoasă datorită dimensiunilor impresionante pe care le poate atinge. Sargent, un cronicar japonez de pe la sfârşitul secolului XIX, a menţionat o întâmplare pe cât de simplă, pe atât de valoroasă astăzi: un ţăran – prea sărac pentru a dona un felinar pentru mormântul shogunului Tokugawa Ieyasu, aşa cum era obligaţia – a rugat clericii să-i îngăduie a-şi împlini datoria altfel, plantând un şir lung de copaci. „Vizitatorii ce vor fi să vină ar avea unde să stea la umbră”, a motivat acesta. Ruga i-a fost acceptată, iar astăzi, datorită lui, aleea de peste 65 km către Nikkō Tōshō-gū, templu aflat astăzi în patrimoniul UNESCO, constituie cea mai grandioasă înşiruire de copaci japonezi.

Sugi este mai mult decât o plantă decorativă; denumit şi cedrul japonez, emană un parfum delicat, are calităţi energizante şi de purificare a aerului. 96

MADISON – PERFUME. COLOR. SKIN.

97


e s t

.

2 0 0 7

PUBLISHER:

Radu Potolea R E DA C T O R - Ș E F :

Madeleine Florescu DESIGN:

Umbra Design E D I TO R E X E C U T I V:

MADISON ABSOLUTE BEAUTY

Anca Ciuciulin

R E DA C T O R C O O R D O N AT O R :

Alexandra Giucă

este conceptul lansat simultan cu extinderea portofoliului, ce reunește în premieră în România parfumerie, culoare, artă, cosmetică de lux și salon de tratament.

MADISON RESIDENT M A K E - U P A RT I S T :

Suzana Mira

R E DA C T O R & P H O T O C O O R D I N AT O R :

Sorina Dăescu Topceanu

MADISON BEAUTY ROOM

întregește acest imperiu al armoniei olfactive și al răsfățului personal și se dorește un adevărat „templu” al îngrijirii personale și cultivării frumuseții. În acest fel, brandul își conturează un nou profil complex, expresie a celor mai înalte standarde ale modernismului și ale talentului creator: artă tradițională și măiestrie în parfumerie, culori spectaculoase prin linii profesionale de machiaj și elixire de frumusețe prin produse cosmetice de top.

C O L A B O R AT O R :

Alexandra Ciuciulin T I PA R :

Infopress Group DISTRIBUȚIE:

PostMaster

member of austrian post group

MADISON este locul unde veți găsi întotdeauna cadoul perfect pentru a onora cele mai pretențioase cerințe, întotdeauna împachetate – la propriu și la figurat – cu atenție, exigență și profesionalism.

SUNTEM MEREU LA DISPOZIȚIA DUMNEAVOASTRĂ.

Ne puteți solicita ajutorul cu încredere și în afara orelor de program, indiferent de oră sau zi, contactând oricând unul dintre specialiștii noștri:

0732.161.527 ALEXANDRA

0735.855.298 ALEXANDRU

0735.855.296 DUCU

0724.531.472 MĂDĂLINA (estetician)

0724.549.390 MIHAELA (terapeut)

W I N T E R 2 0 1 3 - 2 0 14

0735.855.299 SORINA

Reproducerea parțială sau integrală a oricărui material din orice ediție a revistei MADISON este posibilă numai cu acordul prealabil scris al MADISON Rand Promotions SRL. Pirateria intelectuală se pedepsește conform legii.

№3

0735.855.297 YVONNE

Publicat de

MADISON RAND PROMOTIONS SRL

PERFUME. COLOR. SKIN.

№3

ROJA DOVE PROFESSEUR DE PARFUMS 1

P G

0

W I N T E R 2 0 1 3 - 2 0 14 www.madisonperfumery.com

PERFUME. COLOR. SKIN.

Livrăm oriunde în România și Europa prin serviciu de curierat. Pentru România, trimiterile se fac prin Fan Courier (cu posibilitatea livrării produselor în 24 de ore), cu plata la primirea coletului sau prin virament bancar.

ANNICK GOUTAL O BIOGRAFIE ÎNTRE SOLFEGII ȘI AROME

www.madisonperfumery.com

calea dorobanților 152, 010579 bucharest/romania, +4021 310 77 75 monday-friday 10am-9pm; saturday 10am-7pm; sunday 11am-6pm

2

P G

0

BAOBAB COLLECTION | L’ARTISAN PARFUMEUR | JANE IREDALE | PHILIP. B | CARNER BARCELONA

andrássy út 26, 1061 budapest/hungary, +361 269 20 16 monday-friday 10am-8pm; saturday 10am-7pm, closed sunday www.madisonperfumery.com 98

MADISON – PERFUME. COLOR. SKIN.

PE COPERTĂ photografie Guliver/Gettyimages

Cellcosmet CellEctive CellLift Serum Cellular Ultra-Smoothing Plumping Efect

Madison Magazine Nr. 3 - Perfume. Color. Skin.  
Madison Magazine Nr. 3 - Perfume. Color. Skin.  

Descoperiti numarul 3 al Madison Magazine!

Advertisement