Вестник "Ботевци"

Page 1

БРОЙ 2, декември 2020г.

В навечерието на един от най-светлите християнски празници Рождество Христово и в очакване на Новата година в душите и сърцата ни се появява едно ново усещане, смесено с тъга, радост и надежда. Тъга, защото една година от живота ни се е търкулнала, без дори да разберем. Радост, защото всички около нас са здрави и ще бъдем отново със семействата си в уюта и топлината на домовете си. Надежда --тя винаги е там. Надеждата е очакването, че нещо ново и добро ще ни се случи в бъдеще. На прага на тези празници всички ние правим равносметка за постиженията и трудностите, които сме преодолели, през отминалата година. Събирайки се в уюта на домовете си, около елхите, обсипани със светлини, гледайки грейналите от щастие лица на близките си, ние всички осмисляме какво сме преживели и сърцата ни се изпълват с надежда и любов, че заедно ще преминем през всички трудности, които животът ще ни поднесе в бъдеще. Като всяко семейство и нашето голяма семейство—семейството на ОУ „Христо Ботев“, изпитва тези скъпи трепети, прави своята равносметка за отминалата година и таи надежда, че всички заедно ще се се справим отново с трудностите, които ни предстоят.

В този брой: Първи учебен ден Откриване на нова сграда Творчество на ученици от разстояние В час по Биология

Какво е Коледа?

Загадки

Да бъдем добри и благодарни


Равносметката Страница 2

Ботевци

Време е за равносметка… Изминалата година бе изпълнена с множество предизвикателства, едно от които беше обучението от разстояние. Как се справихме?! В първия момент всички - учители, ученици, родители и ръководство, бяхме изплашени от новата непозната ситуация. Страхът дали ще успеем да се справим, обзе всички. Учителите изпитваха притеснение дали ще успеят пълноценно да достигнат да своите деца от разстояние, дали ще успеят да им дадат нужната информация, дали техническите им познания ще им стигнат, за да задоволят желанието за учене на децата. Всички те отделяха време, за да направят своите уроци достъпни и интересни за възпитаниците си. Учениците също бяха поставени пред изпитание. Първоначалната радост, че няма да ходят на училище и ще им бъде полесно, беше заменена с любопитство и притеснение. От една страна им беше любопитно как ще се проведе урок във виртуална класна стая, но също така, оставайки за пръв път без ръката на своя учител, която поправя грешките и ги води в правилната посока, те изпитаха притеснение дали ще се справят сами. Родителите, които за кратко време трябваше да осигурят новите пособия за работа на децата си, бяха ядосани и притеснени. От тях не се искаше да отидат до близката книжарница и да купят моливи, химикали и тетрадки, от тях се искаше да осигурят на децата си учителското рамо, което в тази нова и объркваща ситуация не беше наблизо.

Fire

Да не забравяме ръководството на нашето училищно семейство, то също беше изправено пред трудната задача да организира новия учебен процес. От ръководителите ни, директора - г-жа Кремена Алексиева, заместник-директорите, техническия секретар, се искаше за кратко време да мобилизират, организират и успокоят всички нас - учители, ученици и родители. Шок, ужас, притеснение, безсъние, но … резултатът е налице. Нашето семейство показа, че е задружно и може да се справи с предизвикателствата на времето. Учебната година завърши успешно. Последва лято, изпълнено със слънце, усмивки и надежди, че на есен всички отново ще бъдем заедно в нашия втори дом - училището.


Равносметката Страница 3

Ботевци

И ето, настъпи 15. 09.—дългоочакваният първи учебен ден. Училищният звънец щеше да огласи отново двора на нашето училище, който щеще да се изпълни с детски смях и викове. Новата учебна година беше открита от г-жа Мария Домовчийска— временно изпълняваща длъжността директор, но всичко беше по-различно. Дворът не беше изпълнен с глъчката на всички деца, а само на първокласниците. Всички знаехме, че това е за добро и очаквахме момента, в който ще срещнем усмивките на нашите ученици. Учебната година започна присъствено, макар и под строгите мерки, които бяха наложени заради епидемиологичната ситуация в страната ни—дистанция, маски, дезинфекция, страх, но всички бяхме заедно. Училищният живот отново закипя. На 5 октомври 2020 г. със съдействието на Община Раковски се сбъдна една мечта на нашето училище - нова сграда. В нея през учебната година ще се учат и забавляват нашите нови членове - първокласниците, които седнаха на новите си чинове на 9 октомври 2020 г. Беше открита новата сграда на нашето училище.


Равносметката Страница 4

Ботевци

Моментите заедно в класната стая минаваха бързо и неусетно, изпълнени със смях, грейнали детски личица, пакости и естествено последвалите учителски забележки, но … ново препятствие застана на пътя ни. За да запазим живота и здравето на нас и нашите близки, казахме довиждане на коридорите и класните стаи и отново включихме камерите и микрофоните. Този път всички сме по-уверени—ще се справим и с това! Сърцата ни са изпълнени с радост и надежда, очакват с нетърпение новото, което предстои. Докато чакаме завръщането си в класните стои, ние искаме да ви покажем, че разстоянието е преодолимо. Можем да учим, творим и да се забавляваме и от разстояние. Вижте как!


Ние обичаме да творим! Ботевци,

страница 5

Ивайла Панина –1в клас

Алекс Айлов 1в клас

Ивайло Иванчев 1 „г“ клас

Кристина Илиева - 1 „г“ клас

Симона Койрушка - 1в клас

Моника Петрова 1 „г“ клас

Михаил Зайков - 1 „г“ клас Елица Карагеоргиева—1в клас

Антон Работов 1 „г“ клас


Ние обичаме да творим! Ботевци,

страница 6

Габриела Караджова—1в клас

Ивайло Стойков 1в клас

Гергана Манолова - 1в клас

Виктория Работова 1 „г“ клас

Йосиф Рабаджийски 1в клас

Рая Караджова 1в клас Емил Рабаджийски 1 „в“ клас

Самуил Костадинов—1в клас

Йоана Далова 1в клас


В час по Биология—творим, учим и се забавляваме! страница 7

Ботевци,


В час по Биология—творим, учим и се забавляваме! страница 8

Ботевци,


В час по Биология—творим, учим и се забавляваме! страница 9

Ботевци,


Умеем и да готвим—в час по Технологии Ботевци,

страница 10 Мариян Ружин

Никола Марков—1 в клас

Любомира Пеева

Емануел Маринов

Виктория Руменова

Биляна Петрова Стефан Марков

Мария Лесова

Георги Бъмбин

Божидара Чокова

Тереза Карагеоргиева

Надежда Матанска

Марияна Ружина

Десислава Зенова Георги Хамбарлийски


Какво е Коледа?! Ботевци,

страница 11

Коледа е един любим празник. Събираме се цялото семейство и приятели, баба прави от нейните вкусни ястия. Не трябва, разбира се, да забравяме и подаръците, които получаваме, за някои деца коледата е това, подаръци. Ще ми бъде интересно тази година какъв подарък искате вие? Коледа за мен е едно прекрасно изживяване със семейството и приятелите. Ще ви разкажа как с моето семейство прекарваме Коледа. Баба и мама започват от сутринта да готвят ами… няма да продължавам нататък, иначе ще стане страшно, да кажем само, че от сутринта са започват да се вихрят в кухнята. ДяАдриана Кочева до и тате са навън, честно казано, не знам какво правят на4 ,,б“ клас вън, не съм им голяма почитателка. Вечерта обаче е прекрасна. Сядаме на масата, говорим си, хапваме и се забавлява ме. Още нещо което обичам в коледата е ако вали сняг. Ще ви попитам нещо, а от вас искам само да ми отговорите правилно: Вярвате ли в чудеса или по скоро в Дядо Коледа. Сигурно в момента се чудите защо ви задавам този въпрос. Защото е важно да вярва ме, всичко може да стане ако има ме вяра, всичко може да бъде истина ако има ме вяра, този мой съвет обаче се отнася също и за мен. Често като малка съм питала мама как Дядо Коледа ще дойде ако няма сняг, не си спомням обаче отговора. Отклоних се от темата нека продължим. Любимата ми част от Коледа, е когато си получавам подаръка, но най-обичам момента, в който цялото семейство сме около масата и се забавляваме.

Андрея Пачова - 7 „в“ клас

Коледа е свят празник, за който първо съм благодарна, за това, което имам и за това, че всички сме заедно. Още от началото на месеца, духът на Коледа идва при мен с Коледни песни. Едно от любимите ми неща е да седна пред камината с чаша топъл шоколад. За малко щях да забравя за Коледната елха. Украсяваме я или в началото или в средата на месеца и винаги е забавно. Дните преди Коледа са изпълнени с доста вълнение – Изабела Чанова разменяме подаръци с приятели, приготвяме сладки и много 2б клас други неща. Когато Коледа настъпи всичко живо вкъщи започва да подготвя Бъдни вечер, а аз естествено отивам да помагам – нищо интересно не се случва. Когато всичко е готово, цялото семейство се събираме за вечеря. След това отиваме на Църква, за да посрещнем Рождество Христово. Като се приберем има оставени подаръци за всички под елхата. След като ги отворим, си лягаме след дългият, но страхотен ден. Най – любимият ми подарък е моето зайче, което имам от преди три години. За мен, Коледа е празник, изпълнен с добро, на който трябва да сме благодарни за това, което имаме. Това е празник изпълнен с чудеса. Коледа е Рождество Христово. Весела Коледа! Алекс Мусенов- 5в клас

A nose

Деница Романова—7 „в“ клас


Какво е Коледа?! страница 12

Ботевци,

Коледа не е просто един празник, това е повод да се съберем на трапезата, да отворим коледните подаръци и да усетим топлината на семейството и сигурността, която ми дава домашният уют. Коледното вълшебство започва още от ранни зори. ВсичСтефани Маркова ки ставаме, слагаме коледните шапки и започваме да гот1в клас вим. Печем бисквити и приготвяме най-различни коледни ястия. Всичко ухае на канела, чува се смях и веселие, коледните песни не спират. След като всички вкусотии са готови Ива Плачкова ги слагаме на масата. Говорим си, 3б клас ядем и се веселим. Ако пък завали сняг всички излизаме и правим снежни човеци, на които слагаме копчета, шапки, метли и носове, целим се със снежни топки и се возим със шейната, а с грейналите лампи от всеки прозорец и двор играта със снега е гарантирано забавление. На никой не му се прибира докато не се измокри напълно. След чудесната игра сред снега отиваме на гости у баба. Там всичко е още по-вълшебно. С нетърпение очаквам да отворя подаръците и да узная какви са те. Това е един от най-чаканите моменти в коледната нощ. Никой не иска този чудесен ден изпълнен със щастие да свърши, но всички хубави дни си имат край, а именно за това го очаквам с нетърпение през цялата година. А какво е Коледа за вас?

Ирина Лесова7 „в“ клас

To me Christmas is the best time of the year. The Christmas spirit changes everyone in a different way, but for everyone it’s positive. Christmas time is time for love and solidarity. Whole family is gathered, we have fun, we dance, we sing, we forget that we are busy and just spend our time together. Everything looks beautiful and cozy. The lights and the decoration make me smile, even without concrete reason, just the Christmas spirit fills my hearts at that moment and I feel better. Christmas is the time when the wishes come true and miracles happen. This is time of happiness especially for the kids Валери Бодушки that get the presents, that they 4а клас want. I still remember how my parents were saying that, if I am waiting in front of the Christmas tree, Santa Claus won’t come…and they were making me go in my room, and use the time to go to put the presents under the tree. Теди Бодушка - 7 „а“ клас A stamp

Мария Борилова 3б клас


Какво е Коледа?! Ботевци,

страница 13

За мен Коледата е един от найвълнуващите празници през годината. Коледата се празнува почти навсякъде по света. Той може да се празнува или със семейство или с приятели. “Нямам търпение да дойде Коледа” това се чува, когато настъпи месец Декември. Много родители и роднини чакат Мартин Гендов с нетърпение да имат времето да се приСимона Генчева берат при семейството си и децата. Доста 1в клас 4 ,,а“ клас хора отиват до големи магазини за доста разнообразни видове украси. На Коледа се украсява в къщата и елхата. Слагат се гирлянди, звезди и всякакви различни украси. Със семейството се събираме на масата и си разменяме подаръци. Традиция е ястията на масата да бъдат в нечетен брой, примерно седем или девет. Основните ястия са зелеви сарми, пържоли и всякакви различни меса. На всички семейни празници леля, чичо и братовчедите ми ни посещават за вечеря. Това е много важен жест за нашето семейство. След вечеря нашето семейство се събира и играе на семейни игри или си говори. На края на вечерта ние си раздаваме подаръците. В нашето семейство се предложи идеята всеки човек да си изтегли листче с името на човека, на който те трябва да подарят подарък. Никога не се казва кой подарява на кой, за да е често между всеки. Всяка година все някой се издава, няма как да не стане. За нашето семейство Коледа е най-специалния празник. Ние винаги се забавляваме. Моника Плачкова

Магдалена Бравова - 7 „в“ клас

4г клас

Коледата за мен е празникът на семейството, те са тези, който го правят специален за мен., Празникът започва от ранни зори в топлият и уютен дом. С мама и сестра ми правим баница с късмет, любимите ми сърми, тиквеник който аз много не го харесвам, но го ям от уважение. Сестра ми е по декорацията, тя прави късметчета. Баща ми, обикновено не е много по домакинската работа, но винаги няма против да помогне с каквото може. На този ден очакваме и специални гости—баба и дядо. Баба винаги носи своята ръчно баница с късмет, а дядо - мечтаните подаръци. За мен не е важен подаръкът, а фактът че те са с нас на този празник. По късно цялото семейство се събираме около масата, казваме молитва и благодаГабриела Зенкова рим на Господ за това, което имаме на 3б клас масата си. След дългите приказки и хапване идва винаги ред на баницата с късмета. Обикновено, късметът почти винаги се пада на мен или на баба. След това отиваме всички заедно на църква. . Моето богатство е моето семейство и по-добре да не получа подарък, но да имам едно здраво, усмихнато и здраво семейство Весели празници…Hoho

Мариела Киманова—7 „в“ клас

Елизабет Несторова 2,,а“ клас


Какво е Коледа?! Ботевци,

страница 14

Коледа е моменти на вълшебство, топлина и уют в сърцата. Тя ни кара да мечтаем и ни прави по-усмихнати, по-сърдечни, по-добри един към друг. За мен Коледа е топлината на семейството, тръпката, когато отварям подаръците и топлината, която ми дава домашният уют. Спокоен и сигурен съм, когато знам, че около мен има хора, които обичам и които ме обичат. Чувствам се в безопасност с топлината в погледите на семейството ми, богатата трапеза и коледната музика ми помагат да разбера колко малко е нужно, за да си щастлив. Обичам да отварям подаръците си и с усмивка на лицето да видя какво се крие вътре. Обичам вечер да застана пред елхата и унесен в светлината да гледам звездата на върха. А накрая да изрека тихо желанието си и да заспя спокойно. Обичам да чувам поздрава ”Весела Коледа!” от близките си. Обичам да гледам през прозореца как вали снега. Обичам да ми се падне монета- Габриела Матанска Рая Домовчийска та от празничната пита. 4 ,,б“ клас 2“а“ клас Ако човек е сам всичко това ще му липсва. Но накрая осъзнавам, че няма по-голям подарък отколкото да си със семейството си. На Коледа не е от значение да получим желания подарък, важно е да бъдем с любимите хора. Само така можем да почувстваме красотата на празника.

Александър Пенишев - 7 „г“ клас

An onion

Коледа за мен е вълшебно време, очаквано, магично. Сякаш целият свят е участник в приказка – бяла, вълшебна. Героите в нея – хора, животни и птички, трепетно очакват чудото на тихата и свята коледна нощ. В какво се крие магията на Коледа? За мен е в очакването, в трепетното вълнение, обзело душите ни, че нещо свято предстои. Коледа е в усърдието, изписано върху лицето на майка ми, докато подрежда дома ни и трапезата ни, в моето старание да бъда съпричастна към приготовленията за този светъл празник. Коледа е в топлината на дома ни, идваща от работливите и грижовни ръце на баща ми. Да не забравя и елхата – зелена красавица, обвита с гирлянди от радост и светлина .Сякаш целият дом потъва в приказен разкош! Всъщност, когато носим красивото в себе си и светът стаБоян Рабаджийски— ва по – красив. Красиви са и спомените ми за този празник в детската градина – 4“в“ клас чудни бели снежинки, работливи пеещи джуджета, дълги коридори с бляскава украса, мили и добри учителки и разбира се… гост очакван, гост желан – Дядо Коледа засмян. ,, Дядо Коледа разбира, че понякога грешим, но за всекиго намира в миг подаръка любим.“ Мисля, че и най – голямата стая на света не би могла да побере всички подаръци, които искаме да притежаваме. Единствено човешкото сърце може да събере и запази незабравимите мигове със семейството, близките, приятелите, красотата и топлината, които срещаме в живота си. Именно тези са най – милите коледни подаръци, защото Коледа е празник на доброто, разбирателството, прошката, успеха и късмета.

Мария Земярска—7 „г“ клас


Какво е Коледа?! Ботевци,

страница 15

Алекс Маджарски 1 „г“ клас

Тея Ночева 1 „г“ клас

Мартин Деливански

1 „г“ клас A tennis ball

Рождество Христово или Коледа е най-големият християнски празник, който е на 25-ти декември. На него християните честват раждането на Божия син – Иисус Мариан Кисов Христос. Празник е на семейството и топлината между хората. 1 „г“ клас На този щастлив, светъл и дългоочакван празник семействата се събират заедно на топло у дома, докато през тихата нощ падат бели снежинки. Всички са в добро и празнично настроение и се наслаждават на трапезата с нечетен брой постни ястия. Децата се радват на подаръците си под елхата от дядо Коледа. Това не е ден, в който само си подаряваме вещи. По-важно е времето, което прекарваме с близките ни хора, за да покажем любовта си към тях. Всички знаят, че на Коледа се случват чудеса. Хората се опитват да направят другите щастливи и да запазят коледния дух в себе си. Няколко от символите на празника са: коледната елха – в Германия хората вярвали, че в нея живее духът на гората, който ги закриля, а по-късно вечнозеленият цвят на клоните ѝ вече означавал вечна вяра в Христос; Коледната звезда – слага се на върха на елхата и символизира Витлеемската звезда; Венецът - напомня на короната от тръни, която била поставена на главата на Исус и е символ на товара, който сами си поставяме и отговорността, която носим пред самите себе си, близките си и обществото; Питка с пара – меси се питка и в нея се слага една пара и на когото се падне го очаква най-голямото щастие през следващата година; Цветовете червено, зелено и бяло – червеното символизира кръвта на Иисус, зеленото - надеждата, растежа и Георги Градулски животът в цялост, а бялото – снега. 4 ,,г“ клас За мен Коледа е най-хубавото време от годината, защото е един от малкото дни, в които наистина можем да се съберем със семейството ми и близките ми без да имаме никакви други грижи. Трябва да ценим този празник точно заради това. За малките деца Коледа е въл- Божидар Гендов 2,,а“ клас нуващ празник, заради подаръците им, които предстои да отворят. Други хора пък нямат търпение да опитат храната. Коя е вашата любима част от този светъл празник?

Никол Пенева - 7 „г“ клас


Обичаме да ХРОНИКА творим СВЕТСКА

страница 16

Елия Иванчева - 3а клас

Ботевци, бр. 1

Иван Ташиков - 3а клас

Ивайла Драгоева 3а клас

Лиана Боргоджийска -3а крас

Мария Гидишка 3а клас

Габриела Генчева

Сиана Бакова 3а клас

Мартин Инджов - 3а клас


Ние обичаме да творим! Ботевци,

страница 17

Мирослав Станчев 1в клас

Мария Борилова 3б клас

Мария Лесова

Петър Орешков 4 ,,а“ клас

Моника Чепишева 6“а“ клас

Ивон Земярска 1в клас

Виктория Любенова

Миглена Ружина 6“в“ клас

Стефан Марушкин 1 в клас

Моника Плачкова 4г клас

Моника Плачкова 4г клас

Александър Кисов 6“в“ клас

Данаил Бобчев 1 „г“ клас

Сияна Бурова 2б клас

Ана-Мария Чобанова

Катя Печева 3б клас


Да попитаме Дядо Коледа … Ботевци, бр. 1

страница 18 Божидар Гендов 2 „а“ клас

Иван Чанов - 2 „а“ клас

Кристиян Плачков 2 „а“ клас

Елизабет Несторова 2 „а“ клас

Рая Домовчийска 2 „а“ клас

Ева Шаркова – 2 „а“ клас Ина Гендова 2 „а“ клас

Мирослава Замярска 2 „а“ клас


Да пожелаем … Ботевци, бр. 1

страница 19

Надежда Арлашка - 2б клас

Стефан Стоянов—2б клас

Анджелина Бурова—3г клас Йордан Иванов - 3г клас

Илиян Пенишев - 3г клас

Габриел Телбийски - 3г клас

Мариела Кисова - 3г клас


Час по информационни технологии СВЕТСКА ХРОНИКА

страница 20

Ботевци, бр. 1

Валери Аянски Ани Аянска

Евелина Патазова

Кристиян Бенин

Анастасия Йончева


страница 21

Час по история—знаем писмености СВЕТСКАдревните ХРОНИКА

Ботевци, бр. 1


Можем и да рисуваме Ботевци, бр. 1

страница 22 Симона Генчева – 4 ,,а“ клас

Рая Карабаджева ,,г“ клас

4

Кристина Лесова 4 ,,а“ клас

Даная Орешкова - 4 ,,в“ клас

Любена Царова 4“б“ клас

Лора Тотова – 4 ,,в“ клас Моника Плачкова -4“г“ клас


страница 23

Ивайло Бакар 3 „б“ клас

Рисуваме и творим

Ботевци, бр. 1

Стефан Пеев - 3 „б“ клас Иван Димов 3 „б“ клас

Габриела Зенкова 3 „б“ клас

Ива Плачкова 3 „б“ клас Самуил Кубански „б“ клас

3

Мария Шишкова Ивайло Ячев


страница 24

РисувамеХРОНИКА ... СВЕТСКА

Ботевци, бр. 1


страница 25

РисувамеХРОНИКА ... СВЕТСКА

Ботевци, бр. 1


страница 26

РисувамеХРОНИКА ... СВЕТСКА

Ботевци, бр. 1

An egg


страница 27

РисувамеХРОНИКА ... СВЕТСКА

Ботевци, бр. 1


страница 28

Да вдъхнем надежда и доброта СВЕТСКА ХРОНИКА

Ботевци, бр. 1

Въпреки необичайната обстановка, в която първолаците попаднаха едва в третия месец от първата си учебна година, учениците от I“а“ клас не само че не се уплашиха, а нещо повече: работят с интерес, вълнение и нескрит ентусиазъм. Освен отличното представяне в часовете по БЕЛ, Математика, Околен свят, те намират време и за изпълнение на редица творчески задачи, поставени от техните учители г-жа Боргоджийска и г-жа Димитрова. Още през първата седмица децата изпълниха виртуалната си класна стая с купища чудни творби, създадени от необятното детско въображение и под вещото ръководство на двете класни. И през следващите седмици усилията и ентусиазмът на малките ученици не стихна. Продължиха отговорно и с усмивка да изпълняват всяка поставена задача. А обхватът на творческите занимания дори се разшири. Децата се вихриха в кухнята, катериха стълби, броиха коледни лампи, лазиха, провираха се, разказваха приказки по телефона, играха театър на пръсти и изпълняваха купища още коледни предизвикателства, отправяни от техните класни.

Една идея обаче се откроява особено ярко… както Витлеемската звезда всред цялото небе със звезди. Успоредно с онлайн уроците, учениците от I”а“ клас бяха заети и със специалната кауза.

Вдъхновени от техните учители и с подкрепа на родителите, децата измайсториха изумително красиви коледни картички, предназначени за МБАЛ Раковски – за целия неуморен и всеотдаен екип на болницата и за пациентите, изправени пред предизвикателството да се борят за здравето си далеч от семействата си в тези светли предпразнични дни.


страница 29

Да вдъхнем надежда и доброта СВЕТСКА ХРОНИКА

Ботевци, бр. 1

За броени дни първокласниците сътвориха близо 60 картички, с които да дарят надежда, светли мисли, благодарност и вяра на всеки, който има нужда от подкрепа. Всяко листче беше изпъстрено с топли благопожелания, написани собственоръчно и много старателно от малките детски ръчички, въпреки, че все още са се запознали само с малка част от буквичките. Гордеем се с чистите сърца на нашите първолачета! Бъдете здрави и добри!

A river

С нетърпение ще очакваме учениците да споделят са нас реакцията на лекарите, на които са поднасят своята обич и благодарност под формата на картички. Бъдете все така добри и благодарни, мили дечица!


страница 30

Време за ХРОНИКА игра СВЕТСКА

Ботевци, бр. 1

Първите петима, които изпратят правилните отговори на имейл: n_bodushka@oubotev.bg, ще получат награди. Riddles 1. Give it food and it will live; give it water and it will die. 2. I run, yet I have no legs. What am I? 3. What goes around the world and stays in a corner? 4. Take off my skin, I won’t cry, but you will. What am I? 5. What do you serve that you can’t eat? 6. What has to be broken before it can be used? 7. What can run but never walks, has a mouth but never talks, has a head but never weeps, has a bed but never sleeps? Отговорите са скрити в страниците на вестника. Успех! В духа на предстоящите празници нека да кажем едно огромно БЛАГОДАРЯ!

БЛАГОДАРЯ на Вас Учители, че сте неотлъчно до своите ученици, готови да разсеете техните страхове и притеснения! БЛАГОДАРЯ на Вас Ръководители на училището, че сте винаги готови да помогнете и улесните работата на всички нас учителите, учениците и родителите! БЛАГОДАРЯ на Вас Родители, че държите ръцете на децата си, вместо нас и сте неотлъчно до тях и до нас - техните учители!

БЛАГОДАРЯ на Вас прекрасни Ученици, че продължавате да се трудите и творите като неуморни пчелици и ни носите радост в тези трудни моменти!