Page 1


Brand Bible


Inhoud Hoe we denken... • Brandstory •Visie & Missie • Merkwaarden & Merkpersoonlijkheid • Kernconcept & Merkbelofte

Hoe we eruit zien... • Logo • Gebruik van het logo • Kleuren • Kleuren Grand Crus • Typografie • Taal • Merkiconen • Nespresso Boutique • Nespresso Trilogie • Grands Crus • Verpakkingen • Recepten • Service • Capsules • Machine • Ecolaboration


Hoe we denken...


Brandstory Het Nespresso verhaal begon met een simpel idee: maak perfecte koffie toegankelijk voor iedereen. Sinds 1986 heeft Nespresso een revolutie ontketend in de manier waarop mensen genieten van koffie. Onze focus ligt op het leveren van de hoogste kwaliteit koffie en de ultieme koffiebeleving. Het complete Nespresso systeem is ontworpen om consistente kwaliteit te garanderen, dit heeft er voor gezorgd dat Nespresso een icoon voor geportioneerde koffie is. De Nespresso trilogie stelt ons in staat om de kwaliteit in elke fase van productie te garanderen en daarnaast onderhouden we een bijzondere band met onze klanten.


Visie ‘De toekomst van onze koffiesoorten van topkwaliteit en onze positie als wereldwijd koffie icoon veiligstellen door een eerlijke relatie met koffieboeren te onderhouden’

Missie ‘Het leveren van perfecte koffie voor thuis, ondersteund door kwaliteit en duurzaamheid’


Merkwaarden Kwaliteit Innovatie

Merkersoonlijkheid

Betrokkenheid

Luxe & Verfijnd


Kernconcept ‘Het leveren van een perfecte koffiebeleving voor thuis en op het werk’

Merkbelofte ‘Nespresso levert de ultieme koffie experience’


Hoe we eruit zien...


Logo Beeldmerk Het logo mag afgebeeld worden op een lichte achtergrond, dan is het logo in een donkere kleur.

Het logo mag afgebeeld worden op een donkere achtergrond, dan is het logo in een lichte kleur.

Woordmerk


Logo

De manier waarop de ‘N’ bij elkaar komt is in de vorm van een koffieboon


Gebruik van het Logo

Correct

Incorrect


Kleuren Wit De witte achtergrond zorgt voor een goede leesbaarheid. Als kleur van het lettertype is het chique. Zwart Elegant en stijlvol. De combinatie zwart en wit werkt goed op verschillende achtergronden. Bruin De kleur van onze de koffie is onlosmakelijk verbonden met Nespresso. Er worden verschillende tinten bruin gebruikt. Daarnaast verschilt de accent kleur per Grands Crus.


Kleuren Grand Crus Ristretto

Rosabaya

Arpeggio

Duls達o

Roma

Fortissio Lungo

Livanto

Vivalto Lungo

Capriccio

Finezzo Lungo

Volluto

Decaffeinato Intenso

Cosi

Decaffeinato Lungo

Indriya

Decaffeinato


Typografie ekst


Taal Tone of Voice Positief Verfijnd Formeel maar toegankelijk De klant is koning en zal zo behandeld worden


Taal

Correct

Incorrect


Merkiconen


Nespresso Boutique Zien, horen, proeven, ruiken, voelen: alle vijf zintuigen worden geprikkeld in de Nespresso boutiques.. Hier kunnen consumenten het merk ècht beleven. De conceptstores zijn een combinatie van retail en de kunst van een koffiebeleving. Proeven: Voelen: (H)eerlijke koffie van hoge kwaliteit Het unieke en onderscheidende design van in de luxe accessoires van de machines en de capsules. Maar nog Zien: Nespresso. belangrijker: de ervaring beleven en Klanten kunnen rondkijken in een Ruiken: Nespresso mentaal voelen. wereld die in teken staat van De onweerstaanbare geur van Horen: eigentijds design. talloze koffiearoma’s. Het geluid van de machines, het vriendelijke advies van de medewerkers en de gesprekken van koffieliefhebbers.


Nespresso Trilogie Capsules Nespresso heeft perfect geportioneerde koffie van hoge kwaliteit. Er zijn op dit moment meer dan 18 Grands Crus. Service Nespresso verzorgt gepersonaliseerde service in de vorm van een klantenservice, boutiques en een duidelijke website.

Machine Nespresso verzorgt makkelijk en slim te gebruiken machines waar gebruikers perfect koffie mee kunnen zetten.


Grands Crus

Nespresso heeft 16 Grands Crus bestaande uit 12 espresso blends en 4 lungo’s. Er zijn 6 additionele blends beschikbaar die variÍren per periode. De Grands Crus verschillen van elkaar in sterkte en in smaak accent. Per blend adviseert Nespresso hoe je deze het beste kunt drinken.


Verpakkingen De Nespresso capsules zijn per 10 verpakt in speciaal ontworpen etuis. De etuis zijn stapelbaar en hebben allemaal hetzelfde design. Het kleuraccent van de Grands Crus verschilt per verpakking. De verpakking zelf wordt niet gecommuniceerd omdat deze geen functie heeft in het aankoopproces. Desalniettemin is het een hele herkenbare en iconische verpakking.


Recepten Nespresso gaat met de Ultimate Coffee Creations nog een stap verder in de koffiebeleving van de consument. De verschillende variëteiten bieden allemaal een andere smaakbeleving. Op basis hiervan heeft Nespresso recepten samengesteld voor elke stemming, zoals bijvoorbeeld ‘Genietmomenten’.


Service

Het overkoepelende concept voor de service is de Nespresso Club. Door middel van een onbetaald lidmaatschap weten medewerkers van de boutique de aankoophistorie om klanten op maat te kunnen assisteren. Clubleden ontvangen aanbiedingen, persoonlijke hulp en exclusieve Nespresso garantie. Daarnaast krijgen trouwe leden cadeaus bij een groot jubileum. Door middel van deze service laat Nespresso zien betrokken te zijn bij haar klanten.


Capsules Nespresso biedt optimale kwaliteit en variĂŤteit door middel van de aluminium capsules. Direct na het brand en maal proces van de koffie wordt deze verpakt in de luchtdichte capsules. Op deze manier kan Nespresso de kwaliteit van de koffie en het aroma waarborgen. Nespresso gebruikt alleen de beste kwaliteit koffie, slechts 1% tot 2% van de wereldwijde koffie productie is geschikt als Nespresso koffie. Nespresso selecteert deze koffie op basis van de smaak en aroma eisen.


Machine Nespresso biedt innovatieve machines waarmee gemakkelijk een perfecte portie koffie gezet kan worden. De gepatenteerde machines zetten keer op keer een perfecte koffie zoals een professionele barista dat doet. De combinatie van luxe en eenvoud komt duidelijk naar voren in het design van de machines. Nespresso werkt samen met grotere fabrikanten om haar machines te ontwikkelen. Nespresso verzorgt het onderhoud, garantie en de service van de machines. Hoewel de machines geproduceerd worden door externe fabrikanten is de binnenkant door Nespresso ontwikkeld en gecontroleerd.


Ecolaboration Door het ecolaboration programma streeft Nespresso naar een duurzame toekomst voor alle betrokken partijen. Het gaat hier om de koffieboeren, de productieplaatsen, de verkooppunten en het gebruik van het product tot het recyclen van gebruikte capsules. Nespresso is hiermee begonnen in 1991 door het inzamelen van gebruikte capules. Doelstellingen voor 2013: In 2013 moet 75% van alle gebruikte • capsules ingezameld en gerycled worden. In 2013 zal 80% van de geproduceerde • koffie voldoen aan het Nespresso AAA Sustainability programma. In 2013 zal de uitstoot van koolsfof dioxide • (CO2) per capsule met 20% verminderd zijn.


Brand bible final