Page 1


TERRARIUM UTTALE terr'arium ETYMOLOGI av terra, etter mønster av akvarium


kilde: 3e65.edgecastcdn.net


Living Art Terrarium åpnet i Tønsberg våren 2013 og er et nytt butikkkonsept – en mutasjon av et glassblåseri og et terrariumverksted. Ideen ble unnfanget av vår erfarne glassblåser som har en nærmest altoppslukende interesse og nysgjerrighet for planter og bærekraftig levesett. Mange reiser og utallige timer i botaniske hager og terrarieverksteder skapte et sterkt ønske om å kunne etablere en egen virksomhet der både faglært kunnskap og hobby skulle få fritt spillerom. Konseptet er inspirert av Paula Hayes, en amerikansk billedkunstner og designer som jobber med skulptur, installasjonskunst, botanikk og landskapsdesign. Hayes har bodd og arbeidet i New York City i over to tiår og er kjent for sine vakre terrarier og andre levende kunstverk, såkalt «Living Art», samt hennes store offentlige og private landskapsdesign.


Et stort tema i Hayes arbeid er koblingen mellom mennesker og naturen, og mye av arbeidet tar opp hennes bekymringer rundt den omsorgen som er nødvendig for vekst og opprettholdelse av stor- og småskala økosystemer. Vår virksomhet bygger på Hayes visjon om Living Art. Hos oss får du være med på hele prosessen fra blåsing av glass til utforming av ditt eget lille unike økosystem.  Vi tror på en holistisk opplevelse. Skapelsen av kunsten fremmer forståelsen for økosystmer og  viktigheten av et bærekraftig miljø.  Bak konseptet er også ideen og  tanken om å bevare. De unike terrariene trenger omtanke og vedlikehold og kan for mange bli en inspirasjon til en bærekraftig livstil.


De unike terrariene trenger omtanke og vedlikehold og kan for mange bli en inspirasjon til en bĂŚrekraftig livstil.

kilde: paulahayes.com


Hos oss får du være med på hele prosessen fra blåsing av glass til utforming av ditt eget lille unike økosystem.


kilde: farm3.staticflickr.com


Et terrarium er en glassbeholder med planter som simulerer et habitat, et drivhus - og kan vÌre et selvgüende økosystem.

kilde: paulahayes.com


Hva er et Terrarium? Et terrarium er en glassbeholder med planter som simulerer et tørt habitat - et drivhus, som f.eks. en ørken eller en savanne. Et terrarium kan også bli dannet for å skape et temperert skogshabitat eller et jungel-lignende habitat. Dette kan lages med småstein, blad, kompost og jord. Ved å forsiktig dusje litt vann i terrariet oppstår det en naturlig vannsyklus innenfor miljøet ved at kondens på lokket forårsaker nedbør.  Det er mange typer planter som er egnet for disse habitatene som f.eks. sukkulenter, bergknapper og mose.  Terrariet kan være et selvgående økosystem, men det trenger ikke å være det.  Vår virksomhet tilbyr både «living art» og dekorterrarier små miniatyrhager i glassbeholdere som bordoppsatser, invitasjoner, halsekjeder, ringer og mere. 


Terrarium D.I.Y. Det er enkelt og hyggelig å lage sine egne terrarier. Ofte har man det man trenger i huset eller man kan finne det i skogen. 1: Velg en åpen eller en lukket glass beholder. 2: Dekk bunnen med småstein for å skape et falsk dreneringssystem for planterøttene. 3: Legg et tynt lag med aktivt kull for å holde vannet friskt, og for å hindre fremvekst av mugg og bakterier. 4: Legg på et lag med blomsterjord. 5: Plasser plantene i terrariumet.


Glassbeholder

Steiner Bregner

Sukkulenter

Mose

kilde: ohthethingswedo.com


kilde: 2.bp.blogspot.com


Glassblåseri og planter Hos oss vil du finne vakre terrarium, smykker, dekorasjoner, bøker og håndlaget glasskunst. Du kan spesialbestille våre økoterrarier, handle ferdiglagde terrarium, bøker, verktøy og gjør-det-selv pakker. Vi tilbyr kurs innen terrariekunst, botanikk og naturlige økosystemer. I verkstedet kan man få være med å se hvordan en tradisjonell glassblåser jobber, bestille våre unike glassverk eller handle utstilt håndtverk. Man kan selv designe sine egne terrarier som glasskunstneren lager på bestilling. På forespørsel kan vi stille  våre fagfolk og vårt lokale til disposisjon for grupper som vil ha en helt spesiell opplevelse. Vi legger opp et program etter deres ønsker hvor både glassblåsing og bygging av eget terrarium kan inngå.


På forespørsel kan vi stille våre fagfolk og vårt lokale til disposisjon for grupper som vil ha en helt spesiell opplevelse.

kilde: farm3.staticflickr.com


Notater


Terrarium Glass og Planter Ă˜vrelanggt. 61, 3110 Tønsberg t: 331 14 43 e: post@terrarium.no w: www.terrarium.no


Terrarium Glass og Planter  

A borchure for my final exam at Norwegian School of Creative Studies. Terrarium (Glass and Plants) is a dual concept store providing the cu...