Page 1

DE STEM VAN DE DIEREN.NL Is een uitgave van PUM Content Makers in samenwerking met de Dierenbescherming, afdeling Rijnmond.

Help Dierenbescherming Rijnmond aan een nieuw opvangcentrum

MEI 2012

Jaargang 1 - Nummer 1 - Oplage 30.000

In deze uitgavE:

Zomer in aantocht! Hondenwandeling Hydrotherapie Homeopathie voor dierenpag 2 pag 3 pag 4 pag 5

Soms warm, soms keihard

Dierenbescherming Rijnmond moet een nieuw dierenbeschermingscentrum krijgen. Dit centrum moet de Dierenopvang Rotterdam vervangen.

Dierenbescherming is een onderwerp waar je vooral tijdens verjaardagen nog al eens mee wordt geconfronteerd. Soms warm, soms keihard. Als ik vertel dat ik bij Dierenbescherming Rijnmond werk dan is vaak de reactie: ‘Je hebt van je hobby je werk gemaakt.’ Maar is dat wel zo? Is beschermen van dieren een hobby? Ik betwijfel het. Ik vind absoluut dat ik met iets moois bezig ben, maar hobby?

Het huidige asiel aan de Abraham van Stolkweg heeft jarenlang zijn diensten bewezen maar voldoet niet meer aan de nieuwe eisen van het Honden en Kattenbesluit, het is op. In samenwerking met de Stem van de Dieren gaat Dierenbescherming Rijnmond proberen fondsen te werven voor de nieuwbouw. Mediacampagnes, collectes en bijdragen uit het bedrijfsleven en van gemeentes zijn welkom en nodig om het nieuwe Dierenbeschermingscentrum daadwerkelijk te kunnen realiseren.

Dierenbescherming gaat verder! Staan voor de rechten van het dier, komen op voor de belangen en zijn de advocaat van alle dieren, ook de lieve diertjes in het wild. Dan de discussie over in het wild levende dieren. De gemeenten worden moe van ons als wij ze erop wijzen dat ook zij verantwoordelijk zijn voor deze dieren. De opmerking ‘ik vraag er toch niet om of ze bij ons de grens over willen komen’ is net zo’n opmerking als ‘je draagt toch ook leren schoenen’. Een beetje inhoudsloos dus.

Het centrum moet niet alleen een opvang voor dieren worden maar ook een dierenartsenpraktijk. Verder komt er een Dierenambulancepost in met een meldkamer die 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar is. Het nieuwe dierenbeschermingscentrum zal worden gebouwd met duurzame materialen, waardoor het complex zichzelf kan voorzien van de benodigde energie. Het complex wordt zo ontworpen dat het ruimte kan bieden voor een opleidingsinstituut. Studenten van diverse richtingen binnen een dierenwelzijn studie kunnen hier hun theoretische kennis ten uitvoer brengen. Daarnaast zal er voorlichting worden gegeven over dierenwelzijn en verantwoord huisdieren

Editie Rijnmond

De opvang biedt ruimte aan specialisten voor honden en katten.

bezit. Geïnteresseerden zullen altijd welkom zijn. Wie ideeën heeft over sponsoring voor het nieuwe dierenbeschermingscentrum

of zelf wil sponsoren kan contact opnemen met Rinus Hitzert via e-mail rinus@dbrijnmond.nl.

Vakantie? Vergeet uw huisdier niet! Hebt u vakantieplannen? Denk er dan bijtijds aan om iets voor uw huisdier te regelen. Kan uw huisdier niet mee op vakantie? Dan is een diervriendelijk pension van Dierenbescherming Rijnmond een goede oplossing. Vijf van onze opvangcentra in regio Rijnmond hebben naast de asielfunctie ook een dierenpension waar uw huisdier tijdens uw vakantie kan logeren. Dit is mogelijk bij de volgende locaties: Krimpen aan den IJssel,

Natuurlijk zijn niet alleen de gemeenten verantwoordelijk. Ook de maatschappij moet haar verantwoordelijkheid nemen. Maar houdt dit in dat wij als dierenbelangenorganisatie moeten opdraaien voor de kosten? Gemeenten denk na! Denk na over het welzijn van dieren die toevallig overvliegen, toevallig een rijksweg oversteken, of die toevallig aan komen zwemmen. Wees blij dat ze uw gebied zien als veilige haven en als een plek voor hun toekomst!

Spijkenisse, Schiedam, Vlaardingen en Rozenburg met een kattenpension. U dient wel vroegtijdig te reserveren, want de pensions zitten snel vol. Vroegtijdig betekent enige maanden voor uw vertrek. Reserveren kan altijd aan de balie bij het pension of telefonisch. Bij de locaties Vlaardingen en Schiedam kunt u online reserveren.

Met ingang van 2012 maken wij gebruik van de “Stem van de Dieren” krant voor de communicatie met onze leden/donateurs en andere geïnteresseerden. De inhoud van deze krant kunt u ook lezen op www.rijnmond.dierenbescherming.nl.

Voor meer informatie gaat u naar www.asielenrijnmond.dierenbescherming.nl

Rinus Hitzert,

Ik wens u veel leesplezier.

Algemeen Directeur Dierenbescherming Rijnmond

Help DE dieren beschermen WORD DONATEUR Ga naar rijnmond.dierenbescherming.nl

Help!


pagina 2

Editie Rijnmond - mei 2012

Op een veilige en leuke manier leren omgaan met je hond In Ridderkerk kunnen hondenbezitters een cursus Kind&Hond volgen bij de Gehoorzame Huishond. Aanleiding voor deze cursus is dat het nog te vaak voorkomt dat kinderen (onnodig) gebeten worden door hun eigen of vreemde hond.

daarop volgende vijf lessen van hun kinderen. Ook wordt gekeken of de hond voldoet aan de veiligheidseisen. Zo moet de hond minimaal een puppycursus hebben gehad en zich sociaal gedragen ten opzichte van andere kinderen en honden. Wie overigens geen hond bezit of wanneer een hond om wat voor reden dan ook niet aan de cursus kan deelnemen, is het kind toch van harte welkom.

Kinderen verrichten in hun onschuld vaak handelingen die een hond niet prettig vindt en zien de waarschuwingssignalen die de hond geeft over het hoofd. Voor ouders én kinderen is dit daarom een leuke en leerzame cursus. Op de Kind&Hond-cursus leren kinderen tussen de 8 en 14 jaar op een veilige en leuke manier om te gaan met de eigen hond en met andere honden. Naast enkele veiligheidsregels en een stukje hondentaal, leren de kinderen leuke kunstjes en spelletjes te doen met de hond die bij hun leeftijd past. Die kunnen zij natuurlijk ook thuis oefenen in het bijzijn van hun ouders. Voorafgaand aan de cursus is er een informatieles waarin ouders geïnformeerd worden over de

Voor meer informatie of aanmelden voor de Kind&Hond cursus kunnen belangstellenden mailen naar ghridderkerk@hetnet.nl.

Zomer in aantocht!

Weer veel kittens in de zwerfkattenopvang? De zomer is in aantocht en dat betekent dat Stichting Zwerfkatten Rijnmond weer veel kittens in de zwerfkattenopvang verwacht. Helaas zijn er nog altijd mensen die, vanwege een vakantie, geen opvang regelen maar hun kat op straat achterlaten. Wat zijn daarvan de gevolgen? Veel van de poezen en katers die buiten lopen zijn jammer genoeg niet ‘geholpen’ en hierdoor breidt de zwerfkattenpopulatie zich alsmaar uit. Een poes kan elk jaar drie nestjes van gemiddeld vier kittens krijgen. Het is steeds weer opnieuw een zorg voor de moederpoes om voldoende voedsel te vinden om haar jongen groot te brengen en een schuilplek te zoeken waar de katjes veilig liggen. Nadat de kittens zelfstandig worden, is de moederpoes vaak alweer drachtig van haar volgende nestje. Bij het derde nestje in het najaar is de poes sterk vermagerd en verzwakt. Wanneer een zwerfpoes gesteriliseerd is, hoeft ze alleen nog maar voor zichzelf te zorgen. Een ongecastreerde zwerfkater gaat kilometers lopen om krolse poezen te vinden en heeft dan onderweg hevige gevechten met andere katers. Ze krijgen dan dikwijls lelijke verwondingen en abcessen. De katers geven veel overlast doordat ze overal sproeien, wat stankoverlast geeft voor mensen. Deze gevechten en de overlast verdwijnen als de kater gecastreerd is. Hoe eerder zwerfkatjes aan mensen wennen hoe groter de kans dat ze als huiskat geplaatst kunnen worden.

Wilde zwerfkatten kun je echter niet in huis plaatsen omdat zij nu eenmaal gewend zijn vrij buiten te leven en niet opgesloten willen zijn. Stichting Zwerfkatten Rijnmond laat de zwerfkatten in hun waarde door ze terug te plaatsen in hun vertrouwde omgeving nadat ze ‘geholpen’ zijn. Deze plek hebben ze zelf gevonden en is dus voor hen kennelijk een goede plek om te leven.

‘geholpen’ zijn. Hetzelfde geldt wanneer mensen jonge zwerfkatjes op straat zien lopen. Want hoe eerder de zwerfkatjes aan mensen wennen hoe groter de kans is dat ze als huiskat geplaatst kunnen worden. De stichting Zwerfkatten Rijnmond is onderdeel van Dierenbescherming Rijnmond en houdt zich bezig met het beheersbaar houden van de populatie zwerfkatten in het werkgebied.

Met het oog op de naderende zomer roept Stichting Zwerfkatten mensen op om zwerfkatten aan te melden als ze nog niet

Meer weten over Stichting Zwerfkatten Rijnmond? Kijk op www.zwerfkattenrijnmond.dierenbescherming.nl

Tijdens de theorieles worden plaatjes, foto’s en kleine, korte filmpjes aan de hand van een powerpoint presentatie getoond. Hierna volgt de praktijkles met de hond. De lessen vinden plaats op de woensdagmiddag van 16:30 tot 17:30 uur in Ridderkerk. De kosten zijn €15,- en dienen contant te worden voldaan bij de eerste les van het kind. (Lidmaatschap Kids for Animals €18,- per jaar niet verplicht.) Kinderen ontvangen een cursusmap met de gegevens van de hondenschool en een huiswerkkaart. De cursus wordt afgesloten met een certificaat.


pagina 3

Editie Rijnmond - mei 2012

Hondenwandeling voor dieren in nood

Tijdens de 10de hondenwandeling wordt geld ingezameld voor de nieuwbouw van het asiel in Spijkenisse.

Kids for Animals afdeling Rijnmond viert haar 20ste verjaardag en wil daarom tijdens de 10de hondenwandeling door middel van een gesponsord schminkrecord geld inzamelen voor de nieuwbouw van het asiel in Spijkenisse. Op zondag 3 juni gaan de honden weer wandelen voor alle dieren in de opvang. De start van deze 10de wandeling is om 14.30 uur vanaf de parkeerplaats aan de achterzijde van sporthal de Eendraght. Speciaal voor de twintigste verjaardag van de Kids for Animals van afdeling Rijnmond hebben de kinderen een spectaculair idee geopperd. De begeleiders van deze kids geven daar graag gehoor aan.

Daarom gaan op 3 juni, voorafgaand aan de wandeling vanaf 10.00 uur ‘s morgens, 75 vrijwilligers van de Kids for Animals van de afdeling Rijnmond proberen om 2012 kinderen te schminken als hond, kat of konijn. Dit zijn de diersoorten die het meest in de asielen belanden. De organisatoren hopen dat veel mensen de schminkers willen sponsoren met een geldbedrag voor bijvoorbeeld elke 100 geschminkte kinderen. Het gesponsorde geld gaat naar de nieuwbouw van het Streekdierentehuis in Spijkenisse. Om 14.00 uur wordt bekend of de poging tot het schminkrecord geslaagd is. De verkoop van de Hondenwandelingloterij is reeds

van start gegaan. De loten kosten 2 euro per stuk. De hoofdprijs is een lang weekend of midweek in een van de Chalets van Chalet Pidoux, in de Belgische Ardennen. In deze chalets zijn honden van harte welkom. Daarnaast zijn er nog meer mooie prijzen zoals een fiets. De Hondenwandeling en het evenement vinden plaats in en rondom sporthal de Eendraght, Sportlaan 2, 3223 EV Hellevoetsluis. Aanvang evenement 10.00 uur, start hondenwandeling 14.30 uur. Aanmelden voor sponsoring, om mee te wandelen met de hond en om je te laten schminken kan via de website www.hondenwandeling.nl/aanmelden.

Vrijwilligers

Nooit saai en stevig in je schoenen staan Marianne Kurvers

High five van een konijn

Eline Konijnenburg

Marianne Kurvers is bijrijder op de Dierenambulance. Op een dag zag ze de ambulance staan en dacht: ‘Dat lijkt me wel wat!’ Ze werd aangenomen en doet het werk alweer vijf jaar.

De zestienjarige Eline Konijnenburg werkt twee jaar op zaterdag en zondag als vrijwilliger bij het Knaagspoor in Ridderkerk. Ze traint daar konijnen. ‘We staan aan de beginfase van het project ‘Train het brein van je konijn’. Dit doen we in de vrije momenten naast de verzorging. Omdat asielkonijnen redelijk snel herplaatst worden, is het niet makkelijk om ze te trainen, daarom ben ik vast met mijn eigen konijnen begonnen.

Wat haar aanspreekt in het vrijwilligerswerk is de afwisseling die het met zich meebrengt. ‘Het is nooit saai en je moet stevig in je schoenen staan.’ Marianne is altijd al een grote dierenvriendin geweest, maar haar lievelingsdier is wel de kat. ‘Dus heb ik vier van die lieffies die mij iedere dag thuis verwelkomen.’ Een dier schaf je volgens haar niet zomaar aan. ‘Je moet je van tevoren goed realiseren wat er bij komt kijken om een dier groot te brengen. Al dat kleine spul is schattig maar wordt ook groot en helaas worden ze te vaak om vage redenen weer gedumpt en dat maakt mij niet vrolijk. In het asiel zitten heel veel oudere kanjers, die ook een warme mand en een aai verdienen dus kijk daar eens!’

Mijn konijntjes Mitch en Puck kunnen nu op hun achterpootjes staan, en een ‘high five’ geven, ze springen over mijn armen, en gaan tussen mijn benen door. Ze luisteren als ik op een bepaalde manier in mijn handen klap, meestal weten ze dan precies wat ze moeten doen. Momenteel leer ik ze hoe ze tussen pionnetjes kunnen lopen met de ‘targettrainer’. Met de asielkonijnen doen we spelletjes als snoepjes uit een bal halen en puzzeltjes waar ze lekkere hapjes uit moeten halen. Ik vind het heel erg leuk om te zien hoe je een konijn dingen kunt leren. ‘Maar,’ constateert ze, ‘er is wel veel vertrouwen en geduld voor nodig. Dat is even oefenen, maar als het lukt, is het echt geweldig om te zien hoe een konijntje zijn best voor je wilt doen, en er zelf uiteraard ook nog plezier aan beleeft.

Help DE dieren beschermen WORD DONATEUR Ga naar rijnmond.dierenbescherming.nl

Help!


pagina 4

Editie Rijnmond - mei 2012

Centraal Meldpunt Dieren Het Centraal Meldpunt Dieren (CMD) verwerkt voor Dierenbescherming Rijnmond allerlei meldingen. Oorspronkelijk is het CMD opgezet om meldingen voor dierenambulances op te nemen. Met name om ongevallen door te geven en hulp te vragen voor zieke of zwervende dieren, maar ook om vervoer te regelen naar een dierenarts of vervoer van overleden dieren naar een huisdierencrematorium of- begraafplaats.

Door hydrotherapie herstellen honden sneller van blessures en blijven ze beter in conditie.

Hydrotherapie, zwemmen in warm water? Huisdieren zijn voor de eigenaar vaak van onschatbare waarde waarin medische zorg erg belangrijk is. Om deze vorm van zorg zo uitgebreid mogelijk aan te bieden is er bij Minimax dierendokter sinds augustus vorig jaar hydrotherapie aanwezig. Naast de reguliere behandelingen van de dierenarts is er een hydrotherapeut aanwezig die de behandelingen uitvoert. Hydrotherapie, ook wel ‘watertherapie’, betekent vrij vertaald: behandelen in water om je fysieke conditie te verbeteren en te behouden. Circa 20 jaar geleden is hydrotherapie voor honden ontstaan in Engeland, waar deze waterbehandeling werd toegepast bij racehonden. Deze honden herstelden sneller van blessures en bleven door hydrotherapie beter in conditie. Al snel bleek dat ook honden met andere aandoeningen veel baat kunnen hebben bij deze vorm van therapie. Hydrotherapie biedt verschillende mogelijkheden. Zo vind je op de afdeling hydrotherapie de spa, een (onder) waterloopband en een zwembad.

Tegenwoordig is de functie van het CMD aanzienlijk uitgebreid. Vandaag de dag is het een callcenter waar meldingen en klachten van dierenbeschermers kunnen worden doorgegeven. Ook kunnen bellers worden doorverbonden met tal van onderdelen van de Dierenbescherming als asielen en dergelijke.

worden aangepast van heel langzaam tot circa 6,5 kilometer per uur. Het zwembad is net als de spa speciaal voor honden. Het heeft een constante temperatuur van 30 graden Celsius en het is gemakkelijk toegankelijk via een loopplank. Steeds meer eigenaren ontdekken dat hydrotherapie een gunstig effect heeft op hun hond. Regelmatig worden patiënten door de dierenarts doorverwezen naar een hydrotherapeut, maar hondeneigenaren kunnen ook rechtstreeks contact opnemen. Samenwerking met de dierenarts is voor de hydrotherapeut essentieel, daarom is het ideaal dat hydrotherapie geïntegreerd is bij Minimax dierendokter. Gezamenlijk zorgen zij voor een zo goed mogelijke oplossing voor de hond, zodat de hydrotherapie-sessies optimaal verlopen. De spa is een soort bubbelbad speciaal voor honden.

De spa is een soort bubbelbad speciaal voor honden. De loopband zorgt voor een gecontroleerde inspanning. De snelheid kan

Voor meer informatie over hydrotherapie kunt u terecht op www.hydrotherapiehonden.nl en voor informatie over Minimax dierendokter kunt u terecht op www.asielenrijnmond. dierenbescherming.nl.

Het CMD heeft twee telefoonnummers beschikbaar: Voor meldingen betreffende dierenambulances:

0900 – 112 0000 Voor algemeen contact met de Dierenbescherming of asielen etc.

088 – 3437 112

Gevraagd: chauffeurs en bijrijders Dieren helpen en er actief mee bezig zijn. Dat is dankbaar werk! Dat kan bij Dierenbescherming Rijnmond want die zoekt voor haar dierenambulances chauffeurs en bijrijders die een of meer dagdelen per week beschikbaar zijn voor het bemensen van de dierenambulances. De dierenambulances zijn 24/7 beschikbaar voor het vervoer van gewonde, zieke en aangereden dieren. Zij brengen deze naar dierenartsen waar zij behandeld worden. Ook zwervend aangetroffen dieren worden opgehaald en naar de dierenopvangcentra gebracht. Bent u een dag, avond of nacht per week beschikbaar, bent u in het bezit van een geldig rijbewijs B, hebt u affiniteit met het werk van de Dierenbescherming, bent u stressbestendig en bezit u goede sociale vaardigheden?

Wij bieden u volledig ingerichte dierenambulances waarmee men dieren kan vervoeren. Een leuk team van collega’s die allemaal een hart voor dieren hebben. U kunt deelnemen aan diverse cursussen waaronder een dieren-EHBO cursus. Ga naar de site www.dazhz.nl en kijk bij ‘vacatures’. Als u geen internet hebt bel dan met 088-3437112 en meldt u aan.


pagina 5

Editie Rijnmond - mei 2012

Homeopathie voor dieren Voor een homeopathische behandeling bij dieren kunnen dierenbezitters terecht bij Nancy Groeneveld. De behandeling is bestemd voor alle diersoorten, maar het zijn vooral katten, honden en paarden die Nancy helpt in haar praktijk. Mensen kunnen met hun dier naar de praktijk komen, maar vaak gaat Nancy op huisbezoek zodat ze de dieren in hun eigen vertrouwde omgeving kan zien en er voor het dier zo min mogelijk stress is. Homeopathie is een mooie aanvulling op de reguliere geneeskunde. Er zijn aandoeningen waarmee de dierenarts niet verder komt en dan kan homeopathie vaak een uitkomst bieden. Met een vragenlijst en een daaropvolgend consult krijgt Nancy een totaalbeeld van het dier. Dit totaalbeeld bestaat uit de klachten, het gedrag en karakter van het dier. Hierbij zoekt Nancy het meest passende homeopathische middel. Klachten die ze bij dieren met haar behandeling verhelpt kunnen lichamelijke klachten zijn zoals blaasontsteking, ouderdomsklachten en huidklachten, maar ook gedragsproblemen.

Homeopathie wordt niet alleen ingezet bij chronische aandoeningen maar ook als eerste hulpmiddel (denk hierbij aan shock of kneuzingen). Veel katten plassen in huis. Na medisch onderzoek blijkt er lichamelijk vaak niets aan de hand te zijn. Het plassen komt dan meestal voort uit stress en onzekerheid. Met het juiste homeopathische middel kan je er voor zorgen dat de kat minder onzeker wordt waardoor het plassen (territorium afbakenen) niet meer nodig is. Het voordeel van een homeopathische behandeling is dat het een milde vorm van (natuur)geneeskunde is en dat er niet of nauwelijks bijwerkingen zijn. Daarbij hoeft het dier ook niet dagelijks het middel in te nemen en is het opgelost in water, waardoor het reuken smaakloos is. Dus makkelijk toe te dienen.

Dier in Nood Dierenambulance

0900-1120000 Dierenbescherming en Dierenopvangcentra Rijnmond

088-3437112

Red een dier

144

Alle informatie is ook te vinden op www.rijnmond.dierenbescherming.nl

Voor meer informatie kunt u kijken op mijn website: Praktijk voor Klassieke Homeopathie, Nancy Groeneveld www.homeopathiehelptmensendier.nl of bellen 06 20 59 10 97

Dierenbescherming Rijnmond lanceert in april een nieuwe website

rming.nl d.dierenbesche www.rijnmon

Belangrijke telefoonnummers en algemene informatie Dierenbescherming Rijnmond

Dierenbescherming Rijnmond heeft een nieuwe website. De nieuwe website laat in een oogopslag zien wat de Dierenbescherming is en doet. Voorheen bestond Dierenbescherming Rijnmond uit verschillende afdelingen met diverse activiteiten. Elke activiteit had weer zijn eigen site. Door al die verschillende sites was het voor de buitenstaander niet altijd duidelijk dat ze allemaal deel uitmaakten van de Dierenbescherming. De nieuwe site geeft duidelijk weer voor welke diensten de mensen bij de Dierenbescherming terecht kunnen. We nodigen u van harte uit een kijkje op onze website te nemen

www.rijnmond.dierenbescherming.nl

Wist u dat: • De opvangcentra van Dierenbescherming Rijnmond jaarlijks ruim 5.000 dieren in nood opvangen en verzorgen. • Zij het grootste deel van deze dieren herplaatst in een nieuw tehuis. • De MiniMax dierendokter op jaarbasis 3.900 dieren helpt waarvan de eigenaar anders de noodzakelijke veterinaire zorg niet had kunnen betalen. • De dierenambulances van Dierenbescherming Rijnmond jaarlijks 17.195 keer uitrijden en daarbij 453.360 kilometers rijden. • Wij op jaarbasis vele dieren helpen die het slachtoffer zijn van verwaarlozing of geweld. • Wij dit alleen kunnen doen dankzij de inzet van onze vrijwilligers! De Dierenbescherming helpt alle dieren, al bijna 150 jaar. Wij zijn 100% afhankelijk van uw gift omdat wij geen subsidie ontvangen van de overheid. Help ons de dieren beschermen en word lid. U kunt uw lidmaatschap aanmelden op onze website.

www.dierenbescherming.nl/word-lid

Het werkgebied van de afdeling Rijnmond bestaat uit de volgende 47 plaatsen: Abbenbroek Achthuizen Barendrecht Bergschenhoek Berkel en Rodenrijs Bleiswijk, Brielle Capelle aan den IJssel Den Bommel Dirksland Geervliet Goedereede Gouderak Heenvliet Hekelingen Hellevoetsluis Herkingen Krimpen aan den IJssel Krimpen aan den Lek Lekkerkerk Maassluis Melissant Middelharnis Nieuwe Tonge Nieuwenhoorn Ooltgensplaat Oostvoorne Ouddorp ZH Oudenhoorn Ouderkerk aan den IJssel Oude-Tonge Poortugaal Rhoon Ridderkerk Rockanje Rotterdam Schiedam Simonshaven Sommelsdijk Spijkenisse Stad aan ’t Haringvliet Stellendam Tinte Vierpolders Vlaardingen Zuidland Zwartewaal


pagina 6

Laat de dieren praten op Maak een profiel aan!

Plaats je foto’s! Plaats je video’s!

Stel je vraag!

Vertel je verhaal!

Deel via social media! Maak vrienden!

Stuur berichten!

Start je eigen groep!


pagina 7

Editie Rijnmond - mei 2012

www.DeStemVanDeDieren.nl

“Toen ik 10 maanden oud was ben ik aan een paal gebonden in Rotterdam. Zo ben ik terecht gekomen in dierenasiel Rijnmond. Na 2 maanden werd ik opgehaald door mijn nieuwe baasje. Heel gelukkig was ik toen dat gebeurde.”

“Ik heb een eigenzinnig karakter. Ik doe dus eigenlijk gewoon waar ik zelf zin in heb. Luisteren doe ik dus graag naar mijzelf. Commando’s etc ...daar doe ik niet aan.”

Voor eigenaren van huisdieren is er sinds 2 april een online platform waar ze informatie kunnen delen: De Stem Van De Dieren. Een unieke website, waar dierenbezitters niet alleen informatie over hun huisdier kwijt kunnen, maar ook vragen kunnen stellen en kunnen discussiëren met andere dierenliefhebbers. Het concept van De Stem Van De Dieren werd enkele maanden geleden bedacht door een groep dierenliefhebbers uit de communicatiewereld, die hun kennis en kunde hebben gebruikt om tot het platform te komen. Net als de huisdierenbezitters in Nederland vroegen de bedenkers zich af: wat als dieren zouden kunnen praten? Dan zouden ze de mensen vast van alles te vertellen hebben,

“Ik maak zoveel avonturen mee op de boerderij. Elke dag is weer een verrassing. Samen met mijn broertje heb ik een heerlijk leven. Ik ben daarom een gelukkig dier.”

verstaan. Als het baasje zich goed inleeft in

moet zich eenmalig gratis registreren. De baasjes

de ervaringen van het huisdier, dan kan hij zijn

maken een profiel aan voor hun dier en laten

trouwe beestje best begrijpen. En praten namens

het beest op die manier praten. Zij plaatsen de

hem of haar. Zo werd De Stem Van De Dieren

foto’s, zij uploaden de video’s, zij vertellen de

geboren. Op dit online platform krijgen dieren

mooie, ontroerende, spannende of juist alledaagse

een stem en kunnen ze – via hun baasjes –

verhalen, vanuit het oogpunt van het dier. De bezoekers kunnen vrienden worden met elkaar

Online platform voor dieren van start!

en op die manier vragen stellen over bijvoorbeeld voeding of gedrag. Zo worden kennis en ervaringen gedeeld en vervolgens verspreid via de sociale media. En dat allemaal in het belang van de dieren. Registratie op de website is gratis, wat De Stem Van De Dieren erg toegankelijk maakt. Hoe meer mensen zich aanmelden, hoe groter de online gemeenschap van dierenliefhebbers wordt. De geestelijk vaders hopen dat dit leidt tot een actief platform, waar dagelijks tientallen video’s, foto’s en verhalen worden geüpload

want ook dieren hebben gelukkige en angstige

ervaringen delen met soortgenoten of totaal

en dierenbezitters lief en leed delen, chatten,

momenten en beleven spannende avonturen.

andere diersoorten. Het mooie van het concept

discussiëren, lachen, huilen en elkaar verrassen

Maar, zo is de overtuiging van het creatieve team

is dat de website volledig wordt gevuld door

met wijze inzichten. De beste, mooiste en leukste

achter De Stem Van De Dieren, als mensen echt

de bezoekers zelf. De site is voor iedereen

verhalen die op de website worden geplaatst,

hun best doen, kunnen ze de dieren wel degelijk

toegankelijk, maar wie actief wil deelnemen,

zullen ook terug te lezen zijn in deze krant.

Geef je dier een stem en ga snel naar

www.DeStemVanDeDieren.nl

Veel plezier en laat de dieren praten! Volg De Stem Van De Dieren ook op:


Krant de Stem van de Dieren  
Krant de Stem van de Dieren  

Krant de Stem van de Dieren

Advertisement