__MAIN_TEXT__
feature-image

Page 6

Nederland speelt op het gebied van octrooien en business innovatie een steeds prominentere rol. Signify beschikt niet alleen over veel patenten, maar zet 3D printen ook al in voor consumentenproducten.

Virtual en Augmented Reality. En zo kunnen we samen meer thema’s benoemen. Door activiteiten te bundelen, kunnen we duidelijk maken dat je hier moet zijn voor informatie, dat je hier je netwerk opbouwt, in de Lage Landen Delta.” Want, eerlijk is eerlijk, die behoefte bestaat er nog wel degelijk bij veel maakbedrijven. 3D technologie, of het nu 3D printen is, Model Based Definition of digitale platformen voor maakdelen; er is nog steeds zendelingenwerk nodig om het midden- en kleinbedrijf te overtuigen van de kansen en ze mee te krijgen in deze ontwikkeling. Dat komt deels door de complexiteit van de technologie, meent Kris Binon, maar ook doordat de versnipperde activiteiten tot nog toe niet de ware potentie aan de dag leggen. “Door alle richtingen groter en breder te zien, krijg je een stroming in een bepaalde richting. In je eentje lukt dat niet.”

Feestje voor Nederland en Vlaanderen

Alle vier de initiatiefnemers van de 3D Delta Week benadrukken dat het een 3D feestje van heel Vlaanderen en Nederland wordt. Zoals Kris Binon al aangaf: van Kortrijk tot en met Groningen en nog verder. Partijen die in 2021 iets willen organiseren op het vlak van 3D technologie, worden uitgenodigd zich aan te sluiten .

3D Delta Week in een notendop

bij de 3D Delta Week. “Elke partij heeft zijn eigen doelgroepen; soms is dat een vertical dat weer z’n eigen publiek trekt. Door de bundeling kan er kruisbestuiving optreden”, zegt Pieter Hermans van Jakajima, de matchmaker voor innovatieve technologie. Jakajima gaat in elk geval het Aerospace 3D Printing Conference en het 4D Printing event tijdens de 3D Delta Week organiseren. “Additive zal dit keer de hoofdrol spelen, maar we kijken ook naar toekomstige technieken, of geïntegreerde oplossingen voor additive manufacturing en 3D CNC”, geeft Pieter Hermans als voorbeeld.

Aanzet tot meer samenwerking

Ruben Fokkema hoopt dat de 3D Delta Week grotere partijen, zoals 3D printerfabrikanten en materiaalproducenten, inspireert om het initiatief op te pakken, zodat er een meer structurele samenwerking tot stand komt. “De regio heeft een enorme potentie door de competenties die er zijn, maar die worden lang niet altijd verzilverd. Laten we dit met partners in de regio oppakken en de markt samen ontwikkelen.” De Business Development Manager ziet daarbij de regio veel ruimer dan de Brainportgemeenten. Het gaat dan volgens hem echt om de Lage Landen, de rivierendelta. “Bij iedereen leeft de behoefte om met elkaar de markt te maken. Hiermee nemen we een initiatief met veel ruimte om samen met de kleine en zeker ook grote industriële partijen de 3D Delta Week tot een succes te maken.”

De 3D Delta Week vindt van 7 - 11 juni 2021 plaats in Vlaanderen en Nederland. Het is een uniek gegeven dat een dergelijk grensoverschrijdend multi-evenement plaatsvindt. De vier initiatiefnemers organiseren verschillende evenementen rond 3D productie en ze nodigen iedereen uit zich hierbij aan te sluiten. Dit kunnen zowel onderzoeks- als kennisinstellingen zijn, bedrijven, scholen, kortom iedereen die met 3D technologie bezig is. De evenementen worden opgenomen in een gezamenlijke agenda, zodat bezoekers in één oogopslag een overzicht hebben van alle activiteiten die in die week plaatsvinden. Het gaat niet om 3D printen alleen, maar alles wat eigenlijk met 3D productie te maken heeft. Voor meer informatie: bezoek de website van 3D Delta Week www.3Ddeltaweek.com De 3D Delta Week omvat het volledige spectrum van 3D technologie, dus ook VR en AR.

6

print magazine oktober 2020

Profile for Franc Coenen

3D Print magazine oktober 2020  

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded