__MAIN_TEXT__
feature-image

Page 36

De fabrikant ziet er nauwlettend op toe dat in de ruimte waarin de printers staan alle voorzieningen zijn getroffen zoals centrale luchtafzuiging. Omdat de machines continu via het internet verbonden zijn met de fabrikant, kan Carbon ze eenvoudig updaten en wordt vanuit de fabriek bewaakt wanneer bijvoorbeeld een slijtdeel vervangen moet worden.

Alternatief naast spuitgieten

Voor QDP is 3D printen een alternatieve technologie naast het spuitgieten. Allereerst voor series die qua aantallen niet geschikt zijn voor spuitgieten. “Ik denk dat we een nieuwe markt kunnen pakken van orders die we vroeger niet konden produceren vanwege te geringe aantallen en de bijbehorende gereedschapskosten. Nu kunnen we deze printen”, zegt Maick. Zeker in de Nederlandse machinebouw liggen op dit vlak kansen: behuizingen bijvoorbeeld, of connectoren, een product waar Carbon samen met Ford hard aan werkt. Maick: “Connectoren is ook in Nederland een grote markt met de trailer- en aanhangwagenbouw. De tweede groep projecten waar QDP zich

met de Carbon technologie op richt, zijn applicaties waarbij de meerwaarde in de nieuwe designmogelijkheden zit. Bijvoorbeeld producten met een latticestructuur. Als voorbeeld verwijst hij naar stoelzittingen, die nu uit schuim worden gefreesd. Producten van dergelijke afmetingen zijn geen probleem voor de Carbon 3D printers (met een maximaal bereik van 18.9 cm x 11.8 cm x 32.6 cm), denkt hij. “We kunnen de losse delen in de oven aan elkaar verbinden. In de oven ontstaat pas de crosslink tussen de polymeren.”

Valideren spuitgietproducten

De derde toepassing is het valideren van spuitgietproducten, bijvoorbeeld om te testen of een klikverbinding goed is. “We kunnen meteen vijf iteraties printen en de dag erna testen. De materialen van Carbon liggen dicht tegen de spuitgietmaterialen aan, dus dat valideren gaat prima.” Bridge manufacturing ziet hij ook als een optie. Terwijl in China de spuitgietmatrijs wordt gemaakt, zijn in Nederland al de eerste producten geprint en kan de klant met z’n nieuwe product de markt op. “Of omdat de klant eerst wil testen en pas als de markt reageert, investeren in een matrijs.”

Maick Klaassen bij de Carbon M2, de eerste in de Benelux. De Carbon technologie heeft hem over de streep getrokken om functionele onderdelen te gaan 3D printen.

36

print magazine oktober 2020

Profile for Franc Coenen

3D Print magazine oktober 2020  

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded