__MAIN_TEXT__
feature-image

Page 22

Siemens NX

De studenten van Fontys Engineering, met name Tom Swinkels, hebben zich heel aardig weten te redden met Siemens NX, dat bij Fontys Engineering de standaard CAD oplossing is. Tom Swinkels, vierdejaars student: "Het viel in eerste instantie niet mee om organische vormen te realiseren met de basisfuncties in NX. Dit komt mede doordat we in onze opleiding vooral te maken hebben met conventionele fabricagemethoden. Het modeleren van onderdelen voor draai- en freesbewerkingen vergt een andere aanpak dan het modeleren van organische vormen. De basisfuncties van NX zijn vooral gericht op het modeleren van zulke draai- en freesproducten. NX beschikt echter over een aantal functies die het organisch modeleren vergemakkelijken. Denk hierbij aan de functies Combined Projection Curve en Swept. Met deze functies hebben we de vloeiende leidingen in ons ontwerp kunnen krijgen."

Rekening houden met nabewerken

Een ander aspect waar Rein van der Mast de studenten op gewezen heeft, is het nabewerken. Dat kan eenvoudiger door het werkstuk en de supportstructuren pas in de laatste fase van de nabewerking los te maken van de bouwplaat. “Je klemt dus de bouwplaat, niet het werkstuk.” Een stap verder gaat zijn advies om de supportstructuren onderdeel te maken van het product, waardoor ze niet naderhand hoeven te worden verwijderd. "Dat maakt het product wel iets

groter en zwaarder, maar de winst in de nabewerking is aanzienlijk." De nabewerking werd uitgevoerd door machinefabriek De Valk in Valkenswaard, dat veel ervaring heeft met metaalprinten, met inbegrip van het nabewerken van dergelijke werkstukken.

Precompetitief onderzoek

Nu de Fontys Engineering studenten de technische haalbaarheid hebben aangetoond, kan de economische vraag worden opgepakt. Rein van der Mast: "Economische aspecten zijn voor later, zodra is vastgesteld hoe met 3D printen de technische vereisten behaald kunnen worden. Want het is weinig zinvol te rekenen aan de kosten zonder een beetje te weten hoe de metaalprint eruit gaat zien." De opdrachtgever test het 3D geprinte onderdeel dit najaar. Valt deze test positief uit, dan zal het onderzoek door een andere student of groep van studenten worden voortgezet. Met deze aanpak steunt het Objexlab Metal van Fontys Engineering bedrijven in een précompetitieve fase met het verkennen van de mogelijkheden van 3D metaalprinten. Rein van der Mast: “Dat kan tot heel nieuwe inzichten leiden met zeer verrassende resultaten. Zodra een idee meer een concept is geworden, zullen commerciële partijen door de opdrachtgever ingeschakeld worden. Die moeten dan in weinig tijd een concreet resultaat opleveren. Onze insteek is anders. We zoeken naar wat veel verder uit het zicht ligt.”

Het eindresultaat: het onderdeel kan 3D geprint worden. De opdrachtgever gaat het nu testen waarna de economische haalbaarheid onderzocht zal worden.

22

print magazine oktober 2020

Profile for Franc Coenen

3D Print magazine oktober 2020  

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded