2 minute read

Roffelsen breidt productie filament uit

Roffelsen heeft de productie van hoogwaardig filament en granulaat voor 3D printen verder uitgebreid. Uit de samenwerking met de Materiaalfabriek in Eindhoven zijn nieuwe producten voortgekomen. En de fabriek in Surany in Slovakije draait inmiddels in een 3-ploegensysteem.

De vraag naar klantspecifieke oplossingen als het om 3D printen met filament en granulaat gaat, is groot. Dat dwingt Roffelsen de juiste prioriteiten te stellen. “We kunnen en willen heel veel, maar helaas kunnen we niet op elke vraag inspringen”, zegt eigenaar Mark Roffelsen. Hij kijkt tevreden terug op de voorbije, inspannende twaalf maanden. Precies een jaar geleden besloot hij om met Roffelsen in de markt van 3D printen te stappen. Daarbij is gekozen voor de ontwikkeling van hoogwaardige 3D print filamenten en granulaat voor industriële toepassingen.

3-ploegen dienst

De afgelopen maanden is in Surany productiepersoneel aangenomen om in 3 ploegen te kunnen gaan werken. Er wordt fors geïnvesteerd om aan de vraag te kunnen blijven voldoen. Mark Roffelsen wil eind van dit jaar in Surany minimaal drie lijnen hebben staan voor productie van 3D filamenten. “Het is de vraag of dit afdoende is, gezien de goed gevulde pijplijn aan nieuwe producten.” Om de hoge kwaliteit van Roffelsen’s 3D print filamenten te kunnen waarborgen, is een nieuwe kwaliteitsmanager aangetrokken met ervaring in de automobielbranche. De volledige traceerbaarheid van eindproduct naar grondstoffen en nauwkeurige registratie van procesparameters per geproduceerde batch worden bij Roffelsen uitgevoerd, conform procedures die gebruikelijk zijn voor toeleveranciers aan de automotive industrie. Dat is uniek in de wereld van 3D print materialen. “Wanneer 3D printen steeds meer wordt ingezet voor seriematige productie van hoogwaardige producten, is het waarborgen van de kwaliteit van de materialen essentieel”, zegt Mark. “Roffelsen garandeert de hoogste kwaliteit en ondersteunt dit door middel van meetrapporten en certificaten, die met de 3D print materialen meegeleverd kunnen worden aan de klanten.”

Versterking team

Verder is het team in Surany versterkt met een inkoper, die ervoor moet zorgen dat Roffelsen de benodigde materialen ter beschikking krijgt. Zeker in deze turbulente tijden waarin kunststofgrondstoffen schaars zijn, prijzen stijgen en verpakkingsproducenten uitverkocht zijn door de enorme toename van het gebruik van dozen door webshops, is inkoop een strategische functie voor Roffelsen geworden. In Nederland wordt het team verder versterkt met een verkoper. Roffelsen heeft zich door de Covid-19 beperkingen de voorbije maanden voornamelijk gericht op de Nederlandse en Belgische markt. Nu de regels soepeler worden, verbeteren de mogelijkheden om internationaal zaken te doen. Die kans pakt Roffelsen met beide handen aan.

Roffelsen neemt op 8, 9 en 10 september deel aan Machineering 2021 in Brussel. Je vindt Roffelsen op de stand van Flam3D. In november staat deelname aan Formnext in Frankfurt (16-19 november) op de agenda.