__MAIN_TEXT__
feature-image

Page 36

Gaat EW2C voor een revolutie zorgen in de productie van industriële assen? Het Fraunhofer IPT in Aken heeft een alternatieve technologie ontwikkeld voor zowel Laser Metal Deposition als het CNC-draaien van specifieke features op assen. In minder dan een minuut brengen de onderzoekers met Express Wire Coil Cladding (EW2C) een 25 mm hoog feature van Inconel aan op een as met 35 mm doorsnede.

Door het koppelstuk op de Fortus 450mc te printen, wist Rustin de stilstand van een productielijn bij Alstom tot enkele dagen te beperken in plaats van dat de lijn wekenlang had stilgelegen.

onderzoeksbureau dat onderdelen geprint met dit filament heeft getest. Hieruit blijkt dat de doorbuiging bijna op hetzelfde niveau zit als aluminium. “Daar staat tegenover dat we onderdelen in iets meer dan 6 uur printen op de Stratasys F370 voor 59 dollar, terwijl de levertijd van aluminium CNC delen twee tot drie weken bedraagt en de kosten 270 dollar als we het bij een externe leverancier bestellen.” Een derde voorbeeld komt uit de VS. Hier print luchtvaarttoeleverancier Eckhart een nylon buiggereedschap voor het kanten van 1,6 mm dunne aluminiumplaat. Vergeleken met een metalen gereedschap, is de doorlooptijd met 3D printen 95% korter en de kosten 96% lager. Eckhart kan er meer dan 500 producten mee buigen. Voor het produceren van kleine series is een 3D geprint kantgereedschap meer dan goed genoeg, aldus Yann Rageul.

De oplossing die ze hiervoor hebben ontwikkeld, EW2C, bestaat eruit dat men eerst een draadspiraal maakt, ongeveer de grootte van de feature die nodig is. Deze draadspiraal wordt over de basis-as geschoven en met een krachtige laser wordt het materiaal gesmolten zodat het één geheel vormt met het basismateriaal. De spanning in de spiraal verhoogt de stabiliteit met een factor tien, vergeleken met lasercladden met lasdraad. Ongewilde bewegingen door de lasdraad worden namelijk voorkomen. In een enkele laag kan men met EW2C tussen de 0,5 en 2 mm materiaal aanbrengen. Dit zorgt voor een veel hogere opbouwsnelheid van het materiaal vergeleken met lasercladden (LMD).

Cyclustijden vergelijkbaar met CNC-draaien

Het onderzoeksteam van het Fraunhofer IPT zegt dat men de cyclustijden van CNC draaien bijhoudt. In een testopstelling lukte het om een 25 mm hoge spiraal van Inconel 718 (opgebouwd met draad van 1,2 mm diameter) op een stalen schacht met een buitendiameter van 35 mm te lassen in minder dan 60 seconden. Voor het proces is inmiddels patent aangevraagd. Het onderzoeksinstituut experimenteert ondertussen met verschillende systemen om de draadspiralen automatisch over de as te schuiven. “Ook experimenteren we met een grotere spotdiameter en een andere geometrie om het proces te versnellen, zodat we meerdere spiralen in één keer kunnen smelten.” Met Kunstmatige Intelligentie wil men de procesbesturing verder optimaliseren.

Een voorbeeld van een gereedschap, geprint met Ultem 9085. Hier speelt gewichtsreductie een rol.

36

print magazine december 2020

Profile for Franc Coenen

3D Print magazine december 2020  

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded