Page 1

MP MADELINE PAYNE Interior Design Portfolio


My name is Madeline Payne and I am a recent graduate from the CIDA accredited College of Architecture from the University of Nebraska-Lincoln. Developing a passion for interior design at a young age I am eager to begin my professional career in the field.

MADELINE PAYNE Interior Designer


TYPEWRITER BUILDING

01-08

NEXT

09-20

EXPANDING POP BRIXTON

21-24

DESIGN MUSEUM

25-26


TYPEWRITER BUILDING Industrial & Chic Residential Space [Sketch-up + Adobe]

This remodel of a historic 1900’s building in downtown Lincoln, Nebraska transforms a former Typewriter building into a rentable residential space. Nearing about 3,000 sq. ft. the renovated floor plan includes an open concept targeting young couples with combining an industrial and chic design. Utilizing existing architectural elements to highlight the unique aspects of the original building while applying updated features allows for a complete transformation of the space. This six week project provides a residential space for those visiting the area.

01


02


Project Location

03


Exterior & Interior Existing Conditions

04


By reconfiguring the existing layout, what used to be a one bed, one bath apartment is now two bed, and two and a half bath. Complete with a courtyard leading to the entry, a wine cellar, full kitchen, exposed existing brick, and lofted living space.

Bedroom Axon

05


Open to Below Not In Scope

Second Floor Plan

Not In Scope

First Floor Plan

06


Kitchen Perspective

Materials

07


Upstairs Perspective

Materials

08


NEXT HEALTHCARE FACILITY Evidence Based Design Outpatient Care [Revit + Adobe]

Implementing an innovative healthcare facility in the fourth floor of an existing building in Seattle, Washington consuming about 12,000 sq. ft. EvidenceBased Design influenced a large portion of this design in addition to taking inspiration from the landscapes throughout the state of Washington. Combining these two elements along with wayfinding techniques, this outpatient care facility aims to reduce patient anxiety.

09


10


Project Location

11


Project Footprint

Building Footprint

12


Providing seating for caregivers in exam rooms to accommodate for their needs too. [Bishop, 2006]

Having clear sight lines reduce confusion and improve wayfinding. [Devlin, 2014]

Water elements implemented in waiting areas are proven to reduce patient anxiety. [Mats, 2010]

Warm hues help make areas soothing and reduce anxiety. [Kalantari, 2017]

Annotated Floor Plan

13

Increasi light i providin D will anxiety. [Mats, 2


ing the natural in areas and ng more Vitamin reduce patient . 2010]

Open floor plans with access to external views reduce staff and patient anxiety. [Hamilton, 2015]

Provide staff lounge areas to accommodate for their needs too. [Bishop, 2006]

Providing a variety of lounge options makes patients feel more comfortable within a space. [Shepley, 2017]

14


This innovative healthcare facility consists of two separate entrances that lead to the main reception and the spa reception. Configured within the curves of this design are patient rooms, acupuncture and massage rooms, conference rooms, staff office and lounge, work cafe, and other private office spaces.

Rendered Floor Plan

15


12’

14’ TYP

11’

8’

12’ 13’

9’

11’ 10’

10’ 10’ 12’

RCP

16


17

Spa Reception


Staff Office

18


Main Reception

19


Materials

20


EXPANDING POP BRIXTON London Study Abroad Conceptual Project [Rhino + Revit + Adobe]

Pop Brixton is a market consisting of reused shipping containers located in London, UK. including vendors for food, drinks, and retail along with startup companies. This project targets urban nomads, people who work in unique places without a dedicated desk or office but rely on electronics and wifi. Expanding Pop Brixton targets the startup companies by providing them with a dedicated space elevated above the everyday tourists. This conceptual project consisted of five weeks of in field research and three weeks of design.

21


22


The design of this project took a more architectural approach in creating a large mass that could be seen from the original entrance of Pop Brixton. Utilizing geometric shapes to contrast existing shipping containers draws the attention of visitors as they enter the space. Geometric panels come in three different varieties, transparent, illuminated, and opaque. Three different colors of opaque panels differentiate the use of each space, dedicated for meeting, lounge, and a maker space. Floor Plan

Section

23


Paraline Diagram

Terrace Entrance

Materials

24


DESIGN MUSEUM ANALYSIS London Study Abroad Sketching Analysis [Sketching + Shading + Watercolor]

As a part of the curriculum in London, we were to conduct an analysis through sketching techniques learned throughout the semester. The Design Museum is located in the Kensington Borough of London and was remodeled in 2016 by John Pawson. The series of sketches show spatial qualities and details of the six story museum. Combining techniques of ink, graphite, shading with tone, and watercolor to produce the following analysis.

25

Exploded Axon Floor Plans


Exterior Perspective

Exterior Elevation

Interior Perspective with Tone

Interior Perspective with Watercolor

26


MP MADELINE PAYNE Thank You

+1 952 406 0425 maddy.payne512@gmail.com https://issuu.com/maddypayne

Profile for Madeline Payne

Interior Design Portfolio  

Interior Design Portfolio from the University of Nebraska-Lincoln

Interior Design Portfolio  

Interior Design Portfolio from the University of Nebraska-Lincoln

Advertisement