__MAIN_TEXT__

Page 21

omalla tiellä

Riin tuntee kultalusikan kääntöpuolen Jukk a Leino / Selekti

Jo pienenä Riin Reimer tiedosti, että epäonnistua ei saa, eikä virheitä tehdä. Kaikessa pitää olla hyvä, mieluiten paras. Onnistumisen ja täydellisyyden vaatimus pakotti etsimään omaa tietä. Irtiotto on tarkoittanut hyppyä tyhjän päälle.

R

Menestymisen pakko uuvuttaa Riin sanoo itseään sukunsa mustaksi lampaaksi, joka ei ole pystynyt sopeutumaan normeihin ja täyttämään odotuksia. Koulussa hän oli tunnollinen oppilas ja ahkeroi lukiossa päästäkseen eläinlääketieteelliseen. Jatkuva puristus ja paine olivat liikaa, eivätkä opiskelut unelmaopinahjossa sujuneetkaan. Opiskelujen kariuduttua Riin

”Kun antaumuksella tekee työtään ja elää rohkeasti, se kantaa”, Riin Reimer sanoo. halusi vaihtaa maisemaa ja työskennellä ulkomailla. Suomi oli halpa ja helppo ratkaisu. Pääsyy oli kuitenkin, että eteläsuomalainen talli pyysi häntä kouluttamaan nuoria hevosia. Tämä tie ei elättänyt, joten Riin hakeutui henkilökohtaiseksi avustajaksi ja siivoustöihin. Hän on tehnyt työtä perhekodissa asumista vastaan, ollut töissä Saariselällä ja Kakslauttasessa, joita hän kiitteleekin parhaiksi työnantajikseen.

His Highness is happy to hire you… Työkokemus Hiidenmaalta ja maine villihevosten kouluttajana poiki mahdollisuuden päästä hevosten hoitajaksi Englantiin. Dubain kruununprinssin, sheikki Hamdan Al Maktoumin tyttärellä, prinsessa Hissalla, oli yhdeksän hevosta, joiden hoidosta ja valmentamisesta Riin työparinsa kanssa vastasi. Työnantaja oli kuuluisa Shadwell Racing, kruununprinssin kilpahevosten valmennustalli. ”Hevoset olivat prinsessalle harrastus, ei bisnes. Hevoset olivat hyvin hoidettuja, terveitä ja kunnossa. Kerran viikossa tuli valmentaja kouluttamaan hevosmiestaitoja.

Lähtökohtana oli hevosen psykologian ymmärtäminen ja se, että hevosen luottamus on ansaittava, Riin kiittää prinsessan asennetta ja pelisääntöjä. Palkka ja etuudet olivat hyvät. Työ oli antoisaa ja opettavaista, mutta henkisesti raskasta ja sitoi 24/7. Riinin tehtävänä oli järjestää myös ajanvietettä prinsessan seurueelle, juhlia punaisine mattoineen. Kulisseihin pääsy avasi silmiä. Etuoikeudet, suunnaton rikkaus ja valta rajaavat elämän vartioiden ja turvatoimien taakse pieneen tilaan. Parin vuoden työrupeama paljasti laukka- ja kestoratsastuskilpahevosten valmennusmetodit, synteettiset aineet ja stressin. Riin itse uskoo vapaaseen liikkeeseen, joka pitää kropan ja pään kunnossa, jolloin hevoset kestävät kilpailutilannetta paremmin.

Suomesta tuli koti Vaikka Englannissa Riinin ammattitaitoa arvostettiin, hän ei voisi kuvitella asuvansa siellä. ”Suomalaiset ovat rennompia ja helpompia, eivät niin tiukkapipoisia ja kilpailuhenkisiä. Täällä voi olla enemmän oma itsensä, täydellisyyden painolasti on hellittänyt.”

Oma tie on muuttanut Riinin suhtautumista omaisuuteen ja rahaan. ”Minulla on auton peräkontillinen tavaraa ja se riittää. Elän luontevaa kommuunielämää.” Huolissaan hän on ikäisistään kolmekymppisistä kavereista, jotka eivät jaksa enää yrittää vuosien työttömyyden jälkeen. ”Heitä on paljon. Neljän seinän sisällä netissä. Onnettomia, hukassa olevia nuoria, jotka ovat samalla koulutettuja ja osaavia. Jos jotakin heille toivon ja tolkutan, niin rohkeutta mennä ja kokea elämässä. Sote ei auta ihmistä henkilökohtaisesti. Taustalla olevat syyt jäävät esiin kaivamatta, tyrkätään vain lääkkeitä.” Riinin suuri ystäväpiiri on hänen perheensä, tukensa ja turvansa. Niin, mikä on tärkeintä elämässä? Hevoset? Ystävät? ”Ei. Välittäminen ja rakkaus.” Riin asuu Kouvolassa ja opiskelee Kajaanissa hyvinvointialaa. ProAgria Kainuun yritysasiantuntija toimii kouluttajana ja antaa neuvontaa yrityksen perustamiseen ja osuuskuntatoimintaan liittyen. Soili Hypén on ProAgria Kainuun ja Kainuun Maa- ja kotitalousnaisten yritysasiantuntija.

Omalla tiellä -palsta kertoo oman tiensä kulkijoista. Ihmisistä, jotka ovat tarttuneet eteen tuleviin tilaisuuksiin kaksin käsin ja muutosta halutessaan lähteneet rohkeasti uutta kohti. Nämä tarinat olkoot opiksi meille, jotka uskallamme vähemmän. 3/2016 maaviesti 21

Omalla tiellä

iin Reimeriä voi kutsua hyväosaiseksi. Hän on menestyvien vanhempien tytär, vauraasta kodista ja kaiken lisäksi kauniskin. Vanhemmat ovat Virossa julkisuuden henkilöitä. Isä on toimittaja, joka kirjoittaa Venäjän taloudesta Postimees-lehteen. Äiti on Pelgulinna-synnytyssairaalan perhekoulun osastonjohtaja, joka on käytännössä luonut Viron synnytysvalmennuksen ja raskauden aikaisen hoivan käytännöt. Riin syntyi Pölvassa Etelä-Virossa, josta perhe muutti Tallinnaan. Suomessa hän on asunut vuodesta 2010. Hän on hevosnainen, henkilökohtainen avustaja, opas ja Reiki Master – lähitulevaisuudessa myös hyvinvointialan ammattilainen. Hevoset ovat olleet Riinille tien näyttäjiä ja rinnalla kulkijoita. Uusien menetelmien ja tekniikoiden harras opettelu vaihtoehdoksi neuvostovenäläiselle piiska/sokerimetodille, maine osaavana kouluttajana, ja suosittelut ovat kuljettaneet häntä paikasta toiseen.

SOILI HYPEN

Profile for ProAgria Oulu

Maaviesti 3/2016  

ProAgria Oulun, Kainuun ja Lapin asiakaslehti

Maaviesti 3/2016  

ProAgria Oulun, Kainuun ja Lapin asiakaslehti

Profile for maaviesti
Advertisement