Page 1

Dennis Storm: “Kim Kardashian is -met name onder laagopgeleidenwereldberoemd. Lees meer over seizoen vijf van 3 op reis! Kom alles te weten over drie fantastische goede doelen.

In nauwe samenwerking met het nieuwste programma van BNN:


Voorwoord Aan mij de eer om het eerste nummer van Testerz Magazine te openen. Enkele maanden geleden kregen we op de redactie een telefoontje. Er werd ons verteld dat BNN met een nieuw programma gaat komen, en wij mogen daar een magazine bij gaan maken. Al snel kwamen er allerlei plannen opborrelen en werd er een redactie gevormd. Zo mocht een van onze redacteuren een fotoshoot bijwonen met Dennis Storm. Dit was een droom die uitkwam voor onze journaliste Inge. Het is de man van haar dromen. En hij bleek ook nog eenst erg gezellig te zijn. Het resultaat is te bewonderen op de cover. Dennis Storm, de presentator van Testerz of Society. Op deze manier draagt hij zijn steentje bij aan het Magazine. Verder hebben we nog een hoop dromen meer waar mogen maken, zoals een televisiegids van alleen BNN. Hier staan alle programma’s van aankomende week. Ook hebben we een recensie geschreven over een ander BNN programma. We denken dat het goed is om eens kritisch te kijken naar andere programma’s van BNN. Verder hebben we ons gericht op het programma Testerz of Soicety. Zo hebben we de kandidaten geinterviewd en hebben we uitgezocht waar het opgehaalde geld eigenlijk terecht komt. Heeft U al eens van een goede doelen keurmerk gehoord? Ook hier vertellen wij U meer over. Dus na maanden voorbereiding, vele bakjes koffie, overuren en vooral veel gelach, zit het erop. Met trots presenteren wij U dan ook het eerste Testerz Magazine! Veel leesplezier,

Maartje Habraken Hoofdredacteur

3


inhoudsopgave 5

Who the ....?

De kandidaten voorgesteld

9

Goede doelen keurmerk Waar gaat het geld naartoe?

12

Column Dennis Storm

13

BNN Promotie lidmaatschap

16

BNN Tv gids

18

Goede doelen

22

Recensie 3 op reis

24 Verwijzing site Testerz 26

Nieuwste stuff

30 Horoscoop

31 Colofon

5


who the .... ? De testerz voorgesteld

Naam: Henk Jansen Leeftijd: 38 Beste goede daad? Ik collecteer jaarlijks voor een goed doel. Meest beschamende moment? Dat was toch wel toen ik met een dagje zwemmen van een waterglijbaan afkwam en mijn zwembroek verloor. Grootste droom? Ik zou nog wel een keer willen bungeejumpen. Slechtste eigenschap? Ik kan heel slecht tegen mijn verlies. Mooiste moment? Toen ik ging skydiven in Nieuw-Zeeland. Beste eigenschap? Ik ben heel snel verliefd op mooie knappe blonde vrouwen. Naam: Richard Koks Leeftijd: 19 Grootste droom? Ik wil heel graag een wereldreis gaan maken. Meest beschamende moment? Dat was denk ik wel toen ik na een avondje stappen met vrienden zo zat was dat ik met fiets en al in de sloot reed. Vreemdste plek waar je het ooit hebt gedaan? Niet doorvertellen, maar ik heb het ooit gedaan in de slaapkamer van de ouders van m’n beste vriend. Grootste WTF!? moment? Het moment dat mijn ouders besloten alsnog te gaan trouwen. Naam: Anke de Vries Leeftijd: 27 Grootste angst? Ik heb enorme hoogtevrees. Mooiste moment? De geboorte van mijn dochter. Slechtste eigenschap? Ik ben heel ongeduldig. Grootste WTF!? moment? Ik denk toch wel toen ik te horen kreeg, dat ik met dit programma mee mocht doen. Naam: Chantal de Wit Leeftijd: 21 Grootste angst? Spinnen! Beste eigenschap? Ik ben heel goed in het overhalen van mensen, dat zal in dit programma vast goed van pas komen. Vreemdste fetisj? Ik heb wel iets met tenen, als een man mooie tenen heeft, ben ik verkocht. Mooiste moment? Dat was denk ik wel mijn reis door IndonesiÍ vorige zomer.

6


Naam: Johan van Lieshout Leeftijd: 24 Grootste voorbeeld? Maartje Habraken Meest beschamende moment? Ik was ooit aan het uitleggen aan een maat, waarom ik zo’n enorme hekel aan een maat van hem had. Toen bleek hij al de hele tijd achter mij te staan en alles te hebben gehoord. Vreemdste plek waar je het ooit hebt gedaan? In de auto. Grootste droom? Presentator worden bij BNN. Naam: Tobias van de Laar Leeftijd: 25 Grootste ergernis? Mensen die je alleen maar aanspreken, als ze iets van je moeten hebben. Mooiste moment? Mijn geboorte natuurlijk! Slechtste eigenschap? Ik ben heel ijdel. Vreemdste plek waar je het ooit hebt gedaan? Op de grond, dat was niet zo comfortabel. Naam: Lucille Werner Leeftijd: 44 Grootste voorbeeld? Jan Peter Pellemans, hij heeft zo’n prachtige stem. Beste eigenschap? Ik heb wel goed gevoel voor humor, vind ik zelf. Vreemdste fetisj? Ik heb een bepaalde fascinatie blauwe ballen, ja. Grootste droom? Ik zou wel de maandwinnaar van dit programma willen zijn Naam: Tobias van de Laar Leeftijd: 25 Grootste ergernis? Mensen die je alleen maar aanspreken, als ze iets van je moeten hebben. Mooiste moment? Mijn geboorte natuurlijk! Slechtste eigenschap? Ik ben heel ijdel. Vreemdste plek waar je het ooit hebt gedaan? Op de grond, dat was niet zo comfortabel.

Naam: Raf Stassen Leeftijd: 20 Beste goede daad? Ik heb ooit een kat uit de boom gehaald. Grootste angst? Dit crossmediaplan niet afkrijgen. Slechtste eigenschap? Een hekel hebben aan dit crossmediaplan. Mooiste moment? Als we dit crossmediaplan afhebben en met een voldoende hebben afgesloten.

7


g

oede doelen keurmerk

Waar gaat je geld echt naar toe? We horen je denken: allemaal prima, iets voor de maatschappij doen, maar waar gaat mijn gedoneerde geld voor een goed doel nou daadwerkelijk naartoe? Hier is een paar jaar terug een nieuwe oplossing voor bedacht: het Keurmerk goede doelen. Dit Keurmerk garandeert dat een organisatie je voldoende informeert over hun werkzaamheden, dus ook waar jouw donatie voor gebruikt wordt. De Stichting Keurmerk Goede Doelen is in 2009 opgericht om één kwalitatief goed keurmerk te vormen voor alle, zowel kleine als grote, fondswervende instellingen. Het Keurmerk helpt een organisatie om beter te communiceren met haar (potentiele) donateurs. De drager van het Keurmerk moet dan ook tegemoet komen aan de informatiebehoeften van haar donateurs. Verder betaalt de organisatie jaarlijks een lage vergoeding voor het bezitten van dit keurmerk. Keuringsorganisaties De goede doelen worden beoordeeld door onafhankelijke keuringsorganisaties in hoeverre zij duidelijk zijn in wat er met je donatie gebeurt. Zo weet je onder andere of de organisatie betrouwbare bestuurders heeft, of ze fondswerven volgens gedragscode, wat hun strategie is en wat hun geplande en gerealiseerde resultaten zijn. Hoe goed is jouw goede doel? Wil jij weten of jouw favoriete goede doel het Keurmerk heeft? Alle Keurmerkhouders hebben het Keurmerk op de homepage van hun website geplaatst en op: http://www.keurmerkgoededoelen.nl/13/keurmerkhouders/ is een lijst van alle Keurmerkhouders te vinden!

9

Keurmerkcriteria • Beschikken over de ANBI-status. (=Algemeen Nut Beogende Instelling, door de Belastingdienst aangewezen, zodat je gebruik kunt maken van belastingvoordelen) • Beschikken over bonafide bestuurders. • Fondsenwerven volgens gedragscode. • Behoorlijk inzicht geven in de strategie van de organisatie. • Behoorlijk inzicht geven in de gerealiseerde prestaties versus de geplande prestaties. • Behoorlijk inzicht geven in de belangrijkste risico’s en waarborgen. • Inzicht geven in de financiële kerngegevens.

ZOZ


Maar vergeet vooral het CBF niet... Het rijtje organisaties met het Keurmerk Goede Doelen is niet zo lang. Ook grote bekendere organisaties hebben vaak geen Keurmerk. Dat betekent niet dat ze onbetrouwbaar zijn, want we hebben ook nog het Centraal Bureau Fondsenwerving en deze bestaat al heel wat langer. Ook zij zien toe op het handelen van goede doelen organisaties. De Stichting Centraal Bureau Fondsenwerving werd al in 1925 opgericht. Waarna de naam en doelstelling verschillende keren nog werd aangepast. Sinds 1989 heeft de Stichting als doel te bevorderen ‘...dat in Nederland de werving en besteding van fondsen door en voor charitatieve, culturele, wetenschappelijk of andere het algemeen nut beogende rechtspersonen en de voorlichting die door hen in dat kader wordt afgegeven, op verantwoorde wijze plaatsvinden. Dit doet zij zowel in het belang van het publiek als in het belang van de erbij betrokken rechtspersonen.’ (Bron: www.cbf.nl) Wat gebeurt er met je donatie? Oftewel ook het CBF streeft ernaar dat je voldoende wordt voorgelicht wat er met je donaties gebeurt. Zij stellen hierbij bepaalde regels voor een betrouwbare en verantwoorde werving en besteding van deze donaties en controleren ook onafhankelijk dat deze regels goed worden nageleefd. De instellingen worden beoordeeld en krijgen bij positief resultaat ook een keurmerk. Wat doet het CBF nog meer? Ook geeft het CBF voorlichting en advies aan bedrijven, instellingen, overheid en publiek, krijgen ze vragen en klachten binnen vanuit het publiek en wordt er gezocht naar een oplossing. Omdat er grote angst is dat donaties naar de organisatie zelf gaan, geven instellingen aan wat hun kosten zijn. Zo kun je als donateur prima zien wat de doelstellingen de stichting heeft en hoeveel geld zij daaraan besteedt. Het CBF heeft ook een norm gesteld dat er niet meer dan vijfentwintig eurocent mag worden uitgegeven om een euro binnen te halen. Dat geeft gelukkig weer een gerust gevoel, wetend dat jouw gedoneerde geld op de juiste plek komt! Benieuwd of jouw favoriete goede doel wél een keurmerk van het CBF heeft? Kijk op: http://www.cbf.nl/RegisterGoedeDoelen/databank_zoeken.php voor de complete lijst.

10


column dennis storm

De autobiografie van Kim Kardashian Het staat er echt, bovenaan het verlanglijstje van het zusje van een vriend van me. De autobiografie van Kim Kardashian. Ik heb geen idee wie het is, die vriend ook niet. Dus wat doe je dan? Precies, google, wikipedia‌ Wie de fuck is Kim Kardashian? Wikipedia heeft het antwoord: Kim Kardashian is -met name onder laagopgeleiden- wereldberoemd. Echt waar, dat hebben ze onderzocht. Dat vonden de hoogopgeleiden onderzoekers nuttig. Kim Kardashian is wereldberoemd -en volgens betrouwbare bronnen zoals de website van de Telegraafook nog eens stinkend rijk. Dit alles omdat ze nogal eens de lul van een rapper heeft gezogen. Echt waar: Kim Kardashian is rijk en beroemd door het zuigen van pikken. Ze likte pik, plaatste er een filmpje van op het internet en stond een week later vol trots op die o-zo-begeerde rode loper. De heldin van het zusje van mijn vriend is Kim Kardashian. Tienermeisjes willen de autobiografie van Kim Kardashian hebben, en misschien zelfs wel lezen. Beter gezegd: ze willen de sleutel tot rijkdom en een beroemde status. En als daar pikken voor gezogen moeten worden, dan zullen er pikken gezogen worden. Immers, rijk en beroemd word je niet zomaar. Daar moet je hard voor werken. Ach, ze vraagt om een boek. Dat is al heel wat. En van Kim Kardashian naar Charles Bukowski is maar een kleine stap. Ook al is het maar een sprankje, er is hoop. Zelfs voor een veertien jarig professioneel sletje in de dop.

12


BNN Word lid! Voor maar 5 euro en 73 cent ben je al lid van BNN voor een heel jaar lang! Wie wil dat nou niet! Zodra U lid wordt, kiest U een welkomstcadeau!

Kies je welkomscadeau! - Doe-het-zelf camera voor uw eigen filmpjes! - DVD klusjesmannen - Bart DVD box - Bart boek - Het spuiten en slikken spel - DVD Van god los seizoen 1 of 2 - DVD Feuten seizoen 1 of 2 - Shirt klusjesmannen - Coen en Sander trekpop - DVD 3 op reis 2011-2012 - DVD The best of try before you die

Vul je gegevens in! Voor het invullen van je gegevens moet je naar de website van bnn: http://sites.bnn.nl/page/lidworden/

Gefeliciteerd! Je bent nu een echte BNN’er!

13


bnn tvgids deze week op bnn

Maandag 23:10 - NED 3 - 24/7 In 24/7 schotelt een panel van webgravers, o.l.v. Winfried Baijens de kijker het topje van de internetijsberg voor. Breaking webnieuws, lifestyle, de nieuwste gadgets, trending topics en de meest opvallende filmpjes van de dag passeren de revue.

Dinsdag 20:25 - NED 3 - Loverboys

Loverboys Dennis Storm en Valerio Zeno lijmen hartjes, schieten liefdespijltjes en laten je stralen op het jachtterein der liefde. Dus is er stront aan de knikker? De mannen lossen het voor je op. Alles in de naam van de liefde. Oeh la la!

20:30 - NED 1 - De allerslechtsete chaffeur van Nederland Ze schieten al in de stress bij het zien van een paar autosleutels. De acht kandidaten van De allerslechtste chauffeur van Nederland hebben allemaal hun rijbewijs, maar Joost mag weten hoe ze daar aan gekomen zijn. Presentatie: Ruben Nicolai.

21:10 - NED 3 - Je zal het maar hebben

Gek in je hoofd, altijd een piep in je oor of een hoofd dat altijd naar links staat; Je zal het maar hebben. Ontmoetingen met jongeren met een aandoening. Valerio Zeno gaat met hen op pad om zelf te ervaren hoe het is om met een handicap te leven

16


Woensdag 21:15 - NED 3 - Doe maar normaal

DĂŠ popquiz met een flinke dosis humor, waarin twee panels van vaste captains en wisselende bekende Nederlanders het tegen elkaar opnemen. Presentatie: Ruben Nicolai.

Vrijdag 20:30 - NED 3 - Testerz of Society In Testerz of Society wordt onder leiding van Dennis Storm gestreden voor goede doelen. Er wordt gekeken hoe ver mensen willen gaan om geld op te halen voor een goed doel. En dit alles op basis van een flinke dosis humor.

23:05 - NED 3 - 24/7

In 24/7 schotelt een panel van webgravers, o.l.v. Winfried Baijens de kijker het topje van de internetijsberg voor. Breaking webnieuws, lifestyle, de nieuwste gadgets, trending topics en de meest opvallende filmpjes van de dag passeren de revue.

Zondag

19:50 - NED 3 - 3 op Reis

Floortje Dessing, Dennis Storm, Nicolette Kluijver en Patrick Lodiers reizen de wereld over, op zoek naar avontuurlijke, relaxte, feestovergoten, verrassende en bijzondere bestemmingen.

20:25 - NED 3 - Van God Los

In Van God Los komen gruwelijke daden, geĂŻnspireerd op waargebeurde misdrijven, angstaanjagend dichtbij. Hoe komt het zo ver dat iemand een ander vermoordt? En waarom wordt juist deze persoon het slachtoffer?

17


Goede doelen

deze maand in testerz of society Artsen zonder grenzen Een groep artsen en journalisten richt op 1971 in Frankrijk de allereerste Artsen zonder Grenzen-organisatie op. Ze doen dit nadat ze gezien hebben hoe de Nigeriaanse regering tijdens een burgeroorlog bepaalt waar hulporganisaties wel en niet mogen werken. De burgers in het gebied van de rebellen krijgen zo geen levensreddende hulp.

Wat doet Artsen zonder grenzen precies? Het is een onafhankelijke, medische noodhulporganisatie die wereldwijd mensen helpt of een regering dat nu goed vindt of niet. Iedereen kan deze hulp krijgen, ongeacht hun afkomst, religie of politieke overtuiging. Voorop staat het redden van levens en het verlenen van medische hulp aan slachtoffers van rampen, oorlogen en epidemieĂŤn. Door eigen teams te sturen (artsen, verpleegkundigen en andere specialisten) kan Artsen zonder Grenzen zo snel en effectief mogelijk handelen. Samen met medewerkers uit de landen zelf, geven zij ter plaatse directe steun aan de bevolking. Er is niets wat ze niet kunnen doen! Artsen zonder Grenzen gaat van medische basiszorg tot noodchirurgie, van het geven van vaccinaties tot psychosociale zorg, het uitdelen van hulpgoederen tot het installeren van water- en hygiĂŤnische voorzieningen. Ook pleitbezorging en campagne voeren voor betere, betaalbare medicijnen maakt deel uit van hun werk.

18


Greenpeace In 1971 vertrokken actievoerders in een vissersboot naar het eiland Amchitka bij Alaska, waar de Amerikaanse regering kernproeven deed. Ze bereikten het eiland niet, maar hun tocht haalde wel de wereldpers. De Amerikanen staakten hun kernproeven en Greenpeace was geboren. Greenpeace stimuleert oplossingen en voert wereldwijd actie. Vaak spectaculair en altijd geweldloos. Geen angst De actievoerders van Greenpeace hangen aan kettingen, klimmen op hijskranen. Ze scheren in rubberbootjes langs enorme walvisjagers, ze achtervolgen piratenvissers. Ze klimmen op daken en gevels om spandoeken op te hangen of een milieuboodschap te schilderen. Waarvoor strijden ze? Greenpeace komt wereldwijd in actie voor het milieu! Greenpeace is een van de grootste en bekendste milieuorganisaties ter wereld. Met eigenlijk maar één doel: ‘we willen onze aarde beschermen’. Onze campagnes zijn aansprekend en vaak succesvol. Greenpeace verrast, ze hebben humor en ze zijn niet bang. Ze zullen nooit geweld gebruiken, daar worden ze op getraind. Maar ze maken het milieuvervuilers wel enorm lastig. Oplossingen voor milieuproblemen zijn soms heel eenvoudig. Je moet er maar op komen én je moet het willen. Greenpeace laat zien dat het kán: schone energie, zeereservaten, duurzaam bosbeheer, elektronica zonder gif en gentechvrij veevoer. Actie Greenpeace tegen boringen Shell - februari 2012 Activisten van milieurorganisatie Greenpeace hebben sinds vrijdag een schip in Nieuw-Zeeland bezet dat in opdracht van olieconcern Shell voor de kust van Alaska proefboringen zou gaan doen. Het schip, dat zondag zou vertrekken, werd door de acties vertraagd. Volgens Greenpeace heeft Shell al meer dan 123.000 protestmails tegen de boringen ontvangen. De milieuorganisatie is bang voor een milieuramp in het noordpoolgebied als er sprake zou zijn van een olielek. Als dat gebeurt is het volgens Greenpeace onmogelijk de olie op te ruimen. Shell liet via het hoofd van de activiteiten in Nieuw-Zeeland Rob Jager weten zich niet van de plannen te laten weerhouden. Hij zei dat de boringen voldoen aan alle milieuen veiligheidseisen.

19


Cliniclowns In de jarig zestig werd voor het eerst in een Amerikaans ziekenhuis een rode clownsneus opgezet. Patch Adams (een arts in opleiding) was van mening dat de er onder gezondheidszorg meer verstaat dan alleen ziektebeelden. Hij kwam langs de patiĂŤnten met de rode neus. Met liefde, aandacht en zorg doorbrak hij de manier van werken, waardoor dit in de medische wereld gebruikelijk was. De clowns met de rode neus verschenen in de ziekenhuizen. En door deze route van de rode neus is in 1992 de Stichting CliniClowns Nederland opgericht. Waar strijdt Cliniclowns voor? CliniClowns vindt dat ieder kind in iedere situatie moet kunnen spelen. Ook wanneer kinderen ziek of gehandicapt zijn. Want vaak komt een kind in een volwassen wereld terecht doordat de omgeving zich richt op de ziekte of handicap. CliniClowns biedt afleiding en plezier, zodat het kind gewoon weer even kind kan zijn. Dat bereiken ze door middel van speciaal opgeleide clowns en via verschillende activiteiten afgestemd op het kind. Activitteiten Ze hebben activiteiten zoals CliniClowns op Bezoek, CliniClowns Klein Zintuigen Orkest, CliniClowns Speelkoffer enz. Er zijn verschillende activiteiten voor verschillende doelgroepen.

20


recensie

3 op reis - seizoen 5 Het vijfde seizoen van het reisprogramma 3 op reis zit er alweer op. Ook dit seizoen konden kijkers de belevenissen van Patrick Lodiers, Nicolette van Dam, Dennis Storm en Floortje Dessing in het buitenland meemaken. Ontdekkingen Dit seizoen kwamen weer de meest prachtige landen aan bod om te worden verkend door het 3 op reis-team. Patrick bezocht gebieden waar in het verleden veel onrust is geweest, zoals Rwanda en Bolivia. Hier waren verschillende oorlogsmonumenten, massagraven en oorlogsmusea te bezichtigen die over de meest afschuwelijke gebeurtenissen uit het verleden vertelden. Dennis begon het seizoen met een echte roadtrip door de USA terwijl Floortje en Nicolette de mooiste plekjes van Europa opzochten. Er zijn verder nog een hoop andere landen bezocht. Floortje bijvoorbeeld heeft ook nog kunnen zien hoe het er in Noord-Korea aan toe ging, waar propaganda een grote rol speelt in het dagelijks leven en bezoekt de zwaar bewaakte grens langs Zuid-Korea. Dennis mocht zijn tentje opzetten in het regenwoud van Bolivia waar zich de meest exotische dieren bevonden. Whats next? Dit seizoen bracht net als alle andere weer enorm veel kijkplezier. Er valt altijd wel weer iets te ontdekken over een land wat je als kijker nog niet wist. Ook houdt het 3 op reis-team zich prima in vreemde landen. Inmiddels zijn ze zo gewend om naar het buitenland af te reizen dat het lijkt alsof ze nooit uit hun comfort zone zijn. Met humor, spanning en verbazing weten ze je altijd op het puntje van je stoel te houden. Het seizoen is weliswaar ten einde gekomen, maar gelukkig is dit jaar 3 op reis ook in de zomer te bewonderen! In 3 op reis: Summertime kun je acht weken lang zien hoe Dennis en nieuwkomer Geraldine de meest zomerse bestemmingen opzoeken. Zet 8 juli dus maar in je agenda voor meer 3 op reis plezier deze zomer.

22


check the site! www.testerzofsociety.com

Kandidaten Doe mee aan het programma Testerz! Hoe dan? Door natuurlijk je filmpje te uploaden op de Testerz website. In dit filmpje doe je lekker gek en gestoord of je laat je heerlijke humor zijn. Op de site is dan niet alleen jou filmpje te zien, maar ook die van je concurrentie.

Tasks Op de website zijn alle opdrachten te vinden die worden verzonnen voor de testerz. Iedereen kan iets leuks of geks verzinnen en het plaatsen in de ‘taskbox’. Wie weet komt jou opdracht dan ook wel in het programma! Stemmen Uiteraard wordt er gestemd op de Testerz website. Wie mag er mee doen aan het programma? Dat bepaal jij! Bekijk de filmpjes van de kandidaten en STEM! Zo komt jou favoriet misschien wel in de top 9 en mag deze mee doen met Testerz of Society. Aflevering gemist Even geen tijd gehad om Testerz of Society te kunnen kijken? Geen probleem! Check het online. Alle afleveringen zijn hier te vinden en kan je op het gemak terug kijken. En nog meer… Neem ook een kijkje bij de extra’s, zoals de video’s die je nog niet hebt kunnen zien. Dit zijn onder andere bloopers, maar ook stukken die niet meer pasten in het programma. Ook vind je hier meer over de app, die natuurlijk niet kan ontbreken op jou smartphone. Dus download hem nu!

24


nieuwste stuff Film: The dictator Hij laat politieke tegenstanders onthoofden, bouwt een eigen atoombom en overlaadt zichzelf met prijzen en medailles. Generaal-admiraal Aladeen is een onvervalste dictator met grootheidswaanzin en de hoofdpersoon van de fijn politiek incorrecte komedie The Dictator. Maar dan reist Aladeen af naar New York… Acteurs De hoofdrol in The Dictator wordt gespeeld door Sacha Baron Cohen, de Britse acteur die een grootmeester is in typetjes. We kenden hem al als de Kazachstaanse tv-verslaggever Borat, rapper Ali G en de homoseksuele modekoning Brüno. Zijn rol als dictator doet vooral denken aan de Libische leider Kadhaffi en is zelfs opgedragen aan de eveneens overleden Noord-Koreaanse leider Kim-Jong-il, dus deze film is alles behalve politiek correct. De smaken zullen verschillen over de grappen in de film en het verhaal is ook maar dunnetjes. Toch zit er in de film voor ieder wat wils: van platte humor tot ingewikkelde grappen over Amerikaanse politiek. Deze film draait nu in de bioscoop.

Boek: Paulien Cornelisse - En dan nog iets Dit boek is het vervolg op de bestseller Taal is zeg maar echt mijn ding van theatermaakster en collumniste Paulien Cornelisse en staat weer vol met onnuttige, maar amusante analyses van ons taalgebruik. Wat is bijvoorbeeld het verschil tussen leuk en leuk-leuk, wat zijn de fijnere nuances van Nazi-Duits en porno-Duits en wat is nouveau kak? Kortom, wederom een boek vol met spitsvondige observaties van vaag en bijzonder taalgebruik, maar we waarschuwen je: na het lezen hiervan hoor je alleen nog maar apart taalgebruik. Maar, het is absoluut een aanrader! Dit boek is verkrijgbaar bij elke grotere boekhandelaar voor €12,50

26


Gadget: Notebook portable BBQ Het weer begint nu flink zomerse temperaturen aan te nemen en het eerste waar wij dan natuurlijk allemaal zin in hebben is barbecueën. Heerlijk, maar onze eetlust is snel weg als we denken de ruimte, het geld of de energie die we er niet voor hebben. Oplossing Daarom hebben wij nu de oplossing: een opvouwbare, slechts 4 kilo wegende Notebook Portable BBQ. Je neemt hem overal makkelijk mee naartoe, zelfs een balkon is nu geschikt voor een BBQ-party. Ook is hij makkelijk op te bergen, want eenmaal ingeklapt neemt hij weinig plek in beslag. Dus voortaan kun je BBQ-en in het park, op het strand of bij iemand thuis. Voor slechts € 29.90 heb je deze geweldige uitvinding al in huis. Wat wil je nog meer? Kijk op: www.hightechgadget.nl voor meer infor-

CD: John Mayer - Born and Raised John Mayer heeft zijn nieuwste album geproduceerd met Don Was, die onder andere bekend is van zijn werk voor Rolling Stones, B.B. King en Bonnie Raitt. Dit verklaart mede dat dit album weer een paar pareltjes bevat. In dit album gaat John Mayer terug naar zijn basis. Zijn vorige werk ging meer richting de popkant, maar het is weer tijd voor zijn eerdere sound, inclusief prachtige teksten en mooie melodieën zoals we van hem gewend zijn. Niet vernieuwend voor John Mayer, maar zeker een aanrader voor een lange reis in de zomervakantie of een zwoele avond op het strand. John Mayer John Clayton Mayer (Bridgeport (Connecticut), 16 oktober 1977) is een Amerikaans gitarist en singersongwriter die in Montana woont. Na afbreken van zijn studie op het Berklee College of Music verhuisde hij in 1997 naar Atlanta, Georgia waar hij zijn talent doorontwikkelde en naam begon te maken. Zijn eerste albums Room for Squares en Heavier Things verkochten goed. In 2003 won hij tijdens de Grammy Awards de award voor de “Best Male Pop Vocal Performance” voor “Your Body Is a Wonderland”. Nu bij bol.com te bestellen voor slechts € 15,-

27


goed doel, goed gevoel


horoscoop Steenbok

Waterman

De juni maand staat in het teken van optimisme en vernieuwingen. Je bruist van de ideeën maar als je geen prioriteiten stelt, riskeer je chaos en verwarring. Stel je prioriteiten, richt je niet alleen op de leuke dingen maar pak ook die klussen die echt gedaan moeten aan.

Je hebt het gevoel dat je eindelijk weer een beetje balans in je leven hebt weten te brengen. Zorg ervoor dat je dit evenwicht behoudt. Laat sommige dingen soms op zijn beloop gaan. Het is niet mogelijk om op letterlijk alles te anticiperen.

Vissen

Ram

Stier

Tweelingen

Het is tijd om jezelf eens te verwennen. De afgelopen maanden heb je de broekriem strak aangetrokken, maar nu mag je het er even van nemen. Hoe somber de berichten soms ook zijn, het leven gaat door en als een ander jou niet verwent, dan zul je het zelf moeten doen.

Aan het begin van de maand kun je nog wat kleine obstakels tegenkomen maar daarna breekt de zon voor jou door. Je zou wel eens aangenaam verrast kunnen worden door lieve attenties of aandacht uit een onverwachte hoek.

Juni zou een van de mooiste maanden van het jaar moeten zijn. De hele zomer ligt nog voor je. Toch zou je je vooral het eerste deel van de maand nog wel eens onrustig kunnen voelen. Laat je niet beïnvloeden door wat anderen van je denken maar geloof in jezelf.

Het is een ideale maand om eens extra aandacht aan je uiterlijk te besteden. Onzekerheid is een woord dat je deze junimaand uit je woordenboek zou moeten schrappen.

Kreeft

Leeuw

Maagd

Weegschaal

Schorpioen

Boogschutter

Het lijkt wel of je deze maand op zoek bent naar een levensdoel maar weet je zeker dat je dat niet al gevonden hebt? Soms bevinden de dingen waar we naar op zoek zijn zich dichterbij bij huis dan je denkt.

Je hebt soms het gevoel dat je geleefd wordt in plaats van dat jij jouw eigen leven leidt. Neem het heft in eigen hand. Ga bij jezelf na wat je graag zou willen doen en doe het ook.

Het zou wel eens een enerverende maand kunnen worden met veel nieuwe contacten. Pas echter goed op je woorden en neem mensen die je niet goed kent niet te snel in vertrouwen.

Het zou wel eens een mooie junimaand voor de weegschaal kunnen worden. Een maand in het teken van optimisme en positieve energie. Je voelt je licht en soms zelfs overmoedig.

Deze maand vraagt je privé-leven alle aandacht. Ga vragen en problemen niet uit de weg. Soms zijn ze met een enkel woord op te lossen

Je hebt de neiging om streng voor jezelf te zijn. Laat met dit mooie weer de remmen eens los. Aanvaard jezelf zoals je bent en treed de wereld met open vizier tegemoet.

30


colofon Testerz Magazine

Een abonnement kan elk gewenst moment ingaan en wordt automatisch verlengd. De abonnementsprijs voor 2012 bedraagt €35,00-. Een los nummer kost €2,99,Een abonnement dient schriftelijk te worden opgezegd uiterlijk één maand voor het nieuwe abonnementsjaar begint. Voor informatie over adverteren kunt u contact opnemen met de uitgever.

Het tijdschrift ‘Testerz Magazine’ biedt u eenmaal per maand informatie over het bijbehorende programma ‘Testerz of Society’. Met scherpe selecties van de redactie en de diepgang van informatie bent U snel op de hoogte van relevante programma informatie. MERK & REPUTATIE is een uitgave van Van Vliet Uitgevers en verschijnt twaalf keer per jaar.

ISSN 1382-5607

Hoofdredactie Maartje Habraken, Inge van Asseldonk

Overname artikelen

Redactie Floortje Kunkeler, Raf Stassen, Jim Meyer, Olmo Lobbezoo

© Auteursrecht voorbehouden. Artikelen uit Testerz Magazine mogen uitsluitend worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt na schriftelijke toestemming van de uitgever.

Uitgever Sanoma uitgevers

Opvragen van artikelen uitsluitend via e-mail info@testerzmagazine.nl onder vermelding van: Documentatie-service TSB, titel artikel, paginanummer, jaar van publicatie en editienummer.

Redactieadres voor informatie Redactie Testerz Magazine Postbus 96 1234 AB Tilburg tel. (013) 1234567

31


Juni - €2,99,-

Testerz Magazine  

Crossmedia concept

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you