Page 9

koel, de mensen fluisteren zachtjes en dan... DAAR! DAAR IS HET! Het noorderlicht, het ongelooflijke licht waar de poolnachten zo bekend voor staan. Het noorderlicht is een natuurkundig verschijnsel dat optreedt wanneer de zonnewind sterker is dan normaal, en elektrisch geladen deeltjes van de zon tegen de aarde stuiten. Het kleurenpalet gaat van donkerblauw naar geel, rood en oranje, maar meestal is het groen. Vanavond is het groen. Eerst veegt het felle smaragdlicht langs de hemel als een gigantische zeis, dan wordt het een lichte sluier die zich van oostelijke naar westelijke richting uitstrekt, recht naar de zee en

dan richting de poolster. Hoe lang hebben we hier gestaan, met onze opengevallen monden, gewoon kijkend en fotograferend, een overdonderend gevoel, geïnspireerd zelfs, misschien wel bevoorrecht? Vijf minuten? Tien minuten? Wel, hoe lang duurt het om een herinnering voor het leven te creëren? Het is als een kunstwerk dat nooit af is, dat continu hertekend en gewijzigd wordt, telkens opnieuw. Je staart opnieuw naar de lucht, sprakeloos, net als wij, net als de meeste mensen die het geluk hebben gehad deze fantastische ervaring mee te maken.

HURTIGRUTENS

NoorderlichtBelofte Om ervoor te zorgen dat u geen enkele verschijning van het noorderlicht zou missen, is de crew van uw Hurtigruten schip voortdurend op zoek naar dit adembenemend fenomeen. Indien er noorderlicht wordt waargenomen, worden de passagiers hierover meteen geïnformeerd. Dit geeft u de kans zich naar het dek te haasten om van

Hurtigrutens

deze adembenemende lichtshow te

NOORDERLICHTBELOFTE

van het noorderlicht varieert in

Onze belofte: indien u tijdens uw 12-daagse klassieke rondreis - in de periode tussen 1 oktober 2018 en 31 maart 2019 - het noorderlicht niet te zien krijgt, bieden wij u een gratis 6-daagse zuidwaartse zeereis of een 7-daagse noordwaartse zeereis aan.

kunnen genieten. Een verschijning duur, van een paar kostbare minuten tot een spektakel van dansende kleuren dat tot meer dan een uur kan duren. De noorderlichtbelofte geldt voor alle nieuwe boekingen op de klassieke 12-daagse zeereis (Bergen-Kirkenes-Bergen) met vertrek in de periode van 1 oktober 2018 tot 31 maart 2019. Indien u tijdens uw 12-daagse klassieke rondreis geen noorderlicht te zien kreeg, dan heeft u – na uw terugkeer - 28 dagen de tijd om een 6-daagse klassieke zuidwaartse of een 7-daagse klassieke noordwaartse zeereis te boeken. Voorwaarden: vertrek tussen 1 oktober 2019 en 31 maart 2020 in een ongespecificeerde twin-binnenkajuit, op basis van halfpension. "Northern Lights Occurrence" wordt gedefinieerd als een waarneming vanaf het schip, die wordt geregistreerd door de dekofficieren op het schip. Deze waarneming wordt steeds aangekondigd aan de passagiers aan boord. Een verschijning van het noorderlicht kan in duur variëren, van slechts een paar minuten tot enkele uren. De crew van het Hurtigruten schip beslist zelf over het antwoord op de vraag of het noorderlicht definitief is opgetreden. Hurtigruten behoudt zich het recht voor om deze aanbieding te allen tijde in te trekken of te wijzigen.

9

Hurtigruten brochure 2018-2019  
Hurtigruten brochure 2018-2019  

Hurtigruten, de mooiste zeereis ter wereld. Nordic, exclusief agent in België.

Advertisement