Page 63

Om ons 125 jarig bestaan te vieren, nodigen we u uit om deel te nemen aan de festiviteiten. Iedereen die de 12-daagse reis voltooit, ontvangt een ‘Hurtigruten 125-certificaat’ van de kapitein. Op de laatste dag van de reis kan u genieten van een speciaal vijf-gangen diner. Het expeditieteam zal over onze 125 jaar kleurrijke geschiedenis en het Hurtigruten-belang voor kustgemeenschappen praten. Ook zullen er unieke souvenirs te koop zijn.

Een deel van de Noorse kust sinds 1893 Vandaag, 125 jaar later, leggen onze 12 schepen dagelijks aan in 34 havens langs de Noorse kust. We zijn trots om deze unieke bestemmingen te delen met onze passagiers. We hebben nog steeds hetzelfde doel als in 1893, een betrouwbare vervoerswijze zijn voor zowel vracht als passagiers. In 2016 hadden we 330.000 lokale passagiers, die korte trajecten met ons meereisden. Daarnaast vervoerden we een lading die overeenkomt met meer dan 10.000 grote vrachtwagens. Wereldwijde reizen, lokaal vervoer en vracht worden gecombineerd tot één unieke service.

Antarctica ontdekken

geen klassenverschillen meer

Sinds 1949 werden er zeven nieuwe schepen toegevoegd. De gehele vloot is uitgerust met dieselmotoren en transporteert 500.000 passagiers per jaar. Er bestaat niet langer een scheiding in verschillende klasses.

1952

2001

‘s werelds langste live-uitzending

Een schip van de nieuwe generatie werd in gebruik genomen in Chili en reist van de Kaap Hoorn naar het Arctische Schiereiland. Twee nieuwe schepen, de MS Trollfjord en de MS Finnmarken, vatten hun reizen langs de Noorse kust aan.

nieuw expeditieschip

De noordelijke reis met de MS Nordnorge van Bergen naar Kirkenes van 15 tot 22 juni wordt live uitgezonden op de Noorse televisie. Bij 134 uur, 42 minuten en 45 seconden breken ze het record van ‘s werelds langste live-uitzending en komen ze in het Guinness Book of World Records.

MS SPITSBERGEN

nieuwe bestemmingen en schepen

Het nieuwe Hurtigruten expeditieschip MS Fram wordt toegevoegd aan de vloot. Op dat moment is MS Fram het meest moderne schip in zijn soort. De “maiden voyage” gaat naar Groenland.

2002

2007

2010

een NATIONAaL MONUMENT nieuwe routes Op 30 mei wordt de MS Lofoten met MS Fram (gebouwd in 1964) uitgeroepen

© TROND GANSMOE JOHNSEN

tot nationaal monument door de Noorse regering.

Naast Groenland en de wateren van Antarctica is de MS Fram nu ook actief langs de kust van Spitsbergen en Europa.

Met het nieuwe expeditieschip MS Spitsbergen versterkt Hurtigruten zijn positie als wereldleider in exploratiereizen.

© ARNAU FERRER

––––– van revolutionaire kustverbinding naar wereldwijde reizen. In 1893 nam de stoomboot van Kapitein Richard With, DS Vesterålen, de lijndienst langs de Noorse kust voor zijn rekening en werd er een regelmatige lijndienst ingevoerd. Deze dienst bood meerdere wekelijkse afvaarten aan, eerst van Trondheim naar Hammerfest en later van Bergen naar Kirkenes. Dit in slechts zeven dagen. Hij noemde deze onmisbare verbinding “hurtig ruten”, wat zoveel betekent als “snelle route”.

Arctisch Canada, de VS, het Caribisch gebied en de Noordwest Passage zijn enkele van de nieuwe bestemmingen. Hurtigruten bestelt twee nieuwe hybride aangedreven expeditieschepen.

2011

2016

2017

2018

chileense fjorden en expeditieteams

De MS Fram wordt in Antarctica vergezeld door de MS Midnatsol, wat meer dan het dubbele van de capaciteit betekent voor het brengen van ontdekkingsreizigers naar de Zuidpool. De MS Midnat­sol verkent tijdens die reizen ook de Chileense fjorden en de hoogtepunten van Antarctica. Het nieuwe expeditieschip MS Spitsbergen wordt aan de vloot toegevoegd. Expeditieteams worden aan de Noorse kust geïntroduceerd.

63

Hurtigruten brochure 2018-2019  

Hurtigruten, de mooiste zeereis ter wereld. Nordic, exclusief agent in België.

Advertisement