Page 48

GROEPSREIS ZOMER

14 dagen

14-daagse unieke reis met Lofoten Deze reis vol variatie start in de hoofdstad Oslo van waar u de adembenemende Bergenbaan (treinrit) tot de hanzestad Bergen neemt. Na een bezoek aan deze prachtige stad aan het water scheept u in aan boord van een van de nieuwste schepen van Hurtigruten. Geniet 9 dagen lang van de hoogtepunten van de Noorse kust tijdens een ontspannen reis met de postboten van Hurtigruten langsheen spectaculaire fjorden en schilderachtige steden. De zeereis voert u van het cultuurcentrum Bergen naar Kirkenes en weer terug naar de mooiste regio van Scandinavië: Lofoten en Vesterålen. We brengen een uitgebreid bezoek aan deze eilandengroep en ontdekken unieke eeuwenoude vissersdorpjes en de mooiste natuur van het noorden. Tevens voorzien we als afsluiter van deze reis een onvergetelijke walvissafari.

––– Noorwegen over land en langs de kust met Lofoten als afsluiter.

Dag 1: Brussel-Oslo Naar de Noorse hoofdstad Oslo waar we logeren in het centrum van de stad. Dag 2: Oslo Bezoek Oslo en de prachtige treinrit ‘Bergenbaan’. Dag 3: Bergen Bezoek aan de hanzestad Bergen. Begeleide stadswandeling. Dag 4: Ålesund en Molde Dag 5: Trondheim Begeleide stadswandeling.

Dag 10: Hammerfest en Tromsø Dag 11: Vesterålen en Lofoten We logeren heel centraal in Svolvær. Dag 12: Ontdekking van Lofoten Pittoreske kleine vissershavens, rood geschilderde huizen (rorbu) en stokvis op houten rekken.

Dag 6: Poolcirkel en Lofoten De middernachtzon tegemoet!

Dag 13: Walvissafari op Vesterålen Heel grote kans op het spotten van potvissen, maar ook andere walvissoorten zoals orka’s!

Dag 7: Tromsø De poort naar de IJszee. Begeleide stadswandeling.

Dag 14: Evenes-Brussel Vlucht van Evenes via Oslo naar Brussel.

Dag 8: De Noordkaap

48

Dag 9: Kirkenes ’s Morgens bevindt u zich op dezelfde lengtegraad als St. Petersburg, slechts enkele minuten verwijderd van de Russische grens.

Hurtigruten brochure 2018-2019  

Hurtigruten, de mooiste zeereis ter wereld. Nordic, exclusief agent in België.

Advertisement