Page 44

GROEPSREIS WINTER

12/11 dagen

Noorderlicht & sterren Op deze noorderlicht reis nemen we u mee naar het “Hoge Noorden”, van Bergen naar Kirkenes en terug naar Tromsø. De reis start in de hanzestad Bergen voor u inscheept voor de zeereis Bergen-KirkenesTromsø. Duizenden zeemijlen lang ontdekt u de Noorse kust aan boord van de meest comfortabele schepen van de Hurtigruten vloot. Verscheidene wetenschappers zijn het er over eens dat in winter 2017-2018 zeer veel zonneactiviteit wordt verwacht: het ideale moment dus om een noorderlicht reis te beleven. U verblijft immers meer dan een volledige week boven de poolcirkel, wat de kans op het zien van Lady Aurora heel groot maakt. U vaart daarenboven langs schilderachtige steden als Ålesund en Trondheim en maakt kennis met de spectaculaire fjorden. Uw schip vaart langs de unieke eilanden Vesterålen en Lofoten en u kan zelfs de Noordkaap bezoeken. We eindigen de reis in Tromsø, het “Parijs van het Noorden”, waar u nog kan deelnemen aan een enkele spannende excursies.

DAG PER DAG Dag 1: Vlucht Brussel-Bergen Vlucht Brussel-Bergen. Overnachting in de stad. Dag 2: Bergen Stadswandeling Bergen. Vanaf 18u00 ligt het Hurtigrutenschip klaar voor inscheping. Dag 3: Ålesund De stad is een echte Art Nouveau parel! Begeleide stadswandeling.

© AXEL M. MOSLER

Dag 4: Trondheim Koningsstad Trondheim. Begeleide stadswandeling.

44

Dag 5: Lofoten Poolcirkel en Lofoten. Lofoten: mooiste eilanden archipel van Noorwegen!

Dag 6: Tromsø Tromsø, poort naar de IJszee. “Parijs van het noorden” en stad van het noorderlicht. Dag 7: Noordkaap Hammerfest en de Noordkaap. ‘s Werelds noordelijkste stad en meest noordelijke punt van Europa. Dag 8: Kirkenes Kirkenes, het keerpunt van de reis gelegen nabij de Russische grens. Dag 9-11: Tromsø Ontscheping Tromsø. Bezoek in Tromsø onder andere het Planetarium en het Polaria museum. Tijdens uw verblijf hier heeft u eveneens de keuze uit een aantal optionele activiteiten. Dag 12: Vlucht Tromsø-Brussel Vlucht Tromsø-Brussel via Oslo.

Hurtigruten brochure 2018-2019  

Hurtigruten, de mooiste zeereis ter wereld. Nordic, exclusief agent in België.

Advertisement