Page 35

10 – Zuidwaarts Dag

VEGA archipel (Unesco)

BODØ–RØRVIK

10B

Vega is een groot eiland in het westen, net ten noorden van Brønnøysund. De vruchtbare landbouwgrond telt ongeveer 1.400 inwoners, die te midden van vissen en zeevogels leven. De inwoners zijn omringd door oude nederzettingen en 10.000 jaar oude grafheuvels. De velden moeten geploegd worden met de grootst mogelijke zorg aangezien hier reeds 280.000-jaar oude kunstwerken in de bodem zijn gevonden!

Bodø

© RITA JOHANSEN

Ørnes

Levertraanolie proeven

We ontmoeten elkaar op het dek voor dit ritueel tijdens het oversteken van de poolcirkel. Iedereen moet de ogen sluiten, de mond openen en een lepel levertraan nemen. Niets is gezonder dan dit. En als u elke druppel doorslikt, mag u de lepel houden.

ct

Ar

Nesna

le

rc

Ci

ic

N

3’

°3

66

Sandnessjøen

Helgelands kust

De Zeven Zusters

10D

10B

Brønnøysund

10A 10C

© FRANCESCHINI GILBERT

Bezoek bij de zalmen 10C

Noorwegen is een van 's werelds grootste exporteurs van vis en zeevruchten. In Brønnøysund, een van de belangrijkste zalmkwekerij-locaties, bieden wij een excursie aan naar het Noorse Aquacultuurcenter. Hier kan u kennismaken met de moderne viskweek, komt u te weten hoe de vissen leven en wat ze eten.

Rørvik

WAT TE ZIEN? Kijk tijdens dit deel van de zeereis zeker uit naar de unieke rotsformatie Hestmannen, Torghatten en de Zeven Zusters.

© PER LILLEHAGEN

De Zeven Zusters

De dag start vroeg en het oversteken van de poolcirkel op 66 ° 33' N vormt een belangrijk passageritueel nu we het arctische noorden verlaten. We vieren dat met een ceremonie op het dek. Blijf achteraf zeker nog een poosje op het dek, er komt namelijk een spectaculair berglandschap op u af. Zeven spectaculaire bergtoppen langs de Helgelandkust vormen hier de bron van een lokale legende. Deze legende vertelt dat de 7 bergtoppen eigenlijk versteende trollenzussen zijn. De bergen van noord naar zuid: Botnkrona (1072 m), Grytfoten (1066 m), Skjæringen (1037 m), Tvillingene (980 m), Kvasstinden (1010 m) en Stortinden (910 m).

EXCURSIES 10A

Stadswandeling Brønnøysund

10B

Vega eilandengroep

10C

Bezoek bij de zalmen

10D

Toegangspoort tot Helgeland HERFST

WINTER

HELE JAAR

ZOMER ZOMER

LENTE

Wandelingen & natuurbeleving (schepen met expeditieteam) HELE JAAR

35

Hurtigruten brochure 2018-2019  

Hurtigruten, de mooiste zeereis ter wereld. Nordic, exclusief agent in België.

Advertisement