Page 11

--------- DE MEESTE INGREDIËNTEN die aan boord gebruikt worden, komen recht uit de zee: kabeljauw, sintjakobsschelpen en trekzalm. Er zijn ook specialiteiten van het Noorse vaste land zoals rendier, extra malse sirloin of rundvlees, zuivelproducten, groenten, fruit en bessen.

Restaurants aan boord

NORWAY’S COASTAL KITCHEN Tijdens een kustreis staan regelmatig zeevruchten op het menu, met bijpassende verse groenten en een subtiel gearomatiseerde saus. Het menu is seizoensgebonden en varieert naargelang de gebieden waarin we varen. Kortom, we geven u te allen tijde het beste van het beste. Elk diner wordt afgesloten met een traditioneel dessert, zoals zelfgemaakt gebak, pudding, bessen of sorbet. Het ontbijt en de lunch worden geserveerd in de vorm van een buffet, met een variëteit aan traditionele en moderne recepten. Nadien kan u genieten van een heerlijke kop koffie in een van onze lounges, of neemt u een drankje in een van de bars terwijl u het pittoreske landschap bewondert.

Chef Eirik Larsen maakt 1.500 maaltijden per dag. Tien jaar geleden heeft hij de restaurants van Oslo vaarwel gezegd om chef te worden aan boord.

© EIVOR ERIKSEN

KYSTEN/À-LA-CARTE Na een dag vol zinderende ervaringen en adembenemende uitzichten, kan het een leuk idee zijn om uzelf een extraatje te gunnen voor het avondmaal en dit in een iets intiemere setting? U kan een keuze maken uit vijf voorgerechten, vijf hoofdgerechten, vier desserts en onze beroemde kaasplank. Tijdens een kustreis worden veel ingrediënten rechtstreeks opgevist uit de zee - kabeljauw, sint-jakobsschelpen, kreeft, langoustines en arctische forel. Daarnaast zijn er ook specialiteiten van het Noorse binnenland te verkrijgen, zoals rendier, rundsvlees, zuivelproducten, groenten, fruit en bessen. Onze 6-, 7-, 11- en 12-daagse reizen omvatten een formule op basis van volpension, wat betekent dat de drie maaltijden aan boord inbegrepen zijn in de prijs. Voor een kleine meerprijs kan u upgraden naar de à-la-carte-optie. Voor zeereizen die niet gebaseerd zijn op volpension, nodigen wij onze gasten toch steeds uit om van het à-la-cartemenu te bestellen, omwille van de onweerstaanbaar lekkere opties. TORGET/HOOFDRESTAURANT Ontbijt: Een uitgebreid ontbijtbuffet bestaande uit warme en koude gerechten, vis, smoothies, yoghurt, granola en confituren. Geniet van het verse brood, fruit, lokale kazen en de typisch Noorse ‘sveler’ (pannenkoeken). Lunch: Traditionele gerechten uit de streek met minstens een maaltijd bestaande uit vlees, een uit vis en een vegetarische schotel. Vers brood, lokale kaas, een uitgebreide selectie salades en zeevruchten. Heerlijk dessert en andere zoetigheden zijn eveneens beschikbaar. Diner: Driegangendiner of buffet gebaseerd op lokale specialiteiten. Er wordt steeds een vleesgerecht, een visgerecht en een vegetarisch gerecht aangeboden. Heerlijke wijnen, lokale dranken en nietalcoholische alternatieven zijn beschikbaar.

11

Hurtigruten brochure 2018-2019  

Hurtigruten, de mooiste zeereis ter wereld. Nordic, exclusief agent in België.

Advertisement