Woonmagazine Maaike zomer 2017

Page 1

Nummer 4 | 2017

Op jacamera cht met de

Wonen met

hart en ziel

Zelf ijs

draaienCOLUMN

Gewoon genieten

Z

omer! Dat betekent lekker lang genieten van iedere dag. Van de prille morgen met zijn ontwakende zonnestralen over de nevelige weilanden, tot de late uurtjes op het terras in je eigen tuin. Samen met vrienden genieten van een goed gesprek, een prosecco of Belgisch biertje in de hand. Je ruikt de geur van bloemen die zich vermengt met de zwoele avondlucht. Genieten? Dat moet je niet leren, dat moet je gewoon doen. Genieten kan op allerlei manieren. Neem natuurfotograaf Mark van Veldhuizen uit Lunteren. Als de meeste mensen nog in diepe rust zijn, staat hij voor dag en dauw op. Gewapend met zijn camera legt hij de unieke Veluwse flora en fauna vast. Het resultaat van zijn hobby ziet u in dit magazine. Genieten doen ook vader en zoon Van Leeuwen. Zij creĂŤren pure en ambachtelijke gerechten en laten u daarvan meegenieten. U ontdekt hun passie in dit magazine dat weer gevuld is met bijzondere verhalen van mensen uit uw eigen woonomgeving. Waar de medewerkers van Maaike van Doorn Makelaar van genieten? Van de juiste match tussen koper en woning. Niets maakt ons zo gelukkig als het gezicht van blije mensen die een nieuwe woning hebben gevonden. Het spreekt dus voor zich dat we u graag helpen bij het kopen of verkopen van een woning. Stap maar eens binnen in ons pand of bel voor een afspraak. Zeker als u een specifieke woning zoekt, is het goed om ons een zoekopdracht te geven. Dan kunnen we nieuw aanbod dat past bij uw wensen direct aan u voorstellen.

MAAIKE 3

Genieten? Doe dat ook zeker van deze nieuwste Maaike. Wij wensen u een fijne zomer toe.


COLOFON

7 28

Maaike van Doorn Makelaar Stationsstraat 49 6741 DH Lunteren 0318 48 37 00 info@maaikevandoornmakelaar.nl

48

www.maaikevandoornmakelaar.nl Creatie en realisatie: iConnect, Veenendaal Fotografie: Fotostudio Arjan van Bruggen Tekstredactie: Jaap van Dam Advertentieaquisitie: Dirk Jan Heijkamp Huis-aan-huis verspreid in Lunteren, Otterlo, Harskamp, De Klomp, De Valk, Wekerom, Ede (Kernhem) en Ederveen.

Dit magazine is aan te vragen via www.maaikevandoornmakelaar.nl of gratis bij ons af te halen. Druk- en zetfouten voorbehouden.

7

11 18

M A A I K E TH U I S B I J Louis e en M ar t in Viet s P LA ATS E LI J K A M B A C H T Zelf ijs dr aaien! K am pioen s m ak en m ak en M A R K A N T S TR E E K M O N U M E N T

28 Walder v eens e

M olen w er k end erfg o e d

PA RTN E R S I N WO N E N

30 Ges pec ialis eer d

in k lant en


INHOUDSOPGAVE

56

15 18

60

34 13

15 16 17

W E RK E N BIJ MAAIKE

P LA ATS E LI J K TA LE N T

Mooi rapp o r tc ijfe r

39 Op

K LA NT AAN HET WOORD

I k zal het lic h t mis s e n A nderhalf ja a r ’o v e r we r k ’ Li ever nie t we g u it L u n te r e n PA RT NE RS IN WONEN

56 Met

recht e e n Eig e n s tijl

HE I DE W EEK

34 E en

week v a n n e g e n d a g e n

jac ht m et de c am er a

LU N TE R S E K R A N T

48 One

m an paper

PA N D M E T E E N V E R H A A L

60 B uit en

v an A nt on en H elene

R E C R E ATI E

63 B adplaat s

Lunt er en

S E RV I C E I N B E E LD

65 Wonen

m et har t en z iel

MAAIKE 5


Kavel Uw eigen huis bouwen op één van de mooiste plekken van Ede met het Geldersch Landschap als voortuin en de weilanden als achtertuin. Aan de Wildzoom in Ede op slechts 5 minuten fietsafstand van het centrum heeft u deze mogelijkheid. Deze zeer royale kavel is geschikt voor de bouw van een vrijstaande villa met bijgebouw. Een heerlijke plek te midden van de uitgestrekte natuur om uw droom te realiseren. Er rusten geen architect- of aannemersverplichting op de kavel.

Vraagprijs € 390.000,- kosten koper


MAAIKE THUIS BIJ

Louise en MartinViets ER ZIJN WEINIG NEDERLANDSE STRAATNAMEN DIE HUN NAAM ZO GOED EER AANDOEN ALS DE BOSRAND IN LUNTEREN. DIT IS NAMELIJK GEEN STRAAT, WEG OF LAAN, MAAR LETTERLIJK DE RAND VAN HET LUNTERSE BUURTBOS. OP EEN VERSCHOLEN PLEK, NABIJ HET DORP MAAR TOCH HELEMAAL ‘BUITEN’, STAAT EEN BIJZONDERE VILLA. HET ZELF ONTWORPEN EN IN EIGEN BEHEER GEBOUWDE HUIS VAN MARTIN EN LOUISE VIETS.

Nooi t gewoon om hier thuis te komen tijden onderdak aan paarden en koetsen.” Martin vult aan: “Het is opgetrokken uit Belgische getrommelde gevelstenen. Die geven de woning een historische uitstraling, maar deze is pas in 2009 gebouwd.” De woning is energiebewust gebouwd en heeft een warmtepompinstallatie voor verwarming én koeling bij langdurige hitte. Terwijl we binnen een rondleiding krijgen, brandt één vraag op de lippen: waarom willen de eigenaren deze woning verkopen?

MAAIKE 7

Het is even zoeken naar huisnummer 37 - de TomTom raakt het spoor bijster - maar als we door de stijlvolle zwartstalen toegangspoort rijden, gaat er een woonwereld open. Wat direct opvalt: deze woning is omzoomd door bomen, maar zelfs op najaarsdagen is het een lichte plek. Laat staan in de zomer, dan baadt de in Belgische stijl opgetrokken villa in prachtig getemperd licht. “Het is in feite een veredelde schuur”, lacht Louise Viets. “Voor de architectuur hebben we gekeken naar stoeterijen bij kastelen. Deze gebouwen boden in vroeger


Jeéén bentmet hideernatuur


RECHTERHANDEN Jeugdliefdes Martin en Louise Viets zijn inmiddels 27 jaar getrouwd. Samen delen ze de passie om iets moois van de grond te tillen op huizengebied. Hun eerste woning was een verwaarloosde tweekapper in Barneveld. Ze kochten deze, renoveerden ‘m van onder tot boven en woonden er ruim drie jaar in. Daarna namen ze een oud Lunters boerderijtje (“daar zat nog een poepdoos in”) onder handen, om vervolgens een nieuwe boerderij aan de Scharrenburgersteeg te realiseren. In alle gevallen ontwierpen en bouwden ze eigenhandig

mee. Ook Louise, die schoonheidsspecialiste is. “Echt een bouwvrouw”, zegt Martin bewonderend, “samen hebben we vier rechterhanden.”

LUNTERSE MENTALITEIT Hun villa aan de Bosrand bouwden ze in de periode 2008-2009. Martin: “Er stond op deze plek een chalet. Dit is gesloopt en in krap een jaar hebben we deze woning gebouwd. Daarbij kwam de Lunterse mentaliteit van bouwvakkers goed van pas. Die werken gerust vier avonden en een zaterdagmorgen door als iets af moet.” Het resultaat van alle inspanningen mag er zijn. Een vrijstaande villa met praktijkruimte, vrijstaande garage en carport. De woning is geheel onderkelderd, heeft een inhoud van 1.600 m3 en staat op een kavel van 2.600 m2. De afwerking is van topniveau, in de detaillering is de liefde voor stijl, design en verfijning zichtbaar. “Een fijn en prettig huis”, concludeert Louise. Martin: “Wij vinden het nooit gewoon om hier thuis te komen. Het is elke keer weer bijzonder. Of we er trots op zijn? Nee, we zijn er dankbaar voor.”

Voor de volledige woningbeschrijving kijkt u op www.maaikevandoornmakelaar.nl of op pagina 37.

MAAIKE 9

“We willen nog één keer in eigen beheer een huis bouwen, een woning die een stap verder gaat dan energieneutraal en energieleverend is. We lopen over van de ideeën”, aldus Martin. “Maar hier blijven is geen straf hoor”, zegt Louise. “Je bent hier één met de natuur, hoor je de vogels..?” Inderdaad, zelfs wie geconcentreerd luistert, hoort hier geen verkeer. De stilte wordt alleen doorbroken door vogelgefluit en geknisper van het grind onder de pootjes van hond Lou.


Een hypotheekadvies nodig?

Bel of app Annemieke!

OriĂŤnteren kost niets.

www.rabobank.nl/gv Een aandeel in elkaar

(06) 30057551


PLAATSELIJK AMBACHT

Zelf ijs

draaien!

PORTOFINO. PITTORESK HAVENSTADJE AAN DE ITALIAANSE RIVIÈRA, NIET VER VAN GENUA MET ZIJN ONTELBARE PALEIZEN. WIE ER EENS OP EEN TERRASJE ZAT, VERGEET DE AANBLIK VAN DE AZUURBLAUWE BAAI NOOIT MEER.

“Wij bereiden ons ijs zelf, ’s morgen draaien we in de ijskeuken alles vers. ’s Middags en ’s avonds staan we in de winkel. We

hebben nu 24 smaken in de vitrine. Wat de meest populaire zijn? Cookies en Yoghurt-aardbei. We proberen elk seizoen een nieuwe smaak te lanceren, maar we maken het niet te gek. Nieuw zijn de Red velvet cake en Caramel-zeezout.” Behalve ijs serveert Portofino ook koffie en appeltaart. “Zo blijft het ook in de winter of op regenachtige dagen een drukke boel in onze zaak.” Kim heeft een uitgebreid team van parttime medewerkers, die vaak lang blijven. “Het is hier ook altijd gezellig, mensen zijn vrolijk, maar ons team ook. Ik ga elke dag met plezier naar mijn werk. Het allerleukst? Dat is en blijft zelf ijs draaien.”

MAAIKE 11

Naar dit Portofino is dé ijssalon van Lunteren vernoemd. Wie denkt dat deze gelateria in handen is van een Italiaanse famiglia komt bedrogen uit. Het is de Lunterse Kim van Ravenhorst die hier de scepter zwaait. Wat wel klopt is dat het bedrijf al lang in de familie is, Kim nam de ijssalon zeven jaar geleden over van haar moeder. Sinds haar veertiende werkt ze er, eerst als bijbaantje. Moeder helpt nog twee middagen mee, maar ook Kim’s echtgenoot en haar vader springen regelmatig bij. Net als ijssalons in Italië die ook door hele families gerund worden.


Uw keuken.

Dorpsstraat 199 ∞ 6741 AG Lunteren T 0318 48 66 56 ∞ M 06 23 58 51 98 info@ndrkeukens.nl ∞ www.ndrkeukens.nl

SJAAK HAMSTRA INTERIEURS

ONTWERP I INTERIEUR I ADVIES I BOUWBEGELEIDING

Tel. nr. 06-46624216 | info@sjaakhamstra-interieurs.nl Bezoek onze website voor meer info: www.sjaakhamstra-interieurs.nl

Adv_Hamstra_Maaike_200x130mm.indd 1

20-06-17 09:16


WERKEN BIJ MAAIKE

Mooi

rapportcijfer

AAN HET EIND VAN HET INTERVIEW VAT MAKELAAR HENK BOS VAN MAAIKE VAN DOORN MAKELAAR ZIJN WERK TREFFEND SAMEN. “UITEINDELIJK WIL JE EEN TEVREDEN KLANT. ALS DIE EEN MOOI RAPPORTCIJFER GEEFT IN EEN REVIEW, IS DAT DE LEUKSTE WAARDERING OM TE KRIJGEN”. Maar eerst even terug naar het begin: Henk Bos belandt na zijn schoolperiode in de catering van evenementen en feesten. Een leerzame tijd, omdat het in deze sector draait om gastvrijheid. “Van die ervaring heb ik nog iedere dag plezier in mijn werk als makelaar”, zegt hij erover. In 2008 besluit Henk terug te gaan naar de schoolbanken en schrijft zich in voor de opleiding tot assistentmakelaar. Om de vele theorie toe te passen in de praktijk, klopt de Lunteraan voor een stage aan bij Maaike van Doorn Makelaar. Het wordt zijn entree tot het werkveld.

DIVERSITEIT Het jaar 2008 staat als het om de huizenmarkt in menig geheugen gegrift. “De recessie stond op het punt te beginnen”, vertelt Henk. “Een perfect moment om het vak te leren, want de huizenmarkt ging bepaald niet vanzelf”. Ook niet in Lunteren en omgeving, het werkgebied waar Henk inmiddels aan verknocht is. “Er zijn weinig gebieden waar zoveel diversiteit op de woningmarkt is. Waar in bijvoorbeeld Vinex-wijken het meer van hetzelfde is, hebben wij werkelijk alles in portefeuille. Van starterswoning tot seniorenappartement en landhuis”.

In 2014 wordt Henk Bos beëdigd tot NVM-makelaar en taxateur. Daarmee is zijn studie echter nog niet ten einde. “En die zal niet stoppen. De NVM kent een verplichte nascholing en die is nodig ook. De makelaardij verandert in hoog tempo en ieder jaar wijzigt er veel in de wet- en regelgeving. Zeker de juridische kant is steeds complexer. Waar een koopakte in het verleden soms enkele pagina’s telde, is het nu een compleet boekwerk. Hetzelfde geldt voor taxaties, daar stellen we tegenwoordig bij iedere woning een woonanalyse op”. Gelukkig is er bij alle veranderingen ook iets wat volgens Henk nooit verandert. “Bij het goed verkopen van

een woning gaat het om persoonlijk zaken doen. Dat is wat mij aantrekt in dit vak en ons makelaarskantoor. Uit reacties van onze klanten merk ik dat zij het waarderen dat we mensgericht en niet pandgericht zijn”.

MAAIKE 13

BEËDIGD


Maak je huis slim met domotica

Eenvoudig slim. Domotica maakt van uw huis een intelligente woning. Licht, verwarming, screens, airco, deurcommunicatie of scènes: eenvoudig (op afstand) te bedienen met schakelaar aan de wand, tablet of smartphone. Eenvoudig, praktisch, comfortabel en energie-efficiÍnt.

www.hazeleger-ede.nl

van Middendorp | Seringstraat 15a | Ederveen | 0318-565121 | www.vanmiddendorp.nl

van ontwerp tot realisatie

Woningbouw | Utiliteitsbouw | Verbouw | Renovatie

BIM

Bestek Ontwerp

Brandveiligheid

Omgevingsvergunning


KLANT AAN HET WOORD Ik zal het licht

missen

“Ik zal vooral het licht missen als we verhuizen,” vertelt Wilma de Bruin. “En de vrije ligging aan de Bisschopweg, we zitten hier perfect. Wel buiten, maar op een paar minuten van dorp, bos en snelweg.” Zeventien jaar geleden kochten Wilma en haar man de jaren ’30 woning. Hun oudste zoon was net een jaar. Toen stond het paar al voor ogen hoe de woning zou veranderen in een strakke, lichte woning. Ze begonnen met de varkensschuur. Die lag te laag, als het regende dreef alles weg. In 2012 is het huis zelf rigoureus verbouwd, ook de vloeren en muren moesten er aan geloven. Anderhalf jaar woonde en werkte het gezin op de zolder van de schuur. Het resultaat van alle inspanningen mag er zijn. Het huis van toen heeft een metamorfose ondergaan en is veranderd in een moderne villa. Precies zoals de familie De Bruin van plan was. De oude gootklossen zijn intact gebleven bij het ‘oude gedeelte’ van de woning en bij de schuur. “Mijn man heeft wel even een knop om moeten zetten om het huis te verkopen”, vertelt Wilma. “Hij heeft er hard aan meegebouwd. Samen met de architect is het ook 100% naar onze wensen ontworpen. We hadden zelfs nagedacht over de toekomst: van het kantoor beneden is makkelijk een slaapkamer te maken. En we hebben de trap recht gemaakt, zodat je dan een traplift kunt installeren om naar de badkamer te gaan.” De vraag ‘waarom toch verkopen?’ ligt voor de hand. “Dat heeft te maken met onze hobby, we willen graag meer ruimte voor de paarden. Als we geen paarden hadden, gingen we hier niet weg.”

RAAMPARTIJ

Voor de volledige woningbeschrijving kijkt u op www.maaikevandoornmakelaar.nl of op pagina 55.

MAAIKE 15

Wilma zal naast het licht vooral de keuken missen. “Er zit een aanrecht van zes meter in, met een grote raampartij erboven. Ik zie de kinderen aankomen als ze op de fiets thuiskomen.” Ook de open haard is een geliefde plek, net als de overkapping buiten. Of de kinderen het huis zullen missen? “Ach, de oudste is ook een paardengek en de jongste vindt het vooral belangrijk dat hij in de buurt van zijn vriendjes blijft. Dat komt dus wel goed.” Tot slot: waarom Maaike van Doorn Makelaar? “We vinden het belangrijk om een klik met een makelaar te hebben. En die hebben we met Maaike.”


KLANT AAN HET WOORD

ANDERHALF jaar

overwerk

“Ons huis was binnen zeven weken verkocht,” vertelt Nico van de Pol. Met ‘ons huis’ bedoelt hij de bijna nieuwe vrijstaande woning aan de Houtwal in Wekerom. Slechts tweeëneenhalf jaar woonde hij er samen met zijn vrouw (en sinds negen maanden met zijn dochtertje). “Inderdaad, heel kort”, erkent Nico, “maar niet zonder reden. Ik wil graag meer ruimte om het huis, zodat ik de bedrijfsbus goed kwijt kan. Bovendien is de rente nu gunstig en zien we verhuizen als een mooie stap in onze wooncarrière. We zoeken nu een grotere woning met veel grond, het liefst een beetje buitenaf.” De bouw van de woning aan de Houtwal was met recht een familieproject. “Ik heb een eigen bouwbedrijf, N. van de Pol Bouw.

Mijn vader heeft me geholpen, we hebben het huis in anderhalf jaar op zaterdagen en in de avonduren gebouwd. Mijn schoonvader heeft een schildersbedrijf, die deed het schilderwerk.” Van de Pol kocht de grond in januari en stortte direct de vloeren. “Daarna zijn we pas in mei verder gegaan, toen de avonden langer werden. Het was een koud en nat voorjaar, dus ik riep steeds dat ik pas verder zou gaan als ik mijn korte broek aan kon.” Het resultaat van anderhalf jaar ‘overwerk’? “Een huis dat helemaal perfect is, precies naar onze zin. Vooral de grote keuken is een fijne plek en de vide is ook erg mooi.”

BRUILOFT De familie Van de Pol zal het huis dan ook zeker missen. “Het is ons eerste eigen huis, ons dochtertje is er negen maanden geleden geboren. En we zullen de supermarkt om de hoek missen. Dat zal in ons nieuwe huis vast niet het geval zijn...” Hoe ze bij Maaike van Doorn Makelaar terecht kwamen? “Simpel”, zegt Nico van de Pol, “ik had makelaar Henk Bos al eens ontmoet op een bruiloft. Dus toen het zover was hoefde ik verder niet na te denken en heb ik Henk gebeld. Dat was ook een goede keuze hoor. Alles verliep uitstekend en nog heel snel ook!”


KLANT AAN HET WOORD

Liever niet weg UIT LUNTEREN

“INDERDAAD, WE HEBBEN HIER MAAR RUIM ACHT JAAR GEWOOND. BEST KORT. WE DACHTEN DAT WE HIER VEEL LANGER ZOUDEN BLIJVEN,” VERTELT KEES SLOOF. HIJ EN ZIJN VROUW GERRIE HEBBEN ONLANGS HUN VRIJSTAANDE WONING AAN DE (LUNTEREN) MET PIJN IN HET HART TE KOOP GEZET. “NIET ALLEEN HET HUIS IS FANTASTISCH, HET STAAT OOK OP EEN GEWELDIGE STEK. WE GENIETEN VAN DE BOSRIJKE OMGEVING WAAR JE KUNT WANDELEN EN FIETSEN.”

dat ik de handgemaakte keuken kon meenemen.” Een lichtpuntje is dat de zoon van het echtpaar straks dichterbij woont.

BETROUWBAAR Gevraagd naar het favoriete plekje in huis antwoordt Gerrie Sloof gedecideerd: “De veranda, daar kun je het hele jaar zitten dankzij de terrasverwarming. En het tuinhuis. ’s Winters doe ik de deuren wel eens open en ga er dan even zitten.” Bij Kees Sloof is de rust binnenshuis favoriet. “Heerlijk naast de open haard en boekenkast zitten in een makkelijke stoel met een goed boek.” Het huis aan de Achterstraat is destijds aangekocht via Maaike. “Dat is ons goed bevallen en we vinden Maaike een betrouwbare makelaar. Zakendoen is een kwestie van vertrouwen, dus vanzelfsprekend staat ons huis aan de Achterstraat 2 nu bij haar te koop. Hopelijk niet al te lang!” Voor de volledige woningbeschrijving kijkt u op www.maaikevandoornmakelaar.nl of op pagina 23.

MAAIKE 17

Gezondheidsproblemen noopten Kees en Gerrie om uit te kijken naar een kleiner huis met een bescheidener tuin. Dat huis was snel gevonden. Gerrie Sloof: “Mijn broer heeft een zwaar ooginfarct gehad, waardoor zijn zicht heel slecht is. Hij heeft nog meer gezondheidsproblemen, waardoor hij niet langer in zijn huis kon blijven wonen. Wij hebben nu zijn huis in Achterberg gekocht. Het is goed onderhouden en de tuin is kleiner. Bovendien is er een slaapkamer en een badkamer op de begane grond, ideaal voor ons”. Het echtpaar zal echter Lunteren erg missen. “We vinden dit dorp gezellig en kennen er behoorlijk wat mensen. In de winkels weten ze wie je bent. Ja, we krijgen vast heimwee, ook naar het huis. Maar soms moet je verstandig zijn en je niet door emotie laten leiden.” Gerrie Sloof vult aan: “Ons nieuwe huis is veel kleiner dus we zullen veel moeten opruimen. En ik zou willen


Barbecuen ? Kalm aan! Fijnproevers die van barbecuen houden, vinden in de familie Van Leeuwen een enthousiaste medestander. Zodra het ook maar een beetje mooi weer wordt, zorgen de topslagers voor een prachtassortiment. Arie van Leeuwen: “Onze heerlijke spiezen bereiden we grotendeels zelf. Het is juist geweldig, en de consument ziet het, om extra aandacht aan je producten te geven! Hardlopers zijn de boerenspies, de Griekse spies met olijfjes en aubergine en een heerlijke visspies met pangasiusfilet en limoen. Of de slagers nog een tip hebben als het om babecuen gaat? Nou en of! “Doe rustig aan, neem de tijd en geniet van het BBQ-en”. Veel mensen zetten de temperatuur van de barbecue te hoog. Ons advies is: laat het wat langer garen op lagere temperatuur, dat komt de smaak ten goede. En voor de liefhebbers die graag grote stukken heerlijk vlees willen bereiden zoals Black Angus ribeye, Picanha, Iberico procureur en Bavette, gebruik een kernthermometer om het de juiste gaarheid te geven.”


PLAATSELIJK AMBACHT TOP SL A G E R I J A B VA N LE E U WEN L UNTEREN KIEST VOOR PUUR EN EIGENB E RE I D

Kampioen

smaken maken ZE STRALEN VAN OOR TOT OOR, VADER AB EN ZOON ARIE VAN LEEUWEN. “AFGELOPEN ZATERDAG HEBBEN WE NOG EEN EXCLUSIEVE CATERING VERZORGD BIJ EEN HUWELIJK OP EEN LANDGOED IN HET LUNTERSE BUURTBOS. WE KREGEN ZOJUIST NOGMAALS EEN DOLENTHOUSIASTE REACTIE VAN DE BRUID. KIJK, DAAR DOEN WE HET VOOR”.

Voor we de eerste vraag stellen, steekt Arie van Leeuwen al van wal. Hij wil graag nog even terugkomen op de bruiloft van de zaterdag ervoor. “Het was geweldig. Wat we allemaal uitgeserveerd hebben? Eerst luxe hapjes zoals vitello tonato en zalmrolletjes met wasabi-mayonaise, gedecoreerd met eetbare bloemetjes. Vervolgens hebben we ter plaatse salades bereid op basis van babyspinazie, cashewnoten, rode biet, frisse soorten sla, zongedroogde tomaten, feta, rode ui en bieslook, afgemaakt met balsamico en mosterd-dille”. Het water loopt ons inmiddels in de mond als de topslager verhaalt over “truffeltapenades, rosé gebakken lamsspiesjes en stoere zalmmoten die op de huid gegrild zijn”.

MAAIKE 19

Het is maandagmorgen als we binnenstappen in de slagerij aan ’t Nieuwe Erf. Vlees, vleeswaren, maaltijdgerechten en specialiteiten liggen verleidelijk uitgestald in de vitrine. In één oogopslag ziet de klant dat hier mensen met liefde en passie aan het werk zijn. Alles straalt smaak en ambachtelijk vakmanschap uit in dit familiebedrijf dat een begrip is in Lunteren.


NAGEMEN T MA

M

RT

1 MANAAG N A EM G ENT

PO

NR 1i

n NR1 i

NR

ORT PP SU

10 Jaa r

n

P SU E M E N TSU PPO

RT

HET FUNDAMENT VOOR UW ONDERNEMING Interim oplosser voor office, management en organisatieknelpunten

N. van De pol bouw

www.mklmanagement.nl

De Houtwal 2 6733 AP Wekerom, Tel. 0620049215

Marije Kuppens

nieuwbouw, verbouw, onderhoud en renovatie

M: 06 53 89 88 54

E: info@mklmanagement.nl

LAST VAN VOCHTPROBLEMEN? Vochtproblemen kunnen in ons vochtige Nederland altijd en overal opduiken. Het gevolg van vochtproblemen kan zich op verschillende manieren uiten. Vocht in huis ontstaat via de huid, de ademhaling van mensen en tijdens dagelijkse activiteiten als koken, douchen en het drogen van de was. Ongeveer 17% van alle woningen heeft te maken met vochtproblemen. Als het vochtgehalte in de lucht te hoog is, kunnen huisstofmijten en schimmels goed groeien. Voorbeelden zijn: • Kringen en verkleuringen • Hoge luchtvochtigheid, condensproblemen • Hygroscopische zoutuitslag • Loslatend behang of stucwerk • Rottende lambrisering, balken en vloerdelen • Onaangename lucht en/of witte uitslag • Vochtige muurisolatie • Problemen na vorstperiode

Om een eind te maken aan deze ongemakken, gebruikt DVS diverse methoden zoals impregneren, injecteren of coaten. Wij komen altijd eerst bij u langs. Nadat de oorzaak van uw vochtprobleem is opgespoord maken wij een plan van aanpak, zodat u voor eens en altijd van uw vochtproblemen verlost bent. U kunt op onze website www.vochtbestrijding.nl informatie vinden over alle meest voorkomende vormen van overlast door vocht en hoe wij deze bestrijden. Mocht u vragen hebben, of wilt u een afspraak maken, bel of mail onze adviseur.

M 06-54665909 | info@vochtbestrijding.nl | www.vochtbestrijding.nl DVS EDERVEEN - LUNTEREN - EDE


SLAGER VAN DE SPAR Vader Ab van Leeuwen geniet zichtbaar van het enthousiasme van zoon Arie. Ook als die zijn visie op het bedrijf geeft. De slagerij is ook specialist in exclusieve catering. “Arie is Nederlands kampioen Luxe Sierschotels, met zijn hapjes. Hij heeft heel veel oog voor detail en een passie voor smaak”, aldus Ab van Leeuwen, de grondlegger van het bedrijf. “Mijn grootvader is in 1925 begonnen als slager in Veenendaal, mijn vader startte in 1960 in Lunteren. In het pand van bakker Van Voorthuizen. Hij moest vanwege gezondheidsredenen vroeg stoppen. Zelf heb ik in 1985 mijn zaak geopend aan ’t Nieuwe Erf, na 12,5 jaar chef-slager te zijn geweest in de Spar-supermarkt. In de bijna 32 jaar dat het bedrijf inmiddels bestaat, is eerlijke kwaliteit de rode draad. “We weten waar ons vlees vandaan komt, zijn zelfslachtend en verwerken en bereiden bijna alles zelf. Zo zijn onze klanten verzekerd van kwaliteit.”

Topslagerij Ab van Leeuwen zoekt telkens naar de meest pure en eerlijke producten. “We beperken het gebruik van e-nummers en zijn gespecialiseerd in een ruim assortiment glutenvrije producten, ook voor de BBQ, zoals runderhamburgers, runderbarbecueworstjes en lamsburgers”, aldus Arie van Leeuwen. “Waarom we dat doen? Omdat wij willen dat iedereen kan genieten van de pure smaakbeleving. Waarom zouden mensen met een allergie minder lekker eten? Het is gewoon prachtig om de klanten te helpen en een plezier te doen”.

MAAIKE 21

GLUTENVRIJ GENIETEN


ONS ACTUELE WONINGAANBOD

Lunteren, Lage Veldweg 19

Lunteren, Spoorwiel 18

In het bu iteng ebi e d tu s se n Lu n te re n e n We ke rom staat deze royal e woonb o e rd e r ij me t sch u re n e n ag ra rische be s tem m ing. He t g e he e l is g e l e g e n o p e e n r ui m p e r ceel van 8.70 0 m ² . D e wo n i ng b e sch i kt ove r 8 slaap kamers . Door he t we i dse u i tz i ch t ove r d e la nde rije n e rvaart u veel v r ij he i d .

I n de ni euwe w ijk ‘De Mole npol’ staat deze instapklare g e schake lde woni ng me t houte n be rg i ng. D e wo n ing be schi kt ove r e e n slaap - e n badka me r op de begane g rond. De achte rtui n is g e le g e n op he t zuido o sten en voorzi e n va n e e n fraa i e ve ra nda . He t p e rceel is 229 m² g root .

Vraagprijs: € 639.000,- k.k.

Vraagprijs: € 367.500,- k.k.

Lunteren, Zwartewater 7

Lunteren, Troelstrastraat 42

Aa n d e rand van Lu n te re n me t d e we i la nd e n als achte rtu in s taat d eze s fe e r vo l l e vr ij s taa nd e wo ni ng me t grote garag e. O nd e r d e g e he l e b e ga ne g ro nd li g t he t sou terrain welke ve l e mo g e l ij k he d e n b i e d t . D e kave l is maar lief s t 45 0 m 2 g ro o t . Teve ns is he t mo g e lijk om e e n pe rceel van 280 m 2 g ro nd te h u re n .

Op e e n pe rce e l g rond va n 396 m² staat di t royal e, ui tg e bouwde fa m i li e huis. De woni ng be schikt over 4 slaapka me rs. Naast de woni ng bev i ndt zich een mult i funct i one e l bijg e bouw be staa nde ui t meerdere ve rt re kke n. De he e rlijke zonni g e achte rtui n o p het zuidooste n me t fraa i e ve ra nda maakt he t g e he el af.

Vraagprijs: € 497.000,- k.k.

Vraagprijs: € 445.000,- k.k.


ONS ACTUELE WONINGAANBOD

In het hart van de Veluwe staat deze goed onderhouden rec reatiewon ing o p he t pa r k ‘ B e r ke n r ho d e ’ i n Wekerom . De wo n i ng is g e l e g e n o p e e n mo oi p e rce e l va n 9 1 0 m ² eige n g ro nd aa n d e b o s ra nd va n he t pa rk. O p het p erceel staat e e n hou te n b e rg i ng e n e r is e e n parkeerp laats .

Lunteren, Edeseweg 4 Wonen in stijl in deze mooie jaren dertig woning met hedendaags comfort en een vrijstaande garage. Dat kan aan de Edeseweg! Rondom de woning ligt een mooie vrije tuin met diverse plekken waar u van de zon kunt genieten. Het perceel is 455 m² groot.

Vraagprijs: € 125.000,- k.k.

Vraagprijs: € 449.000,- k.k.

Lunteren, Achterstraat 2

Lunteren, Meulunterseweg 65

Deze fraaie vrijstaande woning met vrijstaande en geheel geïsoleerde garage en dubbele carport is gelegen in het oude gedeelte van Lunteren. De royale tuin met veranda is smaakvol rondom de woning aangelegd en heeft een zonnige ligging. Het perceel is 455 m² groot.

Deze karakteristieke woning met twee royale schuren is gelegen in het buitengebied tussen Lunteren en De Valk op een perceel van 1.445 m². Rondom de woning ligt een fraaie tuin met veel beplanting en ruime terrassen. De woning beschikt over 4 slaapkamers.

Vraagprijs: € 525.000,- k.k.

Vraagprijs: € 749.000,- k.k.

MAAIKE 23

Wekerom, Roekelseweg 48-20


ONS ACTUELE WONINGAANBOD Rietgedekte landhuis Barneveld Van Dedemlaan 19

L a nde lijk e n roma nt isch zijn ker n woorde n di e deze onder architectuur g e bouwde ri e tg e dekte landhuis ke nme rke n. De woni ng is keur ig o n de rhoude n e n rust , ruimte en l icht zijn type re nde punte n in de wo n ing. De woni ng is g e le g e n o p een per ce e l g rond va n 1 . 1 34 m² en er kan nog e e n g e de e lte g e huurd wo rden . Kortom , e e n e cht fa mil iehuis met alle voorzi e ni ng e n op ko r te afstand.

Vraagprijs: € 745.750,- k.k.

Vrijstaande woning met royale schuur Ede Pakhuisweg 10

I n he t bui te ng e bi e d tussen Ede en Ve e ne ndaal staat deze char man te, v rijstaa nde woni ng met royal e schuur e n ga rag e. De woni ng is keur ig onde rhoude n e n ke nmer kend is het he e rlijke v rije ui tzi cht van uit de achte rtui n. He t pe rce el is heer l ijk rui m e n maa r li e fst 72 1 m² gro o t, waa rdoor u ve e l p rivacy heeft. Kortom, e e n he e rlijk famil iehuis met ve le mog e lijkhe de n!

Vraagprijs: € 415.000,- k.k.


ONS ACTUELE WONINGAANBOD Landleven op een unieke locatie Ederveen Oudendijk 36

Bui te nleve n! Dat is he t wo o rd dat ce nt raal staat bij de ri etgedekte woonboe rde rij we lke gel egen is o p een perceel van maar liefst 21.385 m². Door he t royale pe rce el zijn er vel e mog e lijkhe de n waa ronder ho bbymat i g di e re n houde n of wer ken van uit huis. Om de woni ng li gt een fraaie natuurv ijve r, e e n boomgaard, een boe re ntui n me t moe stuin en een g root we i la nd. Ook zijn er een aan tal bijg e bouwe n aa nwezig.

Vraagprijs: € 725.000,- k.k.

Halfvrijstaande woning met garage en carport Ederveen Smidstraat 18

Vraagprijs: € 389.000,- k.k.

MAAIKE 25

Aa n de ra nd va n Ede rveen aan e e n rust i g e we g staat deze keur ig onde rhoude n 2 -onde r -1- kapwo n ing me t v rijstaa nde ga rag e en car po r t. He t g e he e l is g e le g e n o p een per ce e l va n 325 m² me t e en heer l ijke achte rtui n op he t oosten . De wo n ing be schi kt ove r 4 slaapkamer s met mooi e a fme t i ng e n. De royal e vr ij staa nde ga rag e be schi kt over een zolde rve rdi e pi ng.


ONS ACTUELE WONINGAANBOD Woon-/kantoorvilla op een parkachtig perceel

Lunteren Meulunterseweg 34 R u i me e n robuuste woon-/ ka n toorv i lla . Ee n omschrijv i ng di e u i ts teke nd bij di t obje ct past e n he t mog e lijk maakt om wone n e n we r ke n te combi ne re n. De woni ng is g e le g e n op e e n pa rkacht i g p e rce e l va n maa r li e fst 1 4. 385 m ² . De pa rkacht i g e tui n me t z’n g ro o tte maakt he t obje ct ui te raa rd g e schi kt voor dive rse doe le i nde n, waa rdoor paa rde n aa n huis houde n to t d e mog e lijkhe de n be hoord. De wo n i ng alsme de de ka ntoorrui m te

is g e he e l onde rke lde rd waardo o r e r i n he t g e he le g e bou w mo o ie le e fve rt re kke n zijn ontstaan . Het woon- e n he t ka ntoorg edeel te zijn va n e lkaa r g e sche i de n en hebben be i de e e n apa rte i nga ng. In to taal is e r e e n woonop p e rvlakte van maar li e fst 730 m ² e n zijn e r in to taal 1 5 ka me rs waa rva n 6 slaapkamer s.

Vraagprijs: € 1.795.000,- k.k.


ONS ACTUELE WONINGAANBOD Charmante vrijstaande woning met bijgebouw Ede Wolfsdijk 3

Op e e n la nde lijke locatie in Ede staat de cha rma nte, w i t gestuukte v rijstaa nde woni ng met aangebouw de e n v rijstaa nde ga rage o p een p e rce e l va n 1 . 480 m ² g ro nd. Hier door kunt u he e rlijk van de gro ene tui n rondom de woni ng gen ieten . Er is e e n ka ntoor aa nwezig wat wer ken va nui t huis mog e lijk maakt, o o k een slaap- e n badka me r zijn te real iseren op de be ga ne g rond.

Vraagprijs: € 525.000,- k.k

Woning met royale tuin rondom Lunteren Dorpsstraat 18

Vraagprijs: € 498.000,- k.k.

MAAIKE 27

Op loopa fsta nd va n het gezel l ige ce nt rum va n Lunte re n staat deze cha rma nte v rijstaa nde wo n ing met be rg i ng. De cha rme komt naar vo ren bij de w i t te m ure n, he t er ker en het balkon. Rondom de wo n ing is er een royale tui n aa ng e le gd en het perceel is 760 m² g root . Door de zo n n ige li gg i ng is e r alt ijd we l ergens een p le k om va n de zon te gen ieten . De woni ng he e ft i n totaal 4 slaapkame rs.


Wal d erveense Mol e n Werkend erfgoed

Jede afervaart hoe het vroeger was, hankelijkheid van het weer.


MARKANT STREEKMONUMENT MAALBAK, LUILUIK, KRUIWERK, WIPSTOK. DE NEDERLANDSE TAAL IS IN DE LOOP DER EEUWEN VERRIJKT MET HEEL WAT WOORDEN UIT DE WERELD VAN DE MOLENAAR EN VAN SPREEKWOORDEN, ZOALS WIE HET EERST KOMT HET EERST MAALT. DAT BLIJKT WEER ALS WE KENNISMAKEN MET DE WALDERVEENSE MOLEN, GELEGEN IN HET LUNTERSE BUURTSCHAP WALDERVEEN.

Voor wie het niet weet: Walderveen ligt ten noordwesten van Lunteren, tussen Renswoude en Barneveld. Het telt oorspronkelijk negen boerderijen én een molen met bijbehorend molenaarshuis. De ligging is strategisch op het belangrijke kruispunt van wegen die de reiziger naar Renswoude, Barneveld, Lunteren of Amersfoort leiden. De molen is een markante blikvanger voor alle passanten, toen en nu. Vrijwillig molenaar Jan Bakker is twee dagen per week op deze molen te vinden. Hij is sinds 10 jaar molenaar. Tegenwoordig leidt hij ook molenaars op in het kader van het Gilde van Vrijwillige Molenaars en is provinciaal examinator. “Om het provinciaal examen te kunnen doen, moet je 150 uur op een molen hebben gewerkt, waarvan 30 uur op een andere molen. De opleiding duurt ongeveer anderhalf jaar, het gaat niet alleen om het laten draaien van de molen maar ook om zaken als het inschatten van het weer. Als je geslaagd bent voor het provinciaal examen, kun je landelijk examen doen en kan je overal draaien.”

Wat vindt Jan Bakker bijzonder aan het molenaar zijn? “Je ervaart hoe het vroeger was, de afhankelijkheid van het weer. Dan is er een tijd geen wind en kun je niet malen. Je afnemers zitten natuurlijk wél te wachten. In Nederland zijn gemiddeld maar 150 maalbare dagen per jaar, dus ik begrijp best dat ze al vroeg begonnen met het plaatsen van een hulpmotor voor met malen op windstille dagen.” Adres: Renswoudsestraatweg 26, Lunteren

MAAIKE 29

Wie denkt dat de huidige molen hier al eeuwen staat, heeft het mis. De huidige Walderveense Molen is gebouwd in 1895 en dus bijna 125 jaar oud. Molenmaker Wijnveen uit Voorthuizen tekende voor de bouw van deze stellingmolen. Deze vervangt een zogenaamde ‘standerdmolen’ die sinds 1566 op deze plek heeft gestaan. De ‘nieuwe’ molen is de eerste 80 jaar in bezit van diverse telgen uit de familie Mulder, vanaf 1975 is de gemeente Ede de trotse bezitter van dit werkende erfgoed. De molen is uniek, omdat hij in 1911 - na blikseminslag en brand - is herbouwd uit slooponderdelen. Zo is de stenen voet uit 1895, het lijf dateert van 1801 en de kap is uit 1870. Jan Bakker: “We weten dat de stijlen van het houten achtkant uit 1790 stammen en uit Noordoost Polen naar hier zijn verscheept. Als je goed kijkt zie je dat er van alles op de balken is geschreven, welke molenaars wanneer gemaald hebben.” In en rond de molen is geschiedenis geschreven, bijvoorbeeld in de Tweede Wereldoorlog toen er onderduikers uit Wageningen in de molen werkten en tegelijkertijd de Duitsers vanaf de molen de Renswoudsestraatweg bewaakten.PARTNERS IN WONEN H OR A B A R N E V E LD B R E N GT EENHEID IN OUTDOOR, INTERIOR EN SL EEPI NG

Gespecialiseerd in

klanten

“Maar uiteindelijk zijn we gespecialiseerd in klanten”, merkt creatief directeur Matthias Bruinekreeft op. “We zijn geen verkopers van meubels, maar vertalers van wensen. Onze collectie is gericht op het hoge segment, klanten zijn liefhebbers van design. Mensen die blij worden van bepaalde merken en ontwerpstijlen. Wij combineren al het moois van diverse designers in één sfeer die overloopt van binnen naar buiten. Juist het creëren van balans en eenheid in en om een woning is wat wij graag doen”.

MAAIKE 31

HET IS BEPAALD GEEN ALLEDAAGSE ZAAK, HORA IN BARNEVELD. AL BIJ DE OPRICHTING IN 1999 ONDERSCHEIDDE HET BEDRIJF ZICH DOOR TUINMEUBELEN EN BEDDEN TE COMBINEREN. OM VERVOLGENS IN 18 JAAR TE EVOLUEREN TOT EEN LANDELIJK EN ZELFS INTERNATIONAAL TOONAANGEVENDE SPECIALIST IN OUTDOOR, INTERIOR EN SLEEPING.


Van Harn Wekerom:

16.000 m 2 INSPIRATIE VOOR TUIN EN TERRAS ‘Nee verkopen’. Als er iets is waar Dirk de Vries van Van Harn Bestratingsmaterialen een hekel aan heeft, dan is het wel klanten teleurstellen. Daarom heeft hij werkelijk alles op het gebied van sierbestrating en natuursteen samengebracht op een 16.000 m 2 groot terrein in Wekerom. “Het mooie is dat we ruimte hebben om groot in te kopen, ook partijen. Dat levert soms veel lagere prijzen op voor klanten”. Wie een wandeling maakt over het terrein, kan het beste eerst de showtuin inlopen. Hier komt de bezoeker vanzelf op ideeën voor bestrating van oprit, tuin of het eigen erf. Op aansprekende wijze zijn betontegels, natuursteen, klinkers en gebakken sierbestrating gepresenteerd. Op speelse wijze komen ook aanvullende producten als grind, split, (water)ornamenten, tuinbeelden en stapelblokken aan bod. Voor tuinverlichting is een fraaie In-lite presentatieruimte. Vervolgens valt de bezoeker op het enorme buitenterrein van de ene verbazing in de andere. Kinderkopjes, oude gebakken klinkers, keien en zwerfkeien, stukken natuursteen: het ligt er allemaal. Hier vindt iedereen

de gewenste bestrating en tuindecoratie. En dan zijn er ook nog de nodige restpartijen voor mensen die wél de beste kwaliteit willen, maar graag voor een scherpe prijs. “Kom zelf maar eens kijken”, nodigt Dirk de Vries de lezers van Maaike Magazine uit. Aanbevolen!

Van Harn Bestratingsmaterialen, Edeseweg 19a, 6733 AA Wekerom, 0318-653410, www.vanharn.nl

VAN HUNNIK & KOK ADVOCATEN

HUURRECHT | ARBEIDSRECHT | FAMILIERECHT | INCASSO’S ERFRECHT | VERBINTENISSENRECHT

Van Hunnik & Kok advocaten is een jong, fris kantoor, gevestigd te Ede met advocaten die jarenlange proceservaring hebben. Het staat zowel ondernemingen als particulieren bij in handelszaken en familiezaken. Van Hunnik & Kok advocaten richt zich op het arbeidsrecht, huurrecht, verbintenissenrecht, het incasseren van geldvorderingen, personen- en familierecht en het erfrecht. Van Hunnik & Kok advocaten biedt praktisch, persoonlijk juridisch advies en juridische bijstand. We leren uw situatie graag tot in detail kennen en komen zodoende samen met u tot een oplossing die wérkt, ook op langere termijn. Dankzij onze specialismen en kennis van tal van branches zijn we u juridisch van dienst op uiteenlopende terreinen. We delen onze kennis met u en investeren graag in een duurzame relatie. Kom vrijblijvend kennismaken met Van Hunnik & Kok advocaten. U vindt ons aan de Max Planckstraat 21 te Ede.

Max Planckstraat 21 | 6716 BD Ede | T 0318 24 81 24 | F 0318 89 02 48 info@vanhunnikenkok.nl | www.vanhunnikenkok.nl

Van Hunnik & Kok advocaten Max Planckstraat 21, 6716 BD Ede, info@vanhunnikenkok.nl, 0318 24 81 24


Wie de showroom aan de Anthonie Fokkerstraat in Barneveld binnenstapt, ziet exclusieve interieurs, van woonkamer en slaapkamer tot de buitenruimte. Medewerkers presenteren de mogelijkheden en visualiseren die in een 3D-ontwerp. Bruinekreeft: “We hebben merken en designs die niet overal liggen en letten scherp op wat we presenteren. Ontwerpers denken soms ver weg van de consument. Maken producten die wringen bij klanten. Wij selecteren producten op drie aspecten: een unieke, tijdloze uitstraling, duurzaamheid en comfortabel, praktisch gebruik”.

Eén van de meest in het oog springende merken is Minotti. De meubels van dit Italiaanse huis behoren tot de wereldtop in luxe interieurdesign. Voor deze interieurs rijden liefhebbers uit heel Nederland en daarbuiten naar Barneveld. “Minotti heeft dezelfde visie als wij: living, slaapkamer en buitenruimte vormen een eenheid”.

MAAIKE 33

MINOTTI


HEIDEWEEK H E I D E WE E K 2017: VA N VRIJDAG 1 8 T/M ZATERDAG 2 6 AUGUSTUS

Een week van

negen dagen SOMMIGE WEKEN MOGEN WEL LANGER DUREN DAN ZEVEN DAGEN. NEEM DE HEIDEWEEK IN DE GEMEENTE EDE, DIE WORDT ZÓ GEWAARDEERD DOOR ORGANISATOREN, INWONERS EN BEZOEKERS DAT ÉÉN WEEK NIET VOLDOENDE IS OM HET OVERVOLLE PROGRAMMA IN TE STOPPEN. DIT JAAR ZIJN ER OPNIEUW NEGEN DAGEN VOL CULTUUR, SPORT, SPEL, MUZIEK EN VOORAL… FEEST!

Hoe dichterbij de Heideweek komt, hoe drukker de dames zijn.


foto Arie van Hensbergen

Dit jaar is de Heideweek van vrijdag 18 tot en met zaterdag 26 augustus. Het evenement is een mengelmoes van oude tradities en nieuwe events. Vaste waarden zijn bijvoorbeeld de Vlegeldag Bennekom en de Oud Lunterse Dag. “Het is een feestweek voor en door iedereen in de gemeente Ede. Er is voor elk wat wils, wie of wat je ook bent. Je kunt meedoen aan een hardloopwedstrijd, maar ook een dancefestival bezoeken. En voor kinderen zijn er talloze activiteiten, zoals een kinderfestival en op verschillende dagen en plaatsen kindervrijmarkten. Alle evenementen worden georganiseerd en begeleid door ruim duizend vrijwilligers. Zonder hen zou er geen Heideweek zijn”, vertelt Annet Florijn, sinds 6 jaar bestuurslid en verantwoordelijk voor de PR en communicatie. Het nieuwe programma staat op www.heideweek.nl.

foto Arie van Hensbergen

KONINKLIJKE ALLURE foto Martijn Dijkema

foto Bert Vos

MAAIKE 35

Ieder jaar vindt de verkiezing van een Heidekoningin en Heideprinses plaats, een traditie die teruggaat tot de eerste editie van 1935. Er bestaat voor deze eervolle functie een sollicitatieprocedure. In het eerste kwartaal kunnen kandidaat-royals solliciteren voor een functie in het volgende jaar. “Er zijn geen harde voorwaarden”, vertelt Annet Florijn, “maar het is wel prettig als je de regio kent. En we zoeken vrouwen tussen de 18 en 35 jaar. Op de maandag na de Heideweek maken we de volgende koningin en prinses bekend. Verkijk je trouwens niet op die functie hoor, hoe dichterbij de Heideweek komt, hoe drukker de dames zijn. Het gaat maar zo om 50 optredens per jaar en tijdens de Heideweek zijn ze fulltime in touw.” De maandag na de Heideweek is er traditioneel een bedankavond voor vrijwilligers.


WIJ ZIJN LICHTKUNDE. EXPERTS IN HET CREËREN VAN LICHT EN SFEER.

“Op basis van onze wensen, duurzaam, energiezuinig en modern en een fijne samenwerking heeft Jaco Goudriaan van Lichtkunde een mooi lichtplan ontworpen en de duurzame (design)verlichting geleverd.” – Eigenaar nieuwbouwproject Lunteren

Kauwenhoven 38 Lunteren www.lichtkunde-advies.nl


ONS ACTUELE WONINGAANBOD Vrijstaande villa met praktijkruimte Lunteren Bosrand 37

Op e e n va n de mooiste pl ekken va n Lunte re n staat deze in 2009 g e bouwde v rijstaa nde vil la met p rakt ijkrui mte, v rijstaande garage e n ca rp ort . De woni ng is gel egen i n e e n bosrijke omg ev ing met to ch alle voorzi e ni ng e n op ko r te afstand. He t g e he e l is g e bouwd in Bel gische st ijl me t hoogwaa rdi g e mater ial en e n be schi kt ove r alle denkbare luxe. He t p e rce e l is 2 . 600 m² gro o t.

Vraagprijs: € 1.495.000,- k.k.

Ruime tussenwoning met berging Lunteren Klokkegat 31

Vraagprijs: € 259.000,- k.k.

MAAIKE 37

Aa n de mooi e oostka nt van Lun te re n staat deze leuke, zeer r uime tusse nwoni ng me t be rging. De wo ni ng is g e le g e n i n e e n kindvr iendelijke woonw ijk me t speelplaats o p korte a fsta nd. Ook zijn de bo ssen bi nne n e nke le loopm in uten te bere i ke n waa r he e rlijk g ewandel d kan worde n. He t p e rce e l is 173 m² gro o t me t e e n achte rtui n g el egen o p het zui dooste n.


Kasten op maat?

PVC-vloeren?

Het concept van onze kasten is eenvoudig: u bepaalt alles zelf. Door kleur en stijl af te stemmen op uw wens, passen onze kasten op elegante wijze in uw interieur. Ons team staat klaar voor vakkundig advies en eventueel montage.

PVC-vloeren zijn comfortabel en praktisch in het gebruik. Door de waterbestendigheid kunnen ze worden toegepast in vochtige ruimtes en zijn ze makkelijk te reinigen. Geschikt voor vloerverwarming en vloerkoeling. Hoge slijtvastheid. De designvloeren bieden daarmee optimale vloeroplossing. Kwaliteitsmerken voor scherpe prijzen zoals TFD 0,7 mm toplaag voor â‚Ź 51,00 per m2, incl. egaliseren en leggen.

Edeseweg 117 | 6732 DA Harskamp | T 0318-45 65 95 | E info@wimvandenbrinkenzn.nl

www.wimvandenbrinkenzn.nl

Openingstijden: Maandag t/m donderdag Vrijdag Zaterdag Ma. di. do. dagavond

8.00-17.30 uur 8.00-17.00 uur 8.00-15.00 uur 19.30-21.30 uur

Meikade 25 6744 TA Ederveen Tel. 0318 - 487198 Mob. 06 - 22370769 Fax 0318 - 487153 info@lokhorst-hoveniers.nl

lokhorst-hoveniers.nl


PLAATSELIJK TALENT

Op jacamera cht met de

FOTO’ S : M A R K VA N VELDHUIZEN NATUURFOTOGRAFIE.

OP JACHT OM DIEREN TE SCHIETEN. MARK VAN VELDHUIZEN UIT LUNTEREN DOET HET MET VEEL PLEZIER. NEE, HIJ VERTREKT NIET VOOR DAG EN DAUW MET EEN DUBBELLOOPS WINCHESTER JACHTGEWEER, MAAR SLECHTS GEWAPEND MET EEN CAMERA. BEELDSCHONE

MAAIKE 39

NATUURFOTO’S ZIJN DE TROFEEËN DIE HIJ MEE NAAR HUIS NEEMT.Verstild ochtendlicht

MAAIKE 41

De argeloze wandelaar of ruiter in de Veluwse bossen zal Mark van Veldhuizen niet snel tegen het lijf lopen. De fotograaf is het liefst op de rand van nacht en dag aan het werk. Hij heeft een voorliefde voor tegenlicht. “Dode beukenblaadjes die nog aan de takken zitten, lichten ‘s ochtends fel oranje op in het volle tegenlicht van de laagstaande winterzon. Als het dan windstil is, verschijnen er prachtige zonneharpen. Kijk, daar zie ik de hand van de Schepper in”.


EĂŠn dag gratis een fiets testen:

Bezoek onze nieuwe winkel in Barneveld

Fietstestdag.nl

1.000 m2 fietsplezier!

64 pagina’s

Fietsplezier In het nieuwe fietsbelevingscentrum van Jansen 2wielers in Barneveld is het uitzoeken van een fiets een echte beleving. Ook in Bennekom voorzien we u van passend fietsadvies. Laat

Gratis af te halen in onze winkels

u adviseren en kom testen. Wij helpen u graag!

Onze merken

BARNEVELD

BENNEKOM

t 0342 422 148 e barneveld@jansen2wielers.nl

t 0318 742 023 e bennekom@jansen2wielers.nl

Livingstonestraat 9B

Molenstraat 49

www.jansen2wielers.nl


Veluwsch natuurschoon “Ik heb een passie nodig en ben graag buiten. In het verleden lag mijn interesse bij bergsport, maar dat werd met een gezin lastiger. Toen ben ik begonnen met natuurfotografie. Dat is hier in Lunteren makkelijk met alle bossen in de omgeving. Een cursus heb ik niet gevolgd, wél veel adviezen gekregen van andere fotografen op internet. En gaandeweg wordt je kennis van fotografie en apparatuur steeds beter”. Je mag Mark van Veldhuizen gerust een natuurtalent noemen. Zijn foto’s wonnen al diverse prijzen in landelijke en internationale fotowedstrijden, zoals de Lowlands Foto Contest en De Groene Camera. Bewoners van Lunteren en omgeving kennen zijn beelden uit de Lunterse Krant, waarin hij regelmatig publiceert. Roots Magazine maakte een reportage over zwarte spechten met beelden van de Lunteraan. Wie wel eens in de wachtkamer van dr. Kasbergen zit, ziet complete wanden met prachtige natuurbeelden. En inmiddels geeft Mark regelmatig presentaties voor kerken en verenigingen: “Het is leuk om kennis te delen aan de hand van mooie beelden”.

“Daar wil ik in de toekomst verder mee. Ik denk na over een website om werk voor aan de muur te verkopen”, vertelt Mark, die in het dagelijks leven vrachtwagenchauffeur bij Havé Lunteren is. Een overstap naar beroepsfotograaf is voor hem geen optie en niet alleen omdat er al zo veel van zijn. “Ik fotografeer voor het maken en het meemaken. Ik wil prachtige foto’s maken en tegelijk iets meemaken in de natuur. Ontmoetingen met wild heb ik vaak genoeg, maar went nooit. Dat blijft iedere keer bijzonder. Ik wil daarvan blijven genieten zonder te moeten presteren. En als ik een keer geen zin heb, wil ik lekker thuis kunnen blijven”. Mark rijdt bij voorkeur ook geen 100 kilometer om op een plek te fotograferen. “Mijn hart ligt op de Veluwe”. Wat de kunst van natuurfotografie is, naast veel fotografiekennis? “Geduld om urenlang te wachten, wachten, wachten op dat ene moment van die ene seconde. En kennis van het onderwerp, dat telt ook. Dieren zijn enorm schuw, dus ook de camouflage moet perfect zijn”, vertelt Mark van Veldhuizen. “En een goed oog voor het landschap, dat telt ook mee. De achtergrond van een foto is zó bepalend, vaak zelfs net zo belangrijk als het onderwerp zelf. Een koolmees is een koolmees, maar in een mooie setting krijg je een echt prachtig plaatje. Soms ben je weken bezig met een serie, zoals met de vliegende eekhoorns”.

MAAIKE 43

HIJ IS EEN RELATIEVE NIEUWKOMER IN DE WERELD VAN NATUURFOTOGRAFEN. PAS ACHT JAAR GELEDEN VERRUILDE MARK VAN VELDHUIZEN ZIJN BERGSCHOENEN VOOR EEN CAMERA.


ONS ACTUELE WONINGAANBOD Ruim appartement in het centrum van Lunteren Lunteren Molenparkweg 2C

Mi dde n i n he t leve ndige cen tr um va n Lunte re n li g t di t zeer r uime ap pa rte me nt me t apa r te berging en pa rke e rplaats. He t appar temen t is onde rde e l va n ‘De Vijver ho f ’ en is ci rca 1 30 m ² g root . Wat direct o pvalt is he t ze e r rui me en vr ije ter ras va n maa r li e fst 80 m². Het appar teme nt be schi kt ove r 2 slaapkamer s e n is he e rlijk li cht door de diver se dakra me n.

Vraagprijs: € 325.000,- k.k.

Charmante, royale villa met ruime tuin Lunteren Molenweg 16

Op een perceel grond van 3.998 m² staat deze luxe en royale villa met kantoor en vrijstaande garage. De charmante villa is in 2010 gebouwd en is van alle gemakken voorzien. Aan de achterzijde is een heerlijke ruime tuin met gazon en boomgaard waar het heerlijk van het buitenleven genieten is. Kortom, een heerlijk familiehuis waar wonen en werken perfect op elkaar afgestemd is!

Vraagprijs: € 1.500.000,- k.k.


ONS ACTUELE WONINGAANBOD Onderkelderde vrijstaande villa Lunteren Reigerlaan 3

Aa n e e n va n de mooiste lanen van Lunte re n tusse n de bossen en de we i la nde n li g t deze g eheel o n de rke lde rde v rijstaa nde vil la met i npa ndi g e ga rag e. Deze bijzo ndere v i lla is g e le g e n op e e n zo n n ig per ce e l va n 1 . 2 2 4 m ². Door de diver se te rrasse n is e r alt ijd e en l ekkere p le k te v i nde n om va n de r ust en het ui tzi cht te g e ni e te n. I n to taal zijn er 5 slaap ka me rs e n e e n wo o no pper vlakte va n ci rca 2 08 m ².

Vraagprijs: € 795.000,- k.k.

Vrijstaande woning aan het Luntersche Buurtbosch Lunteren Van den Hamlaan 2

Vraagprijs: € 439.000,- k.k.

MAAIKE 45

He t Lunte rsche Buurt bo sch als voortui n is ni e t voor e l ke wo n ing we gg e le gd. Deze v rijstaande wo ni ng me t ga rag e he e ft dat echter we l g e t roffe n. Op e e n perceel gro nd va n 460 m² me t e e n ac hter tuin o p he t zui dwe ste n kunt u al tijd ergens g e ni e te n. De woni ng b eschikt over 3 slaap ka me rs e n he e ft mo o ie le e fve rt re kke n. He t ce n tr um l igt o p korte a fsta nd va n de wo n ing.


ONS ACTUELE WONINGAANBOD Luxe penthouse met garage Lunteren Dorpsstraat 6B

Op loopa fsta nd va n het gezel l ige ce nt rum va n Lunte re n l igt dit i nstapkla re, g e he e l g e renoveerde pe nt house me t e i g e n garage. Doordat e r aa n e lke zij de van het pe nt house e e n balkon is gel egen kunt u alt ijd e rg e ns van de zo n g e ni e te n. He t ap pa rte men t beschikt ove r twe e slaapka me rs. Do o r de ce nt rale li gg i ng zijn d e diver se ui tvalswe g e n sne l te bereiken .

Vraagprijs: € 450.000,- k.k.

Fraaie vrijstaande woning met garage Lunteren Barneveldseweg 41

L a nde lijk e n aut he nt i ek zijn twee ke rnwoorde n di e deze vr ijstaande woni ng i n boe rde rst ijl met garage omschrijve n. Naast de wo n ing staat e e n v rijstaa nde, royale garage. Deze is g e schi kt voor dive rse do el einden . De dorp e n Lunte re n e n Bar nevel d zijn op korte a fsta nd gel egen . Om de woni ng is e e n f raaie tuin aa ng e le gd me t ve rschil l ende te rrasse n. He t pe rce e l is 1.135 m² g root .

Vraagprijs: € 649.000,- k.k.


ONS ACTUELE WONINGAANBOD Vrijstaande villa met dubbele garage Woudenberg Zeisterweg 17

Ne t bui te n de be bouwde ko m nabij he t He nschote rme e r staat deze keuri g onde rhoude n v rijstaande wo n ing me t dubbe le ga rag e e n bijgebouw. Rondom de woni ng is een smaakvo l le tui n aa ng e le gd. He t perceel heeft e e n g root te va n 5. 91 0 m². Het royal e bijg e bouw is voor dive r se do el ein de n g e schi kt . I n totaal zijn er 7 ka me rs waa rva n 5 slaapkamer s.

Vraagprijs: € 849.000,- k.k.

Hoekwoning dichtbij het centrum Otterlo Feenstraweg 26

Vraagprijs: € 285.000,- k.k.

MAAIKE 47

Aa n e e n rust i g e st raat is deze hoe kwoni ng me t v rijstaande garage g e le g e n. De dag e lijkse vo o r zien in g e n i n he t ce nt rum va n Otter l o zijn op korte a fsta nd. De ac hter tuin is he e rlijk rui m e n g e le g en o p het we ste n e n is onde rhoudsar m. Het p e rce e l is 294 m² g root en biedt g e noe g pa rke e rrui m te. Er is no g een 2 e e tag e aa nwezi g waa r o p eenvoudi g e w ijze slaap ka me rs gereal iseerd kunne n worde n.


LUNTERSE KRANT

paper One man

Solist Henk de Rooy staat midden in de samenleving OF HENK DE ROOY, MAKER VAN DE LUNTERSE KRANT, EENZAAM IS? “NEE”, IS ZIJN CONCLUSIE HALVERWEGE HET VRAAGGESPREK DAT WE MET HEM HEBBEN IN HET REDACTIEKANTOOR AAN DE REEËNLAAN. “WEL EEN SOLIST. IK GA GRAAG MIJN EIGEN GANG, KAN GOED ALLEEN ZIJN. JA, DAAR DOE JE MIJ EEN GROOT PLEZIER MEE, MIJ MIJN EIGEN GANG LATEN GAAN”.


Voorl o pi g bl i j f ilkekkerdeLuntdoen.erse. Krant

Wat dat betreft heeft hij het in zijn werk getroffen. De Rooy mag in vrijwel volkomen vrijheid en onafhankelijkheid de wekelijkse Lunterse Krant samenstellen. Hij doet verslag van gebeurtenissen, maakt foto’s, redigeert aangeleverde kopij, verzorgt de lay-out en zorgt ervoor dat de advertenties er goed in komen te staan. Waar cabaretiers soms een one-man-show geven, vervaardigt De Rooy een one-man-paper. “Het liefst zou ik ze ook nog zelf bezorgen”. “Ik breng het kleine nieuws”. Zo karakteriseert Henk de Rooy ‘zijn’ Lunterse Krant. “Als de kat van de buren is weggelopen, is dat nieuws. En als ‘ie terug gevonden wordt ook.” Van misdrijven en ernstige ongelukken valt zelden iets te lezen in de wekelijkse uitgave, die in het weekend op de mat valt. “Politieberichten plaats ik negen van de tien keer niet. Niet omdat ik het niet wil, maar omdat ze weinig toevoegen. Ik maak een wekelijkse krant, mensen hebben deze berichten vaak al via andere kanalen gehoord. En bovendien: betrokkenen zitten er meestal niet op te wachten”. Dat er soms een foutje in de krantenkolommen sluipt, nemen zijn lezers graag voor lief. Die weten dat Henk er voor de vulling alleen voor staat. “Af en toe zegt iemand: Henk er staat een fout in de krant. Dan luidt mijn antwoord: Oké, dan heb je ‘m dus gelezen.”

Lunteranen kunnen zijn - anders over. Er gebeurt hier genoeg voor een eigen krant, was hun mening. Ze hebben mij benaderd om deze te maken. Ik ben in het diepe gesprongen, maar het lukt al zeventien jaar om wekelijks een krant te maken. Er is nog nooit een krant niet verschenen”, aldus De Rooy, die de dikke Kerstuitgave 2016 laat zien. “Als die uit is, neem ik twee weken vakantie”.

MIJMERINGEN Opvallend genoeg is krantenman De Rooy geen inwoner van Lunteren. Hij woont in Ede en is net – na dertig jaar! – gestopt als begeleider bij de Barneveldse korfbalvereniging ODIK. In zijn vrije tijd zet hij diverse weekenden per jaar koers naar Noord-Groningen. Dan zoekt hij de stilte op in het weidse landschap achter de dijken van de Waddenzee. Zijn vaste bed & breakfast is uitvalsbasis voor ontdekking van dit door menigeen als saai en leeg betitelde gebied. De Rooy vindt er evenwel de rust en inspiratie voor wat hij noemt ‘mijmeringen’. Dat kunnen gedichten zijn, foto’s of een combinatie van beide.“Ik verzamel ze in een eindejaarsboek dat ik vrienden en kennissen aanbied.”Zijn vrije werk kijkt verder dan naar de natuur alleen. “De windturbines in de Eemshaven zijn prachtig. Nee, dat is geen horizonvervuiling, ik vind het de landmarks van onze tijd. Wat de kerktorens vroeger waren. Die kerkjes in Noord-Groningen, daar zou ik trouwens ook nog eens iets mee moeten doen…”. En zo loopt Henk met een hoofd vol ideeën en plannen voor de komende jaren rond. “Maar voorlopig blijf ik de Lunterse Krant lekker doen. Hoelang? Wat mij betreft nog zeker een jaar of vijf.”

IN HET DIEPE De Lunterse Krant is in het jaar 2000 gestart op initiatief van Lunterse ondernemers. De BDU was al in 1992 gestopt met een eigen uitgave voor Lunteren. “Die was commercieel niet interessant genoeg, vonden ze. Nou, daar dachten ondernemers van de OLO - eigenwijs als

zizonder t en ziwoorden j gaat de aandacht snelle beroerinaarngen ogen onrust i g geri het nucht op ongemerkt wel h aast twerel rekt ded voorbij aan hen van het sociale alleen zonder woorden gaan zi j uitelkaar

MAAIKE 49

Soci a l medi a Tegenover elkaar


VAN EGDOM LUNTEREN BV

Géén luchtkastelen,

wél een goed hypotheekadvies! Bij heel wat banken en hypotheekverstrekkers is de

en financieringen. Persoonlijke aandacht

keuze beperkt: zij adviseren een select aantal

voor u als klant staat centraal. U communiceert

hypotheken. Daarom kiezen steeds meer mensen

niet met een telefoonstem of een website, maar

voor een onafhankelijk adviseur, een specialist die

met een betrokken adviseur.

vrij kan kiezen uit de aanbiedingen van tientallen geldverstrekkers. En zo voor de klant de voordeligste

Meer informatie of gewoon eens een goed gesprek over

hypotheek selecteert.

uw hypotheek? Neem contact op met Marc Boer, telefoon 0318-573833. Hij maakt graag tijd vrij om te

Zo’n adviseur is Van Egdom Lunteren, een financieel

praten over uw wensen en dromen. En geeft vervolgens

adviesbureau met meer dan 25 jaar ervaring.

een eerlijk advies over alle mogelijkheden en

Voor zowel ondernemers als particulieren vinden wij

onmogelijkheden. Dit laatste is belangrijk, want aan

maatwerk oplossingen voor hypotheken, verzekeringen

luchtkastelen heeft u niets, aan een gedegen advies wel!

Wij nodigen u uit om onze internetsite te bezoeken: www.egdom.nl Voor meer informatie: 0318-573833

Verzekeringsadviesbureau Van Egdom Lunteren B.V. Hoofdweg 8, 6744 WL Ederveen hypotheken@egdom.nl


ONS ACTUELE WONINGAANBOD Charmante woning met garage Lunteren Wuitekampweg 11

Aan een rustige woonstraat met alleen bestemmingsverkeer, aan de zuidkant van Lunteren gelegen, mogen wij u deze goed onderhouden, charmante vrijstaande woning met vrijstaande stenen garage te koop aanbieden. Rondom de woning is een royale, fraai aangelegde en onderhoudsvriendelijke tuin. In de tuin zijn twee sfeervolle veranda’s met buitenhaarden aanwezig. Het perceel is 535 m 2 groot. Kortom een heerlijke woning waar u zo in kunt!

Vraagprijs: € 525.000,- k.k.

Vrijstaande woning met dubbele garage Ede Fransesteeg 12

Vraagprijs: € 675.000,- k.k.

MAAIKE 51

Vrij gelegen tussen Lunteren en Ede staat deze fraaie vrijstaande woning met dubbele garage en diverse bijgebouwen. De woning heeft een heerlijk vrij uitzicht over de weilanden. De royale en fraai aangelegde tuin rondom de woning beschikt over een paardenwei en diverse zon- en schaduwplekken waar u heerlijk kunt genieten van de zon en de omgeving. Het perceel is 4.115 m² groot.


VOOR ALS HET GOED EN GOEDKOOP MOET ZIJN!

Keramische vloertegels Keramische wandtegels Mozaïeken Natuursteen Vloerverwarming Lijmen en profielen PVC lijm vloeren PVC klik vloeren Laminaat vloeren MDF plafonden wandpanelen HDF plafonden wandpanelen Doorlopend actiepartijen tegels op voorraad

T

OPEN: MAANDAG T/M VRIJDAG 8.30 - 17.30 UUR EN ZATERDAG VAN 10.00 - 16.00 UUR

H

Tege Meu 674 Tel. Fax E-m Inte

V

Tegelhal Verschuur Tegelhal Verschuur BV Meulunterseweg 35 6741 HL Lunteren Tel. 0318 - 48 27 71 Fax 0318 - 48 11 89 E-mail tegelhal@verschuur.nl Internet www.verschuur.nl

Ope Ma Zate


ONS ACTUELE WONINGAANBOD Nieuw te bouwen woningen met garage Kootwijk Blaupot ten Catehof In het prachtige dorp Kootwijk, aan een gezellige straat, wordt een twee-ondereen-kapwoning gerealiseerd. Kootwijk is gelegen te midden van de bossen en naast het Kootwijkerzand. Ook de dagelijkse voorzieningen zijn op korte afstand te bereiken. De woningen zullen opgeleverd worden met garage en hebben enkele mooie details. Zo geeft de mansarde kap veel inhoud in de woning waardoor er mooie ruimtes zullen ontstaan. Inbreng in de indeling is mogelijk.

Koopsom vanaf: € 375.000,- v.o.n.

Fraaie villa in jaren ’30 stijl Lunteren Hillegondalaan 2

Vraagprijs: € 849.000,- k.k.

MAAIKE 53

Aan de mooie oostkant van Lunteren staat deze fraaie villa met veranda in jaren ’30 stijl met souterrain onder de gehele woning. Achter op het perceel van 617 m 2 staat de vrij staande garage. Zowel de villa als de tuin verkeren in perfecte staat en zijn tot in de puntjes verzorgd. Deze ruime gezinsvilla staat op een heer lijke plek op slechts enkele meters van het Luntersche Buurtbos.


Dé vanalle Nederland Wij houtbouwspecialist hebben geen showroom omdat producten op maa worden gemaakt, bel ons voor een vrijblijvende afspraak.

Veranda’s • Schuren/Garages • Bergingen/Afdaken • Carports • Schuttingen • Vlonders/Pergola’s • Overige

Van den Berg Houtbouw 2UTTENBEEKLAAN s !: (ARSKAMP 4EL s INFO VANDENBERGHOUTBOUW NL WWW VANDENBERGHOUTBOUW NL Stroe Allee 6 6732 EZ Harskamp • Tel. 06-22220363 info@vandenberghoutbouw.nl www.vandenberghoutbouw.nl

Showroom bezichtigen bel 06-22220363

exclusief

Van Zon & Partners. Uw specialist in Hypotheekadvies. Van Zon & Partners Financieel Advies B.V. is een professioneel en dynamisch bedrijf dat is gespecialiseerd Wij hebben geen showroom omdat alle producten op maat in financiële dienstverlening. Van Zon & Partners biedt worden gemaakt, bel ons voor een vrijblijvende afspraak. persoonlijk financieel advies, in het bijzonder aan particulieren, zelfstandig ondernemers en directeur

Van den Berg Houtbouw

grootaandeelhouders (DGA’s). Bij ons staat de cliënt centraal. Aandacht is ons credo.

2UTTENBEEKLAAN s !: (ARSKAMP 4EL s INFO VANDENBERGHOUTBOUW NL WWW VANDENBERGHOUTBOUW NL

Haagsteeg 4, Wageningen (0317) 35 68 68 Franklin Mahulete

Hypotheken

Financiële planning

Vermogensopbouw

info@vanzon-partners.nl www.vanzon-partners.nl

Verzekeringen


ONS ACTUELE WONINGAANBOD

Ederveen, Munnikebeek Laatste kavel in plan ‘Munnikebeek’ in Ederveen! De kavel is 480 m² groot en ideaal gelegen met diverse uitvalswegen op korte afstand. Ook het dorp Ederveen is snel te bereiken voor de dagelijkse voorzieningen. Een ideale plek om uw droomwoning te realiseren!

Koopsom: € 229.500,- v.o.n.

Lunteren, Zandscheer kavel In plan ‘De Zandscheer’ is er nog één kavel beschikbaar van 580 m²! De kavel is heerlijk rustig gelegen tussen al het groen. Op deze kavel heeft u de vrijheid om geheel naar eigen wens uw woning te realiseren. Kortom, een locatie met vele mogelijkheden voor uw ideale woning!

Koopsom: € 289.000,- v.o.n.

Lunteren, Bisschopweg 29 Op een mooie lo cat i e s taat d eze p rach t i g e i n ni euw s taat verkerend e vi l la me t royaal b ij g e b ou w. He t g e heel heef t een v r ij e l i gg i ng me t p r ivacy e n is g e le g e n op een p erceel va n ci rca 1 .3 6 5 m ² . O p d e 1 e ve rdi e pi ng z ij n 3 slaap kame r s e n o p d e b e ga ne g ro nd is e r e e n ka n toorru im te.

Vraagprijs: € 869.000,- k.k.

Gras maaien, kanten trimmen of blad blazen, veel tuingereedschap zit met een snoer aan het lichtnet gekoppeld. En dat werkt prima, maar de bewegingsvrijheid is toch beperkt. Gelukkig heeft Bassa – dé specialist in (tuin)gereedschap voor particulieren, hoveniers en bedrijven – een draadloze oplossing. Het EGO Power+ systeem is even krachtig als benzine, maar dan zonder lawaai, gedoe met snoeren of dampen. Elk EGO Power-gereedschap heeft een Arc Lithium 56 V accu voor urenlang werkplezier. Bassa is al meer dan dertig jaar hét adres voor iedereen die aan de slag wil in de tuin, in het park of op het land. Naast verkoop van een zeer uitgebreide collectie tuingereedschap en tuinmachines is er een eigen werkplaats voor onderhoud en reparatie. Ervaren medewerkers zorgen ervoor dat u bij een defect snel weer aan de slag kunt. Van heel veel apparaten liggen onderdelen op voorraad. Bassa is dealer van topmerken als Husqvarna, Bosch, Simplicity en Sabo. Goorsteeg 19, 6741 TB Lunteren, www.bassalunteren.nl

MAAIKE 55

DRAADLOOS WERKEN IN DE TUIN… MET BASSA


Met recht

Eigenstijl

een

MET Z’N DRIEËN DOEN ZE DE INKOOP VOOR DE ‘GIFT AND LIVING’ WINKEL EIGENSTIJL WONEN IN BARNEVELD: EIGENARESSE WILMA VAN GINKEL, DOCHTER MANON EN ARINDA VAN GINKEL. DE LAATSTE IS GEEN FAMILIE, AL DENKT IEDEREEN VAN WEL. DE WOONWINKEL BESLAAT EEN OPPERVLAKTE VAN MAAR LIEFST 1.000 M 2 EN BIEDT EEN VEELKLEURIG ASSORTIMENT.


PARTNERS IN WONEN

Vanzelfsprekend geeft het team van Eigenstijl Wonen graag interieuradviezen: “Dat doen we bij voorkeur in de winkel. Klanten nemen regelmatig een tekening van hun woonruimte mee. Dan kunnen we in de winkel makkelijk mixen en matchen.”

VERLIEFD Eigenstijl Wonen heeft onder andere de merken Riverdale en PTMD in huis. “Maar ook meer onbekende merken”, vertelt Wilma van Ginkel. “Binnenkort zijn we exclusief dealer van Mysons kleinmeubelen. We hebben heel veel keuze, in onze webshop staat nog niet eens de helft van ons assortiment. Eigenlijk moet je de winkel zien om te begrijpen wat we bedoelen met ‘Eigenstijl’. Je kunt bij ons terecht voor een waxinelichtje tot een compleet interieur. Weet je, de meeste mensen raken direct verliefd op onze winkel!”

MAAIKE 57

“We verkopen echt alles voor het inrichten, van mokken tot banken”, vertelt Wilma van Ginkel. “Dat is zo gegroeid. In de winkel hebben we verschillende stijlkamers ingericht, bijvoorbeeld een eettafel met stoelen in verschillende stijlen en kleuren. Zo’n kamer is dan helemaal ingericht met vazen, potten en schilderijen. Elke twee maanden richten we de kamers opnieuw in.” Wie rondkijkt in de stijlkamers ziet veel bijzondere meubels en accessoires. “Van veel artikelen kopen we er maar een paar in, anders heeft iedereen hetzelfde in huis staan”. Verlichting is een specialiteit van Eigenstijl Wonen, weinig winkels bieden zo’n uitgebreide keuze in bijvoorbeeld landelijke- als industriële lampen. De collectie wisselt doorlopend. Ook de collectie lampenkappen is uniek in Nederland. “Zo hebben we kappen van één meter doorsnee”, vertelt Wilma. “Ze worden handgemaakt in Nederland, er is keuze uit meer dan 70 verschillende stoffen.”


“Uw hypotheek goed, snel en voordelig geregeld?”

ed!

Natuurlijk go

hypotheek LET OP! Wilt u een dit ge erin n? Ook zonder verzek n. ge or u verzor kunnen wij vo

O

ze Vraag naar on ven voor ie ar et nt re speciale nieuwbouw. TIP

Profiteer nu van de historisch lage hypotheekrente.”

Hypotheken Financieringen Oudedagsvoorzieningen Sparen

ok bij nieuwbouw wordt steeds vaker de keuze gemaakt voor een rieten dak, een slimme keuze met het oog op duurzaamheid.

Starter op de woningmarkt of doorstromen naar een grotere woning? Uw huis verbouwen of hypotheek oversluiten? Begin met een goed gesprek bij Van Ommeren Financieel Advies. Wij weten de weg in de financiële wereld en verzorgen graag uw hypotheek. Maak een afspraak voor een adviesgesprek. Verantwoord en voordelig!

Zo realiseerden wij in Brabant een bijzonder object, niet alleen het dak maar ook de gevels werden met riet gedekt. Het geheel kreeg een gouden randje toen we met deze opdracht de 1e prijs in de wacht sleepten voor ‘rietgedekt pand van het jaar 2015’. ‘Wij houden van ons vak en gaan geen uitdaging uit de weg.’ Henk-Jan, De Rietdekker BV

FINANCIEEL ADVIESBUREAU

Albert Plesmanstr. 2 | 3772 MN Barneveld | 0342 421 653 | www.vanommeren-fa.nl

WWW.DERIETDEKKER.NL EDERVEEN TEL 0318 570792

Sfeervolle tuinkamers

Inspiratieboek Vraag ‘m gratis aan op: www.wesselshoek.nl

25

jaar Kerkweg 17 Kootwijkerbroek • Telefoon: 0342 44 1729 info@wesselshoek.nl • www.wesselshoek.nl

Spelt Lunteren staat al generaties lang bekend als de kleine en persoonlijke tweewielerspeciaalzaak die vanaf 1927 gevestigd is aan de Barneveldseweg, precies tussen Lunteren en Barneveld in. Laat u in de winkel inspireren door kwaliteits-merkfietsen van onder andere Gazelle, Merida en Thompson. Bezoek ons of neem telefonisch contact op. Barneveldseweg 54 6741 LL Lunteren

0318 - 482384 info@speltlunteren.nl


ONS ACTUELE WONINGAANBOD

Harskamp, Laarweg 72

Lunteren, Edeseweg 21

Aa n een gezel l ig e s t raat i n Ha r ska mp s taat deze g e he e l o nd erkel d erd e 2 - o nd e r -1- kapwo n i ng me t e e n v rijstaa nde garag e en een hou te nsch uu r. O pval l e nd bij deze won ing is d e zee r d i e p e ach te r tu i n o p he t zui de n. He t geheel is g elege n o p e e n p e rce e l g ro nd va n 450 m².

In de nieuwe wijk ‘De Eekhoorn’ in Lunteren ligt een bouwkavel van 435 m² voor de bouw van een vrijstaande woning. De kavel wordt aangeboden inclusief bouwplan! Uiteraard is een eigen ontwerp ook mogelijk. De kavel is op een fraaie locatie gelegen op korte afstand van de dagelijkse voorzieningen. Inruil eigen woning is mogelijk!

Vraagprijs: € 369.000,- k.k.

Koopsom: € 299.000,- v.o.n.

Harskamp, Edeseweg 127

Lunteren, Hessenweg 83-81

Prijs nader overeen te komen.

I n de bosrijke omg ev i ng va n re creat i e pa rk ‘De Goudsbe rg ’ staat deze v rijstaa nde re creat i ewoni ng met i npa ndi g e be rg i ng. He t pe rce e l va n 465 m² l igt ro ndo m de woni ng, waa rdoor u zowe l zon- als schaduwpl ekken he e ft . De woni ng be schi kt ove r 3 slaapka mer s.

Vraagprijs: € 159.000,- k.k.

MAAIKE 59

In het bu itengebi e d tu s se n Ha r ska mp e n We ke rom staat d eze hal f v r ij s taa nd e wo n i ng me t d ive r se op stalle n . De won ing he e ft e e n he e r l ij k vr ij u i tz i ch t ove r de la nd erijen en is g e l e g e n o p e e n r u i m p e rce e l va n 990 m² . Voor d e dage l ij kse vo o r z i e n i ng e n b e n t u bi nne n e nkele m in u ten i n Ha r ska mp o f We ke ro m .


PAND MET EEN VERHAAL

Buiten

van

Anton en Helene HET IS IN DE 21e EEUW HEEL GEWOON: EEN RADIATOR DIE IS ONTWORPEN OM HANDDOEKEN AANGENAAM DROOG EN OP TEMPERATUUR TE HOUDEN. HEEL ANDERS IS DAT IN 1914 ALS DE BOUW VAN JACHTHUIS SINT HUBERTUS START. TOCH IS DIT BUITEN (NAAR ONTWERP VAN ARCHITECT H.P. BERLAGE) VOORZIEN VAN STANGEN WAAR WARM WATER DOOR STROOMT.

ZelBerl fs hetagebestontekwisorpen door


Voor wat betreft het ontwerp ligt de lat nog hoger. Het moet een kunstzinnige uitstraling krijgen, zo vindt met name Helene Kröller. En het moet de legende van Sint Hubertus, de patroon van de jacht, verbeelden. Hij was een zoon van de hertog van Aquitanië en was een woeste jager. Zo ging hij op Goede Vrijdag van het jaar 683 op jacht, wat bepaald oneerbiedig was. Toen hij een groot hert in het vizier had, keerde het hert zich naar hem toe en verscheen er een lichtend kruis tussen het gewei. Hij hoorde dat hij naar Lambertus van Maastricht moest gaan. Sint Hubertus is nu de patroonheilige van de jacht. Berlage laat zich inspireren door Engelse landhuizen en voorziet het jachthuis van een bibliotheek, rookkamer, boudoirs en een biljartkamer. De toren is een wens van de opdrachtgevers: zo hebben zij een weids uitzicht over de Veluwe en hun jachtgronden. Bijzonder is dat Berlage ook tekent voor de interieurs, de vijverpartij en het park. Zelfs het bestek is door de architect ontworpen. De voltooiing van jachthuis Sint Hubertus maakt hij niet mee als architect.

FOTOGRAFIE: HET NATIONALE PARK DE HOGE VELUWE

Onenigheden met Helene leiden eerst tot vertraging en uiteindelijk tot een breuk.

CHINEES Tegenwoordig is het jachthuis onderdeel van Stichting Het Nationale Park De Hoge Veluwe. Marketingcommunicatie medewerker Sabine Bootsma vertelt enthousiast: “Het is een prachtig gebouw, de geschiedenis ervan is met het Park verweven. Elke dag zijn er meerdere rondleidingen. We hebben veel buitenlandse bezoekers, de audioguide is zelfs in het Chinees. Ook bieden we speciale rondleidingen, bijvoorbeeld door de tuinen. Bij sommige kinderrondleidingen gaan onze gidsen zelfs verkleed.

MONDRIAAN & DE STIJL Voor wie zich wil verdiepen, elk jaar zijn er van november tot en met maart themarondleidingen. In 2016/2017 haakte de themarondleiding aan op het internationale 100 jaar De Stijl-thema. Sabine Bootsma: “Helene werkte nauw samen met Bart van der Leck, die lid was van De Stijl-groep. Hij heeft de kleurschema’s ontworpen, die zie je terug in de plafonds. We zorgen er altijd voor dat de liefhebbers van het Jachthuis aan hun trekken komen met deze rondleidingen. We bezoeken dan ook vertrekken die normaal gesproken gesloten blijven.” Het thema voor de themarondleiding 2017/2018 wordt binnenkort bekendgemaakt.

MAAIKE 61

En dit is maar één van de vele noviteiten die in het pronkstuk van opdrachtgevers Anton en Helene Kröller-Muller zijn verwerkt. Airconditioning, centrale verwarming en speciale luchtbehandeling om sigarettenrook uit de studeerkamer te verdrijven, zijn andere technische hoogstandjes. Alles is erop gericht om het wooncomfort zo gerieflijk mogelijk te maken.


ONS ACTUELE WONINGAANBOD Luxe villa in Belgische stijl nabij de heide Otterlo Sportlaan 29

Deze re ce nt i n Be lg isc he stijl gebouwde luxe v i lla is e en lust vo o r he t oog. De li gg i ng is zeer fraai, aa n de ra nd va n he t dor p o p sl echts 500 me te r va n de he i de en zandver stuiv i ng. Eye catche rs zijn de mo o ie e nt re e me t ha rdste ne n o ml ijsting e n de mooi g e brui kte handvo r m bakste ne n. He t g e he e l is gel egen op e e n p e rce e l va n 366 m² met de fraa i e achte rtui n op het westen .

Vraagprijs: € 649.000,- k.k.

Gerenoveerd helft van een dubbel woonhuis met garage Otterlo Arnhemseweg 10A

I n he t ha rt va n Ot te rlo staat deze cha rma nte onde r a rchitectuur gebouwde he lft va n e e n dubbel wo o n huis me t v rijstaa nde garage. De wo ni ng is i n 2 01 2 g e he e l gerenoveerd naa r deze t ijd e n is daardo o r keur ig onde rhoude n. He t p e rceel is 335 m² g root me t e e n achte rtuin gel egen op he t zonni g e we ste n . Het cen tr um me t alle dag e lijkse voor zien ingen is bi nne n e nke le mi nute n te bereiken .

Vraagprijs: € 395.000,- k.k.


RECREATIE

Badplaats

Lunteren

“GRANDIOOS”. ZO OMSCHRIJFT BADMEESTER DIRK VAN DER STARRE VAN BOSBAD LUNTEREN DE NATUUR IN HET GELDERSE DORP. DE TONGVAL WAARMEE HIJ HET WOORD ‘GRANDIOOS’ UITSPREEKT, VERRAADT METEEN ZIJN OORSPRONG. VAN DER STARRE IS GEBOREN IN DEN HAAG, WOONDE OP VERSCHILLENDE CONTINENTEN EN IS IN 2017 VOOR HET TWAALFDE JAAR ACTIEF IN HET BOSBAD. HIJ LEIDT MAAIKE WOONMAGAZINE ROND EN VERTELT VOL TROTS OVER HET UNIEKE ZWEMBAD.

Een zwembad anno 2017 moet voldoen aan een boekwerk vol regels over hygiëne en veiligheid. Van der Starre opent daarom de deur naar de machinekamer. Hier staan pompen filtertanks en een koolstoffilter opgesteld. De imposante apparatuur is afkomstig uit het voormalige Enkabad in Ede. “We controleren twee keer per dag het water uit ieder bad. Veel mensen denken dat er geen chloor in zit, maar dat is wel het geval hoor. Alleen, je ruikt het bij een buitenbad niet”. Elektronica meet de chloor- en pH-waarde van het water en ook de watertemperatuur wordt permanent bewaakt. “We garanderen 21 graden in het diepe bad, de ondiepe baden hebben voldoende aan zonnewarmte”. Frikandellen Wat ontbreekt in het Bosbad is een frituur. Hier zijn in tegenstelling tot vrijwel alle andere zwembaden in Nederland geen frites, kroketten en

frikandellen te koop. “Een bewuste keuze”, weet Van der Starre. “Laten we eerlijk zijn, frituur stinkt en je moet bovendien formeel voldoen aan de regels voor een horecabedrijf. We beperken ons tot ijs, drankjes en snacks zoals pizzapunten, saucijzen en tosti’s. Juist ja, producten die in een oven zijn op te warmen”. De verkoop is overigens in handen van de stichting Vrienden van Bosbad Lunteren. Deze actieve ‘club’ steunt het bad bij de aanschaf van apparatuur en voorzieningen.

BEETJE STRENG “Oh ja”, vertelt Van der Starre aan het einde van de rondleiding. “Wat je ook nog wel mag opschrijven is de gedachte dat we hier zo streng zijn. Dat klopt. We hebben regels en daar zitten we bovenop. Het is nodig voor de veiligheid van onze gasten. Die kunnen met een gerust hart hun kinderen hier achterlaten. Haha, we voeden de jeugd van Lunteren zelfs een beetje op hier”, lacht Van der Starre. “Zonder ‘alstublieft’ zeggen, mogen ze geen duikbril lenen”. Ook dit aspect van het unieke bad wordt gewaardeerd door de 25.000 bezoekers die er jaarlijks komen.

Compliment!

Iedere ochtend als Bosbad Lunteren zijn deuren opent, liggen de weides en zwembaden er ‘spik en span’ bij. Met dank aan de gasten, die volgens Dirk van der Starre hun lig- of zitplekje steeds schoner achterlaten. “In het verleden lieten mensen veel meer troep slingeren en waren we nog twee uur bezig met opruimen en schoonmaken. Het is mooi dat onze gasten nu alles veel schoner achterlaten, het opruimen is nu zo klaar. Compliment!”

MAAIKE 63

En uniek is het, Bosbad Lunteren. Dat begint al met de ligging, midden in de bossen, maar op een plek die zo open is dat het zonlicht alle ruimte krijgt om badgast en water te verwarmen. Het bad grenst aan het Lunterse Buurtbos en heeft Pinetum De Dennenhorst als achterbuur. Veel parkeerplaatsen zijn er niet. “Maar dat weten de zwemmers wel, die komen sportief op de fiets”, vertelt Van der Starre. In 2017 bestaat het bad 80 jaar. “Het is een familiebad, opa’s en oma’s komen er met kleinkinderen. Voor pubers is het minder aantrekkelijk, maar die komen later terug als ze zelf kinderen hebben”. Overigens zijn er ook na sluitingstijd altijd gasten in en rond het water. “Vogels halen etenswaren van de ligweides, eenden, kikkers en salamanders willen nog wel eens een duik nemen. En je ziet ook altijd eekhoorntjes op het gras”. Terwijl Van der Starre het vertelt scheert een schitterende libelle laag over het diepe bad.


W “

ELKOM IN ONS DROOMHUIS”. ANTOINETTE BAKKER

ONTVANGT MAAIKE MAGAZINE HARTELIJK IN HET

PENTHOUSE WAAR ZIJ EN HAAR ECHTGENOOT RENÉ VAN OORD WONEN. NOG WEL, WANT HET ZELDZAAM RUIME APPARTEMENT IN RESIDENTIE DE BIJSTERVELD AAN DE DORPSSTRAAT 6B IN LUNTEREN STAAT TE KOOP. “WE GAAN EEN NIEUWE DROOM VERWEZENLIJKEN”, VULT RENÉ AAN.


SERVICE IN BEELD R E N É VA N OOR D E N A N TOINETTE BAKKER VERVOL GEN HUN L EVENSRE I S

Wonen met

en ziel

Ruim 150 vierkante meter vloeroppervlak, vier balkons aan even zovele zijden van het appartement, een onder architectuur gerenoveerd interieur… de opmerking van René vraagt om een toelichting en die krijgen we ook. “We willen verhuizen naar Spanje, naar de Jalon-vallei om precies te zijn, tussen Valencia en Alicante. Daar willen we meer rust en meer tijd voor elkaar en ook afscheid nemen van ons drukke bedrijf. Korte verhalen schrijven, een moestuintje…”, somt René zijn toekomstige dagbesteding alvast op. “Of op de scooter naar het strand”, kleurt Antoinette de droom verder in.

René en Antoinette zijn wereldburgers en dat straalt af van hun interieur met illustraties en objecten uit vooral Oosterse culturen. In het oog springt een wandgrote afbeelding van twee Mogols, geen krijgers maar vredestichters uit het oude Mogol-rijk in India en Pakistan. Het paar heeft dit gebied, maar ook veel andere landen bezocht, telkens op zoek naar andere rituelen, smaken en gewoonten. Na veel omzwervingen en verhuizingen in Nederland, belanden ze in 2009 in Lunteren. “We wilden weg uit de razernij van de Randstad en woonden in Duiven, Ede en Epe. Tijdens het boodschappen doen in Lunteren was er een weg opgebroken. Daarom liepen we de Wilbrinkstraat in en zagen daar een prachtig huis. We zijn er met Henk Bos van Maaike van Doorn Makelaar naar toe gegaan en hebben het enkele dagen daarna gekocht”.

GELUKKIG Henk Bos komt ook in beeld als René en Antoinette in 2016 naar een appartement willen verhuizen. Hun oog valt op het penthouse aan de Dorpsstraat. “We zochten een appartement waar je de zon ziet opkomen en ondergaan. Dat kan hier dankzij de vier balkons. Er moest nog wel het nodige aan de woning gebeuren, het was wat gedateerd. Er zat wél een ziel in, maar het leefde nog niet. Samen met interieurarchitect Sicco van der Valk, de vakmensen van bouwbedrijf Stomphorst en de deskundigheid

van Maaike van Doorn Makelaar hebben we het volledig naar onze wensen aangepast. Met authentieke en duurzame materialen. Het is nu een appartement met hart en ziel, een plek waar je gelukkig wordt. Ja, dat geldt ook voor de volgende bewoners, die worden hier gelukkig”.

RIJKER Zo’n bevoorrechte plek, wie dat verkoopt laat heel wat achter. Antoinette kijkt daar 180 graden anders naar, ondanks het feit dat het paar pas een krap jaar in het penthouse woont. “Het gaat er niet om wat je achter laat, maar om wat je meeneemt. Natuurlijk laten we familie en vrienden achter, maar van reizen en verhuizen word je rijker. We vervolgen onze ontdekkingsreis door het leven richting Spanje”. Voor de volledige woningbeschrijving kijkt u op www.maaikevandoornmakelaar.nl of op pagina 46.

Aankoopbegeleiding?

Doen!

René en Antoinette hebben de aankoop van hun beide woningen laten begeleiden door Henk Bos en daar hebben ze geen moment spijt van. Integendeel. “Het geeft je rust”, vertelt Antoinette. “En ze nemen je alle juridische rompslomp uit handen. Dit huis heeft een vereniging van eigenaren, mede dankzij de begeleiding van Henk Bos kregen wij toestemming om een houthaard en een airco te installeren. Daarbij zorgde hij er ook voor dat we het appartement voor een goede prijs konden kopen”.

MAAIKE 65

hart


2650 mm

Ontwerp uw eigen kast!

2250 mm

750 mm

400 mm

â‚Ź 1295,-

1500 mm

Schuifdeurkast op maat 3 schuifdeuren 22 mm interieur half hang / half leg

Uw eigen kast op maat door u zelf ontworpen in uw eigen huis! Samen met u zorgen we 15ervoor dat uw kast aan al uw wensen voldoet. 00 m m Bel of bezoek ons vrijblijvend. Elke kast op maat, exclusief voor u! Bezoek onze toonzaal en laat u adviseren Bellstraat 20 | Barneveld | 0342 423404 di-vr: 10.00-17.00 uur | za: 9.00-16.00 uur en op afspraak info@elkekastopmaat.nl | www.elkekastopmaat.nl

atie

tot realis

Dr. Willem Dreeslaan 2

Barneveld

tot 3m breed en plafondhoog

opmeten ontwerpen monteren boekenkasten wandmeubelen inloopkasten inbouwkasten schuine kasten

Onze adviseurs denken graag met u mee. Bezoek onze toonzaal of bel naar 0342 425 745.

Ruime toonzaal met o.a. prachtige tuinkamers en innovatieve zonweringsystemen


ONS ACTUELE WONINGAANBOD Vrijstaande woning met diepe tuin en garage Lunteren Berkhofweg 17

Op korte a fsta nd va n het cen tr um staat deze ui tg e bouwde vr ijstaan de woni ng me t rui me garage. De woni ng he e ft e e n di e pe achter tuin me t ui tste ke nde zonli gging o p het zui de n. He t g e he e l is gel egen o p e e n p e rce e l va n 572 m² en zowel de woni ng als de tui n zijn keur ig onde rhoude n. I n totaal zijn er dr ie slaapka me rs me t alle mo o ie afmet i ng e n.

Vraagprijs: € 375.000,- k.k.

Woning met royale slaapkamers Lunteren Blankespoorselandweg 21

Vraagprijs: € 375.000,- k.k.

MAAIKE 67

Aa n de ra nd va n he t g ezel l ige Lunte re n staat deze net afgewer kte, g e he e l g e ïsole e rde 2 -onder -1- kapwoni ng me t aa ng e bouwde garage. Wat di re ct opvalt is de r uimte o p de 1 e e tag e door de opbouw o p de ga rag e. H i e rdoor zijn er 3 zeer ro yale slaapka me rs ontstaan met 2 badka me rs. He t pe rceel is 249 m² g root me t de achte rtuin gel egen o p he t zui dwe ste n.


ONS ACTUELE WONINGAANBOD Mooie zichtlocatie Lunteren Edeseweg 22 Op e e n mooi e zi chtlocatie aan de ra nd va n Lunte re n g e legen prachtig e rui me bouw kave l. De kavel heeft e e n ze e r royale op p e rvlakte van maa r li e fst 1 . 600 m². Het perceel li g t zowe l i n de nabijheid van de ui tg e st re kte bosse n alsmede o p korte a fsta nd va n he t cen tr um va n Lunte re n. Dé ui tg el ezen mo gelijkhe i d om uw droomwo n ing te realise re n. De g e toonde impressies zijn te r i nsp i rat i e.

Vraagprijs: € 390.000,- k.k

Fraaie vrijstaande villa met garage en zwembad Ede Peteweg 51 Op e e n va n de pracht igste l o caties i n he t bui te ng e bi e d op de grens va n Lunte re n e n Ede staat deze zeer fraa i e v rijstaa nde v i lla met vr ijstaan de ga rag e. Deze woni ng is geschikt voor zowe l de natuurliefhebber als de paa rde nli e fhe bbe r. Ro ndo m de woni ng is e r e e n royale, pr ivacyvo l l e tui n me t te rras e n zwe mbad. Per ce e lsoppe rvlakte is 8.764 m². Wo nen , we rke n e n v rije t ijd ka n hier o p een uni e ke ma ni e r be le e fd wo rden !

Vraagprijs: € 1.250.000,- k.k.


ONS ACTUELE WONINGAANBOD Charmante vrijstaande woning Lunteren Molenparkweg 39 Deze fraaie vrijstaande woning met verwarmde garage is in 2009 gebouwd met hoogwaardige materialen. Wat deze woning speciaal maakt? De slaap- en badkamer op de begane grond en de kwaliteit. De zij,- voor,en achtertuin zijn keurig onderhouden. De achtertuin is op het westen gelegen waardoor er een ideale zonligging is. De veranda en de overkapping maken het geheel af!

Vraagprijs: € 510.000,- k.k.

Landhuis met royale tuin rondom Lunteren Molenweg 12

Koopsom: € 895.000,- v.o.n.

MAAIKE 69

Op e e n schi t te re nde locatie mo gen w ij u te koop aa nbi e de n dit n ieuw g e bouwde la ndhuis met praktisch bijg e bouw. De woni ng is gebouwd me t luxe, e i g e nt ijdse mater ial en met oog voor de ta i l e n he e ft een stijlvo l le ui tst rali ng. De locat ie is een van de mooi e re locat i e s aan de rand van Lunte re n e n va nwe g e zijn l igging uni e k te noe me n. Pe rceel o pper vlakte 2 . 050 m ².


ONS ACTUELE WONINGAANBOD

Ede, Bettekamp 63

Harskamp, Julianastraat 18

In een g eliefd e wij k aa n d e ra nd va n he t ce n t rum va n Ed e s taat d eze fraa i e vr ij s taa nd e wo n i ng i n ja re n de rt i g s tijl. Naas t d e wo n i ng s taat e e n ga rag e me t prakt ische carp ort. De tu in is s maakvo l aa ng e l e gd me t e e n zonni g te rras . Het p erce e l is 4 2 4 m ² g ro o t .

Op loopa fsta nd va n he t ce nt rum va n Ha rskamp staat deze knusse he lft va n e e n dubbe l woonhuis met stenen be rg i ng. He t pe rce e l is ve rrasse nd rui m te no emen en 297 m² g root . E r is teve ns e e n ze e r fraa i e landel ijke ve ra nda waa r he t pri ma ve rtoeve n is. Er is par keergel eg e nhe i d op e i g e n te rre i n.

Vraagprijs: € 430.000,- k.k.

Vraagprijs: € 209.000,- k.k.

Lunteren, Klomperweg 48

Lunteren, Molenparkweg Oost 3

Een karakteris ti e ke wo n i ng i n j a re n ’ 3 0 s t ij l me t rui me ga rage, zo is d eze wo n i ng te o msch r ij ve n . D eze woni ng is op korte af s ta nd va n he t l eve nd i g e ce n t r um g e le g e n op een p erceel va n 6 49 m ² . D e wo n i ng is keuri g onde r hou d en en heef t e e n ze e r g ro e ne tu i n me t vera nda .

Vraagprijs: € 535.000,- k.k.

Op e e n va n de rust i gste ple kke n aa n de oostkan t va n Lunte re n v i ndt u deze royale v rijstaa nde wo n ing me t ga rag e. Achte r de woni ng is e e n he e rl ijke tuin te v i nde n waa r de natuurli e fhe bbe r zi ch di re ct thuis zal voe le n. Op de be ga ne g rond is e r e e n slaap- en badkame r aa nwezi g. He t p e rce e l is 1 .790 m ².

Vraagprijs: € 799.000,- k.k.


EEN GREEP UIT O

ONIN W E T H C O K R E V T NZE RECEN

GEN


W WW. M AAI KE VANDO O R NM AKE L AA R. NL

Nick Henk

Maartje Maaike

Gary

Laura