Woonmagazine Maaike zomer 2018

Page 1

Nummer 6 | 2018

Creatieven

zoeken de verbinding Het begint met

service

Van muur des aanstoots tot

RijksmonumentCOLUMN

Hart voor het dorp

T

huis heb ik nog een ansichtkaart, waarop een kerk, een kar met paard… Met deze regels begint het ‘wereldberoemde’ lied Het Dorp van Wim Sonneveld. Een melancholiek stukje kleinkunst dat de teloorgang van het dorpsleven bezingt. Ik moest aan dit lied denken toen we besloten aandacht te geven aan het dorpsleven in dit Maaike Woonmagazine. En weet u wat zo mooi is? Het valt met die achteruitgang reuze mee in Lunteren en dorpen in de omgeving. Als je het verdwijnen van de kar die ratelt op de keien al achteruitgang wilt noemen.

MAAIKE 3

Nee, het dorpsleven lééft, zelden stonden er zoveel lokale activiteiten op de agenda en het aantal verenigingen, initiatieven en ondernemingen groeit. Geen wonder dat wij als makelaars veel interesse ervaren van mensen uit meer stedelijke gebieden als Utrecht en Amersfoort. “Te individueel, te druk, te gehaast”, noemen ze steeds als reden om te kijken naar woonruimte op de Veluwe. Nee, ze verhuizen echt niet allemaal naar onze dorpen, de meeste woningen verkopen we aan mensen uit de buurt. Maar ze vinden leven in een dorp wel aantrekkelijk, en dat vinden wij als makelaar ook. We zijn o.a. thuis in Lunteren, Wekerom, Harskamp, Ederveen, Renswoude, Kootwijkerbroek, Veenendaal en Otterlo. Zeker, ook in Ede zijn we steeds actiever op de woningmarkt (en met veel plezier). Ons hart ligt zowel in de stad als ook hier, in de dorpen, kernen en buitengebieden. Als u daar een woning wilt verkopen of kopen, moet u even binnenstappen aan de Stationsstraat 49.


COLOFON

8 21

Maaike van Doorn Makelaar Stationsstraat 49 6741 DH Lunteren 0318 48 37 00 info@maaikevandoornmakelaar.nl

33

www.maaikevandoornmakelaar.nl Creatie, realisatie en advertenties: iConnect magazines www.iconnectmedia.nl Fotografie: Fotostudio Arjan van Bruggen en Imoti.nl Tekstredactie: Jaap van Dam

Huis-aan-huis verspreid in Lunteren, Otterlo, Harskamp, De Klomp, De Valk, Wekerom, Ede (Kernhem) en Ederveen.

WE R K E N B I J M A A I K E

7

H et begint m et s er v ic e

K LA N T A A N H E T WO OR D

8

B om en z ien

9

E en huis v oor alt ijd

11

H et v oelt als een nieuw begin

M A R K A N T S TR E E K G E B OU W

13

C r eat iev en z oek en de v er bindin g

PA RTN E R I N WO N E N

Dit magazine is aan te vragen via www.maaikevandoornmakelaar.nl of gratis bij ons af te halen. Druk- en zetfouten voorbehouden.

17

C r eat iev e oplos s ingen binnen de re g e l g e v i n g


INHOUDSOPGAVE

40 17

13

50 46

B E E LDE N MET EEN VERHAAL

KUNST

19

F ot ograaf e n k u n s te n a a r Ar ja n v a n B r uggen

42 Van

MA A I K E THUIS BIJ

21

Rob en Yo la n d e v a n d e r Ha m o p ”Groot B o u wlu s t” .

25 W hat s(H)a p p e n in g 33 Dorpsraad

L u n te r e n v e r jo n g t

P LA AT S EL IJ K AMBACHT

40 Ont haaste n

PA N D M E T E E N V E R H A A L

46 M onum ent ale 50 D e

in L u n te r e n ?

me t b r o o d

dor p naar dor p

m or gen v an M ar k

S E RV I C E I N B E E LD

55 M aaik e

m ens en

en s oc ial m edia

M A R K A N T S TR E E K M O N U M E N T

62 Van

m uur des aans t oot s t ot R ijk s mo n u m e n t

MAAIKE 5


Uw droomvilla van 1000 m3 op royaal bouwkavel van 1 hectare!

Altijd nog eens weids willen wonen? UNIEKE LOCATIE IN LUNTEREN BIJ WEKEROMSE ZAND.

voorbeeldwoning voor deze locatie!

Altijd sluimert het bouwen van een eigen woning in uw gedachten. Uw droomwoning; helemaal ingericht en ingedeeld naar uw persoonlijk smaak. Met een heerlijk vrij en weids uitzicht. Middenin de natuur, omgeven door groen en heerlijk water. We stellen het graag aan u voor. Laat u eens vrijblijvend informeren over deze werkelijk unieke kavels. Dit is uw unieke woonkans! Nabij landgoed Valkse Eng is een kavel beschikbaar van 10.000 m2. Vlakbij de ongerepte natuur van bossen en het Wekeromse Zand. Een zeldzame plek waar een woning van 1000 m3 inhoud gerealiseerd mag worden‌ Excl. souterrain! Ideaal voor iedereen die deze stap altijd nog eens wil maken. Waar de natuur je thuis is.

Bouwkavel vanaf â‚Ź 550.000,- v.o.n. Interesse? Neem contact op met Maaike van Doorn Makelaar.


WERKEN BIJ MAAIKE N IC K P R I N S , A S S I S TE N T-MAKEL AAR BIJ MAAIKE VAN DOORN MAKEL AAR

Het begint met

service

WERKEN IN DE MAKELAARDIJ IS OP SOMMIGE PUNTEN VERGELIJKBAAR MET VOLLEYBAL, WEET NICK PRINS. “HET BEGINT MET SERVICE”, IS ZIJN MOTTO. DE RENSWOUDENAAR IS EEN FERVENT LIEFHEBBER VAN DEZE TEAMSPORT, MAAR HOUDT NET ZOVEEL VAN ZIJN WERK: ASSISTENT-MAKELAAR BIJ MAAIKE VAN DOORN MAKELAAR.

Inmiddels heeft Nick in 2017 zijn opleiding tot assistent-makelaar afgerond en werkt hij nu in die functie. Zijn werkplek is verhuisd naar de eerste verdieping, waar hij zich bezighoudt met veel meer facetten van het makelaarsvak. Zo passeren vrijwel alle taxaties zijn bureau, naast het verzorgen van koopaktes dat ook een belangrijk onderdeel van zijn werk is. “Makelaardij is echt een leuk marktsegment, dat heb ik tijdens de stage en de jaren erna ervaren. Het is heel afwisselend, je hebt contact met veel verschillende mensen. Die mag je ondersteunen bij het nemen van een van de belangrijkste beslissingen in hun leven: het kopen of juist verkopen van een woning. Als dat lukt, krijg je echt een goed gevoel.”

MAAIKE 7

Hij maakte in 2014 zijn entree bij het makelaarskantoor, als stagiair. “Ik deed destijds een opleiding bedrijfskunde.” In 2015 trad hij daadwerkelijk in dienst in de functie van commercieel medewerker, menig bezoeker van het pand aan de Stationsstraat stond bij binnenkomst direct aan Nicks bureau. “Het ontvangen en te woord staan van bezoekers was één van mijn taken. Daarnaast veel telefoonwerk, brochures samenstellen, koopaktes opstellen en afspraken voor de makelaars buiten plannen”, vat Nick zijn toenmalige werkzaamheden samen.


KLANT AAN HET WOORD

BOMEN

zien

“DE RODE BEUK VAN DE BUREN GA IK MISSCHIEN WEL HET MEESTE MISSEN,” VERTELT AD JONKER. ONLANGS IS ZIJN WONING AAN DE MOLENWEG IN LUNTEREN IN ANDERE HANDEN OVERGEGAAN. “TOEN MIJN ZOON HET HUIS UIT GING OM TE STUDEREN, WERD HET ECHT VEEL TE GROOT. ZOWEL QUA RUIMTE ALS ONDERHOUD. WE HEBBEN HET ZELF LATEN BOUWEN, ZEVEN JAAR GELEDEN. DE LOCATIE IS FANTASTISCH, PAL TEGEN HET BOS AAN. ER WOONT NU EEN GEZIN, DAAR IS HET OOK VOOR BEDOELD. DE NIEUWE BEWONERS ONDERKENNEN DE BIJZONDERE ASPECTEN, ZOALS HET ZONLICHT DAT ALTIJD BINNEN KOMT. ZE WAARDEREN HET HUIS ECHT.” De verkoop van de woning aan de Molenweg is begeleid door Maaike van Doorn Makelaar en Ad Jonker is zeer te spreken over de dienstverlening. “De verkoop van een dergelijk huis vraagt tijd. Ik stond ontspannen in het verkoopproces, wilde er een bepaalde prijs voor hebben. Als dat niet zou lukken bleef ik er wonen. Het stond in combinatie met een andere makelaar in de verkoop en dan merk je toch dat Maaike veel lokale kennis heeft. Ze kent het gebied tot in detail en heeft bovendien een goed netwerk. Ze speelde een belangrijke rol in het binden van de kopers aan het huis en heeft steeds contact met ze gehouden. Ook de medewerkers op kantoor reageerden accuraat en snel.”

RELAXT DORP Het huis is in oktober verkocht, in december waren de voorwaarden afgerond en in april is het huis overgedragen. Ad Jonker: “In de overdracht loop je tegen heel wat zaken aan zoals inventarisovername. Ik vond dat een intensief traject.” Een huurappartement in Ede moet eerst wat rust bieden, zodat Ad Jonker zich rustig kan bezinnen op een ander huis. “Bij voorkeur in Lunteren, een relaxt dorp waar de natuur altijd dichtbij is. Ook een eventueel nieuw huis moet bij de bossen zijn. Ik wandel graag en wil vanuit mijn woning bomen zien. En ja, als het zover is benader ik zeker Maaike voor de begeleiding!”


KLANT AAN HET WOORD

BOMEN

VOOR ALTIJD “TOEN WE DIT HUIS 25 JAAR GELEDEN LIETEN BOUWEN, DEDEN WE DAT OM ALTIJD HIER TE BLIJVEN WONEN,” VERTELT GERARD VAN DALEN. “DAAROM HEBBEN WE EEN SLAAPKAMER EN EEN BADKAMER OP DE BEGANE GROND. ANDERHALF JAAR GELEDEN LIETEN WE NOG EEN VERANDA AANBOUWEN. DUS JE ZIET: WE WAREN ECHT NIET VAN PLAN OM NOG EEN KEER TE VERHUIZEN!” Een val met de fiets was de aanleiding dat de onder architectuur gebouwde woning aan het Mr. Beelpark 39 in Ede nu tóch in de verkoop staat. “Door die val was ik een tijdlang uitgeschakeld. Mijn vrouw An moest alles alleen doen, het huis, de grote tuin en ook nog mij verzorgen. Dat zet je toch aan het denken. Toen we heel toevallig het plan “De Verbinding” zagen, waren we al snel overtuigd dat een appartement een goede volgende stap was!”

EGEL Voor het echtpaar wordt dit de negende verhuizing, tijdelijke woningen niet meegerekend. “We begonnen in een dijkhuisje in Krimpen aan den IJssel voor vijf gulden per week. Dat was in 1967. Via Lunteren zijn we in Ede gekomen, waar we deze kavel hebben gekocht. We wonen hier fantastisch, ook dankzij de grote tuin. De kinderen en later de kleinkinderen hadden het hier altijd naar hun zin. We genieten van alle vogels, bijen, vlinders en niet te vergeten ‘onze’ egel die bij schemering graag langs het raam loopt. Soms blijft hij zelfs even staan om tv te kijken!”

NATUUR Of ze de woning aan het Mr. Beelpark gaan missen? “Geen twijfel over mogelijk dat we dit gaan missen. De locatie is ideaal: vlak bij alle voorzieningen en aan een rustig straatje, zonder doorgaand verkeer. Ook de nieuwe veranda en de tuin gaan we zeker missen! Elke keer als we een paar dagen weg waren zeggen we bij thuiskomst: wat wonen we hier toch fijn. We hopen dat we met evenveel plezier in De Verbinding zullen wonen. Gelukkig krijgt ons appartement een groot terras en ligt het direct bij het bos. De natuur blijft dus dichtbij!” Zie advertentie op pagina 52.

MAAIKE 9

Een huis

zien


Unieke showroom

Eigen productie

Kasten en wandmeubels

Uitstekende service

volledig op maat

Scherpe prijzen

Bellstraat 20 • Barneveld • (0342) 423 404 • info@elkekastopmaat.nl

Volg ons

/Espeterhoeve

Tip!

Boek n wor ksh op Al vanaf 2 person en mogelijk! Wie neem jij mee ? Meer info én bo eken: www.espeterhoev e.nl/activiteiten.

eigentijdse trends in wonen

DE ESPETERHOEVE Alles wat u zoekt op het gebied van meubelen en woonaccessoires. DE PLANTAGE Boeketten, bloemstukken, kamer- en tuinplanten en potterie. DE SCHENKERIJ Koffie- en theeschenkerij inclusief een heerlijk assortiment voor thuis. Dat wordt genieten!

Espeterweg 5 3771 RK Barneveld info@espeterhoeve.nl (0342) 42 44 02 De Espeterhoeve (0342) 41 69 90 De Plantage (0342) 42 44 02 De Schenkerij

ww.espeterhoeve.nl


KLANT AAN HET WOORD

HET VOELT ALS EEN

nieuw begin

Een geboren Rotterdammer die niet meer weg wil uit Lunteren, dat is de heer Leo van Gend. “Ik woon al 53 jaar in het dorp. Toen ik mijn huis te koop zette wist ik één ding zeker: ik blijf in Lunteren wonen.” Zijn vorige huis – een twee onder één kap – vergde teveel onderhoud. “Zaken als de tuin onderhouden en dakgoot schoonmaken werden te zwaar, op mijn leeftijd beginnen de lichamelijke ongemakken een rol te spelen.” Het huis werd ook te groot na het overlijden van zijn vrouw in 2012. “Vorig jaar heb ik de knop omgedraaid. Mijn huis is naar tevredenheid verkocht, de begeleiding van Maaike van Doorn Makelaar was zeer prettig. Ook de contacten met de mensen op kantoor waren plezierig. Ik weet dat de kopers van mijn huis er net zo over denken.” Leo van Gend is verhuisd naar het appartementengebouw De Zandscheer, aan de zuidkant van Lunteren. “Ik woon op de bovenste verdieping, wilde geen tuin meer. Wel heb ik nu een vrij groot balkon. Maaike van Doorn Makelaar verzorgde de koop voor mij. Er kwam wel veel op me af: er moest een keuken in, de vloer moest uitgekozen worden. Het meeste is nu klaar, alleen nog wat afwerkdingen zoals schilderijen ophangen en meubilair plaatsen.”

Het wonen in een appartement bevalt Van Gend heel goed: “Het appartement is mooi en de mensen op mijn galerij zijn erg aardig. We hebben al een bijeenkomst van de Vereniging van Eigenaren gehad, dus ik ken de meeste mensen van gezicht. Ik heb sowieso voldoende te doen: ben lid van een kegelclub voor gepensioneerden en oud-ondernemers. Daarnaast ben ik een aantal dagdelen actief op basisschool De Triangel hier in Lunteren, waar ik les geef in zaken als figuurzagen, tekenen, schilderen en solderen. Dat doe ik alweer zo’n zes jaar. Ik heb het nog steeds naar mijn zin in Lunteren en ben blij met mijn appartement. Het voelt als een nieuw begin, eigenlijk had ik die stap veel eerder moeten nemen!”

MAAIKE 11

ACTIEF


'het’Dgebouw e basistsavanat als een huis’


MARKANT STREEKGEBOUW S TATI ON S GE B OU W VA N L UNTEREN KREEG NIEUWE BESTEMMING

Creatieven

zoeken de verbinding JA, JE HOORT AF EN TOE EEN DIENSTMEDEDELING UIT DE LUIDSPREKERS. EN OP VASTE TIJDEN STOPPEN EN VERTREKKEN DE TREINEN NAAR AMERSFOORT OF EDE-WAGENINGEN. MAAR VERDER HEB JE ALS GEBRUIKER VAN HET HISTORISCHE STATIONSGEBOUW VAN LUNTEREN ALLE RUST OM TE WERKEN OF VERGADEREN. BASTIAAN BERENDS: “HET IS DE MEEST GESTELDE VRAAG VAN ONZE BEZOEKERS: HEB JE LAST VAN DE TREIN?” Om in de beeldspraak van het spoor te blijven: je moet op tijd zijn om de trein te halen. Op tijd, dat was Bastiaan Berends toen hij in 2017 zag dat NS Vastgoed station Lunteren wilde verhuren. “Het was nét in de verhuur, we zagen het min of meer toevallig. Onze mooie villa in Ede werd te klein, dus we keken rond naar een andere locatie. We hebben ons direct gemeld bij de verhuurder en dat was maar goed ook. Er kwamen daarna nog tien gegadigden. Het gebouw was wel veel groter dan we dachten, maar dit bood mogelijkheden voor huren en onderverhuren.” Berends is een van de eigenaren van Spankracht Ontwerpers dat voorheen in Ede was gevestigd.

OPENBAAR TOILET

MAAIKE 13

Eenmaal gehuurd was een stevige verbouwing nodig om het station te transformeren in een flexibele werkruimte. “Het had acht jaar leeggestaan, dus het rook nogal muf”, vertelt Berends. “Er was veel waterschade door gesprongen leidingen en de wanden waren vies. Maar de basis van het gebouw staat als een huis. We hebben samen de verbouwing opgepakt en veel zaken zelf uitgevoerd, vaak met hulp van collega’s. Dat is leuk om te doen hoor.” Overigens is de gehele toiletgroep in het gebouw gerealiseerd door NS Vastgoed. “Er moest namelijk een openbaar toilet voor reizigers komen”.


Lokaalspoorlijn Sinds in 1902 de ‘lokaalspoorlijn’ EdeWageningen – Barneveld ging rijden, heeft Lunteren een eigen treinstation. Van het gebouw zijn identieke exemplaren gebouwd in Ede en Voorthuizen. De spoorverbinding kreeg liefkozend de naam ‘kippenlijn’ vanwege het vele pluimvee in de omgeving van met name Barneveld. Sinds 2006 draagt het spoor de naam ‘Valleilijn’ en onderhoudt beheerder Connexxion een halfuursverbinding tussen Amersfoort en EdeWageningen.


krijgt ereplaats in het interieur

Bijzonder is dat de creatieven van Spankracht Ontwerpers duidelijk de verbinding zoeken met de lokale samenleving. De nieuwe ‘bewoners’ nodigden de buurt uit om binnen te kijken in het geheel gerenoveerde interieur. Deze open dag in januari bracht veel mensen in beweging en eens te meer bleek dat Lunteranen volop herinneringen hebben aan het stationsgebouw. Bastiaan: “Er kwam een juf uit het basisonderwijs die hier is geboren”. Van een voormalig stationschef kreeg Spankracht zijn originele stationsfluit aangeboden, die nu een ereplaats in het interieur heeft.

RUIMTE TE HUUR Het stationsgebouw biedt naast Spankracht ook onderdak aan de bedrijven BrandPlayers, ExplainIt, PPRC en Dido zorgt. Op de begane grond huist het ontwerpbureau zelf, op de eerste verdieping is een aantal kantoorkamers verhuurd.

MAAIKE 15

Originele stationsfluit

STATIONSCHEF


|

1,5 UUR

Gratis

INTERIEURADVIES

Gordijnen Jaloezieën Horren Rolgordijnen Plissé Duette Inbetweens Vouwgordijnen Shutters

Leer Traplopers PVC Tapijt Hout

VLOER

OP DE

Mathilde in en Erw

Tapijt PVC Vloerkleden Vinyl Marmoleum Hout Laminaat

VOOR HET

ls interieurinrichters leveren wij niet alleen de beste producten. Het liefst denk wij als interieuradviseurs mee in bij het samenstellen van uw complete interieur (of een deel daarvan). Om u op weg te helpen ontvangt u 1,5 uur gratis interieuradvies. Bel of app 06 29 42 23 79 (Mathilde) om een afspraak te maken.

OP DE

A

VISGRAAT PVC VLOEREN De trend van 2018: Levensechte houtmotieven, verwerkt als visgraat.

UW TRAP WEER ALS NIEUW? Uw bestaande trap voorzien van eiken, PVC of echt leer? Het is echt mogelijk. Bezoek onze winkel en wij laten u het graag zien!

Van Welie Interieur Adres De Spil 31b, Kootwijkerbroek Bel 0342 745 200 Mail info@erwinvanwelie.nl

www.erwinvanwelie.nl

TRAP RAAM

TRENDS

Openingstijden Vrijdag 10:00 tot 21:00 uur Zaterdag 10:00 tot 17:00 uur

Verse koffie

Buiten de openingstijden openen wij de deuren graag op afspraak voor u!


PARTNER IN WONEN ARCHITECTENBUREAU DBL LUNTEREN BV

Creat i e ve opl o ssi n gen binnen de regelgeving “IN PRINCIPE DOEN WIJ ALLES OP HET GEBIED VAN RUIMTELIJKE ORDENING, BOUW EN MILIEU”, OMSCHRIJFT DIRECTEUR HANS BURGERS DE WERKZAAMHEDEN VAN ARCHITECTENBUREAU DBL LUNTEREN. “VAN KLEINERE SCHUREN TOT HÉÉL GROTE BEDRIJFSPANDEN. WE DOEN VEEL IN DE AGRARISCHE WERELD EN ZIJN STERK IN ARCHITECTUUR EN HANDHAVINGSZAKEN.” aanrijroutes van de vrachtwagens van groot belang. We zoeken dan al in de ontwerpfase naar efficiënte mogelijkheden om de bedrijfsvoering en routing niet in de weg te zitten tijdens het bouwproces. Zo kunnen de transporten gewoon doorgaan.”

WETGEVING

Bij het realiseren van bedrijfspanden speelt de bedrijfsvoering een grote rol binnen de aanpak van DBL. Die moet immers

Een architectenbureau moet tot in detail op de hoogte zijn van wet- en regelgeving. “Het gebeurt nogal eens dat particulieren een bouwplan hebben of een huis willen kopen en van te voren willen weten wat de toekomstmogelijkheden zijn, bijvoorbeeld qua uitbreiding. Ook makelaars richten zich tot ons met dit soort vragen. Ik kijk dan in de bestaande wetgeving voor vrijstellingen, doe onderzoek bij de gemeente of de provincie en breng in kaart wat de mogelijkheden zijn. We blijven continu op

meestal ongestoord voortgezet worden tijdens de bouw. “We

de hoogte van wetgeving en hoe die gaat wijzigen. Om binnen

voeren daarom intensieve gesprekken met de opdrachtgever om de bedrijfsvoering in kaart te brengen. Zo passen we onze processen aan op de werkzaamheden binnen het betreffende bedrijf. Een voorbeeld? Bij een groot transportbedrijf zijn de

de regelgeving oplossingen te zoeken, dát is de uitdaging. Soms is een plan dat onhaalbaar lijkt met kleine aanpassingen toch uitvoerbaar. Ja inderdaad, dit doen we ook voor Maaike van Doorn Makelaar.”

BEDRIJFSVOERING

MAAIKE 17

Het bureau van Burgers heeft echter ook veel woonhuizen – met name in het buitengebied – ontworpen. Voorbeelden zijn een fraaie vrijstaande woning aan de Bosbeekweg in Bennekom en vier woningen aan de Hessenweg in Ede. DBL werkt nu aan het ontwerp van de Prinsenhof in Lunteren. “Ik denk dat we vooral bekend staan om de stijl van onze architectuur en de zorgvuldigheid van de detaillering. We gebruiken kwalitatief hoogwaardige materialen, hoewel we natuurlijk wel afhankelijk zijn van de opdrachtgever. Die moet immers bereid zijn de kosten hiervoor te betalen.”BEELDEN MET EEN VERHAAL

Fotograaf en kunstenaar

Arjan van Bruggen DE STUDIOLAMPEN FLITSEN TERWIJL WE WACHTEN OP ARJAN VAN BRUGGEN, IN DE ONTVANGSTRUIMTE VAN ZIJN FOTOSTUDIO EN GALERIE AAN DE GROTESTRAAT IN HARTJE EDE. EEN OUDER ECHTPAAR LAAT ZICH VEREEUWIGEN, ZOALS DAT PLECHTIG HEET. HET LICHT - EN DAN VOORAL IN CONTRAST MET DONKER - ZIJN KENMERKEND VOOR DE STIJL VAN DEZE FOTOGRAAF EN KUNSTENAAR. HIJ BRENGT ER MENSEN MEE TOT LEVEN IN BEELDEN DIE EEN VERHAAL VERTELLEN. “ECHTE BEELDEN MAKEN IS NIET KLAKKELOOS WAT SCHIETEN”.

BAMBOEBLOKKEN Opvallend is dat Van Bruggen grenzen verlegt waar het materiaalgebruik betreft. Metallic fotopapier, écht metaal en old barnwood (hout) worden allerwege gebruikt als ondergrond voor foto’s. “Wij zoeken altijd naar nieuwe materialen,

bezoeken beurzen en bedrijven en lopen soms gewoon toevallig tegen iets aan”. Hij toont schitterende afdrukken op betonplaat, gerecycled karton en bamboeblokken van 5 centimeter dik. “Duurzame materialen die we in eigen huis printen met afbreekbare inkt.” Overigens is het portfolio van Van Bruggen veel breder dan opnames van mensen alleen. Hij is ook foodfotograaf die beelden schiet voor sterrenkoks en vermaarde restaurants door heel Nederland.

LEVEN Het oudere echtpaar dat zojuist is vereeuwigd loopt – nieuwsgierig naar het eindresultaat - de studio uit. “Over een week laten we het zien, we gaan de opnames eerst uitzoeken en bewerken. Deze mensen zijn al op leeftijd en willen een mooie foto van zichzelf en voor hun kinderen en kleinkinderen. Kijk, dat maakt mijn werk uniek om zoiets dierbaars te mogen maken. Niets is standaard, iedere opdracht is anders. Je begrijpt dat ik met deze mensen onder het genot van een kop koffie eerst een tijdje heb gepraat over het leven. www.arjanvanbruggen.nl

MAAIKE 19

Wie langs de wanden het werk van Van Bruggen bekijkt, ziet direct een voorliefde voor het fotograferen van mensen, van soloportret tot duo’s en grotere groepen. Even snel een foto maken is er hier niet bij, of het moet een setje pasfoto’s zijn. Nee, bij Arjan van Bruggen begint iedere fotoshoot met contact. “Of het nu een jongetje met adhd is, een puber die op de foto moet van zijn moeder en daar hélemaal geen zin in heeft, ik moet eerst “vrienden” worden met de mensen voor de camera. Contact maken, vragen stellen, gezellig praten, daar begint het verhaal van een foto mee. Ik voel me soms net een halve psycholoog. Maar alleen als je luistert naar de mensen en ontdekt wie ze zijn, maak je dat ene originele beeld. Dat contact kost tijd, mensen moeten zich eerst veilig voelen, want ze laten mij toe in hun wereld en dat is dan het moment om ze te fotograferen.


800 m2 inspiratie voor

de mooiste meters in huis Stucwerk gerealiseerd door Hardeman Stucadoorsbedrijf

BADKAMER? TBE IS RECHT DOOR ZEE Is uw badkamer 5 of 8 vierkante meter? Welke ruimte u ook heeft, TBE in Ederveen ontwerpt en bouwt schitterende badkamers! Stap eens binnen en ontdek dat we verrassende ideeĂŤn en de mooiste materialen combineren met recht door zee advies.

* * * * *

20 badkameropstellingen Ruime sortering tegels Advies op maat 3D Tekening Levering op adres

Hoofdweg 140 Ederveen - (0318) 570 443 www.bouwcentrumederveen.nl


MAAIKE THUIS BIJ ROB EN YOLANDE VAN DER HAM OP GROOT BOUWLUST

WÉL

te koop

“JA, WE TWIJFELEN BEST WEL”.

MAAIKE 21

WE ZITTEN BIJ ROB EN YOLANDE VAN DER HAM AAN DE KOFFIE, IN HUN SCHITTEREND VERBOUWDE WOONBOERDERIJ IN WEKEROM. BUITEN BREEKT DE LENTE IN VOLGROENE GLORIE DOOR, RUST EN EEN WEIDS LANDSCHAP OMRINGEN HIER BEWONERS EN BEZOEKERS. “WE HEBBEN DEZE PLEK STAPJE VOOR STAPJE GEMAAKT TOT WAT HET NU IS. DUS JE BEGRIJPT, WE HOEVEN HIER NIET WEG”, VERTELT ROB. YOLANDE: “ALS JE HIER THUIS KOMT EN JE RIJDT DE OPRIJLAAN OP… ZO’N MOOIE STEK KRIJG JE NIET MEER. DUS WEL OF NIET VERKOPEN, WE TWIJFELEN.”


Die tour over de Veluwe leidde niet tot resultaat, maar een wonderlijke samenloop van omstandigheden zette het paar een aantal maanden later wél op het goede spoor. Rob: “Mijn auto was in onderhoud bij een garage in Wekerom. Daar bleek de wagen van een wachtende meneer nog niet klaar, een onderdeel was niet binnengekomen. Ik zei: ik breng u wel even naar huis. Toen we over de Roekelseweg reden, vertelde hij: deze boerderij komt te koop.” Uiteindelijk duurde het nog een aantal maanden, maar toen de kalverboerderij op nummer 30 te koop kwam, maakten Rob en Yolande direct een afspraak voor bezichtiging. “Hij is al onder optie”, dimde de verkopend makelaar het oplaaiende enthousiasme bij de Van der Hams.

LEVENDE HAVE “Ik was door het dolle heen na de bezichtiging, wilde desnoods de vraagprijs bieden”, herinnert Rob dat eerste bezoek. Yolande: “Gelukkig had ik geleerd niet te enthousiast te doen”. Al snel volgde een tweede bezoek waarbij het echtpaar werd vergezeld door een eigen makelaar. De onderhandelingen vonden plaats rond een zonovergoten Pinksterweekeinde. De dinsdag erna kwamen verkoper en koper tot een overeenkomst. In de koop was – heel bijzonder – levende have betrokken in de vorm van een handjevol schapen.


'verhoogde ’De ruimopkamer te onderisdenu wijnkelder’’ OORSPRONKELIJK Direct na de sleuteloverdracht startte een sloopbedrijf met het neerhalen van kalverstallen. Dat bood Rob en Yolande letterlijk en figuurlijk de ruimte om hun eigen woondromen te verwezenlijken. In de loop der jaren werd een carport gemaakt, een open loods voorzien van dubbele staldeuren en een schaapskooi gebouwd. Ook in het huis werd kamer na kamer aangepakt, maar wél met respect voor de oorspronkelijke indeling, bouwstijl en sfeer. Yolande: “We hebben niet overal tussenmuren gesloopt om grote ruimten te krijgen, maar de indeling gehouden zoals deze was. Die is wel wat hokkerig, maar dat hoort bij dit huis.” Ze opent een trapluik en toont de ruimte onder de verhoogde opkamer aan de voorzijde. Deze doet nu dienst als wijnkelder…

PRIVACY

MAAIKE 23

Het huis aan de Roekelseweg heeft Rob en Yolande veel geluk gebracht. Niet alleen hebben ze vrijwel al hun plannen verwezenlijkt (“Een binnenzwembad met sauna en stoombad staat nog in de planning”), ze genoten ook met volle teugen van het huis en de omgeving. Yolande: “We zijn hier dolgelukkig. De vrijheid, de natuur en toch in de bewoonde wereld. Het voelt hier iedere dag als vakantie. Ik hoef er dus geen paar weken tussenuit.” “En dan de privacy”, vult Rob aan, “zeker sinds we de poort aan de weg hebben geplaatst. Dat geeft zoveel rust.” Rest de vraag: waarom dan toch – ondanks alle twijfels – de woning te koop gezet bij Maaike van Doorn Makelaar? Rob: “Ik wil nog één keer een project, iets nieuws realiseren. Een eigen huis bouwen op een mooie plek. Maar het vinden van dat laatste – die plek – valt nog niet mee. Dus zoals gezegd, we hoeven niet weg, maar het is wél te koop.”


Personeel gezocht!

Monteur / Timmerman Interieurbouw Wij zijn een dynamisch en regionaal werkend familiebedrijf en houden ons voornamelijk bezig met interieurbouw, vloeren en plafonds. Ook beschikken wij over een goed uitgeruste werkplaats. Kwaliteit en flexibiliteit staan bij ons hoog in het vaandel.

Wij vragen: Ervaring in de bouw / interieurbouw. In bezit van rijbewijs B. Zelfstandig, enthousiast en werkt nauwkeurig. Een flexibele en collegiale instelling. Ervaring met CNC machines.

Wij Bieden: Fulltime baan van 40 uur. Uitdagende en afwisselende opdrachten. Een baan met zelfstandigheid en vrijheid. Beloning passend bij de opleiding en ervaring.

Ook stagelopers zijn bij ons van harte welkom! Edeseweg 117 | 6732 DA Harskamp | T 0318-45 65 95 | E info@wimvandenbrinkenzn.nl

www.wimvandenbrinkenzn.nl

Solliciteren: Graag een brief + c.v. mailen naar: info@wimvandenbrinkenzn.nl t.a.v. A. van den Brink Voor vragen kunt u contact opnemen met Arjan van den Brink 06-18128136

Meikade 25 6744 TA Ederveen Tel. 0318 - 487198 Mob. 06 - 22370769 Fax 0318 - 487153 info@lokhorst-hoveniers.nl

lokhorst-hoveniers.nl


Whats (H)appening

IN LUNTEREN? INWONERS VAN LUNTEREN HOUDEN STEEDS EEN OOGJE IN HET ZEIL EN HELPEN ELKAAR HUN BUURT VEILIGER TE MAKEN. DAARBIJ GEBRUIKEN ZE IN VEEL GEVALLEN EEN WHATSAPP-GROEP, WAARIN AFWIJKENDE SITUATIES OF VERDACHTE OMSTANDIGHEDEN WORDEN GEDEELD. “LET OP DIE TWEE JONGENS MET CAPUCHONS OP DE HERTENLAAN”

DUIMPJE? NIET DOEN! Zijn ervaringen met deze digitale vorm van buurtpreventie zijn erg goed. Van Beek: “Toen we de app-groep Batelaar wilden starten, was de politie daar op tegen. Deze is bijna vier jaar geleden toch opgezet. Of het werkt? Zeker! Als er wat gebeurt letten mensen extra op. Er is wel eens een drugscrimineeltje opgepakt en bij een verdachte auto let iedereen op kleur en kenteken. Dat werkt preventief.” Tegelijk is het wel belangrijk dat de app-groep wordt gebruikt, waarvoor deze bedoeld is. “Je moet mensen een beetje opvoeden soms. Dan reageren ze terwijl dit niet nodig is. Ze krijgen van mij dan direct een terugkoppeling. Ook gewoon een duimpje of blij gezichtje in de app posten: niet doen!”.

SPELREGELS Om een WhatsApp-groep goed te laten functioneren is een aantal spelregels opgesteld. Er zijn er meer, maar deze gelden ook in Lunteren: 1. Leden van de groep zijn minimaal 18 jaar en wonen in het gebied of de wijk. 2. Wie iets signaleert en deelt met de groep, meldt of hij wel/niet de politie heeft gealarmeerd. 3. Taalgebruik is feitelijk en correct, voor meningen, schelden of discrimineren is geen plaats. 4. Foto’s van een verdachte of een signalement worden alleen verspreid als dit voor de melding noodzakelijk is of een meerwaarde heeft. 5. Gebruik de WhatsApp-groep(en) alleen waarvoor hij bedoeld is en niet voor onderling contact of een uitnodiging voor de buurtbarbecue.

MAAIKE 25

Op de website www.lunteren.com staat bij het tabje Buurtpreventie een handige kaart. Daar is te zien in welke straten, buurten en wijken een groep actief is. En dat aantal neemt toe, hoewel er ook wel witte vlekken zijn. Zo’n appgroep heeft een beheerder die ervoor zorgt dat mensen zich aan de spelregels houden. Zo wordt een aantal groepen beheerd door Hans van Beek, die trouwens ook in de regiegroep van de politie zit.


LAST VAN VOCHTPROBLEMEN? Vochtproblemen kunnen in ons vochtige Nederland altijd en overal opduiken. Het gevolg van vochtproblemen kan zich op verschillende manieren uiten. Vocht in huis ontstaat via de huid, de ademhaling van mensen en tijdens dagelijkse activiteiten als koken, douchen en het drogen van de was. Ongeveer 17% van alle woningen heeft te maken met vochtproblemen. Als het vochtgehalte in de lucht te hoog is, kunnen huisstofmijten en schimmels goed groeien.

Om een eind te maken aan deze ongemakken, gebruikt DVS diverse methoden zoals impregneren, injecteren of coaten. Wij komen altijd eerst bij u langs. Nadat de oorzaak van uw vochtprobleem is opgespoord maken wij een plan van aanpak, zodat u voor eens en altijd van uw vochtproblemen verlost bent. U kunt op onze website www.vochtbestrijding.nl informatie vinden over alle meest voorkomende vormen van overlast door vocht en hoe wij deze bestrijden.

Voorbeelden zijn: • Kringen en verkleuringen • Hoge luchtvochtigheid, condensproblemen • Hygroscopische zoutuitslag • Loslatend behang of stucwerk • Rottende lambrisering, balken en vloerdelen • Onaangename lucht en/of witte uitslag • Vochtige muurisolatie • Problemen na vorstperiode

Mocht u vragen hebben, of wilt u een afspraak maken, bel of mail onze adviseur.

M 06-54665909 | info@vochtbestrijding.nl | www.vochtbestrijding.nl DVS EDERVEEN - LUNTEREN - EDE

Een begrip in Lunteren en omstreken!

Al 60 jaar dé schadehersteller voor alle merken!

Wist u dat wij ook: ✔ ✔ ✔ ✔ ✔ ✔ ✔

Caravan- en camperschade herstellen? Oldtimers restaureren? Sterretjes in ruiten repareren? Ruiten vervangen? Industrie spuitwerk verrichten? Rechtstreeks schade afhandelen? Gratis uw WA schade verhalen?

AUTOSCHADE

Postweg 67 Lunteren T 0318- 487273 E info@vdwerfautoschade.nl

Advertentie_198x133mm_2018.indd 1

www.vanderwerfautoschade.nl 11-06-1824 10:54


ONS ACTUELE WONINGAANBOD Uw eigen droomwoning realiseren? Lunteren Molenweg 35

Uw eigen droomwoning realiseren met het Lunterse Buurtbos als voortuin en de weilanden als achtertuin? Dat kan op deze mooie kavel van circa 792 m². De mooie rustige ligging op slechts enkele fietsminuten afstand van de dorpskern van Lunteren is uniek te noemen. Er is reeds een ontwerp voor een moderne villa. Maar uiteraard kunt u ook zelf uw eigen woning ontwerpen.

Vraagprijs: € 495.000,- k.k.

Royale 2 kapper met inpandige garage Ede Corversbos 28

Vraagprijs: € 495.000,- k.k.

MAAIKE 27

Gelegen in de jonge wijk ‘Kernhem’ staat deze zeer royale 2 kapper met inpandige garage. Aan de achterzijde is de woning op fraaie wijze uitgebouwd waardoor een zeer mooie leefruimte is ontstaan. Dit in combinatie met de 5 ruime slaapkamers maakt het een echt familiehuis. De tuin rondom de woning heeft diverse zonen schaduwhoekjes en biedt voldoende privacy. De veranda maakt het buiten wonen compleet. Dit alles is gelegen op een perceelgrond van 375 m².


ONS ACTUELE WONINGAANBOD

Otterlo, Apeldoornseweg 91 Aan de rand van het dorp Otterlo staat deze royale villa met ruime garage. De villa is goed geïsoleerd, altijd keurig onderhouden en beschikt over heerlijke leefvertrekken. Het geheel is gelegen op een perceel van 2.795 m² met een fraai aangelegde tuin en een weitje.

Ederveen, Hortensiastraat 39 Aan een gezellige straat op loopafstand van de dagelijkse voorzieningen staat deze charmante vrijstaande woning met vrijstaande garage. De woning is op een perceel grond van 287 m² gelegen en beschikt over 4 slaapkamers. De achtertuin is voorzien van sierbestrating, borders en een tuinhuis.

Vraagprijs: € 849.000,- k.k.

Vraagprijs: € 425.000,- k.k.

Lunteren, Immenweg 15-46

Wekerom, Roekelseweg 48-63

Op het fraaie landgoed “De Scheleberg” staat deze geheel onderkelderde vrijstaande recreatiewoning. De woning is hoogwaardig afgewerkt en netjes onderhouden. Er zijn 4 slaapkamers en twee badkamers. Dat alles op een perceel van 483 m² met een tuin voorzien van een terras en mooie sierbestrating.

Vraagprijs: € 319.000,- k.k.

Deze in 2004 gebouwde recreatiewoning op een perceel van 296 m² is keurig onderhouden en geheel geïsoleerd. Het dubbele chalet is gelegen op park Berkenrhode, een groen park tussen Wekerom en Otterlo. Het chalet is omgeven door een keurig aangelegd terras met sierbestrating en veel groen.

Vraagprijs: € 114.500,- k.k.


ONS ACTUELE WONINGAANBOD Sfeervol appartement met dubbele garage Lunteren Boslaan 68J

Aan de rand van Lunteren te midden van de bossen en toch op loopafstand van het centrum en het station ligt dit sfeervolle appartement met ruim terras op het zuiden en dubbele garage. Het appartement is 180 m² groot, heeft een heerlijk terras van 66 m² en is gesitueerd in de linker vleugel op de verdieping van het monumentale complex. In totaal zijn er 3 slaapkamers aanwezig. Een unieke mogelijkheid om sfeervol te wonen met hedendaags comfort!

Vraagprijs: € 795.000,- k.k.

Vrijstaande villa met onderkelderde garage Lunteren Dorpsstraat 12

Vraagprijs: € 749.000,- k.k.

MAAIKE 29

Stijlvol, markant en verrassend zijn kenmerken die deze prachtige vrijstaande villa met vrijstaande onderkelderde garage omschrijven. Uitermate fraai komt deze praktische villa tot zijn recht op een mooie locatie gelegen nabij het centrum van Lunteren, op een perceel van 965 m². Door de grote aanbouw bij de woning is er op de begane grond een royale woonkamer ontstaan. Tevens bevindt zich een slaap- en badkamer op de begane grond.


ONS ACTUELE WONINGAANBOD Onderkelderde vrijstaande villa Lunteren Engweg 44

Op de Veluwe, in een bosrijke omgeving en aan één van de mooiste lanen van Lunteren staat deze onder architectuur gebouwde onderkelderde villa. Op de 1 e etage van de villa is een inpandig appartement gesitueerd dat voor diverse doeleinden geschikt is (bijvoorbeeld dubbele bewoning/ inwoning of mantelzorg). De woning beschikt over een viertal slaapkamers. Dit alles is gelegen op een mooi perceel van maar liefst 2.095 m 2.

Vraagprijs: € 895.000,- k.k.

Hoekwoning met veel privacy Ede Willem Horstingstraat 32

In het hartje centrum en toch heerlijk rustig wonen, dat vindt u in deze patio hoekwoning met slaap- en badkamer op de begane grond. U zult verrast zijn door de leefruimte die de woning biedt in combinatie met de privacy van de patiotuin. Het totale perceel is 106 m² groot. Een heerlijke woning op een leuke plek waar u gelijkvloers en comfortabel kunt wonen.

Vraagprijs: € 299.000,- k.k.


ONS ACTUELE WONINGAANBOD Karakteristieke villa met bijgebouwen Lunteren Boslaan 36

Op een fraaie en centraal gelegen locatie in Lunteren staat deze karakteristieke villa met bijgebouwen op een perceel van 644 m 2. De villa is de afgelopen jaren uitgebouwd aan beide zijden, waardoor royale leefvertrekken zijn ontstaan. Dit in combinatie met de 7 slaap- en 3 badkamers maakt het een heerlijk familiehuis. Het multifunctionele bijgebouw is o.a. geschikt als kantoor, praktijk, gastenverblijf of 2-generatiewoning.

Vraagprijs: € 795.000,- k.k.

Vrijstaande woning met ruime garage Lunteren Edeseweg 33

Vraagprijs: € 895.000,- k.k.

MAAIKE 31

Net buiten de bebouwde kom van Lunteren staat deze charmante vrijstaande woning met zeer ruime garage en verwarmd buitenzwembad. Plezierig is de slaap- en badkamer welke zich op de begane grond bevinden alsmede het souterrain. Rondom de woning is een privacy volle tuin aangelegd welke geheel is omsloten door een hekwerk met automatische toegangspoort. De tuin is voorzien van diverse terrassen, gazon, borders een sfeervolle veranda en een heerlijk verwarmd buitenzwembad. Perceelgrootte 3.485 m².


Doornsteeg 4A 6741 LA Lunteren

www.gouttiere.nl tel. 06 46 79 08 47

Huis bouwen?

1 partij voor:

Tekening Vergunning Bouw BROEKWEG 6 | 3776 MR STROE | INFO@WENSENCO.NL


Dorpsraad Lunteren

verjongt Voor wie de Dorpsraad niet kent: in de jaren ’70 van de vorige eeuw kregen verenigingen en inwoners van Ede behoefte aan een directer contact met het bestuur van de Gemeente Ede. Dat leidde in 1976 tot de oprichting van de Dorpsraad Lunteren. In andere Edese dorpen zoals Bennekom en Wekerom kwamen soortgelijke initiatieven van de grond. Sinds 1977 is de raad door de gemeente Ede erkend als schakel tussen de gemeentelijke overheid en de

plaatselijke bevolking. “We hebben dus veel bestuurlijk overleg over allerlei onderwerpen. Een paar voorbeelden? We praten actief mee als het gaat om verkeerssituaties, het AZC en de nieuwbouw van starterswoningen. Bij de Participatiewet van 2015 sloten we met alle belangenbehartigers uit de dorpen en kernen gezamenlijk een convenant met de gemeente”, aldus Dorpsraadvoorzitter Auke Ozinga, Lunteraan sinds 1953.

MAAIKE 33

“TOT MIJN GROTE VREUGDE MAAKT DE DORPSRAAD LUNTEREN EEN VERJONGING DOOR”, VERTELT VOORZITTER AUKE OZINGA IN HET WESTHOFFHUIS. OVER EEN HALF UUR BEGINT DE VERGADERING EN DAARBIJ ZULLEN OOK ENKELE JONGE (ASPIRANT-)LEDEN AANWEZIG ZIJN.


'’ Het realiseren van woongelegenheid voor jonge dorpsbewoners staat al jarenlang op de agenda, eigenlijk al vanaf de jaren ’50. Dat blijft een speerpunt voor de Dorpsraad.’


De Dorpsraad Lunteren bijeen in de podiumzaal van het Westhoffhuis.

dorpsbewoners staat al jarenlang op de agenda, eigenlijk al vanaf de jaren ’50. Dat blijft een speerpunt voor de Dorpsraad.”

GUNFACTOR De jonge en wat meer seniore raadsleden zijn eensluidend enthousiast over het dorp Lunteren. “Eigenzinnig en tegelijk traditioneel”, geeft Ozinga een kenschets. “Het je voor elkaar inzetten vanuit verenigingen of kerken is hier heel gewoon. Als er iets is, staat iedereen klaar”. “Ik ben bewust niet op kamers gegaan”, vult Marco van der Horst aan. De student Fiscale Economie reist daarom dagelijks met auto of OV naar Tilburg. “Lunteren is gewoon superleuk met veel gezelligheid en veel jeugd. Het is kleinschalig en de lijnen zijn kort als je iets nodig hebt. Wat ook mooi is: er is onderling een hoge gunfactor, vooral ook naar ondernemers.”

MAAIKE 35

De gemiddelde leeftijd van de Dorpsraad-leden lag de afgelopen jaren ‘ruim boven de zestig jaar’ vertelt Ozinga. En ondanks het feit dat Lunteranen zeer actief zijn in allerlei vrijwilligerswerk, bleek het niet eenvoudig nieuwe, jonge leden te werven. Het afgelopen jaar lukte dit wel met de toetreding van Jeffrey Floor. Deze avond zijn er nog enkele (aspirant-)leden van beneden de dertig jaar present. Eén van hen, Marco van der Horst, is beoogd penningmeester. “Waarom ik dit doe? Het lijkt mij een leuke uitdaging en je maakt ontwikkelingen van heel dichtbij mee. Je kijkt ook achter de schermen van de gemeente. Natuurlijk, vrienden keken er wel van op dat ik in de Dorpsraad ging, maar hier kan ik ook iets bereiken voor leeftijdgenoten”. Daarbij denkt hij, net als Auke Ozinga, vooral aan huisvesting voor starters. Ozinga: “Het realiseren van woongelegenheid voor jonge


SJAAK HAMSTRA INTERIEURS Wij leveren niet alleen tegels. Wij creëren ook een belevenis. 600m² showroom vol inspiratie.

Waardebon 150,00 euro Korting te besteden voor een interieur-ontwerp en / of projectrealisatie t.b.v. uw huis of een gratis interieur / kleuradvies ter plaatse.

Wij komen geheel vrijblijvend bij u aan. Tevens leveren wij tegen zeer scherpe prijzen, vloer / wandafwerking, meubelen, verlichting en gordijnen. SJAAK HAMSTRA INTERIEURS +31 (0)6 - 466 242 16 INFO@SJAAKHAMSTRA-INTERIEURS.NL WWW.SJAAKHAMSTRA-INTERIEURS.NL

Stationsweg 10 6745 XM De Klomp (Gelderland) www.steenbergentegels.nl

0318-573413


ONS ACTUELE WONINGAANBOD Vrijstaande villa met grote schuur Otterlo Apeldoornseweg 162

Op een prachtige, bosrijke locatie staat deze charmante vrijstaande villa met grote schuur. De woning is gelegen tussen Otterlo en Wekerom en op een perceel van maar liefst 20.000 m². De tuin rondom is fraai aangelegd met diverse terrassen en zonplekken. In totaal zijn er 7 kamers waarvan 3 slaapkamers. Kortom, een heerlijk familiehuis waar rust, ruimte en privacy centraal staan!

Vraagprijs: € 899.000,- k.k.

Uw droomwoning op bouwrijpe kavel Otterlo Apeldoornseweg 61

Vraagprijs: € 398.000,- k.k.

MAAIKE 37

Unieke kans! Altijd al uw droomhuis willen realiseren op een bijzondere locatie? Dat kan op deze bouwkavel tussen Otterlo en Wekerom. De kavel is circa 4.986 m² groot en er is reeds een bouwvergunning verleend voor het huis welke op de foto is getoond. Uiteraard staat u volledig vrij om hier een ander ontwerp op te laten maken. De kavel is momenteel bouwrijp.


ONS ACTUELE WONINGAANBOD Karakteristieke jaren ‘30 woning Ede Bremlaan 5

Deze karakteristieke jaren ’30 woning is op smaakvolle en praktische wijze verbouwd met behoudt van de jaren ’30 details. De woning is gelegen op een perceel van 449 m² met een heerlijk zonnige achtertuin. De privacyvolle tuin is voorzien van een veranda. Door de hele woning zijn ruime leefvertrekken gerealiseerd en zijn er in totaal 6 slaapkamers.

Vraagprijs: € 595.000,- k.k.

Woonboerderij met dubbele carport Ederveen Bruinehorstweg 40

Op een landelijke locatie in het buitengebied van Lunteren staat deze smaakvolle rietgedekte woonboerderij met dubbele carport. De woning is gelegen op een perceel van circa 4.300 m². Het perceel is licht, geeft voldoende privacy en heeft een mooi uitzicht over de weilanden. De mooie leefvertrekken op de begane grond in combinatie met de 6 slaapkamers maakt het geheel tot een heerlijk familiehuis.

Vraagprijs: € 750.000,- k.k.


ONS ACTUELE WONINGAANBOD Villa met bedrijfsgedeelte Lunteren Klomperweg 111

Op een unieke locatie is het mogelijk om wonen en werken te combineren! Deze villa met bedrijfsgedeelte beschikt over de bestemming detailhandel. Het geheel is gelegen aan de rand van Lunteren op een mooi perceel van 1.194 m². Rondom het pand is een fraaie tuin aangelegd welke voorzien is van sierbestrating, gazon en een besproeiingssysteem. Tevens is er nog een dubbele carport met berging aanwezig.

Vraagprijs: € 795.000,- k.k.

Helft dubbel woonhuis met garage Ede Mr. Calspark 10

Vraagprijs: € 395.000,- k.k.

MAAIKE 39

In de wijk ‘Rietkampen’ met al zijn voorzieningen op korte afstand staat deze fraaie helft van een dubbel woonhuis met garage. De woning is aan de voorzijde heerlijk vrij gelegen door de groenstrook. De achtertuin is omsloten middels houten schuttingen en voorzien van sierbestrating. Het geheel is gelegen op een perceelgrond van 257 m². Kortom een heerlijke woning op een rustige locatie.


Joris van lobbyist naar bakker

Onthaasten

met brood


PLAATSELIJK AMBACHT “Als er geen onregelmatige gaten in zitten en geen krokante korst heeft, is het zeker geen zuurdesembrood”.

Joris komt uit een bakkersgeslacht, de historie gaat terug tot 1880. Hij brak evenwel met het voorgeslacht en studeerde economie in Nijmegen. Vervolgens werkte Van Voorthuizen een aantal jaren als manager public affairs (lobbyist) voor KPN in Brussel. Voor een volgende werkgever keerde hij terug naar zijn geboortegrond in de Gelderse Vallei. Daar liep hij echtgenote Anne-Marie tegen het lijf. “Zij maakt de beroemde Remekerkaas op De Groote Voort in Lunteren en via dit bedrijf kwam ik in aanraking met ambachtelijke voeding, waardoor het bakken van brood mijn belangstelling kreeg. Ik ben stage gaan lopen

bij de Franse bakkerij De Veldkeuken waar ik het ambacht van zuurdesembakker leerde”. Met succes, want Joris heeft inmiddels een eigen bakkerij waar hij zo’n 600 broden per week bakt. Deze zijn o.a. verkrijgbaar bij Remeker en staan op de kaart bij een behoorlijk aantal goede restaurants in de omgeving. “Ik vind de combinatie ambachtelijk bakker en ondernemer zijn erg leuk. Ik lever nu drie dagen per week vers brood. Of dat voldoende is? “Zuurdesembrood laat zich perfect invriezen en vroeger had men ook niet elke dag vers brood”.

GROOTSE PLANNEN Joris en Anne-Marie hebben grootse plannen: “Begin 2019 verhuizen we naar een monumentaal pand op de Mauritskazerne in Ede. Daar gaan we een open ruimte creëren met bakkerij, winkel en een bakkerscafé. Vanuit het cafégedeelte zien de gasten ons aan het werk. Op de eerste verdieping komt een ruimte die te huren is voor bijeenkomsten en vergaderingen. We gaan er ook broodbakworkshops geven.” Het is duidelijk, Joris is een gedreven bakker én ondernemer, die zijn kennis en passie wil overdragen op anderen. En precies daar komt de lobbyist weer even om de hoek kijken.

MAAIKE 41

Joris van Voorthuizen is samen met zijn vrouw Anne-Marie van de Voort eigenaar van Jorisbrood. De bakkerij is gespecialiseerd in brood met een natuurlijke smaakontwikkeling. “Alle broden vorm ik hoogstpersoonlijk met de hand, voor het deeg gebruik ik steengemalen meel, Keltisch zeezout en natuurlijk bodemwater. Ik voeg veel water toe aan het deeg, maar geen gist of broodverbeteraars. Veel water is essentieel om de smaak tot ontwikkeling te brengen. Het deeg krijgt rustig de tijd om te rijzen, minstens vijf uur. Ik krijg iedere keer weer een kick als er na 24 uur zo’n luchtig, heerlijk ruikend, gezond en smakelijk brood ligt voor klanten.”KUNST

Van dorp naar dorp Wat hebben Lunt e ren en Mi l t o n Combe ' Engel a nd ' met elkaar te maken? Bei d e dorpen spel e n een rol i n het l e ven van kunstschilder Thijs Mauve.

Voor wie bij het horen van de naam Thijs Mauve de wenkbrauwen fronst: deze schilder genoot internationaal faam en exposeerde in zowel de VS, Nieuw-Zeeland als Australië. In dit laatste land werkte hij mee aan een panorama van liefst 360 m2. Op uitnodiging van een Japans(!) televisieprogramma schilderde hij in Kenia. Hij kwam uit een familie van kunstenaars, zijn grootvader Anton Mauve (ook schilder) was een volle neef van Vincent van Gogh. Museum Lunteren heeft enkele werken

van Thijs Mauve in zijn bezit: ‘Appelboomgaard’ en ‘Zicht op Lunteren’ behoren tot de collectie. Tijdens de openluchtexpositie in 2017 was Mauve’s ‘Landbouwschuur aan de Meulunterseweg’ één van de blikvangers.

“HET BEST GESLAAGD” Naast kunstschilder (olieverf en aquarel) was Thijs Mauve ook een vermaard graficus en illustrator. Hij illustreerde de boeken van de Russische schrijver Leo Tolstoi. Hij maakte ook houtgravures en vervaardigde zogenaamde ‘ex librissen’, kunstzinnig vormgegeven eigendomsmerkjes die eigenaren voorin hun boeken stempelden. En voor de Lunterse V.V.V. ontwierp hij samen met collega-kunstenaars Wim Nefkens en Nico Gerritsen oriëntatiebordjes voor een wandelroute. “Naar onzen smaak zijn de bordjes van Thijs Mauve het best geslaagd”, bericht de Edese Krant op 14 juni 1946…

DE WERKEN ZIJN TE BEZICHTIGEN IN MUSEUM OUD LUNTEREN

MAAIKE 43

Van 1943 tot 1979 was de in Scheveningen geboren Mauve Lunteraan. Na het overlijden van zijn vrouw Flora maakte hij de oversteek naar Engeland. Van 1979 tot zijn dood in 1996 woonde en werkte hij in het piepkleine dorpje op de grens van de graafschappen Cornwall en Devon. Zijn keuze voor een dorpse woonomgeving was niet verwonderlijk: de natuur was zijn belangrijkste inspiratiebron.


Uw keuken.

Dorpsstraat 199 ∞ 6741 AG Lunteren T 0318 48 66 56 ∞ M 06 23 58 51 98 info@ndrkeukens.nl ∞ www.ndrkeukens.nl

VAN EGDOM LUNTEREN BV

Kiezen voor Gazelle, is kiezen voor zekerheid van kwaliteit. Wij gebruiken hoogwaardige materialen en monteren onze fietsen met uiterste zorg. Maar daar blijft het niet bij! Want bij een merk als Gazelle hoort een topdealer. Daarom heeft Gazelle inmiddels een uitgebreid landelijk netwerk van ruim 200 Premium Gazelle-dealers. Voor elke vraag uit de volledige Gazelle-productielijn bent u bij ons aan het juiste adres. Voor Lunteren en omgeving mogen wij ons PremiumDealer noemen. Welkom in onze winkel. Barneveldseweg 54 6741 LL Lunteren

0318 - 482384 info@speltlunteren.nl

Géén luchtkastelen, wél een goed hypotheekadvies! Wij nodigen u uit om onze internetsite te bezoeken: www.egdom.nl Voor meer informatie: 0318-573833 Verzekeringsadviesbureau Van Egdom Lunteren B.V. Hoofdweg 8, 6744 WL Ederveen hypotheken@egdom.nl


ONS ACTUELE WONINGAANBOD Vrijstaande villa met veel privacy Lunteren Vijfsprongweg 124

Op een van de mooiste locaties van Lunteren te midden van de bossen staat deze fraaie vrijstaande villa. Het geheel is gelegen op een zeer royaal perceel van maar liefst 12.279 m² waardoor vrijheid en privacy optimaal benut kunnen worden. Kortom een heerlijk familiehuis waar genoten kan worden van rust, privacy en natuur.

Vraagprijs: € 849.000,- k.k.

Hoekwoning met vrijstaande garage Harskamp Ruttenbeeklaan 109

Vraagprijs: € 289.000,- k.k.

MAAIKE 45

In een kindvriendelijke woonomgeving in Harskamp staat deze hoekwoning met vrijstaande garage. De woning is gelegen op een perceel van 245 m², keurig afgewerkt en netjes onderhouden. Er zijn een viertal slaapkamers aanwezig. De tuin heeft een zonnige ligging op het zuidwesten en is geheel omsloten middels houten schuttingen. De veranda maakt het buitenleven compleet. Kortom een heerlijke woning op een fraaie locatie!PAND MET EEN VERHAAL

Monumentale

mensen

OP HET EERSTE OOG ZIET DE BUNGALOW AAN DE VAN HEECKERENLAAN 1 IN EDE ER NIET DIRECT UIT ALS EEN ‘GEMEENTELIJK MONUMENT’. BIJ DIE OMSCHRIJVING DENKT MEN EERDER AAN LANDHUIZEN, KERKEN EN INDUSTRIEEL ERFGOED. WIE ECHTER DE TREDEN NAAR DE VOORDEUR NEEMT, BINNENSTAPT EN IN DE WOONKAMER PLAATSNEEMT, ONTDEKT BIJZONDERE BOUWKUNDIGE DETAILS ÉN EEN WERKELIJK UNIEKE LIGGING. DE TUIN VAN DE WONING LOOPT VISUEEL NAADLOOS OVER IN HET PRACHTIGE PARK AAN DE OVERZIJDE. MINSTENS ZO MARKANT ZIJN DE LAATSTE BEWONERS VAN DEZE BUNGALOW, HENK EN ELISABETH (‘LIES’) WILDENBURG, EDENAREN MET EEN VERHAAL.

George Wildenburg, zoon van het echtpaar, ontvangt Maaike Woonmagazine in de woonkamer van het huis waar zijn ouders sinds 1982 woonden. Na hun overlijden in respectievelijk 2003 en 2015, wordt het door de vier kinderen tot in de puntjes bijgehouden. Sinds enige tijd staat het te koop bij Maaike van Doorn Makelaar. “Onze ouders hebben een verzetsverleden, vader en moeder waren beide actief in het Edese verzet, waarin ze een belangrijke rol vervulden”, steekt George Wildenburg van wal. ‘Dit deden ze vanuit de overtuiging dat wat er gebeurde echt niet kon”. Dat verzet begon met sabotage en het onderbrengen van onderduikers. Zelf hadden ze Amsterdamse joden in huis en - na de slag om Arnhem - Engelse officieren. Ze woonden destijds aan de Korenbloemlaan, de Duitsers waren pal aan de overkant van de straat gehuisvest.”

in de rest van zijn leven niet meer overheen gekomen, het heeft zijn leven getekend, elke dag en elke nacht, tot zijn overlijden in 2003.”

VERZETSACTIES

EREPENNING Dit laatste wil niet zeggen dat Henk en Lies Wildenburg ongelukkig waren in hun naoorlogse jaren. Vader Henk werkte na de oorlog als burger in de autowerkplaats op een kazerne in Ede, later werd hij bedrijfsleider bij Arbeidszorg in Ede. “En moeder kon niet stilzitten, was altijd opgeruimd en optimistisch en zeker in de bungalow aan de Van Heeckerenlaan elke dag

MAAIKE 47

De zorg voor het gezin én de onderduikers was tijdens de oorlog de taak van Lies Wildenburg. Daarnaast verleende zij handen spandiensten aan het verzet en bij de distributie van het ondergrondse dagblad Trouw. Echtgenoot Henk nam deel aan een reeks verzetacties. Hij was onder meer betrokken bij Pegasus (de ontsnapping van Engelse vliegers en soldaten), bracht Duitse troepenbewegingen in kaart, assisteerde bij droppings en voorkwam deportatie van Nederlandse militairen. In december 1944 is hij opgepakt en gevangen gezet in Kamp Amersfoort, waar hij tot de bevrijding is vernederd en gemarteld. “Daar is hij


'’Zonderdui elf haddenkersze iookn huijosodse ’

in de tuin te vinden. Tot en met haar 99e jaar verzorgde ze samen met de burgemeester de jaarlijkse kranslegging op 4 mei. Op haar 100e verjaardag heeft ze voor haar verdiensten de erepenning van de gemeente Ede ontvangen. Zij was lichamelijk en geestelijk ijzersterk”, vertelt George. Toch was met name voor Henk Wildenburg de oorlogstijd iedere dag aanwezig. “Daarom heeft hij ook het huis aan de Van Heeckerenlaan - tegenover het Mausoleum op de Paasberg gekocht. Pas jaren na aanschaf vertelde hij op die plek altijd dicht bij zijn gevallen vrienden te zijn.” Als eerbetoon krijgen ongeveer twintig verzetshelden in de nieuwe woonwijk op het voormalige kazerneterrein, hun eigen straatnaam. Daar zal ook de ‘Henk Wildenburglaan’ bij zijn.


Wonen in dit

monument

MAAIKE 49

Van Heeckerenlaan 1 in Ede heeft een monumentale status. Dit maakt de woning uniek en geeft het een historische waarde en beschermde status. Eigenaren van een monument kunnen gebruik maken van ondersteuning en advies bij instandhouding ervan en kunnen in aanmerking komen voor financiĂŤle ondersteuning bij onderhoud en restauratie. Sommige mensen denken dat er geen mogelijkheden zijn om een monument als deze bungalow aan te passen. Er is echter in samenspraak met de monumentencommissie van de gemeente Ede een tekening gemaakt met diverse opties. Voor meer informatie daarover neemt u contact op met Maaike van Doorn Makelaar.


De morgen van Mark WANNEER ROND HALF 5 ‘S OCHTENDS MIJN WEKKER GAAT, HEB IK EVEN MOEITE OM UIT BED TE KOMEN. BUITEN IS HET NOG BEWOLKT, MAAR VOLGENS ‘WEER&RADAR’ KLAART HET OP. IK LEG MIJN RUGZAK MET CAMERA MET LENZEN, CAMOUFLAGE EN STATIEF IN DE AUTO. DE FIETS STAAT AL ACHTEROP, DUS IK KAN SNEL GAAN. DAT IS OOK NODIG, WANT ROND HALF 6 HEB IK EEN AFSPRAAK MET DE OPKOMENDE ZON.

Op weg richting Planken Wambuis zie ik links van de Hessenweg een diepe oranje gloed in de wolken. Mijn verwachting lijkt gegrond, ik voel een spanning opkomen. Dit kon wel eens heel bijzonder worden! Ik parkeer de auto en fiets een paar kilometer het bos in. Links van het fietspad kijkt een reebok mij rustig aan. Verderop zie ik nog een aantal zwijnen. Het is nog te donker om ze te fotograferen. Bovendien heb ik haast om op mijn bestemming te komen. Dit is één van de mooiste plekken die ik ken: Uitkijkpost ‘de Valenberg’. Je kijkt hier uit over het Mosselse Veld. De drie eiken die zo prominent in het landschap staan, zijn na al die jaren goede vrienden geworden. Een magnifiek uitzicht: het veld is nog vrij donker, maar aan de horizon is de oranje gloed sterk gegroeid. Daarboven schuift een onheilspellend wolkendek langzaam over het landschap. Ik zie de rand van de zon opkomen in een zee van oranje vuur. De intensiteit van de kleuren is zo groot dat mijn camera er nauwelijks raad mee weet. Terwijl de rafelige oranje vuurbal zijn weg naar boven zoekt, tussen een flinke spleet bewolking

door, verlicht hij het blauwgrijze wolkendek van onderen. Het is een verbluffend schouwspel. Na een minuut of tien is het weer voorbij. De zon is achter het wolkendek verdwenen. Ik maak een wandeling, in de hoop mooie foto’s te kunnen maken van het wild. Een uurtje later is het raak. Een wild zwijn komt van een afstandje in zicht, en na een voorzichtige benadering heb ik het dier in de zoeker. En dan zie ik ineens beweging achter het zwijn. Zes jonge zwijntjes, van misschien een week oud, scharen zich bij hun moeder. Ze blijven dicht bij hun moeder. Nagenietend van dit prachtige moment vervolg ik mijn weg. Even later fiets ik over de hei, en zie een ree vlakbij. Deze ree is om onduidelijke reden niet schuw, en blijft even staan poseren. Mooi zichtbaar is hoe de ree de wintervacht aan het ‘afleggen’ is. Dat begint bij de kop en de nek, dan volgt de rest van het lichaam. Ondertussen is het 9.00 uur geweest, en ik besluit huiswaarts te gaan. Het mooiste deel van de dag zit erop, maar daarvan zijn maar weinigen getuige geweest. Mark van Veldhuizen


MAAIKE 51

M


ONS ACTUELE WONINGAANBOD Vrijstaande woning op royaal bosperceel Lunteren Vijfsprongweg 90 Op een van de mooiste locaties van Lunteren op een royaal bosperceel van 8.505 m² staat deze vrijstaande woning met diverse bijgebouwen. Het perceel beschikt over een villabestemming en een recreatiebestemming. Er zijn drie bijgebouwen op het perceel waaronder een dubbele houten garage, een houten berging en een oude houten recreatiewoning. Zowel de woning als bijgebouwen dienen gemoderniseerd, gerenoveerd of opnieuw gebouwd te worden.

Vraagprijs: € 800.000,- k.k.

Moderne villa op ruim perceel Ede Mr. Beelpark 39

Royaal en comfortabel wonen in een onder architectuur en traditioneel gebouwde woning met een moderne uitstraling! Deze strakke villa is gelegen op een ruim en fraai aangelegd perceel van maar liefst 673 m². De zonligging is goed en de straat is heerlijk rustig. De woning is voorzien van een slaap- en badkamer op de begane grond en ook is er nog een atelier aanwezig welke het geheel completeert. Op de verdieping bevinden zich nog 3 slaapkamers en een 2e badkamer.

Vraagprijs: € 575.000,- k.k.


ONS ACTUELE WONINGAANBOD Ruime vrijstaande woning Harskamp Dorpsstraat 67

Op een prettige locatie in het hart van Harskamp staat deze comfortabele en ruime vrijstaande woning met heerlijke tuin, carport en royale garage. De woning heeft een sfeervol en vriendelijk aanzien met zijn wit gestuukte muren, puntdak met overstek en veranda. De achtertuin is gelegen op het zuidwesten en heeft hierdoor een prima zonligging. Dit alles is gelegen op een perceel van circa 397 m².

Vraagprijs: € 425.000,- k.k.

Karakteristieke vrijstaande villa Lunteren Kastanjelaan 6

Vraagprijs: € 625.000,- k.k.

MAAIKE 53

Aan een verkeersluwe straat op korte afstand van het centrum ligt deze vrijstaande villa met vele karakteristieke details en met een woonoppervlak van maar liefst 300 m2. De woning wordt gekenmerkt door authentieke glas-in-loodramen en fraaie erkers. De woning is gelegen op een perceel van 1.832 m² en heeft vanwege de diverse uitbouwen mooie leefvertrekken. De woning beschikt over 7 slaapkamers en 3 badkamers. Rondom de woning is een fraaie tuin aangelegd met diverse beplantingen en terrassen.


ONS ACTUELE WONINGAANBOD Uitgebouwde jaren dertig villa met garage Ede Amsterdamseweg 48

Aan een van de mooiste lanen van Ede staat deze geheel gerenoveerde en uitgebouwde jaren dertig villa met garage op een perceel van maar liefst 1.000 m 2. Enkele jaren geleden is de villa op smaakvolle wijze uitgebouwd en gemoderniseerd, waardoor een heerlijk leefhuis is ontstaan. Door de ruime vleugel welke aan de achterzijde is gerealiseerd is het een mooi geheel geworden om wonen en werken te combineren.

Vraagprijs: â‚Ź 1.100.000,- k.k.

Semibungalow met aangebouwde bedrijfshal Ede Pakhuisweg 16

In het buitengebied gelegen, tussen Ede en Veenendaal, mogen wij u deze semibungalow met aangebouwde bedrijfshal te koop aanbieden! Een ideale locatie om wonen en werken te combineren. Het geheel ligt op een mooi perceel van 964 m 2 wat aan de achterzijde grenst aan de weilanden. De tuin rondom de woning is verzorgd aangelegd. De hal heeft een oppervlakte van circa 200 m 2 op de begane grond en circa 135 m 2 op de 1e etage. Inruil eigen woning is bespreekbaar!

Vraagprijs: â‚Ź 639.000,- k.k.


SERVICE IN BEELD Maaike en social media:

Niet spammen

maar informeren Met een bescheiden aantal berichten geven we onze volgers een beeld van ons werk en aanbod. Van veel woningen die te koop komen of verkocht zijn, maken we een post. Het blijkt dat onze volgers deze informatie graag ontvangen. Zo blijven ze op de hoogte van de woningmarkt in Lunteren en omliggende

plaatsen. Maar we posten ook berichten over onze mensen, interessante nieuwtjes uit Lunteren en de meest aansprekende verhalen uit Maaike Woonmagazine.

PROFI E LF O

TO

’ n a j r A y b e d ‘ma N WINNE

he t pa gi na en da n op je Fa ce bo ok to lfo ie e va n of ik pr aa M we 15 ju li 20 18 W il jij ee n ni eu tre ft! W ie vo or t Da is ? at re gr de n on ee ka ns op lie fs t ee n bi jz ce bo ok , m aa kt Fa aa r op el t lg ak M vo r n or aa e va n Do Do or n M ak el ok , zo ek M aa ik bo r? ce aa Fa nn ar wi na s De pa gi na . sh oo t! G a du si te ) en lik e de ze on op k lin (o f ge br ui k de FB ! we na tu ur lij k op Di e pu bl ic er en

MAAIKE 55

Social media zoals Facebook spelen een steeds grotere rol in de makelaardij. Daarom informeert Maaike van Doorn Makelaar steeds meer via haar Facebookpagina. Onze insteek? Niet spammen maar informeren.


HUURRECHT | ARBEIDSRECHT | FAMILIERECHT | INCASSO’S ERFRECHT | VERBINTENISSENRECHT

Van Asselt Parket:

uw betrouwbare partner in hout! Door de pijlers kwaliteit, duurzaamheid en ambacht te bundelen, ontstaat er een schitterend resultaat. Ons vakmanschap laat u optimaal genieten van dit natuurproduct pur sang.

Tel: 06 253 450 50 - www.vanasseltparket.nl henry@vanasseltparket.nl

Max Planckstraat 21 | 6716 BD Ede | T 0318 24 81 24 | F 0318 89 02 48 info@vanhunnikenkok.nl | www.vanhunnikenkok.nl

1/4 - ET01

SHOWROOM-OPRUIMING KORTINGEN OP DEZE SHOWMODELLEN VAN

20 50 % tot wel

%

Kijk snel op

l n . s u u h l e h c a k . www ngs in onze of kom la room! show

Galvanistraat 20 | 6716 AE Ede | Industrieterrein Frankeneng | Telefoon (0318) 69 00 89


ONS ACTUELE WONINGAANBOD Vrijstaande villa met bijgebouw, schuur en theehuis.

Lunteren Boslaan 40

Vraagprijs: € 925.000,- k.k.

MAAIKE 57

Op een prachtige locatie aan de rand van het bos en op loopafstand van het centrum staat deze karakteristieke, vrijstaande villa “Dennehoek” met bijgebouw, schuur en theehuis. De charmante uitstraling wordt benadrukt door de wit gestuukte wanden en het rode dak. Opvallend zijn de glas-in-loodramen, de erker aan de voorzijde en de serre aan de zijkant van het huis. Het bijgebouw naast dit heerlijke familiehuis is ingericht als gastenverblijf of te gebruiken voor inwoning. De achtertuin is gelegen op het zuiden, is fraai aangelegd en voorzien van gazon, diverse terrassen en een theehuis. Tevens vindt u hier nog een veranda waar u in alle rust en privacy kunt genieten van het buitenleven. Dit alles is gelegen op een zonnig perceel van maar liefst 788 m 2 .


ONS ACTUELE WONINGAANBOD Royaal en stijlvol familiehuis op een ruim perceel

Lunteren Lunterse Bosweg 6

Op de grens van Lunteren en Ede staat dit royale en stijlvolle familiehuis met werkelijk een fantastisch uitzicht. Vanuit dit heerlijke huis kijkt u over uw eigen perceel naar de landerijen en de daarachter gelegen bossen. Een heerlijke plek om tot rust te komen. Een ruim perceel van 14.710 m 2 wat naast de fraaie tuin ook nog ruimte biedt aan sport en ontspanning door de tennisbaan, een rijbak en een sauna. Natuurlijk mogen een garage en een ruim bijgebouw, waar eventueel 4 paardenboxen gerealiseerd kunnen worden, niet ontbreken. Dit in combinatie met de mooie bosrijke omgeving maakt het voor de paardenliefhebber een unieke locatie. Zeker daar de locatie direct vanuit huis volop mogelijkheden biedt om van deze passie te kunnen genieten.

Vraagprijs: â‚Ź 1.500.000,- k.k.


ONS ACTUELE WONINGAANBOD Geheel onderkelderde villa met dubbele garage

Renswoude Ubbeschoterweg 8E

Vraagprijs: â‚Ź 1.250.000,- k.k.

MAAIKE 59

Aan de rand van het pittoreske dorp Renswoude is enkele jaren geleden deze fraaie, geheel onderkelderde villa gerealiseerd. Een zee aan leefruimte met daarnaast een eveneens onderkelderd bijgebouw met dubbele garage, een carport en een berging. De tuin rondom het huis is strak en onderhoudsvriendelijk aangelegd met diverse beplanting, beukenhagen, gazon en een eigen strand aan de Lunterse Beek. Een fantastische plek met veel privacy om van de natuur en de omgeving te genieten. Natuurlijk mogen de diverse terrassen en de grote veranda’s niet ontbreken. Het perceel is maar liefst 2.785 m2 groot. Het heerlijke huis is zeer luxe gebouwd en afgewerkt. Zo is er gebruik gemaakt van hoogwaardige materialen en is aan energiezuinig wonen veel aandacht besteed.


“ga voor een neutrale basis en pak uit met sfeervolle accessoires.�

MEER DAN 600 M2 STOER WOONPLEZIER! Cees Mooi Stoer Wonen is een sfeervolle woonwinkel van meer dan 600 m2 in het centrum van Barneveld. Wij bieden een passend advies, veel diversiteit en een regelmatig wisselende collectie. Een groot aanbod van diverse unieke meubelen, accessoires, (bed)linnen en verlichting.

Cees Mooi Stoer Wonen | Pastoor Gowthorpestraat 15 | 3772 CA Barneveld T. 0342 - 430085 | www.mooistoerwonen.nl | info@mooistoerwonen.nl


ONS ACTUELE WONINGAANBOD

Wekerom, Valkse Engweg 5

Lunteren, Oude Arnhemseweg 7

Te midden van de landerijen tussen Lunteren en Wekerom staat deze vrijstaande, onderkelderde semi-bungalow met aangebouwde dubbele garage, carport en grote schuren op een perceel van maar liefst 11.970 m². Door de grote schuren en het weiland is het een goede locatie voor het houden van paarden.

Op een gezellige locatie aan de rand van Lunteren staat deze sfeervolle en karakteristieke vrijstaande woning met een vrijstaande garage. Rondom de woning is de fraaie tuin gelegen welke voorzien is van sierbestrating en borders. Het geheel is gesitueerd op een kavel van 308 m².

Vraagprijs: € 639.000,- k.k.

Prijs op aanvraag

Lunteren, Meulunterseweg 65

Lunteren, Klomperweg 51A

Vraagprijs: € 749.000,- k.k.

Aan de rand van het centrum van Lunteren staat deze karakteristieke woning met garage. De royale achtertuin is op het zuiden gelegen en is mooi omsloten en geeft veel privacy. De woning is gelegen op een perceel van 338 m² en beschikt over 4 slaapkamers.

Vraagprijs: € 489.000,- k.k.

MAAIKE 61

Deze karakteristieke woning met twee royale schuren is gelegen in het buitengebied tussen Lunteren en De Valk op een perceel van 1.445 m². Rondom de woning ligt een fraaie tuin met veel beplanting en ruime terrassen. De woning beschikt over 4 slaapkamers. De twee royale bijgebouwen zijn ideaal voor een ZZP’er of om uw hobby uit te oefenen.


MARKANT STREEKMONUMENT

Van muur des aanstoots tot

Rijksmonument

Er zijn weinig Lunterse bouwwerken de afgelopen tijd zo intensief besproken als de “Muur van Mussert”. Lokale, regionale en landelijke media besteedden er volop aandacht aan. Het wel of niet verlenen van de status Rijksmonument zorgde voor de nodige discussie. Voor wie de historie van deze muur niet kent: van 1936 tot 1945 was op de Goudsberg het zogenaamde Nationaal Tehuis gevestigd. Dit was een complex van de met de Adolf Hitlers NSDAP samenwerkende Nederlandse politieke partij NSB. De NSB had grootse plannen met dit Nationaal Tehuis. Er zou zelfs een mausoleum ter nagedachtenis aan de ‘groten der

NSB’ komen. In de praktijk is er weinig van terechtgekomen. Op de 16 hectare grond verrezen enkele facilitaire gebouwen en de muur met daarin een ruimte waar NSB-leider Mussert zijn brieven aan Hitler schreef. Op Tweede Pinksterdag hield de partij er (sinds 1936) zijn jaarlijkse Hagespraak, een partijdag die door leden ook als een uitje werd gezien. Deze trok tienduizenden bezoekers naar Lunteren. De Muur van Mussert was het decor voor deze landdagen. Na de oorlog raakte de muur letterlijk en figuurlijk in verval. De padvinderij defileerde er voor de ogen van Koningin Juliana, later werd de muur onderdeel van een recreatieterrein.


ONDER- OF BOVENGRONDS? Hoe het monument in de toekomst dit verhaal gaat vertellen is nog onzeker. Bouwkundestudent Rick Abelen won een

ontwerpwedstrijd met zijn idee voor een ondergronds museum (met auditorium) op deze plek. Het beheer van de muur komt in handen van de nieuwe Stichting Educatiecentrum De Goudsberg die een educatieve functie gaat geven aan het Rijksmonument. Of dat ondergronds wordt is de vraag. De Edese amateurhistoricus en bestuurslid van de stichting Jan Kijlstra ziet ook mogelijkheden voor exposities in de gang die door de muur loopt.

MAAIKE 63

In 2015 namen diverse verenigingen en stichtingen (waaronder Oud Lunteren) het initiatief om voor de muur een erfgoedstatus aan te vragen. In februari van dit jaar heeft minister Van Engelshoven (na advies van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed) besloten dat het bouwwerk een Rijksmonument wordt. “Ook donkere tijden maken deel uit van onze geschiedenis”, aldus de minister. “Met dit overblijfsel kunnen we het verhaal van de oorlog vertellen aan volgende generaties.”


Wij zijn gespecialiseerd in het spuiten van houtwerk, kozijnen, deuren en keukens op locatie. Ook spuiten wij wanden en plafonds!

Vaarkamper Engweg 21 6741 XT Lunteren 06 12 37 28 92 SCHILDERSBEDRIJF A. HOOIJER CORVERSBOS 43, 6718 HK EDE, 06 523 715 18

WWW.MORRENRIETDEKKERSBEDRIJF.NL

Dé vanalle Nederland Wij houtbouwspecialist hebben geen showroom omdat producten op maat worden gemaakt, bel ons voor een vrijblijvende afspraak.

Veranda’s • Schuren/Garages • Bergingen/Afdaken • Carports • Schuttingen • Vlonders/Pergola’s • Overige

Van den Berg Houtbouw 2UTTENBEEKLAAN s !: (ARSKAMP 4EL s INFO VANDENBERGHOUTBOUW NL WWW VANDENBERGHOUTBOUW NL Stroe Allee 6 6732 EZ Harskamp • Tel. 06-22220363 info@vandenberghoutbouw.nl www.vandenberghoutbouw.nl

Showroom bezichtigen bel 06-22220363

exclusief


ONS ACTUELE WONINGAANBOD Woon-/kantoorvilla op een royaal perceel

Lunteren Meulunterseweg 34

Vraagprijs: € 1.498.000,- k.k.

MAAIKE 65

Ruime en robuuste woon-/kantoorvilla. Een omschrijving die uitstekend bij dit object past en het mogelijk maakt om wonen en werken te combineren. De woning is gelegen op een perceel van maar liefst 5.300 m². De parkachtige tuin met z’n grootte maakt het object uiteraard geschikt voor diverse doeleinden, waardoor paarden aan huis houden tot de mogelijkheden behoord. De woning alsmede de kantoorruimte is geheel onderkelderd waardoor er in het gehele gebouw mooie leefvertrekken zijn ontstaan. Het woon- en het kantoorgedeelte zijn van elkaar gescheiden en hebben beide een aparte ingang. In totaal is er een woonoppervlakte van maar liefst 730 m² en zijn er in totaal 15 kamers waarvan 6 slaapkamers.EEN GREEP UIT O

N

G N I N O W E T H C O K ZE RECENT VER

EN


WWW.MAAIKEVAN DOORNMAKE LAAR. NL

Maaike

Nick

Maartje

Annette

Laura

Gary