Page 1

Nyt lavenergi byggeri med m2Invision som arkitekt og Lasse Larsen Byg som totalentreprenør. Boligen er under opførelse og forventes indflytningsklar i foråret 2013. I det følgende fortælles nogle af de scenarier som de tekniske løsninger i boligen skal muliggøre. Disse løsninger sammensættes og implementeres af Visility.


På vej hjem fra tennistræning kører jeg ind i indkørslen, hvor lyset ramper op og byder mig velkommen med orienteringslys. Når det bliver mørkt om aftenen, tænder det på ganske lavt blus og slukker helt igen kl. 23, hvilket virker præventivt og giver en god effekt.

Jeg har glemt min nøglebrik, så jeg taster min personlige kode på tastaturet ved hoveddøren. Dørlåsen åbnes og lyset i entreen tændes, men kun i entreen da resten af familien er gået i seng.


På Visility DashBoard indenfor hoveddøren aktiverer jeg skalsikringen af huset, således at jeg kan bevæge mig rundt i huset, mens alarmen vil aktiveres hvis en dør eller et vindue åbnes. På Visility DashBoard kan jeg få et hurtigt overblik over næste dags aktiviteter, Hans skal til tennis og Lisbeth skal til møde i grundejerforeningen. Jeg kan også se at der stadig er lys på Ibens værelse, jeg smutter lige ind og ser om hun er faldet i søvn.

Om natten vågner Hans, da han skal på toilettet. Ude på badeværelset tænder lyset ganske svagt, men ikke musikken, den tænder kun i dagtimerne.


Næste morgen vækker musikken os, og gardinerne går op og sollyset strømmer ind i soveværelset. I køkkenet er sollyset lidt skarpt så med et tryk lukker rullegardinet solen ude.

Lisbeth er i bad og på Visility DashBoard kan forbruget følges nøje. På den måde er der gået lidt sport i at spare på vand og el. På Visility DashBoard kan jeg også se at solcellerne allerede giver god produktion. Med nettomålerordningen er det en god idé at holde øje med, at forbruget og produktionen går nogenlunde lige op over et år. Visility DashBoard hjælper med at holde styr på det.


Denne morgen får jeg lyst til bacon og æg. Med et enkelt tryk på Visility DashBoard i køkkenet tænder jeg for emhætten, lukker vinduer i huset og ventilationen aktiveres til kun at blæse luft ind i huset, på den måde ledes mest muligt at madosen ud gennem emhætten.

Jeg fik brugt resten af Madolien, på Visility DashBoard tilføjes det hurtigt til indkøbssedlen.


De indbyggede og diskrete højttalere i loftet sender nyhederne ud i huset. På vej ud af døren checker jeg vejrudsigten, jeg må hellere tage en paraply med.

Jeg forsøger at tilkoble alarmen, men den fortæller mig at der står en terrassedør åben hos Hans. Den må jeg lige have lukket. Tilkoblingen af alarmen fortæller huset at, det nu er alene hjemme. Dette aktiverer den automatiske klimastyring, som bruger solen aktivt som en varmekilde, men også lukker den ude, med gardiner, hvis det bliver for varmt. For at spare energi kører den mekaniske ventilation normalt ikke om sommeren. Her er det den naturlige automatiske ventilation, som sikrer det gode indeklima ved hjælp af et par ovenlysvinduer og nogle højtsiddende vinduer i badeværelset og i stuen.


Om eftermiddagen får jeg en besked på telefonen, at Hans er kommet hjem. Det giver tryghed at få de meldinger.

Så er jeg hjemme igen. På Visility DashBoard kan jeg se at der er kommet post, men at postkassen ikke er blevet tømt. Med et enkelt tryk på Visility DashBoard er musikken i gang. Når jeg bevæger mig rundt i huset følger musikken automatisk med rundt, på badeværelset, i entréen og terrassen.


Det ringer på døren og på Visility DashBoard kan jeg se at det er Ibens veninde. Havde vi ikke været hjemme havde gæsterne fået en hilsen fra vores hund – en lydfil på musik systemet.

Med et enkelt tryk på hyggeknappen tændes TV’et og gaspejsen, lyset dæmpes og gardinerne kører ned.


Leverandører til projektet

Arkitekt: Mogens STARCKe, m2Invision Byggefirma: Lasse Larsen Byg Vinduer: 200 Helo, Velfac Ovenlys: Velux ovenlyskuppel, Integra Indbyggede højttalere: Sonance, Cinevision Gaspejs: Tulp, Living Flames Ventilation: Nilan Intelligent styring, LK IHC, Visility

Visility + m2plus  

m2plus i samarbejde med Visility

Visility + m2plus  

m2plus i samarbejde med Visility

Advertisement