Page 1

Το Sprinter. Van.


Το καλύτερο Sprinter όλων των εποχών. Κορυφαίες επιδόσεις και σκληρή δουλειά – το Sprinter είναι κάτι περισσότερο από ένα ακόμη όχημα: ένας γνήσιος συνεργάτης στον οποίο μπορείτε να βασίζεστε, αφού φροντίζει να φτάνετε στον προορισμό σας έγκαιρα και με ασφάλεια. Ως ιδρυτής μιας ολόκληρης κατηγορίας, το Sprinter διατηρεί το προβάδισμα από το 1995 και σας εξασφαλίζει απόλυτη ελευθερία, ώστε να μπορείτε να προσηλώνεστε στην επιχείρησή σας. Η τελευταία γενιά Sprinter αντεπεξέρχεται και πάλι σε αυτή την απαίτηση. Εξελίσσουμε συνεχώς το Sprinter ως προς την αξιοπιστία, την ποιότητα, την ασφάλεια, την ευελιξία, την οικονομία, τη φιλικότητα προς το περιβάλλον και τις υπηρεσίες. Με κατανάλωση καυσίμου από 6,3 l στα 100 km1, την εφ’ όρου ζωής2 εγγύηση κινητικότητας MobiloVan3, το προ­ αιρετικό αυτόματο κιβώτιο 7 σχέσεων 7G-TRONIC PLUS, πολυάριθμες δυνατότητες εξοπλισμού, καθώς και νέα πακέτα ασφάλειας και BlueEFFICIENCY, το Sprinter ικανοποιεί πλήρως κάθε απαίτησή σας. Και με τη μοντέρνα σχεδίασή του, αναδεικνύεται άλλη μια φορά πρωτοπόρος: ακόμη πιο πολυτελές, ακόμη πιο ευέλικτο, ακόμη πιο σίγουρο και ακόμη πιο οικονομικό. Mercedes-Benz Vans. Born to run.

 Στο Sprinter 213/313 CDI και BlueTEC, με μήκος αμαξώματος standard με υπερυψωμένη οροφή, πακέτο BlueEFFICIENCY plus, εργοστασιακό μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων και άδεια επιβατικού (δεν είναι δυνατή η λειτουργία με ρυμουλκούμενο).  2 Έως 30 χρόνια σε περίπτωση τακτικού service σε εξουσιοδοτημένο συνεργείο της Mercedes-Benz.  3 Ισχύει από 01.10.2012 για οχήματα με πρώτη ταξινόμηση από 01.10.2012. 1

Γνωρίστε το Sprinter σε 3D.

Το Sprinter

3


Περιεχόμενα. Το Sprinter

2

Κινητήρες

26

Οικονομία

6

27

Λειτουργικότητα και φόρτωση

8

Εξοπλισμός Βαφές αμαξώματος και επενδύσεις καθισμάτων Βασικός και προαιρετικός εξοπλισμός Γνήσια αξεσουάρ

Ασφάλεια

10

Άνεση Εσωτερικός χώρος Ανάρτηση

14 14 16

Σύστημα τετρακίνησης

18

Χώρος φόρτωσης κλειστού van και van με παράθυρα

20

Εξειδίκευση κλάδων/ Υπερκατασκευές και ειδικές λύσεις

22

Επισκόπηση – το Sprinter

24

27 28 33

Υπηρεσίες και προϊόντα χρηματοδότησης & ασφάλισης

34

Τεχνικά χαρακτηριστικά

38

Κατανάλωση καυσίμου και εκπομπές CO2

42

Δοκιμαστική διαδρομή

47

Επιδόσεις ελαστικών

49

Περιεχόμενα

5


Αποσβαίνει την αξία του: Sprinter από 6,3 l στα 100 km.1 Το Sprinter, ένα από τα πλέον φιλικά προς το περιβάλλον οχήματα της κατηγορίας του, επιτυγχάνει εξαιρετικές τιμές εκπομπών και κατανάλωσης χάρη στους εξελιγμένους κινητήρες2 του και τις καινοτόμες τεχνολογίες BlueEFFICIENCY. Με το προαιρετικό πακέτο BlueEFFICIENCY plus μπορείτε να μειώσετε την κατανάλωση καυσίμου έως τα 6,3 l ανά 100 km.

Πακέτο BlueEFFICIENCY

Πακέτο BlueEFFICIENCY plus3, 4

Μακριά σχέση μετάδοσης πίσω άξονα i = 3,692

• • – • –

• • • • •

Ηλεκτρικά ελεγχόμενη αντλία καυσίμου νέας γενιάς

Ελαστικά βελτιωμένης αντίστασης κύλισης

Αντλία υδραυλικού τιμονιού ECO Λειτουργία ECO Start-Stop Ηλεκτρικός ανεμιστήρας αναρρόφησης Fuel Economy Generator

 Στο Sprinter 213/313 CDI και BlueTEC, με μήκος αμαξώματος standard με υπερυψωμένη οροφή, πακέτο BlueEFFICIENCY plus, εργοστασιακό μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων και άδεια επιβατικού (δεν είναι δυνατή η λειτουργία με ρυμουλκούμενο). 2 Σχετικά με τη διαθεσιμότητα των κινητήρων που πληρούν την προδιαγραφή εκπομπών καυσαερίων Euro VI, ανατρέξτε από τη σελίδα 38 και μετά, Τεχνικά χαρακτηριστικά. 3 Διατίθεται συμπληρωματικά στο πακέτο BlueEFFICIENCY για όλα τα vans με μέγιστο μικτό βάρος 3,0 t και 3,5 t, καθώς και κινητήρα CDI OM 651. 4 Η λειτουργία με ρυμουλκούμενο δεν είναι δυνατή με το πακέτο BlueEFFICIENCY plus.

1

Οικονομία

7


Με πολλαπλές δυνατότητες. Τα μοντέλα του Sprinter είναι ανοικτά σε όλα όσα διευκολύνουν την καθημερινή σας εργασία. Έτσι, ανάλογα με τις ανάγκες σας, μπορείτε να έχετε πρόσβαση στον – έως 17m3 – χώρο φόρτωσης από τρεις πλευρές1. Όποια και αν είναι τα σχέδιά σας, με το Sprinter μπορείτε να τα πραγματοποιήσετε, ακόμη κι αν πρόκειται να φορτώσετε κάθετα επτά ευρωπαλέτες2. Με τα παρακάτω χαρακτηριστικά εξοπλισμού3, μπορείτε να κάνετε τη φόρτωση και εκφόρτωση του Sprinter σας ασφαλέστερη, αποδοτικότερη και πιο άνετη:

Πίσω ανοιγόμενες πόρτες 270° Ηλεκτρικό σκαλοπάτι για τη συρόμενη πόρτα χώρου φόρτωσης KEYLESS ENTRY & SLIDE και ηλεκτρικό σκαλοπάτι για τη συρόμενη πόρτα του χώρου φόρτωσης Πρακτικές εκδόσεις διαχωριστικού τοιχώματος Χαμηλωμένο κατά περίπου 30 mm αμάξωμα στο βασικό εξοπλισμό για την έκδοση με μέγιστο μικτό βάρος 3,5 t4 Μεταβλητό σύστημα ασφάλισης και στερέωσης φορτίου 1

 Ως προαιρετικός εξοπλισμός διατίθεται συρόμενη πόρτα χώρου φόρτωσης αριστερά. 2 Ισχύει για το Sprinter Van στην έκδοση Extra long. Ανάλογα με το μοντέλο απαιτείται προαιρετικός εξοπλισμός. 3 Εν μέρει προαιρετικός εξοπλισμός. 4 Δεν διατίθεται για οχήματα με τετρακίνηση ούτε σε συνδυασμό με ηλεκτρικό σκαλοπάτι και για το Sprinter NGT.

Λειτουργικότητα και φόρτωση

9


Η ασφάλειά σας είναι για εμάς το σημαντικότερο αγαθό. Στο βασικό εξοπλισμό του Sprinter περιλαμβάνεται κυρίως ένα χαρακτηριστικό: η ασφάλειά σας. Είναι το πρώτο ελαφρύ επαγγελματικό με υποβοήθηση κατά των πλευρικών ανέμων1 στο βασικό εξοπλισμό, η οποία επιβραδύνει στοχευμένα το όχημα αποτρέποντας την εκτροπή του και βοηθώντας σας να διατηρείτε την πορεία σας κατά την οδήγηση. Το καινοτόμο σύστημα ελέγχου δυναμικής οδήγησης ADAPTIVE ESP® λαμβάνει υπόψη την κατάσταση φόρτωσης, ώστε να κατανέμει σωστά την πεδητική ισχύ. Το ADAPTIVE ESP® περιλαμβάνει δύο επιπλέον λειτουργίες: Brake Disc Wipe2 και Electronic Brake Prefill3.  Δεν διατίθεται για το Sprinter με μέγιστο μικτό βάρος 5 t. 2 Το σύστημα αυτό απομακρύνει το νερό κυκλικά όταν βρέχει, συμβάλλοντας έτσι στη μείωση της απόστασης πέδησης. 3 Ελαττώνει το χρόνο αντίδρασης κατά το φρενάρισμα, μειώνοντας έτσι και την απόσταση πέδησης.

1

Η υποβοήθηση κατά των πλευρικών ανέμων αναγνωρίζει εγκαίρως θυελλώδεις πλευρικούς ανέμους με τη βοήθεια των αισθητήρων του συστήματος ελέγχου δυναμικής οδήγησης ADAPTIVE ESP®. Από ταχύτητα 80 km/h, διορθώνει την πορεία του οχήματος με αυτόματες επεμβάσεις στα φρένα των τροχών στην πλευρά του οχήματος που είναι εκτεθειμένη στον άνεμο. Υποβοήθηση κατά των πλ. ανέμων σε 3D.

Ασφάλεια

11


05

01

Υποβοήθηση νεκρής γωνίας ορατότητας. Η υποβοήθηση νεκρής γωνίας ορατότητας συμ­ βάλλει στην αποτροπή ατυχημάτων αναγνωρίζοντας οχήματα στην περιοχή της νεκρής γωνίας και προειδοποιώντας οπτικά και ηχητικά τον οδηγό.

Υποβοήθηση μεγάλης σκάλας προβολέων. Η υποβοήθηση μεγάλης σκάλας προβολέων ελέγχει τη μεγάλη σκάλα αυτόματα, ανάλογα με τις συνθήκες περιβάλλοντος και κυκλοφορίας για βέλτιστη ορατότητα.

Υποβοήθηση διατήρησης λωρίδας κυκλοφορίας. Η υποβοήθηση διατήρησης λωρίδας κυκλοφορίας προειδοποιεί τον οδηγό εάν κατά λάθος εκτρα­ πεί από τη λωρίδα κυκλοφορίας μέσω ηχητικών και οπτικών σημάτων.

COLLISION PREVENTION ASSIST. Προειδοποιεί οπτικά και ηχητικά σε περίπτωση πολύ μικρής απόστασης από όχημα ή άλλο αντικείμενο και σας υποστηρίζει σε περίπτωση πέδησης έκτακτης ανάγκης με το σύστημα BAS PRO.

Κάμερα οπισθοπορείας. Η κάμερα οπισθοπορείας προσφέρει οπτική βοήθεια κατά τη στάθμευση και αυξάνει την ασφάλεια κατά την οπισθο­ πορεία και τους ελιγμούς.

03


Το πρότυπο ασφάλειας. Χάρη στα μοναδικά στην κατηγορία ελαφρών επαγγελματικών πακέτα ασφάλειάς του, το Sprinter δεν χρειάζεται πλέον να «μένει πίσω» από κανένα επιβατικό. Ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά του είναι το COLLISION PREVENTION ASSIST του πακέτου υποβοήθησης οδήγησης. Προειδοποιεί οπτικά και ηχητικά σε περίπτωση πολύ μικρής απόστασης από όχημα ή άλλο αντικείμενο και σας υποστηρίζει σε περίπτωση πέδησης έκτακτης ανάγκης. Στον παρακάτω πίνακα, μπορείτε να δείτε τα προαιρετικά πακέτα ασφάλειας και τα περιεχόμενά τους.

02

04

Στο βασικό εξοπλισμό του Sprinter περιλαμβάνεται υποβοήθηση κατά των πλευρικών ανέμων1 και μια μεγάλη γκάμα εργοστασιακών χαρακτηριστικών ασφαλείας, όπως μετωπικός αερόσακος οδηγού, ζώνες ασφαλείας τριών σημείων με εντατήρες και περιοριστές ισχύος για το μονό κάθισμα οδηγού και συνοδηγού, προσκέφαλα 2 κατευθύνσεων, άγκιστρα ασφάλισης, υδραυλικό σύστημα φρένων, προσαρμοζόμενος φωτισμός πέδησης, σύστημα ελέγχου πίεσης ελαστικών2 και εξωτερικοί καθρέπτες με ενσωματωμένους ευρυγώνιους καθρέπτες. Επιπλέον, μπορείτε να επιλέξετε από μία μεγάλη ποικιλία δυνατοτήτων εξοπλισμού για ακόμη περισσότερη ασφάλεια.

COLLISION PREVENTION ASSIST Υποβοήθηση μεγάλης σκάλας προβολέων3 Υποβοήθηση διατήρησης λωρίδας κυκλοφορίας Υποβοήθηση νεκρής γωνίας ορατότητας

Πακέτο υποβοήθησης οδήγησης

Πακέτο υποβοήθησης διατήρησης λωρίδας

• • • •

– • • •

 Δεν διατίθεται για το Sprinter με μέγιστο μικτό βάρος 5 t.  Βασικός εξοπλισμός για οχήματα με μέγιστο μικτό βάρος έως 3,5 t και άδεια επιβατικού. 3 Η υποβοήθηση μεγάλης σκάλας προβολέων παραγγέλλεται και ξεχωριστά.

1

2

Η εικόνα δείχνει μία σχηματική απεικόνιση για λόγους επεξήγησης.

Ασφάλεια

13


Ασύγκριτο. Ποτέ η λειτουργικότητα δεν ήταν τόσο άνετη. Εκτός από τη νέα γενιά τηλεματικής, το προαιρετικό τιμόνι πολλαπλών λειτουργιών με στοιχεία χρωμίου, το μοχλό αλλαγής και τον επιλογέα ταχυτήτων πρωτοποριακής σχεδίασης και τη νέα επένδυση καθισμάτων «Tunja» του βασικού εξοπλισμού, υπάρχουν πολλά άλλα στοιχεία εξοπλισμού που προσφέρουν αυξημένη οδηγική άνεση και σας εξασφαλίζουν αποδοτική εργασία από όλες τις απόψεις στο Sprinter. Η ευρύχωρη και εργονομική σχεδίαση του εσωτερικού χώρου ικανοποιεί τις υψηλότερες απαιτήσεις λειτουργικότητας, ποιότητας και άνεσης. Πολλές λειτουργικές αποθηκευτικές θήκες, όπως η θήκη πάνω από το παρμπρίζ του βασικού εξοπλισμού, προσφέρουν επαρκή αποθηκευτικό χώρο και τάξη κατά την εργασία σας. Λειτουργικός εξοπλισμός στο Sprinter1: Στοιχεία χρωμίου στο προαιρετικό τιμόνι πολλαπλών λειτουργιών, στους αεραγωγούς και τη λαβή του επιλογέα Διπλό κάθισμα συνοδηγού με αποθηκευτικό χώρο κάτω από την έδρα. Προαιρετικά με ενσωματωμένο, αναδιπλούμενο τραπεζάκι στην πλάτη Υποβοήθηση στάθμευσης PARKTRONIC εμπρός και πίσω, με ακουστική ειδοποίηση και οπτική ένδειξη στον εξωτερικό καθρέπτη και τον πίνακα οργάνων Λειτουργικές θήκες και αποθηκευτικοί χώροι Συστήματα πληροφόρησης και επικοινωνίας, όπως τα προαιρετικά ραδιόφωνα Audio 10, Audio 15 και το σύστημα πλοήγησης Becker® MAP PILOT2 Άνετο, ανατομικό τιμόνι βασικού εξοπλισμού Στιβαρά και εργονομικά διαμορφωμένα καθίσματα Θερμαινόμενα καθίσματα και υποβραχιόνιο οδηγού και συνοδηγού Σύστημα TEMPOMAT με ενεργοποιούμενο σύστημα περιορισμού ταχύτητας SPEEDTRONIC  Εν μέρει προαιρετικός εξοπλισμός.  Το σύστημα πλοήγησης Becker® MAP PILOT διατίθεται μόνο σε συνδυασμό με το Audio 15. 

1 2

Άνεση | Εσωτερικός χώρος

15


Ένα ελαφρύ επαγγελματικό που κινείται σαν επιβατικό. Ως το πρώτο και μοναδικό ελαφρύ επαγγελματικό στην κατηγορία του, το Sprinter με το προαιρετικό αυτόματο κιβώτιο 7 σχέσεων 7G-TRONIC PLUS σας προσφέρει την αποδοτικό­ τητα, την πολιτισμένη συμπεριφορά και την οδηγική άνεση ενός επιβατικού. Χάρη στην καινοτόμα τεχνολογία του 7G-TRONIC PLUS, οι αλλαγές ταχυτήτων γίνονται πιο αποδοτικά συμβάλλοντας έτσι στη χαμηλή κατανάλωση καυσίμου του Sprinter. Το κατά περ. 30 mm χαμηλωμένο αμάξωμα1 ολοκληρώνει την υψηλή οδηγική άνεση. Για την απόλυτη προσαρμογή στις δικές σας ανάγκες, μπορείτε να επιλέξετε για το Sprinter σας μεταξύ των ακόλουθων εκδόσεων ανάρτησης2.

Επιλεγόμενη τετρακίνηση, και με υποπολλαπλασιασμό κιβωτίου ταχυτήτων, Downhill Speed Regulation (DSR) και ελαστικά με βαθιά χάραξη πέλματος παντός εδάφους3 Αερανάρτηση με ρύθμιση ύψους Προαιρετικά πακέτα ανάρτησης ανάλογα με τις διάφορες απαιτήσεις Σύστημα τετρακίνησης, επιλεγόμενο  Βασικός εξοπλισμός στην έκδοση με μέγιστο μικτό βάρος 3,5 t, ωστόσο δεν διατίθεται για οχήματα με τετρακίνηση. 2 Εν μέρει προαιρετικός εξοπλισμός.   Τα ελαστικά με βαθιά χάραξη πέλματος παντός εδάφους διατίθενται για οχήματα με μέγιστο μικτό βάρος 3,5 t. Δεν διατίθεται σε συνδυασμό με ηλεκτρικό σκαλοπάτι ούτε για το Sprinter NGT.

1 3

Άνεση | Ανάρτηση

17


Αδιαμφισβήτητο φαβορί και εκτός δρόμου. Πολλοί δρόμοι οδηγούν στην επαγγελματική επιτυχία – μερικές φορές όμως είναι δύσβατοι. Με την επιλεγόμενη τετρακίνηση1, αυξημένη πρόσφυση, βελτιωμένη οδηγική ευστάθεια και ADAPTIVE ESP® τελευταίας γενιάς, το Sprinter σας αντεπεξέρχεται και στις απαιτητικότερες καιρικές και οδικές συνθήκες. Με το ηλεκτρονικό σύστημα πρόσφυσης 4ETS, το οποίο επιβραδύνει αυτόματα και ξεχωριστά τους τροχούς που ολισθαίνουν, δημιουργείται αυξημένη ροπή κίνησης για επαρκή πρόσφυση των τροχών. Εκτός από την τετρακίνηση, το Sprinter διαθέτει διάφορες δυνατότητες εξοπλισμού που σας επιτρέπουν την πιο ευέλικτη και πιο ασφαλή χρήση του εκτός δρόμου:

Τετρακίνηση1 επιλεγόμενη, και με υποπολλαπλασιασμό κιβωτίου ταχυτήτων Downhill Speed Regulation (DSR)2 Προαιρετικά ελαστικά παντός εδάφους με βαθιά χάραξη πέλματος3  Διατίθεται σε επιλεγμένες εκδόσεις. Στους πίνακες στις σελίδες 38–46 μπορείτε να βρείτε τα μοντέλα, τα οποία διατίθενται με τετρακίνηση.   Σε συνδυασμό με TEMPOMAT.  3 Διατίθεται για οχήματα με μέγιστο μικτό βάρος 3,5 t.

1 2

Επειδή το ηλεκτρονικό σύστημα πρόσφυσης 4ETS είναι ενσωματωμένο στο σύστημα ADAPTIVE ESP® του βασικού εξοπλισμού, η τετρακίνηση λειτουργεί ακόμη πιο αποδοτικά. Σύστημα τετρακίνησης

19


Άφθονος χώρος για όλα όσα σχεδιάζετε. Οι επαγγελματικές μεταφορικές λύσεις είναι πάντα ιδιαίτερες, είτε πρόκειται για το Sprinter Van με μεγάλη χωρητικότητα φορτίου είτε για την έκδοση με παράθυρα στο χώρο φόρτωσης και πίσω σειρά καθισμάτων1. Με τρία μεταξόνια, τρία ύψη χώρου φόρτωσης και τέσσερα μήκη αμαξώματος, προαιρετικό ηλεκτρικό σκαλοπάτι2, την επένδυση χώρου φόρτωσης μέχρι την οροφή3 και τις πρακτικές εκδόσεις διαχωριστικών τοιχωμάτων, το Sprinter μπορεί να προσαρμοστεί άψογα στις επιθυμίες και τις ανάγκες σας. Εάν πρέπει να μεταφέρετε εκτός από φορτίο και προσωπικό για τις ανάγκες της επιχείρησής σας, το van με παράθυρα είναι η μεταφορική λύση που χρειάζεστε. Συνδυάζει τα πλεονεκτήματα ενός van με εκείνα της επιβατικής έκδοσης. Τα μεγάλα παράθυρα πίσω από την κολώνα Β, η άνετη επιβίβαση, τα υψηλής ποιότητας καθίσματα και η ευρυχωρία του, εξασφαλίζουν άνεση πρώτης θέσης έως και για έξι άτομα στη δεύτερη σειρά καθισμάτων. Προαιρετικά, το πίσω ενιαίο κάθισμα μπορεί να αφαιρείται με μία κίνηση. Το Sprinter με παράθυρα διαθέτει προαιρετικά τα παρακάτω χαρακτηριστικά εξοπλισμού:

Διθέσιος ή τριθέσιος πάγκος για το χώρο επιβατών, προαιρετικά με υποβραχιόνια Με διπλό κάθισμα συνοδηγού χώρος για έως και έξι άτομα Τα υπερμονά ελαστικά (σε επιτρ. μεικτό βάρος 4,6 t) αυξάνουν το πλάτος φόρτωσης μεταξύ των θόλων τροχών κατά 25 cm Διαχωριστικό τοίχωμα στην κολώνα C4  Η έκδοση με παράθυρα στο χώρο φόρτωσης και πίσω σειρά καθισμάτων δεν διατίθεται στην Ελληνική αγορά.  Δεν διατίθεται σε συνδυασμό με χαμηλωμένο αμάξωμα.  3 Επένδυση χώρου φόρτωσης από κόντρα πλακέ. Μέτρηση στο δάπεδο χώρου φόρτωσης. 4 Διατίθεται μόνο με υπερυψωμένη οροφή και μέγιστο μικτό βάρος 3,5 t. 1 2

20

Χώρος φόρτωσης κλειστού van και van με παράθυρα

Το διαχωριστικό τοίχωμα στην κολώνα C διατίθεται προαιρετικά για το van με παράθυρα, υπερυψωμένη οροφή και μέγιστο μικτό βάρος 3,5 t.


● Θήκη πάνω από την επένδυση οροφής. Στις εκδόσεις με υπερυψωμένη οροφή ή υπερυψωμένη οροφή XL διατίθεται μία πρόσθετη αποθηκευτική θήκη μεταξύ της οροφής και της επένδυσης οροφής οδηγού.

● Εκδόσεις. Το Sprinter Van διατίθεται σε 3 μεταξόνια, 4 μήκη αμαξώματος και 3 ύψη χώρου φόρτωσης.

○ Μεταβλητό σύστημα ασφάλισης και στερέωσης φορτίου. Προαιρετικά, ράγες ασφάλισης στο δάπεδο, στα πλευρικά τοιχώματα, και στο πλαίσιο οροφής καθώς και ιμάντες στερέωσης βοηθούν στην ασφάλιση του φορτίου.

● Χώρος φόρτωσης. Τα σχεδόν κάθετα εσωτερικά τοιχώματα, οι επίπεδοι θόλοι τροχών και το έως 2695 kg ωφέλιμο φορτίο δημιουργούν τις καλύτερες προϋποθέσεις για την αποδοτική χρήση του χώρου φόρτωσης.

● Όγκος φόρτωσης. Χάρη στο τέταρτο μήκος αμαξώματος και την προαιρετική υπερυψωμένη οροφή XL, ο χώρος φόρτωσης μπορεί να χωρέσει έως 17 m3 – χωρίς να επηρεάζεται ο διαθέσιμος χώρος πάνω από το κεφάλι.

○ Υπερυψωμένη οροφή XL. Οι φεγγίτες στο κέλυφος της υπερυψωμένης οροφής XL βελτιώνουν τις συνθήκες φωτισμού στον εσωτερικό χώρο.

● Βασικός εξοπλισμός   ○ Προαιρετικός εξοπλισμός

Χώρος φόρτωσης κλειστού van και van με παράθυρα

21


Ειδικές λύσεις κλάδων. Η Mercedes-Benz συνεργάζεται με υπερκατασκευαστές, προσφέροντάς τους συνολική υποστήριξη. Χάρη στο συνδυασμό της δικής μας τεχνογνωσίας με την εμπειρία και την ικανότητα των υπερκατασκευαστών, είμαστε στη θέση, να πραγματοποιούμε τη μεγαλύτερη ποικιλία υπερκατασκευών κορυφαίας ποιότητας – από οχήματα για εργοτάξια και βιοτεχνίες, κλειστές καρότσες και οχήματα ψυγεία μέχρι οχήματα διάσωσης. Οι Εξουσιοδοτημένοι Διανομείς Mercedes-Benz είναι στη διάθεσή σας, για να σας βοηθήσουν να βρείτε την κατάλληλη υπερκατασκευή για εσάς.

Μία λύση για το ψύχος: το Sprinter με υπερκατασκευή ψυγείου1 και κουρτίνα προστασίας από το ψύχος. Έτσι, η χαμηλή θερμοκρασία παραμένει μέσα στο χώρο φόρτωσης ακόμη και με ανοικτή πόρτα.

Με το Sprinter Van είναι δυνατή η τοποθέτηση μεγάλης ποικιλίας υπερκατασκευών1. Το Sprinter ως όχημα-ψυγείο με συγκρότημα ψυγείου βοηθά επίσης στην εξοικονόμηση καυσίμου.

www.vansolution.de www.vanpartner.com

 Η Mercedes-Benz Ελλάς δεν εκπροσωπεί κανέναν οίκο αμαξωμάτων της Ελλάδας ή του εξωτερικού και επίσης δεν προκρίνει κανένα οίκο αμαξωμάτων εν σχέση με τους υπόλοιπους. Η επιλογή τέτοιου οίκο ανήκει στην αποκλειστική διακριτική ευχέρεια του εκάστοτε αγοραστή επαγγελματικού οχήματος Mercedes-Benz.

1

22

Εξειδίκευση κλάδων/Υπερκατασκευές και ειδικές λύσεις


Με βάση το Sprinter μπορείτε να επιλέξετε από μια πλειάδα υπερκατασκευών1. Το Sprinter με εσωτερικό προσάρτημα ραφιών για εταιρείες ταχυμεταφορών και μεταφορών δεμάτων είναι ένα μόνο παράδειγμα. Μία επαγγελματική μεταφορική λύση είναι πάντα εξειδικευμένη. Το καλύτερο παράδειγμα: το Sprinter. Η ευέλικτη σχεδίαση του και οι ποικίλες εκδόσεις το καθιστούν ως την ιδανική λύση για διάφορους επαγγελματικούς τομείς. Επωφεληθείτε από την τεχνογνωσία και την εμπειρία της Mercedes-Benz – και ανακαλύψτε το δικό σας Sprinter.

Εξειδίκευση κλάδων/Υπερκατασκευές και ειδικές λύσεις

23


Τα κυριότερα χαρακτηριστικά του Sprinter.

Πρώτης τάξεως: το πρώτο Sprinter με προδιαγραφή εκπομπών καυσαερίων Euro VI.1 Το Sprinter, σχεδιασμένο να είναι οικονομικό και φιλικό προς το περιβάλλον, είναι το πρώτο ελαφρύ επαγγελματικό που ικανοποιεί την αυστηρή προδιαγραφή εκπομπών καυσαερίων Euro VI1 χάρη στους ολιγαρκείς κινητήρες του. Τα προαιρετικά πακέτα BlueEFFICIENCY με πρωτοποριακά μέτρα μειώνουν σημαντικά την κατανάλωση καυσίμου. Το BlueTEC και η τεχνολογία πετρελαιοκινητήρων SCR (Selective Catalytic Reduction) μειώνουν τις εκπομπές NOx2. Τα οξείδια αζώτου οδηγούνται σε ένα καταλύτη όπου υφίστανται κατεργασία με το πρόσθετο AdBlue® με βάση το νερό. Κατά τη διεργασία αυτή, τα οξείδια αζώτου μετατρέπονται σε άζωτο και νερό.

Υποδειγματικό: ένα ελαφρύ επαγγελματικό με χαρακτηριστικά ασφάλειας επιβατικού. Η ασφάλειά σας είναι για εμάς το σημαντικότερο αγαθό. Γι’ αυτό εξελίξαμε σημαντικά τα μέτρα ασφάλειας για το Sprinter. Εκτός από την υποβοήθηση κατά των πλευρικών ανέμων3 του βασικού εξοπλισμού, που βασίζεται στο ADAPTIVE ESP®, διατίθενται επίσης το πακέτο υποβοήθησης οδήγησης και το πακέτο διατήρησης λωρίδας, τα οποία υποστηρίζουν τον οδηγό σε κρίσιμες καταστάσεις και συμπληρώνουν άριστα τα συστήματα ασφαλούς οδήγησης.

Πείθει σε θέματα ποιότητας και σχεδίασης. Το Sprinter θα ικανοποιήσει όλες σας τις απαιτήσεις, κυρίως ως προς την ποιότητα και τη σχεδίαση. Το χαρακτηριστικό μπροστινό τμήμα εξωτερικά, το προαιρετικό τιμόνι πολλαπλών λειτουργιών και οι πολυτελείς λεπτομέρειες χρωμίου εσωτερικά δημιουργούν πάντα άριστη εντύπωση. Πριν φτάσει στα χέρια σας, υποβάλλεται σε έλεγχο ποιότητας και ασφάλειας περ. 17.000 σημείων. Επιπλέον, οι μηχανικοί μας, με μία πληθώρα μεθόδων ανάπτυξης και προσομοίωσης με τη βοήθεια ηλεκτρονικού υπολογιστή, εξασφαλίζουν τη θρυλική αξιοπιστία και μακροβιότητα του Sprinter. Τα υψηλά ποιοτικά κριτήρια που εκφράζει η δήλωση «made by Mercedes-Benz» φτάνουν και στην παραμικρή λεπτομέρεια. Τα πάντα για τη μεγάλη διάρκεια ζωής του.

 Η προδιαγραφή εκπομπών καυσαερίων Euro VI διατίθεται προαιρετικά για βάρος αναφοράς από 2380 kg και αυτομάτως από 2840 kg. 2 Τα οξείδια αζώτου (NOx) περιλαμβάνουν τα μονοξείδια αζώτου (NO) και τα διοξείδια αζώτου (NO2). 3 Δεν διατίθεται για το Sprinter με μέγιστο μικτό βάρος 5 t. 4 Διαστήματα αλλαγής λαδιών έως 60.000 km στα οχήματα με πετρελαιοκινητήρα (για βενζινοκινητήρες: 40.000 km) ή το αργότερο κάθε δύο χρόνια. Τα διαστήματα μεταξύ συντηρήσεων μπορεί να φτάσουν τα 120.000 km (πετρελαιοκινητήρες)) ή 80.000 km (βενζινοκινητήρες). 5 Έως 30 χρόνια σε περίπτωση τακτικού service σε εξουσιοδοτημένο συνεργείο της Mercedes-Benz. 6 Ισχύει από 01.10.2012 για οχήματα με πρώτη ταξινόμηση από 01.10.2012. 7 Όχημα αντικατάστασης ανάλογα με τη διαθεσιμότητα. 8 Διατίθεται για μέγιστο μικτό βάρος 3,5 t, ωστόσο όχι για οχήματα με τετρακίνηση ούτε σε συνδυασμό με το ηλεκτρικό σκαλοπάτι ή για το Sprinter NGT.

1

24

Επισκόπηση – το Sprinter


Απόλυτη ξεγνοιασιά: χάρη στα μεγάλα διαστήματα μεταξύ συντηρήσεων. Χάρη στην υψηλής ποιότητας κατεργασία και την αξιόπιστη ποιότητά του, το Sprinter σας συνοδεύει και σας υποστηρίζει σε ολόκληρη τη διάρκεια ζωής του και μάλιστα με συγκριτικά χαμηλό συνολικό κόστος. Ο υπολογιστής διαστημάτων συντήρησης ASSYST4 του βασικού εξοπλισμού αποτελεί μόνο ένα παράδειγμα των διαφόρων χαρακτηριστικών εξοπλισμού που διευκολύνουν τη ζωή σας με το Sprinter. Επιτρέπει ευέλικτα διαστήματα συντήρησης ανάλογα με τη χρήση, τα οποία μάλιστα είναι ακόμη μεγαλύτερα με τον πετρελαιοκινητήρα, και σας βοηθά να μειώνετε τα έξοδα συντήρησης και επισκευών. Σε περίπτωση οδικής βλάβης, έχετε στη διάθεσή σας εφ’ όρου ζωής5 χάρη στην εγγύηση κινητικότητας MobiloVan6, ένα όχημα αντικατάστασης7 γρήγορα, απλά και δωρεάν.

Εντυπωσιακή λειτουργικότητα και άνεση. Τα εργονομικά καθίσματα και οι λειτουργικές θέσεις εργασίας αποτελούν δεδομένα σε πολλές επιχειρήσεις. Όμως, και καθ’ οδόν πρέπει να κάθεστε αναπαυτικά στη θέση εργασίας σας. Το Sprinter ξέρει τι έχει μεγαλύτερη σημασία για εσάς. Λόγω του λειτουργικού εσωτερικού χώρου, όλα όσα χρειάζεστε για την εργασία σας βρίσκονται στη σωστή θέση. Η υψηλή οδηγική άνεση που προσφέρουν το 7G-TRONIC, το προαιρετικό τιμόνι πολλαπλών λειτουργιών με στοιχεία χρωμίου, η ανθεκτική επένδυση καθισμάτων που αναπνέει και τα εργονομικά διατεταγμένα χειριστήρια κάνουν την εργασία στο Sprinter απολαυστική.

Ιδιαίτερο χάρη στην ποικιλία εκδόσεων. Στο θέμα του εξοπλισμού, το Sprinter καλύπτει κάθε επιθυμία. Χάρη στους πολυάριθμους τύπους μοντέλων, τα περισσότερα από 600 πιθανά στοιχεία προαιρετικού εξοπλισμού και τις περισσότερες εκδόσεις στην κατηγορία του, το Sprinter ικανοποιεί τις πιο ιδιαίτερες και διαφορετικές απαιτήσεις. Με το Sprinter Van, χάρη στις φαρδιές συρόμενες και ανοιγόμενες πίσω πόρτες, το χώρο φόρτωσης έως 17 m3 με μήκος 4800 mm και ύψος 2140 mm (σε συνδυασμό με υπερυψωμένη οροφή XL και μήκος αμαξώματος Extra long), προσφέρονται διάφορες δυνατότητες μεταφοράς για την επιχείρησή σας. Επίσης, ο εσωτερικός εξοπλισμός και τα λειτουργικά χαρακτηρι­ στικά, όπως το χαμηλωμένο αμάξωμα8 του βασικού εξοπλισμού, αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της ευέλικτης φιλοσοφίας του οχήματος.

www.mercedes-benz.gr/sprinter Επισκόπηση – το Sprinter

25


Πρωτοποριακή τεχνολογία για το καλύτερο Sprinter όλων των εποχών. Τα υψηλά ποιοτικά πρότυπα και η σταθερή αξία μεταπώλησης συμβάλλουν στη συνολική αποδοτικότητα του Sprinter όσο και οι υπερσύγχρονοι κινητήρες του: με τον προηγμένο 4κύλινδρο πετρελαιοκινητήρα CDI OM 651 σε τρία διαφορετικά επίπεδα ισχύος και τον κυρίαρχο πετρελαιοκινητήρα V6 CDI OM 642, το Sprinter θέτει νέα πρότυπα στην οικονομική λειτουργία και τη διασφάλιση του μέλλοντος. Με τις προδιαγραφές εκπομπών καυσαερίων Euro 5b+ κατ. III και Euro VI (BlueTEC) του OM 651, καθώς και το πακέτο BlueEFFICIENCY plus μπορείτε να μειώσετε την κατανάλωση μέχρι τα 6,3 λίτρα1 στα 100 km. Ειδικά οι κινητήρες BlueTEC που διατίθενται για το Sprinter αποτελούν μία άκρως οικονομική και οικολογική λύση: χάρη στην τεχνολογία πετρελαιοκινητήρων SCR, το Sprinter πληροί την προδιαγραφή Euro VI. Αυτό συμβάλλει στην οικονομική λειτουργία του οχήματος και, επιπλέον, χάρη στην εκ των υστέρων επεξεργασία των καυσαερίων, στη μείωση των εκπομπών ρύπων, όπως τα οξείδια αζώτου. Στην εικόνα παρουσιάζεται ο 4κύλινδρος πετρελαιοκινητήρας CDI OM 651.

Οι κινητήρες του Sprinter συνοπτικά: Οικονομικός 4κύλινδρος πετρελαιοκινητήρα στις βαθμίδες ισχύος 70 kW, 95 kW και 120 kW Πετρελαιοκινητήρας V6 CDI με 140 kW Οικονομικός 4κύλινδρος βενζινοκινητήρας με 115 kW Η Natural Gas Technology (Τεχνολογία Φυσικού Αερίου) κατ’ επιλογή με σύστημα κίνησης μόνο φυσικού αερίου ή φυσικού αερίου και βενζίνης

 Στο Sprinter 213/313 CDI και BlueTEC, με μήκος αμαξώματος standard με υπερυψωμένη οροφή, πακέτο BlueEFFICIENCY plus, εργοστασιακό μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων και άδεια επιβατικού (δεν είναι δυνατή η λειτουργία με ρυμουλκούμενο). 

1

26

Κινητήρες


Βαφές αμαξώματος και επενδύσεις καθισμάτων. Ακρυλικές βαφές

Λευκό «Αrctic»

Μπλε γκρι

Μεταλλικές βαφές1

Γκρι «Pebble»

Μπλε «Steel»

Aσημί «Brilliant» μεταλλικό

Γκρι «Tenorite» μεταλλικό

Επένδυση καθίσματος «Tunja» μαύρη

Aσημί «Pearl» μεταλλικό

Γκρι «Graphite» μεταλλικό

Η νέα επένδυση καθίσματος Tunja σε μαύρο του βασικού εξοπλισμού σε ελκυστική σχεδίαση διακρίνεται για την υψηλή αντοχή της στη φθορά και τη μεγάλη διάρκεια ζωής της.

Επένδυση από δερματίνη

Κόκκινο «Jupiter»

Κόκκινο «Velvet»

Πράσινο «Αqua»

Μαύρο «Obsidian» μεταλλικό

Καφέ «Dolomite» μεταλλικό

Mπλε «Cavansite» μεταλλικό

Οι εικονιζόμενες ακρυλικές και μεταλλικές βαφές1 είναι μόνο ένα μικρό μέρος των διαθέσιμων αποχρώσεων, στις οποίες μπορείτε να αποκτήσετε το Sprinter σας. Προαιρετικά διατίθενται συνολικά περισσότερες από 100 ακόμη αποχρώσεις ως προαιρετικές βαφές. Ακόμη και συγκεκριμένες βαφές, π.χ. στο χρώμα της επιχείρησής σας, μπορούν να γίνουν προαιρετικά.

Στον προαιρετικό εξοπλισμό διατίθεται και μια επένδυση από μαύρη δερματίνη, που καθαρίζεται εύκολα.

 Οι μεταλλικές βαφές αποτελούν προαιρετικό εξοπλισμό.

1

Εξοπλισμός | Βαφές αμαξώματος και επενδύσεις καθισμάτων

27


Βασικός και προαιρετικός εξοπλισμός.

○ Προβολείς Bi Xenon με φώτα πορείας ημέρας και φώτα αλλαγής κατεύθυνσης LED. Με τον καλύτερο φωτισμό της πλευρικής περιοχής αυξάνεται η ασφάλεια.

○ Υποβοήθηση μεγάλης σκάλας προβολέων.3 Ελέγχει τη μεγάλη σκάλα αυτόματα ανάλογα με τις συνθήκες περιβάλλοντος και κυκλοφορίας για βέλτιστη ορατότητα.

○ Υποβοήθηση νεκρής γωνίας ορατότητας.4 Συμβάλλει στην αποτροπή ατυχημάτων, ανιχνεύοντας άλλα οχήματα στη νεκρή γωνία και ειδοποιώντας τον οδηγό με οπτικά και ηχητικά σήματα.

○ Υποβοήθηση διατήρησης λωρίδας κυκλοφορίας.4 Η υποβοήθηση διατήρησης λωρίδας κυκλοφορίας προειδοποιεί τον οδηγό εάν κατά λάθος εκτραπεί από τη λω­ ρίδα κυκλοφορίας μέσω ηχητικών και οπτικών σημάτων.

● Μετωπικός αερόσακος οδηγού.5 ○ Μετωπικός αερόσακος συνοδηγού.5 Τόσο για το μονό όσο και για το διπλό κάθισμα.

○ Κάμερα οπισθοπορείας.6 Προσφέρει οπτική βοήθεια κατά τη στάθμευση και αυξάνει την ασφάλεια κατά την οπισθοπορεία και τους ελιγμούς.

● Βασικός εξοπλισμός   ○ Προαιρετικός εξοπλισμός

28

Εξοπλισμός | Βασικός και προαιρετικός εξοπλισμός

3

○ COLLISION PREVENTION ASSIST.2 Προειδοποιεί οπτικά και ηχητικά σε περίπτωση πολύ μικρής απόστασης από όχημα ή άλλο αντικείμενο και σας υποστηρίζει σε περίπτωση πέδησης έκτακτης ανάγκης με το σύστημα BAS PRO.

1

● Υποβοήθηση κατά των πλευρικών ανέμων.1 Υποστηρίζει τον οδηγό σε περίπτωση σφοδρών, θυελλωδών ανέμων μέσω αυτόματης επέμβασης στα φρένα αποτρέποντας έτσι υπερβολικές αντιδράσεις.

 Δεν διατίθεται για το Sprinter με μέγιστο μικτό βάρος 5 t. 2 Περιλαμβάνεται στο πακέτο υποβοήθησης οδήγησης. Δεν παραγγέλνεται ξεχωριστά.   Περιλαμβάνεται. Παραγγέλνεται ξεχωριστά. 4 Περιλαμβάνεται. Δεν παραγγέλνεται ξεχωριστά. 5 Η παρακάτω απεικόνιση (δεύτερη από δεξιά) παρουσιάζει ενδεικτικά μία προσομοιωμένη ενεργοποίηση διαφορετικών αερόσακων στην κατάσταση μέγιστης πλήρωσης. 6 Διατίθεται μόνο με το ραδιόφωνο Audio 15.

Ασφάλεια.


Βασικός και προαιρετικός εξοπλισμός. Άνεση.

○ Χρωμιωμένη μάσκα ψυγείου. Λωρίδες χρωμίου προσδίδουν στη μάσκα ψυγείου μία κομψή εμφάνιση και κάνουν την εμφάνιση του οχήματος ακόμη πιο πολυτελή.

○ Πλοήγηση. Το Becker® MAP PILOT6 είναι μία πλήρως ενσωματωμένη μονάδα πλοήγησης που βασίζεται στο ραδιόφωνο Audio 15.

○ Ραδιόφωνο Audio 15. Διαθέτει οθόνη 14,7 cm τεχνολογίας TFT, σύστημα ανοικτής ακρόασης Bluetooth® και επιλογές σύνδεσης άλλου προαιρετικού εξοπλισμού.

○ Ραδιόφωνο Audio 10. Ραδιόφωνο με πληκτρολόγιο τηλεφώνου, διεπαφή Bluetooth®, θύρα USB και Aux-in, καθώς και υποδοχή για κάρτες μνήμης SD.

○ Καθίσματα άνεσης. Λάβετε θέση: καθίσματα άνεσης με ρύθμιση κλίσης του μαξιλαριού και άλλες δυνατότητες ρύθμισης, καθώς και μηχανικά ρυθμιζόμενη οσφυϊκή στήριξη.

○ Υποβραχιόνια οδηγού και συνοδηγού. Τα ρυθμιζόμενης κλίσης υποβραχιόνια υποστηρίζουν την άνετη οδήγηση, ειδικότερα σε μεγάλες διαδρομές.

○ Πτυσσόμενο καπάκι για αποθηκευτική θήκη. Προστατευμένος αποθηκευτικός χώρος για τη φύλαξη π.χ. φορητού υπολογιστή, προσωπικών αντικειμένων ή δελτίων αποστολής.

○ Αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων. Το αυτόματο κιβώτιο 7 σχέσεων 7G-TRONIC PLUS βελτιστοποιημένης κατανάλωσης διατίθεται προαιρετικά για τους κινητήρες CDI.

● Βασικός εξοπλισμός   ○ Προαιρετικός εξοπλισμός

Εξοπλισμός | Βασικός και προαιρετικός εξοπλισμός

29


Βασικός και προαιρετικός εξοπλισμός.

○ Λειτουργία ECO Start-Stop1. Στο νέο Sprinter διατίθεται και για το αυτόματο κιβώτιο 7 σχέσεων 7G-TRONIC PLUS.

● Σύστημα ελέγχου πίεσης ελαστικών2. Αυξάνει την ασφάλεια και μειώνει την κατανάλωση καυσίμου και τη φθορά των ελαστικών.

● Υπολογιστής διαστημάτων συντήρησης ASSYST. Με αυξημένα διαστήματα αλλαγής λαδιών έως και στα 60.000 km σε πετρελαιοκίνητα οχήματα (βενζινοκίνητα 40.000 km) ή το αργότερο κάθε δύο χρόνια.3

○ FleetBoard TiiRec. Διατίθεται εργοστασιακά και πληροί τις προϋποθέσεις για την αξιοποίηση των καινοτόμων υπηρεσιών τηλεματικής διαχείρισης οχήματος και διαχείρισης χρόνου.

○ Ντουλαπάκι συνοδηγού με κλειδαριά. Το φωτιζόμενο ντουλαπάκι συνοδηγού με κλειδαριά προσφέρει άφθονο χώρο για την ασφαλή φύλαξη εγγράφων και προσωπικών αντικειμένων.

○ Διπλό κάθισμα συνοδηγού. Δίνει τη δυνατότητα μεταφοράς τρίτου ατόμου στον χώρο οδηγού. Επιπλέον, προαιρετικά υπάρχουν δυνατότητες αποθήκευσης, χάρη στη λειτουργία τραπεζιού, ενώ η βάση μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως αποθηκευτικός χώρος.

● Χαμηλωμένο κατά περίπου 30 mm αμάξωμα. Για οχήματα με μέγιστο μικτό βάρος 3,5 t. Διευκολύνει τη φόρτωση και εκφόρτωση λόγω του χαμηλότερου επιπέδου φόρτωσης και συμβάλλει στην εξοικονόμηση καυσίμου χάρη στο χαμηλότερο ύψος οχήματος.

1

○ Τιμόνι πολλαπλών λειτουργιών. Με πιο χοντρή στεφάνη και στοιχεία χρωμίου.

 Όχι σε συνδυασμό με βενζινοκινητήρα. 2 Βασικός εξοπλισμός για οχήματα με μέγιστο μικτό βάρος έως 3,5 t και άδεια επιβατικού. 3 Τα διαστήματα μεταξύ συντηρήσεων μπορεί να φτάσουν τα 120.000 km (πετρελαιοκινητήρες) ή 80.000 km (βενζινοκινητήρες). 4 Η επένδυση του χώρου φόρτωσης διατίθεται επίσης μέχρι την οροφή. 5 Μόνο για οχήματα χωρίς κοτσαδόρο.

Λειτουργικότητα.

● Βασικός εξοπλισμός   ○ Προαιρετικός εξοπλισμός

30

Εξοπλισμός | Βασικός και προαιρετικός εξοπλισμός


Βασικός και προαιρετικός εξοπλισμός. Λειτουργικότητα.

● Ενιαίο διαχωριστικό τοίχωμα. Προστατεύει οδηγό και συνοδηγό από τυχόν μετατοπίσεις φορτίου. Προαιρετικά το διαχωριστικό τοίχωμα διατίθεται με συρόμενο παράθυρο ή συρόμενη πόρτα.

○ Ράγες ασφάλισης στο ύψος των παραθύρων. Σε συνδυασμό με ιμάντες στερέωσης φορτίου, δίνουν τη δυνατότητα ασφάλισης φορτίου μέτριου ύψους και μεγάλου όγκου.

○ Ράγες ασφάλισης κάτω από το πλαίσιο οροφής. Δίνουν τη δυνατότητα ασφάλισης φορτίου μεγάλου ύψους και όγκου.

● Άγκιστρα ασφάλισης στο δάπεδο χώρου φόρτωσης. Σε συνδυασμό με τους προαιρετικούς ιμάντες στερέωσης, χρησιμεύουν στην ασφάλιση του φορτίου, ώστε να μην μετατοπίζεται.

○ Σύστημα στερέωσης φορτίου. Ράγες ασφάλισης στο δάπεδο δίνουν τη δυνατότητα εύκολης και γρήγορης ασφάλισης αντικειμένων διαφορετικών διαστάσεων, ώστε να μην μετατοπίζονται.

○ Επένδυση χώρου φόρτωσης μέχρι το μέσο, πλενόμενη. Πλάκες από ξύλο και σκληρές ίνες επενδυμένες με γκρι μεμβράνη PVC προστατεύουν από ζημιές τις μεταλλικές επιφάνειες.4

○ Επένδυση χώρου φόρτωσης από κόντρα πλακέ (έως την οροφή). Πλάκες από κόντρα πλακέ προστατεύουν από ζημιές τις μεταλλικές επιφάνειες έως την οροφή, για παράδειγμα, από ζημιές λόγω μετατόπισης φορτίων.

○ Σκαλοπάτι πίσω. Με ή χωρίς κοτσαδόρο διατίθεται ένα αντίστοιχο ειδικό σκαλοπάτι. Διατίθεται επίσης και σκαλοπάτι με ανάρτηση.5

● Βασικός εξοπλισμός   ○ Προαιρετικός εξοπλισμός

Εξοπλισμός | Βασικός και προαιρετικός εξοπλισμός

31


Περαιτέρω βασικός και προαιρετικός εξοπλισμός. Ασφάλεια/ανάρτηση

Εσωτερικό

Προσκέφαλα 2 δρόμων στα μπροστινά καθίσματα (προαιρετικά, προσκέφαλα 4 δρόμων)

Θύρα Aux με πρίζα 12 V

Ηλεκτρικά παράθυρα οδηγού και συνοδηγού

Διπλό κάθισμα πίσω σειράς

Ηλεκτρική υποβοήθηση κλεισίματος συρόμενης πόρτας χώρου φόρτωσης

Τριπλό κάθισμα πίσω σειράς (φαρδύ ή στενό)

Φώτα οροφής στο χώρο φόρτωση με LED

Σύστημα θέρμανσης και εξαερισμού με ρύθμιση ακριβείας και ανεμιστήρα τεσσάρων βαθμίδων και δύο επιπλέον αεραγωγούς

Μονωτικά ταπέτα καμπίνας με αντιολισθητική λαστιχένια επικάλυψη

KEYLESS ENTRY & SLIDE

Τιμόνι με πιο χοντρή στεφάνη

ADAPTIVE ESP® (Ηλεκτρονικό πρόγραμμα ευστάθειας) σε συνδυασμό με ● συστήματα ABS, αντιολίσθησης τροχών (ASR), ηλεκτρονικής κατανομής ισχύος πέδησης (EBV), υποβοήθησης πέδησης (BAS), ευστάθειας ρυμουλκούμενου ESP® (μόνο σε συνδυασμό με κοτσαδόρο ή προεγκατάσταση κοτσαδόρου), ESP® Brake Disc Wipe και ESP® Electronic Brake Prefill

Κάθισμα οδηγού πολλαπλών ρυθμίσεων για μια άνετη θέση οδήγησης

Θερμαινόμενο παρμπρίζ

Προεγκατάσταση ασυρμάτου

Συρόμενο παράθυρο στο χώρο φόρτωσης

Ζώνες ασφαλείας τριών σημείων για όλες τις θέσεις,με εντατήρες και περιοριστές ισχύος ζωνών οδηγού/συνοδηγού

Περιστρεφόμενο καθίσματα οδηγού/συνοδηγού

Αντικλεπτικό σύστημα με παρακολούθηση εσωτερικού και προστασία κατά της ρυμούλκησης (με ή χωρίς σειρήνα με μπαταρία)

Σύστημα διεύθυνσης με υδραυλική κρεμαγιέρα

Ανεξάρτητη ανάρτηση τροχών μπροστά

Θερμαινόμενα καθίσματα οδηγού/συνοδηγού

Εκδόσεις ανάρτησης ανάλογα με τις διάφορες απαιτήσεις

Καλοριφέρ στάσης

Ένδειξη καμμένης λυχνίας

Σύστημα κλιματισμού TEMPMATIC με ρύθμιση θερμοκρασίας

Προβολείς ομίχλης (αλογόνου)

Θερμομονωτικό κρύσταλλο

Αισθητήρας βροχής με λειτουργία αυτόματης ενεργοποίησης προβολέων

Βοηθητικό σύστημα θέρμανσης ζεστού νερού (λειτουργία καλοριφέρ στάσης με καύσιμο)

Σύστημα καθαρισμού προβολέων

Βοηθητικό σύστημα θέρμανσης ζεστού νερού (και με καλοριφέρ στάσης)

Αερόσακοι θώρακα για οδηγό και συνοδηγό

Κεντρικό κλείδωμα με τηλεχειρισμό

Ρύθμιση εμβέλειας προβολέων

Αερόσακοι παραθύρου οδηγού και συνοδηγού

Ενδεικτικές λυχνίες για φλας, μεγάλη σκάλα φώτων, κατάσταση φόρτισης, στάθμη λαδιού, στάθμη ψυκτικού, στάθμη υγρού φρένων, τακάκια φρένων, κ.λπ.

Διαχωριστικό στην κολώνα C (διατίθεται μόνο στο Van με παράθυρα και υπερυψωμένη οροφή και μικτό βάρος 3,5 t)

Διαχωριστικό με συρόμενη πόρτα αλουμινίου

Εξωτερικό Κοτσαδόρος (ενισχυμένος) για βάρος εφελκυσμού έως 3,5 t (μόνο για οχήματα μικτού βάρους 3,5 t) Πρίζα ρυμουλκούμενου 13 ακροδεκτών Ανεμιστήρας οροφής για το χώρο φόρτωσης

○ ○ ○

Πίσω ανοιγόμενες πόρτες με παράθυρο

Πίσω ανοιγόμενες πόρτες με άνοιγμα μέχρι το πλευρικό τοίχωμα

Θερμαινόμενο πίσω τζάμι

Συρόμενη πόρτα χώρου φόρτωσης (αριστερά)

Ζάντες αλουμινίου 16" και 17"

Τεχνολογία Αυτόματο κιβώτιο 5 σχέσεων

○ ○ ○

1

Άνεση Υποβοήθηση εκκίνησης (για μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων)

Αυτόματο κιβώτιο 7 σχέσεων 7G-TRONIC PLUS (μόνο σε συνδυασμό με πετρελαιοκινητήρες CDI)

Φώτα επιβίβασης/αποβίβασης οδηγού και συνοδηγού

Σύστημα τετρακίνησης

Υποβοήθηση στάθμευσης και ελιγμών PARKTRONIC

Πακέτο BlueEFFICIENCY (βλέπε σελ. 7)

Ηλεκτρικοί ρυθμιζόμενοι και θερμαινόμενοι εξωτερικοί καθρέπτες με θερμαινόμενο ευρυγώνιο καθρέπτη

Πακέτο BlueEFFICIENCY plus2, 3 (βλέπε σελ. 7)

Ηλεκτρική συρόμενη πόρτα χώρου φόρτωσης

Ταχογράφος

TEMPOMAT

Σύστημα τετρακίνησης, επιλεγόμενο

32

Εξοπλισμός | Βασικός και προαιρετικός εξοπλισμός

2

● Βασικός εξοπλισμός   ○ Προαιρετικός εξοπλισμός 1 Το αυτόματο κιβώτιο 5 σχέσεων διατίθεται με βενζινοκινητήρες, τετρακίνηση και σασί με χαμηλωμένο πλαίσιο. 2 Όχι σε συνδυασμό με βενζινοκινητήρα. 3 Διατίθεται συμπληρωματικά στο πακέτο BlueEFFICIENCY για όλα τα vans με μέγιστο μικτό βάρος 3,0 t και 3,5 t, καθώς και κινητήρα CDI OM 651. Η λειτουργία με ρυμουλκούμενο δεν είναι δυνατή με το πακέτο BlueEFFICIENCY plus.


Γνήσια αξεσουάρ.

Εκτροπέας αέρα πλαϊνού παραθύρου. Ο εκτροπέας αέρα προσαρμόζεται τέλεια και προστατεύει από το θάμπωμα του τζαμιού και την εισχώρηση σκόνης, υγρασίας και εντόμων όταν είναι ανοικτό το παράθυρο. Η οδήγηση χωρίς ρεύματα αέρα αυξάνει την άνεση.

Λαστιχένια πατάκια. Τα λαστιχένια πατάκια από σταθερό, ανθεκτικό στις ακαθαρσίες φυσικό καουτσούκ ταιριάζουν απόλυτα στις διαστάσεις του οχήματος. Τα επιμέρους μέρη από τα ταπέτα συνδέονται με φερμουάρ, ώστε να καλύπτεται πλήρως το δάπεδο και να μην γλιστράνε τα πατάκια.

Υπερυψωμένο γωνιακό προσάρτημα. Απλά και γρήγορα μπορείτε να ασφαλίζετε από πλευρικές μετακινήσεις διάφορα φορτία στους βασικούς φορείς.

Βασική σχάρα. Η στιβαρή βασική σχάρα μπορεί να τοποθετηθεί σε οποιαδήποτε θέση της ράγας C και σε συνδυασμό με τους σταθερούς αγωγούς (χάλυβας, 30 x 30 mm) προσφέρει πάντα μια επίπεδη επιφάνεια φόρτωσης. Η επένδυση από πλαστικό προστατεύει σχάρα και φορτίο. Κάθε εγκάρσιος φορέας της οροφής δέχεται φορτίο έως 50 kg (συμπερ. του καθαρού βάρους). Το μέγιστο φορτίο της οροφής πρέπει να τηρείται. Κατάλληλα καλύμματα για τον εγκάρσιο φορέα και τις βάσεις διατίθενται ξεχωριστά.

Στις εικόνες ενδέχεται να εμφανίζονται γνήσια αξεσουάρ, που δεν διατίθενται σε όλες τις χώρες.

Εξοπλισμός | Γνήσια αξεσουάρ

33


• Προϊόντα χρηματοδότησης και ασφάλισης • Mercedes-Benz CharterWay • Service και ανταλλακτικά

Πάντα και παντού δίπλα σας. Σε όποιον κλάδο και αν εργάζεστε, μπορείτε να βασίζεστε επάνω μας όσο και στο Sprinter. Είμαστε στο πλευρό σας με εξυπηρέτηση και υπηρεσίες προσαρμοσμένες στις ανάγκες σας. Έχετε στη διάθεσή σας 3000 σημεία service σε όλη την Ευρώπη, πολλά από τα οποία μένουν ανοιχτά μέχρι τις 8 ή τις 10 το βράδυ, ή και όλο το 24ωρο. Με το πακέτο Mercedes-Benz MobiloVan1, την εφ’ όρου ζωής2 εγγύηση κινητικότητας της Mercedes-Benz, φροντίζουμε ώστε να ανακτάτε άμεσα την κινητικότητά σας, διαθέτοντάς σας γρήγορα και εύκολα ένα όχημα αντικατάστασης3 σε περίπτωση βλάβης. Επιπλέον, μέσω της Mercedes-Benz Financial, προσφέρουμε υπηρεσίες υψηλού επιπέδου απόλυτα προσαρμοσμένες στις ανάγκες του σύγχρονου οδηγού όπως ανταγωνιστικά προγράμματα χρηματοδότησης και μίσθωσης, ασφάλισης αυτοκινήτου καθώς και επέκτασης εγγύησης. Στις επόμενες σελίδες σας παρουσιάζουμε αναλυτικά όλες τις διαθέσιμες υπηρεσίες. Εναλλακτικά, μπορείτε να απευθυνθείτε σε έναν Εξουσιοδοτημένο Επισκευαστή της Mercedes-Benz, που θα σας δώσει εκτενείς και εξατομικευμένες συμβουλές.

www.mercedes-benz.gr  Ισχύει από 01.10.2012 για οχήματα με πρώτη ταξινόμηση από 01.10.2012. 2 Έως 30 χρόνια σε περίπτωση τακτικού service σε εξουσιοδοτημένο συνεργείο της Mercedes-Benz. 3 Όχημα αντικατάστασης ανάλογα με τη διαθεσιμότητα.

1

Υπηρεσίες και προϊόντα χρηματοδότησης

35


Χρηματοδότηση.

Μίσθωση.

Ασφάλιση.

Βασικό πρόγραμμα χρηματοδότησης: • Ιδιαίτερα χαμηλή προκαταβολή • Σταθερό επιτόκιο πελάτη 8,9 % (+0,6 % εισφορά Τραπέζης) • Διάρκεια χρηματοδότησης έως και 84 μήνες

Τα προϊόντα μίσθωσης: • Λειτουργική μίσθωση • Χρηματοδοτική μίσθωση

Τα ασφαλιστικά προϊόντα μας: Τα προϊόντα της Mercedes-Benz Insurance σχεδιάστηκαν για εσάς που θέλετε η ασφάλεια του αυτοκινήτου σας να είναι το ίδιο αξιόπιστη με το νέο σας Sprinter. Σε συνεργασία με την ασφαλιστική εταιρεία Allianz προσφέρει προϊόντα και υπηρε­ σίες ασφάλισης υψηλού επιπέδου, απόλυτα προσαρμοσμένες στις ανάγκες σας και πιο συγκεκριμένα: • Ειδικά προγράμματα ασφάλισης για ελαφρά επαγγελματικά οχήματα • Επέκταση εγγύησης για 1, 2 ή 3 χρόνια μετά τη λήξη της εργοστασιακής εγγύησης

Η απόκτηση του Mercedes-Benz Sprinter Van είναι πλέον θέμα έξυπνων επιλογών. Επωφεληθείτε τώρα από τα χρηματοδοτικά προγράμματα «Mercedes-Benz Financial» και βρεθείτε γρήγορα πίσω από το τιμόνι με το αστέρι. Τα πλεονεκτήματά σας με μια ματιά: • Ανταγωνιστικό επιτόκιο σταθερό καθόλη τη διάρκεια του δανείου που σας εξασφαλίζει σιγουριά και άνεση προγραμματισμού • Ισόποσες μηνιαίες δόσεις, προσαρμοσμένες απόλυτα στις δυνατότητές σας • Μεγάλη διάρκεια αποπληρωμής η οποία φτάνει μέχρι και τους 84 μήνες • Δυνατότητα πρόωρης μερικής και ολικής αποπληρωμής του δανείου

Θέλετε να οδηγήσετε ένα καινούριο όχημα με τον εξοπλισμό των ονείρων σας και να πληρώσετε μόνο για τη χρήση του; Με ελκυστικά μισθώματα, δεν δεσμεύετε κεφάλαιο και έχετε απόλυτα ξεκάθαρη εικόνα για τα έξοδα τα οποία πρέπει να καταβάλλετε μηνιαίως. Με τον τρόπο αυτό, μπορείτε να βελτιώ­ σετε τον οικονομικό σας προγραμματισμό και να διατηρήσετε την ευελιξία σας. Το μηνιαίο μίσθωμα υπολογίζεται με βάση τα παρακάτω κριτήρια: • Αξία αυτοκινήτου • Διάρκεια σύμβασης • Διανυθέντα χιλιόμετρα (Λειτουργική Μίσθωση) • Καθορισμένη υπολειμματική αξία του οχήματος (Λειτουργική μίσθωση) Τα πλεονεκτήματά σας με μια ματιά: • Ταχύτερη απόκτηση του οχήματος της αρεσκείας σας • Οδηγείτε πάντα τα πιο προηγμένα τεχνολογικά μοντέλα της αγοράς • Διατηρείτε την ρευστότητα της επιχείρησής σας • Προσυμφωνημένα μηνιαία μισθώματα σταθερά καθόλη τη διάρκεια της μίσθωσης

Τα πλεονεκτήματά σας με μια ματιά: • Επισκευή του οχήματος στο Εξουσιοδοτημένο Δίκτυο Mercedes-Benz με χρήση αποκλειστικά γνήσιων ανταλλακτικών Mercedes-Benz που θα διατηρήσουν την ασφάλεια, το κύρος και την αξιοπιστία του νέου σας Sprinter Van • Εξόφληση του Εξουσιοδοτημένου επισκευαστή απευθείας από την Allianz • Πλήρης οδική βοήθεια σε περίπτωση ατυχήματος με 24ωρη κάλυψη σε όλη την Ευρώπη και μεταφορά του οχήματος στο εξουσιοδοτημένο συνεργείο της επιλογής σας

www.mercedes-benz.gr 36

Υπηρεσίες και προϊόντα χρηματοδότησης & ασφάλισης


Mercedes-Benz CharterWay. Service και Ανταλλακτικά. Η Mercedes-Benz CharterWay σας προσφέρει εξατομικευμένες ολοκληρωμένες λύσεις για την απόκτηση οχήματος, τη διασφά­ λιση κινητικότητας όπως και την αποσυμφόρηση διαχειριστικών εργασιών – με επαγγελματικό τρόπο και με την πιο μακρόχρονη εμπειρία στην αγορά1. CharterWay Service. Ασφαλιστείτε σύμφωνα με τις ανάγκες σας. Με προϊόντα που συνδυάζουν εξατομικευμένες υπηρεσίες συντήρησης και επισκευής. Περιλαμβάνουν από την απλή επέκταση εγγύησης και την κάλυψη όλων των προδιαγραφόμενων εργασιών συντήρησης μέχρι την πλήρη ασφάλιση συμπ. των επισκευών λόγω φθοράς. Για εξατομικευμένη παροχή συμβουλών απευθυνθείτε στο Δίκτυο Εξουσιοδοτημένων Διανομέων και Επισκευαστών Mercedes-Benz ή κατευθείαν στη Mercedes-Benz CharterWay: www.charterway.com

Mercedes-Benz MobiloVan2. Με την υπηρεσία Mercedes-Benz MobiloVan εξασφαλίζουμε την εγγύηση κινητικότητας για όλη τη διάρκεια ζωής3 του Sprinter σας. Με τη Mercedes-Benz MobiloVan λαμβάνετε, σε περίπτωση τεχνικής βλάβης, δωρε­-άν επισκευή βλάβης και υποβοήθηση εκκίνησης επί τόπου. Επιπλέ­ον, στην υπηρεσία Mercedes-Benz MobiloVan περιλαμβάνονται η αποζημίωση για τα έξοδα ταξί και η παροχή οχήματος αντικα­τάστασης4. Σε περίπτωση επίσκεψης στο συνεργείο στα πλαίσια της εγγύησης, όπου απαιτούνται περισσότερες από δύο ώρες για την επισκευή, φροντίζουμε επίσης για τη διατήρηση της κινητικότητάς σας, αναλαμβάνοντας το κόστος. Μπορείτε να ενημερωθείτε αναλυτικά για τις προϋποθέσεις και τους τομείς εφαρμογής από τους Εξουσιοδοτημένους Επισκευαστές Mercedes-Benz. Mercedes-Benz Service24h. Εάν ποτέ το όχημά σας ακινητοποιηθεί, η δωρεάν5 υπηρεσία μας Service24h στη γραμμή 0030 6944 35 47 00 φροντίζει να σας παρασχεθεί άμεσα η σωστή οδική βοήθεια. Σχεδόν οπουδήποτε στην Ευρώπη, 365 ημέρες το χρόνο, 24 ώρες το 24ωρο. Οι κατάλληλα εκπαιδευμένοι τεχνικοί μας θα είναι κοντά σας το συντομότερο δυνατό, για να συνεχίσετε την πορεία σας αμέσως. MB Contact. Ένα μήνυμα στην οθόνη του ραδιοφώνου σάς υπενθυμίζει πότε πρέπει να πραγματοποιηθεί η επόμενη συντήρηση. Με την υπηρεσία MB Contact μπορείτε να συνδέεστε, όταν θέλετε, απευθείας με την υπηρεσία εξυπηρέτησης πελατών μας6, για να κλείσετε ραντεβού με τον Εξουσιοδοτημένο Επισκευαστή Mercedes-Benz.

Ωράριο λειτουργίας. Τα συνεργεία Mercedes-Benz λειτουργούν τις καθημερινές έως τις 16:00 και εξυπηρετούν για παράδοση έως τις 19:00. MercedesServiceCard. Σας εξασφαλίζει γρήγορη εξυπηρέτηση στους Εξουσιοδοτημένους Επισκευαστές Mercedes-Benz σε όλη την Ευρώπη. Γνήσια Ανταλλακτικά Mercedes-Benz. Τα Γνήσια Ανταλλακτικά Mercedes-Benz είναι συνώνυμα της ασφάλειας και της αξιοπιστίας. Καθένα από αυτά κατασκευάζεται σύμφωνα με την τεχνολογία των οχημάτων και τις ποιοτικές προδιαγραφές της Mercedes-Benz και υποβάλλεται σε αυστηρούς ελέγχους. Το αποτέλεσμα: πιστοποιημένη ποιότητα, η οποία συνεχίζει να είναι διαθέσιμη για 15 χρόνια μετά την κατάργηση της εκάστοτε σειράς. Ανακατασκευασμένα Γνήσια Ανταλλακτικά Mercedes-Benz. Τα Γνήσια Ανακατασκευασμένα Ανταλλακτικά Mercedes-Benz ανακατασκευάζονται με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, ελέγχονται ως προς την ποιότητα και τη λειτουργία όπως ακριβώς και τα καινούρια ανταλλακτικά και συνοδεύονται από την εγγύηση των Γνήσιων Ανταλλακτικών Mercedes-Benz. Η βασική διαφορά: είναι έως και 50 % πιο οικονομικά!

 Η προσφορά προϊόντων μπορεί να διαφέρει ανάλογα με τη χώρα. 2 Ισχύει από 01.10.2012 για οχήματα με πρώτη ταξινόμηση από 01.10.2012. 3 Έως και 30 χρόνια σε περίπτωση τακτικού service σε εξουσιοδοτημένο συνεργείο της Mercedes-Benz. 4 Όχημα αντικατάστασης ανάλογα με τη διαθεσιμότητα. 5 Εάν ο πάροχος δικτύου που χρησιμοποιείτε δεν επιτρέπει τις διεθνείς ή δωρεάν κλήσεις, καλέστε εναλλακτικά στον αριθμό +49 69 95 30 74 16. (Με χρέωση από σταθερό.) 6 Η κλήση του κέντρου εξυπηρέτησης πελατών της Mercedes-Benz από κινητό μπορεί να χρεώνεται. 

1

Υπηρεσίες και προϊόντα χρηματοδότησης & ασφάλισης

37


Μέγιστο μικτό βάρος [t]

1840

1565

έως περ. 658α

μέγ. 2700 (μέτρηση στο δάπεδο)

1350ε

1820

1040 1940

1780

1350

1520 3250 5261

2600 (μέτρηση στο διαχωριστικό πλαίσιο)

3250 5261

1780

2600 (μέτρηση στο διαχωριστικό πλαίσιο) 1040

1993 2426

έως 2652α

1540

1565

Compact με μεταξόνιο 3250 mm, υπερυψωμένη οροφή έως περ. 659α

1650

Επεξήγηση διαστάσεων: Όλα τα στοιχεία σε mm. Όλες οι διαστάσεις για βασικό εξοπλισμό. α Χωρίς φορτίο. β Χωρίς φορτίο. Με τετρακίνηση επιπλέον έως και 85 mm.  γ Χωρίς φορτίο. Με τετρακίνηση επιπλέον έως και 95 mm. δ Χωρίς φορτίο. Με τετρακίνηση επιπλέον έως και 80 mm. ε Σε οχήματα με μέγιστο μικτό βάρος 4,6 t και υπερμονά ελαστικά καθώς και σε οχήματα με μέγιστο μικτό βάρος 5 t και διπλά ελαστικά, αλλάζει η τιμή για το πλάτος του χώρου φόρτωσης μεταξύ των θόλων τροχού.

έως 2363α

Τεχν. χαρακτηριστικά.

Compact με μεταξόνιο 3250 mm, κανονική οροφή

μέγ. 2700 (μέτρηση στο δάπεδο)

3,0

3,5

3,0

3,5

70 kW (95 hp) στις 3800 σ.α.λ. | 4 κύλινδροι | Diesel1 Euro 5b+ κατ. III/Euro VI2 | 2143 cm3 | 250 Nm στις 1400–2400 σ.α.λ.

210 CDI/210 BlueTEC

310 CDI/310 BlueTEC

210 CDI/210 BlueTEC

310 CDI/310 BlueTEC

95 kW (129 hp) στις 3800 σ.α.λ. | 4 κύλινδροι | Diesel1 Euro 5b+ κατ. III/Euro VI2 | 2143 cm3 | 305 Nm στις 1200–2400 σ.α.λ.

213 CDI/213 BlueTEC

313 CDI/313 BlueTEC

213 CDI/213 BlueTEC

313 CDI/313 BlueTEC

120 kW (163 hp) στις 3800 σ.α.λ. | 4 κύλινδροι | Diesel1 Euro 5b+ κατ. III/Euro VI2 | 2143 cm3 | 360 Nm στις 1400–2400 σ.α.λ.

216 CDI/216 BlueTEC

316 CDI/316 BlueTEC

216 CDI/216 BlueTEC

316 CDI/316 BlueTEC

219 BlueTEC

319 BlueTEC

219 BlueTEC

319 BlueTEC

115 kW (156 hp) στις 5000 σ.α.λ. | 4 κύλινδροι | Βενζίνη Euro 6 κατ. I | 1796 cm3 | 240 Nm στις 3000–4000 σ.α.λ.

115 kW (156 hp) στις 5000 σ.α.λ. | 4 κύλινδροι | Φυσικό αέριο (CNG)/βενζίνη3 Euro 6 κατ. I/Euro VI2 | 1796 cm3 | 240 Nm στις 3000–4000 σ.α.λ.

95 kW (129 hp) στις 3800 σ.α.λ. | 4 κύλινδροι | Diesel1 Euro 5b+ κατ. III/Euro VI2 | 2143 cm3 | 305 Nm στις 1200–2400 σ.α.λ.

120 kW (163 hp) στις 3800 σ.α.λ. | 4 κύλινδροι | Diesel1 Euro 5b+ κατ. III/Euro VI2 | 2143 cm3 | 360 Nm στις 1400–2400 σ.α.λ.

140 kW (190 hp) στις 3800 σ.α.λ. | 6 κύλινδροι/V 72° | Diesel1 Euro VI | 2987 cm3 | 440 Nm στις 1400–2400 σ.α.λ.

Κενό βάρος4, 5 [kg]

2000–2090

2010–2100

2030–2120

2040–2130

Ωφέλιμο φορτίο6 [kg]

910–1000

1400–1490

880–970

1370–1460

Μέγιστο μικτό βάρος με ρυμουλκούμενο [kg]

3000/5000

3500/5500/6300/70008

3000/5000

3500/5500/6300/70008

Κίνηση 4 x 2

140 kW (190 hp) στις 3800 σ.α.λ. | 6 κύλινδροι/V 72° | Diesel1 Euro VI | 2987 cm3 | 440 Nm στις 1400–2400 σ.α.λ.

Κίνηση 4 x 4

Μέγιστο φορτίο οροφής [kg] | Φορτίο εφελκυσμού με φρένα/χωρίς φρένα [kg]

300 | 2000/750

150 | 2000/750

Επιφάνεια φόρτωσης [m2] | Όγκος φόρτωσης [m3] | Μέγ. μήκος χώρου φόρτωσης [mm]

4,4 | 7,5 | 2700

4,4 | 8,5 | 2700

12,1 | 11,2

12,1 | 11,2

Κύκλος στροφής ∅ [m] | Κύκλος στροφής ∅ [m]

Επεξήγηση πίνακα: 1 Το φίλτρο σωματιδίων Diesel είναι βασικός εξοπλισμός σε όλους τους πετρελαιοκινητήρες. 2 Από βάρος αναφοράς 2380 kg υπάρχει δυνατότητα για Euro VI. Από 2840 kg διατίθεται αυτομάτως Euro VI. 3 316 NGT μονού ή διπλού καυσίμου. 4 Στοιχεία για το κενό βάρος σύμφωνα με την Οδηγία 97/27/ΕΚ στην εκάστοτε ισχύουσα έκδοση: βάρος οχήματος σε κατάσταση ετοιμότητας λειτουργίας νοείται το βάρος του οχήματος χωρίς φορτίο με την υπερκατασκευή σε κατάσταση λειτουργίας ή το βάρος του σασί με την καμπίνα οδηγού, όταν η υπερκατασκευή ή/και το σύστημα σύζευξης δεν παρέχονται από τον κατασκευαστή του οχήματος

38

Τεχνικά χαρακτηριστικά


210 CDI/

310 CDI/ 310 BlueTEC

213 CDI/

313 CDI/

213 BlueTEC

313 BlueTEC

216 CDI/

316 CDI/

216 BlueTEC

316 BlueTEC

219 BlueTEC

319 BlueTEC

216 –

– 413 BlueTEC

5,0

3,5

4,6

510 CDI/

210 CDI/

310 CDI/

510 BlueTEC

210 BlueTEC

310 BlueTEC

513 CDI/

213 CDI/

313 CDI/

513 BlueTEC

213 BlueTEC

313 BlueTEC

– 413 BlueTEC

5,0 510 CDI/ 510 BlueTEC 513 CDI/ 513 BlueTEC

1840

μέγ. 3365 (μέτρηση στο δάπεδο)

3,5

4,6

5,0

310 CDI/310 BlueTEC

510 CDI/510 BlueTEC

313 CDI/313 BlueTEC

413 BlueTEC

513 CDI/513 BlueTEC

316 CDI/316 BlueTEC

416 BlueTEC

516 CDI/516 BlueTEC

516 CDI/

216 CDI/

316 CDI/

516 BlueTEC

216 BlueTEC

316 BlueTEC

519 BlueTEC

219 BlueTEC

319 BlueTEC

519 BlueTEC

319 BlueTEC

519 BlueTEC

316

216

316

316

316 NGT3

316 NGT3

316 NGT3

513 BlueTEC

513 BlueTEC

313 CDI/313 BlueTEC

513 BlueTEC

516 BlueTEC

516 BlueTEC

316 CDI/316 BlueTEC

516 BlueTEC

416 BlueTEC

313 CDI/ 313 BlueTEC 316 CDI/ 316 BlueTEC

416 BlueTEC

313 CDI/ 313 BlueTEC 316 CDI/ 316 BlueTEC

516 CDI/

1780

έως 1350ε

1820 3665 5926

μέγ. 3365 (μέτρηση στο δάπεδο)

3,0

3265 (μέτρηση στο διαχωριστικό πλαίσιο)

1300 2140

1780

έως 1350ε

1820

1940

1780

έως 1350ε

1650

1520

4,6

210 BlueTEC

3665 5926

μέγ. 3365 (μέτρηση στο δάπεδο)

έως περ. 758β

3265 (μέτρηση στο διαχωριστικό πλαίσιο)

1300

1300

3,5

1565

έως περ. 758β

3265 (μέτρηση στο διαχωριστικό πλαίσιο)

3,0

έως 2980β

1565

έως περ. 760β

3665 5926

Standard με μεταξόνιο 3665 mm, υπερυψωμένη οροφή XL

1840

έως 2757β

1565

Standard με μεταξόνιο 3665 mm, υπερυψωμένη οροφή

1540

έως 2469β

Standard με μεταξόνιο 3665 mm, κανονική οροφή

516 BlueTEC

319 BlueTEC

519 BlueTEC

319 BlueTEC

519 BlueTEC

319 BlueTEC

519 BlueTEC

2030–2155

2050–2175/21577

2305–2335

2305–2370

2060–2185

2075–2200/22057

2340–2370

2340–2400

2085–2210/22107

2345–2375

2345–2410

845–970

1325 /1325–1450

2265–2295

2630–2695

815–940

1295 /1300–1425

2230–2260

2600–2660

1290 /1290–1415

2225–2255

2590–2655

3000/5000

3500/5500/ 6300/70008

6600/70008

6000/7000/

3000/5000

3500/5500/ 6300/70008

6600/70008

6000/7000/

3500/5500/ 6300/70008

6600/70008

6000/7000/80008

7

80008

7

80008

7

300 | 2000/750

150 | 2000/750

– | 2000/750

5,2–5,5 | 9,0 | 3365

5,2–5,5 | 10,5 | 3365

5,2–5,5 | 11,5 | 3365

13,4 | 12,5

13,4 | 12,5

13,4 | 12,5

(συνυπολογιζομένου του ψυκτικού υγρού, των λιπαντικών, του καυσίμου κατά το 90 %, του 100 % άλλων υγρών πλην των απόνερων, των εργαλείων, του εφεδρικού τροχού, του οδηγού (75 kg), και, για τα αστικά και τα τουριστικά λεωφορεία, του βάρους του συνοδηγού (75 kg), εφόσον το όχημα έχει θέση συνοδηγού). 5 Στα οχήματα με τετρακίνηση αυξάνεται το κενό βάρος κατά περ.130–165 kg. 6 Στα οχήματα με τετρακίνηση μειώνεται το ωφέλιμο φορτίο κατά περ. 130–165 kg. 7 Στο Sprinter NGT (διπλού καυσίμου). 8 Αυξημένο μέγιστο μικτό βάρος σε συνδυασμό με ενισχυμένο κοτσαδόρο προαιρετικά.

Τεχνικά χαρακτηριστικά

39


1993 2426

Μέγιστο μικτό βάρος [t]

4325 6961

1565

1840

έως 2968γ

Long με μεταξόνιο 4325 mm, υπερυψωμένη οροφή XL

1840

1565

έως περ. 747γ

4300 (μέτρηση στο διαχωριστικό πλαίσιο)

4300 (μέτρηση στο διαχωριστικό πλαίσιο)

μέγ. 4400 (μέτρηση στο δάπεδο)

έως 1350ε

1820

1780

2140

1300

4325 6961

1780

έως περ. 747γ

έως 1350ε

1820

1300 1940

Επεξήγηση διαστάσεων: Όλα τα στοιχεία σε mm. Όλες οι διαστάσεις για βασικό εξοπλισμό. α Χωρίς φορτίο. β Χωρίς φορτίο. Με τετρακίνηση επιπλέον έως και 85 mm.  γ Χωρίς φορτίο. Με τετρακίνηση επιπλέον έως και 95 mm. δ Χωρίς φορτίο. Με τετρακίνηση επιπλέον έως και 80 mm. ε Σε οχήματα με μέγιστο μικτό βάρος 4,6 t και υπερμονά ελαστικά καθώς και σε οχήματα με μέγιστο μικτό βάρος 5 t και διπλά ελαστικά, αλλάζει η τιμή για το πλάτος του χώρου φόρτωσης μεταξύ των θόλων τροχού.

έως 2750γ

Τεχν. χαρακτηριστικά.

Long με μεταξόνιο 4325 mm, υπερυψωμένη οροφή

μέγ. 4400 (μέτρηση στο δάπεδο)

3,5

4,6

5,0

3,5

4,6

5,0

70 kW (95 hp) στις 3800 σ.α.λ. | 4 κύλινδροι | Diesel1 Euro 5b+ κατ. III/Euro VI2 | 2143 cm3 | 250 Nm στις 1400–2400 σ.α.λ.

310 CDI/310 BlueTEC

510 CDI/510 BlueTEC

310 CDI/310 BlueTEC

510 CDI/510 BlueTEC

95 kW (129 hp) στις 3800 σ.α.λ. | 4 κύλινδροι | Diesel1 Euro 5b+ κατ. III/Euro VI2 | 2143 cm3 | 305 Nm στις 1200–2400 σ.α.λ.

313 CDI/313 BlueTEC

413 BlueTEC

513 CDI/513 BlueTEC

313 CDI/313 BlueTEC

413 BlueTEC

513 CDI/513 BlueTEC

120 kW (163 hp) στις 3800 σ.α.λ. | 4 κύλινδροι | Diesel1 Euro 5b+ κατ. III/Euro VI2 | 2143 cm3 | 360 Nm στις 1400–2400 σ.α.λ.

316 CDI/316 BlueTEC

416 BlueTEC

516 CDI/516 BlueTEC

316 CDI/316 BlueTEC

416 BlueTEC

516 CDI/516 BlueTEC

319 BlueTEC

519 BlueTEC

319 BlueTEC

519 BlueTEC

316

316

316 NGT3

316 NGT3

95 kW (129 hp) στις 3800 σ.α.λ. | 4 κύλινδροι | Diesel1 Euro 5b+ κατ. III/Euro VI2 | 2143 cm3 | 305 Nm στις 1200–2400 σ.α.λ.

313 CDI/313 BlueTEC

513 BlueTEC

313 CDI/313 BlueTEC

513 BlueTEC

120 kW (163 hp) στις 3800 σ.α.λ. | 4 κύλινδροι | Diesel1 Euro 5b+ κατ. III/Euro VI2 | 2143 cm3 | 360 Nm στις 1400–2400 σ.α.λ.

316 CDI/316 BlueTEC

516 BlueTEC

316 CDI/316 BlueTEC

516 BlueTEC

319 BlueTEC

519 BlueTEC

319 BlueTEC

519 BlueTEC

Κενό βάρος4, 5 [kg]

2230–2355/23607

2500–2530

2500–2565

2240–2360/23657

2505–2540

2505–2570

Ωφέλιμο φορτίο6 [kg]

11407/1145–1270

2070–2100

2435–2500

11357/1140–1260

2060–2095

2430–2495

Μέγιστο μικτό βάρος με ρυμουλκούμενο [kg]

3500/5500/6300/

6600/70008

6000/7000/80008

3500/5500/6300/

6600/70008

6000/7000/80008

Κίνηση 4 x 2

140 kW (190 hp) στις 3800 σ.α.λ. | 6 κύλινδροι/V 72° | Diesel1 Euro VI | 2987 cm3 | 440 Nm στις 1400–2400 σ.α.λ. 115 kW (156 hp) στις 5000 σ.α.λ. | 4 κύλινδροι | Βενζίνη Euro 6 κατ. I | 1796 cm3 | 240 Nm στις 3000–4000 σ.α.λ. 115 kW (156 hp) στις 5000 σ.α.λ. | 4 κύλινδροι | Φυσικό αέριο (CNG)/βενζίνη3 Euro 6 κατ. I/Euro VI2| 1796 cm3 | 240 Nm στις 3000–4000 σ.α.λ. Κίνηση 4 x 4

140 kW (190 hp) στις 3800 σ.α.λ. | 6 κύλινδροι/V 72° | Diesel1 Euro VI | 2987 cm3 | 440 Nm στις 1400–2400 σ.α.λ.

70008 Μέγιστο φορτίο οροφής [kg] | Φορτίο εφελκυσμού με φρένα/χωρίς φρένα [kg] Επιφάνεια φόρτωσης [m2] | Όγκος φόρτωσης [m3] | Μέγ. μήκος χώρου φόρτωσης [mm] Κύκλος στροφής ∅ [m] | Κύκλος στροφής ∅ [m]

40

Τεχνικά χαρακτηριστικά

70008 150 | 2000/750

– | 2000/750

7,1–7,4 | 14 | 4400

7,1–7,4 | 15,5 | 4400

15,3 | 14,5

15,3 | 14,5


1565

έως περ. 741δ

έως περ. 741δ 1300

έως 1350ε

1820

2140

1780

έως 1350ε

1820

1940

4700 (μέτρηση στο διαχωριστικό πλαίσιο)

1780

4700 (μέτρηση στο διαχωριστικό πλαίσιο)

1300

1840

έως 2960δ

1565

Extra lοng με μεταξόνιο 4325 mm και πίσω πρόβολο 2015 mm, υπερυψωμένη οροφή XL

1840

έως 2743δ

Extra lοng με μεταξόνιο 4325 mm και πίσω πρόβολο 2015 mm, υπερυψωμένη οροφή

Ροπή στρέψης: 4325 7361

3,5

4325 7361

μέγ. 4800 (μέτρηση στο δάπεδο)

4,6

5,0

3,5

μέγ. 4800 (μέτρηση στο δάπεδο)

4,6

5,0

Nm

Ονομαστική ροπή 440 Nm

450 400

310 CDI/310 BlueTEC

310 CDI/310 BlueTEC

510 CDI/510 BlueTEC

313 CDI/313 BlueTEC

413 BlueTEC

513 CDI/513 BlueTEC

313 CDI/313 BlueTEC

413 BlueTEC

513 CDI/513 BlueTEC

250

316 CDI/316 BlueTEC

416 BlueTEC

516 CDI/516 BlueTEC

316 CDI/316 BlueTEC

416 BlueTEC

516 CDI/516 BlueTEC

150

519 BlueTEC

319 BlueTEC

519 BlueTEC

316

316

305 Nm

300

250 Nm 240 Nm

200 100

319 BlueTEC

360 Nm

350

510 CDI/510 BlueTEC

800

1600

2400

3200

4000 4800 στροφές σ.α.λ.

70 kW (95 hp)

Κινητήρας CDI OM 651 DE22LA

313 CDI/313 BlueTEC

513 BlueTEC

313 CDI/313 BlueTEC

513 BlueTEC

316 CDI/316 BlueTEC

516 BlueTEC

316 CDI/316 BlueTEC

516 BlueTEC

319 BlueTEC

519 BlueTEC

319 BlueTEC

519 BlueTEC

2280–2405

2565–2595

2565–2630

2290–2410

2570–2605

2570–2635

1095–1220

2005–2035

2370–2435

1090–1210

1995–2030

2365–2430

3500/5500/6300/

6600/70008

6000/7000/80008

3500/5500/6300/

6600/70008

6000/7000/80008

70008

70008 150 | 2000/750

– | 2000/750

7,8–8 | 15,5 | 4800

7,8–8 | 17 | 4800

15,3 | 14,5

15,3 | 14,5

Κινητήρας CDI OM 651 DE22LA

95 kW (129 hp)

Κινητήρας CDI OM 651 DE22LA

120 kW (163 hp)

Κινητήρας CDI OM 642 DE30LA

140 kW (190 hp)

Βενζινοκινητήρας M 271 E 18 ML

115 kW (156 hp)

Επεξήγηση πίνακα: 1 Το φίλτρο σωματιδίων Diesel είναι βασικός εξοπλισμός σε όλους τους πετρελαιοκινητήρες CDI. 2 Από βάρος αναφοράς 2380 kg υπάρχει δυνατότητα για Euro VI. Από 2840 kg διατίθεται αυτομάτως Euro VI. 3 316 NGT μονού ή διπλού καυσίμου.  4 Στοιχεία για το κενό βάρος σύμφωνα με την Οδηγία 97/27/ΕΚ στην εκάστοτε ισχύουσα έκδοση: βάρος οχήματος σε κατάσταση ετοιμότητας λειτουργίας νοείται το βάρος του οχήματος χωρίς φορτίο με την υπερκατασκευή σε κατάσταση λειτουργίας ή το βάρος του σασί με την καμπίνα οδηγού, όταν η υπερκατασκευή ή/και το σύστημα σύζευξης δεν παρέχονται από τον κατασκευαστή του οχήματος (συνυ­πολογιζομένου του ψυκτικού υγρού, των λιπαντικών, του καυσίμου κατά το 90 %, του 100 % άλλων υγρών πλην των απόνερων, των εργαλείων, του εφεδρικού τροχού, του οδηγού (75 kg), και, για τα αστικά και τα τουριστικά λεωφορεία, του βάρους του συνοδηγού (75 kg), εφόσον το όχημα έχει θέση συνοδηγού). 5 Στα οχήματα με τετρακίνηση αυξάνεται το κενό βάρος κατά περ. 130–165 kg. 6 Στα οχήματα με τετρακίνηση μειώνεται το ωφέλιμο φορτίο κατά περ. 130–165 kg. 7 Στο Sprinter NGT (διπλού καυσίμου). 8 Αυξημένο μέγιστο μικτό βάρος σε συνδυασμό με ενισχυμένο κοτσαδόρο προαιρετικά.

Τεχνικά χαρακτηριστικά

41


Κατανάλωση καυσίμου και εκπομπές CO2. Για οχήματα με προδιαγραφή εκπομπών καυσαερίων Euro VI και κίνηση 4 x 2 με πακέτο BlueEFFICIENCY Κινητήρας1, 2

Τιμές με άδεια επιβατικού

Κιβώτιο Σχέση μετάδοσης Εκπομπές CO2 Κατηγορία [g/km] ταχυτήτων3 πίσω άξονα4 αποδοτικότητας5

αστικός κύκλος

υπεραστικός κύκλος

μικτός κύκλος

207

αστικός κύκλος

υπεραστικός κύκλος

μικτός κύκλος

9,4

7,2

8,0

A7

4,182

196

7,8

7,3

7,5

213 BlueTEC/ 313 BlueTEC

M6

3,923

179

A

8,5

6,1

6,9

195

8,7

6,9

7,5

A7

3,923

173

A

7,3

6,2

6,6

195

7,5

7,0

7,2

216 BlueTEC/ 316 BlueTEC

M6

3,923

179

A

8,5

6,1

6,9

195

8,7

6,9

7,5

A7

3,692

170

A

7,3

6,1

6,5

196–193

7,5–7,4

6,9–6,8

7,1–7,0

219 BlueTEC/ 319 BlueTEC

M6

3,992

243–240

D

12,3–12,1

7,6–7,5

9,3–9,2

255–253

12,6–12,5

8,2–8,1

9,8–9,7

A7

3,692

217–215

C

9,6–9,5

7,5–7,4

8,3–8,2

245–242

11,7–11,6

8,1–8,0

9,4–9,3

413 BlueTEC/ 513 BlueTEC

M6

4,727

194

7,9

7,2

7,4

A7

4,182

196

8,2

7,1

7,5

M6

4,727

194

7,9

7,2

7,4

A7

4,182

196

8,2

7,1

7,5

M6

4,727

194

7,9

7,2

7,4

M6

4,364

208

10,0

6,8

8,0

A7

4,182

196

8,2

7,1

7,5

516 BlueTEC 519 BlueTEC

Κατανάλωση καυσίμου [l/100 km]6

210 BlueTEC/ 310 BlueTEC

510 BlueTEC

Εκπομπές CO2 [g/km]

M6

416 BlueTEC

4,364

Τιμές με άδεια επαγγελματικού Κατανάλωση καυσίμου [l/100 km]6

M6

4,182

258–255

13,5–13,3

7,8–7,7

9,9–9,8

A7

3,923

225–223

9,9–9,8

7,8–7,7

8,6–8,5

Για οχήματα με προδιαγραφή εκπομπών καυσαερίων Euro VI και κίνηση 4 x 2 με πακέτο BlueEFFICIENCY plus 213 BlueTEC/ 313 BlueTEC

M6

3,692

165

A

7,4

5,7

6,3

182–180

7,7

6,5–6,4

7,0–6,9

M6 = Μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων, A5 = Αυτόματο κιβώτιο 5 σχέσεων, A7 = Αυτόματο κιβώτιο 7 σχέσεων 7G-TRONIC PLUS, – = Δεν διατίθεται

42

Κατανάλωση καυσίμου και εκπομπές CO2


Κατανάλωση καυσίμου και εκπομπές CO2. Για οχήματα με προδιαγραφή εκπομπών καυσαερίων Euro VI και κίνηση 4 x 2 χωρίς πακέτο BlueEFFICIENCY

Τιμές με άδεια επιβατικού

Κατανάλωση καυσίμου [l/100 km]6

αστικός κύκλος

υπεραστικός κύκλος

μικτός κύκλος

Εκπομπές CO2 [g/km]

αστικός κύκλος

υπεραστικός κύκλος

μικτός κύκλος

210 BlueTEC/ 310 BlueTEC

M6

4,364

218

9,7

7,6

8,4

A7

4,182

212

8,4

7,9

8,1

213 BlueTEC/ 313 BlueTEC

M6

3,923

187

B

8,7

6,4

7,2

206

9,2

7,1

7,9

A7

3,923

180

A

7,6

6,5

6,9

204

8,1

7,6

7,8

216 BlueTEC/ 316 BlueTEC

M6

3,923

187

B

8,7

6,4

7,2

206

9,2

7,1

7,9

A7

3,692

178

A

7,6

6,4

6,8

204

8,1

7,6

7,8

219 BlueTEC/ 319 BlueTEC

M6

3,992

253–250

Ε

13,3–13,1

7,6–7,5

9,6–9,7

266–263

13,1–13,0

8,5–8,4

10,2–10,1

A7

3,692

233–231

D

11,2–11,1

7,6–7,5

8,9–8,8

255–253

12,6–12,5

8,2–8,1

9,8–9,7

413 BlueTEC/ 513 BlueTEC

M6

4,727

216

8,3

7,6

7,8

A7

4,182

230

8,8

7,6

8,1

Κινητήρας1, 2

416 BlueTEC 510 BlueTEC 516 BlueTEC 519 BlueTEC

Κιβώτιο Σχέση μετάδοσης Εκπομπές CO2 Κατηγορία [g/km] ταχυτήτων3 πίσω άξονα4 αποδοτικότητας5

Τιμές με άδεια επαγγελματικού Κατανάλωση καυσίμου [l/100 km]6

M6

4,727

216

8,3

7,6

7,8

A7

4,182

230

8,8

7,6

8,1

M6

4,727

204

8,3

7,6

7,8

M6

4,364

216

10,4

7,2

8,4

A7

4,182

230

8,8

7,6

8,1

M6

4,182

269–266

14,3–14,2

7,9–7,8

10,3–10,2

A7

3,923

244–241

11,5–11,4

8,0–7,9

9,3–9,2

 Κινητήρες CDI πιστοποιημένοι κατά Euro 5b+ κατ. III, βενζινοκινητήρες πιστοποιημένοι κατά Euro 6 κατ. I ή/και κατ. III, κινητήρες BlueTEC και κινητήρες φυσικού αερίου πιστοποιημένοι κατά Euro VI. 2 Οι μετρήσεις έγιναν με τις καθορισμένες διαδικασίες μέτρησης Κανονισμός (ΕΚ) 715/2007 στην εκάστοτε ισχύουσα έκδοση. Τα στοιχεία δεν αναφέρονται σε ένα συγκεκριμένο όχημα και δεν αποτελούν μέρος της προσφοράς, αλλά εξυπηρετούν στη σύγκριση μεταξύ διαφορετικών οχημάτων. Οι τιμές κατανάλωσης και εκπομπών ρύπων ισχύουν για οχήματα με μέγιστο μικτό βάρος έως 12 t. Οι τιμές εξαρτώνται από το κενό βάρος του οχήματος (μαζί με βάρος οδηγού 75 kg), τη σχέση μετάδοσης πίσω άξονα και την έκδοση του κιβωτίου ταχυτήτων. 3 Με τους πετρελαιοκινητήρες βασικό εξοπλισμό αποτελεί το μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων ECO Gear. Ως προαιρετικός εξοπλισμός διατίθεται το αυτόματο κιβώτιο 7 σχέσεων 7G-TRONIC PLUS (εκτός από το Sprinter 510 CDI και το Sprinter 510 BlueTEC). Με τους βενζινοκινητήρες βασικό εξοπλισμό αποτελεί το μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων NSG 370. Ως προαιρετικός εξοπλισμός διατίθεται το αυτόματο κιβώτιο 5 σχέσεων NAG W5A 380. 4 Η σχέση μετάδοσης πίσω άξονα που δίνεται αποτελεί βασικό εξοπλισμό. Προαιρετικά διατίθενται περισσότερες σχέσεις μετάδοσης πίσω άξονα. 5 Η κατηγορία αποδοτικότητας υπολογίζεται με βάρος οχήματος 2380 kg. 6 Η χωρητικότητα του δοχείου καυσίμου για οχήματα με πετρελαιοκινητήρα είναι περ. 75 l, για οχήματα με βενζινοκινητήρα περ. 100 l και με κινητήρες NGT περ.100 l (διπλού καυσίμου) ή περ. 15 l (μονού καυσίμου).

1

M6 = Μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων, A5 = Αυτόματο κιβώτιο 5 σχέσεων, A7 = Αυτόματο κιβώτιο 7 σχέσεων 7G-TRONIC PLUS, – = Δεν διατίθεται

Κατανάλωση καυσίμου και εκπομπές CO2

43


Κατανάλωση καυσίμου και εκπομπές CO2. Για οχήματα με προδιαγραφή εκπομπών καυσαερίων Euro VI και κίνηση 4 x 4 χωρίς πακέτο BlueEFFICIENCY Κινητήρας1,2 313 BlueTEC 316 BlueTEC 319 BlueTEC 513 BlueTEC 516 BlueTEC 519 BlueTEC

Τιμές με άδεια επιβατικού

Κιβώτιο Σχέση μετάδοσης ταχυτήτων3 πίσω άξονα4

Εκπομπές CO2 Κατηγορία [g/km] αποδοτικότητας5

Τιμές με άδεια επαγγελματικού Κατανάλωση καυσίμου [l/100 km]6

Κατανάλωση καυσίμου [l/100 km]6

αστικός κύκλος

υπεραστικός κύκλος

μικτός κύκλος

Εκπομπές CO2 [g/km]

αστικός κύκλος

υπεραστικός κύκλος

μικτός κύκλος

M6

4,364

208

C

9,8

7,0

8,0

224

10,0

7,8

8,6

A5

4,364

223

C

10,0

7,7

8,5

246

10,5

8,7

9,4

M6

4,182

200

B

9,5

6,7

7,7

216

9,7

7,5

8,3

A5

4,182

215

C

9,7

7,4

8,7

238

10,1

8,5

9,1

M6

3,692

248–245

E–D

12,4–12,2

7,8–7,7

9,5–9,4

258–255

12,3–12,2

8,5–8,4

9,9–9,8

A5

3,923

249–246

E–D

11,8–11,7

8,2–8,1

9,5–9,4

270–267

12,1–12,0

9,3–9,2

10,3–10,2

M6

4,727

220

8,9

8,2

8,4

A5

4,727

252

10,5

9,0

9,6

M6

4,727

220

8,9

8,2

8,4

A5

4,727

252

10,5

9,0

9,6

M6

4,182

287–284

14,4–14,3

9,0–8,9

11,0–10,9

A5

3,923

270–267

12,1–12,0

9,3–9,2

10,3–10,2

239–226

10,6–10,3

8,2–7,6

9,1–8,6

Για οχήματα με προδιαγραφή εκπομπών καυσαερίων Euro 5b+ κατ. III και κίνηση 4 x 4 χωρίς πακέτο BlueEFFICIENCY 313 CDI 316 CDI

M6

4,364

M6

4,182

229–215

10,1–9,8

7,9–7,3

8,7–8,2

M6 = Μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων, A5 = Αυτόματο κιβώτιο 5 σχέσεων, A7 = Αυτόματο κιβώτιο 7 σχέσεων 7G-TRONIC PLUS, – = Δεν διατίθεται

44

Κατανάλωση καυσίμου και εκπομπές CO2


Κατανάλωση καυσίμου και εκπομπές CO2. Για οχήματα με προδιαγραφή εκπομπών καυσαερίων Euro 5b+ κατ. III και κίνηση 4 x 2 με πακέτο BlueEFFICIENCY Κινητήρας1,2 210 CDI/310 CDI 213 CDI/313 CDI 216 CDI/316 CDI 510 CDI 513 CDI 516 CDI

Τιμές με άδεια επιβατικού

Κιβώτιο Σχέση μετάδοσης Εκπομπές CO2 Κατηγορία [g/km] ταχυτήτων3 πίσω άξονα4 αποδοτικότητας5

Τιμές με άδεια επαγγελματικού Κατανάλωση καυσίμου [l/100 km]6

Κατανάλωση καυσίμου [l/100 km]6

αστικός κύκλος

υπεραστικός κύκλος

μικτός κύκλος

Εκπομπές CO2 [g/km]

αστικός κύκλος

υπεραστικός κύκλος

μικτός κύκλος

M6

4,364

224–200

10,1–9,4

7,6–6,6

8,5–7,6

A7

4,182

208–187

8,2–7,4

7,7–7,0

7,9–7,1

M6

3,923

189–181

C–A

8,7–8,6

6,3–5,9

7,2–6,9

205–185

9,0–8,4

7,1–6,3

7,8–7,0

A7

3,923

184–174

C–A

7,7–7,3

6,6–6,2

7,0–6,6

200–179

7,9–7,1

7,4–6,7

7,6–6,8

M6

3,923

189–181

C–A

8,7–8,6

6,3–5,9

7,2–6,9

205–185

9,0–8,4

7,1–6,3

7,8–7,0

A7

3,692

182–174

C–A

7,8–7,6

6,4–6,1

6,9–6,6

197–176

7,8–7,3

7,4–6,4

7,5–6,7

M6

4,727

203–181

8,0–7,2

7,5–6,7

7,7–6,9

M6

4,727

203–181

8,0–7,7

7,5–6,7

7,7–6,9

A7

4,364

227–222

10,0–9,8

7,8–7,6

8,6–8,4

M6

4,364

223–202

10,5–9,9

7,2–6,4

8,5–7,7

A7

4,182

222–216

9,8–9,6

7,6–7,4

8,4–8,2

Για οχήματα με προδιαγραφή εκπομπών καυσαερίων Euro 5b+ κατ. III και κίνηση 4 x 2 με πακέτο BlueEFFICIENCY plus 213 CDI/313 CDI

M6

3,692

176–165

B–A

7,8–7,6

6,0–5,5

6,7–6,3

192–171

8,1–7,5

6,8–5,9

7,3–6,5

 Κινητήρες CDI πιστοποιημένοι κατά Euro 5b+ κατ. III, βενζινοκινητήρες πιστοποιημένοι κατά Euro 6 κατ. I ή/και κατ. III, κινητήρες BlueTEC και κινητήρες φυσικού αερίου πιστοποιημένοι κατά Euro VI. 2 Οι μετρήσεις έγιναν με τις καθορισμένες διαδικασίες μέτρησης Κανονισμός (ΕΚ) 715/2007 στην εκάστοτε ισχύουσα έκδοση. Τα στοιχεία δεν αναφέρονται σε ένα συγκεκριμένο όχημα και δεν αποτελούν μέρος της προσφοράς, αλλά εξυπηρετούν στη σύγκριση μεταξύ διαφορετικών οχημάτων. Οι τιμές κατανάλωσης και εκπομπών ρύπων ισχύουν για οχήματα με μέγιστο μικτό βάρος έως 12 t. Οι τιμές εξαρτώνται από το κενό βάρος του οχήματος (μαζί με βάρος οδηγού 75 kg), τη σχέση μετάδοσης πίσω άξονα και την έκδοση του κιβωτίου ταχυτήτων. 3 Με τους πετρελαιοκινητήρες βασικό εξοπλισμό αποτελεί το μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων ECO Gear. Ως προαιρετικός εξοπλισμός διατίθεται το αυτόματο κιβώτιο 7 σχέσεων 7G-TRONIC PLUS (εκτός από το Sprinter 510 CDI και το Sprinter 510 BlueTEC). Με τους βενζινοκινητήρες βασικό εξοπλισμό αποτελεί το μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων NSG 370. Ως προαιρετικός εξοπλισμός διατίθεται το αυτόματο κιβώτιο 5 σχέσεων NAG W5A 380. 4 Η σχέση μετάδοσης πίσω άξονα που δίνεται αποτελεί βασικό εξοπλισμό. Προαιρετικά διατίθενται περισσότερες σχέσεις μετάδοσης πίσω άξονα. 5 Η κατηγορία αποδοτικότητας υπολογίζεται με βάρος οχήματος 2380 kg. 6 Η χωρητικότητα του δοχείου καυσίμου για οχήματα με πετρελαιοκινητήρα είναι περ. 75 l, για οχήματα με βενζινοκινητήρα περ. 100 l και με κινητήρες NGT περ.100 l (διπλού καυσίμου) ή περ. 15 l (μονού καυσίμου).

1

M6 = Μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων, A5 = Αυτόματο κιβώτιο 5 σχέσεων, A7 = Αυτόματο κιβώτιο 7 σχέσεων 7G-TRONIC PLUS, – = Δεν διατίθεται.

Κατανάλωση καυσίμου και εκπομπές CO2

45


Κατανάλωση καυσίμου και εκπομπές CO2. Για οχήματα με προδιαγραφή εκπομπών καυσαερίων Euro 5b+ κατ. III και κίνηση 4 x 2 χωρίς πακέτο BlueEFFICIENCY Κινητήρας1,2 210 CDI/310 CDI 213 CDI/313 CDI 216 CDI/316 CDI 510 CDI 513 CDI 516 CDI

Κιβώτιο Σχέση μετάδοσης ταχυτήτων3 πίσω άξονα4

316 NGT

Εκπομπές CO2 Κατηγορία [g/km] αποδοτικότητας5

Τιμές με άδεια επαγγελματικού Κατανάλωση καυσίμου [l/100 km]6, 8

Κατανάλωση καυσίμου [l/100 km]6, 8

αστικός κύκλος

υπεραστικός κύκλος

μικτός κύκλος

Εκπομπές CO2 [g/km]

αστικός κύκλος

υπεραστικός κύκλος

μικτός κύκλος

M6

4,364

234–210

10,6–9,9

7,9–6,9

8,9–8,0

A7

4,182

224–202

8,8–8,4

8,3–7,5

8,5–7,7

M6

3,923

197–189

C–B

9,1–8,9

6,6–6,2

7,5–7,2

215–194

9,5–8,9

7,4–6,6

8,2–7,4

A7

3,923

192–181

C–B

8,1–7,6

6,9–6,4

7,3–6,9

216–194

9,5–7,7

8,0–7,2

8,2–7,4

M6

3,923

197–189

C–B

9,1–8,9

6,6–6,2

7,5–7,2

215–194

9,5–8,9

7,4–6,6

8,2–7,4

A7

3,692

189–182

C–B

8,1–7,9

6,7–6,3

7,2–6,9

213–192

8,4–7,9

8,0–7,0

8,1–7,3

M6

4,727

234–210

10,6–9,9

7,9–6,9

8,9–8,0

M6

4,727

213–192

8,4–7,6

7,9–7,1

8,1–7,3

A7

4,364

227–222

10,0–9,8

7,8–7,6

8,6–8,4

M6

4,364

234–213

11,0–10,3

7,6–6,8

8,9–8,1

A7

4,182

222–216

9,8–9,6

7,6–7,4

8,4–8,2

16,5

9,7

12,2

10,7

12,9

Για οχήματα με προδιαγραφή εκπομπών καυσαερίων Euro 6 κατ. I/Euro 6 κατ. III και κίνηση 4 x 2 216/ 316

Τιμές με άδεια επιβατικού

M6

4,727

Τιμές με άδεια επιβατικού Euro 6 κατ. I 286

G–F

Τιμές με άδεια επαγγελματικού Euro 6 κατ. I 302

16,6

A5

4,727

267

G–E

14,5

9,5

11,4

283

14,8

10,5

12,1

M66, 7

4,727

226–218

D–C

17,1–16,9

10,0–9,5

12,6–12,2

235–226

16,9–16,6

10,9–10,3

13,1–12,6

A56, 7

4,727

205–202

C–B

15,0–14,7

9,6–9,2

11,5–11,3

215–211

14,7–14,5

10,6–10,1

12,0–11,8

 Κινητήρες CDI πιστοποιημένοι κατά Euro 5b+ κατ. III, βενζινοκινητήρες πιστοποιημένοι κατά Euro 6 κατ. I ή/και κατ. III, κινητήρες BlueTEC και κινητήρες φυσικού αερίου πιστοποιημένοι κατά Euro VI. 2 Οι μετρήσεις έγιναν με τις καθορισμένες διαδικασίες μέτρησης Κανονισμός (ΕΚ) 715/2007 στην εκάστοτε ισχύουσα έκδοση. Τα στοιχεία δεν αναφέρονται σε ένα συγκεκριμένο όχημα και δεν αποτελούν μέρος της προσφοράς, αλλά εξυπηρετούν στη σύγκριση μεταξύ διαφορετικών οχημάτων. Οι τιμές κατανάλωσης και εκπομπών ρύπων ισχύουν για οχήματα με μέγιστο μικτό βάρος έως 12 t. Οι τιμές εξαρτώνται από το κενό βάρος του οχήματος (μαζί με βάρος οδηγού 75 kg), τη σχέση μετάδοσης πίσω άξονα και την έκδοση του κιβωτίου ταχυτήτων. 3 Με τους πετρελαιοκινητήρες βασικό εξοπλισμό αποτελεί το μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων ECO Gear. Ως προαιρετικός εξοπλισμός διατίθεται το αυτόματο κιβώτιο 7 σχέσεων 7G-TRONIC PLUS (εκτός από το Sprinter 510 CDI και το Sprinter 510 BlueTEC). Με τους βενζινοκινητήρες βασικό εξοπλισμό αποτελεί το μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων NSG 370. Ως προαιρετικός εξοπλισμός διατίθεται το αυτόματο κιβώτιο 5 σχέσεων NAG W5A 380. 4 Η σχέση μετάδοσης πίσω άξονα που δίνεται αποτελεί βασικό εξοπλισμό. Προαιρετικά διατίθενται περισσότερες σχέσεις μετάδοσης πίσω άξονα. 5 Η κατηγορία αποδοτικότητας υπολογίζεται με βάρος οχήματος 2380 kg. 6 Η χωρητικότητα του δοχείου καυσίμου για οχήματα με πετρελαιοκινητήρα είναι περ. 75 l, για οχήματα με βενζινοκινητήρα περ. 100 l και με κινητήρες NGT περ.100 l (διπλού καυσίμου) ή περ. 15 l (μονού καυσίμου). 7 Διπλού καυσίμου. 8 Στοιχεία κατανάλωσης για το φυσικό αέριο τύπου H σε m3/100 km.

1

M6 = Μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων, A5 = Αυτόματο κιβώτιο 5 σχέσεων, A7 = Αυτόματο κιβώτιο 7 σχέσεων 7G-TRONIC PLUS, – = Δεν διατίθεται.

46

Κατανάλωση καυσίμου και εκπομπές CO2


Ήρθε η στιγμή να συστηθεί προσωπικά. Μετά τη θεωρία έρχεται η πράξη και εκεί που κάθε ελαφρύ επαγγελματικό Mercedes-Benz πείθει πραγματικά είναι στο δρόμο. Γιατί μόνο εκεί βιώνετε την κυρίαρχη οδηγική αίσθηση, που καθιστά το Sprinter τόσο ξεχωριστό. Ανακαλύψτε πόσο θα ενισχυθεί η επιχείρησή σας από την ποικιλομορφία, την κορυφαία άνεση και την οικονομία που προσφέρει το Sprinter – σε μια δοκιμαστική διαδρομή την οποία σας προσκαλούμε να κάνετε. Με την αναζήτηση Εξουσιοδοτημένων Διανομέων στο www.mercedes-benz.gr/network θα βρείτε εύκολα τον Εξουσιοδοτημένο Διανομέα Mercedes-Benz της περιοχής σας. Θα χαρούμε να σας γνωρίσουμε από κοντά. Θα βρείτε όλες τις πληροφορίες για το Sprinter στις οδηγίες χρήσεις. Πλοηγηθείτε στο www.mercedes-benz.gr/sprinter.

www.mercedes-benz.gr Δοκιμαστική διαδρομή

48


Επιδόσεις ελαστικών του Sprinter. Κατασκευαστής

Continental

Μοντέλο

Δείκτης ταχύτητας

Κατηγορία Κατηγορία αποδοτικότητας πρόσφυσης σε καυσίμου βρεγμένο δρόμο

Κατηγορία εξωτερικού θορύβου κύλισης

Τιμή εξωτερικού θορύβου κύλισης dB

195/75 R 16

107/105

R

B

B

72

195/75 R 16

107/105

R

C

C

71

VanContact100

205/75 R 16

110/108

R

B

B

72

Vanco 2

225/75 R 16

116/114 (118R)

R (P)

C

C

72

235/65 R 16

115/113

R

C

C

72

Vanco Eco (2η γενιά)

235/65 R 16

118/116 (115S)

R (S)

B

B

71

Vanco 2

235/65 R 16

121/119

R

C

C

72

Vanco 2

235/60 R 17

117/115

R

C

C

72

VancoFourSeason2

205/75 R 16

110/108

R

Ε

B

73

VancoFourSeason

205/75 R 16

110/108

R

Ε

C

73

235/65 R 16

118/116 (115S)

R (S)

Ε

B

73

VancoFourSeason

235/65 R 16

121/119 (118R)

N [R]

Ε

C

73

VancoFourSeason

285/65 R 16

128/126 (118R)

N [R]

Ε

C

73

VancoWinter2

195/75 R 16

107/105

R

Ε

C

73

205/75 R 16

110/108

R

Ε

C

73

225/75 R 16

116/114 (118R)

R (P)

Ε

C

73

VancoWinter2

235/65 R 16

118/116 (115S)

R (S)

C

C

73

Agilis GreenX+

205/75 R 16

110/108

R

C

B

70

235/65 R 16

115/113

R

C

B

70

235/65 R 16

115/113

R

C

C

72

VancoWinter2 VancoWinter2

Agilis GreenX+ Goodyear

CargoMarathon

Kumho

Road Venture MT

CargoVector

49

Φέρουσα ικανότητα

Vanco Eco

VancoFourSeason2

S = θερινά ελαστικά W = χειμερινά ελαστικά S + W = All Season, ελαστικά παντός καιρού Off-Road = ελαστικά παντός εδάφους για το πακέτο Offroad 4 x 4

Διαστάσεις ελαστικών

Vanco 2

Vanco 2

Michelin

Τύπος ελαστικού

S

S + W

W

S S S + W

235/65 R 16

115/113

R

Ε

C

73

Off-Road

LT245/75 R 16

120/116

Q

Ε

C

78

Η οδηγική ασφάλεια και η εξοικονόμηση καυσίμου επηρεάζονται άμεσα από το προσωπικό σας στυλ οδήγησης. Παρακαλούμε να τηρείτε τις ακόλουθες υποδείξεις: Η οικονομική και προνοητική οδήγηση μπορεί να μειώσει σημαντικά την κατανάλωση καυσίμου σας. Για βελτίωση της πρόσφυσης σε βρεγμένο δρόμο και της αποδοτικότητας καυσίμου, θα πρέπει να ελέγχετε τακτικά την πίεση των ελαστικών. Θα πρέπει να τηρείτε πάντα την απόσταση ασφαλείας σύμφωνα με την απόσταση ακινητοποίησης του οχήματος. Μετά την ημερομηνία εκτύπωσης αυτού του εντύπου μπορεί να επέλθουν διαφοροποιήσεις στο πρόγραμμα ελαστικών ή στη σήμανση των ελαστικών. Για ερωτήσεις σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στο συγκεκριμένο τομέα, παρακαλούμε απευθυνθείτε σε έναν Εξουσιοδοτημένο Διανομέα Mercedes-Benz.

Επιδόσεις ελαστικών

Στοιχεία σύμφωνα με τον ευρωπαϊκό Κανονισμό 1222/2009. Η σήμανση των ελαστικών παρέχει πληροφορίες για τρία χαρακτηριστικά επιδόσεων των ελαστικών: Αποδοτικότητα καυσίμου Το ελαστικό κατά την κύλιση παραμορφώνεται καταναλώνοντας ενέργεια. Αυτή είναι μία από τις 5 δυνάμεις αντίστασης που επενεργούν στο όχημα. Πρόσφυση σε βρεγμένο δρόμο Ο δείκτης πρόσφυσης σε βρεγμένο δρόμο προσφέρει πληροφορίες σχετικά με αυτή τη σημαντική πτυχή της ασφάλειας του ελαστικού. Εξωτερικός θόρυβος κύλισης Η στάθμη του εξωτερικού θορύβου κύλισης ενός ελαστικού, στη σήμανση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αναφέρεται σε ντεσιμπέλ σε συνδυασμό με ένα, δύο ή τρία ηχητικά κύματα.


Το καλύτερο Sprinter όλων των εποχών σας συντροφεύει τώρα σε ακόμα περισσότερες μετακινήσεις σας – με μια ξεχωριστή εφαρμογή για το έντυπό του. Γνωρίστε στην ταμπλέτα σας τον «ιδρυτή» μίας ολόκληρης κατηγορίας και μάθετε όλα όσα πρέπει να ξέρετε σχετικά με την ποιότητα, την ευελιξία, την ασφάλεια, την οικονομία και τη φιλικότητα προς το περιβάλλον. Σαρώστε τώρα τον κωδικό QR και κατεβάστε την εφαρμογή του εντύπου για ταμπλέτες με iOS ή Android.

Σχετικά με το περιεχόμενο του εντύπου: το παρόν έντυπο δόθηκε για εκτύπωση στις 12.03.2014. Μετά την ημερομηνία αυτή είναι δυνατόν να επέλθουν διαφοροποιήσεις στο προϊόν. O κατασκευαστής διατηρεί τo δικαίωμα για αλλαγές κατά τη διάρκεια τoυ χρόνου παράδοσης στην κατασκευή ή στο σχήμα, για χρωματικές αποκλίσεις και διαφοροποιήσεις στον εξοπλισμό, εφόσον οι αλλαγές και οι διαφοροποιήσεις αυτές παραμένουν εντός λογικών ορίων σε ό,τι αφορά τον αγοραστή, λαμβάνοντας υπόψη και τα συμφέροντα του πωλητή. Εφόσον ο πωλητής ή ο κατασκευαστής χρειαστεί να χρησιμοποιήσει για το χαρακτηρισμό της παραγγελίας ή του αντικείμενου αγοράς κωδικούς ή αριθμούς, δεν προκύπτουν κανενός είδους δικαιώματα από το γεγονός αυτό και μόνο. Οι εικόνες και οι περιγραφές μπορεί να περιέχουν αξεσουάρ και εξαρτήματα που δεν ανήκουν στο βασικό εξοπλισμό. Οι αποκλίσεις στο χρώμα οφείλονται στην εκτύπωση. Το έντυπο μπορεί επίσης να περιγράφει τύπους και υπηρεσίες που να μην προσφέρονται σε μεμονωμένες χώρες. Το παρόν έντυπο θα χρησιμοποιηθεί διεθνώς. Οι νομικές, νομοθετικές και φορολογικές διατάξεις και οι επιπτώσεις τους ισχύουν μόνο για την Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας μέχρι και την ημέρα εκτύπωσης του εντύπου. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις διατάξεις που ισχύουν σε άλλες χώρες, καθώς και τις επιπτώσεις τους και τις τελευταίες εξελίξεις στο συγκεκριμένο τομέα, παρακαλούμε απευθυνθείτε σε έναν Εξουσιοδοτημένο Διανομέα Mercedes-Benz. www.mercedes-benz.gr Daimler AG, Mercedesstraße 137, 70327 Stuttgart VAN/VMK 4720 · 1B301 · 12-01/0914 Printed in Germany

Profile for M.Ioannidis

Sprinter van gr  

Sprinter van gr  

Advertisement