Page 1

Το Sprinter. Kαρότσα και Σασί.


Το καλύτερο Sprinter όλων των εποχών. Κορυφαίες επιδόσεις και σκληρή δουλειά – το Sprinter είναι κάτι περισσότερο από ένα ακόμη όχημα: ένας γνήσιος συνεργάτης στον οποίο μπορείτε να βασίζεστε, αφού φροντίζει να φτάνετε στον προορισμό σας έγκαιρα και με ασφάλεια. Ως ιδρυτής μιας ολόκληρης κατηγορίας, το Sprinter διατηρεί το προβάδισμα από το 1995 και σας εξασφαλίζει απόλυτη ελευθερία, ώστε να μπορείτε να προσηλώνεστε στην ­ επιχείρησή σας. Η τελευταία γενιά Sprinter αντεπεξέρχεται και πάλι σε αυτή την ­απαίτηση. Εξελίσσουμε συνεχώς το Sprinter ως προς την αξιοπιστία, την ποιότητα, την α­σφάλεια, την ευελιξία, την οικονομία, τη φιλικότητα προς το περιβάλλον και τις υπηρεσίες. Με ­κατανάλωση καυσίμου από 6,7 l στα 100 km1, την εφ’ όρου ζωής2 εγγύηση ­κινητικότητας MobiloVan3, το προαιρετικό αυτόματο κιβώτιο 7 σχέσεων 7G-TRONIC PLUS, ­πολυάριθμες δυνατότητες εξοπλισμού, καθώς και νέα πακέτα ασφάλειας και το πακέτο BlueEFFICIENCY, το Sprinter ικανοποιεί πλήρως κάθε απαίτησή σας. Με τη μοντέρνα σχεδίασή του, αναδεικνύεται άλλη μια φορά πρωτοπόρος: ακόμη πιο πολυτελές, ακόμη πιο ευέλικτο, ακόμη πιο σίγουρο και ακόμη πιο οικονομικό. Mercedes-Benz Vans. Born to run.

 Στο Sprinter 216/316 CDI καρότσα ή σασί, Euro 5b+ κατ. III με πακέτο BlueEFFICIENCY και 7G-TRONIC PLUS.   Έως 30 χρόνια σε περίπτωση τακτικού service σε εξουσιοδοτημένο συνεργείο της Mercedes-Benz.    3 Ισχύει από 01.10.2012 για οχήματα με πρώτη ταξινόμηση από 01.10.2012. 1 2

Γνωρίστε το Sprinter σε 3D.

Το Sprinter

3


Περιεχόμενα. Το Sprinter

2

Κινητήρες

26

Οικονομία

6

27

Λειτουργικότητα και φόρτωση

8

Εξοπλισμός Βαφές αμαξώματος και επενδύσεις ­καθισμάτων Βασικός και προαιρετικός εξοπλισμός Γνήσια αξεσουάρ

Ασφάλεια

10

Άνεση Εσωτερικός χώρος Ανάρτηση

14 14 16

Σύστημα τετρακίνησης

18

Καρότσα Διπλοκάμπινο Φόρτωση με απλή καμπίνα και διπλή καμπίνα

20 20

Υπηρεσίες και προϊόντα χρηματοδότησης & ασφάλισης

34

Τεχνικά χαρακτηριστικά

38

Κατανάλωση καυσίμου και ­εκπομπές CO2

46

Επιδόσεις ελαστικών

49

Δοκιμαστική διαδρομή

50

21

Εξειδίκευση κλάδων/­ Υπερκατασκευές και ειδικές λύσεις 22 Επισκόπηση – το Sprinter

27 28 33

24

Περιεχόμενα

5


Αποσβαίνει την αξία του: Sprinter από 6,7 l στα 100 km.1 Το Sprinter, ένα από τα πλέον φιλικά προς το περιβάλλον οχήματα της κατηγορίας του, επιτυγχάνει εξαιρετικές τιμές εκπομπών και κατανάλωσης χάρη στους εξελιγμένους ­κινητήρες2 του και τις καινοτόμες τεχνολογίες BlueEFFICIENCY. Με το προαιρετικό πακέτο BlueEFFICIENCY μπορείτε να μειώσετε την κατανάλωση καυσίμου έως τα 6,7 l ανά 100 km.

Πακέτο BlueEFFICIENCY Αντλία υδραυλικού τιμονιού ECO Λειτουργία ECO Start-Stop Fuel Economy Generator Ηλεκτρικά ελεγχόμενη αντλία καυσίμου νέας γενιάς Ελαστικά βελτιωμένης αντίστασης κύλισης

• • • • •

 Στο Sprinter 216/316 CDI καρότσα ή σασί, Euro 5b+ κατ. III με πακέτο BlueEFFICIENCY και 7G-TRONIC PLUS.   Σχετικά με τη διαθεσιμότητα των κινητήρων που πληρούν την προδιαγραφή εκπομπών καυσαερίων Euro VI, ανατρέξτε από τη σελίδα 38 και μετά, ­Τεχνικά χαρακτηριστικά. 

1 2

Οικονομία

7


Με πολλαπλές δυνατότητες. Τα μοντέλα του Sprinter είναι ανοικτά σε όλα όσα διευκολύνουν την καθημερινή σας ­εργασία. Με τη μονή καμπίνα υπάρχει αρκετός χώρος για έως τρία άτομα και στη στιβαρή επιφάνεια φόρτωσης από 5,8 έως 9,1 m2 μπορούν να μεταφέρονται απρόσκοπτα π.χ. έως ­πέντε ­ευρωπαλέτες. Για να είναι η φόρτωση κι η εκφόρτωση εξίσου εύκολη όσο κι η μεταφορά, διαθέτει χαμηλό επίπεδο φόρτωσης ενώ τα τοιχώματα της καρότσας αναδιπλώνονται κι από τις τρεις πλευρές. Με τρία μεταξόνια, δύο εκδόσεις καμπίνας, τέσσερα μήκη και δύο ­πλάτη καρότσας, το Sprinter είναι η τέλεια μεταφορική λύση για εσάς. Για να ικανοποιεί κάθε επιθυμία υπερκατασκευής, το Sprinter σασί διατίθεται τόσο με ­κανονικό, όσο και με χαμηλωμένο πλαίσιο1. Τα τρία μεταξόνια και το ωφέλιμο φορτίο έως 3.050 kg (με την υπερκατασκευή) δημιουργούν μια σταθερή βάση για όλες τις απαιτήσεις και τους κλάδους. Με τα παρακάτω χαρακτηριστικά εξοπλισμού, μπορείτε να κάνετε τη φόρτωση και εκφόρτωση του Sprinter σας ασφαλέστερη, αποδοτικότερη και πιο άνετη:

Χαμηλωμένο κατά περίπου 30 mm αμάξωμα στο βασικό εξοπλισμό για την έκδοση με μέγιστο μικτό βάρος 3,5 t2 Άγκιστρα ασφάλισης βασικού εξοπλισμού για τη στερέωση του φορτίου, προαιρετικά ιμάντες στερέωσης Μεταλλικό σκαλοπάτι στην εσωτερική πλευρά του πίσω τοιχώματος καρότσας στο βασικό εξοπλισμό Βάση ασφάλισης σκάλας προαιρετικά που επιτρέπει την τοποθέτηση και στερέωση αντικειμένων μεγάλου μήκους  Χαμηλωμένο πλαίσιο με χαμηλότερη κατά 205 mm επάνω ακμή πλαισίου για ιδιαίτερα απαιτητικές υπερκατασκευές, προαιρετικά και με ­αερανάρτηση. 2 Δεν διατίθεται για οχήματα με τετρακίνηση και για το Sprinter NGT. 

1

Λειτουργικότητα και φόρτωση

9


Η ασφάλειά σας είναι το σημαντικότερο αγαθό. Στο βασικό εξοπλισμό του Sprinter περιλαμβάνεται κυρίως ένα χαρακτηριστικό: η ασφάλειά σας. Είναι το πρώτο ελαφρύ επαγγελματικό με υποβοήθηση κατά των πλευρικών α­ νέμων1 στο βασικό εξοπλισμό, η οποία επιβραδύνει στοχευμένα το όχημα αποτρέποντας την εκτροπή του και βοηθώντας σας να διατηρείτε την πορεία σας κατά την οδήγηση. Το καινοτόμο σύστημα ελέγχου δυναμικής οδήγησης ADAPTIVE ESP® 2 λαμβάνει υπόψη την ­κατάσταση φόρτωσης, ώστε να κατανέμει σωστά την πεδητική ισχύ. Το ADAPTIVE ESP® ­περιλαμβάνει επιπλέον τις λειτουργίες Brake Disc Wipe3 και Electronic Brake Prefill4. Το ­προαιρετικά διαθέσιμο στο πακέτο υποβοήθησης οδήγησης COLLISION PREVENTION ASSIST ­ανιχνεύει εάν είναι υπερβολικά μικρή η απόσταση από τα προπορευόμενα οχήματα, σας προειδοποιεί και σας υποστηρίζει κατά την πέδηση μέσω του BAS PRO.

1

 εν διατίθεται για το Sprinter με μέγιστο μικτό βάρος 5 t. 2 Το ADAPTIVE ESP® δεν διατίθεται για όλες τις υπερκατασκευές. Το κέντρο βάρους της Δ υπερκατασκευής στα οχήματα με ADAPTIVE ESP® πρέπει να βρίσκεται εντός των ορίων που τίθενται στις οδηγίες της Mercedes-Benz. Οι ­επιτρεπόμενες τροποποιήσεις του σασί και του πλαισίου είναι πολύ περιορισμένες με το ADAPTIVE ESP®. 3 Το σύστημα αυτό απομακρύνει το νερό κυκλικά όταν βρέχει, συμβάλλοντας έτσι στη μείωση της απόστασης πέδησης. 4 Ελαττώνει το χρόνο αντίδρασης κατά το φρενάρισμα, μειώνοντας έτσι και την απόσταση πέδησης. 

Σχηματική απεικόνιση μίας περίστασης πέδησης με την υποστήριξη του COLLISION PREVENTION ASSIST.

COLLISION PREVENTION ASSIST σε 3D.

Ασφάλεια

11


Υποβοήθηση μεγάλης ­σκάλας προβολέων. Η υποβοήθηση μεγάλης σκάλας προβολέων ελέγχει τη μεγάλη σκάλα αυτόματα, ανάλογα με τις συνθήκες ­περιβά­λλοντος και κυκλοφορίας για βέλτι­στη ορατότητα.

Υποβοήθηση διατήρησης λω­ρί­δας κυκλοφορίας. Η υποβοήθηση διατήρησης λωρίδας κυκλοφορίας προ­ ειδοποιεί τον οδηγό εάν κατά λάθος εκτραπεί από τη λω­ρί­δα κυκλοφορίας μέσω ηχητικών και οπτικών σημάτων.

COLLISION PREVENTION ASSIST. Προειδοποιεί οπτικά και ηχητικά σε περίπτωση πολύ μικρής απόστασης από όχημα ή άλλο αντικείμενο και σας υπο­ στηρίζει σε περίπτωση πέδησης έκτακτης ανάγκης με το σύστη­ μα BAS PRO.

02


Το πρότυπο ασφάλειας. Χάρη στα μοναδικά στην κατηγορία ελαφρών επαγγελματικών πακέτα ασφάλειάς του, το Sprinter δεν χρειάζεται πλέον να μένει πίσω από κανένα επιβατικό. Εκτός από το σ­ ύστημα COLLISION PREVENTION ASSIST, η υποβοήθηση διατήρησης λωρίδας ­κυκλοφορίας ­είναι άλλο ένα σημαντικό χαρακτηριστικό του προαιρετικού πακέτου υποβοήθησης ο­ δήγησης. Το σύστημα αναγνωρίζει την κατά λάθος εκτροπή από την πορεία και ειδοποιεί τον ο­ δηγό μέσω ηχητικού σήματος, ώστε να διορθώσει την πορεία του. Στον παρακάτω ­πίνακα ­μπορείτε να δείτε το προαιρετικό πακέτο υποβοήθησης οδήγησης και τα περιεχόμενά του.

01

03

Στο βασικό εξοπλισμό του Sprinter περιλαμβάνεται υποβοήθηση κατά των πλευρικών ­ανέμων1 και μια μεγάλη γκάμα εργοστασιακών χαρακτηριστικών α ­ σφαλείας, όπως μετωπικός αερόσακος οδηγού, ζώνες ασφαλείας τριών σημείων με εντατήρες και ­περιοριστές ισχύος για το μονό κάθισμα οδηγού και συνοδηγού, προσκέφαλα 2 κατευθύνσεων, άγκιστρα ασφάλισης, υδραυλικό σύστημα φρένων, προσαρμοζόμενος φωτισμός π­ έδησης και εξωτερικοί καθρέπτες με ενσωματωμένους ευρυγώνιους καθρέπτες. Ε­ πιπλέον, μπορείτε να επιλέξετε από μία μεγάλη ποικιλία δυνατοτήτων εξοπλισμού για ακόμη π­ ερισσότερη ασφάλεια.

Πακέτο υποβοήθησης οδήγησης COLLISION PREVENTION ASSIST Υποβοήθηση μεγάλης σκάλας προβολέων

2

Υποβοήθηση διατήρησης λωρίδας κυκλοφορίας

• • •

 Δεν διατίθεται για το Sprinter με μέγιστο μικτό βάρος 5 t. Η υποβοήθηση μεγάλης σκάλας προβολέων παραγγέλλεται και ξεχωριστά.

1 2

Η εικόνα δείχνει μία σχηματική απεικόνιση για λόγους επεξήγησης.

Ασφάλεια

13


Ένας ασυναγώνιστος συνδυασμός λειτουργικότητας και άνεσης. Εκτός από τη νέα γενιά τηλεματικής, το προαιρετικό τιμόνι πολλαπλών λειτουργιών με στοιχεία χρωμίου, το μοχλό αλλαγής και τον επιλογέα ταχυτήτων πρωτοποριακής σχεδίασης και τη νέα επένδυση καθισμάτων «Tunja» του βασικού εξοπλισμού, υπάρχουν πολλά άλλα ­στοιχεία εξοπλισμού που προσφέρουν αυξημένη οδηγική άνεση και σας εξασφαλίζουν αποδοτική ­εργασία από όλες τις απόψεις στο Sprinter. Η ευρύχωρη και εργονομική σχεδίαση του εσωτερικού χώρου ικανοποιεί τις υψηλότερες απαιτήσεις λειτουργικότητας, ποιότητας και άνεσης. Πολλές λειτουργικές αποθηκευτικές θήκες, όπως η θήκη πάνω από το π­ αρμπρίζ του βασικού εξοπλισμού, προσφέρουν επαρκή αποθηκευτικό χώρο και τάξη κατά την ­εργασία σας. Λειτουργικός εξοπλισμός στο Sprinter1: Στοιχεία χρωμίου στο προαιρετικό τιμόνι πολλαπλών λειτουργιών, στους αεραγωγούς και τη λαβή του επιλογέα Διπλό κάθισμα συνοδηγού με αποθηκευτικό χώρο κάτω από την έδρα. Προαιρετικά με ενσωματωμένο, αναδιπλούμενο τραπεζάκι στην πλάτη Υποβοήθηση στάθμευσης PARKTRONIC εμπρός και πίσω, προαιρετικά με ακουστική ειδοποίηση και οπτική ένδειξη στον εξωτερικό καθρέπτη και τον πίνακα οργάνων Λειτουργικές θήκες και αποθηκευτικοί χώροι Συστήματα πληροφόρησης και επικοινωνίας, όπως τα προαιρετικά ραδιόφωνα Audio 10, Audio 15 και το σύστημα ­πλοήγησης Becker® MAP PILOT2 Άνετο, ανατομικό τιμόνι βασικού εξοπλισμού Στιβαρά και εργονομικά διαμορφωμένα καθίσματα Θερμαινόμενα καθίσματα και υποβραχιόνιο οδηγού και συνοδηγού Σύστημα TEMPOMAT με ενεργοποιούμενο σύστημα περιορισμού ταχύτητας SPEEDTRONIC  Εν μέρει προαιρετικός εξοπλισμός. 2 Το σύστημα πλοήγησης Becker® MAP PILOT διατίθεται μόνο σε συνδυασμό με το Audio 15.

1

Άνεση | Εσωτερικός χώρος

15


Ένα ελαφρύ επαγγελματικό που κινείται σαν επιβατικό. Ως το πρώτο και μοναδικό ελαφρύ επαγγελματικό στην κατηγορία του, το Sprinter με το προαιρετικό αυτόματο κιβώτιο 7 σχέσεων 7G-TRONIC PLUS σας προσφέρει την αποδοτι­ κότητα, την πολιτισμένη συμπεριφορά και την οδηγική άνεση ενός επιβατικού. Χάρη στην καινοτόμα τεχνολογία του 7G-TRONIC PLUS, οι αλλαγές ταχυτήτων γίνονται πιο ­αποδοτικά συμβάλλοντας έτσι στη χαμηλή κατανάλωση καυσίμου του Sprinter. Το κατά περ. 30 mm χαμηλωμένο αμάξωμα1 ολοκληρώνει την υψηλή οδηγική άνεση. Για την απόλυτη προσαρμογή στις δικές σας ανάγκες, μπορείτε να επιλέξετε για το Sprinter σας μεταξύ των ακόλουθων εκδόσεων ανάρτησης2.

Επιλεγόμενη τετρακίνηση και με υποπολλαπλασιασμό κιβωτίου ταχυτήτων, Downhill Speed Regulation (DSR) και ­ελαστικά με βαθιά χάραξη πέλματος παντός εδάφους3 Αερανάρτηση με ρύθμιση ύψους Προαιρετικά πακέτα ανάρτησης ανάλογα με τις διάφορες απαιτήσεις Σύστημα τετρακίνησης, επιλεγόμενο  Βασικός εξοπλισμός με μέγιστο μικτό βάρος 3,5 t, ωστόσο δεν διατίθεται για οχήματα με τετρακίνηση και το Sprinter NGT. 2 Εν μέρει προαιρετικός εξοπλισμός. 3 Τα ελαστικά με βαθιά χάραξη πέλματος παντός εδάφους διατίθενται για οχήματα με μέγιστο μικτό βάρος 3,5 t. 

1

Άνεση | Ανάρτηση

17


Αδιαμφισβήτητο φαβορί και εκτός δρόμου. Πολλοί δρόμοι οδηγούν στην επαγγελματική επιτυχία – μερικές φορές όμως είναι δύσβατοι. Με την επιλεγόμενη τετρακίνηση1, αυξημένη πρόσφυση, βελτιωμένη οδηγική ευστάθεια και ADAPTIVE ESP® τελευταίας γενιάς, το Sprinter σας αντεπεξέρχεται και στις απαιτητικότερες καιρικές και οδικές συνθήκες. Με το ηλεκτρονικό σύστημα π­ ρόσφυσης 4ETS, το οποίο επιβραδύνει αυτόματα και ξεχωριστά τους τροχούς που ολισθαίνουν, ­δημιουργείται αυξημένη ροπή κίνησης για επαρκή πρόσφυση των τροχών. Εκτός από την τετρακίνηση, το Sprinter διαθέτει διάφορες δυνατότητες εξοπλισμού που σας επιτρέπουν την πιο ευέλικτη και πιο ασφαλή χρήση του εκτός δρόμου:

Τετρακίνηση1 επιλεγόμενη, και με υποπολλαπλασιασμό κιβωτίου ταχυτήτων Downhill Speed Regulation (DSR)2 Προαιρετικά ελαστικά παντός εδάφους με βαθιά χάραξη πέλματος3  Διατίθεται σε επιλεγμένες εκδόσεις. Στους πίνακες στις σελίδες 38–48 μπορείτε να βρείτε τα μοντέλα, τα οποία διατίθενται με τετρακίνηση.   Σε συνδυασμό με TEMPOMAT. 3 Διατίθεται για οχήματα με μέγιστο μικτό βάρος 3,5 t.

1 2

Επειδή το ηλεκτρονικό σύστημα πρόσφυσης 4ETS είναι ενσωματωμένο στο σύστημα ADAPTIVE ESP® του βασικού ­εξοπλισμού, η τετρακίνηση λειτουργεί ακόμη πιο αποδοτικά. Σύστημα τετρακίνησης

19


Άφθονος χώρος για όλα όσα σχεδιάζετε. Οι επαγγελματικές μεταφορικές λύσεις είναι πάντα ιδιαίτερες. Εάν για την ­επιχείρησή σας πρέπει να μεταφέρετε, εκτός από φορτία, και προσωπικό, το Sprinter με καρότσα και διπλή καμπίνα αποτελεί την ιδανική μεταφορική λύση για εσάς. Με χώρο για έως επτά ­ άτομα με τον οδηγό και έως 2.585 kg ωφέλιμο φορτίο, προσφέρει μεγάλη ­χρηστικότητα, ­πολυμορφικότητα και οικονομία. Ως τετράθυρο με κεντρικό κλείδωμα, μεγάλο 4θέσιο ­ενιαίο κάθισμα πίσω στο βασικό εξοπλισμό και προαιρετικό διπλό κάθισμα συνοδηγού, το Sprinter με διπλή καμπίνα είναι το κατάλληλο όχημα για μεταφορά υλικών και προσω­ πικού. Πληροί όλες τις προϋποθέσεις, ώστε να ανταποκρίνεται σε διάφορους κλάδους, όπως η αρχιτεκτονική κήπων και τοπίων ή ακόμη και ο κατασκευαστικός τομέας. Το Sprinter καρότσα με διπλή καμπίνα διαθέτει επιπλέον τα παρακάτω χαρακτηριστικά εξοπλισμού:

Αναδιπλούμενος 4θέσιος πάγκος με αποθηκευτικό χώρο Επιφάνεια φόρτωσης από 4,3 έως 7,6 m2 Προαιρετικό διπλό κάθισμα συνοδηγού με αποθηκευτικό χώρο κάτω από την έδρα. Προαιρετικά με ενσωματωμένο, αναδιπλούμενο τραπεζάκι στην πλάτη Χώρος για έως επτά άτομα συνολικά Τέσσερις πόρτες με άνετη επιβίβαση και αποβίβαση στο βασικό εξοπλισμό Τέσσερα μήκη καρότσας από 2,12 έως 3,60 m

20

Όχημα με καρότσα | Διπλή καμπίνα

Χάρη στο γενναιόδωρο τετραθέσιο πίσω πάγκο και το προαιρετικό διπλό κάθισμα συνοδηγού, το διπλοκάμπινο Sprinter ­αποτελεί τον ιδανικό συνδυασμό ελαφρού μεταφορικού υλικών και επιβατών, που, σε πολλούς κλάδους, αποτελεί προϋπόθεση για ­επιτυχημένη εργασία – π.χ. στις δημοτικές επιχειρήσεις, στην αρχιτεκτονική κήπων και τοπίων, ή και στον κατασκευαστικό κλάδο.


● Στιβαρή καρότσα. Διάφορες εκδόσεις καρότσας από 5,8 έως 9,1 m2 προσφέρουν άφθονο χώρο για υλικά και εργαλεία.

○ Βάση ασφάλισης σκάλας πίσω από την καμπίνα ή στην άκρη της ­καρότσας. Διευκολύνει την τοποθέτηση και στερέωση αντικειμένων μεγάλου μήκους, ενώ μπορείτε να επωφεληθείτε περαιτέρω από την επιφάνεια της καρότσας.

○ Αποθηκευτικά κουτιά αριστερά και δεξιά κάτω από την καρότσα. Επιτρέπουν τη φύλαξη π.χ. εργαλείων ή δεμάτων. Τα αποθηκευτικά κουτιά είναι από πλαστικό.

● Εύχρηστες κλειδαριές τοιχωμάτων καρότσας. Οι ανθεκτικές στη διάβρωση κλειδαριές διευκολύνουν την αναδίπλωση των τοιχωμάτων της καρότσας.

● Μεταλλικό σκαλοπάτι. Το σκαλοπάτι στο εσωτερικό πίσω τοίχωμα της καρότσας διευκολύνει την επιβίβαση.

● Άγκιστρα ασφάλισης στο δάπεδο καρότσας. Σε συνδυασμό με τους ­προαιρετικούς ιμάντες στερέωσης, χρησιμεύουν στην ασφάλιση του φορτίου, ώστε να μην μετατοπίζεται.

● Βασικός εξοπλισμός ○ Προαιρετικός εξοπλισμός

Όχημα με καρότσα | Φόρτωση με απλή καμπίνα και διπλή καμπίνα

21


Ειδικές λύσεις κλάδων. Η Mercedes-Benz συνεργάζεται με υπερκατασκευαστές, προσφέροντάς τους συνολική υποστήριξη. Χάρη στο συνδυασμό της δικής μας τ­ εχνογνωσίας με την εμπειρία και την ικανότητα των υπερκατασκευαστών, είμαστε στη θέση, να πραγματοποιούμε τη μεγαλύτερη ποικιλία υπερκατασκευών κ­ ορυφαίας ποιότητας – από οχήματα για εργοτάξια και βιοτεχνίες, κλειστές καρότσες και οχήματα ψυγεία μέχρι οχήματα διάσωσης. Οι Εξουσιοδοτημένοι Διανομείς Mercedes-Benz είναι στη διάθεσή σας, για να σας βοηθήσουν να βρείτε την κατάλληλη υπερκατασκευή για εσάς.

Το σασί με κανονικό πλαίσιο διατίθεται στις εκδόσεις 3,5 t και 3,88 t με μεταξόνιο 3.250 mm, 3.665 mm ή 4.325 mm, ενώ στην έκδοση 5,0 t με μεταξόνια 3.665 mm ή 4.325 mm.

Το σασί με χαμηλωμένο πλαίσιο διατίθεται στις εκδόσεις 3,5 t και 3,88 t με μεταξόνιο 3.600 mm, 3.850 mm ή 4.100 mm, ενώ στην έκδοση 4,2 t με μεταξόνια 3.850 mm ή 4.100 mm.

www.vansolution.de www.vanpartner.com

Η Mercedes-Benz Ελλάς δεν εκπροσωπεί κανέναν οίκο αμαξωμάτων της Ελλάδας ή του εξωτερικού και επίσης δεν προκρίνει κανένα οίκο αμαξωμάτων εν σχέση με τους υπόλοιπους. Η επιλογή τέτοιου οίκο ανήκει στην αποκλειστική διακριτική ευχέρεια του εκάστοτε αγοραστή επαγγελματικού οχήματος Mercedes-Benz.

22

Εξειδίκευση κλάδων/Υπερκατασκευές και ειδικές λύσεις


Με βάση το Sprinter σασί μπορείτε να επιλέξετε από μια πλειάδα υπερκατασκευών1. Το Sprinter με αεροδυναμικό ενιαίο πίσω κλωβό οικονομικής κατανάλωσης, ψυγείο/καταψύκτη ή ανατροπή προς τρεις πλευρές είναι μόνο ­μερικά παραδείγματα. Μία επαγγελματική μεταφορική λύση είναι πάντα εξειδικευμένη. Το καλύτερο παράδειγμα: το Sprinter. Η ευέλικτη σχεδίαση του και οι ποικίλες εκδόσεις το καθιστούν ως την ιδανική λύση για ­διάφορους ­επαγγελματικούς τομείς. Επωφεληθείτε από την τεχνογνωσία και την εμπειρία της Mercedes-Benz – και ανακαλύψτε το δικό σας Sprinter.

 Τα οχήματα και σασί που εμφανίζονται σε αυτές τις φωτογραφίες είναι παραδείγματα προτάσεων για υπερκατασκευές, που προσφέρονται απευθείας από το εργοστάσιο ή από τον υπερκατασκευαστή. Οι προσφορές για υπερκατασκευές και ειδικές λύσεις διαφέρουν από χώρα σε χώρα. Η Mercedes-Benz Ελλάς δεν εκπροσωπεί κανέναν οίκο αμαξωμάτων της Ελλάδας ή του εξωτερικού και επίσης δεν προκρίνει κανένα οίκο αμαξωμάτων εν σχέση με τους υπόλοιπους. Η επιλογή τέτοιου οίκου ανήκει στην αποκλειστική διακριτική ευχέρεια του εκάστοτε αγοραστή επαγγελματικού οχήματος Mercedes-Benz.

1

Εξειδίκευση κλάδων/Υπερκατασκευές και ειδικές λύσεις

23


Τα κυριότερα χαρακτηριστικά του Sprinter.

Πρώτης τάξεως: το πρώτο Sprinter με προδιαγραφή ­εκπομπών καυσαερίων Euro VI.1 Το Sprinter, σχεδιασμένο να είναι οικονομικό και φιλικό προς το περιβάλλον, είναι το πρώτο ελαφρύ επαγγελματικό που ­ικανοποιεί την αυστηρή προδιαγραφή εκπομπών καυσαερίων Euro VI χάρη στους ολιγαρκείς κινητήρες του.1 Το προαιρετικό πακέτο BlueEFFICIENCY με πρωτοποριακά μέτρα μειώνει σημαντικά την κατανάλωση καυσίμου. Το BlueTEC και η τεχνολογία πετρελαιοκινητήρων SCR (Selective Catalytic Reduction) μειώ­ νουν τις εκπομπές NOx2. Τα οξείδια αζώτου οδηγούνται σε ένα καταλύτη όπου υφίστανται κατεργασία με το πρόσθετο AdBlue® με βάση το νερό. Κατά τη διεργασία αυτή, τα οξείδια αζώτου μετατρέπονται σε άζωτο και νερό.

Υποδειγματικό: ένα ελαφρύ επαγγελματικό με χαρακτηριστικά ασφάλειας επιβατικού. Η ασφάλειά σας είναι για εμάς το σημαντικότερο αγαθό. Γι’ αυτό εξελίξαμε σημαντικά τα μέτρα ασφάλειας για το Sprinter. Εκτός από την υποβοήθηση κατά των πλευρικών ανέμων3, που βασίζεται στο ADAPTIVE ESP®4, διατίθεται επίσης για το Sprinter το πακέτο υποβοήθησης οδήγησης, το οποίο υποστηρίζει τον οδηγό σε κρίσιμες καταστάσεις και αποτελεί το ­βέλτιστο συμπλήρωμα για ασφαλή οδήγηση.

Πείθει σε θέματα ποιότητας και σχεδίασης. Το Sprinter θα ικανοποιήσει όλες σας τις απαιτήσεις, κυρίως ως προς την ποιότητα και τη σχεδίαση. Το χαρακτηριστικό μπρο­­ στινό τμήμα εξωτερικά, το προαιρετικό τιμόνι πολλαπλών ­λειτουργιών και οι πολυτελείς λεπτομέρειες χρωμίου εσωτερικά δημιουργούν πάντα άριστη εντύπωση. Πριν φτάσει στα χέρια σας, υποβάλλεται σε έλεγχο ποιότητας και ασφάλειας περ. 17.000 σημείων. Επιπλέον, οι μηχανικοί μας, με μία πληθώρα μεθόδων ανάπτυξης και προσομοίωσης με τη βοήθεια ηλεκτρο­ νικού υπολογιστή, εξασφαλίζουν τη θρυλική αξιοπιστία και ­μακροβιότητα του Sprinter. Τα υψηλά ποιοτικά κριτήρια που εκφράζει η δήλωση «made by Mercedes-Benz» φτάνουν και στην παραμικρή λεπτομέρεια. Τα πάντα για τη μεγάλη ­διάρκεια ζωής του.

 Η προδιαγραφή εκπομπών καυσαερίων Euro VI διατίθεται προαιρετικά για βάρος αναφοράς από 2.380 kg και αυτομάτως από 2.840 kg. 2 Τα οξείδια αζώτου (NOx) περιλαμβάνουν τα μονοξείδια αζώτου (NO) και τα διοξείδια αζώτου (NO2). 3 Δεν διατίθεται για το Sprinter με μέγιστο μικτό βάρος 5 t. 4 Το ADAPTIVE ESP® δεν διατίθεται για όλες τις υπερκατασκευές. Το κέντρο βάρους της υπερκατασκευής στα οχήματα με ESP® πρέπει να βρίσκεται εντός των ορίων που τίθενται στις οδηγίες της Mercedes-Benz για υπερκατασκευές. Οι επιτρεπόμενες τροποποιήσεις του σασί και του πλαισίου είναι πολύ περιορισμένες με το ESP®. 5 Διαστήματα ­αλλαγής λαδιών έως 60.000 km στα οχήματα με πετρελαιοκινητήρα (για βενζινοκινητήρες: 40.000 km) ή το αργότερο κάθε δύο χρόνια. Τα διαστήματα μεταξύ συντηρήσεων μπορεί να φτάσουν τα 120.000 km (πετρελαιοκινητήρες) ή 80.000 km (βενζινοκινητήρες). 6 Έως 30 χρόνια σε περίπτωση τακτικού service σε εξουσιο­δοτημένο συνεργείο της Mercedes-Benz. 7 Ισχύει από 01.10.2012 για οχήματα με πρώτη ταξινόμηση από 01.10.2012. 8 Όχημα αντικατάστασης ανάλογα με τη διαθεσιμότητα. 9 Διατίθεται για μέγιστο μικτό βάρος 3,5 t, ωστόσο όχι για οχήματα με τετρακίνηση ούτε για το Sprinter NGT.

1

24

Επισκόπηση – το Sprinter


Απόλυτη ξεγνοιασιά: χάρη στα μεγάλα διαστήματα μεταξύ συντηρήσεων. Χάρη στην υψηλής ποιότητας κατεργασία και την αξιόπιστη ποιότητά του, το Sprinter σας συνοδεύει και σας υποστηρίζει σε ολόκληρη τη διάρκεια ζωής του και μάλιστα με συγκριτικά χαμηλό συνολικό κόστος. Ο υπολογιστής διαστημάτων συντήρησης ASSYST5 του βασικού εξοπλισμού αποτελεί μόνο ένα παράδειγμα των διαφόρων χαρακτηριστικών εξοπλισμού που διευκολύνουν τη ζωή σας με το Sprinter. Επιτρέπει ευέλικτα ­διαστήματα συντήρησης ανάλογα με τη χρήση, τα οποία μάλιστα είναι ακόμη μεγαλύτερα με τον πετρελαιοκινητήρα, και σας βοηθά να μειώνετε τα έξοδα συντήρησης και επισκευών. Σε περίπτωση οδικής βλάβης, έχετε στη διάθεσή σας εφ' όρου ζωής6 χάρη στην εγγύηση κινητικότητας MobiloVan7 ένα όχημα αντικατάστασης8 γρήγορα, απλά και δωρεάν.

Εντυπωσιακή λειτουργικότητα και άνεση. Τα εργονομικά καθίσματα και οι λειτουργικές θέσεις εργασίας αποτελούν δεδομένα σε πολλές επιχειρήσεις. Όμως, και καθ’ οδόν πρέπει να κάθεστε αναπαυτικά στη θέση εργασίας σας. Το Sprinter ξέρει τι έχει μεγαλύτερη σημασία για εσάς. Λόγω του λειτουργικού εσωτερικού χώρου, όλα όσα ­χρειάζεστε για την εργασία σας βρίσκονται στη σωστή θέση. Η υψηλή οδηγική άνεση που προσφέρουν το 7G-TRONIC, το προαιρετικό τιμόνι πολλαπλών λειτουργιών με στοιχεία χρωμίου, η ανθεκτική επένδυση καθισμάτων που αναπνέει και τα εργο­ νομικά διατεταγμένα χειριστήρια κάνουν την εργασία στο Sprinter απολαυστική.

Ιδιαίτερο χάρη στην ποικιλία εκδόσεων. Στο θέμα του εξοπλισμού, το Sprinter καλύπτει κάθε επιθυμία. Χάρη στους πολυάριθμους τύπους μοντέλων, τα ­περισσότερα από 600 πιθανά στοιχεία προαιρετικού εξοπλισμού και τις περισσότερες εκδόσεις στην κατηγορία του, το Sprinter ικανοποιεί τις πιο ιδιαίτερες και διαφορετικές απαιτήσεις. Είτε μεταφέρετε άτομα, είτε υλικά είτε μηχανήματα – το Sprinter ταιριάζει άψο­γα σε κάθε ανάγκη. Ως όχημα ψυγείο ή τροφοδο­σίας, πυροσβεστικής, αστυνομίας ή υπηρεσίας διάσωσης, με τις πλήρως προσαρμοσμένες λύσεις μας, σας βάζουμε σε πορεία επιτυχίας. Επίσης, ο εσωτερικός εξοπλισμός και τα ­λειτουργικά χαρακτηριστικά, όπως το χαμηλωμένο αμάξωμα9 του βασικού εξοπλισμού, αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της ευέλικτης φιλοσοφίας του οχήματος.

www.mercedes-benz.gr/sprinter Επισκόπηση – το Sprinter

25


Πρωτοποριακή τεχνολογία για το καλύτερο Sprinter όλων των εποχών. Τα υψηλά ποιοτικά πρότυπα και η σταθερή αξία μεταπώλησης συμβάλλουν στη ­συνολική αποδοτικότητα του Sprinter όσο και οι υπερσύγχρονοι κινητήρες του: με τον προηγμένο 4κύλινδρο πετρελαιοκινητήρα CDI OM 651 σε τρία δ ­ ιαφορετικά ­επίπεδα ισχύος και τον κυρίαρχο πετρελαιοκινητήρα V6 CDI OM 642, το Sprinter θέτει νέα πρότυπα στην οικονομική λειτουργία και τη διασφάλιση του μ­ έλλοντος. Με την προδιαγραφή εκπομπών καυσαερίων Euro 5b+ κατ. III στον OM 651 με πακέ­ το BlueEFFICIENCY μπορείτε να μειώσετε την κατανάλωση στα 6,7 λίτρα1 ανά 100 km. Ειδικά οι κινητήρες BlueTEC που διατίθενται για το Sprinter αποτελούν μία άκρως ­οικονομική και οικολογική λύση: χάρη στην τεχνολογία πετρελαιοκινητήρων SCR, το Sprinter πληροί την προδιαγραφή Euro VI. Αυτό συμβάλλει στην ο­ ικονομική λει­τουργία του οχήματος και στη μείωση των εκπομπών ρύπων, όπως τα οξείδια ­αζώτου. Στην εικόνα παρουσιάζεται ο 4κύλινδρος πετρελαιοκινητήρας CDI OM 651.

Οι κινητήρες του Sprinter συνοπτικά: Οικονομικός 4κύλινδρος πετρελαιοκινητήρα στις βαθμίδες ισχύος 70 kW, 95 kW και 120 kW Πετρελαιοκινητήρας V6 CDI με 140 kW Οικονομικός 4κύλινδρος βενζινοκινητήρας με 115 kW Η Natural Gas Technology (Τεχνολογία Φυσικού Αερίου) κατ’ επιλογή με σύστημα κίνησης μόνο φυσικού ­αερίου ή φυσικού αερίου και βενζίνης.

 Στο Sprinter 216/316 CDI καρότσα ή σασί, Euro 5b+ κατ. III με πακέτο BlueEFFICIENCY και 7G-TRONIC PLUS. 

1

26

Κινητήρες


Βαφές αμαξώματος και επενδύσεις καθισμάτων. Ακρυλικές βαφές

Λευκό «Αrctic»

Μπλε γκρι

Μεταλλικές βαφές1

Γκρι «Pebble»

Μπλε «Steel»

Aσημί «Brilliant» μεταλλικό

Γκρι «Tenorite» μεταλλικό

Επένδυση καθίσματος «Tunja» μαύρη

Aσημί «Pearl» μεταλλικό

Γκρι «Graphite» μεταλλικό

Η νέα επένδυση καθίσματος Tunja σε μαύρο του ­βασικού εξοπλισμού σε ελκυστική σχεδίαση διακρίνεται για την υψηλή αντοχή της στη φθορά και τη μεγάλη ­διάρκεια ζωής της.

Επένδυση από δερματίνη

Κόκκινο «Jupiter»

Κόκκινο «Velvet»

Πράσινο «Αqua»

Μαύρο «Obsidian» μεταλλικό

Καφέ «Dolomite» μεταλλικό

Mπλε «Cavansite» μεταλλικό

Οι εικονιζόμενες ακρυλικές και μεταλλικές βαφές1 είναι μόνο ένα μικρό μέρος των διαθέσιμων αποχρώσεων, στις οποίες μπορείτε να αποκτήσετε το Sprinter σας. ­Προαιρετικά διατίθενται συνολικά περισσότερες από 100 ακόμη αποχρώσεις ως προαιρετικές βαφές. Ακόμη και συγκεκριμένες βαφές, π.χ. στο χρώμα της επιχείρησής σας, μπορούν να γίνουν προαιρετικά.

Στον προαιρετικό εξοπλισμό διατίθεται και μια επέν­ δυση από μαύρη δερματίνη, που καθαρίζεται εύκολα.

 Οι μεταλλικές βαφές αποτελούν προαιρετικό εξοπλισμό.

1

Εξοπλισμός | Βαφές αμαξώματος και επενδύσεις καθισμάτων

27


Βασικός και προαιρετικός εξοπλισμός.

○ Υποβοήθηση διατήρησης λωρίδας κυκλοφορίας2. Προει­ δοποιεί τον οδηγό εάν κατά λάθος εκτραπεί από τη ­λωρίδα κυκλοφορίας μέσω ηχητικών και οπτικών σημάτων.

○ Προβολείς Bi Xenon με φώτα πορείας ημέρας και φώτα αλλαγής κατεύθυνσης LED. Με τον καλύτερο φωτισμό της πλευρικής περιοχής αυξάνεται η ασφάλεια.

○ COLLISION PREVENTION ASSIST2. Προειδοποιεί οπτικά και ηχητικά σε περίπτωση πολύ μικρής απόστασης από όχημα ή άλλο αντικείμενο και σας υποστηρίζει σε περίπτωση πέδησης έκτακτης ανάγκης με το σύστημα BAS PRO.

● Υποβοήθηση κατά των πλευρικών ανέμων3. Υποστηρίζει τον οδηγό σε περίπτωση σφοδρών, θυελλωδών ανέμων μέσω αυτόματης επέμβασης στα φρένα αποτρέποντας έτσι υπερβολικές αντιδράσεις.

○ Σύστημα ελέγχου πίεσης ελαστικών. Αυξάνει την ­ασφάλεια και μειώνει την κατανάλωση καυσίμου και τη φθορά των ελαστικών.

● Μετωπικός αερόσακος οδηγού4. ○ Μετωπικός αερόσακος συνοδηγού4. Τόσο για το μονό όσο και για το διπλό κάθισμα.

● Πλευρικές προστατευτικές ποδιές. Το σταθερό χαλύβδινο πλαίσιο προστατεύει τα μέρη του οχήματος και μειώνει τον κίνδυνο π.χ. σε περίπτωση πλευρικής σύγκρουσης.5

1

○ Υποβοήθηση μεγάλης σκάλας προβολέων1. Ελέγχει τη μεγάλη σκάλα αυτόματα, ανάλογα με τις συνθήκες ­περιβάλλοντος και κυκλοφορίας για βέλτιστη ορατότητα.

 Περιλαμβάνεται στο πακέτο υποβοήθησης οδήγησης. Παραγγέλνεται ξεχωριστά. 2 Περιλαμβάνεται στο πακέτο υποβοήθησης οδήγησης. Δεν παραγγέλνεται ξεχωριστά. 3 Δεν διατίθεται για το Sprinter με μέγιστο μικτό βάρος 5 t. 4 Η απεικόνιση παρουσιάζει απλώς ενδεικτικά μία προσομοιωμένη ενεργοποίηση μετωπικών αερόσακων στην κατάσταση μέγιστης πλήρωσης. 5 Βασικός εξοπλισμός σε οχήματα με μέγιστο μικτό βάρος > 3,5 t, προαιρετικός εξοπλισμός σε οχήματα με μέγιστο μικτό βάρος ≤ 3,5 t. 6 Διατίθεται μόνο σε συνδυασμό με το ραδιόφωνο Audio 15.

Ασφάλεια.

● Βασικός εξοπλισμός   ○ Προαιρετικός εξοπλισμός

28

Εξοπλισμός | Βασικός και προαιρετικός εξοπλισμός


Βασικός και προαιρετικός εξοπλισμός. Άνεση.

○ Πλοήγηση. Το Becker® MAP PILOT6 είναι μία πλήρως ­ενσωματωμένη μονάδα πλοήγησης που βασίζεται στο ραδιόφωνο Audio 15.

○ Ραδιόφωνο Audio 15. Διαθέτει οθόνη 14,7 cm τεχνο­ λογίας TFT, σύστημα ανοικτής ακρόασης Bluetooth® και επιλογές σύνδεσης άλλου προαιρετικού εξοπλισμού.

○ Ραδιόφωνο Audio 10. Ραδιόφωνο με πληκτρολόγιο ­τηλεφώνου, διεπαφή Bluetooth®, θύρα USB και Aux-in, καθώς και υποδοχή για κάρτες μνήμης SD.

● Πολλοί αποθηκευτικοί χώροι. Οι ευρύχωρες θήκες στην επένδυση της πόρτας οδηγού και συνοδηγού προσφέ­ ρουν επαρκή χώρο για μπουκάλι 1,5 l.

○ Καθίσματα άνεσης. Λάβετε θέση: καθίσματα άνεσης με ρύθμιση κλίσης του μαξιλαριού και άλλες δυνατότητες ­ρύθμισης, καθώς και μηχανικά ρυθμιζόμενη οσφυϊκή ­στήριξη.

○ Υποβραχιόνια οδηγού και συνοδηγού. Τα ρυθμι­ ζόμενης κλίσης υποβραχιόνια υποστηρίζουν την άνετη οδήγηση, ειδικότερα σε μεγάλες διαδρομές.

○ Ηλεκτρικά ρυθμιζόμενοι εξωτερικοί καθρέπτες. Οι εξωτερικοί καθρέπτες και ο πρόσθετος ευρυγώνιος καθρέπτης είναι θερμαινόμενοι και ηλεκτρικά ρυθμιζόμενοι.

○ Αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων. Το αυτόματο κιβώτιο 7 σχέσεων 7G-TRONIC PLUS βελτιστοποιημένης κατανάλωσης διατίθεται προαιρετικά για τους κινητήρες CDI.

● Βασικός εξοπλισμός   ○ Προαιρετικός εξοπλισμός

Εξοπλισμός | Βασικός και προαιρετικός εξοπλισμός

29


Βασικός και προαιρετικός εξοπλισμός.

○ Λειτουργία ECO Start-Stop1. Στο Sprinter διατίθεται και για το αυτόματο κιβώτιο 7 σχέσεων 7G-TRONIC PLUS.

○ Πτυσσόμενο καπάκι για αποθηκευτική θήκη. Απο­ θηκευτικός χώρος για τη φύλαξη π.χ. φορητού υπολογιστή, προσωπικών αντικειμένων ή δελτίων αποστολής.

● Υπολογιστής διαστημάτων συντήρησης ASSYST. Με αυξημένα διαστήματα αλλαγής λαδιών έως και στα 60.000 km σε πετρελαιοκίνητα οχήματα (βενζινοκίνητα 40.000 km) ή το αργότερο κάθε δύο χρόνια.2

○ Βοηθητικό σύστημα θέρμανσης ζεστού νερού με ­χρονο­διακόπτη. Το σύστημα λειτουργεί τόσο ως προγραμ­ μα­τιζόμενο σύστημα θέρμανσης στάσης όσο και ως ­πρόσθετο σύστημα θέρμανσης.3

● Αποθηκευτικός χώρος κάτω από τον πίσω πάγκο καθισμάτων (διπλή καμπίνα). Κάτω από τον 4θέσιο πίσω ­πάγκο υπάρχει αποθηκευτικός χώρος, κατάλληλος για τη φύλαξη αντικειμένων μεγάλου μήκους και όγκου.

● Διπλή καμπίνα (εσωτερικός εξοπλισμός). Για έως 7 άτομα με τον οδηγό. 4θέσιος πίσω πάγκος βασικού εξοπλισμού, προαιρ. διπλό κάθισμα συνοδηγού και προσκέφαλα 2 κατευ­ θύνσεων σε όλες τις θέσεις.

● Εύχρηστες κλειδαριές τοιχωμάτων καρότσας. Οι ανθεκτικές στη διάβρωση κλειδαριές διευκολύνουν την αναδίπλωση των τοιχωμάτων της καρότσας.

1

○ Τιμόνι πολλαπλών λειτουργιών. Με πιο χοντρή στεφάνη και στοιχεία χρωμίου.

 Όχι σε συνδυασμό με βενζινοκινητήρα. 2 Τα διαστήματα μεταξύ συντηρήσεων μπορεί να φτάσουν τα 120.000 km (πετρελαιοκινητήρες) ή 80.000 km (βενζινοκινητήρες). 3 Προαιρετικά και με τηλεχειρισμό. 

Λειτουργικότητα.

● Βασικός εξοπλισμός   ○ Προαιρετικός εξοπλισμός

30

Εξοπλισμός | Βασικός και προαιρετικός εξοπλισμός


Βασικός και προαιρετικός εξοπλισμός. Λειτουργικότητα.

● Διπλή καμπίνα με τέσσερις πόρτες. Εξασφαλίζει άνετη επιβίβαση και αποβίβαση.

● Εσωτερική επένδυση. Η οροφή διαθέτει επένδυση από ύφασμα φλις. Οι πίσω πόρτες της διπλής καμπίνας έχουν φινιστρίνια στο βασικό εξοπλισμό.

○ Βάση ασφάλισης σκάλας. Διευκολύνει την τοποθέτηση και στερέωση αντικειμένων μεγάλου μήκους. Εάν τοποθε­ τηθεί πίσω από την καμπίνα, προστατεύεται και η καμπίνα από τυχόν ζημιές.

● Μεταλλικό σκαλοπάτι. Το σκαλοπάτι στο εσωτερικό πίσω τοίχωμα της καρότσας διευκολύνει την επιβίβαση.

○ Λασπωτήρες μπροστά και πίσω. Συμβάλλουν στη ­διατήρηση του οχήματος καθαρού και στην καλύτερη ορατότητα των επερχόμενων οχημάτων.

○ FleetBoard TiiRec. Διατίθεται εργοστασιακά και πληροί τις προϋποθέσεις για την αξιοποίηση των καινοτόμων υπη­ ρεσιών τηλεματικής διαχείρισης οχήματος και διαχείρισης χρόνου.

● Αποθηκευτικές θήκες στο κόκπιτ. Πολλές θήκες με άφθονο αποθηκευτικό χώρο (π.χ. θήκη πάνω από το παρμπρίζ) και πολλές ποτηροθήκες.

● Χαμηλωμένο κατά περίπου 30 mm αμάξωμα. Για ­οχήματα με μέγιστο μικτό βάρος 3,5 t. Διευκολύνει τη φόρ­ τωση και εκφόρτωση λόγω του χαμηλότερου επιπέδου ­φόρτωσης και συμβάλλει στην εξοικονόμηση καυσίμου χάρη στο χαμηλότερο ύψος οχήματος.

● Βασικός εξοπλισμός   ○ Προαιρετικός εξοπλισμός

Εξοπλισμός | Βασικός και προαιρετικός εξοπλισμός

31


Περαιτέρω βασικός και προαιρετικός εξοπλισμός. Εσωτερικό Αναδιπλούμενη χειρολαβή χειρόφρενου

Προεγκατάσταση ασυρμάτου

Φορτίο εφελκυσμού 3,5 t4

Ντουλαπάκι συνοδηγού με κλειδαριά

Περιστρεφόμενο καθίσματα οδηγού/συνοδηγού

Θερμαινόμενο παρμπρίζ

Θύρα Aux με πρίζα 12 V

Σύστημα διεύθυνσης με υδραυλική κρεμαγιέρα

Ελαστικά 235/65 R 16 C (σε οχήματα 3,5 t)

Ζώνες ασφαλείας τριών σημείων για όλες τις θέσεις,με εντατήρες και ­περιοριστές ισχύος ζωνών οδηγού/συνοδηγού

Μονωτικά ταπέτα καμπίνας με αντιολισθητική λαστιχένια επικάλυψη

Θερμαινόμενα καθίσματα οδηγού/συνοδηγού

Όργανο πολλαπλών ενδείξεων με ρολόι1

Σύστημα κλιματισμού TEMPMATIC με ρύθμιση θερμοκρασίας

Ενδεικτικές λυχνίες για φλας, μεγάλη σκάλα φώτων, κατάσταση φόρτισης, στάθμη λαδιού, στάθμη ψυκτικού, στάθμη υγρού φρένων, τακάκια φρένων, κ.λπ.

Προαιρετική προεγκατάσταση για κάμερα οπισθοπορείας (μόνο για κλειστές καρότσες)

Αντικλεπτικό σύστημα με παρακολούθηση εσωτερικού και προστασία κατά της ρυμούλκησης (με ή χωρίς σειρήνα με μπαταρία)

Θερμομονωτικό κρύσταλλο

Ανεξάρτητη ανάρτηση τροχών μπροστά

Κεντρικό κλείδωμα με τηλεχειρισμό

Ένδειξη καμμένης λυχνίας

Αερανάρτηση για χαμηλωμένο πλαίσιο

Προβολείς ομίχλης (αλογόνου)

○ ○

Εξωτερικό Κοτσαδόρος (σφαιρική κεφαλή ή τύπου «σαγόνι»)

Πρίζα ρυμουλκούμενου, 13 ακροδεκτών

Κύριο δοχείο καυσίμου 100 λίτρων (όχι για μεταξόνιο 3.250 mm/compact)

Καρότσα με αλουμινένια τοιχώματα

Τεχνολογία Αυτόματο κιβώτιο 5 σχέσεων

Αισθητήρας βροχής με λειτουργία αυτόματης ενεργοποίησης προβολέων

Αυτόματο κιβώτιο 7 σχέσεων 7G-TRONIC PLUS (μόνο σε συνδυασμό με ­πετρελαιοκινητήρες CDI)

Σύστημα καθαρισμού προβολέων

Ράβδος σταθεροποίησης μπροστινού άξονα (προαιρετικά σε 3,0 t)

Κίτρινος περιστρεφόμενος φάρος

Διαφορετικές σχέσεις μετάδοσης πίσω άξονα

Ενισχυμένοι αποσβεστήρες κραδασμών

Αποθηκευτικοί χώροι κάτω από την καρότσα

Πακέτο BlueEFFICIENCY3

Αερόσακοι θώρακα για οδηγό και συνοδηγό

Ταχογράφος

Ρύθμιση εμβέλειας προβολέων

TEMPOMAT

Αερόσακοι παραθύρου οδηγού και συνοδηγού

Σύστημα τετρακίνησης, επιλεγόμενο

Άνεση

2

Υποβοήθηση εκκίνησης (για μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων)

Πόρτες επιβίβασης με μεγάλη γωνία ανοίγματος και φαρδιά σκαλοπάτια

Φώτα επιβίβασης/αποβίβασης οδηγού και συνοδηγού

Ασφάλεια/ανάρτηση

Ηλεκτρικοί ρυθμιζόμενοι και θερμαινόμενοι εξωτερικοί καθρέπτες με ­θερμαινόμενο ευρυγώνιο καθρέπτη

2 δρόμων προσκέφαλα σε όλες τις θέσεις

4 δρόμων προσκέφαλα

Ηλεκτρικά παράθυρα οδηγού και συνοδηγού

Σύστημα θέρμανσης και εξαερισμού με ρύθμιση ακριβείας και ανεμιστήρα τεσσάρων βαθμίδων και δύο επιπλέον αεραγωγούς

Φως ανάγνωσης συνοδηγού

Κάθισμα οδηγού πολλαπλών ρυθμίσεων για μια άνετη θέση οδήγησης

32

Εξοπλισμός | Βασικός και προαιρετικός εξοπλισμός

● ADAPTIVE ESP® (Ηλεκτρονικό πρόγραμμα ευστάθειας) σε συνδυασμό με ­συστήματα ABS, αντιολίσθησης τροχών (ASR), ηλεκτρονικής κατανομής ισχύος πέδησης (EBV), υποβοήθησης πέδησης (BAS), ευστάθειας ρυμουλκούμενου ESP® (μόνο σε συνδυασμό με κοτσαδόρο ή προεγκατάσταση κοτσαδόρου), ESP® Brake Disc Wipe και ESP® Electronic Brake Prefill

● Βασικός εξοπλισμός   ○ Προαιρετικός εξοπλισμός 1 Ένδειξη εξωτερικής θερμοκρασίας προαιρετικά. 2 Το αυτόματο κιβώτιο 5 σχέσεων διατίθεται με ­βενζινοκινητήρες, τετρακίνηση και σασί με χαμηλωμένο πλαίσιο. 3 Όχι σε συνδυασμό με βενζινοκινη­ τήρα. 4 Διατίθεται μόνο για οχήματα με μέγιστο μικτό βάρος 3,5 t.


Γνήσια αξεσουάρ.

Εκτροπέας αέρα πλαϊνού παραθύρου. Ο εκτροπέας αέρα προσαρμόζεται τέλεια και προστατεύει από το θάμπωμα του ­τζαμιού και την εισχώρηση σκόνης, υγρασίας και εντόμων όταν είναι ανοικτό το παράθυρο.Η οδήγηση χωρίς ρεύματα αέρα ­αυξάνει την άνεση.

Ψυγείο. Το φορητό ψυγείο με ενισχυμένη μόνωση ψύχει έως τους –2 °C. Λειτουργεί μέσω του αναπτήρα ή της πρίζας 12 Volt. Είναι πολυλειτουργικό χάρη στη λειτουργία ψύξης και θέρμανσης. Χωρητικότητα: 24 l, διαστάσεις: 44 x 35 x 28 cm (Υ x Π x Β).

Λαστιχένια πατάκια. Τα λαστιχένια πατάκια από σταθερό, ανθεκτικό στις ακαθαρσίες φυσικό καουτσούκ ταιριάζουν απόλυτα στις διαστάσεις του οχήματος. Τα επιμέρους μέρη από τα ταπέτα συνδέονται με φερμουάρ, ώστε να καλύπτεται πλήρως το δάπεδο και να μην γλιστράνε τα πατάκια.

Προστατευτικά καλύμματα. Για όλες τις περιπτώσεις: τα ανθεκτικά στο λάδι και τις ακαθαρσίες προστατευτικά καλύμματα, που τοποθετούνται εύκολα, μπορούν να χρησιμοποιηθούν όχι μόνο προσωρινά στο συνεργείο, αλλά και μόνιμα π.χ. σε εργοτάξια.

Οι εικόνες μπορεί να απεικονίζουν και γνήσια αξεσουάρ που δεν διατίθενται σε όλες τις χώρες.

Εξοπλισμός | Γνήσια αξεσουάρ

33


• Προϊόντα χρηματοδότησης και ασφάλισης • Mercedes-Benz CharterWay • Service και ανταλλακτικά

Πάντα και παντού δίπλα σας. Σε όποιον κλάδο και αν εργάζεστε, μπορείτε να βασίζεστε επάνω μας όσο και στο Sprinter. Είμαστε στο πλευρό σας με εξυπηρέτηση και υπηρεσίες προσαρμοσμένες στις ανάγκες σας. Έχετε στη διάθεσή σας 3.000 σημεία service σε όλη την Ευρώπη, πολλά από τα οποία μένουν ανοιχτά μέχρι τις 8 ή τις 10 το βράδυ, ή και όλο το 24ωρο. Με το πακέτο Mercedes-Benz MobiloVan1, την εφ’ όρου ζωής2 εγγύηση κινητικότητας της Mercedes-Benz, φροντίζουμε ώστε να ανακτάτε άμεσα την κινητικότητά σας, διαθέτοντάς σας γρήγορα και εύκολα ένα όχημα αντικατάστασης3 σε περίπτωση βλάβης. Επιπλέον, μέσω της Mercedes-Benz Financial, προσφέρουμε υπηρεσίες υψηλού ­επιπέδου απόλυτα προσαρμοσμένες στις ανάγκες του σύγχρονου οδηγού όπως ανταγωνιστικά ­προγράμματα χρηματοδότησης και μίσθωσης, ασφάλισης αυτοκινήτου καθώς και επέκτασης εγγύησης. Στις επόμενες σελίδες σας παρουσιάζουμε αναλυτικά όλες τις διαθέσιμες ­υπηρεσίες. ­Εναλλακτικά, μπορείτε να απευθυνθείτε σε έναν Εξουσιοδοτημένο Επισκευαστή της Mercedes-Benz, που θα σας δώσει εκτενείς και εξατομικευμένες συμβουλές.

www.mercedes-benz.gr  Ισχύει από 01.10.2012 για οχήματα με πρώτη ταξινόμηση από 01.10.2012. 2 Έως 30 χρόνια σε περίπτωση τακτικού service σε εξουσιοδοτημένο συνεργείο της Mercedes-Benz. 3 Όχημα αντικατάστασης ανάλογα με τη διαθεσιμότητα.

1

Υπηρεσίες και προϊόντα χρηματοδότησης

35


Χρηματοδότηση.

Μίσθωση.

Ασφάλιση.

Βασικό πρόγραμμα χρηματοδότησης • Ιδιαίτερα χαμηλή προκαταβολή • Σταθερό επιτόκιο πελάτη 8,9 % (+0,6 % εισφορά Τραπέζης) • Διάρκεια χρηματοδότησης έως και 84 μήνες

Τα προϊόντα μίσθωσης: • Λειτουργική μίσθωση • Χρηματοδοτική μίσθωση

Η απόκτηση του νέου Sprinter είναι πλέον θέμα έξυπνων επι­ λογών. Επωφεληθείτε τώρα από τα χρηματοδοτικά προγράμ­ ματα «Mercedes-Benz Financial» και βρεθείτε γρήγορα πίσω από το τιμόνι με το αστέρι.

Θέλετε να οδηγήσετε ένα καινούριο όχημα με τον εξοπλισμό των ονείρων σας και να πληρώσετε μόνο για τη χρήση του; Με ελκυστικά μισθώματα, δεν δεσμεύετε κεφάλαιο και ­έχετε απόλυτα ξεκάθαρη εικόνα για τα έξοδα τα οποία π­ ρέπει να ­καταβάλλετε μηνιαίως. Με τον τρόπο αυτό, μπορείτε να βελτιώ­ σετε τον οικονομικό σας προγραμματισμό και να διατηρήσετε την ευελιξία σας. Το μηνιαίο μίσθωμα υπολογίζεται με βάση τα παρακάτω κριτήρια: • Αξία αυτοκινήτου • Διάρκεια σύμβασης • Διανυθέντα χιλιόμετρα (Λειτουργική Μίσθωση) •Κ  αθορισμένη υπολειμματική αξία του οχήματος ­(Λειτουργική μίσθωση)

Τα ασφαλιστικά προϊόντα μας: Τα προϊόντα της Mercedes-Benz Insurance σχεδιάστηκαν για εσάς που θέλετε η ασφάλεια του αυτοκινήτου σας να είναι το ίδιο αξιόπιστη με το νέο σας Sprinter. Σε συνεργασία με την ασφαλιστική εταιρεία Allianz προσφέρει προϊόντα και υπηρε­ σίες ασφάλισης υψηλού επιπέδου, απόλυτα προσαρμοσμένες στις ανάγκες σας και πιο συγκεκριμένα: • Ειδικά προγράμματα ασφάλισης για ελαφρά επαγγελματικά οχήματα • Επέκταση εγγύησης για 1, 2 ή 3 χρόνια μετά τη λήξη της εργοστασιακής εγγύησης  Τα πλεονεκτήματά σας με μια ματιά: • Επισκευή του οχήματος στο Εξουσιοδοτημένο Δίκτυο Mercedes-Benz με χρήση αποκλειστικά γνήσιων ανταλλακτικών Mercedes-Benz που θα διατηρήσουν την ασφάλεια, το κύρος και την αξιοπιστία του νέου σας Sprinter • Εξόφληση του Εξουσιοδοτημένου επισκευαστή απευθείας από την Allianz • Πλήρης οδική βοήθεια σε περίπτωση ατυχήματος με 24ωρη κάλυψη σε όλη την Ευρώπη και μεταφορά του οχήματος στο εξουσιοδοτημένο συνεργείο της επιλογής σας

Τα πλεονεκτήματά σας με μια ματιά: • Ανταγωνιστικό επιτόκιο σταθερό καθόλη τη διάρκεια του δανείου που σας εξασφαλίζει σιγουριά και άνεση προγραμματισμού • Ισόποσες μηνιαίες δόσεις, προσαρμοσμένες απόλυτα στις δυνατότητές σας • Μεγάλη διάρκεια αποπληρωμής η οποία φτάνει μέχρι και τους 84 μήνες • Δυνατότητα πρόωρης μερικής και ολικής αποπληρωμής του δανείου

Τα πλεονεκτήματά σας με μια ματιά: • Ταχύτερη απόκτηση του οχήματος της αρεσκείας σας • Οδηγείτε πάντα τα πιο προηγμένα τεχνολογικά μοντέλα της αγοράς • Διατηρείτε την ρευστότητα της επιχείρησής σας • Προσυμφωνημένα μηνιαία μισθώματα σταθερά καθόλη τη διάρκεια της μίσθωσης www.mercedes-benz.gr

36

Υπηρεσίες και προϊόντα χρηματοδότησης & ασφάλισης


Mercedes-Benz CharterWay. Service και Ανταλλακτικά. Η Mercedes-Benz CharterWay σας προσφέρει ­εξατομικευμένες ολοκληρωμένες λύσεις για την απόκτηση οχήματος, τη διασφά­ λιση κινητικότητας όπως και την αποσυμφόρηση διαχειριστικών εργασιών – με επαγγελματικό τρόπο και με την πιο μακρό­ χρονη εμπειρία στην αγορά1. CharterWay Service. Ασφαλιστείτε σύμφωνα με τις ανάγκες σας. Με προϊόντα που συνδυάζουν εξατομικευμένες υπηρε­ σίες συντήρησης και επισκευής. Περιλαμβάνουν από την απλή επέκταση εγγύησης και την κάλυψη όλων των προδιαγραφόμενων εργασιών συντήρησης μέχρι την πλήρη ασφάλιση συμπ. των επισκευών λόγω φθοράς. Για εξατομικευμένη παροχή συμβουλών ­απευθυνθείτε στο Δίκτυο Εξουσιοδοτημένων Διανομέων και Ε­ πισκευαστών Mercedes-Benz ή κατευθείαν στη Mercedes-Benz CharterWay: www.charterway.com

Mercedes-Benz MobiloVan2. Με την υπηρεσία Mercedes-Benz MobiloVan εξασφαλίζουμε την εγγύηση κινητι­κότητας για όλη τη διάρκεια ζωής3 του Sprinter σας. Με τη Mercedes-Benz MobiloVan λαμβάνετε, σε ­περίπτωση ­τεχνικής βλάβης, δωρεάν επισκευή βλάβης και υποβοήθηση ­εκκίνησης επί τόπου. Επιπλέον, στην υπηρεσία Mercedes-Benz MobiloVan περιλαμβάνονται η αποζημίωση για τα έξοδα ταξί και η παροχή οχήματος αντικατάστασης4. Σε περίπτωση επίσκεψης στο συνερ­γείο στα πλαίσια της εγγύησης, όπου απαιτούνται π­ ερισσότερες από δύο ώρες για την επισκευή, φροντίζουμε επίσης για τη δια­τήρηση της κινητικότητάς σας, αναλαμβάνοντας το κόστος. Μπορείτε να ενημερωθείτε αναλυτικά για τις προϋποθέσεις και τους τομείς εφαρμογής από τους Εξουσιοδοτημένους Επισκευ­αστές Mercedes-Benz. Mercedes-Benz Service24h. Εάν ποτέ το όχημά σας ακινητο­ ποιηθεί, η δωρεάν5 υπηρεσία μας Service24h στη γραμμή 0030 6944 35 47 00 φροντίζει να σας παρασχεθεί άμεσα η σωστή οδική βοήθεια. Σχεδόν οπουδήποτε στην Ευρώπη, 365 ημέρες το χρόνο, 24 ώρες το 24ωρο. Οι κατάλληλα εκπαι­ δευμένοι τεχνικοί μας θα είναι κοντά σας το συντομότερο ­δυνατό, για να συνεχίσετε την πορεία σας αμέσως.

Ωράριο λειτουργίας. Τα συνεργεία Mercedes-Benz ­λειτουργούν τις καθημερινές έως τις 16:00 και εξυπηρετούν για παράδοση έως τις 19:00. MercedesServiceCard. Σας εξασφαλίζει γρήγορη εξυπηρέτηση στους Εξουσιοδοτημένους Επισκευαστές Mercedes-Benz σε όλη την Ευρώπη. Γνήσια Ανταλλακτικά Mercedes-Benz. Τα Γνήσια Ανταλλα­ κτικά Mercedes-Benz είναι συνώνυμα της ασφάλειας και της αξιοπιστίας. Καθένα από αυτά κατασκευάζεται σύμφωνα με την τεχνολογία των οχημάτων και τις ποιοτικές προδιαγραφές της Mercedes-Benz και υποβάλλεται σε αυστηρούς ελέγχους. Το αποτέλεσμα: πιστοποιημένη ποιότητα, η οποία συνεχίζει να ­είναι διαθέσιμη για 15 χρόνια μετά την κατάργηση της εκάστοτε σειράς.

MB Contact. Ένα μήνυμα στην οθόνη του ραδιοφώνου σάς υπενθυμίζει πότε πρέπει να πραγματοποιηθεί η επόμενη συντή­ ρηση. Με την υπηρεσία MB Contact μπορείτε να συνδέεστε, όταν θέλετε, απευθείας με την υπηρεσία εξυπηρέτησης πελα­ τών μας6, για να κλείσετε ραντεβού με τον Εξουσιοδοτημένο Επισκευαστή Mercedes-Benz.  Η προσφορά προϊόντων μπορεί να διαφέρει ανάλογα με τη χώρα. 2 Ισχύει από 01.10.2012 για οχήματα με πρώτη ταξινόμηση από 01.10.2012. 3 Έως και 30 χρόνια σε περίπτωση τακτικού service σε εξουσιοδοτημένο συνεργείο της Mercedes-Benz.  Όχημα αντικατάστασης ανάλογα με τη διαθεσιμότητα. 5 Εάν ο πάροχος δικτύου που χρησιμοποιείτε δεν επιτρέπει τις διεθνείς ή δωρεάν κλήσεις, καλέστε εναλλακτικά στον αριθμό +49 69 95 30 74 16. (Με χρέωση από σταθερό.) 6 Η κλήση του κέντρου εξυπηρέτησης πελατών της Mercedes-Benz από κινητό μπορεί να χρεώνεται. 

1 4

Υπηρεσίες και προϊόντα χρηματοδότησης

37


1993 2426

Μέγιστο μικτό βάρος [t]

Υ

έως 2326γ

2030 Υ

έως 2317γ

Επεξήγηση διαστάσεων: Όλα τα στοιχεία σε mm. Όλες οι διαστάσεις για βασικό εξοπλισμό. Με σύστημα τετρακίνησης αυξάνεται το ύψος του οχήματος έως 120 mm/110 mm (καρότσα με μονή καμπίνα/διπλοκάμπινο). α  Τα οχήματα με μέγιστο μικτό βάρος 4,6 t εξοπλίζονται με υπερμονά ελαστικά, ενώ τα οχήματα με μέγιστο μικτό βάρος 5 t με διπλά ελαστικά. β Ανάλογα με τον τύπο. γ Χωρίς φορτίο.

Καρότσα, compact με μεταξόνιο 3250 mm, διπλή καμπίνα

2030

Τεχνικά χαρακτηρισ­τικά.

Καρότσα, compact με μεταξόνιο 3250 mm, καμπίνα

2850

3250 5488

Υ έως περ. 989γ

3250 5488

Υ έως περ. 947γ

2120

3,0

3,5

3,0

3,5

70 kW (95 hp) στις 3800 σ.α.λ. | 4 κύλινδροι | Diesel1 Euro 5b+ κατ. III/Euro VI2 | 2143 cm3 | 250 Nm στις 1400–2400 σ.α.λ.

210 CDI/210 BlueTEC

310 CDI/310 BlueTEC

210 CDI/210 BlueTEC

310 CDI/310 BlueTEC

95 kW (129 hp) στις 3800 σ.α.λ. | 4 κύλινδροι | Diesel1 Euro 5b+ κατ. III/Euro VI2 | 2143 cm3 | 305 Nm στις 1200–2400 σ.α.λ.

213 CDI/213 BlueTEC

313 CDI/313 BlueTEC

213 CDI/213 BlueTEC

313 CDI/313 BlueTEC

120 kW (163 hp) στις 3800 σ.α.λ. | 4 κύλινδροι | Diesel1 Euro 5b+ κατ. III/Euro VI2 | 2143 cm3 | 360 Nm στις 1400–2400 σ.α.λ.

216 CDI/216 BlueTEC

316 CDI/316 BlueTEC

216 CDI/216 BlueTEC

316 CDI/316 BlueTEC

219 BlueTEC

319 BlueTEC

219 BlueTEC

319 BlueTEC

115 kW (156 hp) στις 5000 σ.α.λ. | 4 κύλινδροι | Βενζίνη Euro 6 κατ. I | 1796 cm3 | 240 Nm στις 3000–4000 σ.α.λ.

115 kW (156 hp) στις 5000 σ.α.λ. | 4 κύλινδροι | Φυσικό αέριο (CNG)/βενζίνη3 Euro 6 κατ. I/Euro VI2 | 1796 cm3 | 240 Nm στις 3000–4000 σ.α.λ.

95 kW (129 hp) στις 3800 σ.α.λ. | 4 κύλινδροι | Diesel1 Euro 5b+ κατ. III/Euro VI2 | 2143 cm3 | 305 Nm στις 1200–2400 σ.α.λ.

120 kW (163 hp) στις 3800 σ.α.λ. | 4 κύλινδροι | Diesel1 Euro 5b+ κατ. III/Euro VI2 | 2143 cm3 | 360 Nm στις 1400–2400 σ.α.λ.

140 kW (190 hp) στις 3800 σ.α.λ. | 6 κύλινδροι/V 72° | Diesel1 Euro VI | 2987 cm3 | 440 Nm στις 1400–2400 σ.α.λ.

1935–2025

1970–2060

2085–2120

2125–2215

Κίνηση 4 x 2

140 kW (190 hp) στις 3800 σ.α.λ. | 6 κύλινδροι/V 72° | Diesel1 Euro VI | 2987 cm3 | 440 Nm στις 1400–2400 σ.α.λ.

Κίνηση 4 x 4

Κενό βάρος4 [kg] Ωφέλιμο φορτίο [kg]

975–1065

1440–1530

880–915

1285–1375

Μέγιστο μικτό βάρος με ρυμουλκούμενο [kg]

3000/5000

3500/5500/6300/70006

3000/5000

3500/5500/6300/70006

Μέγιστο φορτίο οροφής [kg] | Φορτίο εφελκυσμού με φρένα/χωρίς φρένα [kg]

– | 2000/750

100 | 2000/750

Επιφάνεια φόρτωσης [m2] | Μέγ. μήκος χώρου φόρτωσης [mm]

5,8 | 2850

4,3 | 2120

Κύκλος στροφής ∅ [m] | Κύκλος στροφής ∅ [m]

12,1 | 11,2

12,1 | 11,2

Επεξήγηση πίνακα: 1 Το φίλτρο σωματιδίων Diesel είναι βασικός εξοπλισμός σε όλους τους πετρελαιοκινητήρες. 2 Από βάρος αναφοράς 2380 kg υπάρχει δυνατότητα για Euro VI. Από 2840 kg διατίθεται αυτομάτως Euro VI. 3 316 NGT μονού ή διπλού καυσίμου. 4 Στοιχεία για το κενό βάρος σύμφωνα με την Οδηγία 97/27/ΕΚ στην εκάστοτε ισχύουσα έκδοση: βάρος οχήματος σε κατάσταση ετοιμότητας λειτουργίας νοείται το βάρος του οχήματος χωρίς φορτίο με την υπερκατασκευή σε κατάσταση λειτουργίας ή το βάρος του σασί με την καμπίνα οδηγού, όταν η υπερκατασκευή ή/και το σύστημα σύζευξης δεν παρέχονται από τον

38

Τεχνικά χαρακτηριστικά


Όχημα με καρότσα, standard με μεταξόνιο 3665 mmα, καμπίνα

Υ έως περ. 1060γ

2030/ 2130β Υ

έως 2435γ

Υ

έως 2424γ

2030/ 2130β

Όχημα με καρότσα, standard με μεταξόνιο 3665 mmα, διπλή καμπίνα

3400/3600β

3665 6038/6240β

Υ έως περ. 1050γ

3665 6038/6240β

2700

3,0

3,5

4,6

5,0

3,0

3,5

4,6

5,0

210 CDI/210 BlueTEC

310 CDI/310 BlueTEC

510 CDI/510 BlueTEC

210 CDI/210 BlueTEC

310 CDI/310 BlueTEC

510 CDI/510 BlueTEC

213 CDI/213 BlueTEC

313 CDI/313 BlueTEC

413 BlueTEC

513 CDI/513 BlueTEC

213 CDI/213 BlueTEC

313 CDI/313 BlueTEC

413 BlueTEC

513 CDI/513 BlueTEC

216 CDI/216 BlueTEC

316 CDI/316 BlueTEC

416 BlueTEC

516 CDI/516 BlueTEC

216 CDI/216 BlueTEC

316 CDI/316 BlueTEC

416 BlueTEC

516 CDI/516 BlueTEC

219 BlueTEC

319 BlueTEC

519 BlueTEC

319 BlueTEC

519 BlueTEC

216

316

516

216

316

516

316 NGT3

516 NGT3

316 NGT3

313 CDI/313 BlueTEC

513 BlueTEC

313 CDI/313 BlueTEC

513 BlueTEC

316 CDI/316 BlueTEC

516 BlueTEC

316 CDI/316 BlueTEC

516 BlueTEC

319 BlueTEC

519 BlueTEC

319 BlueTEC

519 BlueTEC

1945–2070

1980–2105/22305

2310–2345

2275–2375/25555

2115–2180

2150–2275/23255

2455–2490

2415–2520

930–1055

1270 /1395–1520

2255–2290

2445 /2625–2725

820–885

1175 /1225–1350

2110–2145

2480–2585

3000/5000

3500/5500/6300/70006

6600–70006

6000–70006

3000/5000

3500/5500/6300/70006

6600–70006

5500–70006

5

5

5

– | 2000/750

100 | 2000/750

6,9/7,7 | 3400/3600

5,5/5,8 | 2700

13,4 | 12,5

13,4 | 12,5

­κατασκευαστή του οχήματος (συνυπολογιζομένου του ψυκτικού υγρού, των λιπαντικών, του καυσίμου κατά το 90 %, του 100 % άλλων υγρών πλην των απόνερων, των εργαλείων, του εφεδρικού τροχού, του οδηγού (75 kg), και, για τα αστικά και τα τουριστικά λεωφορεία, του βάρους του συνοδηγού (75 kg), εφόσον το όχημα έχει θέση συνοδηγού). 5 Στο Sprinter NGT (διπλού καυσίμου). 6 Αυξημένο μέγιστο μικτό βάρος σε συνδυασμό με ενισχυμένο κοτσαδόρο προαιρετικά. 

Τεχνικά χαρακτηριστικά

39


1993 2426

Υ έως περ. 1058γ

Μέγιστο μικτό βάρος [t]

Υ

έως 2427γ

2030/ 230β

Όχημα με καρότσα, long με μεταξόνιο 4325 mmα, διπλή καμπίνα

Υ

έως 2416γ

Επεξήγηση διαστάσεων: Όλα τα στοιχεία σε mm. Όλες οι διαστάσεις για βασικό εξοπλισμό. Με σύστημα ­τετρακίνησης αυξάνεται το ύψος του οχήματος έως 120 mm/110 mm (καρότσα με μονή καμπίνα/διπλοκάμπινο). α Τα οχήματα με μέγιστο μικτό βάρος 4,6 t εξοπλίζονται με υπερμονά ελαστικά, ενώ τα οχήματα με μέγιστο μικτό βάρος 5 t με διπλά ελαστικά. β Ανάλογα με τον τύπο. γ Χωρίς φορτίο.

2030/ 2130β

Τεχνικά χαρακτηρισ­τικά.

Όχημα με καρότσα, long με μεταξόνιο 4325 mmα, καμπίνα

4325 6945

4300 Υ έως περ. 1050γ

3400/3600β

4325 6945

3,5

4,6

5,0

3,5

4,6

5,0

70 kW (95 hp) στις 3800 σ.α.λ. | 4 κύλινδροι | Diesel1 Euro 5b+ κατ. III/Euro VI2 | 2143 cm3 | 250 Nm στις 1400–2400 σ.α.λ.

310 CDI/310 BlueTEC

510 CDI/510 BlueTEC

310 CDI/310 BlueTEC

510 CDI/510 BlueTEC

95 kW (129 hp) στις 3800 σ.α.λ. | 4 κύλινδροι | Diesel1 Euro 5b+ κατ. III/Euro VI2 | 2143 cm3 | 305 Nm στις 1200–2400 σ.α.λ.

313 CDI/313 BlueTEC

413 BlueTEC

513 CDI/513 BlueTEC

313 CDI/313 BlueTEC

413 BlueTEC

513 CDI/513 BlueTEC

120 kW (163 hp) στις 3800 σ.α.λ. | 4 κύλινδροι | Diesel1 Euro 5b+ κατ. III/Euro VI2 | 2143 cm3 | 360 Nm στις 1400–2400 σ.α.λ.

316 CDI/316 BlueTEC

416 BlueTEC

516 CDI/516 BlueTEC

316 CDI/316 BlueTEC

416 BlueTEC

516 CDI/516 BlueTEC

319 BlueTEC

519 BlueTEC

319 BlueTEC

519 BlueTEC

316

516

316

516

316 NGT3

516 NGT3

316 NGT3

Κίνηση 4 x 2

140 kW (190 hp) στις 3800 σ.α.λ. | 6 κύλινδροι/V 72° | Diesel1 Euro VI | 2987 cm3 | 440 Nm στις 1400–2400 σ.α.λ. 115 kW (156 hp) στις 5000 σ.α.λ. | 4 κύλινδροι | Βενζίνη Euro 6 κατ. I | 1796 cm3 | 240 Nm στις 3000–4000 σ.α.λ. 115 kW (156 hp) στις 5000 σ.α.λ. | 4 κύλινδροι | Φυσικό αέριο (CNG)/βενζίνη3 Euro 6 κατ. I/Euro VI2 | 1796 cm3 | 240 Nm στις 3000–4000 σ.α.λ. Κίνηση 4 x 4

95 kW (129 hp) στις 3800 σ.α.λ. | 4 κύλινδροι | Diesel1 Euro 5b+ κατ. III/Euro VI2 | 2143 cm3 | 305 Nm στις 1200–2400 σ.α.λ.

313 CDI/313 BlueTEC

513 BlueTEC

313 CDI/313 BlueTEC

513 BlueTEC

120 kW (163 hp) στις 3800 σ.α.λ. | 4 κύλινδροι | Diesel1 Euro 5b+ κατ. III/Euro VI2 | 2143 cm3 | 360 Nm στις 1400–2400 σ.α.λ.

316 CDI/316 BlueTEC

516 BlueTEC

316 CDI/316 BlueTEC

516 BlueTEC

319 BlueTEC

519 BlueTEC

319 BlueTEC

519 BlueTEC

Κενό βάρος4 [kg]

2065–2185/23205

2410–2445

2375–2475/26655

2225–2345/23955

2545–2580

2510–2610

Ωφέλιμο φορτίο [kg]

1180 /1315–1435

2155–2190

2335 /2525–2625

1105 /1155–1275

2020–2055

2390–2490

3500/5500/6300/70006

6600–70006

5500–70006

3500/5500/6300/70006

6600–70006

5500–70006

140 kW (190 hp) στις 3800 σ.α.λ. | 6 κύλινδροι/V 72° | Diesel1 Euro VI | 2987 cm3 | 440 Nm στις 1400–2400 σ.α.λ.

Μέγιστο μικτό βάρος με ρυμουλκούμενο [kg]

5

5

5

Μέγιστο φορτίο οροφής [kg] | Φορτίο εφελκυσμού με φρένα/χωρίς φρένα [kg]

– | 2000/750

100 | 2000/750

Επιφάνεια φόρτωσης [m2] | Μέγ. μήκος χώρου φόρτωσης [mm]

8,7/9,2 | 4300

6,7/7,7 | 3400/3600

15,3 | 14,5

15,3 / 14,5

Κύκλος στροφής ∅ [m] | Κύκλος στροφής ∅ [m]

Επεξήγηση πίνακα: 1 Το φίλτρο σωματιδίων Diesel είναι βασικός εξοπλισμός σε όλους τους πετρελαιοκινητήρες. 2 Από βάρος αναφοράς 2380 kg υπάρχει δυνατότητα για Euro VI. Από 2840 kg διατίθεται αυτομάτως Euro VI. 3 316 NGT μονού ή διπλού καυσίμου. 4 Στοιχεία για το κενό βάρος σύμφωνα με την Οδηγία 97/27/ΕΚ στην εκάστοτε ισχύουσα έκδοση: βάρος οχήματος σε κατάσταση ετοιμότητας λειτουργίας νοείται το βάρος του οχήματος χωρίς φορτίο με την υπερκατασκευή σε κατάσταση λειτουργίας ή το βάρος του σασί με την καμπίνα οδηγού, όταν η υπερκατασκευή ή/και το σύστημα σύζευξης δεν παρέχονται από τον

40

Τεχνικά χαρακτηριστικά


έως 2337γ

έως 2321γ

3250 5322

1659

Σασί, compact με μεταξόνιο 3250 mm, διπλοκάμπινο

1648

Σασί, compact με μεταξόνιο 3250 mm, καμπίνα

2711

3250 5322

1901

3,0

3,5

3,0

3,5

210 CDI/210 BlueTEC

310 CDI/310 BlueTEC

210 CDI/210 BlueTEC

310 CDI/310 BlueTEC

213 CDI/213 BlueTEC

313 CDI/313 BlueTEC

213 CDI/213 BlueTEC

313 CDI/313 BlueTEC

216 CDI/216 BlueTEC

316 CDI/316 BlueTEC

216 CDI/216 BlueTEC

316 CDI/316 BlueTEC

219 BlueTEC

319 BlueTEC

319 BlueTEC

1720–1810

1735–1825

1915–1945

1940–2030

1190–1280

1675–1765

1055–1085

1470–1560

3000/5000

3500/5500/6300/70006

3000/5000

3500/5500/6300/70006

– | 2000/750

100 | 2000/750

12,1 | 11,2

12,1 | 11,2

­κατασκευαστή του οχήματος (συνυπολογιζομένου του ψυκτικού υγρού, των λιπαντικών, του καυσίμου κατά το 90 %, του 100 % άλλων υγρών πλην των απόνερων, των εργαλείων, του εφεδρικού τροχού, του οδηγού (75 kg), και, για τα αστικά και τα τουριστικά λεωφορεία, του βάρους του συνοδηγού (75 kg), εφόσον το όχημα έχει θέση συνοδηγού). 5 Στο Sprinter NGT (διπλού καυσίμου). 6 Αυξημένο μέγιστο μικτό βάρος σε συνδυασμό με ενισχυμένο κοτσαδόρο προαιρετικά.

Τεχνικά χαρακτηριστικά

41


1993 2426

Μέγιστο μικτό βάρος [t]

1639/ 1659β

Σασί, standard με μεταξόνιο 3665 mmα, διπλή καμπίνα

έως 2436γ

έως 2426γ

Επεξήγηση διαστάσεων: Όλα τα στοιχεία σε mm. Όλες οι διαστάσεις για βασικό εξοπλισμό. Με σύστημα ­τετρακίνησης αυξάνεται το ύψος του οχήματος έως 120 mm/110 mm (καρότσα με μονή καμπίνα/διπλοκάμπινο). α Τα οχήματα με μέγιστο μικτό βάρος 4,6 t εξοπλίζονται με υπερμονά ελαστικά, ενώ τα οχήματα με μέγιστο μικτό βάρος 5 t με διπλά ελαστικά. β Ανάλογα με τον τύπο. γ Χωρίς φορτίο.

1628/ 1648β

Τεχνικά χαρακτηρισ­τικά.

Σασί, standard με μεταξόνιο 3665 mmα, καμπίνα

3276/3413β

3665 5887/6102β

3665 5887/6102β

L L 2466/2603β

3,0

3,5

4,6

5,0

3,0

3,5

4,6

5,0

70 kW (95 hp) στις 3800 σ.α.λ. | 4 κύλινδροι | Diesel1 Euro 5b+ κατ. III/Euro VI2 | 2143 cm3 | 250 Nm στις 1400–2400 σ.α.λ.

210 CDI/ 210 BlueTEC

310 CDI/ 310 BlueTEC

510 CDI/ 510 BlueTEC

210 CDI/ 210 BlueTEC

310 CDI/ 310 BlueTEC

510 CDI/ 510 BlueTEC

95 kW (129 hp) στις 3800 σ.α.λ. | 4 κύλινδροι | Diesel1 Euro 5b+ κατ. III/Euro VI2 | 2143 cm3 | 305 Nm στις 1200–2400 σ.α.λ.

213 CDI/ 213 BlueTEC

313 CDI/ 313 BlueTEC

413 BlueTEC

513 CDI/ 513 BlueTEC

213 CDI/ 213 BlueTEC

313 CDI/ 313 BlueTEC

413 BlueTEC

513 CDI/ 513 BlueTEC

120 kW (163 hp) στις 3800 σ.α.λ. | 4 κύλινδροι | Diesel1 Euro 5b+ κατ. III/Euro VI2 | 2143 cm3 | 360 Nm στις 1400–2400 σ.α.λ.

216 CDI/ 216 BlueTEC

316 CDI/ 316 BlueTEC

416 BlueTEC

516 CDI/ 516 BlueTEC

216 CDI/ 216 BlueTEC

316 CDI/ 316 BlueTEC

416 BlueTEC

516 CDI/ 516 BlueTEC

140 kW (190 hp) στις 3800 σ.α.λ. | 6 κύλινδροι/V 72° | Diesel1 Euro VI | 2987 cm3 | 440 Nm στις 1400–2400 σ.α.λ.

219 BlueTEC

319 BlueTEC

519 BlueTEC

319 BlueTEC

519 BlueTEC

216

316

516

216

316

516

316 NGT3

516 NGT3

316 NGT3

95 kW (129 hp) στις 3800 σ.α.λ. | 4 κύλινδροι | Diesel1 Euro 5b+ κατ. III/Euro VI2 | 2143 cm3 | 305 Nm στις 1200–2400 σ.α.λ.

313 CDI/ 313 BlueTEC

513 BlueTEC

313 CDI/ 313 BlueTEC

513 BlueTEC

120 kW (163 hp) στις 3800 σ.α.λ. | 4 κύλινδροι | Diesel1 Euro 5b+ κατ. III/Euro VI2 | 2143 cm3 | 360 Nm στις 1400–2400 σ.α.λ.

316 CDI/ 316 BlueTEC

516 BlueTEC

316 CDI/ 316 BlueTEC

516 BlueTEC

140 kW (190 hp) στις 3800 σ.α.λ. | 6 κύλινδροι/V 72° | Diesel1 Euro VI | 2987 cm3 | 440 Nm στις 1400–2400 σ.α.λ.

319 BlueTEC

519 BlueTEC

319 BlueTEC

519 BlueTEC

Κενό βάρος4 [kg]

1705–1830

1715–1840/19605

1990–2025

1950–2055/22305

1910–1975

1925–2050/21005

2190–2225

2150–2255

Ωφέλιμο φορτίο [kg]

1170–1295

15405/1660–1785

2575–2610

27705/2945–3050

1025–1090

14005/1450–1575

2375–2410

2745–2850

3000/5000

3500/5500/ 6300/70006

6600–70006

5500–87506

3000/5000

3500/5500/ 6300/70006

6600–70006

5500–87506

Κίνηση 4 x 2

115 kW (156 hp) στις 5000 σ.α.λ. | 4 κύλινδροι | Βενζίνη Euro 6 κατ. I | 1796 cm3 | 240 Nm στις 3000–4000 σ.α.λ. 115 kW (156 hp) στις 5000 σ.α.λ. | 4 κύλινδροι | Φυσικό αέριο (CNG)/βενζίνη3 Euro 6 κατ. I/Euro VI2 | 1796 cm3 | 240 Nm στις 3000–4000 σ.α.λ. Κίνηση 4 x 4

Μέγιστο μικτό βάρος με ρυμουλκούμενο [kg] Μέγιστο φορτίο οροφής [kg] | Φορτίο εφελκυσμού με φρένα/χωρίς φρένα [kg] Επιφάνεια φόρτωσης [m2] | Μέγ. μήκος χώρου φόρτωσης [mm] Κύκλος στροφής ∅ [m] | Κύκλος στροφής ∅ [m]

– | 2000/750

100 | 2000/750

13,4 | 12,5

13,4 | 12,5

Επεξήγηση πίνακα: 1 Το φίλτρο σωματιδίων Diesel είναι βασικός εξοπλισμός σε όλους τους πετρελαιοκινητήρες. 2 Από βάρος αναφοράς 2380 kg υπάρχει δυνατότητα για Euro VI. Από 2840 kg διατίθεται αυτομάτως Euro VI. 3 316 NGT μονού ή διπλού καυσίμου. 4 Στοιχεία για το κενό βάρος σύμφωνα με την Οδηγία 97/27/ΕΚ στην εκάστοτε ισχύουσα έκδοση: βάρος οχήματος σε κατάσταση ετοιμότητας λειτουργίας νοείται το βάρος του οχήματος χωρίς φορτίο με την υπερκατασκευή σε κατάσταση λειτουργίας ή το βάρος του σασί με την καμπίνα οδηγού, όταν η υπερκατασκευή ή/και το σύστημα σύζευξης δεν παρέχονται από τον

42

Τεχνικά χαρακτηριστικά


έως 2403γ

έως 2421γ

1639/ 1659β

Σασί, long με μεταξόνιο 4325 mmα, διπλή καμπίνα

1628/ 1648β

Σασί, long με μεταξόνιο 4325 mmα, καμπίνα

4086/4173β

4325 6697/6862β

3276/3363β

4325 6697/6862β

3,5

4,6

5,0

3,5

4,6

5,0

310 CDI/310 BlueTEC

510 CDI/510 BlueTEC

310 CDI/310 BlueTEC

510 CDI/510 BlueTEC

313 CDI/313 BlueTEC

413 BlueTEC

513 CDI/513 BlueTEC

313 CDI/313 BlueTEC

413 BlueTEC

513 CDI/513 BlueTEC

316 CDI/316 BlueTEC

416 BlueTEC

516 CDI/516 BlueTEC

316 CDI/316 BlueTEC

416 BlueTEC

516 CDI/516 BlueTEC

319 BlueTEC

519 BlueTEC

319 BlueTEC

519 BlueTEC

316

516

316

516

316 NGT3

516 NGT3

316 NGT3

313 CDI/313 BlueTEC

513 BlueTEC

313 CDI/313 BlueTEC

513 BlueTEC

316 CDI/316 BlueTEC

516 BlueTEC

316 CDI/316 BlueTEC

516 BlueTEC

319 BlueTEC

519 BlueTEC

319 BlueTEC

519 BlueTEC

1745–1870/19955

2030–2065

1990–2095/22855

1955–2075/21255

2220–2255

2180–2285

15055/1630–1755

2535/2570

27155/2905–3010

13755/1425–1545

2345–2380

2715–2820

3500/5500/6300/70006

6600–70006

5500–87506

3500/5500/6300/70006

6600–70006

5500–87506

– | 2000/750

100 | 2000/750

15,3 | 14,5

15,3 | 14,5

­κατασκευαστή του οχήματος (συνυπολογιζομένου του ψυκτικού υγρού, των λιπαντικών, του καυσίμου κατά το 90 %, του 100 % άλλων υγρών πλην των απόνερων, των εργαλείων, του εφεδρικού τροχού, του οδηγού (75 kg), και, για τα αστικά και τα τουριστικά λεωφορεία, του βάρους του συνοδηγού (75 kg), εφόσον το όχημα έχει θέση συνοδηγού). 5 Στο Sprinter NGT (διπλού καυσίμου). 6 Αυξημένο μέγιστο μικτό βάρος σε συνδυασμό με ενισχυμένο κοτσαδόρο προαιρετικά.

Τεχνικά χαρακτηριστικά

43


έως 2395α

Επεξήγηση διαστάσεων: Όλα τα στοιχεία σε mm. Όλες οι διαστάσεις για βασικό εξοπλισμό. α Χωρίς φορτίο.

1853

Τεχνικά χαρακτηρισ­τικά.

Σασί με χαμηλωμένο πλαίσιο με μεταξόνιο 3600 mm, καμπίνα

1993 2426

Μέγιστο μικτό βάρος [t]

2134

1800

3600 6031

3918

3,5

3,88

95 kW (129 hp) στις 3800 σ.α.λ. | 4 κύλινδροι | Diesel1 Euro VI | 2143 cm3 | 305 Nm στις 1200–2400 σ.α.λ.

313 BlueTEC

313 BlueTEC

120 kW (163 hp) στις 3800 σ.α.λ. | 4 κύλινδροι | Diesel1 Euro VI | 2143 cm3 | 360 Nm στις 1400–2400 σ.α.λ.

316 BlueTEC

316 BlueTEC

140 kW (190 hp) στις 3800 σ.α.λ. | 6 κύλινδροι/V 72° | Diesel1 Euro VI | 2987 cm3 | 440 Nm στις 1400–2400 σ.α.λ.

319 BlueTEC

319 BlueTEC

Κενό βάρος2 [kg]

1820–1875

1820–1875

Ωφέλιμο φορτίο [kg]

1625–1680

2005–2060

Κίνηση 4 x 2

Μέγιστο μικτό βάρος με ρυμουλκούμενο [kg] Μέγιστο φορτίο οροφής [kg] | Φορτίο εφελκυσμού με φρένα/χωρίς φρένα [kg] Επιφάνεια φόρτωσης [m2] | Μέγ. μήκος χώρου φόρτωσης [mm] Κύκλος στροφής ∅ [m] | Κύκλος στροφής ∅ [m]

5500

5880 – | 2000/750 – 13,2 | 12,3

Επεξήγηση πίνακα: 1 Το φίλτρο σωματιδίων Diesel είναι βασικός εξοπλισμός σε όλους τους πετρελαιοκινητήρες CDI. 2 Στοιχεία σύμφωνα με την Οδηγία 92/21/ΕΚ στην εκάστοτε ισχύουσα έκδοση: βάρος οχήματος σε κατάσταση ετοιμότητας λειτουργίας νοείται το βάρος του οχήματος χωρίς φορτίο με την υπερκατασκευή σε κατάσταση λειτουργίας ή το βάρος του σασί με την καμπίνα οδηγού, όταν η υπερκατασκευή ή/και το σύστημα σύζευξης δεν παρέχονται από τον κατασκευαστή του οχήματος (συνυπολογιζομένου του ψυκτικού υγρού, των λιπαντικών, του καυσίμου κατά το 90 %, του 100 % άλλων υγρών πλην των απόνερων, των εργαλείων, του εφεδρικού τροχού, του οδηγού (75 kg), και, για τα αστικά και τα τουριστικά λεωφορεία, του βάρους του συνοδηγού (75 kg), εφόσον το όχημα έχει θέση συνοδηγού). 

44

Τεχνικά χαρακτηριστικά


Σασί με χαμηλωμένο πλαίσιο με μεταξόνιο 3850 mm, καμπίνα

2134

1925

1853

έως 2385α

έως 2390α

1853

Σασί με χαμηλωμένο πλαίσιο με μεταξόνιο 4100 mm, καμπίνα

3850 6281

4293

2134

2050

4649

4100 6531

Ροπή στρέψης: 3,5

3,88

4,2

3,5

3,88

4,2

Nm

Ονομαστική ροπή 440 Nm

450 313 BlueTEC

313 BlueTEC

313 BlueTEC

313 BlueTEC

313 BlueTEC

313 BlueTEC

316 BlueTEC

316 BlueTEC

316 BlueTEC

316 BlueTEC

316 BlueTEC

316 BlueTEC

319 BlueTEC

319 BlueTEC

319 BlueTEC

319 BlueTEC

319 BlueTEC

319 BlueTEC

1835–1890

1835–1890

1845–1900

1850–1905

1850–1905

1860–1915

1610–1665

1990–2045

2300–2355

1595–1650

1975–2030

2285–2340

5500

5880

5500

5880

– | 2000/750

– | 2000/750

400

360 Nm

350

305 Nm

300

250 Nm

250

240 Nm

200 150 100

800

1600

2400

3200

4000 4800 στροφές σ.α.λ.

Κινητήρας CDI OM 651 DE22LA

70 kW (95 hp)

13,9 | 13,1

14,7 | 13,8

Κινητήρας CDI OM 651 DE22LA

95 kW (129 hp)

Κινητήρας CDI OM 651 DE22LA

120 kW (163 hp)

Κινητήρας CDI OM 642 DE30LA

140 kW (190 hp)

Βενζινοκινητήρας M 271 E 18 ML

115 kW (156 hp)

Τεχνικά χαρακτηριστικά

45


Κατανάλωση καυσίμου και εκπομπές CO2. Για οχήματα με προδιαγραφή εκπομπών καυσαερίων Euro VI και κίνηση 4 x 2

με πακέτο BlueEFFICIENCY

χωρίς πακέτο BlueEFFICIENCY Κατανάλωση καυσίμου [l/100 km]5

Κιβώτιο ­ταχυτήτων3

Σχέση μετάδοσης πίσω άξονα4

Εκπομπές CO2 [g/km]

αστικός κύκλος

υπεραστικός κύκλος

210 BlueTEC/ 310 BlueTEC

M6

4,364

207

9,4

7,2

A7

4,182

196

7,8

213 BlueTEC/ 313 BlueTEC

M6

3,923

195

8,7

A7

3,923

195

216 BlueTEC/ 316 BlueTEC

M6

3,923

195

A7

3,692

219 BlueTEC/ 319 BlueTEC

M6

3,992

A7

413 BlueTEC/ 513 BlueTEC

Κινητήρας1, 2

416 BlueTEC 510 BlueTEC 516 BlueTEC 519 BlueTEC

μικτός κύκλος

αστικός κύκλος

υπεραστικός κύκλος

μικτός κύκλος

8,0

218

9,7

7,6

8,4

7,3

7,5

212

8,4

7,9

8,1

6,9

7,5

206

9,2

7,1

7,9

7,5

7,0

7,2

204

8,1

7,6

7,8

8,7

6,9

7,5

206

9,2

7,1

7,9

196–193

7,5–7,4

6,9–6,8

7,1–7,0

204

8,1

7,6

7,8

255–253

12,6–12,5

8,2–8,1

9,8–9,7

266–263

13,1–13,0

8,5–8,4

10,2–10,1

3,692

245–242

11,7–11,6

8,1–8,0

9,4–9,3

255–253

12,6–12,5

8,2–8,1

9,8–9,7

M6

4,727

194

7,9

7,2

7,4

216

8,3

7,6

7,8

A7

4,182

196

8,2

7,1

7,5

230

8,8

7,6

8,1

M6

4,727

194

7,9

7,2

7,4

216

8,3

7,6

7,8

A7

4,182

196

8,2

7,1

7,5

230

8,8

7,6

8,1

M6

4,727

194

7,9

7,2

7,4

204

8,3

7,6

7,8

M6

4,364

208

10,0

6,8

8,0

216

8,3

7,6

7,8

A7

4,182

196

8,2

7,1

7,5

230

8,8

7,6

8,1

M6

4,182

258–255

13,5–13,3

7,8–7,7

9,9–9,8

269–266

14,3–14,2

7,9–7,8

10,3–10,2

A7

3,923

225–223

9,9–9,8

7,8–7,7

8,6–8,5

244–241

11,5–11,4

8,0–7,9

9,3–9,2

M6 = Μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων, A5 = Αυτόματο κιβώτιο 5 σχέσεων, A7 = Αυτόματο κιβώτιο 7 σχέσεων 7G-TRONIC PLUS, – = Δεν διατίθεται.

46

Κατανάλωση καυσίμου [l/100 km]5

Εκπομπές CO2 [g/km]

Κατανάλωση καυσίμου και εκπομπές CO2


Κατανάλωση καυσίμου και εκπομπές CO2. Για οχήματα με προδιαγραφή εκπομπών καυσαερίων Euro 5b+ κατ. III και κίνηση 4 x 2

χωρίς πακέτο BlueEFFICIENCY Κατανάλωση καυσίμου [l/100 km]5

Κιβώτιο ­ταχυτήτων3

Σχέση μετάδοσης πίσω άξονα4

Εκπομπές CO2 [g/km]

αστικός κύκλος

υπεραστικός κύκλος

210 CDI/ 310 CDI

M6

4,364

224–200

10,1–9,4

7,6–6,6

A7

4,182

208–187

8,2–7,4

213 CDI/ 313 CDI

M6

3,923

205–185

9,0–8,4

A7

3,923

200–179

216 CDI/ 316 CDI

M6

3,923

205–185

Κινητήρας1, 2

510 CDI 513 CDI 516 CDI

1

με πακέτο BlueEFFICIENCY

Κατανάλωση καυσίμου [l/100 km]5

μικτός κύκλος

Εκπομπές CO2 [g/km]

αστικός κύκλος

υπεραστικός κύκλος

μικτός κύκλος

8,5–7,6

234–210

10,6–9,9

7,9–6,9

8,9–8,0

7,7–7,0

7,9–7,1

224–202

8,8–8,4

8,3–7,5

8,5–7,7

7,1–6,3

7,8–7,0

215–194

9,5–8,9

7,4–6,6

8,2–7,4

7,9–7,1

7,4–6,7

7,6–6,8

216–194

9,5–7,7

8,0–7,2

8,2–7,4

9,0–8,4

7,1–6,3

7,8–7,0

215–194

9,5–8,9

7,4–6,6

8,2–7,4

A7

3,692

197–176

7,8–7,3

7,4–6,4

7,5–6,7

213–192

8,4–7,9

8,0–7,0

8,1–7,3

M6

4,727

203–181

8,0–7,2

7,5–6,7

7,7–6,9

234–210

10,6–9,9

7,9–6,9

8,9–8,0

M6

4,727

203–181

8,0–7,7

7,5–6,7

7,7–6,9

213–192

8,4–7,6

7,9–7,1

8,1–7,3

A7

4,364

234–210

10,6–9,9

7,9–6,9

8,9–8,0

227–222

10,0–9,8

7,8–7,6

8,6–8,4

M6

4,364

223–202

10,5–9,9

7,2–6,4

8,5–7,7

234–213

11,0–10,3

7,6–6,8

8,9–8,1

A7

4,182

208–187

8,2–7,4

7,7–7,0

7,9–7,1

222–216

9,8–9,6

7,6–7,4

8,4–8,2

 Κινητήρες CDI πιστοποιημένοι κατά Euro 5b+ κατ. III, βενζινοκινητήρες πιστοποιημένοι κατά Euro 6 κατ. III, κινητήρες BlueTEC και κινητήρες φυσικού αερίου πιστοποιημένοι κατά Euro VI. 2 Οι μετρήσεις έγιναν με τις καθορισμένες διαδικασίες μέτρησης Κανονισμός (ΕΚ) 715/2007 στην εκάστοτε ισχύουσα έκδοση. Τα στοιχεία δεν αναφέρονται σε ένα συγκεκριμένο όχημα και δεν αποτελούν μέρος της προσφοράς, αλλά εξυπηρετούν στη σύγκριση μεταξύ διαφορετικών οχημάτων. Οι τιμές κατανάλωσης και εκπομπών ρύπων ισχύουν για οχήματα με μέγιστο μικτό βάρος έως 12 t. Οι τιμές εξαρτώνται από το κενό βάρος του οχήματος (μαζί με βάρος οδηγού 75 kg), τη σχέση μετάδοσης πίσω άξονα και την έκδοση του κιβωτίου ταχυτήτων. 3 Με τους πετρελαιοκινητήρες βασικό εξοπλισμό αποτελεί το μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων ECO Gear. Ως προαιρετικός εξοπλισμός διατίθεται το αυτόματο κιβώτιο 7 σχέσεων 7G-TRONIC PLUS (εκτός από το Sprinter 510 CDI και το Sprinter 510 BlueTEC). Με τους βενζινοκινητήρες βασικό εξοπλισμό αποτελεί το μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων NSG 370. Ως προαιρετικός εξοπλισμός διατίθεται το αυτόματο κιβώτιο 5 σχέσεων NAG W5A 380. 4 Η σχέση μετάδοσης πίσω άξονα που δίνεται αποτελεί βασικό εξοπλισμό. Προαιρετικά διατί­ θενται περισσότερες σχέσεις μετάδοσης πίσω άξονα. 5 Η χωρητικότητα του δοχείου καυσίμου για οχήματα με πετρελαιοκινητήρα είναι περ. 75 l, για οχήματα με βενζινοκινητήρα περ. 100 l και με κινητήρες NGT περ.100 l (διπλού καυσίμου) ή περ. 15 l (μονού καυσίμου).

Κατανάλωση καυσίμου και εκπομπές CO2

47


Κατανάλωση καυσίμου και εκπομπές CO2. Για οχήματα με προδιαγραφή εκπομπών καυσαερίων Euro VI και κίνηση 4 x 4 χωρίς πακέτο BlueEFFICIENCY

Για οχήματα με προδιαγραφή εκπομπών καυσαερίων Euro 5b+ κατ. III και κίνηση 4 x 4 χωρίς πακέτο BlueEFFICIENCY

Κατανάλωση καυσίμου [l/100 km]5

Κατανάλωση καυσίμου [l/100 km]5

Κιβώτιο ­ταχυτήτων3

Σχέση μετάδοσης πίσω άξονα4

Εκπομπές CO2 [g/km]

αστικός κύκλος

υπεραστικός κύκλος

313 BlueTEC/ 313 CDI

M6

4,364

224

10,0

7,8

A5

4,364

246

10,5

8,7

9,4

316 BlueTEC/ 316 CDI

M6

4,182

216

9,7

7,5

8,3

229–215

10,1–9,8

7,9–7,3

8,7–8,2

Κινητήρας1, 2

319 BlueTEC 513 BlueTEC 516 BlueTEC 519 BlueTEC

μικτός κύκλος

Εκπομπές CO2 [g/km]

αστικός κύκλος

υπεραστικός κύκλος

μικτός κύκλος

8,6

239–226

10,6–10,3

8,2–7,6

9,1–8,6

A5

4,182

238

10,1

8,5

9,1

M6

3,692

258–255

12,3–12,2

8,5–8,4

9,9–9,8

A5

3,923

270–267

12,1–12,0

9,3–9,2

10,3–10,2

M6

4,727

220

8,9

8,2

8,4

A5

4,727

252

10,5

9,0

9,6

M6

4,727

220

8,9

8,2

8,4

A5

4,727

252

10,5

9,0

9,6

M6

4,182

287–284

14,4–14,3

9,0–8,9

11,0–10,9

A5

3,923

270–267

12,1–12,0

9,3–9,2

10,3–10,2

Για οχήματα με προδιαγραφή εκπομπών καυσαερίων Euro 6 κατ. III και κίνηση 4 x 2 χωρίς πακέτο BlueEFFICIENCY Κινητήρας

1, 2

216/316 516 316 NGT 516 NGT

Κατανάλωση καυσίμου [l/100 km] 5, 7

Κιβώτιο ταχυτήτων3

Σχέση μετάδοσης πίσω άξονα4

Εκπομπές CO2 [g/km]

αστικός κύκλος

υπεραστικός κύκλος

μικτός κύκλος

M6

4,727

302–295

16,6–16,2

10,7–10,5

12,9–12,6

A5

4,727

284–277

14,8–14,4

10,5–10,2

12,1–11,8

M6

5,100

324–317

18,6–18,2

10,8–10,6

13,8–13,5

A5

5,100

303–295

16,5–16,1

10,8–10,5

12,9–12,6

M65, 6

4,727

235–220

16,9–16,1

10,9–10,3

13,1–12,3

A55, 6

4,727

215–204

14,5–14,2

10,6–9,8

12,0–11,4

M65, 6

5,100

246–240

18,6–18,0

10,8–10,5

13,7–13,4

A55, 6

5,100

232–226

16,3–15,9

10,9–10,6

12,9–12,6

M6 = Μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων, A5 = Αυτόματο κιβώτιο 5 σχέσεων, A7 = Αυτόματο κιβώτιο 7 σχέσεων 7G-TRONIC PLUS, – = Δεν διατίθεται.

48

Κατανάλωση καυσίμου και εκπομπές CO2

1

 Κινητήρες CDI πιστοποιημένοι κατά Euro 5b+ κατ. III, βενζινοκινητήρες πιστοποιημένοι κατά Euro 6 κατ. III, ­κινητήρες BlueTEC και κινητήρες φυσικού αερίου πιστοποιημένοι κατά Euro VI. 2 Οι μετρήσεις έγιναν με τις ­καθορισμένες διαδικασίες μέτρησης Κανονισμός (ΕΚ) 715/2007 στην εκάστοτε ισχύουσα έκδοση. Τα στοιχεία δεν αναφέρονται σε ένα συγκεκριμένο όχημα και δεν αποτελούν μέρος της προσφοράς, αλλά εξυπηρετούν στη σύγκριση μεταξύ διαφορετικών οχημάτων. Οι τιμές κατανάλωσης και εκπομπών ρύπων ισχύουν για οχήματα με ­μέγιστο μικτό βάρος έως 12 t. Οι τιμές εξαρτώνται από το κενό βάρος του οχήματος (μαζί με βάρος οδηγού 75 kg), τη σχέση μετάδοσης πίσω άξονα και την έκδοση του κιβωτίου ταχυτήτων. 3 Με τους πετρελαιοκινητήρες βασικό εξοπλισμό αποτελεί το μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων ECO Gear. Ως προαιρετικός εξοπλισμός διατίθεται το αυτόματο κιβώτιο 7 σχέσεων 7G-TRONIC PLUS (εκτός από το Sprinter 510 CDI και το Sprinter 510 BlueTEC). Με τους ­βενζινοκινητήρες βασικό εξοπλισμό αποτελεί το μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων NSG 370. Ως προαιρετικός εξοπλισμός διατίθεται το αυτόματο κιβώτιο 5 σχέσεων NAG W5A 380. 4 Η σχέση μετάδοσης πίσω άξονα που δίνεται αποτελεί βασικό εξοπλισμό. Προαιρετικά διατίθενται περισσότερες σχέσεις μετάδοσης πίσω άξονα. 5 Η χωρητικότητα του δοχείου καυσίμου για οχήματα με πετρελαιοκινητήρα είναι περ. 75 l, για οχήματα με βενζινοκινητήρα περ. 100 l και με κινητήρες NGT περ.100 l (διπλού καυσίμου) ή περ. 15 l (μονού καυσίμου). 6 Διπλού καυσίμου. 7 Στοιχεία κατανάλωσης για το φυσικό αέριο τύπου H σε m3/100 km.


Επιδόσεις ελαστικών του Sprinter. Κατασκευαστής

Continental

Κατηγορία εξωΤιμή εξωτε­ τερικού θορύ- ρικού θορύβου βου κύλισης κύλισης dB

Vanco Eco

195/75 R 16

107/105

R

B

B

72

Vanco 2

195/75 R 16

107/105

R

C

C

71

VanContact100

205/75 R 16

110/108

R

B

B

72

Vanco 2

225/75 R 16

116/114 (118R)

R (P)

C

C

72

C

C

72

S

235/65 R 16

115/113

R

Vanco Eco (2η γενιά)

235/65 R 16

118/116 (115S)

R (S)

B

B

71

Vanco 2

235/65 R 16

121/119

R

C

C

72

Vanco 2

235/60 R 17

117/115

R

C

C

72

VancoFourSeason2

205/75 R 16

110/108

R

Ε

B

73

VancoFourSeason

205/75 R 16

110/108

R

Ε

C

73

235/65 R 16

118/116 (115S)

R (S)

Ε

B

73

VancoFourSeason

235/65 R 16

121/119 (118R)

N [R]

Ε

C

73

VancoFourSeason

285/65 R 16

128/126 (118R)

N [R]

Ε

C

73

VancoWinter2

195/75 R 16

107/105

R

Ε

C

73

205/75 R 16

110/108

R

Ε

C

73

225/75 R 16

116/114 (118R)

R (P)

Ε

C

73

VancoWinter2

235/65 R 16

118/116 (115S)

R (S)

C

C

73

Agilis GreenX+

205/75 R 16

110/108

R

C

B

70

235/65 R 16

115/113

R

C

B

70

S

235/65 R 16

115/113

R

C

C

72

S + W

235/65 R 16

VancoFourSeason2

VancoWinter2 VancoWinter2

Agilis GreenX+ Goodyear

Κατηγορία πρόσφυσης σε βρεγμένο δρόμο

Φέρουσα ­ικανότητα

Μοντέλο

Δείκτης τ­ αχύτητας

Κατηγορία αποδοτικότητας καυσίμου

Διαστάσεις ελαστικών

Vanco 2

Michelin

Τύπος ελαστικού

CargoMarathon CargoVector

S + W

W

S

115/113

R

Ε

C

73

120/116

Q

Ε

C

78

Kumho

Road Venture MT

S = θερινά ελαστικά W = χειμερινά ελαστικά S + W = All Season, ελαστικά παντός καιρού Off-Road = ελαστικά παντός εδάφους για το πακέτο Offroad 4 x 4

Η οδηγική ασφάλεια και η εξοικονόμηση καυσίμου επηρεάζονται άμεσα από το προσωπικό σας στυλ οδήγησης. Παρακαλούμε να τηρείτε τις ακόλουθες υποδείξεις: Η οικονομική και προνοητική οδήγηση μπορεί να μειώσει σημαντικά την κατανάλωση καυσίμου σας. Για βελτίωση της πρόσφυσης σε βρεγμένο δρόμο και της αποδοτικότητας καυσίμου, θα πρέπει να ελέγχετε ­τακτικά την πίεση των ελαστικών. Θα πρέπει να τηρείτε πάντα την απόσταση ασφαλείας σύμφωνα με την απόσταση ακινητοποίησης του οχήματος.

Off-Road LT245/75 R 16

Μετά την ημερομηνία εκτύπωσης αυτού του εντύπου μπορεί να επέλθουν διαφοροποιήσεις στο πρόγραμμα ελαστικών ή στη σήμανση των ελαστικών. Για ερωτήσεις σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στο ­συγκεκριμένο τομέα, παρακαλούμε απευθυνθείτε σε έναν Εξουσιοδοτημένο Διανομέα Mercedes-Benz.

Στοιχεία σύμφωνα με τον ευρωπαϊκό Κανονισμό 1222/2009. Η σήμανση των ελαστικών παρέχει πληροφορίες για τρία χαρακτηριστικά επιδόσεων των ελαστικών: Αποδοτικότητα καυσίμου Το ελαστικό κατά την κύλιση παραμορφώνεται καταναλώνοντας ενέργεια. Αυτή είναι μία από τις 5 δυνάμεις αντίστασης που επενεργούν στο όχημα. Πρόσφυση σε βρεγμένο δρόμο Ο δείκτης πρόσφυσης σε βρεγ­μένο δρόμο προσφέρει πληροφορίες σχετικά με αυτή τη σημαντική ­πτυχή της ασφάλειας του ελαστικού. Εξωτερικός θόρυβος κύλισης Η στάθμη του εξωτερικού ­θορύβου κύλισης ενός ελαστικού, στη σήμανση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αναφέρεται σε ντεσιμπέλ σε συνδυασμό με ένα, δύο ή τρία ηχητικά κύματα.

Επιδόσεις ελαστικών

49


Ήρθε η στιγμή να συστηθεί προσωπικά. Μετά τη θεωρία έρχεται η πράξη και εκεί που κάθε ελαφρύ επαγγελματικό Mercedes-Benz πείθει πραγματικά είναι στο δρόμο. Γιατί μόνο εκεί βιώνετε την κυρίαρχη οδηγική ­αίσθηση, που καθιστά το Sprinter τόσο ξεχωριστό. Ανακαλύψτε πόσο θα ενισχυθεί η ­ επιχείρησή σας από την ποικιλομορφία, την κορυφαία άνεση και την οικονομία που προσ­φέρει το Sprinter – σε μια δοκιμαστική διαδρομή την οποία σας προσκαλούμε να κάνετε. Με την αναζήτηση Εξουσιοδοτημένων Διανομέων στο www.mercedes-benz.gr/network θα βρείτε εύκολα τον Εξουσιοδοτημένο Διανομέα Mercedes-Benz της περιοχής σας. Θα χαρούμε να σας γνωρίσουμε από κοντά. Θα βρείτε όλες τις πληροφορίες για το Sprinter στις οδηγίες χρήσεως. Πλοηγηθείτε στο www.mercedes-benz.gr/sprinter.

www.mercedes-benz.gr Δοκιμαστική διαδρομή

51


Σχετικά με το περιεχόμενο του εντύπου: το παρόν έντυπο δόθηκε για εκτύπωση στις 12.03.2014. Μετά την ημερομηνία αυτή είναι δυνατόν να επέλθουν διαφοροποιήσεις στο προϊόν. O κατασκευαστής διατηρεί τo δικαίωμα για αλλαγές κατά τη διάρκεια τoυ χρόνου παράδοσης στην κατασκευή ή στο σχήμα, για χρωματικές αποκλίσεις και διαφοροποιήσεις στον ­εξοπλισμό, εφόσον οι αλλαγές και οι διαφοροποιήσεις αυτές παραμένουν εντός λογικών ορίων σε ό,τι αφορά τον αγοραστή, λαμβάνοντας υπόψη και τα συμφέροντα του πωλητή. Εφόσον ο πωλητής ή ο κατασκευαστής χρειαστεί να χρησιμοποιήσει για το χαρακτηρισμό της παραγγελίας ή του αντικείμενου αγοράς κωδικούς ή αριθμούς, δεν προκύπτουν κανενός είδους ­δικαιώματα από το γεγονός αυτό και μόνο. Οι εικόνες και οι περιγραφές μπορεί να περιέχουν αξεσουάρ και εξαρτήματα που δεν ανήκουν στο βασικό εξοπλισμό. Οι αποκλίσεις στο χρώμα οφείλονται στην εκτύπωση. Το έντυπο μπορεί επίσης να περιγράφει τύπους και υπηρεσίες που να μην προσφέρονται σε μεμονωμένες χώρες. Το παρόν έντυπο θα χρησιμοποιηθεί διεθνώς. Οι νομικές, νομοθετικές και φορολογικές διατάξεις και οι επιπτώσεις τους ισχύουν μόνο για την Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας ­μέχρι και την ημέρα εκτύπωσης του εντύπου. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις διατάξεις που ισχύουν σε άλλες χώρες, καθώς και τις επιπτώσεις τους και τις τελευταίες ­εξελίξεις στο συγκεκριμένο τομέα, παρακαλούμε απευθυνθείτε σε έναν Εξουσιοδοτημένο Διανομέα Mercedes-Benz. www.mercedes-benz.gr Daimler AG, Mercedesstraße 137, 70327 Stuttgart VAN/VMK 4720 · 1B302 · 12-01/0914 Printed in Germany

Profile for M.Ioannidis

Sprinter chassis gr  

Sprinter chassis gr  

Advertisement

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded