Page 1

Το Citan. Van.


Ένα πρακτικό όχημα για πρακτικούς ανθρώπους. Με το Citan Van η Mercedes-Benz σας προσφέρει ένα επαγγελματικό όχημα διανομών προσαρμοσμένο στις πολύπλευρες απαιτήσεις της κυκλοφορίας στην πόλη: στιβαρό, ευέλικτο και οικονομικό στη χρήση. Το Citan είναι ένας ήρωας της πόλης. Η σχεδίαση οχήματος εντυπωσιάζει με μεγάλο χώρο φόρτωσης σε συνδυασμό με μικρές διαστάσεις, υψηλή δυναμική οδήγηση, μεγάλη ευελιξία και ευκινησία. Όμως, το Citan είναι και οικονομικό – γι’ αυτό φροντίζουν το χαμηλό κόστος λειτουργίας, η υψηλή διαθεσιμότητα, οι ελκυστικές τιμές και οι εξαιρετικά ευέλικτες δυνατότητες χρηματοδότησης. Για όλη τη διάρκεια ζωής1 του Citan, σας προ­ σφέρουμε την εγγύηση κινητικότητας Mercedes-Benz MobiloVan2. Οι μοντέρνοι και πανίσχυροι κινητήρες συμβάλλουν σημαντικά στην άριστη εκτέλεση της εργασίας σας και χάρη στις καινοτόμες τεχνολογίες BlueEFFICIENCY με κατανάλωση από 4,2 l/100 km3 μπορούν να συνεισφέρουν στην οικονομία της επιχείρησής σας.4, 5 Η αρμονικά ρυθμισμένη ανάρτηση καθώς και ο υψηλής ποιότητας εσωτερικός χώρος με εργονομικό χειρισμό καθιστούν την εργασία σας ευκολότερη. Και στον τομέα της σχεδίασης, το Citan θέτει νέα μέτρα σύγκρισης, με τα προαιρετικά εσωτερικά και εξωτερικά πακέτα χρωμίου. Με λίγα λόγια: το Citan έχει όλα όσα περιμένετε από ένα επαγγελματικό όχημα πόλης. Γνωρίστε το από κοντά με μια δοκιμαστική διαδρομή – κάθε ήρωας χρειάζεται έναν συνεργάτη. Mercedes-Benz Vans. Born to run.

1

 Έως και 30 χρόνια σε περίπτωση τακτικού service σε εξουσιοδοτημένο συνεργείο της Mercedes-Benz. 2 Ισχύει από 01.10.2012 για οχήματα με πρώτη ταξινόμηση μετά την 01.10.2012. 3 Η μέτρηση αφορά το Citan Van, μεγάλο μήκος οχήματος (A2), με μέγιστο μικτό βάρος 1950 kg, κινητήρα 108 CDI και 109 CDI, και πακέτο αποδοτικότητας BlueEFFICIENCY. 4 Το πακέτο αποδοτικότητας BlueEFFICIENCY διατίθεται ως προαιρετικός ή βασικός εξοπλισμός, ανάλογα με την επιλεγμένη έκδοση οχήματος. Το πακέτο αποδοτικότητας BlueEFFICIENCY διατίθεται ως βασικός εξοπλισμός στους βενζινοκινητήρες. 5 Προϋπόθεση για το πακέτο αποδοτικότητας BlueEFFICIENCY είναι ο εξοπλισμός του οχήματος με ηλεκτρικά παράθυρα με χειρισμό άνεσης εμπρός και ηλεκτρικούς εξωτερικούς καθρέπτες (και τα δύο προαιρετικά), καθώς και ένδειξη εξωτερικής θερμοκρασίας. Στην εικόνα εμφανίζεται και ένα Citan Mixto, το οποίο δεν διατίθεται σε όλες τις χώρες.

2

Το Citan


Περιεχόμενα. Το Citan

2

Εσωτερικός χώρος Άνεση και λειτουργικότητα

6 6

Τεχνολογία Κινητήρες και αμάξωμα BlueEFFICIENCY

8 8 10

Σχεδιασμός χώρου φόρτωσης

12

Ασφάλεια

16

Εξοπλισμός Βαφές αμαξώματος και επένδυση καθισμάτων Βασικός και προαιρετικός εξοπλισμός Γνήσια αξεσουάρ

18 18 19 23

Υπηρεσίες και προϊόντα χρηματοδότησης και ασφάλισης

24

Δοκιμαστική διαδρομή

28

Επιδόσεις ελαστικών

29

Τεχνικά χαρακτηριστικά, κατανάλωση καυσίμου και εκπομπές CO2 30

Στην εικόνα εμφανίζεται και ένα Citan Mixto, το οποίο δεν διατίθεται σε όλες τις χώρες. Περιεχόμενα

5


Διότι οι εσωτερικές αρετές «μετράνε». Το Citan συνδυάζει την άνεση με τη λειτουργικότητα. Η ευχάριστη ατμόσφαιρα στο εσω­ τερικό του Citan προσφέρει άνεση κατά την εργασία. Ο συνδυασμός λειτουργικότητας και άνεσης εντυπωσιάζει από όλες τις απόψεις, από την επιβίβαση μέχρι την αποβίβαση. Το χειροκίνητα ρυθμιζόμενο κάθισμα οδηγού και το ρυθμιζόμενου ύψους τιμόνι εξα­ σφαλίζουν την ανάλογη οδηγική άνεση. Όλα τα χειριστήρια είναι εργονομικά διατεταγμένα και εξαιρετικά εύχρηστα, ενώ ο ευανάγνωστος πίνακας οργάνων με ένδειξη χρόνων αλλαγής ταχυτήτων υποστηρίζει την οικονομική οδήγηση. Ο πρακτικός σχεδιασμός των αποθηκευτικών θηκών προσφέρει άφθονο χώρο και εύκολη πρόσβαση, ακόμη και στη διάρκεια της διαδρομής. Για ευχάριστες συνθήκες εργασίας φροντίζει το σύστημα θέρμανσης και αερισμού του βασικού εξοπλισμού.

Προαιρετικά, το εσωτερικό πακέτο χρωμίου αναβαθμίζει οπτικά το ταμπλό. Το σύστημα θέρμανσης και αερισμού με προαιρετικό ενσωματωμένο ημιαυτόματο σύστημα κλι­ ματισμού εξασφαλίζει σταθερά ευχάριστο κλίμα.

Το ράφι πάνω από το μπροστινό παρμπρίζ του βασικού εξοπλισμού επιτρέπει γρήγορη πρόσβαση σε έγγραφα και μικροαντικείμενα.

Στην εικόνα εμφανίζεται και ένα Citan Mixto, το οποίο δεν διατίθεται σε όλες τις χώρες. Εσωτερικός χώρος | Άνεση και λειτουργικότητα

7


Εργασία και οδηγική απόλαυση. Όταν η δυναμική συνδυάζεται με χαμηλή κατανάλωση και εντυπωσιακή οδική συμπερι­ φορά, η οδήγηση γίνεται απολαυστική. Είτε στην πυκνή κίνηση της πόλης, όπου επωφε­ λείστε από την απίστευτη ευκινησία του Citan, είτε σε αυτοκινητόδρομους, μπορείτε να αξιοποιείτε στο μέγιστο την ισχύ του – το Citan διευκολύνει στοχευμένα την εργασία σας. Για να καλύπτει το Citan τις δικές σας απαιτήσεις επιδόσεων, διατίθενται ένας υψηλής απόδοσης πετρελαιοκινητήρας σε εκδόσεις ισχύος 55 kW (75 hp), 66 kW (90 hp) και 81 kW (110 hp), καθώς και ένας σύγχρονος βενζινοκινητήρας ισχύος 84 kW (114 hp). Χάρη στις καινοτόμες τεχνολογίες BlueEFFICIENCY, οι σύγχρονοι κινητήρες μπορούν να συμβάλλουν στην οικονομία της επιχείρησής σας.1, 2 Για τη μετάδοση ισχύος χωρίς καθόλου σχεδόν απώλειες, το Citan εξοπλίζεται, ανάλογα με την έκδοση του κινητήρα, με χειροκίνητο κιβώτιο 5 ή 6 σχέσεων. Για αισθητή άνεση και για να μπορείτε να έχετε πάντα υπό πλήρη έλεγχο την ισχύ του Citan, όλα τα μηχανικά μέρη της ανάρτησης συνεργάζονται άψογα – από το τιμόνι με ηλεκτρική υποβοήθηση του βασικού εξοπλισμού μέχρι τη ρύθμιση ελατηρίων-αποσβεστήρων και την οδήγηση πίσω άξονα.

 Το πακέτο αποδοτικότητας BlueEFFICIENCY διατίθεται ως προαιρετικός ή βασικός εξοπλισμός, ανάλογα με την επιλεγμένη έκδοση οχήματος. Το πα­ κέτο αποδοτικότητας BlueEFFICIENCY διατίθεται ως βασικός εξοπλισμός στους βενζινοκινητήρες. 2 Προϋπόθεση για το πακέτο αποδοτικότητας BlueEFFICIENCY είναι ο εξοπλισμός του οχήματος με ηλεκτρικά παράθυρα με χειρισμό άνεσης εμπρός στην πλευρά οδηγού και ηλεκτρικούς εξωτε­ ρικούς καθρέπτες (και τα δύο προαιρετικά), καθώς και ένδειξη εξωτερικής θερμοκρασίας.

1

8

Τεχνολογία | Κινητήρες και ανάρτηση


Ανταμείβει τη σημερινή και τις μελλοντικές γενιές. Και στην περίπτωση του Citan, είναι καθήκον της Mercedes-Benz να διαμορφώνει το μέλλον των μετακινήσεων με υπευθυνότητα και σεβασμό προς το περιβάλλον. Ειδικά στην κίνηση της πόλης, το Citan ικανοποιεί υποδειγματικά αυτήν την απαίτηση, μειώνοντας χάρη στις πρωτοποριακές τεχνολογίες BlueEFFICIENCY τις εκπομπές CO2 και την κατα­ νάλωση1, 2, που πλέον ξεκινάει από 4,2 l/100 km3. Όμως, το Citan συμφέρει και από οικο­ νομικής άποψης, λόγω της ελκυστικής τιμής και του χαμηλού κόστους λει­τουργίας του (π.χ. χάρη στη χαμηλή κατανάλωση καυσίμου και τα διαστήματα μεταξύ συντηρήσεων που φτάνουν μέχρι και τα 40.000 km). Και επειδή η υψηλή διαθεσιμό­τ ητα είναι τόσο σημαντική για τα vans της Mercedes-Benz όσο και για εσάς,προσφέρουμε για όλη τη διάρκεια ζωής του οχήματος4 την εγγύηση κινητικότητας Mercedes-Benz MobiloVan5. Έτσι, το Citan συμβάλλει στη μακροπρόθεσμη κερδοφορία της επιχείρησής σας και είναι φιλικό προς το περιβάλλον, σε κάθε διαδρομή. Οι μοντέρνοι κινητήρες, η ηλεκτρική υποβοήθηση του τιμονιού και η ένδειξη χρόνων αλλαγής ταχυτήτων αποτελούν τη βάση για οικονομική οδήγηση. Διαχείριση μπαταρίας και δυναμό Λειτουργία ECO Start-Stop Ελαστικά6 βελτιωμένης αντίστασης κύλισης  Το πακέτο αποδοτικότητας BlueEFFICIENCY διατίθεται ως προαιρετικός ή βασικός εξοπλισμός, ανάλογα με την επιλεγμένη έκδοση οχήματος. Το πακέτο αποδοτικότητας BlueEFFICIENCY διατίθεται ως βασικός εξοπλισμός στους βενζινοκινητήρες. 2 Προϋπόθεση για το πακέτο αποδοτικότητας BlueEFFICIENCY είναι ο εξοπλισμός του οχήματος με ηλεκτρικά παράθυρα με χειρισμό άνεσης εμπρός στην πλευρά του οδηγού και ηλεκτρικούς εξωτερικούς καθρέπτες (και τα δύο προαιρετικά), καθώς και ένδειξη εξωτερικής θερμοκρασίας. 3 Η μέτρηση αφορά το Citan Van, μεγάλο μήκος οχήματος (A2), με μέγιστο μικτό βάρος 1950 kg, κινητήρα 108 CDI και 109 CDI και πακέτο αποδοτικότητας BlueEFFICIENCY. 4 Έως και 30 χρόνια σε περίπτωση τακτικού service σε εξουσιοδοτημένο συνεργείο της Mercedes-Benz. 5 Ισχύει από 01.10.2012 για οχήματα με πρώτη ταξινόμηση από 01.10.2012. 6 Δεν διατίθεται για οχήματα με αυξημένο ωφέλιμο φορτίο.

1

Στην εικόνα εμφανίζεται και ένα Citan Mixto, το οποίο δεν διατίθεται σε όλες τις χώρες.

Τεχνολογία | BlueEFFICIENCY

11


Έτοιμο να αναλάβει οποιαδήποτε αποστολή. Το Citan αντιμετωπίζει την καθημερινότητα με εντυπωσιακή ευελιξία. Δεν μπορεί να σας αντικαταστήσει, μπορεί όμως να διευκολύνει σημαντικά την εργασία σας σε όποιον κλάδο κι αν εργάζεστε. Με τρία διαφορετικά μήκη χώρου φόρτωσης, έως 2137 mm και με ύψος φόρτωσης 1258 mm, το Citan σας προσφέρει μεταφορική ικανότητα έως 3,8 m3 με μικτό βάρος μεταξύ 435 kg και 770 kg. Η εύκολη φόρτωση και εκφόρτωση περιλαμβάνονται στα δυνατά του σημεία, όπως και η ευέλικτη χρήση της υψηλής μεταφορικής ικανότητάς του: οι μέχρι δύο συρόμενες πόρ­ τες και οι δίφυλλες πίσω πόρτες με γωνία ανοίγματος έως και 180° προσφέρουν απερι­ όριστη πρόσβαση στο χώρο φόρτωσης. Για ακόμη μεγαλύτερη χωρητικότητα, φροντίζει το προαιρετικό πτυσσόμενο πλέγμα ασφάλισης φορτίου από χάλυβα, ενώ περισσότερη ελευθερία προσφέρει η καταπακτή1 για ογκώδη εμπορεύματα.

 Η καταπακτή δεν διατίθεται για οχήματα μήκους Extra long.

1

Στο van, το προαιρετικό πτυσσόμενο πλέγμα ασφάλισης φορτίου φροντίζει για μεγαλύτερο μήκος χώρου φόρτωσης και προστατεύει τους επιβαίνοντες.

12

Σχεδιασμός χώρου φόρτωσης

Η πλάτη του καθίσματος συνοδηγού αναδιπλώνεται προαιρετικά προς τα κάτω, δημιουργώντας έναν επίπεδο χώρο φόρτωσης μήκους έως 2886 mm.


Τοποθέτηση με τάξη. Και σωστή κατανομή. Ο άφθονος χώρος για εργαλεία και υλικά συνεπάγεται μεγάλη ευθύνη. Γι’ αυτό, στο van, ένα διαχωριστικό τοίχωμα προστατεύει οδηγό και συνοδηγό, ως μέρος του σχεδιασμού ασφάλισης φορτίου. Το φορτίο μπορεί να στερεωθεί με ιμάντες συγκράτησης στους κρίκους στερέωσης του βασικού εξοπλισμού στο δάπεδο του χώρου φόρτωσης. Προαιρετικά διατίθενται πλευρι­ κές επενδύσεις από ξύλο, που προστατεύουν τις μεταλλικές επιφάνειες και βελτιώνουν την ηχομόνωση καθώς και τη θερμομόνωση – έτσι ώστε και ευπαθή εμπορεύματα να είναι απόλυτα προστατευμένα κατά τη μεταφορά. Επιπλέον, το προαιρετικό ξύλινο δάπεδο δεν διευκολύνει μόνο τη φόρτωση, αλλά και τον καθαρισμό.

Ο χώρος φόρτωσης του Citan Van προσφέρει ευελιξία και ασφάλεια. Το προαιρετικό πλέγμα ασφάλισης φορτίου προ­ στατεύει τον οδηγό από πιθανή ολίσθηση του φορτίου και του επιτρέπει να έχει οπτική επαφή με το φορτίο κάθε στιγμή.

Σχεδιασμός χώρου φόρτωσης

15


04

02

03 01

Ηλεκτρονικό πρόγραμμα ευστάθειας ADAPTIVE ESP®. Το ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου δυναμικής οδήγησης υποστηρίζει τον οδηγό σε κρίσιμες καταστάσεις, βελτιώνοντας την ευστά­ θεια του οχήματος.

05

Οι προαιρετικοί αερόσακοι θώρακος στις πλάτες των καθισμάτων οδηγού και συνοδηγού προσφέρουν βελτιωμένη προστασία του θώρακα σε περίπτωση σφοδρού ατυχήματος με πλευρική σύ­ γκρουση.

Υποβοήθηση οπισθοπορείας. Η προαι­ ρετική ηχητική υποβοήθηση οπισθοπο­ ρείας με σύστημα μέτρησης απόστασης διευκολύνει τη στάθμευση και αποτρέ­ πει ζημιές στο όχημα.

Αισθητήρας φωτός και βροχής. Ο προ­ αιρετικός αισθητήρας φωτός και βροχής προσαρμόζει αυτόματα το φωτισμό και τη λειτουργία των υαλοκαθαριστήρων ανάλογα με τη φωτεινότητα του περιβάλ­ λοντος ή και τις καιρικές συνθήκες.

Φώτα πορείας ημέρας. Τα φώτα πορεί­ ας ημέρας του βασικού εξοπλισμού ενεργοποιούνται αυτόματα κατά την εκκί­ νηση του κινητήρα και βελτιώνουν την ορατότητα του οχήματος για τους υπό­ λοιπους οδηγούς.


Πραγματικά μεγαλειώδες στον τομέα της ασφάλειας. Φυσικά, το Citan πρωτοπορεί και στον τομέα της ασφάλειας: με ηλεκτρονικό πρόγραμμα ευστάθειας ADAPTIVE ESP®, υποβοήθηση πέδησης και ABS στο βασικό εξοπλισμό του, εντυπωσιάζει με μικρή απόσταση πέδησης και άμεση απόκριση σε περίπτωση ολισθηρού οδοστρώματος. Προαιρετικά διατίθεται ένα σύστημα προειδοποίησης απώλειας πίεσης των ελαστικών. Και επειδή, σε περίπτωση ανάγκης, τα μέτρα ασφαλείας ποτέ δεν είναι αρκετά, οι ρυθ­ μιζόμενου ύψους ζώνες ασφαλείας 3 σημείων, με εντατήρες και περιοριστές ισχύος, φροντίζουν για την καλύτερη συγκράτηση των επιβατών – ενώ η προειδοποίηση ζώνης ασφαλείας υπενθυμίζει στον οδηγό και το συνοδηγό1 πόσο σημαντικό είναι να φορέ­ σουν τις ζώνες τους με ένα οπτικό και ηχητικό σήμα. Στο βασικό εξοπλισμό του Citan περιλαμβάνονται φώτα πορείας ημέρας, υποβοήθηση εκκίνησης και αερόσακος οδηγού. Ο αερόσακος συνοδηγού του προαιρετικού εξοπλισμού, καθώς και οι αερόσακοι θώρακος ως προαιρετικός εξοπλισμός μπορούν να μειώσουν επιπρόσθετα τον κίνδυνο τραυματισμού σε περίπτωση ατυχήματος. Επιπλέον, άλλα δια­ θέσιμα συστήματα ασφαλείας είναι ο αισθητήρας φωτός και βροχής και η υποβοήθηση οπισθοπορείας.

 Διατίθεται για το συνοδηγό μόνο σε συνδυασμό με αερόσακους θώρακος για οδηγό και συνοδηγό.

1

Η εικόνα παρουσιάζει απλώς ενδεικτικά διάφορους ενεργοποιημένους αερόσακους.

Ασφάλεια

17


Βαφές αμαξώματος και επένδυση καθισμάτων. Ακρυλικές βαφές

Λευκό «Αrctic»

Μεταλλικές βαφές1

Γκρι «Dolphin»

Μαύρο «Dravite» μεταλλικό

Επένδυση από ύφασμα «Lima», μαύρο.

Aσημί «Brilliant» μεταλλικό

Η υποαλλεργική, επένδυση καθισμάτων ταιριάζει απόλυτα με το εσωτερικό.

Κόκκινο «Amarena»

Μπλε «Ink»

Κόκκινο «Bornite» μεταλλικό

Μπλε «Kornelite» μεταλλικό

Πράσινο «Pepper»2

Γκρι «Pebble»

Καφέ «Limonite» μεταλλικό

Γκρι «Tenorite» μεταλλικό

 Οι μεταλλικές βαφές αποτελούν προαιρετικό εξοπλισμό. 2 Διαθέσιμο έως τα τέλη του 2014.

1

18

Εξοπλισμός | Βαφές αμαξώματος και επένδυση καθισμάτων


Βασικός και προαιρετικός εξοπλισμός. Άνεση.

○ Αναδιπλούμενο κάθισμα συνοδηγού. Στο Citan Van η πλάτη του καθίσματος συνοδηγού αναδιπλώνεται προαι­ ρετικά προς τα κάτω δημιουργώντας έναν επίπεδο χώρο φόρτωσης μήκους έως 2886 mm.

○ Υποβραχιόνιο με αποθηκευτικό χώρο. Το μαλακό υπο­ βραχιόνιο στην κεντρική κονσόλα προσφέρει αποθηκευτικό χώρο που χωράει και φιάλη 1,5 λίτρου.

○ Ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός, σύστημα άνετου χειρισμού στην πλευρά οδηγού. Τα ηλεκτρικά παράθυρα ανοιγοκλείνουν εύκολα. Στην πλευρά του οδηγού αρκεί ένα στιγμιαίο πάτημα του διακόπτη.

○ Θερμαινόμενοι και ηλεκτρικά ρυθμιζόμενοι εξωτερικοί καθρέπτες (με αισθητήρα θερμοκρασίας). Αποτρέπουν τη συσσώρευση πάγου και το θάμπωμα.

○ Ραδιόφωνο. Το προαιρετικό ραδιόφωνο LCD διαθέτει μία θύρα Aux και διεπαφή USB και επιτρέπει την τηλεφωνία και το audio streaming μέσω Bluetooth®.

○ Υπολογιστής ταξιδίου. Ο υπολογιστής ταξιδίου δείχνει την κατανάλωση καυσίμου, την απόσταση, την αυτονομία ή τη μέση ταχύτητα.

○ Αισθητήρας φωτός και βροχής. Ο αισθητήρας φωτός και βροχής προσαρμόζει αυτόματα το φωτισμό και τη λει­ τουργία των υαλοκαθαριστήρων ανάλογα με τη φωτεινότητα του περιβάλλοντος ή και τις καιρικές συνθήκες.

○ Ημιαυτόματο σύστημα κλιματισμού. Το σύστημα θέρμαν­ σης και αερισμού με ενσωματωμένο σύστημα κλιματισμού εξασφαλίζει σταθερά ευχάριστο κλίμα, διατηρεί καθαρά τα τζάμια και προστατεύει από τα μικροσωματίδια σκόνης, τη γύρη και τα καυσαέρια. ● Βασικός εξοπλισμός   ○ Προαιρετικός εξοπλισμός

Εξοπλισμός | Βασικός και προαιρετικός εξοπλισμός

19


Βασικός και προαιρετικός εξοπλισμός.

○ Αναδιπλούμενο κάθισμα συνοδηγού και πλέγμα ασφάλισης φορτίου. Ανάλογα με το μήκος οχήματος δημιουρ­ γείται επίπεδη επιφάνεια και μεγαλύτερος χώρος φόρτωσης έως και 2886 mm.

○ Πλαστικό δάπεδο στο χώρο φόρτωσης. Το ηχομονωτικό πλαστικό δάπεδο στο χώρο φόρτωσης καθαρίζεται εύκολα και προστατεύει το δάπεδο από γρατσουνιές και χτυπήματα.

○ Ξύλινο δάπεδο στο χώρο φόρτωσης. Προστατεύει το δάπεδο του χώρου φόρτωσης, διευκολύνει τη φόρτωση και τον καθαρισμό και βελτιώνει τη μόνωση.

○ Ξύλινη εσωτερική επένδυση χώρου φόρτωσης μέχρι την οροφή1. Η ξύλινη επένδυση του χώρου φόρτωσης προστατεύει τις μεταλλικές επιφάνειες μέχρι το ύψος της οροφής από ζημιές.

○ Συρόμενη πόρτα δεξιά με παράθυρο2. Δεξιά συρόμενη πόρτα με σύστημα άνετου ανοίγματος, παράθυρο αερισμού και φαρδύ σκαλοπάτι επιβίβασης, για εύκολη πρόσβαση.

○ Πίσω πόρτα με κρύσταλλο3. Η πίσω πόρτα με κρύσταλλο και σύστημα θέρμανσης/πλύσης και επιχρωμιωμένη δια­ κοσμητική λωρίδα4 εξασφαλίζει απρόσκοπτη ορατότητα, διευκολύνοντας την οπισθοπορεία και τους ελιγμούς.

○ Καταπακτή3. Η καταπακτή στο πίσω τμήμα της οροφής επιτρέπει, εάν χρειαστεί, τη μεταφορά εμπορευμάτων μεγά­ λου ύψους.

1

● Ράφι πάνω από το μπροστινό παρμπρίζ. Το ράφι πάνω από το μπροστινό παρμπρίζ επιτρέπει γρήγορη πρόσβαση σε έγγραφα και μικροαντικείμενα.

 Διατίθεται μόνο σε συνδυασμό με ξύλινο δάπεδο στο χώρο φόρτωσης. 2 Δεν είναι διαθέσιμο για το Citan Van compact. 3 Δεν διατίθεται για μήκος οχήματος Extra long. 4 Μέρος του εξωτερικού πακέτου χρωμίου. 5 Διατίθεται για το συνοδηγό μόνο σε συνδυασμό με αερόσακους θώρακος για οδηγό και συνοδηγό.

Λειτουργικότητα.

● Βασικός εξοπλισμός   ○ Προαιρετικός εξοπλισμός

20

Εξοπλισμός | Βασικός και προαιρετικός εξοπλισμός


Βασικός και προαιρετικός εξοπλισμός. Ασφάλεια.

● Ηλεκτρονικό πρόγραμμα ευστάθειας (ADAPTIVE ESP®). Το ADAPTIVE ESP® υποστηρίζει τον οδηγό σε κρίσιμες καταστάσεις, αυξάνοντας την ασφάλεια.

● Αερόσακος οδηγού. Ο αερόσακος οδηγού αποτελεί βα­ σικό εξοπλισμό. Προαιρετικά μπορεί να παραγγελθεί ένας αερόσακος συνοδηγού και δύο αερόσακοι θώρακος.

● Φώτα πορείας ημέρας και ○ προβολείς ομίχλης αλογόνου. Τα αυτόματα φώτα πορείας ημέρας του βασικού εξοπλισμού καθιστούν το όχημα περισσότερο ορατό στους άλλους οδηγούς, ενώ οι προαιρετικοί προβολείς αλογόνου βελτιώνουν την ορατότητα του οδηγού σε περίπτωση ομίχλης. Το προαιρετικό εξωτερικό πακέτο χρωμίου αναβαθμίζει οπτικά το όχημα με χρωμιωμένη μάσκα ψυγείου.

● Ζώνες ασφαλείας ρυθμιζόμενου ύψους και περιοριστές ισχύος. Οι ρυθμιζόμενου ύψους ζώνες ασφαλείας 3 σημείων, με προεντατήρες, περιοριστές ισχύος και προειδοποίηση ζώνης5 φροντίζουν για ασφαλή οδήγηση.

● Άγκιστρα ασφάλισης. Τα άγκιστρα ασφάλισης στο δάπεδο επιτρέπουν τη στερέωση του φορτίου με ιμάντες.

● Αυτόματη ενεργοποίηση αλάρμ σε περίπτωση πέδησης ανάγκης. Αυξάνει την ενεργητική ασφάλεια σε περιπτώ­ σεις κινδύνου.

○ Υποβοήθηση οπισθοπορείας. Η ηχητική υποβοήθηση οπισθοπορείας επιτρέπει ακριβείς ελιγμούς και συμβάλλει στην αποφυγή ζημιών στο όχημα.

● Βασικός εξοπλισμός   ○ Προαιρετικός εξοπλισμός

Εξοπλισμός | Βασικός και προαιρετικός εξοπλισμός

21


Περαιτέρω βασικός και προαιρετικός εξοπλισμός. Φωτισμός

Ασφάλεια

3ο φως φρένων

Προειδοποίηση ζώνης ασφαλείας για κάθισμα οδηγού

Φως εσωτερικού χώρου με διακόπτη στην κολόνα D, 3πλή ρύθμιση

Κεντρικό κλείδωμα

Πακέτο αποδοτικότητας BlueEFFICIENCY1, 2

Καθρέπτες

Διαχείριση μπαταρίας και δυναμό

● ○1, 2

Ασφαιρικό κάτοπτρο (εξωτερικός καθρέπτης)

Λειτουργία ECO Start-Stop

● ○

Εσωτερικός καθρέπτης

Ελαστικά3 βελτιωμένης αντίστασης κύλισης

● ○1, 2

1, 2

Διαχωριστικό τοίχωμα Ηλεκτρικό σύστημα και ραδιόφωνο

Συνεχόμενο διαχωριστικό τοίχωμα

Υποβοήθηση εκκίνησης σε ανηφόρα

Συνεχόμενο διαχωριστικό τοίχωμα με παράθυρο

Προεγκατάσταση ασυρμάτου

Κατάργηση διαχωριστικού τοιχώματος

Σύστημα διεύθυνσης με ηλεκτρική υποβοήθηση

● Διάφορα

Πίσω πόρτα

Αποθηκευτική θήκη μεταξύ των μπροστινών καθισμάτων

Δίφυλλη πίσω πόρτα με γωνία ανοίγματος 180° χωρίς παράθυρο

Θήκες στις μπροστινές πόρτες

Δίφυλλη πίσω πόρτα με γωνία ανοίγματος 180° με παράθυρο με σύστημα υαλοκαθαριστήρων

Διεπαφή/ειδική μονάδα κατασκευαστή υπερκατασκευών

Ένδειξη εξωτερικής θερμοκρασίας

Δερμάτινο τιμόνι

Κλειστό ντουλαπάκι συνοδηγού

Χειροκίνητο σύστημα κλιματισμού

Ζάντες αλουμινίου 38,1 cm (15")/40,6 cm (16")

Σύστημα αφύγρανσης αέρα για μπροστινό παρμπρίζ/πλαϊνά παράθυρα

Αλεξήλιο με θήκη για έγγραφα στην πλευρά οδηγού/συνοδηγού

Φίλτρο γύρης

Αντηλιακή προστασία στο μπροστινό παρμπρίζ πίσω από τον εσωτερικό καθρέπτη

Θερμομονωτικά κρύσταλλα σε όλα τα παράθυρα

Θέρμανση και ανεμιστήρες Θέρμανση καθίσματος οδηγού και συνοδηγού

4

Πακέτα Εξωτερικό πακέτο χρωμίου Εσωτερικό πακέτο χρωμίου

○ 5

Πακέτο χρώματος βαφής – Εξωτερικοί καθρέπτες στο χρώμα του αμαξώματος – Κάλυμμα πάνω από το πίσω φώτα στο χρώμα του αμαξώματος – Προφυλακτήρες στο χρώμα του αμαξώματος

22

Εξοπλισμός | Βασικός και προαιρετικός εξοπλισμός

○ ○

● Βασικός εξοπλισμός   ○ Προαιρετικός εξοπλισμός  Το πακέτο αποδοτικότητας BlueEFFICIENCY διατίθεται ως προαιρετικός ή βασικός εξοπλισμός, ανάλογα με την επιλεγμένη έκδοση οχήματος. Το πακέτο απο­ δοτικότητας BlueEFFICIENCY διατίθεται ως βασικός εξοπλισμός στους βενζινοκινητήρες. 2 Προϋπόθεση για το πακέτο αποδοτικότητας BlueEFFICIENCY είναι ο εξοπλισμός του οχήματος με ηλεκτρικά παράθυρα με χειρισμό άνεσης εμπρός στην πλευρά οδηγού και ηλεκτρικούς εξωτερικούς καθρέπτες (και τα δύο προαιρετικά), καθώς και ένδειξη εξωτερικής θερμοκρασίας. 3 Δεν διατίθεται για οχήματα με αυξημένο ωφέλιμο φορτίο. 4 Η θέρμανση καθίσματος διατίθεται μόνο από κοινού ή/και σε περίπτωση πτυσσόμενου καθίσματος συνοδηγού μόνο για το κάθισμα οδηγού. 5 Μόνο σε συνδυασμό με δερμάτινο τιμόνι και κλειστό ντουλαπάκι συνοδηγού.

1


Γνήσια αξεσουάρ.

Βασική σχάρα Standard, 2 εγκάρσιοι φορείς1. Το στιβαρό τετράγωνο προφίλ είναι κατάλληλο για τη μεταφορά διαφόρων εργαλείων. Βιδώνεται στα σημεία στερέωσης, στον αγωγό της οροφής.

Βάση για σκάλες1. Για ασφαλή μεταφορά διαφόρων τύπων σκάλας στην οροφή του οχήματος. Μόνο σε συνδυασμό με τη σχάρα φόρτωσης.

Σταθερός κοτσαδόρος. Για εύκολη ρυμούλκηση μεγάλων φορτίων. Τοποθετείται από τους Εξουσιοδοτημένους Επι­ σκευαστές της Mercedes-Benz.

Λασπωτήρες. Διατηρούν τα πλευρικά τμήματα, το πίσω μέρος και το υποδάπεδο του οχήματος καθαρά και τα προστατεύουν από γρατσουνιές.

Ταπέτο παντός καιρού. Από ανθεκτικό, πλενόμενο πλαστικό για εξαιρετικά υψηλή αντοχή. Μοντέρνα σχεδίαση με εσοχές και υπερυψωμένη μπορντούρα. Διατίθεται σε μαύρο. Αντίστοι­ χα ταπέτα διατίθενται ξεχωριστά για το χώρο επιβατών.

Καλύμματα καθισμάτων. Τέλεια εφαρμογή και πρωτότυπη σχεδίαση: Τα προστατευτικά καλύμματα ταιριάζουν με το χρώμα και το σχέδιο των καθισμάτων και διατίθενται σχεδόν για όλες τις εκδόσεις καθισμάτων.

 Δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε συνδυασμό με καταπακτή.

1

Εξοπλισμός | Γνήσια αξεσουάρ

23


Πάντα και παντού δίπλα σας. Σε όποιον κλάδο και αν εργάζεστε, μπορείτε να βασίζεστε επάνω μας όσο και στο Citan. Είμαστε στο πλευρό σας με εξυπηρέτηση και υπηρεσίες προσαρμοσμένες στις ανάγκες σας. Έχετε στη διάθεσή σας 3000 σημεία service σε όλη την Ευρώπη, πολλά από τα οποία μένουν ανοιχτά μέχρι τις 8 ή τις 10 το βράδυ, ή και όλο το 24ωρο. Με το πακέτο Mercedes-Benz MobiloVan1, την εφ’ όρου ζωής2 εγγύηση κινητικότητας της Mercedes-Benz, φροντίζουμε ώστε να ανακτάτε άμεσα την κινητικότητά σας, δια­ θέτοντάς σας γρήγορα και εύκολα ένα όχημα αντικατάστασης3 σε περίπτωση βλάβης. Επιπλέον, μέσω της Mercedes-Benz Financial, προσφέρουμε υπηρεσίες υψηλού επιπέ­ δου απόλυτα προσαρμοσμένες στις ανάγκες του σύγχρονου οδηγού όπως ανταγωνι­ στικά προγράμματα χρηματοδότησης και μίσθωσης, ασφάλισης αυτοκινήτου καθώς και επέκτασης εγγύησης. Στις επόμενες σελίδες σας παρουσιάζουμε αναλυτικά όλες τις διαθέσιμες υπηρεσίες. Εναλλακτικά, μπορείτε να απευθυνθείτε σε έναν Εξουσιοδοτημένο Επισκευαστή της Mercedes-Benz, που θα σας δώσει εκτενείς και εξατομικευμένες συμβουλές.

www.mercedes-benz.gr  Ισχύει από 01.10.2012 για οχήματα με πρώτη ταξινόμηση μετά την 01.10.2012. 2 Έως 30 χρόνια σε περίπτωση τακτικού service σε εξουσιοδοτημένο συνεργείο της Mercedes-Benz. 3 Ο τύπος εξαρτάται από τη διαθεσιμότητα.

1

Υπηρεσίες και προϊόντα χρηματοδότησης και ασφάλισης

25


Χρηματοδότηση.

Μίσθωση.

Ασφάλιση.

Τα προγράμματα χρηματοδότησης: • Βασικό πρόγραμμα χρηματοδότησης - Ιδιαίτερα χαμηλή προκαταβολή - Σταθερό επιτόκιο πελάτη 8,9 % (+0,6 % εισφορά Τραπέζης) - Διάρκεια χρηματοδότησης έως και 84 μήνες

Τα προϊόντα μίσθωσης: • Λειτουργική μίσθωση • Χρηματοδοτική μίσθωση

Τα ασφαλιστικά προϊόντα μας: Τα προϊόντα της Mercedes-Benz Insurance σχεδιάστηκαν για εσάς που θέλετε η ασφάλεια του αυτοκινήτου σας να είναι το ίδιο αξιόπιστη με το νέο σας Citan. Σε συνεργασία με την ασφαλιστική εταιρεία Allianz προσφέρει προϊόντα και υπηρε­ σίες ασφάλισης υψηλού επιπέδου, απόλυτα προσαρμοσμένες στις ανάγκες σας και πιο συγκεκριμένα: • Ειδικά προγράμματα ασφάλισης για ελαφρά επαγγελματικά οχήματα • Επέκταση εγγύησης για 1, 2 ή 3 χρόνια μετά τη λήξη της εργοστασιακής εγγύησης 

• Καμπάνια χρηματοδότησης Citan 1 - Προκαταβολή από 48 % - Σταθερό επιτόκιο πελάτη 1,5 % (+0,6 % εισφορά Τραπέζης) - Διάρκεια χρηματοδότησης έως και 36 μήνες • Καμπάνια χρηματοδότησης Citan 2 - Προκαταβολή από 20 % - Σταθερό επιτόκιο πελάτη 5,5 % (+0,6 % εισφορά Τραπέζης) - Διάρκεια χρηματοδότησης έως και 60 μήνες Η απόκτηση ενός Mercedes-Benz Citan είναι πλέον θέμα έξυπνων επιλογών. Επωφεληθείτε τώρα από τα χρηματοδοτικά προγράμματα «Mercedes-Benz Financial» και βρεθείτε γρήγορα πίσω από το τιμόνι με το αστέρι. Τα πλεονεκτήματά σας με μια ματιά: • Ανταγωνιστικό επιτόκιο σταθερό καθόλη τη διάρκεια του δανείου που σας εξασφαλίζει σιγουριά και άνεση προγραμ­ ματισμού • Ισόποσες μηνιαίες δόσεις, προσαρμοσμένες απόλυτα στις δυνατότητές σας • Μεγάλη διάρκεια αποπληρωμής η οποία φτάνει μέχρι και τους 84 μήνες • Δυνατότητα πρόωρης μερικής και ολικής αποπληρωμής του δανείου

Θέλετε να οδηγήσετε ένα καινούριο όχημα με τον εξοπλισμό των ονείρων σας και να πληρώσετε μόνο για τη χρήση του; Με ελκυστικά μισθώματα, δεν δεσμεύετε κεφάλαιο και έχετε απόλυτα ξεκάθαρη εικόνα για τα έξοδα τα οποία πρέπει να καταβάλλετε μηνιαίως. Με τον τρόπο αυτό, μπορείτε να βελτι­ ώσετε τον οικονομικό σας προγραμματισμό και να διατηρή­ σετε την ευελιξία σας. Το μηνιαίο μίσθωμα υπολογίζεται με βάση τα παρακάτω κριτήρια: • Αξία αυτοκινήτου • Διάρκεια σύμβασης • Διανυθέντα χιλιόμετρα (Λειτουργική Μίσθωση) • Καθορισμένη υπολειμματική αξία του οχήματος (Λειτουργική μίσθωση) Τα πλεονεκτήματά σας με μια ματιά: • Ταχύτερη απόκτηση του οχήματος της αρεσκείας σας • Οδηγείτε πάντα τα πιο προηγμένα τεχνολογικά μοντέλα της αγοράς • Διατηρείτε την ρευστότητα της επιχείρησής σας • Προσυμφωνημένα μηνιαία μισθώματα σταθερά καθόλη τη διάρκεια της μίσθωσης

Τα πλεονεκτήματά σας με μια ματιά: • Επισκευή του οχήματος στο Εξουσιοδοτημένο Δίκτυο Mercedes-Benz με χρήση αποκλειστικά γνήσιων ανταλλακτι­ κών Mercedes-Benz που θα διατηρήσουν την ασφάλεια, το κύρος και την αξιοπιστία του νέου σας Citan • Εξόφληση του Εξουσιοδοτημένου επισκευαστή απευθείας από την Allianz • Πλήρης οδική βοήθεια σε περίπτωση ατυχήματος με 24ωρη κάλυψη σε όλη την Ευρώπη και μεταφορά του οχήματος στο εξουσιοδοτημένο συνεργείο της επιλογής σας

www.mercedes-benz.gr 26

Υπηρεσίες και προϊόντα χρηματοδότησης και ασφάλισης


Mercedes-Benz CharterWay. Service και Ανταλλακτικά. Η Mercedes-Benz CharterWay σας προσφέρει εξατομικευ­ μένες ολοκληρωμένες λύσεις για την απόκτηση οχήματος, τη διασφάλιση κινητικότητας όπως και την αποσυμφόρηση διαχειριστικών εργασιών – με επαγγελματικό τρόπο και με την πιο μακρόχρονη εμπειρία στην αγορά1. Υπηρεσία CharterWay. Ασφαλιστείτε σύμφωνα με τις ανά­ γκες σας. Με προϊόντα που συνδυάζουν εξατομικευμένες υπηρεσίες συντήρησης και επισκευής. Περιλαμβάνουν από την απλή επέκταση εγγύησης και την κάλυψη όλων των προδι­ αγραφόμενων εργασιών συντήρησης μέχρι την πλήρη ασφά­ λιση συμπ. των επισκευών λόγω φθοράς. Για εξατομικευμένη παροχή συμβουλών απευθυνθείτε στο Δίκτυο Εξουσιοδοτημένων Διανομέων και Επισκευαστών CharterWay: www.charterway.com

Mercedes-Benz MobiloVan2. Με την υπηρεσία Mercedes-Benz MobiloVan εξασφαλίζουμε την εγγύηση κινητικότητας για όλη τη διάρκεια ζωής3 του Citan σας. Με τη Mercedes-Benz MobiloVan λαμβάνετε, σε περίπτωση τεχνικής βλάβης, δωρεάν επισκευή βλάβης και υποβοήθηση εκκίνησης επί τόπου. Επιπλέον, στην υπηρεσία Mercedes-Benz MobiloVan περιλαμβάνονται η αποζημίωση για τα έξοδα ταξί και η παροχή οχήματος αντικατάστασης4. Σε περίπτωση επίσκεψης στο συνεργείο στα πλαίσια της εγγύησης, όπου απαιτούνται περισ­ σότερες από δύο ώρες για την επισκευή, φροντίζουμε επίσης για τη διατήρηση της κινητικότητάς σας, αναλαμβάνοντας το κόστος. Μπορείτε να ενημερωθείτε αναλυτικά από τους Εξου­ σιοδοτημένους Επισκευαστές Mercedes-Benz. Mercedes-Benz Service24h. Εάν ποτέ το όχημά σας ακινη­ τοποιηθεί, η δωρεάν5 υπηρεσία μας Service24h στη γραμμή 0030 6944 35 47 00 και 00800 3 777 7777 φροντίζει να σας παρασχεθεί άμεσα η σωστή οδική βοήθεια. Σχεδόν οπου­δή­ποτε στην Ευρώπη, 365 ημέρες το χρόνο, 24 ώρες το 24ωρο. Οι κατάλληλα εκπαιδευμένοι τεχνικοί μας θα είναι κοντά σας το συντομότερο δυνατό, για να συνεχίσετε την πορεία σας αμέσως.

Γνήσια Ανταλλακτικά Mercedes-Benz. Τα Γνήσια Ανταλλα­ κτικά Mercedes-Benz είναι συνώνυμα της ασφάλειας και της αξιοπιστίας. Καθένα από αυτά κατασκευάζεται σύμφωνα με την τεχνολογία των οχημάτων και τις ποιοτικές προδια­ γραφές της Mercedes-Benz και υποβάλλεται σε αυστηρούς ελέγχους. Το αποτέλεσμα: πιστοποιημένη ποιότητα, για 15 χρόνια μετά την κατάργηση της εκάστοτε σειράς. Ανακατασκευασμένα Γνήσια Ανταλλακτικά Mercedes-Benz. Τα Γνήσια Ανακατασκευασμένα Ανταλλα­ κτικά Mercedes-Benz ανακατασκευάζονται με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, ελέγχονται ως προς την ποιότητα και τη λειτουργία όπως ακριβώς και τα καινούρια ανταλλακτικά και συνοδεύονται από την εγγύηση των Γνήσιων Ανταλλακτικών Mercedes-Benz. Η βασική διαφορά: είναι έως και 50 % πιο οικονομικά!

Ωράριο λειτουργίας. Τα συνεργεία Mercedes-Benz λει­ τουργούν τις καθημερινές έως τις 16:00 και εξυπηρετούν για παράδοση έως τις 19:00. MercedesServiceCard. Σας εξασφαλίζει γρήγορη εξυπηρέ­ τηση στους Εξουσιοδοτημένους Επισκευαστές Mercedes-Benz σε όλη την Ευρώπη.  Η προσφορά προϊόντων μπορεί να διαφέρει ανάλογα με τη χώρα. 2 Ισχύει από 01.10.2012 για οχήματα με πρώτη ταξινόμηση μετά την 01.10.2012. 3 Έως και 30 χρόνια σε περίπτωση τακτικού service σε εξουσιοδοτημένο συνεργείο της Mercedes-Benz.   Ο τύπος εξαρτάται από τη διαθεσιμότητα. 5 Εάν η εταιρεία παροχής τηλεφωνίας σας δεν επιτρέπει διεθνείς δωρεάν κλήσεις, καλέστε εναλλακτικά στον αριθμό +49 69 95 30 74 16. (Η κλήση μέσω σταθερού δικτύου γίνεται με χρέωση.)

1 4

Υπηρεσίες και προϊόντα χρηματοδότησης και ασφάλισης

27


Δοκιμάστε το. Καθίστε πίσω από το τιμόνι, διότι το Citan δεν εντυπωσιάζει πουθενά άλλου τόσο όσο στο δρόμο. Στο κέντρο της πόλης ή στον αυτοκινητόδρομο: ιδιαίτερη άνεση οδήγησης και χειρισμού, σε συνδυασμό με υψηλής απόδοσης, οικονομικούς κινητήρες και εντυ­ πωσιακές λειτουργίες ελαφρού επαγγελματικού. Γνωρίστε τι κάνει το Citan να ξεχωρίζει και να είναι απολύτως απαραίτητο για την επιχεί­ ρησή σας με μια δοκιμαστική διαδρομή. Ο Εξουσιοδοτημένος Διανομέας Mercedes-Benz θα χαρεί να σας κλείσει ραντεβού. Με την αναζήτηση Εξουσιοδοτημένων Διανομέων στο www.mercedes-benz.gr θα βρείτε εύκολα τον Εξουσιοδοτημένο Διανομέα Mercedes-Benz της περιοχής σας. Σας ευχόμαστε να απολαύσετε τη δοκιμαστική διαδρομή με το Citan.

www.mercedes-benz.gr/citan 28

Δοκιμαστική διαδρομή


Οι επιδόσεις ελαστικών του Citan. Κατασκευαστής

Μοντέλο

Dunlop

SP30

Michelin

ENERGY SAVER GRNX SI ENERGY SAVER GRNX

Continental

Τύπος ελαστικών

Διαστάσεις ελαστικών

Φέρουσα ικανότητα

Δείκτης ταχύτητας

Κατηγορία ελαστικών

Κατηγορία αποδοτικότητας καυσίμου

Κατηγορία πρόσφυσης σε βρεγμένο δρόμο

S

185/70 R 14

88

T

C1

Ε

C

67

195/65 R 15

91

T

C1

C

B

70

205/55 R 16

91

H

C1

Ε

B

70

195/65 R 15

91

T

C1

Ε

Ε

71

195/65 R 15

95

T

C1

C

C

71

195/65 R 15

91

T

C1

C

B

71

195/65 R 15

91

T

C1

Ε

Ε

70

S

CPC2e Goodyear S = θερινά ελαστικά W = χειμερινά ελαστικά S+W = All Season

Vector 4 Season

Τιμή εξωτερικού θορύβου κύλισης dB

S

CEC3 Vanco Contact 2

Κατηγορία εξωτερικού θορύβου κύλισης

S+W

Η οδηγική ασφάλεια και η εξοικονόμηση καυσίμου επηρεάζονται άμεσα από το προσωπικό σας στυλ οδήγησης. Παρακαλούμε να τηρείτε τις ακόλουθες υποδείξεις: Η οικονομική και προνοητική οδήγηση μπορεί να μειώσει σημαντικά την κατανάλωση καυσίμου σας. Για βελτίωση της πρόσφυσης σε βρεγμένο δρόμο και της αποδοτικότητας καυσίμου, θα πρέπει να ελέγχετε τακτικά την πίεση των ελαστικών. Θα πρέπει να τηρείτε πάντα την απόσταση ασφαλείας σύμφωνα με την απόσταση ακινητοποίησης του οχήματος Μετά την ημερομηνία εκτύπωσης αυτού του εντύπου μπορεί να επέλθουν διαφοροποιήσεις στο πρόγραμμα ελαστικών ή στη σήμανση των ελαστικών. Για ερωτήσεις σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στο συγκεκριμένο τομέα, παρακαλούμε απευθυνθείτε σε έναν Εξουσιοδοτημένο Διανομέα Mercedes-Benz.

Στοιχεία σύμφωνα με τον ευρωπαϊκό Κανονισμό 1222/2009. Η σήμανση των ελαστικών παρέχει πληροφορίες για τρία χαρακτηριστικά επιδόσεων των ελαστικών: Αποδοτικότητα καυσίμου Το ελαστικό κατά την κύλιση παραμορφώνεται κατανα­ λώνοντας ενέργεια. Αυτή είναι μία από τις 5 δυνάμεις αντίστασης που επε­ νεργούν στο όχημα. Πρόσφυση σε βρεγμένο δρόμο Ο δείκτης πρόσφυσης σε βρεγμένο δρόμο προσφέρει πληροφο­ ρίες σχετικά με αυτή τη σημαντική πτυχή της ασφάλειας του ελαστικού. Εξωτερικός θόρυβος κύλισης Η στάθμη του εξωτερικού θορύβου κύλισης ενός ελαστικού, στη σήμανση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αναφέρεται σε ντεσιμπέλ σε συνδυασμό με ένα, δύο ή τρία ηχητικά κύματα.

Επιδόσεις ελαστικών

29


Τεχνικά χαρακτηριστικά. Compact Van με μεταξόνιο 2313 mm

Van έκδοση long με μεταξόνιο 2697 mm

Van έκδοση Extra long με μεταξόνιο 3081 mm

638

915

2697 4321

3081 4705

1119

έως 1839

1119

1460

H

13691

H

έως 1816

1460

1119 H έως περ. 146

915

1219

1219

H

έως 1810

915

17531

H έως περ. 148

1460

1219

Μέγιστο μικτό βάρος [kg]

1258 1128

1258 1128

1258

2313 3937

1829 2138

638

21371

Υ έως περ. 153

1785

1920

1950

2100

2200

108 CDI

108 CDI

108 CDI

109 CDI

109 CDI

109 CDI

109 CDI

111 CDI

111 CDI

111 CDI

112

Κίνηση 4 x 2 (κίνηση στους μπροστινούς τροχούς) 55 kW (75 hp) στις 4000 σ.α.λ. | 4 κύλινδροι | Diesel Euro 5 κατ. I 1461 cm3 | 180 Nm στις 1750–2500 σ.α.λ. 66 kW (90 hp) στις 4000 σ.α.λ. | 4 κύλινδροι | Diesel Euro 5 κατ. I 1461 cm3 | 200 Nm στις 1750–3000 σ.α.λ. 81 kW (110 hp) στις 4000 σ.α.λ. min | 4 κύλινδροι | Diesel Euro 5 κατ. I | 1461 cm3 | 240 Nm στις 1750–2750 σ.α.λ. 84 kW (114 hp) στις 4500 σ.α.λ. | 4 κύλινδροι | Βενζίνη Euro 5 κατ. I | 1192 cm3 | 190 Nm στις 2000–4000 σ.α.λ. Κενό βάρος2 [kg] με μέγιστο μικτό βάρος

1350

Ωφέλιμο φορτίο [kg] με μέγιστο μικτό βάρος Μέγιστο μικτό βάρος με ρυμουλκούμενο [kg] Μέγιστο φορτίο οροφής [kg] |

1320–1365

1430–1450

435

585–745

750–770

2835

2970–3150

3250

100

100

100

Βάρος εφελκυσμού με φρένα/χωρίς φρένα [kg]

1050/670

1050/660–680

1050/715–720

Όγκος φόρτωσης [m3] | Μέγ. μήκος χώρου φόρτωσης [mm]

2,4 | 1369

3,1 | 1753

3,8 | 2137

10,1 | 9,6

11,2 | 10,7

12,4 | 11,9

Κύκλος στροφής

[m] | Κύκλος στροφής

[m]

 Μέγ. μήκος χώρου φόρτωσης μετρημένο σε ύψος δαπέδου. 2 Στην Οδηγία 97/27/ΕΚ, στην έκδοση που ισχύει κατά την εκτύπωση, ως απόβαρο καθορίζεται η μάζα του οχήματος χωρίς φορτίο σε κατάσταση ετοιμότητας για οδήγηση (συμπεριλαμβάνεται το ψυκτικό υγρό, το λιπαντικό, καύσιμο 90 %, εργαλείο, εφεδρικός τροχός, οδηγός [75 kg]). 3 Περιεχόμενο ρεζερβουάρ περ. 60 l. 4 Οι κινητήρες CDI και οι βενζινοκινητήρες είναι πιστοποιημένοι σύμφωνα με το Euro 5 κατ. I. 5 Οι μετρήσεις έγιναν με την καθορισμένη διαδικασία μέτρησης (κανονισμός [ΕΚ] 715/2007 στην εκάστοτε ισχύουσα έκδοση). Τα στοιχεία δεν αναφέρονται σε ένα συγκεκριμένο όχημα και δεν αποτελούν μέρος της προσφοράς, αλλά εξυπηρετούν στη σύγκριση μεταξύ διαφορετικών οχημάτων. 6 Το πακέτο BlueEFFICIENCY διατίθεται στον προαιρετικό εξοπλισμό. 7 Με φορτίο. 8 Πακέτο BlueEFFICIENCY βασικού εξοπλισμού.

1

30

Τεχνικά χαρακτηριστικά, κατανάλωση καυσίμου και εκπομπές CO2


Κατανάλωση καυσίμου και εκπομπές CO2.

Ροπή στρέψης:

Κατανάλωση καυσίμου3 και εκπομπές CO2 με πακέτο BlueEFFICIENCY Κινητήρας4

Κιβώτιο

Τελική σχέση

Εκπομπές CO2

ταχυτήτων

μετάδοσης

[g/km]5

Κατανάλωση καυσίμου [l/100 km]5 αστικός

υπεραστικός

μικτός

κύκλος

κύκλος

κύκλος

108 CDI6

M5

3,733/4,2147

119–110

5,0–4,6

4,4–4,1

4,6–4,2

109 CDI6

M5

3,733/4,2147

123–110

5,2–4,6

4,5–4,1

4,7–4,2

111 CDI6

M6

3,933

115

4,8

4,2

4,4

1128

M6

4,438

140

7,2

5,4

6,1

Nm

Ονομαστική ροπή

240 Nm

240 220

200 Nm

200

190 Nm

180 180 Nm

160 140 120

Κατανάλωση καυσίμου3 και εκπομπές CO2 χωρίς πακέτο BlueEFFICIENCY Κινητήρας4

Κιβώτιο

Τελική σχέση

Εκπομπές CO2

ταχυτήτων

μετάδοσης

[g/km]5

Κατανάλωση καυσίμου [l/100 km]5 αστικός

υπεραστικός

μικτός

κύκλος

κύκλος

κύκλος

100

1000

2000

3000

4000

5000

6000 στροφές σ.α.λ.

Κινητήρας CDI OM 607 DE15LA

55 kW (75 hp)

108 CDI

M5

3,733/4,2147

126–119

5,6–5,2

4,5–4,2

4,8–4,6

Κινητήρας CDI OM 607 DE15LA

66 kW (90 hp)

109 CDI

M5

3,733/4,2147

130–119

5,7–5,2

4,6–4,2

5,0–4,6

Κινητήρας CDI OM 607 DE15LA

81 kW (110 hp)

111 CDI

M6

3,933

123–119

5,2–5,0

4,5–4,4

4,7–4,6

Βενζινοκινητήρας M 200.71 12LA

84 kW (114 hp)8

Τεχνικά χαρακτηριστικά, κατανάλωση καυσίμου και εκπομπές CO2

31


Σχετικά με το περιεχόμενο του εντύπου: το παρόν έντυπο δόθηκε για εκτύπωση στις 25.02.2014. Μετά την ημερομηνία αυτή είναι δυνατόν να επέλθουν διαφοροποιήσεις στο προϊόν. O κατασκευαστής διατηρεί τo δικαίωμα για αλλαγές κατά τη διάρκεια τoυ χρόνου παράδοσης στην κατασκευή ή στο σχήμα, για χρωματικές αποκλίσεις και δια­ φοροποιήσεις στον εξοπλισμό, εφόσον οι αλλαγές και οι διαφοροποιήσεις αυτές παραμένουν εντός λογικών ορίων σε ό,τι αφορά τον αγοραστή, λαμβάνοντας υπόψη και τα συμφέροντα του πωλητή. Εφόσον ο πωλητής ή ο κατασκευαστής χρειαστεί να χρησιμοποιήσει για το χαρακτηρισμό της παραγγελίας ή του αντικείμενου αγοράς κωδικούς ή αριθμούς, δεν προκύπτουν κανενός είδους δικαιώματα από το γεγονός αυτό και μόνο. Οι εικόνες και οι περιγραφές μπορεί να περιέχουν αξεσουάρ και εξαρτήματα που δεν ανήκουν στο βασικό εξοπλισμό. Οι αποκλίσεις στο χρώμα οφείλονται στην εκτύπωση. Το έντυπο μπορεί επίσης να περιγράφει τύπους και υπηρεσίες που να μην προσφέρο­ νται σε μεμονωμένες χώρες. Το παρόν έντυπο θα χρησιμοποιηθεί διεθνώς. Οι νομικές, νομοθετικές και φορολογικές διατάξεις και οι επιπτώσεις τους ισχύουν μόνο για την Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας μέχρι και την ημέρα εκτύπωσης του εντύπου. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις διατάξεις που ισχύουν σε άλλες χώρες, καθώς και τις επιπτώσεις τους και τις τελευταίες εξελίξεις στο συγκεκριμένο τομέα, παρακαλούμε απευθυνθείτε σε έναν Εξουσιοδοτημένο Διανομέα Mercedes-Benz. www.mercedes-benz.gr Daimler AG, Mercedesstraße 137, 70327 Stuttgart VAN/VMK 4720 · 1B702 · 12-03/0914 

Citan van gr  
Citan van gr  
Advertisement