Page 1

C-Class.

Saloon και Estate.


Η νέα C-Class. Το καλύτερο δεν έχει εναλλακτικές. Δημιουργήσαμε ένα saloon που, χάρη στη σχεδιαστική γλώσσα και τις καθαρές γραμμές του, ενσαρκώνει τον πολιτισμένο sport χαρακτήρα. Συγχρόνως, εξασφαλίσαμε για το Estate τόση ευρυχωρία, ώστε να χωράει όλες τις επιθυμίες σας. Μην κάνετε κανένα συμβιβασμό, γνωρίστε μια ασυναγώνιστη οδηγική κουλτούρα.

Το καλύτερο σε όλες τις μορφές. Απολαύστε τη νέα C-Class σε HD. Με την εφαρμογή καταλόγου της Mercedes-Benz για το iPad® καθώς και τις Ψηφιακές Οδηγίες Χρήσης «Mercedes-Benz Guides» για το iPhone®. Και οι δύο εφαρμογές περιέχουν πολλές ταινίες, πρόσθετα περιεχόμενα και διατίθενται δωρεάν στο iTunes Store®.


Μοναδική σε κάθε εμφάνιση:

Ασύγκριτη σε όλα τα σημεία:

2 | Mercedes-Benz Saloon C 250 Ασημί «Diamond» μεταλλικό Γραμμή εξοπλισμού AVANTGARDE με AVANTGARDE εξωτερικό και εσωτερικό, ζάντες αλουμινίου σχεδίασης 6 ακτίνων, επένδυση σε συνθετικό δέρμα ARTICO μπεζ «Silk»/μαύρο, διάκοσμος εσωτερικού σε ξύλο φλαμουριάς καφέ γυαλιστερό

24 | Κινητήρες 26 | 7G-TRONIC PLUS 27 | Πακέτο AIRMATIC Agility 28 | Πακέτο Driving Assistance Plus 30 | LED Intelligent Light System 32 | Mercedes connect me 34 | Ηχοσύστημα Burmester® Surround 36 | Συρόμενη πανοραμική ηλιοροφή 38 | Σύστημα διαχείρισης χώρου φόρτωσης 40 | Εξοπλισμοί, πακέτα και αξεσουάρ 50 | Ζάντες 52 | Service και υπηρεσίες 54 | Τεχνικά χαρακτηριστικά 57 | Επενδύσεις και χρώματα εξωτερικής βαφής

12 | Mercedes-Benz Estate C 220 BlueTEC designo λευκό «Diamond bright» Πακέτο εσωτερικού και εξωτερικού εξοπλισμού EXCLUSIVE, ζάντες αλουμινίου σχεδίασης πολλαπλών ακτίνων, επένδυση σε μαύρο δέρμα, διάκοσμος εσωτερικού σε ξύλο καρυδιάς καφέ γυαλιστερό

Οι εικόνες μπορεί να περιέχουν αξεσουάρ και εξαρτήματα που δεν ανήκουν στο βασικό εξοπλισμό.


2


3

Ένα νέο ηγετικό στυλ. Δώσαμε περισσότερη έμφαση στη μείωση του βάρους. Με τη χρήση περισσότερων εξαρτημάτων από αλουμίνιο και υλικών υπερυψηλής αντοχής, το αμάξωμα της νέας C-Class είναι ελαφρύ ενώ προσφέρει υψηλή ασφάλεια. Επιπλέον, καταφέραμε να διατηρήσουμε την απόδοση κάνοντάς την πιο οικονομική. Με υπερσύγχρονους, ευέλικτους κινητήρες, οι οποίοι καταναλώνουν λιγότερο καύσιμο και παράγουν λιγότερες εκπομπές. Με νέα τεχνολογία ανάρτησης, χάρη στην οποία η νέα C-Class προσφέρει εντυπωσιακά δυναμική οδήγηση. Η απαράμιλλη αισθητική της αυτοκίνησης.


4


5

Στη σωστή κατεύθυνση. Εάν χρειαστεί, η νέα C-Class τηρεί τις αποστάσεις και δεν παρεκκλίνει από την πορεία της. Παρακολουθεί το όχημα που πλησιάζει από πίσω, αλλά και τον πεζό στην επόμενη διασταύρωση. Μπορεί να υποστηρίξει τον οδηγό σε ένα φρενάρισμα και να τον προειδοποιήσει εάν χάσει τη συγκέντρωσή του λόγω κούρασης. Αυτή είναι η νέα C-Class με το σύστημα Mercedes-Benz Intelligent Drive. Πρωτοποριακά συστήματα υποβοήθησης οδήγησης – εν μέρει προαιρετικά – που υποστηρίζουν τον οδηγό πιο ολοκληρωμένα από ποτέ.


6

airmatic Το προαιρετικό σύστημα αερανάρτησης προσφέρει υποδειγματική άνεση κατά την οδήγηση. Και αυτό, διότι λειτουργεί με ένα σύστημα συνεχούς ρύθμισης της απόσβεσης, το οποίο μπορεί να προσαρμόζεται αυτόματα σε κάθε οδηγική κατάσταση. Κατ’ επιλογή, ο οδηγός μπορεί να επιλέγει μία σπορτίφ ρύθμιση. Ένα ορόσημο στην

οδήγηση, το οποίο διατηρείται ακόμη και με μεγάλο φορτίο, χάρη στο σύστημα ρύθμισης ύψους ανάρτησης με πεπιεσμένο αέρα. Επιπλέον, σε υψηλές ταχύτητες, η νέα C-Class χαμηλώνει, ώστε να μειώνεται η αντίσταση του αέρα και να αυξάνεται η οδηγική ευστάθεια.


7


8

Σαγηνεύει το μυαλό. Όμορφη και ευφυής. Το μπροστινό τμήμα της νέας C-Class είναι ένας εκπληκτικός συνδυασμός κομψής σχεδίασης και πρωτοποριακής τεχνολογίας Mercedes-Benz. Όπως η χαρακτηριστική εμφάνιση των νέων προαιρετικών προβολέων LED του Intelligent Light System: σας καλωσορίζουν με γαλάζιο φωτισμό μόλις ξεκλειδώνετε το αυτοκίνητο και μετατρέπονται σε μια πηγή έξυπνης τεχνολογίας φωτισμού όταν οδηγείτε.


9


10


11

Ένας νέος κόσμος. Απόλυτα προσαρμοσμένο στην ανθρώπινη εργονομία, πλήρως δικτυωμένο με τις δυνατότητες της ψηφιακής εποχής: οδηγός, αυτοκίνητο και προσωπική ζωή γίνονται ένα συναρπαστικό σύνολο.


12


13

«Καλλιεργεί» νέα πρότυπα. Η γενναιοδωρία φαίνεται στη λεπτομέρεια. Στη σχεδίαση που συνεπαίρνει και δεν περνά απαρατήρητη. Στην πρωτοποριακή τεχνολογία που μετατρέπεται σε ασύγκριτη οδηγική αίσθηση. Και διακρίνεται στην ευρυχωρία που προσφέρει περισσότερη ελευθερία για τις επιθυμίες σας. Γνωρίστε μία νέα κουλτούρα: τη νέα C-Class Estate.


14

Σε αρμονία με τη μορφή της.


15

Η νέα C-Class προσφέρει εντυπωσιακή δυναμική – σε κάθε χιλιόμετρο και με κάθε ματιά. Νέες τεχνολογίες ανάρτησης, όπως το προαιρετικό πακέτο AIRMATIC Agility, συναρπάζουν όσο και οι κομψές σχεδιαστικές λύσεις. Οι ράγες οροφής της έκδοσης Estate ακολουθούν αρμονικά την κομψή σχεδιαστική γραμμή, μειώνοντας την αντίσταση του αέρα και αυξάνοντας αισθητά τη δυναμική.


16

Περιβάλλον αισθήσεων.


touchpad Η γλώσσα του σώματος, η κάθε σας κίνηση αποτελούν τρόπο επικοινωνίας, σύντομο και κατανοητό. Στην οδήγηση, μόνο ένα πράγμα απαιτεί την προσοχή σας: η κυκλοφορία. Το εξελιγμένο Touchpad με σύστημα αισθη­τήρων πολλαπλής αφής, το οποίο είναι ενσωματωμένο στα συστήματα Audio 20 CD και COMAND Online, χρειάζεται μόνο μία ή δυο κινήσεις των δακτύλων σας, ένα σύντομο άγγιγμα ή άνοιγμα του δακτύλου, για να καταλάβει τι θέλετε. Αποκρυπτογραφεί το γραφικό σας χαρακτήρα, είτε πρόκειται για γράμματα, είτε για αριθμούς. Επιπλέον, το Touchpad στη νέα C-Class είναι το πρώτο, με το οποίο μπορούν να ελέγχονται μέσω κινήσεων όλες οι λειτουργίες του συστήματος Infotainment.

17


18


19

Δηλώνει την καταγωγή του. Το μπροστινό τμήμα της νέας C-Class με το αστέρι στο καπό: χαρακτηριστικό της Mercedes-Benz. Όπως και η τεχνολογία που κρύβεται από πίσω: η γρίλια του προαιρετικού AIRPANEL ανοίγει και κλείνει μέσω ενός εξελιγμένου μηχανισμού, βελτιώνοντας έτσι την αεροδυναμική ανάλογα με την περίσταση και μειώνοντας την κατανάλωση καυσίμου.


20

Ένα ιδιαίτερο όχημα.


21

Ο χώρος είναι πολυτέλεια, όπως αποδεικνύει έμπρακτα η νέα C-Class Estate. Με μεγαλύτερο πίσω χώρο, ώστε οι επιβάτες να κάθονται πιο άνετα. Επιπλέον, με ακόμα περισσότερη ελευθερία και ευελιξία. Για παράδειγμα, χάρη στη διαιρούμενη σε ανα­ λογία 40/20/40 πλάτη καθίσματος, που αναδιπλώνεται άνετα από το χώρο αποσκευών.


22

Σε τι διαφέρει ένα αυτοκίνητο από μία Mercedes; Παράδοση σημαίνει ευθύνη: στην περίπτωσή μας, κυρίως όσον αφορά στην καινοτομία. Διανύσαμε διαδρομές σε αχαρτογράφητες περιοχές. Με προσεκτικά βήματα. Έτσι δημιουργήθηκε το πρώτο αυτοκίνητο με ζώνη παραμόρ­ φωσης, το πρώτο ABS, το πρώτο επιβατικό Diesel. Το πρώτο αυτοκίνητο. Όμως, όσο μας ευχαριστεί η αναδρομή στο παρελθόν, τόσο μας ενθουσιάζει η προοπτική του μέλλοντος. Mercedes-Benz Intelligent Drive – το όραμά μας για οδήγηση χωρίς ατυχήματα. Αναπτύσσουμε έξυπνα συστήματα υποβοήθησης, τα οποία υποστηρίζουν ενεργά τον οδηγό και τον ξεκουράζουν. Παρακολουθούν και αναλύουν την περι­ οχή γύρω από το όχημα καθώς και την οδική συμπεριφορά – και προειδοποιούν τον οδηγό, εάν αναγνωρίσουν κρίσιμες καταστάσεις. Ορισμένα συστήματα μπορούν ακόμα και να επέμβουν διορθωτικά εφόσον χρειαστεί. Οι πιθανοί κίνδυ­νοι αναγνωρίζονται εγκαίρως – και έτσι, αποφεύγονται όλο και πιο συχνά. Γνωρίστε το Mercedes-Benz Intelligent Drive σε όλο του το μεγαλείο στη διεύθυνση www.mercedes-benz-intelligent-drive.com BlueEfficiency – το όραμά μας για κίνηση χωρίς εκπομπές ρύπων. Η βιωσιμότητα είναι μια μεγάλη λέξη, την οποία μεταφράζουμε σε πράξη μέχρι την παραμικρή λεπτομέρεια. Από την όσο το δυνατόν πιο φιλική προς το περιβάλλον πα­ ραγωγή έως τα εναλλακτικά συστήματα μετάδοσης κίνησης.


23


24

Ενέργεια. Κάποιος πρέπει να κάνει την αρχή. Στη νέα C-Class, ήδη κάθε κινητήρας λειτουργεί με μια ανανεώσιμη πηγή ενέργεια: τη δύναμη της καινοτομίας. Όπως οι πετρελαιοκινητήρες BlueTEC, μια τεχνολογία για εξαιρετικά χαμηλές εκπομπές ρύπων. Μια πολύπλοκη τεχνολογία καταλυτών μειώνει σημαντικά τα οξείδια αζώτου, κάνοντας έτσι την οδήγηση μια καθαρή απόλαυση. Στους βενζινοκινητήρες, ορισμένα μέτρα, όπως για παράδειγμα, ο συνδυασμός υπερπλήρωσης στροβιλοσυμπιεστή καυσαερίων και άμεσου ψεκασμού, καθώς και η εξελιγμένη διαδικασία καύσης, φροντίζουν για χαμηλότερη κατανάλωση και λιγότερες εκπομπές. Έτσι η νέα C-Class πληροί ήδη σήμερα τις απαιτήσεις της κατηγορίας εκπομπών Euro 6. Με το μοντέλο C 300 BlueTEC HYBRID η νέα C-Class προσφέρει ένα έξυπνο και αποδοτικό σύστημα κίνησης. Τη βάση του αποτελεί υβριδικό σύνολο: περιλαμβάνει 4κύλινδρο πετρελαιοκινητήρα, έναν μικρών διαστάσεων ηλεκτροκινητήρα, το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων 7GTRONIC PLUS και μια μπαταρία ιόντων λιθίου υψηλής τάσης και απόδοσης. Εξασφαλίζει δυναμική επιτάχυνση, χα­μηλότερη κατανάλωση και υποδειγματικές τιμές εκπομπών CO2. Επιπλέον, είναι μια συμπαγής κατασκευή που δεν καταλαμβάνει καθόλου επιπλέον χώρο.

Ο συνδυασμός του 4κύλινδρου βενζινοκινητήρα ή της μονάδας HYBRID με το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων 7GTRONIC PLUS προσφέρει άνετη κι οικονομική οδήγηση. Στις συγκεκριμένες συνθήκες οδήγησης, ο κινητήρας απεμπλέκεται από το σύστημα μετάδοσης κίνησης, αξιοποιώντας αποτελεσματικότερα την κινητική ενέργεια. Έτσι, μειώνονται ακόμη περισσότερο η κατανάλωση και οι εκπομπές.

Διαθέσιμοι κινητήρες Πετρελαιοκινητήρες: C 180 BlueTEC με ισχύ 85 kW (116 hp) και μέγιστη ροπή στρέψης 280 Nm C 200 BlueTEC με ισχύ 100 kW (136 hp) και μέγιστη ροπή στρέψης 300 Nm C 220 BlueTEC BlueEFFICIENCY Edition με ισχύ 120 kW (163 hp) και μέγιστη ροπή στρέψης 400 Nm (μόνο Saloon) C 220 BlueTEC με ισχύ 125 kW (170 hp) και μέγιστη ροπή στρέψης 400 Nm

Η τεχνολογία κινητήρων. Μέρος του γενικότερου συνόλου. Ο εφευρέτης της αυτοκίνησης έχει μια ιδιαίτερη ευθύνη. Για την προστασία του περιβάλλοντος, η νέα CClass διαθέτει πολλά επιπλέον μέτρα πρόληψης: στο βασικό εξοπλισμό διατίθεται η λειτουργία ECO Start-Stop και η υπόδειξη αλλαγής σχέσης, ενώ τα ειδικά προγράμματα οδήγησης και η υπόδειξη διαδρομής διατίθενται προαι­ ρετικά ανάλογα με τον εξοπλισμό.

C 250 BlueTEC με ισχύ 150 kW (204 hp) και μέγιστη ροπή στρέψης 500 Nm C 250 BlueTEC 4MATIC με ισχύ 150 kW (204 hp) και μέγιστη ροπή στρέψης 500 Nm (μόνο Saloon) C 300 BlueTEC HYBRID με ισχύ 150 + 20 kW (204 + 27 hp) και μέγιστη ροπή στρέψης 500 Nm (μόνο Saloon)1 Βενζινοκινητήρες: C 180 με ισχύ 115 kW (156 hp) και μέγιστη ροπή στρέψης 250 Nm C 200 με ισχύ 135 kW (184 hp) και μέγιστη ροπή στρέψης 300 Nm C 250 με ισχύ 155 kW (211 hp) και μέγιστη ροπή στρέψης 350 Nm

1

Η έκδοση Estate αναμένεται να είναι διαθέσιμη από τον 12/2014.


25

C 300 BlueTEC HYBRID Ένας καινοτόμος σχεδιασμός συστήματος μετάδοσης κίνησης που προσφέρει ταυτόχρονα εντυπωσιακά χαμηλές τιμές κατανάλωσης και εκπομπών, αλλά και μεγάλη ευελιξία: ο 4κύλινδρος πετρελαιοκινητήρας συνδυάζεται με ένα υβριδικό σύνολο. 1 | 4κύλινδρος πετρελαιοκινητήρας. 2 | Ηλεκτροκινητήρας. 3 | Υβριδικό κιβώτιο ταχυτήτων βασισμένο στο 7G-TRONIC PLUS. 4 | Μπαταρία ιόντων λιθίου υψηλής τάσης. 5 | Καλώδια υψηλής τάσης με υποδαπέδια προστασία. 6 | Σύστημα πέδησης με ανάκτηση ενέργειας (δεν φαίνεται). 7 | Ηλεκτρικός συμπιεστής ψυκτικού.


26

7G-TRONIC PLUS. Το κέντρο ελέγχου. Το αυτόματο κιβώτιο 7 σχέσεων συνδέει πολλά περισσότερα από επτά σχέσεις. Όπως υψηλή άνεση, οδηγική απόλαυση και επιδόσεις. Οι επτά ταχύτητες εμπροσθοπορείας προσφέρουν ευρύ φάσμα μετάδοσης σχέσεων σε χαμηλές στροφές ανάμεσα στις επιμέρους βαθμίδες σχέσεων. Αποτέλεσμα: γρήγορη και οικονομική αλλαγή σχέσεων με ήπια μετάβαση. Με τη δυνατότητα υπερπήδησης σχέσεων, υπάρχει η δυνατότητα πολλαπλών κατεβασμάτων για δυναμικές και γρήγορες επιταχύνσεις. Και με το διακόπτη AGILITY SELECT μπορείτε να επιλέξετε τα χαρακτηριστικά αλλαγής ταχυτήτων. Μπορείτε να αλλάζετε ταχύτητες από τα πλήκτρα αλλαγής ταχυτήτων του τιμονιού, όπως στα αγωνιστικά αυτοκίνητα.

Έξι σπορ στάδια Το μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων, που ταιριάζει τέλεια σε κάθε έκδοση κινητήρα, προσφέρει κορυφαία άνεση αλλαγής ταχυτήτων, ακριβείς διαδρομές και μια ομαλή διαδικασία αλλαγής. Επιπλέον, συμβάλλει στην οικονομική και άνετη οδήγηση σε χαμηλές στροφές.

Μάθετε περισσότερα Για όλα τα τεχνικά χαρακτηριστικά, καθώς και για τη διαθεσιμότητα των εκδόσεων κιβωτίων ταχυτήτων, ανατρέξτε στις σελίδες 54/55.


27

Είναι ζήτημα προτίμησης. Με την ανάρτηση νέας σχεδίασης και το προαιρετικό πακέτο AIRMATIC Agility, η νέα C-Class δίνει μια νέα διάσταση στην οδήγηση. Η αερανάρτηση με το συνεχώς ρυθμιζόμενο σύστημα απόσβεσης λειτουργεί πλήρως αυτόματα και ρυθμίζει ξεχωριστά σε κάθε τροχό τη δύναμη απόσβεσης με ευφυή τρόπο. Με ένα άγγιγμα του διακόπτη AGILITY SELECT μεταδίδεται μια άλλη δύναμη: εξατομίκευση. Παράμετροι, όπως τα χαρακτηριστικά του κινητήρα, του κιβωτίου ταχυ­τήτων – μόνο σε συνδυασμό με το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων 7G-TRONIC PLUS –, της ανάρτησης και του τιμονιού, προσαρμόζονται στο επιλεγμένο πρόγραμμα οδήγησης. Μπορείτε να επιλέξετε μεταξύ τεσσάρων προγραμμάτων, ή να διαμορφώσετε το δικό σας εξατομικευμένο πρόγραμμα. Οικονομική, πολύ άνετη και ευέλικτη. Ή πολύ sport, στο πρόγραμμα «Sport+», με προοδευτική συμπεριφορά του συστήματος διεύθυνσης, σφιχτή, σπορτίφ ρύθμιση ανάρτησης και τροποποιημένους χρόνους αλλαγής ταχυτήτων.

Δύο ακόμη προτιμήσεις Ανάρτηση AGILITY CONTROL. Αυτή η ανάρτηση, με το παθητικό σύστημα απόσβεσης με επιλογή, φροντίζει για εκπληκτική άνεση, καθώς η συμπεριφορά κύλισης, η απόσβεση κραδασμών και η ευστάθεια ρυθμίζονται ανάλογα με την ποιότητα οδοστρώματος. ESP® Υποβοήθηση δυναμικής οδήγησης σε στροφές. Ιδιαίτερα κατά την επιτάχυνση σε στροφές, το σύστημα που βασίζεται στο ESP® φροντίζει για μεγαλύτερη ευστάθεια και ασφάλεια. Εάν οι αισθητήρες ESP® καταγράψουν τάση για υποστροφή, αυτή μπορεί να μειωθεί μέσω στοχευμένης επέμβασης των φρένων στην πλευρά του οχήματος που βρίσκεται στο εσωτερικό της στροφής.


28

MERCEDES-BENZ INTELLIGENT DRIVE Στερεοσκοπική κάμερα, ραντάρ μεγάλης και μικρής εμβέλειας καθώς και περιμετρικοί αισθητήρες αποτελούν τη βάση των πολυά­

1 | Στερεοσκοπική κάμερα πολλαπλών λει­ τουργιών. 2 | Ραντάρ μεγάλης εμβέλειας με

ριθμων συστημάτων υποβοήθησης και ασφάλει­

λειτουργία ανίχνευσης μεσαίας εμβέλειας. 3 | Ραντάρ μικρής εμβέλειας. 4 | Αισθητήρες

ας στη νέα C-Class.

υπερήχων. 5 | Ραντάρ πολλαπλών λειτουργιών.


29

Όραμα μας, η οδήγηση χωρίς ατυχήματα. Mercedes-Benz Intelligent Drive. Το Mercedes-Benz Intelligent Drive σας υποστηρίζει όποτε υπάρχει λόγος. Πάντα σε εγρήγορση, έχει τα πάντα υπό έλεγχο. Επεμβαίνει, όταν χρειάζεται. Συγκρατεί, όταν είναι εφικτό. Αυτή η κυρίαρχη συμπεριφορά αποτελεί μέρος του προαιρετικού πακέτου Driving Assistance Plus: Ένας συνδυασμός ευφυών συστημάτων υποβοήθησης και ασφάλειας, που ξεκουράζουν και υποβοηθούν τον οδηγό. Το DISTRONIC PLUS με σύστημα υποβοήθησης διεύθυνσης και Stop&Go Pilot σας βοηθά να διατηρείτε ασφαλή απόσταση από το προπορευόμενο όχημα και να παραμένετε στη λωρίδα κυκλοφορίας. Το σύστημα υποβοήθησης πέδησης BAS PLUS με υποβοήθηση

διασταυρώσεων και το φρένο PRE-SAFE® μειώνουν τον κίνδυνο ατυχημάτων πρόσκρουσης σε διασταυρώσεις, καθώς και συγκρούσεων με πεζούς, ειδικά μέσα στην πόλη. Τα συστήματα Active Lane Keeping Assist και Active Blind Spot Assist παρέχουν υποστήριξη σε περίπτωση ακού­σιας εξόδου από τη λωρίδα κυκλοφορίας ή αλλαγής λωρίδας κυκλοφορίας, όταν υπάρχει κίνδυνος σύγκρουσης με άλλα οχήματα. Τέλος, το PRE-SAFE® PLUS διευρύνει το προληπτικό σύστημα προστασίας επιβατών PRE-SAFE® για προστασία σε περίπτωση επαπειλούμενης οπίσθιας πρόσκρουσης.

Μάθετε περισσότερα Το πακέτο Driving Assistance Plus αποτελεί μέρος ενός μεγαλύτερου συνόλου: Mercedes-Benz Intelligent Drive: η ομπρέλα, κάτω από την οποία συγκεντρώσαμε έξυπνες τεχνολογίες, που υποστηρίζουν ενεργά τον οδηγό και τον ξεκουράζουν. Ανακαλύψτε περισσότερα στη διεύθυνση www.mercedes-benz-intelligent-drive.com


30

Συναρπαστικό, όμορφο, έξυπνο.

Στέκεται στο ύψος των περιστάσεων.

Το προαιρετικό LED Intelligent Light System πείθει με απαράμιλλη σχεδίαση, χαμηλή κατανάλωση ενέργειας και περισσότερη ασφάλεια. Η εξελιγμένη μεγάλη σκάλα των φώτων, η οποία αποτελεί μέρος του προαιρετικού συστήματος Adaptive Highbeam Assist Plus, φροντίζει ώστε να μην τυφλώνονται οι οδηγοί προπορευόμενων οχημάτων καθώς και οι διερχόμενοι οδηγοί από το στο αντίθετο ρεύμα.

Με το νέο προαιρετικό Head-up display υψηλής ανάλυσης έχετε μπροστά σας, ανάλογα με τον εξοπλισμό, τις σημαντικότερες πληροφορίες, για παράδειγμα, την ταχύτητα, τα ανώτατα όρια ταχύτητας ή τις οδηγίες πλοήγησης. Η ένδειξη δίνει την εντύπωση ότι αιωρείται δύο μέτρα πάνω από το καπό του κινητήρα. Έτσι, προσφέρει μεγαλύτερη ασφάλεια, καθώς δεν χρειάζεται να απομακρύνετε το βλέμμα σας από το δρόμο. Για περισσό­ τερη άνεση, ένας αισθητήρας προσαρμόζει τη φωτεινότητα της ένδειξης στις συνθήκες φωτισμού και ο οδηγός μπορεί να ρυθμίζει το ύψος της θέσης της ένδειξης.

Περισσότερο φως Το προαιρετικό σύστημα Adaptive Highbeam Assist Plus επιτρέπει την οδήγηση με διαρκώς αναμμένη τη μεγάλη σκάλα των φώτων, χωρίς να ενοχλούνται οι υπόλοιποι οδηγοί. Έτσι, εξασφαλίζει πάντα τη βέλτιστη εμβέλεια των προβολέων. Οι προβολείς LED High Performance, που διατίθενται προαιρετικά, προσφέρουν περισσότερη ασφάλεια τη νύχτα χάρη στην ευρεία κατανομή και το χρώμα του φωτός, που μοιάζει με το φως της ημέρας, καθώς και χάρη στη χαμηλή κατανάλωση ενέργειας.


31

Είναι ωραία να οδηγείς μια Mercedes-Benz. Ως οι πρώτοι κατασκευαστές αυτοκινήτων παγκοσμίως, έχουμε αναπτύξει μια ολοκληρωμένη φιλοσοφία ασφάλειας. Για την αποφυγή ατυχημάτων, την καλύτερη αντίδραση σε κινδύνους και τη μείωση των συνεπειών των ατυχη­μάτων. Για τους επιβάτες της Mercedes, αλλά και για όλους τους άλλους. Ασφαλής οδήγηση

Το σύστημα ATTENTION ASSIST στο βασικό εξοπλισμό ενισχύει την ασφάλεια, κυρίως σε μεγάλες διαδρομές και στη νυχτερινή οδήγηση. Έχει τη δυνατότητα να αναγνω­ρίζει σημάδια κόπωσης και σημαντική έλλειψη συγκέντρωσης, βάσει της οδηγικής συμπεριφοράς του οδηγού, και να τον προειδοποιεί οπτικά και ηχητικά. Το σύστημα Active Lane Keeping Assist είναι σε θέση να αναγνωρίζει τυχόν ακούσια εκτροπή από τη λωρίδα κυκλοφορίας, να προειδοποιεί απτικά τον οδηγό με δονήσεις στο τιμόνι και, επεμβαίνοντας στα φρένα, να επανα­φέρει το όχημα στη λωρίδα κυκλοφορίας. Οχήματα στη «νεκρή» γωνία ορατότητας – το σύστημα Active Blind Spot Assist αποτρέπει έναν από τους κινδύνους στην κυκλοφορία. Έτσι, για παράδειγμα, κατά την αλλαγή λωρίδας, προειδοποιεί τον οδηγό και, επεμβαίνοντας στα φρένα, συμβάλλει στην απο­φυγή τυχόν σύγκρουσης. Τα συστήματα Active Lane Keeping Assist και Active Blind Spot Assist περιλαμβάνονται στο προαιρετικό πακέτο Driving Assistance Plus.

Το COLLISION PREVENTION ASSIST PLUS στο βασικό εξοπλισμό προειδοποιεί οπτικά τον οδηγό σε περίπτωση πολύ μικρής απόστασης από το προπορευόμενο όχημα. Εάν αναγνωριστεί κίνδυνος σύγκρουσης, εκπέμπει ηχητική προειδοποίηση, μπορεί να λειτουργήσει υποστη­ρικτικά στο φρενάρισμα του οδηγού και, σε περίπτωση έλλειψης αντίδρασης, να μειώσει αυτόνομα την ταχύτητα. Σε περίπτωση ατυχήματος

Εάν ένας πεζός ή ποδηλάτης συγκρουστεί μετωπικά με το αυτοκίνητο, ανασηκώνεται η πίσω πλευρά του ενεργού καπό κινητήρα. Λόγω της μεγάλης απόστασης από τα μηχανικά μέρη του κινητήρα, δημιουργείται ένας χώρος πα­ ραμόρφωσης, για έγκαιρη απορρόφηση της πρόσκρουσης και, άρα, μείωση του κιν­δύνου τραυματισμού. Σε περίπτωση ατυχήματος, πολλοί αερόσακοι προστατεύουν τους επιβάτες μειώνοντας τον κίνδυνο σοβαρών τραυματισμών: προσαρμοζόμενοι αερόσακοι οδηγού και συνοδηγού, αερόσακος γονάτων οδηγού, καθώς και πλευρικοί αερόσακοι και αερόσακοι παραθύρων. Με την αυτόματη απενεργοποίηση αερόσακου συνοδηγού μπορεί να μην ενεργοποιηθεί ο αερόσακος αν δεν είναι κατειλημμένο το κάθισμα.

Μετά από το ατύχημα

Όλα τα αυτοκίνητα Mercedes-Benz είναι όσο το δυνατόν καλύτερα κατασκευασμένα για την περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Σε περίπτωση ατυχήματος, ο κινητήρας μπορεί να σβήσει αυτόματα, να ενεργοποιηθεί το σύστημα αλάρμ και ο φωτισμός έκτακτης ανάγκης, και να ξεκλειδωθεί το κεντρικό κλείδωμα. Τέλος, το ενσωματωμένο σύστημα κλήσης έκτακτης ανάγκης Mercedes-Benz του βασικού εξοπλισμού (ανάλογα με τη χώρα) μπορεί να μεταδώσει δεδομένα θέσης GPS και σημαντικές πληροφορίες για το όχημα. Όμως ελπίζουμε ότι δεν θα χρειαστεί ποτέ. Η ασφάλεια πάνω από όλα Στο Mercedes-Benz TechCenter θα βρείτε ενημερωτικές ταινίες με animations για σχεδόν όλες τις τεχνολογίες ασφαλείας. http://techcenter.mercedes-benz.com Είμαστε εδώ για σας Εάν χρειάζεστε βοήθεια στο δρόμο, καλέστε δωρεάν το 24ωρο Service της Mercedes-Benz στο 00800 1 777 7777. Η ενσωματωμένη υπηρεσία τηλεματικής Mercedes-Benz Contact – εφόσον είναι συνδεδεμένη με κινητό τηλέφωνο – μπορεί να σας συνδέσει αυτόματα με το Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών μας, καθώς και να μεταδώσει σχετικά στοιχεία για το όχημα και τη θέση.


32


33

Η τέλεια δικτύωση. Οι καινοτόμες και εξατομικευμένες υπηρεσίες κινητικότητας, συνδε­ σιμότητας και Service σε εμάς έχουν ένα όνομα: Mercedes me. Σε αυτόν το νέο κόσμο εμπειριών ανήκει η υπηρεσία Mercedes connect me, η συνολική δικτύωση οδηγού, οχήματος και προσωπικής ζωής. Έτσι, οι βασικές υπηρεσίες Mercedes connect me, όπως το σύστημα κλήσης έκτακτης ανάγκης Mercedes-Benz ή η διαχείριση οδικών βλαβών, παρέχουν άμεση βοήθεια. Ο εξοπλισμός Remote Online αποτελεί την υποδομή για την αξιοποίηση περισσότερων υπη­ρεσιών Mercedes connect me που θα διατίθενται αργότερα, όπως ο εντοπισμός οχήματος. Ο εξοπλισμός Remote Online διατίθεται προ­αιρετικά με το σύστημα πολυμέσων Audio 20 USB του βασικού εξο­πλισμού, και περιλαμβάνεται στο προαιρετικό σύστημα πολυμέσων COMAND Online, το οποίο σας προσφέρει ολόκληρο τον κόσμο του Mercedes connect me – με browser, πλοήγηση με Live Traffic Infor­mation (δωρεάν για τρία χρόνια) και πολλές εφαρμογές.

Χαρακτηριστικά infotainment με μια ματιά COMAND Online. Πλοήγηση, τηλέφωνο, ήχος, εικόνα, διαδίκτυο – με το προαιρετικό σύστημα χειρισμού και ενδείξεων, ο οδηγός έχει στη διάθεσή του αυτές και άλλες πολλές λειτουργίες. Οι ενδείξεις προβάλλονται με υψηλή ανάλυση και έγχρωμες σε μια μεγάλη κεντρική οθόνη 21,3 cm (8,4 ίντσες). Ο χειρισμός μέσω του νέου Touchpad με σύστημα αισθητήρων multitouch είναι απλός και ενστικτώδης. Audio 20 CD με touchpad. Αυτό το προαιρετικό σύστημα πολυμέσων συνδυάζει ψυχαγωγία, ενημέρωση και επικοινωνία: το Audio 20 CD με touchpad, σύνδεση στο διαδίκτυο, πλοήγηση, ραδιόφωνο, διπλό δέκτη και CD player επιτρέπει επίσης τη σύνδεση με κινητές συσκευές μέσω Bluetooth®.


34

Με σεβασμό στην ποιότητα ήχου. Καθίστε και απολαύστε το προαιρετικό ηχοσύστημα Burmester® Surround. Εξαιρετικό ηχητικό αποτέλεσμα, από 13 ηχεία υψηλής ισχύος, έναν 9-κάναλο ενισχυτή DSP και ισχύ εξόδου 590 Watt. Τέλεια εναρμονισμένα μεταξύ τους ηλεκτρονικά και ακουστικά στοιχεία, που μετατρέπουν το εσωτερικό σε αίθουσα συναυλιών. Τόσο στις μπροστινές, όσο και στις πίσω θέσεις, ο ήχος με τη λειτουργία surround είναι πραγματική απόλαυση. Κορυφαία μουσική απόλαυση, ακόμη και σε μικρές διαδρομές. Ευρυζωνικά ηχεία

Ηχεία frontbass

Ηχεία υψηλών συχνοτήτων

Ενισχυτής

Ηχεία μεσαίων συχνοτήτων


35

Οι αισθήσεις σε πρώτο πλάνο. Με το προαιρετικό πακέτο φωτισμού εσωτερικού χώρου η νέα C-Class δημιουργεί μια πραγματικά όμορφη ατμόσφαιρα. Για αυτό φροντίζει ο διακριτικός, έμμεσος φωτισμός στους χώρους των ποδιών και στα περι­ βλημάτα λαβών, καθώς και τα φωτιζόμενα στοιχεία στην κεντρική κονσόλα. Πρακτικό: το φως ανάγνωσης πίσω επιβατών στη λαβή συγκράτησης. Για περισσότερη ορατότητα και ασφάλεια, φροντίζουν επιπλέον τα φώτα αποβίβασης, καθώς και οι προειδοποιητικές λυχνίες σε όλες τις πόρτες. Περιλαμβάνεται στα πακέτα εσωτερικού εξοπλισμού AVANTGARDE, EXCLUSIVE και AMG Line.

Φωτεινό παράδειγμα Επιβιβαστείτε και νιώστε σαν στο σπίτι σας – με τον ευχάριστο, έμμεσο φωτισμό και τα φωτιζόμενα μαρσπιέ επιβίβασης, ο προαιρετικός ατμοσφαιρικός φωτισμός δημιουργεί μια μοναδική ατμόσφαιρα ευεξίας σε όλο το εσωτερικό. Και για να ρυθμίζετε το φωτισμό ανάλογα με τις επιθυμίες σας, έχετε στη διάθεσή σας τρία διαφορετικά χρώματα και πέντε βαθμίδες έντασης φωτισμού.


36

Ένα κλίμα ιδιαίτερης κομψότητας. Η προαιρετική πανοραμική συρόμενη ηλιοροφή με τις μεγάλες επιφάνειές της φροντίζει για μια ιδιαίτερα χαρούμενη και φιλική ατμόσφαιρα. Το πίσω τμήμα αποτελείται από μια σταθερή, γυάλινη οροφή, ενώ μπροστά από μια ηλεκτρικά συρόμενη γυάλινη οροφή. Δύο ηλεκτρικά προστατευτικά ρολά ηλίου χαρίζουν σκιά, όταν ο ήλιος καίει. Στη θέση ανύψωσης, η γυάλινη οροφή προσαρμόζεται αυτόματα σε τρεις βαθμίδες στην ταχύτητα οδήγησης. Με το προαιρετικό πακέτο AIR-BALANCE αναπνέετε φρέσκο αέρα. Για τον καθαρισμό και τη μείωση συγκεκριμένων ιών και μικροβίων, ο αέρας στο εσωτερικό εμπλουτίζεται με αρνητικά ιόντα οξυγόνου. Δύο φίλτρα ενεργού άνθρακα λεπτής διήθησης καθα­ρίζουν τον αέρα που εισχωρεί απ’ έξω. Επιπλέον, υπάρχουν τέσσερα αρωματικά χώρου εξαιρετικής ποιότητας, που διαχέονται διακριτικά και εξασθενούν γρήγορα μόλις τα κλείσετε.

Η τέλεια θερμοκρασία για κάθε διάθεση Ο ενεργός αερισμός του προαιρετικού συστήματος κλιματισμού καθισμάτων ψύχει την επιφάνεια των μπροστινών καθισμάτων μέχρι να φτάσουν σε ευχάριστη θερμοκρασία, δημι­ουργώντας μια ισορροπημένη ατμόσφαιρα. Η ρυθμιζόμενη θέρμανση καθισμάτων εξασφαλίζει τη θερμοκρασία που προτιμάτε. Το προαιρετικό σύστημα αυτόματου κλιματισμού THERMOTRONIC με τρεις ζώνες και τρία στυλ κλιματισμού, δημιουργεί εξατομικευμένη ατμόσφαιρα χαλάρωσης στο αυτοκίνητο. Ο οδηγός, ο συνοδηγός και οι πίσω επιβάτες μπορούν να ρυθμίζουν ανεξάρτητα τη θερμοκρασία και την κατανομή αέρα.


37

Ένας χώρος με άποψη. Ο πίσω χώρος της νέας C-Class προσφέρει αισθητά μεγαλύτερη άνεση. Οι έδρες καθισμάτων νέας διαμόρφωσης και οι χώροι γονάτων και ποδιών γενναιόδωρων διαστάσεων φροντίζουν για χαλαρές μετακινήσεις σε κάθε χιλιόμετρο. Βολικό και χρηστικό: το μεσαίο υποβραχιόνιο του προαιρετικού συγκροτήματος πίσω καθίσματος – βασικός εξοπλισμός στην έκδοση Estate – με πλάτη τριών τμημάτων διαθέτει μια μεγάλη αποθηκευτική θήκη και δύο ποτηροθήκες.

Ευχάριστες και ασφαλείς μετακινήσεις Σε συνδυασμό με το προαιρετικό σύστημα αυτόματου κλιματισμού THERMOTRONIC, οι πίσω μεσαίοι αεραγωγοί και ο πρόσθετος πίσω ανεμιστήρας, με δυνατότητα ξεχωριστής ρύθμισης θερμοκρασίας και αέρα, φροντίζουν για ευχάριστο κλίμα στον πίσω χώρο του αυτοκινήτου. Το σύστημα στερέωσης παιδικού καθίσματος ISOFIX με Top Tether επιτρέπει εύκολη, γρήγορη και ασφαλή στερέωση στα πίσω καθίσματα, εξασφαλίζοντας καλύτερη προστασία του παιδιού σε περίπτωση ατυχήματος. Πρόσθετη ασφάλεια προσφέρουν τα σημεία στερέωσης Top Tether.


38

Ευελιξία και ελευθερία Η νέα C-Class Estate προσφέρει μεγάλο αποθηκευτικό χώρο που φτάνει μέχρι και τα 1510 λίτρα. Επιπλέον, χάρη στο πίσω ενιαίο κάθισμα με πλάτη τριών τμημάτων, εξασφαλίζει απίστευτη πολυμορφικότητα. Τα τρία στοιχεία αναδιπλώνονται με διάφορους τρόπους. Για τη μεταφορά π.χ. πέδιλων σκι και snowboard, το μεσαίο στοιχείο μπορεί να αναδιπλωθεί ξεχωριστά.


39

Σύστημα διαχείρισης χώρου φόρτωσης. Ο χώρος φόρτωσης της νέας C-Class Estate δεν είναι μόνο απίστευτα μεγάλος αλλά και τέλεια οργανωμένος. Το πίσω ενιαίο κάθισμα με πλάτη τριών τμημάτων διαιρούμενη σε αναλογία 40/20/40 φροντίζει για ευελιξία που ταιριάζει απόλυτα με τις δραστηριότητές σας. Είτε πρόκειται για μια σύντομη εξόρμηση στο βουνό είτε για μια οικογενειακή εκδρομή στην παραλία, με ωφέλιμο φορτίο έως 575 κιλών, κανένας προορισμός δεν είναι απροσπέλαστος. Για άνετη φόρτωση και εκφόρτωση, η προαιρετική πόρτα χώρου φόρτωσης EASY-PACK ανοίγει και κλείνει πολύ εύκολα ηλεκτρομηχανικά με το πάτημα ενός κουμπιού. Επιπλέον, η κίνησή της σταματά σε οποιαδήποτε θέση και η γωνία ανοίγματός της περιορίζεται, αν χρειαστεί.

Ευφυείς λύσεις για μεγαλύτερη άνεση Πακέτο άνεσης KEYLESS-GO. Με το προαιρετικό σύστημα ξεκλειδώνετε, εκκινείτε και κλειδώνετε άνετα το αυτοκίνητο – αρκεί να έχετε μαζί σας το ηλεκτρονικό κλειδί. Η λειτουργία HANDS-FREE ACCESS σας επιτρέπει να ανοίγετε και να κλείνετε το καπό του χώρου αποσκευών πλήρως αυτόματα, χωρίς να πρέπει να χρησιμοποιήσετε τα χέρια σας. Κάλυμμα χώρου φόρτωσης Easy-Pack. Αυτό το χαρακτηριστικό του βασικού εξοπλισμού προσφέρει διπλή προστασία. Αφενός προστατεύει τις αποσκευές από τον ήλιο και αδιάκριτα βλέμματα. Αφετέρου, το δίχτυ ασφαλείας EASY-PACK προστατεύει τους επιβάτες από αντικείμενα τα οποία δεν είναι στερεωμένα στο χώρο φόρτωσης.


40


41

Ιδιαίτερος. Ο βασικός εξοπλισμός. Η νέα C-Class, μια Mercedes-Benz στην αυθεντική μορφή της. Αυτό φαίνεται ήδη από τη μάσκα ψυγείου με το ενσωματωμένο αστέρι Mercedes και τον εξοπλισμό, που αναδίδει κορυφαία ποιότητα. Μάθετε περισσότερα Όσο όμορφη κι αν είναι, είναι απλώς η πρώτη εντύπωση. Θα βρείτε τον πλήρη βασικό εξοπλισμό στον τιμοκατάλογο, τον οποίο μπορείτε επίσης να δείτε online.

Πακέτο εξωτερικού εξοπλισμού

Πακέτο εσωτερικού εξοπλισμού

Ανάρτηση AGILITY CONTROL με επιλεκτικό σύστημα απόσβεσης κραδασμών

Καθίσματα με επένδυση σε ύφασμα Aberdeen

Sport μάσκα ψυγείου με ενσωματωμένο αστέρι Mercedes και δύο γρίλιες σε

Διάκοσμος σε μαύρη βαφή piano

ματ ασημί «Iridium»

3άκτινο τιμόνι πολλαπλών λειτουργιών σε μαύρο δέρμα

Πίσω προφυλακτήρας με diffusor μαύρο σαγρέ

Πίνακας οργάνων σε μαύρο, δακτύλιοι αεραγωγών και κουμπιά σε ασημί χρωμίου

Διακοσμητική λωρίδα αμαξώματος σε γυαλιστερό αλουμίνιο

Επένδυση οροφής σε ύφασμα γκρι Crystal

Μαύρες ράγες οροφής (Estate)

Μαρσπιέ επιβίβασης μπροστά με επιγραφή «Mercedes-Benz»


42

Εκπληκτική. Πακέτα εξοπλισμού AVANTGARDE. Από την πρώτη ματιά, η νέα C-Class AVANTGARDE αφήνει έντονες εντυπώσεις. Απίστευτα διαφορετική, αλλά πάντα η ίδια, με λεπτομέρειες χρωμίου και διάκοσμο σε χρώμιο.

Πακέτο εξωτερικού εξοπλισμού

Πακέτο εσωτερικού εξοπλισμού

Ζάντες αλουμινίου σχεδίασης 5 διπλών ακτίνων, σε γκρι Himalaya, με ελαστικά 225/50 R 17

Επένδυση σε συνθετικό δέρμα ARTICO/ύφασμα Norwich με αποκλειστικά σχέδια

Ανάρτηση AGILITY CONTROL χαμηλωμένη, με επιλεκτικό σύστημα απόσβεσης κραδασμών Sport μάσκα ψυγείου με ενσωματωμένο αστέρι Mercedes και δύο γρίλιες σε ματ ασημί «Iridium» με λεπτομέρειες χρωμίου Πλαίσιο παραθύρων και διακοσμητική λωρίδα αμαξώματος σε γυαλιστερό αλουμίνιο Διάκοσμος χρωμίου σε προφυλακτήρες και πλευρικά μαρσπιέ Ράγες οροφής σε γυαλιστερό αλουμίνιο (Estate)

Διάκοσμος από ανοιχτόχρωμο λειασμένο αλουμίνιο 3άκτινο τιμόνι πολλαπλών λειτουργιών σε δέρμα nappa μαύρο Επάνω τμήμα ταμπλό οργάνων σε μαύρο, κάτω τμήμα σε μαύρο ή μπεζ Silk Όργανο πολλαπλών ενδείξεων με στρογγυλά όργανα σωληνωτής σχεδίασης και πλαίσιο σε ασημί χρωμίου Επένδυση οροφής σε ύφασμα γκρι «Crystal» ή «Porcelain» (προαιρετικά σε μαύρο) Πακέτο εσωτερικού φωτισμού


43


44


45

Γοητευτική. Πακέτα εξοπλισμού EXCLUSIVE. Όπως πάντα, εκπέμπει μοντέρνα πολυτέλεια. Με έναν εξαιρετικά κομψό εξοπλισμό και κορυφαίας ποιότητας υλικά.

Πακέτο εξωτερικού εξοπλισμού

Πακέτο εσωτερικού εξοπλισμού

Ζάντες αλουμινίου σχεδίασης πολλαπλών ακτίνων, σε ασημί Vanadium, με ελαστικά 225/50 R 17

Επένδυση σε συνθετικό δέρμα ARTICO/ύφασμα μικροϊνών DINAMICA/ύφασμα

Ανάρτηση AGILITY CONTROL με επιλεκτικό σύστημα απόσβεσης κραδασμών

Διάκοσμος σε ξύλο φλαμουριάς ανοικτό καφέ γυαλιστερό

Με το κλασικό αστέρι Mercedes στο καπό κινητήρα, πολυτελή μάσκα ψυγείου

3άκτινο τιμόνι πολλαπλών λειτουργιών σε δέρμα nappa στο χρώμα του εξοπλισμού

με στοιχεία χρωμίου, πίσω γρίλιες σε μαύρο γυαλιστερό

Επάνω τμήμα πίνακα οργάνων και διακοσμητικές λωρίδες σε συνθετικό δέρμα

Πλαίσιο παραθύρων και διακοσμητική λωρίδα αμαξώματος σε γυαλιστερό αλουμίνιο

ARTICO με διακοσμητικές ραφές

Διάκοσμος χρωμίου σε προφυλακτήρες και πλευρικά μαρσπιέ

Όργανο πολλαπλών ενδείξεων με στρογγυλά όργανα σωληνωτής σχεδίασης και

Ράγες οροφής σε γυαλιστερό αλουμίνιο (Estate)

πλαίσιο σε ασημί χρωμίου

Nottingham με αποκλειστικά σχέδια στο κάθισμα

Πακέτο εσωτερικού φωτισμού


46

Αθλητική. Η AMG Line. AMG. Η συντομογραφία που δηλώνει δυναμική σχεδίαση. Η δυναμική AMG Line δείχνει επιβλητική από κάθε άποψη.

Πακέτο εξωτερικού εξοπλισμού

Πακέτο εσωτερικού εξοπλισμού

Ζάντες αλουμινίου AMG σχεδίασης 5 ακτίνων, σε γκρι Titanium, γυαλιστερές, με ελαστικά 225/45 R 18 μπροστά και 245/40 R 18 πίσω

Sport καθίσματα με επένδυση σε συνθετικό δέρμα ARTICO μαύρο, με διάτρητο

Χαμηλωμένη sport ανάρτηση και σύστημα άμεσης διεύθυνσης DIRECT STEERING

Διάκοσμος από ανοιχτόχρωμο λειασμένο αλουμίνιο

Εξοπλισμός AMG Styling, με μπροστινή ποδιά AMG με sport εισαγωγές αέρα

3άκτινο sport τιμόνι πολλαπλών λειτουργιών με επίπεδο κάτω τμήμα, δέρμα

με ρομβοειδές πλέγμα και διάκοσμο χρωμίου, επενδύσεις πλευρικών μαρσπιέ

nappa μαύρο, με βαθύ εντύπωμα στην περιοχή λαβής

AMG, πίσω ποδιά AMG με diffusor στο χρώμα του αμαξώματος

Επάνω τμήμα πίνακα οργάνων και διακοσμητικές λωρίδες σε συνθετικό δέρμα

Εξάτμιση με δύο εμφανείς απολήξεις, στερεωμένες στον προφυλακτήρα

ARTICO με διακοσμητικές ραφές

Πλαίσιο παραθύρων και διακοσμητική λωρίδα αμαξώματος σε γυαλιστερό αλουμίνιο

Επένδυση οροφής σε μαύρο ύφασμα και πακέτο εσωτερικού φωτισμού

Ράγες οροφής σε γυαλιστερό αλουμίνιο (Estate)

Sport πεντάλ AMG από βουρτσισμένο ανοξείδωτο χάλυβα

κεντρικό τμήμα έδρας και πλάτης για αντίθεση


47


48

Ελκυστικό. Το πακέτο Night. Με επιλεγμένα σχεδιαστικά στοιχεία σε μαύρο, το πακέτο Night1 προσδίδει στη νέα C-Class σπορ και εκφραστικό χαρακτήρα.

Τα περιεχόμενα του πακέτου με μια ματιά Ζάντες αλουμινίου σχεδίασης 5 διπλών ακτίνων, σε πολύ γυαλιστερό μαύρο, με ελαστικά 225/50 R 17 (με πακέτο εξωτερικού εξοπλισμού AVANTGARDE) Ζάντες αλουμινίου AMG σχεδίασης 5 ακτίνων, σε πολύ γυαλιστερό μαύρο, με ελαστικά 225/45 R 18 και 245/40 R 18 (με πακέτο εξωτερικού εξοπλισμού AMG Line) Μπροστινός προφυλακτήρας με φτερό σε μαύρο σαγρέ (σε συνδυασμό με AVANTGARDE εξωτερικό) Μπροστινή ποδιά AMG με διάκοσμο (με πακέτο εξωτερικού εξοπλισμού AMG Line) Sport μάσκα ψυγείου με ενσωματωμένο αστέρι Mercedes και δύο γρίλιες σε μαύρο πολύ γυαλιστερό με λεπτομέρειες χρωμίου Πλευρικά μαρσπιέ με λεπτομέρειες χρωμίου σε μαύρο πολύ γυαλιστερό (με πακέτο εξωτερικού εξοπλισμού AVANTGARDE) Θερμομονωτικό φιμέ κρύσταλλο από την κολόνα B Εξωτερικοί καθρέπτες σε πολύ γυαλιστερό μαύρο (σε συνδυασμό με μαύρο «Obsidian» μεταλλικό, στο χρώμα του αμαξώματος) Διακοσμητική λωρίδα αμαξώματος και πλαίσιο παραθύρων σε μαύρο πολύ γυαλιστερό Μαύρες ράγες οροφής (Estate) Διάκοσμος χρωμίου diffusor σε μαύρο πολύ γυαλιστερό (με πακέτο εξωτερικού εξοπλισμού AVANTGARDE) Πίσω ποδιά AMG με diffusor σε μαύρο πολύ γυαλιστερό  Αναμένεται να είναι διαθέσιμο από τον 09/2014 (Saloon) ή/και 12/2014 (Estate).

1


49

Γνήσια αξεσουάρ. Το καλύτερο δεν έχει εναλλακτικές. Πράγμα που ισχύει και για τα γνήσια αξεσουάρ της Mercedes-Benz. Διαμορφώστε την C-Class σας σύμφωνα με τις ιδιαίτερες επιθυμίες σας.

Τα χαρακτηριστικά με μια ματιά Η πίσω αεροτομή τονίζει την ακμή στο πίσω μέρος της C-Class Saloon. Η επίστρωση ασταριού υψηλής ποιότητας επιτρέπει τη βαφή του εξαρτήματος στο χρώμα που επιθυμείτε. Η ακριβούς εφαρμογής και σταθερή στο σχήμα πολυουρεθάνη φροντίζει για μεγάλη διάρκεια ζωής. Εύκολη προσαρμογή χωρίς πρόσθετες οπές. Δεν είναι απαραίτητη η καταχώριση στην άδεια κυκλοφορίας του αυτοκινήτου. Διατίθεται μόνο για την έκδοση Saloon. Κομψή, επιβλητική ή σπορτίφ - διαμορφώστε την C-Class σας σύμφωνα με τις ιδιαίτερες επιθυμίες σας. Για παράδειγμα, με τις ζάντες αλουμινίου σχεδίασης 5 ακτίνων, σε γυαλιστερό «Tremolite» μεταλλικό, με ελαστικά 225/50 R 17. Για σπορ, επιβλητική εμφάνιση φροντίζει η αεροτομή μπροστινής ποδιάς. Υπογραμμίζει το φάρδος του αυτοκινήτου και χαμηλώνει το οπτικό κέντρο βάρους του μπροστινού τμήματος. Βαφή στο χρώμα του αμαξώματος από τον Εξουσιοδοτημένο Διανομέα της Mercedes-Benz. Δεν είναι απαραίτητη η κατα­ χώριση στην άδεια κυκλοφορίας του αυτοκινήτου. Πόλος έλξης για τα βλέμματα: το φωτιζόμενο αστέρι Mercedes για τη μάσκα ψυγείου και τα φωτιζόμενα μαρσπιέ με λευκή επιγραφή «Mercedes-Benz». Το παιδικό κάθισμα KidFix προσφέρει την ιδανική θέση για μικρούς επιβάτες ηλικίας 3,5 έως 12 ετών. Βέλτιστη προστασία σε περίπτωση πλευρικής σύγκρουσης χάρη στην ανύψωση του καθίσματος και τη ρυθμιζόμενη πλάτη. Ο φορέας αλουμινίου πολλαπλών λειτουργιών διαμορφώνει τη βάση για μπαγκαζιέρες οροφής Mercedes-Benz, σχάρες ski και snowboard ή σχάρες ποδηλάτων.


50

R00

70R

R48 R24

39R 55R

80R

08R R11

Ζάντες. Από πρακτικής άποψης, οι ζάντες είναι απαραίτητες. Για πολλούς όμως, έχουν και συναισθηματική αξία: τίποτε σχεδόν δεν είναι τόσο σημαντικό για το αυτοκίνητο των ονείρων μας όσο η επιλογή της τέλειας ζάντας. Για το λόγο αυτό, έχουμε ετοιμάσει για εσάς μια ελκυστική επιλογή.

ΒΑΣΙΚΟΙ και προαιρετικοί εξοπλισμοί R00 Χαλύβδινες ζάντες με κάλυμμα τροχού σχεδίασης 10 οπών με ελαστικά 195/65 R 16 (C 180 BlueTEC) ή 205/60 R 16 (C 180)

70R Ζάντες αλουμινίου σχεδίασης πολλαπλών ακτίνων, σε ασημί Vanadium, με ελαστικά 205/60 R 16

55R Ζάντες αλουμινίου σχεδίασης 10 ακτίνων, σε ασημί «Vanadium», με ελαστικά 195/65 R 16

80R Ζάντες αλουμινίου σχεδίασης 5 διπλών ακτίνων, σε γκρι Himalaya, με ελαστικά 225/50 R 17 (μέρος του

(Saloon: C 200 BlueTEC, C 220 BlueTEC BE Edition) ή 205/60 R 16 (Saloon: προαιρετικά για C 180 BlueTEC, C 200 BlueTEC και C 180) 39R Ζάντες αλουμινίου σχεδίασης 10 ακτίνων, σε ασημί «Vanadium», με ελαστικά 205/60 R 16 (C 200 BlueTEC [Estate], C 220 BlueTEC, C 250 BlueTEC, C 200, C 250 και C 300 BlueTEC HYBRID [Saloon])

(προαιρετικός εξοπλισμός)

πακέτου εξωτερικού εξοπλισμού AVANTGARDE) R48 Ζάντες αλουμινίου σχεδίασης 5 διπλών ακτίνων, σε γυαλιστερό γκρι Himalaya, με ελαστικά 225/50 R 17 (προαιρετικός εξοπλισμός) 08R Ζάντες αλουμινίου σχεδίασης πολλαπλών ακτίνων, σε ασημί Vanadium, με ελαστικά 225/50 R 17 (μέρος του EXCLUSIVE εσωτερικό)


51

R32

45R

R97 788

22R

R17

782 665

R24 Ζάντες αλουμινίου σχεδίασης 5 ακτίνων, σε ασημί «Vanadium», με ελαστικά 225/50 R 17 (προαιρετικός εξοπλισμός) R11 Ζάντες αλουμινίου σχεδίασης 5 διπλών ακτίνων, σε ασημί Vanadium, με ελαστικά 225/50 R 17 (προαιρετικός εξοπλισμός) R32 Ζάντες αλουμινίου σχεδίασης 5 ακτίνων, σε ασημί Vanadium, με ελαστικά 225/45 R 18 (ΜA) και 245/40 R 18 (ΠA) (προαιρετικός εξοπλισμός) 22R Ζάντες αλουμινίου σχεδίασης 5 διπλών ακτίνων, σε γυαλιστερό γκρι Himalaya, με ελαστικά 225/45 R 18 (ΜΑ) και 245/40 R 18 (ΠΑ) (προαιρετικός εξοπλισμός)

45R Ζάντες αλουμινίου σχεδίασης 6 ακτίνων, σε γυαλιστερό γκρι Himalaya, με ελαστικά 225/40 R 19 (ΜΑ) και 245/35 R 19 (ΠΑ) (προαιρετικός εξοπλισμός) R17 Ζάντες αλουμινίου σχεδίασης 5 διπλών ακτίνων, σε γυαλιστερό γκρι «Tremolite», με ελαστικά 225/40 R 19 (ΜΑ) και 245/35 R 19 (ΠΑ) (προαιρετικά χωρίς χρέωση Edition 1 Saloon, περιλαμβάνεται στην Edition 1 Estate) R97 Ζάντες αλουμινίου σχεδίασης πολλαπλών ακτίνων, σε γυαλιστερό γκρι «Himalaya», με ελαστικά 225/40 R 19 (ΜΑ) και 245/35 R 19 (ΠΑ) (περιλαμβάνεται στην Edition 1 Saloon, προαιρετικά χωρίς χρέωση Edition 1 Estate)

AMG

Περισσότερες ζάντες

782 Ζάντες αλουμινίου AMG σχεδίασης 5 ακτίνων, σε γυαλιστερό γκρι «Titanium», με ελαστικά 225/45 R 18

θα βρείτε στο πρόγραμμα αξεσουάρ μας.

(ΜΑ) και 245/40 R 18 (ΠΑ) (μέρος του AMG Line εξωτερικό) 788 Ζάντες αλουμινίου AMG σχεδίασης πολλαπλών ακτίνων, σε γυαλιστερό γκρι Titanium, με ελαστικά 225/40 R 19 (ΜΑ) και 255/35 R 19 (ΠΑ) (προαι­ ρετικός εξοπλισμός) 665 Ζάντες αλουμινίου AMG σχεδίασης πολλαπλών ακτίνων, σε μαύρο πολύ γυαλιστερό, με ελαστικά 225/40 R 19 (ΜΑ) και 255/35 R 19 (ΠΑ) (προαιρετικός εξοπλισμός)

Πληροφορίες για γνήσια αξεσουάρ Mercedes-Benz θα βρείτε στη διεύθυνση www.mercedes-benz-accessories.com ή στο Δίκτυο Εξουσιοδοτημένων Διανομέων Mercedes-Benz.


52

Πέρα από τα αστέρια. Γνωρίστε ένα ολόκληρο σύμπαν. Οι υπηρεσίες της Mercedes-Benz. Πάντα αισθάνεστε ασφαλείς όταν βρίσκεστε στο τιμόνι μιας καινούριας Mercedes. Αν, παρ’ όλα αυτά, χρειαστείτε κάποτε βοήθεια, είμαστε στη διάθεσή σας 24 ώρες το 24ωρο. Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας σε όλη την Ευρώπη καλώντας τον αριθμό 00800 1 777 77771 χωρίς χρέωση (εναλλακτικά μέσω του Mercedes-Benz Contact2).

Απαλλαγείτε από έκτακτα έξοδα συνεργείου4: Το συμβόλαιο Service της Mercedes-Benz καλύπτει απρόβλε­ πτες επισκευές, συντηρήσεις ή αναλλώσιμα ανταλλακτικά, ανάλογα με το συμβόλαιο. Οι Εξουσιοδοτημένοι Διανομείς της Mercedes-Benz βρίσκονται στη διάθεσή σας για να σας ενημερώσουν για τα διαθέσιμα συμβό­λαια Service και τους όρους.

Για να μπορείτε να διατηρείτε την κινητικότητά σας σε περίπτωση τεχνικής βλάβης, ατυχήματος ή βανδαλισμού ή ακόμα και σε περίπτωση ανεφοδιασμού με λάθος καύσιμο, έχετε πάντα μαζί σας το πακέτο κινητικότητας Mobilo Mercedes-Benz3 που περιλαμβάνεται στο βα­ σικό εξοπλισμό. Αναλαμβάνει τα έξοδα, για παράδειγμα, για την επιτόπου βοήθεια, τη ρυμούλκηση ή για όχημα αντικατάστασης – και όλα αυτά σε περισσότερες από 40 ευ­ ρωπαϊκές χώρες για διάστημα έως 30 ετών3. Επιπλέον, το Mobilo σας προσφέρει ειδικές παροχές κινητικότητας τα πρώτα τέσσερα χρόνια από την πρώτη ταξινόμηση του οχήματος κατά τις επισκέψεις σας στο συνεργείο στις περιπτώσεις εγγύησης και χαριστικής απόφασης.

Mercedes-Benz Financial. Οδηγείτε μια Mercedes-Benz και ταυτόχρονα απολαμβάνετε ευέλικτη πληρωμή: Αυτή τη δυνατότητα σας προσφέρουν τα ελκυστικά προϊόντα leasing και χρηματοδότησης της Mercedes-Benz Finan­ cial – σύμφωνα με τις επιθυμίες και τις ανάγκες σας. Επίσης, μπορούμε να σας προσφέρουμε ασφαλιστικά πακέ­τα με εκτενή κάλυψη. Απευθυνθείτε στους Εξουσιοδοτημένους Διανομείς Mercedes-Benz για να ενημερωθείτε για χρηματοοικονομικές υπηρεσίες και όρους που ισχύουν.

 Εναλλακτικά: Στην Ελλάδα για 24ωρο Service μπορείτε να καλείτε τον αριθμό 6944354700. Οι κλήσεις σταθερής τηλεφωνίας υπόκεινται σε χρεώσεις. 2 Οι κλήσεις από κινητό τηλέφωνο σ το δίκτυο σταθερής τηλεφωνίας υπόκεινται σε χρεώσεις. 3 Το Mobilo μπορεί να παρατείνεται από Service σε Service μετά τη λήξη της ισχύος του (τέσσερα χρόνια μετά την πρώτη ταξινόμηση)  έως και 30 έτη στους Εξουσιοδοτημένους Επισκευαστές Mercedes-Benz. 4 Σύμφωνα με τους όρους των συμβολαίων Service Mercedes-Benz.

1


53

Γνωρίστε την ψηφιακή διάσταση της Mercedes-Benz – όπου κι αν βρίσκεστε. Χάρη στις ειδικά προσαρμοσμένες παροχές για smartphone και ταμπλέτες μπορείτε να μπαίνετε στον κόσμο της Mercedes-Benz ακόμη και όταν βρίσκεστε καθ’οδόν.

Η μαγεία της Mercedes-Benz. Ένα αυτοκίνητο, το όνομα του οποίου φέρνει χαμόγελα παντού στον κόσμο, που πρωταγωνιστεί σε ταινίες και τραγουδιέται σε παγκόσμιες μουσικές επιτυχίες, είναι σίγουρα κάτι περισσότερο από ένα αυτοκίνητο. Πώς καταφέραμε να φτάσουμε εδώ;

Εκεί σας περιμένουν πληροφορίες για όλη την γκάμα προϊόντων, ποικίλες δυνατότητες ψυχαγωγίας και άμεση επαφή με διάφορες υπηρεσίες. Οι διαδραστικές οδηγίες χρήσης σας δίνουν, για παράδειγμα, τη δυνατότητα να γνωρίσετε το αυτοκίνητο των ονείρων σας με μια διαδραστική περιήγηση. Γνωρίστε λεπτομερώς τις λειτουρ­γίες, εξετάστε τον εσωτερικό χώρο διεξοδικά ή ενημερωθείτε για τα πλεονεκτήματα κάθε μοντέλου στον ιστότοπο της χώρας σας.

Βιώστε την ιστορία της αυτοκίνησης τα τελευταία 125 χρόνια και κάντε μια συναρπαστική βόλτα στην ιστορία της αυτοκίνησης στο Μουσείο της Mercedes-Benz. Περισσότερα από 1500 εκθέματα σε 16500 τεραγωνικά μέτρα παρουσιάζουν τη μοναδική παράδοση και τη δύναμη καινοτομίας του εφευρέτη του αυτοκινήτου. Περιλαμβάνονται μοναδικά κομμάτια όπως η παλαιότερη Mercedes του 1902 που διατηρείται ακόμη ή τα θρυλικά οχήματα τύπου gull­ wing. Καλωσορίσατε στο λίκνο της καινοτομίας: www.mercedes-benz-classic.com/museum

Με την εφαρμογή «Mercedes-Benz Guides» μπορείτε να ανακαλύψετε τα κυριότερα χαρακτηριστικά κάθε οχήματος ακόμη και εκτός σύνδεσης. Η εφαρμογή διατίθεται δωρεάν στο Apple® iTunes® Store (iOS) καθώς και στο Google Play Store (για Android). Εξάλλου, μπορείτε επίσης να παρακολουθείτε και να διαβάζετε ψηφιακά τα τηλεοπτικά και ενημερωτικά μας μέσα. Στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.mercedes-benz.com θα δείτε να ξεδιπλώνεται μπροστά σας ολόκληρος ο κόσμος της μάρκας. Κάντε κλικ για να μπείτε.

Τι θα ήταν η ιστορία της Mercedes-Benz χωρίς το μηχανοκίνητο αθλητισμό; Τι θα ήταν ο μηχανοκίνητος αθλητισμός χωρίς τη Mercedes-Benz; Το πρώτο όχημα που κέρδισε σε αγώνες ταχύτητας διέθετε κινητήρα Daimler. Η πρώτη Mercedes ήταν αγωνιστικό αυτοκίνητο. Τα θρυλικά Ασημένια Βέλη – ένας μύθος. Όσο ένδοξη είναι η ιστορία, τόσο συναρπαστικό είναι το παρόν: Η ομάδα MERCEDES AMG PETRONAS της Formula 1 και τα C-Coupé DTM Mercedes AMG αγωνίζονται κάθε σαββατοκύριακο για να κατακτήσουν βαθμούς και νίκες.


54

Τεχνικά χαρακτηριστικά Saloon. C 250 BlueTEC

C 300 BlueTEC

Πετρελαιοκινητήρες

C 180 BlueTEC

C 200 BlueTEC

C 220 BlueTEC BE Edition

C 220 BlueTEC

C 250 BlueTEC

4MATIC

HYBRID

Κυβισμός σε cm

1598

1598

2143

2143

2143

2143

2143

Ονομαστική ισχύς1 σε kW (hp) σε σ.α.λ.

85 (116)/3000–4600

100 (136)/3800

120 (163)/3000–4200

125 (170)/3000–4200

150 (204)/3800

150 (204)/3800

150 (204) + 20 (27)/38002

Επιτάχυνση 0–100 km/h σε δευτ.

11,1 [–]

9,7 [–]

– [7,4]

7,7 [7,4]

– [6,6]

– [6,9]

– [6,4]

Τελική ταχύτητα σε km/h

205 [–]

218 [–]

– [233]

234 [233]

– [247]

– [240]

– [244]

Υπεραστικός κύκλος

4,9–4,5 [–] 3,7–3,4 [–]

4,9–4,5 [–] 3,7–3,4 [–]

– [5,5–5,0] – [3,8–3,4]

5,0–4,8 [5,5–5,3] 3,7–3,4 [3,9–3,6]

– [5,5–5,3] – [3,9–3,6]

– [6,1–5,9] – [4,4–4,3]

– [4,1–3,9] – [3,9–3,4]

Μικτός κύκλος

4,2–3,8 [–]

4,2–3,8 [–]

– [4,4–4,0]

4,2–4,0 [4,5–4,3]

– [4,5–4,3]

– [5,0–4,8]

– [4,0–3,6]

3

Κατανάλωση καυσίμου3 l/100 km Αστικός κύκλος

Εκπομπές CO2 σε g/km σε μικτό κύκλο

109–99 [–]

109–99 [–]

– [115–106]

109–103 [117–109]

– [117–109]

– [134–129]

– [104–94]

Κατηγορία εκπομπών4/Κατηγορία

Euro 6/A+ [–]

Euro 6/A+ [–]

– [Euro 6/A+]

Euro 6/A+ [Euro 6/A+]

– [Euro 6/A+]

– [Euro 6/A]

– [Euro 6/A+]

Βενζινοκινητήρες

C 180

C200

C 250

Κυβισμός σε cm3

1595

1991

1991

Ονομαστική ισχύς σε kW (hp) σε σ.α.λ.

115 (156)/5300

135 (184)/5500

155 (211)/5500

Επιτάχυνση 0–100 km/h σε δευτ.

8,2 [8,5]

7,5 [7,3]

– [6,6]

Τελική ταχύτητα σε km/h

225 [223]

237 [235]

– [2506]

Υπεραστικός κύκλος

6,8–6,4 [7,4–6,8] 4,7–4,2 [5,0–4,6]

7,3–6,8 [7,2–6,8] 4,7–4,4 [4,7–4,4]

– [7,2–6,8] – [4,7–4,4]

3

αποδοτικότητας5

1

Κατανάλωση καυσίμου3 l/100 km Αστικός κύκλος Μικτός κύκλος

5,5–5,0 [5,8–5,4]

5,7–5,3 [5,6–5,3]

– [5,6–5,3]

Εκπομπές CO2 3 σε g/km σε μικτό κύκλο

127–116 [135–126]

132–123 [131–123]

– [131–123]

Κατηγορία εκπομπών /Κατηγορία

Euro 6/A [Euro 6/B]

Euro 6/B [Euro 6/B]

– [Euro 6/B]

4

αποδοτικότητας5 1

 Στοιχεία για την ονομαστική ισχύ σύμφωνα με την Οδηγία 80/1269/ΕΟΚ στην εκάστοτε ισχύουσα έκδοση. 2 Ηλεκτροκινητήρας 20 kW. 3 Οι μετρήσεις έγιναν με την καθορισμένη διαδικασία μέτρησης (Κανονισμός [ΕΚ ] 715/2007 ) στην εκάστοτε ισχύουσα έκδοση. Υπόδειξη σύμφωνα με την Οδηγία 1999/94/ΕΟΚ στην ισχύουσα έκδοση: Τα στοιχεία δεν αναφέρονται σε ένα συγκεκριμένο όχημα και δεν αποτελούν μέρος της προσφοράς, αλλά εξυπηρετούν στη σύγκριση μεταξύ διαφορετικών οχημάτων. 4 Τα στοιχεία ισχύουν μόνο εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Είναι πιθανό


55

Τεχνικά χαρακτηριστικά Estate. Πετρελαιοκινητήρες

C 180 BlueTEC

C 200 BlueTEC

C 220 BlueTEC

C 250 BlueTEC

Κυβισμός σε cm

1598

1598

2143

2143

Ονομαστική ισχύς1 σε kW (hp) σε σ.α.λ.

85 (116)/3000–4600

100 (136)/3800

125 (170)/3000–4200

150 (204)/3800

Επιτάχυνση 0–100 km/h σε δευτ.

11,5 [–]

10,1 [–]

7,9 [7,6]

– [6,9]

Τελική ταχύτητα σε km/h

201 [–]

214 [–]

230 [229]

– [241]

Υπεραστικός κύκλος

5,5–5,3 [–] 4,0–3,7 [–]

5,5–5,3 [–] 4,0–3,7 [–]

5,4–5,2 [5,6–5,3] 4,0–3,7 [4,1–3,8]

– [5,7–5,4] – [4,2–3,9]

Μικτός κύκλος

4,6–4,3 [–]

4,6–4,3 [–]

4,5–4,3 [4,7–4,4]

– [4,8–4,5]

3

Κατανάλωση καυσίμου3 l/100 km Αστικός κύκλος

Εκπομπές CO σε g/km σε μικτό κύκλο

119–112 [–]

119–112 [–]

115–108 [121–114]

– [124–117]

Κατηγορία εκπομπών4/Κατηγορία

Euro 6/A [–]

Euro 6/A [–]

Euro 6/A+ [Euro 6/A+]

– [Euro 6/A+]

Βενζινοκινητήρες

C 180

C200

C 250

Κυβισμός σε cm3

1595

1991

1991

3 2

αποδοτικότητας5

Ονομαστική ισχύς σε kW (hp) σε σ.α.λ.

115 (156)/5300

135 (184)/5500

155 (211)/5500

Επιτάχυνση 0–100 km/h σε δευτ.

8,4 [8,7]

7,7 [7,5]

– [6,8]

Τελική ταχύτητα σε km/h

223 [221]

235 [233]

– [244]

Υπεραστικός κύκλος

6,9–6,7 [7,1–7,0] 4,8–4,6 [5,1–4,7]

7,2–7,0 [7,5–7,0] 5,0–4,6 [5,0–4,6]

– [7,6–7,1] – [5,1–4,7]

1

Κατανάλωση καυσίμου3 l/100 km Αστικός κύκλος Μικτός κύκλος

5,6–5,4 [5,8–5,6]

5,8–5,5 [5,9–5,5]

– [6,0–5,6]

Εκπομπές CO23 σε g/km σε μικτό κύκλο

130–125 [135–129]

135–128 [138–128]

– [140–130]

Κατηγορία εκπομπών /Κατηγορία

Euro 6/B [Euro 6/B]

Euro 6/B [Euro 6/B]

– [Euro 6/B]

4

αποδοτικότητας5 να υπάρχουν αποκλίσεις ανάλογα με τη χώρα 5 Υπολογισμός με βάση τις μετρημένες εκπομπές CO2 λαμβάνοντας υπόψη το βάρος του οχήματος. 6 Ηλεκτρονικός έλεγχος. Οι τιμές σε παρενθέσεις αφορούν οχήματα με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων. Για περισσότερα τεχνικά χαρακτηριστικά, επισκεφτείτε την ηλεκτρονική διεύθυνση www.mercedes-benz.gr


56

Διαστάσεις Saloon.

Διαστάσεις Estate. 942

1039 492 525

790

686 491

1454

1404

1056

790

1454

1462

1398

1404

1072

1462

1398

1457

1570 2020

1584 1810

Όλα τα στοιχεία δίδονται σε χιλιοστά. Οι απεικονιζόμενες διαστάσεις είναι μέσες τιμές. Ισχύουν για οχήματα με βασικό εξοπλισμό και χωρίς φορτίο.

709

590

2840 4702

1442

1588 1810

765 1608 1035

343

286

2840 4686

795

686 491

492 525

343

286

974

1046

1566 2020


Βασικός εξοπλισμός

57

Avantgarde2

Επενδύσεις και διάκοσμος. Επενδύσεις 001 018 101 105 115 118 128 131 141 201 215 218 221 225 248 251 267 268 301 318 601 605 628 975

Ύφασμα Aberdeen μαύρο Ύφασμα Aberdeen γκρι Crystal/μαύρο ARTICO1 μαύρο ARTICO1 μπεζ «Silk»/καφέ «Espresso» ARTICO1 μπεζ «Silk»/μαύρο ARTICO1 γκρι «Crystal»/μαύρο ARTICO1 γκρι «Crystal»/μπλε «Deep sea» ARTICO1 μαύρο2 ARTICO1 μαύρο Δέρμα μαύρο2 Δέρμα μπεζ Silk/μαύρο Δέρμα γκρι «Crystal»/μαύρο2 Δέρμα μαύρο Δέρμα μπεζ Silk/καφέ Espresso Δέρμα γκρι Crystal/μπλε Deep sea Δέρμα μαύρο Δέρμα κόκκινο Cranberry/μαύρο Δέρμα γκρι Crystal/μαύρο ARTICO1/Ύφασμα Norwich μαύρο ARTICO1/Ύφασμα Norwich γκρι «Crystal»/μαύρο ARTICO1/DINAMICA3/Ύφασμα Nottingham μαύρο ARTICO1/DINAMICA3/Ύφασμα Nottingham μπεζ «Silk»/καφέ «Εspresso» ARTICO1/DINAMICA3/Ύφασμα Nottingham γκρι «Crystal»/μπλε «Deep sea» designo δέρμα Exclusive nappa λευκό «Platin pearl»/μαύρο4

Διάκοσμος H07 H09 H24 H80 731 736 739

Ξύλο φλαμουριάς linestructure καφέ γυαλιστερό2 Ξύλο μελιάς καφέ με νερά2 Ξύλο φλαμουριάς ανοικτό καφέ γυαλιστερό Βαφή piano μαύρη Ξύλο καρυδιάς καφέ γυαλιστερό2 Ξύλο μελιάς μαύρο με νερά2 Αλουμίνιο λειασμένο ανοικτόχρωμο

 Συνθετικό δέρμα ARTICO. 2 Προαιρετικός εξοπλισμός. 3 Μικροΐνες DINAMICA. 4 Μόνο σε συνδυασμό με Edition 1 (P88). Για το μοντέλο S 205 Edition 1, αναμένεται να είναι διαθέσιμο από τον 12/2014. Για περισσότερες εξατομικευμένες επενδύσεις designo, απευθυνθείτε σε έναν Εξουσιοδοτημένο Διανομέα Mercedes-Benz.

1

001

301

018

318

131

101

201

115

218

118

H80

739

731

H07

731


Exclusive2

58

AMG Line2

201

601

128

141

215

605

221

251

218

628

225

267

975

101

248

268

731

739

105

736

H24

H07

736

H09

H07


Χρώματα εξωτερικής βαφής.

Ακρυλικές βαφές

040

197

796

799

149

755

890

996

775

896

792

988

Ακρυλικές βαφές 040 Μαύρο 149 Λευκό «Polar» Μεταλλικές βαφές1 197 Μαύρο «Obsidian» 755 Γκρι «Tenorite» 775 Ασημί «Iridium» 792 Ασημί «Palladium» 796 Καφέ «Citrine» 890 Μπλε «Cavansite» 896 Mπλε «Brilliant» 988 Ασημί «Diamond» Βαφές designo1 799 designo λευκό «Diamond bright» 996 designo κόκκινο «Hyacinth» μεταλλικό  Προαιρετικός εξοπλισμός. Για περισσότερες εξατομικευμένες βαφές designo απευθυνθείτε στον Εξουσιοδοτημένο Διανομέα Mercedes-Benz της περιοχής σας.  

59

Βαφές designo1

Μεταλλικές βαφές1

1


Σχετικά με το περιεχόμενο του καταλόγου: το παρόν έντυπο δόθηκε για εκτύπωση στις 13.05.2014. Μετά την ημερομηνία αυτή είναι δυνατό να επέλθουν διαφοροποιήσεις στο προϊόν. Ο κατασκευαστής διατηρεί το δικαίωμα για αλλαγές κατά τη διάρκεια του χρόνου παράδοσης στην κατασκευή ή στο σχήμα, για χρωματικές αποκλίσεις και διαφοροποιήσεις στον εξοπλισμό, εφόσον οι αλλαγές και διαφοροποιήσεις αυτές παραμένουν εντός λογικών ορίων σε ό, τι αφορά τον αγοραστή, λαμβάνοντας υπόψη και τα συμφέροντα του πωλητή. Εφόσον ο πωλητής ή ο κατασκευαστής χρειαστεί να χρησιμοποιήσει για το χαρακτηρισμό της παραγγελίας ή του αντικείμενου αγοράς κωδικούς ή αριθμούς, δεν προκύπτουν κανενός είδους δικαιώματα από το γεγονός αυτό και μόνο. Οι εικόνες μπορεί να περιέχουν αξεσουάρ και εξαρτήματα που δεν ανήκουν στο βασικό εξοπλισμό. Οι αποκλίσεις στο χρώμα οφείλονται στην εκτύπωση. Το έντυπο αυτό θα έχει διεθνή χρήση. Εντούτοις οι προδιαγραφές και οι συνέπειες σε σχέση με τη νομοθεσία, το ισχύον δίκαιο και τη φορολογία μέχρι και την ημέρα της εκτύπωσης του εντύπου ισχύουν μόνο για την Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας. Για συγκεκριμένες πληροφορίες απευθυνθείτε στους Εξουσιοδοτημένους Διανομείς της Mercedes-Benz. www.mercedes-benz.gr Daimler AG, Mercedesstr. 137, 70327 Stuttgart MS/MAA 6701 · 0023 · 12-00/0914 Printed in Germany

C class saloon & estate  
C class saloon & estate  
Advertisement