Page 1

B 250 e. De volledig elektrisch aangedreven B-Klasse. 4% bijtelling


Geluidloos rijplezier. De eerste volledig elektrische Mercedes-Benz. De B 250 e – een mijlpaal op autogebied die u vrijwel geluidloos tegemoet rijdt. Ontdek het rijplezier van een toerentalonafhankelijk koppel van 340 Nm en een krachtig vermogen van 132 kW (180 pk) - en dat ook nog eens lokaal emissievrij. Het lage zwaartepunt, dankzij de in de bodem ondergebrachte accu, zorgt ook voor een heel bijzonder rijgevoel. De nieuwe B 250 e ligt daardoor geruststellend veilig en uiterst dynamisch op de weg.


Fascinerend elektrisch. Baanbrekende mobiliteit – die gekenmerkt wordt door veiligheid en comfort. Geen lokale uitstoot en nauwelijks een geluid, verder ontbreekt het u echter helemaal aan niets. De nieuwe B 250 e schittert niet alleen door zijn uiterst moderne aandrijvingsconcept, maar ook door zijn hoge gebruiksgemak. Met de ruimte, variabiliteit en interieurkwaliteit waar de B-Klasse bekend om staat.


Overtuigend elektrisch. Een actieradius van maximaal 230 km. Vrijwel elk stopcontact fungeert als tankstation: u kunt de nieuwe B 250 e heel eenvoudig opladen aan een gewoon stopcontact – ’s nachts bijvoorbeeld – of heel snel aan een openbaar laadstation. Thuis sneller opladen kan uiteraard ook, hiervoor bieden wij een wallbox aan die het laadproces aanzienlijk verkort. Een actieradius van circa 100 km is dan bijvoorbeeld al mogelijk na anderhalf uur laden met de snelste laadoplossing. m MEER INFORMATIE Meer informatie over onze wallbox-service nu online op www.mercedes-benz.nl/opladen Accu Veilig gepositioneerd en geringe belasting van het milieu. De nieuwe B 250 e wordt gevoed door een lithium-ion-accu. Deze is plaatsbesparend en crashveilig in de bodem van de auto ondergebracht. De accu is gebouwd voor de gehele levensduur van het voertuig. In samenwerking met de leveranciers en recyclingspecialisten zijn innovatieve recyclingsystemen ontwikkeld die het hergebruik van waardevolle grondstoffen mogelijk maakt.

Optie RANGE PLUS voor een incidentele 30 km grotere actieradius Bestanddelen van de RANGE PLUS:

Verwarmde voorruit.

Gedeeltelijke afdekking in de grille.

Extra isolatie van het dak en de portieren.

RANGE PLUS-toets op de middenconsole.

Warmtewerend, donkergetint glas rondom vanaf de B-stijl.

Actieradius De standaard actieradius bedraagt maximaal zo’n 200 km. In de praktijk hangt de actieradius af van diverse factoren, zoals bijvoorbeeld rijsnelheid, extra verbruikers, rijstijl en buitentemperatuur. Vele publieke laadpalen bieden 11 kWh laadvermogen en zodoende de mogelijkheid de auto binnen 2,5 uur weer van 20-100% vol te laden. En rijdt u incidenteel wel eens een lange afstand, dan is als optie RANGE PLUS leverbaar. Daarmee wordt bij het oplaadproces het accuvenster uitgebreid en kan incidenteel de maximale actieradius met zo’n 30 km tot 230 km worden vergroot.


h

Comfortabel elektrisch. De nieuwe B 250 e. Ster van een nieuwe, digitale wereld. De nieuwe B 250 e laat zich spelenderwijs en intuïtief bedienen, zelfs via de smartphone. Met Remote Online1 profiteert u van Mercedes connect me, waarmee de auto en de bestuurder aan elkaar worden gekoppeld. Dit stelt u in staat om Remote Online-services en specifieke services voor uw B 250 e, zoals ‘Routeplanning’, ‘Programmeren oplaadinstellingen en klimaatregeling’ en ‘Programmeren voorverwarmingsinstallatie’ op uw mobiele apparaten te gebruiken. Zo bent u altijd op de hoogte van de laadtoestand en de resterende actieradius. Andere Remote Online-services zijn onder andere: – Voertuiglocatie bepalen. – Op afstand ver-/ontgrendelen van voertuig. – Op afstand opvragen van voertuigstatus.

1

De Remote Online-services zijn in combinatie met de standaard AUDIO 20 voor de B 250 e drie jaar gratis.


Intelligent elektrisch. Radargestuurde recuperatie voor efficiëntie en comfort. Het rijveiligheidsniveau van de nieuwe B 250 e is uniek voor een compacte elektrische auto: een highlight op het gebied van innovatieve rijassistentiesystemen is de standaard COLLISION PREVENTION ASSIST PLUS inclusief ADAPTIVE BRAKE. Zodra de COLLISION PREVENTION ASSIST PLUS registreert dat de afstand tot een voorligger te gering is, wordt de bestuurder optisch gewaarschuwd. Dreigt er een aanrijding, dan volgt ook een akoestische waarschuwing. ADAPTIVE BRAKE kan de remactie van de bestuurder ondersteunen. Bij uitblijvende reactie van de bestuurder kan onder bepaalde condities snelheid worden verminderd door autonoom te remmen.. Met het optionele radargestuurde recuperatieve remsysteem worden bovendien het comfort en de efficiëntie van de elektrisch aangedreven auto aanzienlijk verhoogd. Het systeem meet de afstand tot de voorligger met behulp van radarsensoren. Neemt de afstand te veel af, dan zorgt het systeem automatisch voor de juiste remintensiteit en energieterugwinning van de elektromotor. Vertraagt de elektromotor te weinig, dan kan het zijn dat u zelf nog dient af te remmen met het conventionele remsysteem. En rijdt er niemand voor u en laat u het ‘gaspedaal’ los, dan rolt de auto gewoon vrij uit om zoveel mogelijk snelheid te houden.


Indrukwekkend elektrisch. 340 Nm koppel. Altijd. Wie eenmaal in een elektrische auto heeft gereden, komt zijn verbazing niet meer te boven: de rijbeleving is werkelijk adembenemend. Terwijl een conventionele benzine- of dieselaandrijving pas ruim boven het stationair toerental maximaal kan accelereren, staat het maximumkoppel van een elektrisch aangedreven auto al vanaf stilstand ter beschikking. Voor de sprint van 0 naar 100 km/h heeft de nieuwe B 250 e slechts 7,9 seconden nodig. Afhankelijk van het feit of de bestuurder liever zuinig, comfortabel of sportief wil rijden, kan met één druk op de knop gekozen worden uit de drie rijprogramma’s E (Economy), S (Sport) of E+ (Economy Plus).


Royaal elektrisch. Laadt stroom, biedt ruimte voor vijf personen ĂŠn 501 liter bagage.


Van de bijzondere rijervaring met de nieuwe B 250 e kunt u vier medepassagiers laten meegenieten. Het achtercompartiment beschikt over drie hoofdsteunen en veel been- en hoofdruimte. Terwijl u de kinderen op de achterbank een plezier doet met zoveel ruimte, geniet u voorin van de mooie materialen, hoogwaardige afwerking en optionele, exclusieve comfortuitrustingen.


Ruimte voor bagage. De elektrische aandrijving maakt van de nieuwe B 250 e een innovatieve auto. De combinatie met een volledig bruikbare bagageruimte maakt hem uitermate geschikt voor dagelijks gebruik. Het bagageruimtevolume bedraagt 501 liter, bij neergeklapte achterbankleuning 1.456 liter (belading tot het dak achter de bestuurdersstoel). De achterbankleuning kan in de verhouding 1/3-2/3 worden neergeklapt, waarmee een royale,

nagenoeg vlakke laadvloer kan worden gecreĂŤerd. Een bagageruimteafdekking behoort tot de standaarduitrusting. Het optionele bagageruimtepakket zorgt voor meer overzicht, veiligheid en extra opbergruimte. Dit bagageruimtepakket bevat een in hoogte verstelbare bagageruimtebodem, een 12V-aansluiting en een opvouwbare opbergbox onder de bagageruimtebodem.

Variabele bagageruimte De achterbankleuning kan in de verhouding 1/3-2/3 worden neergeklapt, waarna een bagageruimtevolume tot 1.456 liter en een 1,42 lange, nagenoeg vlakke laadvloer ontstaat.


De uitrustingsline Electric Art. Geef de nieuwe B 250 e een opwindende look met de optionele uitrustingsline Electric Art. De lakken cirruswit of zuidzeeblauw geven de auto een exclusieve uitstraling, die door de gelakte grille en bijpassende gelakte buitenspiegels nog eens wordt benadrukt. Een andere highlight zijn de multispaaks lichtmetalen velgen. In het stijlvolle interieur vindt u sierdelen in saillook, een driespaaks multifunctioneel stuurwiel met geperfo-

reerd greepgedeelte en een zwarte interieurhemel. De stoelen en de bovenkant van het dashboard zijn uitgevoerd in lederlook ARTICO zwart. De vloermatten met blauwe contrastsiernaden en opschrift ‘Electric Drive‘, alsmede de stoelen en bovenkant van het dashboard met blauwe en grijze contrastsiernaden ronden de look van deze uitrustingsline harmonieus af.


De standaarduitvoering.

De uitrustingsline Style.

Een verscheidenheid aan optische en functionele highlights behoort tot de standaarduitrusting van de nieuwe B 250 e. Het interieur is voorzien van hoogwaardige stoelbekleding in stof en een multifunctioneel stuurwiel. Voor individueel comfort van alle passagiers zorgt de automatische airconditioning THERMOTRONIC. Een andere eyecatcher zijn de sierdelen in matrixlook en de instaplijsten met opschrift ‘MercedesBenz’ voorin. Het zitcomfortpakket biedt extra mogelijkheden voor individuele aanpassing aan de gewenste zitpositie.

Speciaal ontworpen lichtmetalen velgen, een grille met twee lamellen in iridiumzilver en chroomaccenten, alsmede een sierlijst op de bovenkant van de portieren in chroom geven de B 250 e een dynamische uitstraling. Tot de stijlvolle interieuruitrusting behoren stoelen in stof Vianen en sierdelen in linelook. Een aantal designelementen is uitgevoerd in zilverchroom.


De uitrustingsline Urban.

Exclusiefpakket.

De uitrustingsline Urban bevat designelementen die de sportiviteit van de nieuwe B 250 e benadrukken. Een grille met twee lamellen in iridiumzilver en chroomaccenten, alsmede multispaaks lichtmetalen velgen zijn dynamische accenten. In het interieur blijkt het sportieve karakter uit de stoelen in lederlook ARTICO/stof Montfoort en het multifunctionele stuurwiel in leder met geperforeerd greepgedeelte. Details zoals contrastsiernaden, applicaties in zilverchroom en nieuwe sierdelen in saillook vormen de finishing touch van de hoogwaardige ambiance.

Een stijlvol op elkaar afgestemde combinatie van hoogwaardige interieuruitrustingen: tot de highlights behoren verwarmde voorstoelen met viervoudig verstelbare lendensteun en een multifunctioneel stuurwiel in leder. Passend daarbij zijn het dashboard en het middendeel van de portieren uitgevoerd in lederlook ARTICO. Designelementen in zilverchroom en sierdelen in eucalyptushout bruin of essenhout glanzend zwart dragen eveneens bij aan de exclusieve ambiance in de nieuwe B 250 e.


Bekledingen en sierdelen.

Bekledingen 031 038 105 111 118 121 201 204 207 611 618

Stof Vianen zwart Stof Vianen kristalgrijs Lederlook ARTICO saharabeige1 Lederlook ARTICO zwart1 Lederlook ARTICO kristalgrijs1 Lederlook ARTICO zwart met blauwe en grijze contrastsiernaden Leder zwart Leder hazelnootbruin Leder cranberryrood Lederlook ARTICO/stof Montfoort zwart Lederlook ARTICO/stof Montfoort kristalgrijs

Standaarduitvoering

Style1

031

111

031

038

118

038

105

105

H88

H53

734

734

736

736

Sierdelen H88 H53 H81 734 736

1

Matrixlook Linelook Saillook Eucalyptushout bruin1,2 Essenhout zwart glanzend1,3

Optie. 2 Onderdeel van exclusiefpakket. 3 Bij exclusiefpakket optioneel zonder meerprijs leverbaar.


Urban1

Electric Art1

111

611

111

118

618

118

Exclusiefpakket1

121

201

204

207

105

H81

H81

734

734

734

736

736

736


Lakken.

Unilakken

Metallic lakken1

designo lak1

589

162

175

650

787

191

696

761

990

Unilakken 589 Jupiterrood 650 Cirruswit 696 Nachtzwart Metallic lakken1 162 Zuidzeeblauw 175 Elbaietgroen2 191 Kosmoszwart 761 Poolzilver 787 Mountaingrijs 990 OriĂŤntbruin designo lak1 662 designo mountaingrijs magno Optie. 2 Onder voorbehoud vanaf december 2015 leverbaar. Uw Mercedes-Benz dealer informeert u graag over andere individuele designo lakken. 1

662


Afmetingen.

Technische gegevens.

1.599

Accu

lithium-ion-accu

Elektromotor

asynchroonmotor

Accucapaciteit in kWh

28,0

Max. vermogen in kW (pk) bij t/min

132* (180)/9.900–12.500

Max. koppel1 in Nm

340

Acceleratie van 0-60 km/h in sec.

3,9

Acceleratie van 0-100 km/h in sec.

7,9

1

1.544 1.812

1.551 2.010

956

1.036 388 521

719 493

873

597 1.421 1.565

750

744 567

886

2.699 4.358

160

Emissieklasse2

Euro 6

Oplaadduur aan stopcontact (230 V/13 A) in h3

9

Oplaadduur aan wallbox (400 V/16 A) in h3

2,40

Elektrisch energieverbruik NEFZ in kWh/100 km

16,6-17,9

Elektrische actieradius NEFZ in km

200

CO2-emissie4 gecombineerd in g/km

0

4

322

347

Topsnelheid ca. in km/h

773

cw-waarde

0,28

Transmissie

eentraps automatische transmissie

Bandenmaat voor

205/60 R16 205/60 R16

Bandenmaat achter Bagageruimtevolume in l

501–1.456

Draaicirkel in m

11,00

Leeggewicht in kg

1.625

Toegestaan totaalgewicht in kg

2.170

5

1.423

1.411

6

1.446

1.382

Alle gegevens in millimeters. De afgebeelde afmetingen zijn gemiddelde waarden. Ze gelden voor voertuigen in de standaarduitvoering en in onbelaste toestand.

Topvermogen. Duurvermogen: 65 kW. 1 Opgaven van het nominaal vermogen en koppel volgens 80/1269/EWG in de huidige versie. 2 Opgaven uitsluitend geldig binnen de Europese Unie. Landenspecifieke afwijkingen mogelijk. 3 De opgegeven spannings- en stroomwaarden zijn afhankelijk van de lokale stroominfrastructuur en kunnen door het voertuig begrensd worden. De oplaadtijden komen overeen met 20-100 % bij gebruik aan een wallbox (3-fasig) of een universeel stopcontact (1-fasig). 4 Opgaven van het brandstofverbruik en de CO2-emissie zijn gemeten volgens de voorgeschreven meetprocedure (§ 2 Nrn. 5, 6, 6a PkwEnVKV in de huidige versie). De opgaven hebben geen betrekking op een specifiek voertuig. Ze zijn slechts bedoeld ter vergelijking van de verschillende voertuigtypen. Wij adviseren daarom ’Het Nieuwe Rijden’. Zie ook www.hetnieuwerijden.nl voor handige tips om zuiniger te rijden. 5 Opgaven van het bagageruimtevolume volgens richtlijn 70/156/EWG in de versie 2000/40/EWG. 6 Betreft het Nederlandse kentekengewicht. De opgaven van het leeggewicht volgens richtlijn 92/21/EG in de huidige versie (massa rijklaar inclusief brandstoftank voor 90 % gevuld, bestuurder 68 kg en bagage 7 kg) voor voertuigen in de standaarduitvoering valt in de regel echter 100 kg hoger uit. Opties en accessoires kunnen het leeggewicht overeenkomstig verhogen. Meer technische gegevens kunt u vinden op www.mercedes-benz.nl *


Recyclen is de laatste fase in de levenscyclus van een voertuig. Binnen de Europese Unie is er wetgeving opgesteld voor het recyclen van voertuigen. In richtlijn 2000/53/EU zijn deze bepalingen opgesteld. Alle Mercedes-Benz modellen worden zo geconstrueerd dat zij zo volledig mogelijk kunnen worden gerecycled. Dit leidt tot een minimale belasting van ons milieu. Daarnaast worden onderdelen verwerkt en hergebruikt, verder ontwikkeld en verbeterd. Een directe investering in de toekomst. Voor de milieubelasting van de B 250 e verwijzen wij u naar het Milieu Certificaat B-Klasse Electric Drive dat u kunt downloaden van onze website. Inhoud vrijblijvend. Wijzigingen in specificaties en uitrustingen voorbehouden. De gegevens in deze brochure benaderen de werkelijkheid zoveel mogelijk. Ze komen overeen met de stand van zaken op het moment van redactiesluiting van deze uitgave (0815). De afbeeldingen en omschrijvingen kunnen afwijken van de in Belgi毛 en Nederland geldende standaard- en leverbare uitvoeringen. Hiervoor verwijzen wij naar onze laatste prijslijst. www.mercedes-benz.nl

Daimler AG, Mercedesstr. 137, 70327 Stuttgart MS/MAC 6701 路 1508 路 07-01/0815 Gedrukt in Duitsland

B class electric drive  
B class electric drive  
Advertisement