Page 1

Kikki

Mijn 9 maanden dagboek voor:


Naam Marjolein

de Bruijn Adres Kerkstraat 9 Woonplaats Groningen Geboortedatum 26 augustus 1980 Beroep Tandarts-assistente Naam partner David

Kort Geboortedatum 21 mei 1975 Beroep Accountant Is dit jullie eerste kindje? Zo nee, hoeveel broertjes en/of zusjes heeft de baby?

Ja, dit is ons eerste kindje.

Hoe lang kennen jullie elkaar?

Wij zijn alweer zeven jaar samen. Hoe hebben jullie elkaar ontmoet?

Wij hebben elkaar ontmoet op een feestje bij gezamenlijke vrienden. Die hebben ons ook een beetje gekoppeld, met resultaat! Wij zijn nog net zo verliefd als toen! Zijn jullie verliefd, verloofd, getrouwd, geregistreerd partner?

Nee, wij zijn (nog) niet getrouwd, wellicht gaat dat nog een keer gebeuren, maar voor nu verliefd! Uitgerekend op

8 mei 2010 Naam verloskundige Verloskundigenpraktijk Groningen


week

12 Gewicht:

- 69,5 kg

Buikomvang:

- 80 cm

Mama De magische week, de eerste spannende drie maanden heb je achter de rug. De kans op een miskraam wordt steeds kleiner. Hopelijk nemen je zwangerschapskwaaltjes af, dit kan nog eventjes duren. Je voelt je energie terugkomen, sommige vrouwen hebben zelfs energie voor twee! Je kindje en jij zijn met elkaar verbonden door de navelstreng waardoor je kindje de benodigde voedingsstoffen binnen krijgt. Deze navelstreng wordt soms stevig vastgepakt door je kindje. Gelukkig is de navelstreng hierop gebouwd en kan het geen kwaad. Rond deze week is je eerste afspraak bij de verloskundige, je kindje zal nog meer werkelijkheid voor je worden: je mag luisteren naar het hartje en even binnenkijken met behulp van een echo apparaat. Baby Je kindje is ongeveer 6 cm lang en weegt rond de 20 gram, weer een verdubbeling van het gewicht ten opzichte van vorige week. Je kindje is compleet, het hoeft nu alleen nog maar te groeien. Op het moment van de bevruchting wordt het geslacht van je kindje door de papa bepaald. De eierstokken of zaadballen zijn inmiddels ontwikkeld, een goed moment om na te denken over de vraag of je het geslacht wilt weten. Over een paar weekjes kan je verloskundige dit zien op de echo.


Hoe was de afspraak bij de verloskundige?

Heel leuk! Ik had er zo’n zin in, nu wordt het allemaal ‘werkelijkheid’. De verloskundige is een erg leuke vrouw dus dat klikt goed! Hoe voelde het om je kindje voor het eerst te zien op de echo?

Wat enorm bijzonder! Een heel klein koffieboontje met armpjes en beentjes eraan en dan ineens zie je dat kloppende hartje, WAUW!! Zo mooi. Nu geloven we eigenlijk pas dat we echt een kindje krijgen! Wie was er mee naar de verloskundige?

Papa en mama waren samen, een heel mooi moment dat we niet snel meer vergeten! We hadden tranen in onze ogen toen we jou voor het eerst op de echo zagen. Heb je het nieuws al vaak verteld?

Ja, inmiddels hebben we het bekend gemaakt en weet onze omgeving dat we een kindje verwachten! Wat zijn de reacties en welke reactie vond jij de meest bijzondere?

Iedereen reageert heel enthousiast, alle reacties en felicitaties zijn bijzonder.


week

13 Gewicht:

- 70 kg

Buikomvang:

- 81 cm

Mama Er groeit een kindje in je buik en misschien heb je het gevoel dat je voor twee moet eten. Je eet inderdaad wat meer dan normaal, maar voor twee is niet nodig. Let wel op wat je eet. Pas op met suiker en eet zoveel mogelijk volkorenproducten zoals bruin brood, volkoren pasta en zilvervliesrijst. Je lichaam heeft behoefte aan extra ijzer, dit haal je bijvoorbeeld uit vlees, appelstroop en spinazie. Ben je moe en lusteloos, laat dan voor de zekerheid even je bloed nakijken, je arts kan je dan ijzertabletten voor schrijven. Let op met zuivelproducten, deze breken het ijzer direct weer af. Baby Je kindje is ongeveer 8 cm en weegt rond de 30 gram. Groeit er een klein mannetje in je buik, dan zal hij rond deze tijd testosteron produceren. Bij een klein vrouwtje zitten alle eitjes in haar eileiders, hier zal ze het haar vruchtbare leven mee moeten doen. Je kindje is nu al de trotse bezitter van een unieke vingerafdruk!

Let jij op wat je eet en drinkt nu je zwanger bent?

Ja, absoluut. Ik drink geen alcohol, eet niets wat niet mag. Daar probeer ik me keurig aan te houden, het is immers maar 9 maanden. Hebben jij en je partner een vermoeden wat het geslacht van jullie kindje is?

Nee, we hebben geen flauw idee. De omgeving laat vaak wel weten wat zij denken. Omdat ik erg misselijk ben, denken vele dat we een meisje krijgen. Willen jullie dit zeker weten?

Mama zal het wel als verrassing willen laten maar papa wil het heel graag weten, uiteraard ben ik ook wel nieuwsgierig dus ik denk dat we er wel voor kiezen om het toch te weten!


week

18 Gewicht:

- 72 kg

Buikomvang:

- 89 cm

Mama Veel vrouwen voelen zich gedurende deze periode van de zwangerschap heel goed. Veel kwaaltjes zijn verdwenen en de hormonen zijn meer in balans. Ook voelen veel vrouwen zich een stuk actiever. Het kan wel zijn dat er een nieuw zwangerschapskwaaltje om de hoek komt kijken: Het vasthouden van vocht. Je handen en voeten zwellen op, ineens passen je favoriete schoenen niet meer! Heb je hier last van, probeer dan zoveel mogelijk water te drinken, je benen omhoog te houden en blijf weg van veel zout eten. Baby Je kindje is ongeveer 20 cm lang en weegt rond de 210 gram. Het kan zich voldoende bewegen in de baarmoeder, er is nog voldoende ruimte. Je kindje maakt hier goed gebruik van en zal alle kanten op draaien. Vanaf deze week zullen de hersenen hard groeien.

Heb jij last van dikke handen en voeten? Wat doe je er aan?

Nee, daar heb ik gelukkig (nog) geen last van. Heb je weer meer energie? Of merk je geen verschil?

Ja, ik heb weer veel meer energie! Ik ben weer veel ondernemender. Heb je je kindje al voelen bewegen? Hoe voelde dat en hoe voelde jij je? Waar was je op dat moment?

Ja, in week 16 heb ik je voor het eerst gevoeld, zo fijn een teken van jou! We waren deze week een weekje weg. Ineens voelde ik ’s avonds wat kriebels en een soort ‘plopje’, ik had erover gelezen maar je weet het natuurlijk nooit zeker en ja hoor de volgende avond weer toen wist ik het zeker, dit ben jij!


Zijn favoriete meisjesnamen:

- Bibi - Floor - Benthe

Zijn favoriete jongensnamen:

- Benjamin - Binck - Alexander

Mijn favoriete meisjesnamen:

- Frederique - Josephine - Kikki

Mijn favoriete jongensnamen:

- Boet - Olivier - Benjamin


18 weken 14 weken

21 weken


26 weken 32 weken

9maanden 40 weken

Mijn buik in

36 weken


de geboorte

Kikki Kort En is geboren op Dinsdag 18 mei 2010 Om 18.54 uur In de plaats Groningen Jullie kindje weegt 4010 gram Jullie kindje heet

Hoe wist je zeker dat de bevalling begon? Wanneer was dit en waar was je op dat moment? En je partner?

Op 17 mei werd ik gestript door de verloskundige, dat was rond een uur of 12. Die middag voel ik het al erg rommelen en begin van de avond had ik door, dit zijn weeën. Papa was toen ook al thuis. We zijn maar gewoon gaan slapen aangezien het nog niet erg heftig was.

Wanneer is de verloskundige gekomen? Is zij direct gebleven of vond zij dat nog niet nodig. In geval van een ziekenhuisbevalling: wanneer zijn jullie naar het ziekenhuis gegaan?

’s Nachts werd het heel heftig toen is de verloskundige geweest maar ik had pas 1 cm ontsluiting, de verloskundige is toen weer naar huis gegaan. De volgende ochtend kwam zij weer en toen had ik 3 cm ontsluiting. Omdat het erg langzaam ging en jij had in het vruchtwater gepoept, gingen we naar het ziekenhuis. Dat was rond 10.00 uur dat we wegreden naar het UMCG. Wat deed je om de weeën zoveel mogelijk op te vangen?

Nadat ik aan het infuus was gelegd en ik een verdovingsprik in mijn been had gekregen, was ik heel rustig in mezelf gekeerd. De weeën waren heftig maar ik kon ze goed opvangen, ik lag helemaal in trance.


Papa wist niet goed wat hij moest doen om mij te helpen aangezien ik helemaal in mezelf gekeerd was. Wat was jouw moeilijkste moment?

Eigenlijk vond ik het ’s nachts het meest lastig, ik ging in bad, uit bad, weer in bad en toen bleek dat ik maar 1 cm ontsluiting had, dat was jammer. Ik vond het toen het meest lastig om de weeën op te vangen Na hoeveel tijd had je volledige ontsluiting?

Uiteindelijk vanaf de eerste wee gerekend, heeft het 23 uur geduurd voordat ik volledige ontsluiting had. Wie waren er bij de bevalling aanwezig?

Papa, de verloskundige en de ziekenhuisassistent. Opa en oma waren al op de gang van het ziekenhuis aanwezig, zij kwamen meteen binnen toen jij geboren was! Was je je bewust van de overgang naar persweeën en mocht je al persen? Hoe heb je dit ervaren?

Ja, ik voelde heel goed de overgang naar persweeën, dat kwam al eerder dan verwacht, de laatste centimeters gingen nog heel snel. Ik had 10 cm ontsluiting dus ik mocht meteen meepersen. Ik vond het erg fijn, nu kon ik eindelijk iets doen en ik wist dat het nu niet lang meer ging duren! Hoe lang duurde het toen nog voordat je je baby kon vasthouden?

Binnen 18 minuten en vijf persweeën was jij er dus dat ging heel snel. Het ging gelukkig ook redelijk soepel dus het was heel goed te doen! Heb je pijnstilling gekregen of medische ingrepen moeten ondergaan?


Opa Kort

Oma Kort

Papa

Opa de Bruijn

Oma de Bruijn

Mama


Albert Kort 12/01/1945 (-31-12-1999)

Liesbeth de Boer 21/08/1951

Hendrik de Bruijn 01/03/1950

David Kort 21/05/1975

Maria Hendriks 09/11/1953

Marjolein de Bruijn 26/08/1980

Kikki Kort 18/05/2010


geboorte kaartje


NATURE  

Dagboek met design Nature

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you