Page 1

USA p책 10 minutter Kandidater

Af Jacob, Neda, Simone og Lykke


Politisk momentum Politisk momentum er, når det går godt og man har medvind i medierne. Man føler sig stærkere, har mere selvtillid og medgang. Likeable og electable er det, der gør, at man er mere troværdig, hvis man vinder sin stat. Man skal vise man er både likeable og electable, hvis man skal vinde alle stemmerne. Det er altså ikke nok kun at være likeable, man skal også være electable. Newt Gingrich er likeable, men han kæmper for at blive mere electable, mens Mitt Romney er electable og kæmper for at bliver mere likeable. Det handler om at have penge i kassen, for at kunne lave forskellige reklamer. Newt Gingrich kan få svært ved at hamle op med Mitt Romneys reklamer og organisationer, da han jo har en stor formue at gøre med. Hvis det går dårligt for de andre partier, ser man selv bedre ud - dette kan være et politisk momentum.


Politiske emner Et eksempel på et politisk emne kan være: ”Romney går ind for fri abort”: Romney kaldes en Massachusetts Moderate (et skældsord i mange konservative sydstater) der som guvernør har ”støttet retten til fri abort.” Grunden til replublikanerne er så sure over det, er bl.a. fordi Det Replublikanske Parti er imod fri abort. Det er tydeligvis et problem for Romney, men hans meninger og holdninger står længere mod midten, så han fanger forholdsvis flere midtervælgere . De fleste Demokratiske kandidater støtter kvinders ret til fri abort.

Kandidater Mitt Romney er den øjeblikkelige farvorit. Romney har senest vundet i Florida, og har dermed momentum (rick er kommet tilbage). Han anses for at være meget “electable”, hvilket vil sige, at hans politik kan tiltrække midtervælgere. Han skal dog fortsat vise at han er “likeable” altså at


republikanerne kan lide ham og hans politik. Mitt Romney har i bund og grund stillet op som præsident i næsten 5 år, og han er tidligere guvernør i Massachusetts. Romney er kommet bedst fra start på grund af to ting: Organisation og penge. I USA er negative kampagner et kendt fænomen og derfor bliver kandidaterne fremstillet meget negativt.

Newt Gingrich er tidligere formand for repræsentanternes hus og anses for at være den største udfordrer til Mitt Romney. Gingrich har den fordel, at han af vælgerne ses som værende noget længere ude på højrefløjen end Mitt Romney, dermed er han mere “likeable”. Newt Gingrich har bare det problem, at han er længere fra midten end Romney og dermed ikke tiltrækker så mange midtervælgere og bliver altså derfor anset for at være mindre “electable”. Udfordringen for Gingrich er at holde momentum, hvilket gøres bedst ved at veksle den friske sejr til økonomisk støtte. Uden flere penge i kassen, får


Gingrich svært ved at hamle op med Romneys reklamer og organisation.

Rick Santorum menes ikke at have de store chancer, men for nylig vandt han i 3 stater. Han er altså med i spillet igen. Han er dog blevet svinet (tiltalt) for at være alt for kon-servativ.

Ron Paul bliver beskrevet som konservativ republikaner, der støtter de principper der står i Uafhængighedserklæringen. Præcis som Rick Santorum, regnes han heller ikke for at have de store chancer.

Men selvom Ron Paul og Rick Santorum måske ikke har store chance for at vinde, spiller de stadigvæk en rolle da de kan tiltrække stemmer.

USA på 10 minutter  

En kort formulering af kandidaterne i USA 2012

USA på 10 minutter  

En kort formulering af kandidaterne i USA 2012

Advertisement