Page 1

lydbølge

autolaser//hipsterswingers hovefestivalen//heroes&zeros asbjørnslettemark ++ #2

gratis


2

foto: jørgen nordby


takk for sist!

leder

fitte, rock og revolusjon med ullgenser og partyshades. lydbølge ble plutselig en salig blanding av alt innen musikk. nesten. så jepp! sommeren ser ut til å nærme seg. vi teller ned dagene til et mindre luksuriøst campingliv tilbrakt i et klamt telt som for øvrig bare har plass til to mennesker, og ser frem til lange netter og miserable morgener. enten om du skal på harryfestival i de noe mer perifere områder eller trår til med storbykonserter (eller ingen av delene), her er lydbølge #2 om svette, skjegg, tips og triks i en bra musikalsk sammenheng. vi ser tilbake på skapelsesprosessen og finner fem essensielle punkter: 1. gitarkurs i kosovo 2. tomme lommebøker 3. kart & kompass 4. skjegget til asbjørn 5. litt hat og masse kjærleik

3

med vennlig hilsen redaksjonen.

6. asbjørn slettemark 12. hipster swingers 18. autolaser 20. heroes&zeros 34. festivalmafia! ++ www.facebook.com/lydbolge

meny


e st

at bo a rin

hips teri na bo at

b

o a th ip

hi p

ina

aboat h i p s t erin a

er st ips at h o b

oa terinab

4


a te rin

a bo

th

ips

t oa

ste

5 boat hipsterinaboat

hip

e r h i na b

o

pst

s t e rin ab

inaboat hipsterinab ipster oat hi

rina

at h

hip

bo ina ter

b na

at hipster i n ab oat hip st er i

hip s

oa t

at

hip

ste

rin

a abo

e ri t hipst


asbjørn slettemark 6

norges kuleste skjegg tekst: vestad

han er en glad og skjeggete musikkjournalist på dagtid, og en britisk råkkegitarist på natta. i følge ham selv er han bedre med penn enn med plekter. dette er en erotisk novelle. lydbølges skribenter var temmelig nervøse i forkant av dette møtet. siden november hadde vi tenkt på hva vi skulle si, hvor og under hvilke omstendigheter vi skulle møtes, hvem som skulle styre ordet eller om det ble en samtale og på hvordan det egentlig skulle gjennomføres. asbjørn slettemark er innehaver av vår drømmejobb. etter å ha sendt et titalls uklare tekstmeldinger frem og tilbake ble vi

enige om å møtes utenfor blæst i trondheim. det første merkverdige ved denne mannen var hans stadige forkortelser og svært ungdommelige språk. ”var det i t-heim?” ”tekstes etter kl 20, lander da.” ”kult. 2130-ish, regner jeg med” i den kjølige trondheimsnatten kom en skikkelse i jeans og hettegenser gående mot oss. han smilte. vi satte oss ned. etter sene fredagskvelder foran lydverket på nrks nett-tv og bortdrømming i trege naturfagstimer med pyro på øret visste jeg godt hvem asbjørn slettemark var, men det var det øyeblikket da jeg satte meg inn i frivilligboden på fjorårets


asbjørn slettemark og lydbølge foto: wichstrøm

slottsfjell jeg forsto at dette var en kar jeg måtte ta en prat med. foran meg lå artikkelen hans om det britiske punk/ hardcore-bandet gallows, ”det nye clash”, altså et band som har fungert som en snakkis i undergrunnsmiljøet de siste årene, og som nå viser seg frem for resten av verden. asbjørn er lettere forelska. han forteller at gallows er et av hans favorittband, og at han flere ganger har reist rundt i england på konsertene deres. noen ganger på slitne puber med hundre sinte briter, og på større arrangementer og festivaler. apropos festivaler. som 14-åring dro han på roskilde for første gang. ”det var så stort! alle favorittbandene mine var samlet på en plass. jeg hadde

7

likt å dra tilbake dit en gang”. for til tross for at han jobber på og besøker de store festivalene i europa er det småfestivalene ute på ei bygd eller i ei havn, der befolkninga stiller med vafler og lensmannen spiller trommer, han er gladest i. som musikkjournalist er det alltid mye å gjøre, mye ny musikk som må høres på og konserter som må ses. derfor er det fint å ta fri noen ganger, og bli den 14-åringen han en gang var. for det å være journalist og programleder kan være utmattende. du må like å prate for folk om noe som kanskje kan være av interesse for noen andre. du må formidle, selv om du kanskje ikke bryr deg om saken i det hele tatt. likevel er det nok en av de beste jobbene også.


as

bjø

ha

rn

rs

kje

gg

8 asbjørn sier det så greit: ”om jeg blir sliten av å være programleder tenker jeg bare på at jeg har en av de fineste jobbene i verden: jeg får prate om musikk”. asbjørn reiser seg. ”har du lighter?”. han går bort til en av faklene som ligger på bakken og tenner sigaretten. et par folk står og kikker. lydbølgeredaksjonen er forelska. han setter seg ned igjen, og gliser da vi spør om vi kan ta noen bilder med akvariumsbakgrunn i photo booth. asbjørn er kongen, og kongen har det travelt.

”ska’ vi runde av her? eg må gå og spinne plater”.


9


d

bølge lydb

lgelydb

lydb ølg lyd bøl ge lyd ølg bø e ly db ølg ely

e lydbølge lge dbø e ly ølg ly ydb bølge lge lyd

dbølge bø

lyd lgely lydbø lgelyd bø dbølge lydbølgel

10

ge øl


11

snegle p책 heroin


hipster sw tekst: vestad + wichstrøm vi møtte hipster swingers på burger king for en milkshake og noen løkringer. ganske kjapt fikk vi erfare at om vi ville ha presise svar, så burde vi intervjua dem på mail. johnny knoxville-look alike audun kvam, hyde fra that’s 70s show-look alike brage smith, hipster-look alike espen berg-nilsen og 14-årige magnus bonesmo var kjappe med replikkene, konfirmasjonsbildene og spooninga. skulle dette intervjuet vært en vits ville du ledd deg i hjel. men dette er ingen case, og kunstnerisk frihet er oppskrytt. løkringers makt derimot, det er en annen sak. dette er gutta som stemmer hoftepartiet og foretrekker sting. dette er skitne stikkord rett fra blokka til lydbølges skribenter. 12

”Æ MÅ VASK FINGRAN. Æ TRUR Æ TOK I BÆSJ.” esmo

-m

bon agnus

(7 år)


ingers

æ va te frisørn i går skulla ha mæ stilig hår æ skulla ha det som æ villa for æ har invistert i gjennomsiktig brilla

kort på sia og langt på midten men æ mått vask mæ først for æ va skitten rein en kar og balsam soft æ ska sje ut som jarle bernhoft 13

æ e en deilig kar med hipster hår dongriskjorts og syltynne lår brillan e styrkefri og vindusblank sykle the jobb for å hold mæ slank æ e en deilig kar med håret mitt det ligne litt på elvis sitt litt kortar her og længer der æ byr fram i carlings klær frisørn klippe som æ sa for æ va høfelig, bestemt og sta håret mått matche dæm nye brillan og dæm nyinnkjøpte fillan hipster swingers - “frisørn”


14

foto: wichstrøm


15


”vil du helst ha jan thomas-latte resten av livet, eller at jahn teigen dypper hånda i kaffen din?” roper verdens mest skjeggete brage, og sier sjøl at han vil ha jan thomas. fis lukter like ille på fly som andre steder. audun trodde det bare var en myte. magnus avkrefta. espen er den eneste trommisen i verden uten tatoveringer! cred! gutta kommer med skive i morra eller om et kvarter eller over sommeren. lydbølge skal få kopi av gullplata. magnus superglua solbrillene til hodet, og måtte trykke ut glasset. audun var i militæret under andre verdenskrig.

16

tonje pedersen fra larvik skulle boardslide ned ei 12-trapp, fikk fitta på railen, og halve livmora hang igjen. magnus illustrerer. audun/knoxville kan å bruke kart og kompass. for han har, som nevnt tidligere, vært i militæret.

“skillet mellom band- og privatliv går på analsex”

så når orda her er fordøyde, i motsetning til løkringene, blir vi fortalt at den første skiva skal hete enten greatest hits eller best of hipster swingers. den vil selge platina på femten minutter, og live show kan du se på eat the rich i august. men først og fremst er det ønsket om en løkringsponsor som slår gjennom hos gutta. eller kanskje øl. ølringer? ølbrilleringer uten styrke? hipster swingers vil til slutt hilse til kenneth bolme, gangstermats, martin ottesen og kari fra natt&dag (kari ble senere trukket fra lista. sorry kari).


STØGGE, STØGGE NORGE, ALT E DYRT OG KALDT.

17

(utdrag fra brage smiths dagbok)


18


19

foto: wichstrøm


kjappis!

autolaser autolaser

autolaser da gutta! urørtfinalisten med maska gir oss en kjappis.

how did ya get this going, mate? - jeg begynte for 2 år siden med electronica/ambient, laget enkle melodier og lekte meg. dette var mens jeg spilte lead-gitar i et metal-core band.

hvorfor har du maske? - jeg ønsket å fremheve sounden og mystikken for prosjektet mer tydligere. jeg ville skape min egen “figur”.

20

hva får deg til å gjøre det du gjør? - naturen, klassiske komposisjoner og uforklarlige hendelser på jorda inpirerer meg. når jeg lager musikk så er det min måte å snakke ut på, vise følelser og utrykk.

men hvorfor dubstep? - rett og slett for jeg finner det tiltrekkende. har jo veldig lyst til å spille i band igjen, men det er veldig vanskelig nå.

funfact please! - hm.. jeg er flink til å jobbe tau? :)

foto: magnus pagnus


21


22


kjappis!

heroes&zeros heroes&zeros har du spilt fifa 08? har du brølt ‘into the liiiiight’ i pausen? det har vi, og tok en prat med trommis arne kjelsrud mathisen.

hva er greia med navnet? - bandnavnet er inspirert av platen “heroes to zeros” av beta band, som kom ut omtrent da vi startet bandet. dette er en plate hans jørgen og jeg har hørt mye på og det er også et band som inspirerte oss en del i starten av karrieren vår.

drømmekonsert? - drømmekonserten måtte kanskje ha vært i operaen i oslo?

beste konsertminne? - det er en klubbkonsert under slottsfjellfestivalen i 2006 som står igjen som det beste konsertminnet mitt. publikummet, bandet... alt funket og kvelden var fantastisk, slike konserter kan man leve lenge på. noen konserter ender opp som helt magiske.

hva kan du si om ‘into the light’? - into the light er en av de første låtene vi lagde, helt tilbake i 2004 tror jeg. den var vår andre singel fra vår første plate, og hadde ganske massiv radiorotasjon både i norge og i tyskland, i tillegg til at den var med på soundtracket til fifa 08, noe som gjorde at vi fikk fans over hele verden.

hvilke norske artister har utmerka seg det siste året? - det er flere måter å utmerke seg på, og team me og jonas alaska må vel være noen av de mest synlige artistene fra året som er gått. men de som har utmerket seg med de beste platene i mine ører er vel lionheart brothers, jens carelius og hiawatha! foto: hanna borge

23


24


25

foto: jørgen nordby


26

HOME BREW CREW


27

home brew crew spiller sax og rapper bra. de er vaskeekte new zealandere og inneholder mer c-vitamin enn en appelsin. nylig har de sluppet en full-lengder. bli en thug p책 50 minutter p책 www.homebrew.bandcamp.com peace out.


28

vi ska på fæstivaaal!


spotifylista er komplett, og vi synger for full hals i skrivende stund. for det er ikke noe tvil, det nærmer seg sommer - og vi skal på festival. blar du gjennom festivallista finner du alt fra det som inkluderer svette menn med bartings og 96% til de som sverger til skjegg, camel og tysk riesling fra 2008. det er der forskjellen ligger - en god gammal trønderbart versus den kjekke, lille dotten du har på haka. skjegg, bart eller ei. her er litt om fine festivaler å dra på i vårt kjære, lille norge.

29


ne i

huskeliste for deg som er litt penere i tøyet: dongerishorts, bon iver pü podden, nok renati, cash (ikke kort) og glowsticks.

ja ne i

kommersiell musikk?

30

ja

nei

camp? sentralt?

ny musikk? ja

festival, hipster?

selbu!

nei

ja

pstereo! hove!


slottsfjell! ja

krrreta tequila!

sie gubba? ja

ja

øya! ja

nei

nei

31

huskeliste for deg som skal på flatfyll i perifere områder: 96%, sie gubba på mp3’en, fake leg, kondomer og støvler.

karsk? nei

sa du?


tredagers! sorry mac. hopp til bootcamp en runde så du blir fin igjen.

INNSJEKK

3

2 1 drekka!

treff for å gå videre. 32

KNIPS ØLKORKEN I BØTTA! enten det er en laber formiddag i campen eller du er supergira på festival, ta med deg et par kompiser og spill. regler: stå to meter unna. treff gir to poeng. bom gir ett poeng og en sup. vinneren får en øl av motstanderne.

HURRA!

gratulerer! du fortjener en øl og navnet ditt på teltet.

enjoy!

13

12

woops! våkna i feil teil. hopp en dag tilbake.


drekka mer!

4 første uka er over! ta en øl.

5 6 BOOTCAMP

7

her kan du ta deg en bolle.

drikk kis!

førstemann til scenen er VIP. VIP flytter valgfri motstander 2 dager bakover.

33

bra form as! knips en gang til.

8 9

11

HEINEKEN

10

CARLSBERG

fyllesjuk... hopp til bootcamp en runde.

GUINNESS

DAHLS


34


kjekt å ha med sørg først og fremst for at du har med deg lydbølge. deretter, sjekk her og kryss av her:

telt og presenning støvler (ja, selv sørlandet har regn) campingstol (kjøp billig fra rema) dopapir (muy importante) knekkebrød og nugatti (enkel og billig frokost) litt ekstra cash flaskeåpner og lighter platposer fra rema (kan brukes til alt) gaffateip (kan brukes til absolutt alt) ibux, paracet & plaster vannflaske solkrem kart og kompass (du veit aldri..)

foto: jørgen nordby

35


hove 26.-29. juni

36

tekst: wichstrøm

med headlinere som snoop dogg, skrillex og rise against er det vel ikke noe tvil hvem publikum er. festivalen ser ut til å bli yngre, men hove er fortsatt hipt og kult, med noe for enhver smak. om du først har tenkt deg på festivalen er det bare å pakke ned telt og sovepose, for her er hotell uaktuelt. men null bekymringer, plassen har bra med campingområder, bade ved sjø og skog. Skulle det likevel være krise ligger det noen få campinghytter i området. når det kommer til musikken er menyen lang. her har vi alt fra de store kjente til de som trekker til seg et mer spesifikt publikum. fra førstnevnte kategori finner man snoop dogg, skrillex, lana del ray, rise against, m83 og the xx (nok sagt).

blant havet av den kommersielle sjangeren, finner man likevel en god del skatter. høyt opp på lista kommer michael kiwanuka, britisk musikkspire som med sin soulvokal har utmerket seg ekstremt det siste året. indiesjangeren har også satt sitt preg på programmet, da i år man kan se the shins på hovedscenen (hurrahurra). gjensynet med indieheltene tok om lag fem år å vente på, men med en knallsterk retur har vi nesten glemt bortfallet. sånn ellers kan man tilføye at toro y moi, real estate og beirut er noe man kan se frem til. lydbølges anbefalninger: the shins, the xx, michael kiwanuka, bjørn torske, todd terje, beirut, band of skulls, active child, kreayshawn, toro y moi, real estate++


37


38


39

foto: lars olav dybvig


slottsfjell -novelle-

19.-21. juli

40 tekst: vestad

du er ute og går, sola skinner og du smiler fordi du veit at du snart er framme på slottsfjell. etter å ha rundet et hjørne nede i sentrum støter du på en bekjent som også skal på fjellet. dere går og småprater litt om den ene kompisen dere har til felles, hvordan hvem gjorde hva og hvorfor derfor, men etter en stund blir det stille. ingen prater. dere bare går, side om side, og smugtitter på den andre i håp om at vedkommende har noe kult å fortelle. det har den ikke. hva sier du da? “fortell meg noe kult da.” av 100 frivillige på slottsfjell hadde 28 noe å fortelle meg da jeg vandret rundt og med notisblokk og blyant. majoriteten svarer “æh øh, æ veit itj om nåkka æ shø”, “naah, eg kommar

ikkje på nåke” eller bare “hæ”. det går et par sekunder, og du føler den massive hjerneaktiviteten til sidemannen pirre seg inn gjennom tinningen din. “joda,” svarer han, “etterpå skal jeg vaske backstageområdet til röyksopp.” “stilig.” tenker du, lettet over valget av samtaleemne kompisen din nettopp tok. “jeg føler meg beæret faktisk. aner du hvor mange som skulle ønska de kunne møtt röyksopp eller?”. “jepp, men det er jo fantastisk å få sett dem live også. jeg synes slottsfjell har den beste line-up’en blant festivaler i norge i år.” 4 ungdommer i festivalskjorter sitter


på en fortauskant og drikker kaffe fra fete instant coffee-kopper. på et skilt står det at du får så mye kaffe du vil ha + frokost hver dag hele uka for 150 kroner. shit ass motherfucker, røverkjøp! de blir med dere videre, og etter en stund, da dere omsider kommer frem til kastellscenen setter du deg ned på gresset og tar igjen pusten. two door cinema club skal på om en times tid. kidsa smiler. “fortell meg noe kult da” sier han ene. du drar fingrene dine gjennom gresset, retter på solbrillene, legger deg tilbake og svarer “slottsfjell.”

New Order Kaveh Ane Brun Lucy Rose (UK) Chase & Status Memetics Janelle Monáe Mikhael Paskalev Lissie Pandreas Marit Larsen Peachcake (US) Seigmen Poporn Radio Timbuktu & Damn! Promise And The Monster (S) Wolfmother Robert Ellis (US) 120 Days Sandra Kolstad Alina Devecerski (S) Shadowmind Bare Egil Band She Keeps Bees (US) Black Tusk (US) Sigrid Zeiner Cancer Bats (CAN) Sóley (ICL) Charli XCX (UK) Tantara Dreamon Verdensrommet Envy Viviparous Frank Turner And The Sleeping Souls (UK) Borgarting Impro Friendly Fires (UK) de Vries Gabrielle Eon Hood Gallows (UK) Hellig Krater Graveyard (S) Jon Gomm (UK) Howler (US) Josh Bisama Ila Auto Jugglin Djembà Insense Kearney’s Dogs Maverick Sabre (UK) Kristoffer Lislegaard Midnattskonsert: Nils Petter Molvær Lasse Passage Noah And The Whale (UK) Marcus Johnsen Trio Red Fang (US) Newspaperboys Rival Sons (US) Pyramids in the Sky Samsaya Sandra Fjellvang Sondre Lerche Teatra Souldrop Trygdepartiet Stein Torleif Bjella Ukulelecompagniet Suicidal Tendencies (US) Viola Emiri Team Me A-Trak (CAN) Tortoise (US) Autolaser Wild Beasts (UK) Carl Louis & Martin Danielle Bastille (UK) Cashmere Cat Bendik Baksaas Band Christine (NRK P3) Benjamin Francis Leftwich (UK) Mennska (N/UK) Casual Friday Netsky + Darrison MC (BEL/UK) Cazadores Rebecca & Fiona (S) Cinema Of Spirits Schlachtofbronx (GER) Cloud Huw Stephens (UK) Daniel Norgren (S) Offisielt Seigmen-etterfest Disaster In The Universe Oslo Ess El Cuero Peachcake (US) Elise Vatsvaag Skjør i Skjørt DJs Eye of Horus Spoon Train Djs Highasakite The Altern80s Club: New Order Nachspiel Hymns From Nineveh (DK) Valentourettes

41

en liten festival med flere bandmedlemmer enn publikummere. denne teksten ble utviklet på fjorårets slottsfjellfestival, og har blitt publisert på festivalens kompisblogg. med denne fargen på kriften oppå denne bakgrunnsfargen kan man kjenne smaken av blåbær og vanilje i munnen. lol hipster.


42


43

foto: lars olav dybvig


selbu 22.-24. juni

44

tekst: wichstrøm

sommerfestivalen as kis. ingen sommer uten! i sentrum av selbu kommune møter du jomar kristoffer med snurrebarten og kaffen, og ungdommen i grøfta ved elva. om lag nittiseks prosent av publikum husker ikke bæret av gårsdagens konserter, men våkner med gjørma opp til ørene (tror ikke det er tilfeldig at det regner noe inni granskogen masse hvert år). campinglivet skal man virkelig ikke si noe på. her finner man monsterbusser med strippestang og kvinnfolk med cowboyhatt. ungdommen har partytelt med tilhørende lys, og spiller basshunter til sola står opp. på menyen denne gang står selveste grand prix-stjerna jahn teigen. du har også muligheten

til å synge e6 med gutta i dde, feste hardt med madcon, og ikke minst med rockerne i dance with a stranger (!!!!!). som alltid avsluttes det hele med allsang og hannj åge sjøl i regnværet. et lite tips kan være å henge i ølteltet. der spiller dj-charlie phete beats à la sie gubba på sene nattetider. men joda. til tross for flatfyll og country, er det er en sjarm med det hele. å brøle levva livet ved midnatt, og få se innsida av andre sine telt er faktisk fint. folka er hyggelige, og danser gjerne swing. vi har en haug gode minner derfra, og hadde ikke sommerfestivalen kræsja med hove, hadde vi definitivt tatt på partyhatten og latt høkkerttendensene flyte fritt i selbus skoger.


ÅGE & SAMBANDET BLACK INGVARS

DDE STAUT

VON

JAHN TEIGEN

DANCE WITH A STRANGER MADCON LUXUS LEVERPOSTEI DIRTY DEEDS IRON MAIDNEM

DJ CHARLIE

45


h&z

46


47

foto: jørgen nordby


ยบ }} ยบ_ยบ

48

}


tips&triks fra lydbølge lydbølge er all about kule nettsider som gjør musikkhverdagen vår litt enklere. her er fire bra: www.8tracks.com så harru hørt om nettstedet 8tracks? om ikke har vi nettopp gitt deg et fantastisk musikktips. dette er radiobaserte spillelister, som gjør det superenkelt å finne bra musikk. søk opp artister, moods, sjangere og låter, så kobles du opp mot en relatert musikkstil. i tillegg kan man lage egne lister og lagre andres. og alt er 100 % lovlig. fantastico. www.audiomap.tuneglue.net tuneglue er musikkkartet som dekker det meste av musikkuniverset. søk opp artister, finn info og let opp ny musikk. enten om det er lokal 49 gresk musikk eller gode, gamle slagere fra 60tallet du leter etter. du finner absolutt alt. www.drinkify.org og må vi for all del nevne drinkify. en hver verts guide til perfekt servering. denne gangen handler det ikke om hvilken vin som passer til maten, men hva som passer til musikken. raga rockers nytes for eksempel best slik: en flaske tequila, en kopp kaffe og 30 ml jack daniel’s tennessee whisky blandet sammen i en shaker, servert i cocktailglass. www.stumbleupon.com og til sist, stumbleupon. nettside kjent for å slå i hjel uttalige timer på linke nettsider opp mot interessene dine. her kan man havne hvor som helst i den store internettverdenen. om det så er på ei lita side med fakta om flamingoer eller guide til hvordan å lære å spille sekkepipe. virkelig noe for en hver smak.


musikktips svartsyn er ute med ei ny, sabla fin skrive! raskt, rått og ekte med tattiser og piercinger. fjerdelåta “sirkler” repeteres på lydbølgekontoret. kjøpes for en femtilapp på facebook.

savannah eastlands er i likhet med ol’ burger beats en type du bør på opp ørene for. gratis på soundcloud.

everything everything er up n coming. lydbølge anbefaler ‘final form’. sjekk ut nå!

han der are fra paradise hotel debuterer som rapper. med samme produsent som ph-kollega og humpekompis iselin vet ikke vestad helt hva som er ok å kommentere.

våre venner i maps and atlases er virkelig noe å få øya opp for! om du liker fleet foxes er dette best for deg.

lil’ wayne og skrillex har gjort låt sammen. wichstrøm veit ikke helt om hun skal uttale seg om det.

islandske of monsters and men like så.

home brew er ute med ny skive! ååååååh, dette lukter suksess lang vei. tidligere har den narkotikaprega new zealand-baserte hiphopgruppen gitt ut en rekke album uten produsent, og uten noen som helst form for inntekt. albumene kan lastes ned på www.homebrew.bandcamp.com.

50

et eller annet sted i trondheimsområdet sitter en flink fyr som kaller seg ol’ burger beats. vi legger oss flate, og gud for ei plate. gratis jazzinspirert norsktalende rap som chiller ræva av deg. finnes på soundcloud. beach house har nytt album! og forresten, sjekk videoen til “lazuli”. trondheimsskaterne i hipster swingers spinner huene våre om dagen. var du også hos frisøren i går? dette liker vi.

the xx kommer med nytt album i september! til slutt kommer gullfuglen! hey hey! det beste tipset er å høre på trc. disse gutta kan å rope ut sinne sitt. låta team uk er råfet, og spilles mye på kontoret (cred: asbjørn slettemark).


hipster riding rapids and a hipster on the drums now I’ll hipster-like this hipster-vid with my hipster-driven thumb

{

hipster in a boat, hipster in some boots hipster in the bushes and a hipster with a flute

51

hipster in a boat hipster on the run


52


53

foto: jørgen nordby


halloen! er du et sted? ja, det er du! ta et bilde av noe fett som kanskje viser hvor du er eller hvem du er eller noe helt annet, og send det til oss! ses i neste utgave! lydbolge@hotmail.no

54

befinner seg i:


55


eg søkar jobb, eg.

56

har du lyst til å jobbe i lydbølge? vi er nemlig hypp på folk som liker å bruke alt for mye tid på musikk og skating. kaller du deg fritidsfotograf eller skap-poet vil vi mer enn gjerne ta en kaffe med deg, enten du er en av dem som sitter inne når vglista topp20 er i byen, eller den som gråter av samsaya. vi garanterer en like tom lommebok og like stor søvnmangel som du hadde fra før, men kan tilby svart kaffe, t-skjorter og en haug av fete kvelder. skriv noen ord om deg sjøl og hva du tenker på, og send en mail til lydbolge@hotmail.no. snakkes!


57

lydbølge  nytt og gratis musikkmagasin

       finnes der du kjøper kaffe i trondheim       www.facebook.com/lydbolge

 

choco boco, dromedar kaffebar, session, molly’s, big dipper, blÌst, dokkhuset, platekompaniet, carlings, kultursenteret isak, godt brød


58


59

foto: elin warmlund


innji granskøvven lydverket er ferdig i NRK. lydbølge kondolerer, gir asbjørn slettemark en stor klem og en lighter. ryktene sier at våre eldre søsken i bart kommer med ny og etterlengta utgave. high-5! vi følger spent med videre. larvik open ble sendt live på tacky, men lyden var rævva. session i trondheim er nedlagt. vi krysser fingrene for at molly’s kan gi kidsa i skatetrondheim nye sko, hardware og sodd. ståle gerhardsen mottok en lydbølge-flyer i nordre. tannkjøtt har godt over 100 likes på facebook uten å ha hatt en eneste øving. cred!

60

i den nye dokumentarfilmen mr. mojo risin’: the story of l.a. woman får du på nytt innsikt i hva som egentlig skjedde med the doors. de gjenlevende bandmedlemmene prater åpent og ærlig om konserter, innspillinger og jim morrisons alkoholproblemer, og denne filmen anbefales på det sterkeste. “vi tar kaka på regninga mens regninga tar kaka,” mumler en forvirra og kjøttsugen wichstrøm klokka 04:21 dagen før denne utgaven går i trykk. ifølge tvnorge skal kristopher schau komme med et kampsportprogram på max. verdens første skatehotell, element skatecamp på vierli, er åpent. sjekk www.elementskatepark.no, book et rom og kjør på. rodney mullen holder foredrag om seg sjøl og hvordan han ble en av verdens beste skatere, ifølge playboard. fett! “æ vil ikke hør så my mer av det her, æ” sa en trøtt wichstrøm etter å ha hørt 15 sek av ei ny thomas barfod-låt. vestad er enig. wichstrøm nikker. natt&dag kjører på med abb-vitser, og trives med det. hvorvidt det er fett og morsomt er annen sak. det er noe ved det å uskyldiggjøre sine egne ord som ikke faller helt naturlig for våre stakkarslige, rivaliserende kollegaer i dette hysteriet av en skribentbransje.


kudos går til de som har hatt troen på en bedre lydbølge: trønderenergi kultursenteret isak hovefestivalen session dromedar choco boco allkopi trondheim molly’s skateshop hipsterkommentaren på youtube jørgen nordby og lars olav dybvig for foto

design&illustrasjoner: maja vestad tekst&foto: kristin marie wichstrøm for henvendelser: lydbolge@hotmail.no

61


62

© rød tråd

Lydbølge #2  

This is music. This is Norwegian.

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you