Page 16

Jul i Korskærparken af Christina Büchmann Larsen

Julen er for længst overstået. I erindringen står stadig de julefrokoster, som på de fleste væresteder betyder rigtig meget. Kontaktstedet Korskær bød både brugere, personale, frivillige samt Ællingens udsendte velkommen til et overdådigt arrangement i et pyntet festlokale. Den 17. december var en festdag i Korskærparken. Alle, der i løbet af året er kommet på Kontaktstedet Korskær var inviteret med til julefrokost. I alt blev det til 38 personer i alle aldre – fra Andreas på 11 til Marius Kristian på 83. Dagen startede med gløgg og æbleskiver i Kontakstedets egne lokaler på Ullerupdalvej 63. Allerede her var stemningen i top med besøg af både den lokale varmemester, et par hjemmehjælpere og rigtig mange andre. I mens æbleskiverne blev fortæret, var en gruppe frivillige i gang med at forberede de mange retter til aftenens store julebuffet.

Andreas på 11 år, her sammen med sin far, var den yngste deltager ved arrangementet.

På det årlige Frivillighedsmarked havde værestedets tombola sørget for en indtjening på knap 5.000 kroner, som traditionen tro går til julefrokosten, så den efter brugernes ønske kan være helt gratis for alle. »De handlende donerer gaver til os, som vi udlodder i tombolaen« fortæller stedets daglige leder, Joan Clausen. »Og vores brugere køber en hel del af lodderne selv«.

Julefrokosten er vigtig »Julefrokosten er en dejlig og vigtig dag. Men også lidt forvirrende for mig; for der sker næsten altid noget uforudset. I år er der for eksempel en, der har forvredet knæet« fortæller Joan. Overblikket bevarede Joan dog og holdt en flot tale om vigtigheden af sammenholdet og rummeligheden på værestedet og om det gode i, at alle hjælper til på Kontaktstedet. Ligeledes var hun glad for at se så mange til julefrokosten. Forskellige sild, fiskelagkage, leverpostej og juleand var blandt de mange retter på menukortet, mens drikkevarerne var sodavand og alkoholfri juleøl. Før risalamanden blev serveret, var det tid til aftenens overraskelse; en latterinstruktør. Hun ville have alle op at stå, hvilket gav en god mulighed for at få maden rystet lidt på

Forskellige sild, fiskelagkage, leverpostej og juleand var blandt de mange retter på menukortet.

plads. Med en række øvelser og skøre grimasser blev både lemmer, muskler og stemmebånd rørt. Nogle var lidt skeptiske i starten, men inden længe hulkede de fleste af grin. »Det gælder om at grine af sig selv og ikke af hinanden«, sagde instruktøren. Deltagerne var enige om, at det er vigtigt med en julefrokost udover den daglige mulighed for at komme ud og møde andre på Kontaktstedet. Antallet af deltagere til festen er steget for hvert år.

Aftenens overraskelse var en latterinstruktør - og snart hulkede de fleste af grin.

16

Nr. 10 Den Grimme Ælling  

Medlemsblad fra Landsforeningen af VæreSteder

Nr. 10 Den Grimme Ælling  

Medlemsblad fra Landsforeningen af VæreSteder