Page 1

FALL/WINTER 2012 - 2013

HAIR BEAUTY FASHION & MORE

COSMO HAIRSTYLING

ID COLLECTION


COLOFON HOOFDREDACTIE & ART-DIRECTION: Geert-Jan Renzen en Irene Westerbeek UITGEVER: Rob Kolfers HAAR CONSULTANT: Martin Oostveen voor Cosmo Hairstyling VORMGEVING & VISUAL IDENTITY: Sander van Loon en Merijn van Essen @ O.O.N.A REDACTIE: Eva Houtman en Petricia van der Pol ASSISTENT REDACTIE: Eva Bomert en Kristel van Heel

LOOKISM

MEDEWERKERS: Christian Kryl Dennis Michael Joshua Bakarbessy Klaas Jan Kliphuis Marloes van de Velde Miranda Hoenselaar Nathalie van Ommel Xaviera Aubri

ADVERTENTIES: Laura van den Bos, laura.vdbos@waveint.nl 010-284 51 00 www.cosmo.nl www.facebook.com/CosmoHairstyling Oplage 60.000 volgende verschijningsdatum, Maart 2013 DRUKKERIJ: Ecodrukkers, www.ecodrukkers.nl

LOOKISM IS EEN UITGAVE VAN WAVE INTERNATIONAL BV ADRES: Wormerhoek 14 A 2905 TX Capelle a/d IJssel REDACTIE: 010-284 51 03 ADRES PER 1 NOVEMBER 2012 WAVE INTERNATIONAL BV: Schiedamsedijk 36 3011 ED Rotterdam


INHOUD HAIR, NEWS & TRENDS

PAG. 05

FASHION

PAG. 20

COSMO ID COLLECTION:

FACING FASHION PAG. 08

SHOP THE LOOK

MEN’S STYLE

PAG. 16

BEAUTY

PAG. 28

STREET HAIR

PAG. 26

LOOKISM LOOKISM | PAG. 3


HAIR ONTKLIT HIT Een ware rage is de Tangle Teezer! Deze speciale borstel ontklit je haar gemakkelijk en pijnloos. De Tangle Teezer is verkrijgbaar in diverse aantrekkelijke kleuren.

Het formaat maakt de borstel ideaal om mee te nemen in je handtas! Te verkrijgen bij geselecteerde Cosmo salons. Vraag het je kapper.

WWW.TANGLETEEZER.COM

BEROEMDE KAPSELS AAN DE MUUR

FUENTE WELLNESS

Van David Bowie tot Snoop Doggy Dog, alle iconische popkapsels zijn present op deze poster.

De producten van Fuente zijn o.a. gebaseerd op het gebruik van puur organische, natuurlijke grondstoffen en plantenextracten in een ideale combinatie. De optimale verhouding van vocht en proteïne zorgt continu voor een evenwicht in de vocht- en proteïnehuishouding. Haar en hoofdhuid regenereren en blijven duurzaam in balans. Voor ieder haartype heeft Fuente een complete verzorgingslijn om het haar gezond en glanzend te maken.

In deze serie is ook een poster verkrijgbaar met kapsels beroemde van filmkarakters. Bestel deze posters voor slechts 25 dollar bij:

WWW.FUENTE.EU

WWW.POPCHARTLAB.COM

KERIN ROSE VOOR SEBASTIAN Kerin Rose is muze en model voor Sebastians Shine collectie. Sebastian is ervoor gekend om uit de meest onverwachte bronnen inspiratie te putten en samen te werken met toonaangevende designers.

Ook deze keer zijn ze erin geslaagd een partnership aan te gaan met één van de meest creatieve ontwerpers van het moment. Kerin Rose, vooral gekend voor haar collectie zonnebrillen wordt het gezicht én model van de nieuwe reclamecampagnes.

WWW.HAARTRENDS.NET

BLOEMIGE HAARBANDEN Haarband River Island €7,95

KIRSTEN DUNST

KEIRA KNIGHTLEY

MISCHA BARTON

Haarband Maison Michel €330

CELEBRITY TREND LOOKISM | PAG. 5


HAIR

DO CELEBRITIES HAVE DIPS?

JESSIE J.

JESSICA BIEL

THE PRADA DIP De dip der dippen zagen we dit najaar bij de Prada show waar de modellen allemaal waren voorzien van een flink hoog contrasterende Dip Dye. Uiteraard kwamen hier heel wat extentions en nephaarhulpstukken aan te pas, maar de look en de kleuren zijn geweldig!

DIP DYE SPECIAL HERFSTDIPJE?

AMBER LE BON

In 2011 ontstond in Hollywood de Dip Dye trend die afgelopen zomer inmiddels verspreid was in de rest van de wereld. Eerst vooral populair onder jongeren in zeer felle kleuren. Dit najaar zien we een meer bescheiden en volwassen versie van de Dip Dye in het modebeeld verschijnen. Dit najaar kiezen we vrijwillig voor een herfstdipje!

BESCHERM JE DIP SEBASTIAN COLOR IGNITE De Dip Dye is leuk, maar niet best voor je haar! Om de schade te beperken is het belangrijk om geverfd haar goed te verzorgen. De Color Ignite producten van Sebastian Professional zijn speciaal ontwikkeld om gekleurd haar te verzorgen en beschermen.

De Color Ignite Mono is ontwikkeld een egale verving te verzorgen. Color Ingite Multi beschermt haar dat in meerdere kleuren is gekleurd of opgelicht en dus ideaal voor de verzorging van je Dip Dye look!

VERKRIJGBAAR BIJ COSMO HAIRSTYLING

WAT IS EEN DIP DYE? ZOALS DE NAAM AL ZEGT, LIJKT HET BIJ DIT KAPSEL ALSOF JE DE UITEINDEN VAN JE HAREN IN EEN POT MET VERF HEBT GEDOOPT. HIERDOOR WORDEN ALLEEN JE HAARPUNTEN GEKLEURD. JE KAN EEN KLEIN DEEL VAN HET HAAR ‘DIPPEN’ MAAR OOK EEN GROTER DEEL. DAARNAAST KUN JE NATUURLIJK KIEZEN VOOR VERSCHILLENDE KLEUREN OM JE DIP DYE BIJZONDER TE MAKEN.

LOOKISM | PAG. 6

THE DOGGY DIP

Hollywood kijkt al lang niet meer op van een Dip Dye in hun eigen lokken en ging dus op zoek naar iets nieuws en dat is gelukt! Want hoe origineel is het om je trouwe viervoeter in een pastelkleurtje te dippen? Wij begrijpen dat het er leuk uit ziet maar vinden het toch behoorlijk bizar en een stapje te ver! Zo zie je hiernaast het paars/roze hondje van Victoria Secret’s Angel Alessandra Ambrosio. Daarnaast de huisdiertjes van Aubrey O’Day, maar die lijken eerder een soort pastelkleurige ombre dip te hebben gekregen. Ook Emma Watson is gespot met een wat roze hondje, maar volgens Emma was het een hond van een vriend die ze uitliet. Dat zouden wij ook zeggen! Andere celebs met gekleurde hondjes: Jersey Shore sterren Snooki en JWoww, en Amber Heard.


HAIR “In het platinablonde colbert zit achttien meter aan nephaar.”

NOG EVEN MIJN JAS KAMMEN! DE HARIGE

COLLECTIE VAN: TESSA VAN DE MEERENDONK Tessa van de Meerendonk studeerde dit voorjaar af op de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag met een bijzondere modecollectie ‘10|90’ waarbij ze heel veel haar gebruikte. Wij waren heel benieuwd waarom en hoe ze dit gedaan heeft!

“Vlak voordat de modellen de catwalk opgaan moeten we als een gek nog even alles uitkammen!”

Hoeveel meter nephaar heb je in huis moeten halen om je doel te bereiken? Ik heb synthetische weaves gebruikt van verschillende lengtes. In het rood met oranje jurkje zit ongeveer negen meter aan weefmatten, in het platinablonde colbert zit achttien meter en in elk paar schoenen zo’n drie meter aan nephaar. In totaal dus bijna vijfendertig meter! Raakt het nephaar van de kledingstukken niet vaak in de klit? Ik probeer ze zo netjes mogelijk in grote plastic zakken in de kledinghoes op te bergen, maar door ze te vervoeren raken ze zeker in de klit en verliezen ze ook wat glans door de wrijving. Vlak voordat de modellen de catwalk opgaan moeten we dus nog even alles uitkammen! Blijf je ons in de toekomst verrassen met harige creaties of heb je het nu helemaal gehad? Ik blijf het erg interessant vinden dat het een heel herkenbaar materiaal is dat meteen zo vervreemdend werkt als je het op een andere manier gebruikt , dat wil ik zeker nog ooit verder onderzoeken.

COSMO HAIRSTYLING LANCEERT NIEUWE WEBSITE

WWW.TESSAVANDEMEERENDONK.NL

Waardoor liet je je inspireren bij het ontwerpen van de ‘10|90’ collectie? ‘10|90’ is geïnspireerd op de BBC-documentaire ‘Seeing is Believing’ en gaat over de mate waarin onze ogen onze hersenen voor de gek kunnen houden en andersom. Bij het ontwikkelen van de prints liet ik me inspireren door de kunststroming ‘Op-art’ en patronen uit het dierenrijk. Waarom koos je ervoor haar te verwerken in je collectie? Door gebruik te maken van optische, grafische prints en gelaagdheid met behulp van transparante stoffen wilde ik bij de kledingstukken mijn eigen optische illusies creëren. Ik merkte dat alle prints die ik had nog een tegenhanger nodig hadden in de vorm van een materiaal met structuur. Ik had destijds al nephaar gebruikt als basis voor een van mijn prints en het was toen een logische keuze om ook met het nephaar zelf aan de slag te gaan. Daarbij werkt het erg vervreemdend en dierlijk, hetgeen weer aansluit bij de optische illusies en inspiratie uit de dierenwereld. Viel het mee, of juist tegen om zoveel nephaar vast te stikken? Het rood met oranje jurkje viel me eigenlijk mee, hoewel het tijdens de laatste banen opstikken een behoorlijk monster onder m’n naaimachine was. Het colbert was veel moeilijker en veel meer werk, omdat ik hierbij ook de mouwkoppen in een bolletje omhoog wilde krijgen.

Op zoek naar meer inspiratie en de laatste trends op het gebied van hair & beauty? Sinds 1 oktober is de gloednieuwe website van Cosmo Hairstyling online waar je uitgebreid kunt browsen door inspirerende online lookbooks. Laat je inspireren door de laatste modetrends en informeren hoe je trends kan toepassen in jouw look en haardracht.

WWW.COSMO.NL

Mode gaat immers niet alleen om wat je draagt, maar vooral ook hoe je het draagt! Je kapsel is de onmisbare finishing-touch die jouw look compleet maakt. Op de website vind je naast trends en inspiratie informatie over de dichtstbijzijnde salons, Cosmo’s nieuwste acties, aanbiedingen en producten. Naast de nieuwe website is er ook een gloednieuwe facebookpagina met spannende en exclusieve aanbiedingen voor de fans!

LOOKISM | PAG. 7


TRENDS

COSMO ID COLLECTION:

FACING FASHION Een nieuw seizoen, een nieuw modebeeld. Een modieuze look zit hem niet alleen in hoe je je kleedt. Het zit er vooral in hoe je jouw look afmaakt! Je kapsel is een accessoire die je stijl benadrukt en accentueert.

LOOKISM | PAG. 8

Voor de Cosmo ID collection lieten we ons inspireren door de laatste trends op modegebied en ontwikkelden we indrukwekkende en draagbare coupes die perfect aansluiten op het modebeeld van dit najaar!

TEKST & ILLUSTRATIES: Irene Westerbeek ART DIRECTION: Geert-Jan Renzen FOTOGRAFIE: Klaas Jan Kliphuis STYLING: Xaviera Aubri @ Angelique Hoorn HAAR: Martin Oostveen @ Cosmo Hairstyling

VISAGIE: Dennis Michael voor Kevin Murphy ASSISTENT FOTOGRAFIE: Christian Kryl ASSISTENT HAAR: Miranda Hoenselaar, Marloes van de Velde


TRENDS “De barokstijl kenmerkt zich door drama en uitbundigheid en daar kunnen we dit najaar niet omheen!”

DOLCE & GABBANA

Geschiedenis saai? Op de catwalk niet! Diverse modehuizen lieten zich voor hun najaarscollectie inspireren door de pracht en praal van de barok en combineerden dit met een flinke dosis rock ’n roll! De barok verspreidde zich begin 17e eeuw, na de renaissance, vanuit Rome verder Europa in. De barokstijl kenmerkt zich door drama en uitbundigheid en daar kunnen we dit najaar niet omheen!

ROCK THE BAROQUE

VERSACE

Dolce & Gabbana kiest voor drama, met prints die sterk doen denken aan de dramatische, realistische schilderstijl van grote kunstenaars uit de barokperiode zoals Caravaggio en Rubens. Daarnaast laten ze ook veel pracht en praal zien: prachtige borduursels, riemen met goudkleurige bloemornamenten en accessoires met veel parels en goud. Neem bijvoorbeeld de prachtige goudkleurige haarbanden versierd met gedetailleerde pastelkleurige bloemen. Kortom, een hoop franjes en uitbundige details. Balmain heeft flink wat parels moeten inkopen om de barok nieuw leven in te blazen. Jurken, jasjes en tassen, voorzien van prachtige parelpatronen, sieren de collectie. Ook de kenmerkende patronen van de architectuur uit de barokperiode zijn duidelijk herkenbaar in de collectie van Balmain, maar dan vertaald naar stiksels en subtiele schaduweffecten. Schaduweffecten met veel contrast, of in artistieke termen ‘Clair-obscure’, zien we terug in de materiaalkeuze wat zich onder andere manifesteert in de verrassende comeback van fluweel! Last but not least kenmerkt de barok zich door het religieuze karakter. De stijl werd toegepast door de katholieke kerk als poging meer mensen tot het katholicisme te verleiden, barok draaide dus om verleiding. Je kunt dat zien aan de decoratie in de kerk. Je zag dus veel gouden, imponerende kruizen en andere gedecoreerde relikwieën.

Ook dit zien we duidelijk terug in de collectie van Versace, waar rijk gedecoreerde kruizen dienen als aantrekkelijke eyecatchers. Cosmo Hairstyling liet zich ook verleiden door de pracht en praal van de barok en creëerde een look met flink contrast in kleur en lengte. We pakten uit met een flink accent op een lange, krullende voorpartij en creëerden een look die perfect aansluit op deze trend en die jouw Rock the Baroque look helemaal afmaakt! Voor de man kiezen we voor een korte coupe die ultrakort wordt opgeschoren om het een rock twist te geven.

Plunder oma’s kledingkast, want de klassieke accessoires maken deze look af! Parelkettingen, diademen bezet met kitscherige roosjes, opvallende haarspelden, uitbundige knopen, veterlaarsjes, sokjes met kanten randjes, tasjes met kettingen, panty’s met bloemenprint, fluwelen schoenen, en tassen en laarzen met geborduurde bloemen. Wees vooral niet bescheiden. Pak uit en imponeer!

STYLING TIPS: Wil je jezelf deze stijl aanmeten, denk dan aan Marie Antoinette als rock chick en schroom niet om flink uit te pakken met accessoires, prints en kleur! Kies voor klassieke kleuren zoals bloedrood, nacht blauw, zeegroen, parelwit, lever en goud. Kleed je helemaal in dezelfde kleur en wees creatief met verschillende, liefst glanzende materialen. Fluweel gecombineerd met leer en kant kan best deze winter! Je middel is het middelpunt van de Rock the Baroque look! Kies voor opvallende riemen, scherp gesneden tailles en kokerrokken tot de middel waardoor het accent komt te liggen op je heupen.

DOLCE & GABBANA

We houden het klassiek, dus een decolleté is not done! Streng is het nieuwe sexy.

DOLCE & GABBANA

THE PERFECT FINISH: GEBRUIK SEBASTIAN MOUSSE FORTE VOOR DE BESCHERMING VAN JE HAAR EN VOOR EEN VOL EN RIJK EFFECT. MET DE MOLDING MUD VAN SEBASTIAN CREËER JE MEER TEXTUUR EN GLANS IN DE LAGEN EN JE BEHOUDT DE AANGEBRACHTE LUCHTIGE TEXTUUR DOOR DE ZERO GRAVITY HAIRSPRAY VAN SEBASTIAN TE GEBRUIKEN. DEZE PRODUCTEN ZIJN VERKRIJGBAAR BIJ ALLE COSMO HAIRSTYLING SALONS.

DOLCE & GABBANA

BALMAIN

DOLCE & GABBANA

LOOKISM | PAG. 10


TRENDS

STYLING TIPS: De Sophisticated Seventies look is ideaal voor fashionista’s op de werkvloer. Deze trend is zakelijk, maar je kunt ondertussen heerlijk mixen met kleuren, prints en leuke accessoires tot een stoere en gedurfde look die zelfs de saaiste vergadering opvrolijkt!

PRADA

Kies voor warme kleuren als okergeel, bordeaux rood, marine blauw, oranje, bruin, crème en paars. Kies voor mannelijke kledingstukken en combinaties zoals pakken, stropdassen en jumpsuits. Imponeren door te combineren! Wees creatief met prints, combineer gerust drie prints met elkaar, maar waak voor vloekende kleuren. Je middel is ook hier het middelpunt van je look! Kies voor hoog sluitende broeken en rokken en maak elke look af met een accent in de middel. Hooggesloten is de trend deze winter. Bij een androgyne look hoort geen decolleté, we knopen de blouses dicht en geven de hals een extra accent door bijvoorbeeld een bijzondere kraag, een strik of stropdas.

“Dit najaar zien we deze androgyne jaren zeventig stijl terug in modern, zakelijk en chic jasje.”

SOPHISTICATED SEVENTIES De jaren zeventig was het meest eclectische mode decennium van de vorige eeuw. De stijlelementen van de tweede helft van de jaren zeventig gaan we deze winter veel terugzien in het straatbeeld. De tijd waarin grote modehuizen zich steeds meer lieten inspireren door jeugdcultuur en designers ineens spijkerbroeken gingen ontwerpen. De disco deed haar intrede en sterren als David Bowie introduceerden een androgyne stijl waardoor uniseks mode een rage werd.

MIU MIU

MIU MIU

MIU MIU

PRADA

ANNA SUI

Dit najaar zien we deze androgyne jaren zeventig stijl terug in een modern, zakelijk en chic jasje. Absolute trendsetter is Prada die de modeliefhebber verblindde met chique driedelige vrouwenpakken, voorzien van vrolijke en heftige jaren zeventig prints. Het driedelige pak voor vrouwen was de grote trend in de jaren zeventig. Later bleek dat deze trend een voorloper was van het powerdressing dat een groot deel van het modebeeld in de jaren tachtig bepaalde. Naast driedelige pakken zorgt Prada deze winter ook voor de comeback van de plateauzool en enkellange jassen en vesten.

De uniseks invloeden zien we ook terug bij veel andere designers. We zien sowieso heel veel kenmerken van de jaren zeventig mode terug, ook weer vertaalt naar moderne chique items waarmee je op je werk prima voor de dag kunt komen. Denk aan typische jaren zeventig trends als jumpsuits, wijde(re) pijpen, dikke brilmonturen en wollen truien en vesten met een patchwork patroon. Ook de haardracht werd deze periode ruiger en stoerder. Ook een permanent werd populair en een grove slag in het haar werd een rage. Charlie’s Angel Farrah Fawcett en haar iconische kapsel groeide uit tot een waar stijlicoon. Cosmo Hairstyling vertaalt nu het chique jaren zeventig gevoel naar een zwoele, luchtige maar ruige coupe met veel textuur en lagen. Door verschillende krulsterkten met elkaar te combineren en een dubbele dip van twee trendkleuren aan te brengen creëerden we een coupe met diepte en volume die perfect staat bij Sophisticated Seventies look!

Ook Miu Miu showde een collectie van driedelige pakken met heftige prints en voegde hier zelfs nog enkele mannelijke elementen aan toe, zoals de stropdas en de grote kraag die kenmerkend was voor deze periode. Voor het geval dat je het niet meer precies weet, kijk nog eens naar de ‘That seventies show’. Met name de karakters Eric en Fez zijn vaak met deze kragen te zien.

PRADA

THE PERFECT FINISH: POLISHED WAVES VAN WELLA SP IS IDEAAL OM KRULLEND HAAR TE FÖHNEN EN JE KRULLEN TE VERSTEVIGEN EN MEER VOLUME TE GEVEN. GEBRUIK DE WELLA SUPER SET TER BESCHERMING VAN JE HAAR! BEIDE PRODUCTEN ZIJN VERKRIJGBAAR BIJ DE COSMO HAIRSTYLING SALONS.

LOOKISM | PAG. 12

MIU MIU


TRENDS ‘Dit seizoen lijken veel designers terug te verlangen naar de periode waarin we nog vol optimisme en fantasie naar de toekomst keken.’

NOSTALGIC FUTURISM

3.1 PHILIP LIM

BALENCIAGA

Weet je nog, vroeger, toen de toekomst nog leuk was? Dit seizoen lijken veel designers terug te verlangen naar de periode waarin we nog vol optimisme en fantasie naar de toekomst keken. Een tijd waarin toekomstbeelden werden geschetst waarin de aardbewoners in vrolijk gekleurde, strak gesneden uniformpjes met neon gekleurde wapens het universum gingen kolonialiseren.

De collectie van Balenciaga is zonder twijfel de meest toonaangevende collectie wat deze trend betreft! Met de uniforme vrolijk gekleurde looks krijg je spontaan zin om naar een eighties-party op de maan te gaan. Jumpsuits van parachutestof, metallic gekleurde synthetische stoffen, gepixeleerde dierenprints en sculptuurachtige silhouetten die doen denken aan een intergalactisch harnas, domineren de collectie. Een collectie die stoer, krachtig, innovatief en toch heel We zapten inmiddels door de tijd, voedsel ‘straal- vrouwelijk is. den’ we in elkaar van moleculen en alle rassen leefden in harmonie samen omdat we het te De must haves van deze collectie zijn absoluut druk hadden met andere wezens te bestrijden in de satijnen sweaters met retro futuristische plaats van elkaar. De toekomst klonk toen inder- prints en slogans als: ‘Join a weird trip’ en ‘out daad een stuk romantischer dan nu, geen wonder of the blue’. Ook de accessoires brengen je in dat designers zich juist nu laten inspireren door deze sferen, luxe handschoenen die meer op futurisme met een flinke dosis nostalgie! sporthandschoenen lijken dan haute couture, tassen van synthetische metallic kleurige stoffen en schoenen met veters die doorlopen tot je grote teen wat er vreemd en bizar uitziet.

BALENCIAGA

STYLING TIPS: Wil jij je ook wanen in nostalgische intergalactische sferen? Fantaseer bij het aankleden dat je een liefdesbaby van de strenge Star Trek babe T’Pol en David Bowie in zijn Ziggy Stardust periode bent! Hou het simpel, streng en strak a-la T’Pol en excelleer met indrukwekkende details a-la Bowie!

Behalve Balenciaga lieten ook Hussein Chalayan, Antonio Berardi en 3.1 Phillip Lim looks zien die je niet zullen misstaan bij een bezoekje aan de starfleet academy! Geometrische vormen, metallic vlakken, scherp gesneden silhouetten en zilverkleurige broeken en accessoires en details van perspex en metaal sluiten helemaal aan op het nostalgische toekomstbeeld van Balenciaga. Cosmo Hairstyling waant zich ook graag in nostalgische intergalactische sferen en creëerde een look die sterk doet denken aan een futuristische look uit de jaren zeventig. Door een ultra korte pony en strakke zij- en nekcontouren te combineren met de trendkleuren van Nostalgic Futurism creëerden we een uniforme maar trendy coupe voor stoere en sterke vrouwen. Een look die ongetwijfeld indruk maakt!

HUSSEIN CHALAYAN

Kies voor zilver- en grijstinten in combinatie met frisse, heldere kleuren als grasgroen, helder blauw, licht paars, licht oranje en knal roze! Excelleer in minimalisme: kies voor kleding met vlakken, strepen of kleuraccenten op alleen de mouwen of zakken. Verbaas met eenvoud! Kies voor bijzondere eyecatchers, bijvoorbeeld zilveren schoenen, een metalen nekband, spacy handschoenen of een transparante tas. Kies liever voor één heel bijzonder item dan voor veel verschillende. Deze look is zeer androgyn omdat we ons in de nostalgische toekomst met belangrijkere zaken bezighouden dan het verschil tussen seksen. Een blote huid, op je gezicht en handen na, is dus not done bij deze look!

BALENCIAGA HUSSEIN CHALAYAN

3.1 PHILIP LIM BALENCIAGA

Wees creatief met stoffen die je normaal niet zo snel zou combineren, combineer bijvoorbeeld leer met satijn of fleece.

THE PERFECT FINISH: HUSSEIN CHALAYAN

LOOKISM | PAG. 14

GEBRUIK TRILLIANT VAN SEBASTIAN PROFESSIONAL VOOR BESCHERMING EN GLANS TIJDENS HET DROGEN, MAAK HET AF MET DE LIQUID GLOSS VOOR EEN MOOI FUTURISTISCH GLANZEND EFFECT! VRAAG JE COSMO KAPPER OM ADVIES.


SHOPPING KLAUW KETTING KENNETH JAY LANE

CEINTUUR MCQ BY ALEXANDER MCQUEEN

WWW.NET-A-PORTER.COM €100,00

WWW.NET-A-PORTER.COM €190,00

ROCK THE BAROQUE REBELS ROMANTISCH ZIJDEN SJAALTJE DOLCE & GABBANA

WWW.NET-A-PORTER.COM €235,00

KRAAGJE MET KANT KARL

WWW.NET-A-PORTER.COM

€89,00

CEINTUUR MET PARELS ZARA

WWW.ZARA.COM €25,95

ARMBAND H&M

WWW.HM.COM €14,95

VEST VAN KRALEN EN PARELS RIVER ISLAND

SHOPPER MET STUDS ZARA

WWW.RIVERISLAND.COM

WWW.ZARA.COM

PRIJS OP AANVRAAG

€119,00

HOTPANTS RIVER ISLAND

WWW.RIVERISLAND.COM PRIJS OP AANVRAAG

PUMPS STEVE MADDEN

ENKELLAARSJES DOLCE & GABBANA

WWW.STEVEMADDEN.COM

WWW.NET-A-PORTER.COM

€139,99

€495,00

CLUTCH GUCCI

WWW.NET-A-PORTER.COM

€1290,00

LOOKISM | PAG. 16


SHOPPING HORLOGE ODM

ZONNEBRIL CALVIN KLEIN JEANS

WWW.ZALANDO.NL

WWW.CALVINKLEINJEANS.COM

€89,95

€94,95

METALLIC RIEM PAUL SMITH

WWW.ASOS.COM

€126,53

NEON ARMBAND ISHARYA

WWW.ZALANDO.NL €309,95 NEON IPAD CASE MARC BY MARC JACOBS

WWW.NET-A-PORTER.COM

€50,00

KETTING H&M

NOSTALGIC FUTURISM

WWW.HM.COM €9,95

minimalisme met heel veel extra’s

CEINTUUR MIU MIU

SCHOENEN YVES SAINT LAURENT

WWW.NET-A-PORTER.COM

HANDSCHOENEN RIVER ISLAND

WWW.NET-A-PORTER.COM

€260,00

WWW.RIVERISLAND.COM

€565,00

PRIJS OP AANVRAAG

SOPHISTICATED SEVENTIES

NAJAARSLOOKS MET SOUL!

OORBELLEN VANESSA BARONI

SCHOUDERTAS MIU MIU

WWW.ZALANDO.NL

WWW.NET-A-PORTER.COM

€69,95

ARMBANDEN SEE BY CHLOÉ

PUMPS MET PLATEAU ASOS PORTRAIT

WWW.ZALANDO.NL

WWW.ASOS.COM

€44,95

IPAD CASE VIVIENNE WESTWOOD

WWW.COUTURE.ZAPPOS.COM €229,00

€1190,00

€120,84

ZONNEBRIL SALVATORE FERRAGAMO

WWW.FERRAGAMO.COM

€199,95

HANDGEMAAKTE SJAAL MARC JACOBS

WWW.NET-A-PORTER.COM €1630,00

LOOKISM | PAG.17


CRAFT CLAY THE MATTE TEXTURIZER Door de natuur gegeven aardmineralen die zijn bewerkt om separatie te geven en textuur te restylen met een lekker aanvoelende, matte hold. Wrijf het soepel tussen de handen en door droog haar werken om te kneden, separeren en vormen. Werkt het beste op kort tot middellang haar!


MEN’S STYLE TIËSTO START

MODECARRIÈRE MET GUESS Tijs Verwest, alias Tiësto, wereldberoemde DJ en producer, heeft in samenwerking met Guess de limited edition TIËSTO Watch by GUESS ontworpen. Dit horloge, uitgevoerd in gunmetal roestvrij staal, biedt een perfecte combinatie van een sportief en gekleed design met een magistrale mix van textuur, bewerking en afwerking. Dit limited edition horloge wordt geleverd in een speciale TIËSTO box met exclusieve informatie over GUESS en TIËSTO.

Vooralsnog is er alleen een horloge voor heren, later dit najaar zal Tiësto samen met Guess een kledingcollectie voor dames lanceren. Eén van de hoogtepunten van de collectie is een zwart lederen jurkje met vetersluiting. “Dat klinkt best tacky, maar is wel heel erg sexy. Ik doe er denk ik veel mannen een plezier mee”. Aldus de DJ.

VERSACE

De ‘Tiëstocollectie’, een 22-delige kledinglijn met een zwart met fel blauw Tiësto/Guess-logo, ligt dit najaar in de winkels.

BALENCIAGA

PORTEMONNEE COMME DES GARÇONS €65,00

I-POD CASE MARC BY MARC JACOBS €35,00

MEER INFO EN VERKOOPPUNTEN: WWW.GUESS.COM/TIESTO

EXCLUSIEF VOOR STADSFIETSERS: LEVI’S COMMUTOR JEANS

Wie vaak door de stad loopt moet het opgevallen zijn: snelle racefietsen zijn de nieuwe scooters. Levi’s luisterde naar de wensen van de stadsfietsers en vertaalde deze naar een functionele en stoere jeanscollectie. Op het eerste gezicht lijkt het een reeks eenvoudige broeken, maar alles draait om details. Zo mochten de broekspijpen zeker niet te breed zijn. Daarom koos Levi’s voor het populairste mannenmodel, de Slim Jeans 511. Voor de Commuter Series experimenteerde het merk met nieuwe stoffen en uitvoeringen. De zogeheten NanoSphere-behandeling maakt de stof waterbestendig en vuilafstotend en een 3M Scotchlite reflecterende tape zorgt op de belangrijkste plaatsen voor een goede zichtbaarheid. In alle stoffen zit net genoeg stretch om comfortabel te kunnen bewegen. Kruis en achterzakken zijn verstevigd en elke broek heeft een taillebandlus om een hangslot in op te bergen. Tot slot hebben alle broeken een verhoogde achterpas die extra bedekking biedt tijdens het fietsen. Levi’s Commutor Jeans zijn dit najaar verkrijgbaar in verschillende kleuren zoals leger groen en camel. Ook zijn er diverse bijpassende accessoires.

INFO: EU.LEVI.COM

SCHOENEN SACHA SHOES €109,95

BRIL SELMINA OPTIQUE €298,99

MARC BY MARC JACOBS SLIM FIT CORDUROY €215,00

NAJAARS TREND: ROOD, RODER, ROODST! LOOKISM | PAG. 19


STREET HAIR

Een nieuw kapsel kiezen is niet altijd even makkelijk, en inspiratie is soms ver te zoeken. Maar niet in de stad! Lookism ging de stad in, op zoek naar leuke mensen met leuke coupes en vroeg hen naar hun haarwensen en inspiratiebronnen! FOTOGRAFIE: Joshua Bakarbessy

ERIKA (26) LINKOPING ZWEDEN Hairfacts:

Besteedt iedere ochtend tussen de tien en vijftien minuten aan haar kapsel. Laat zich liever inspireren door haar vaste kapper dan door sterren. Zou wel weer eens lang haar willen, maar is bang voor ‘in between hair’.

Boudewijn (30) Rotterdam

Hairfacts: Besteedt iedere ochtend vijf minuten aan zijn kapsel. Laat zich bij de keuze voor een kapsel graag inspireren door mensen op straat. Houdt van een kort geschoren look.

LOOKISM | PAG. 26

DANIELLE (28) AMSTERDAM Hairfacts:

Besteedt iedere ochtend gemiddeld tien minuten aan haar kapsel. Is blij met haar haar. Wie zou dat niet zijn met zo’n kleur? Danielle zou toch wel eens willen zien hoe een grote bos krullen haar zou staan.


DENNIS (21) BREDA

STREETHAIR CARLIJN (24)

Hairfacts:

AMSTERDAM Hairfacts:

Hoeft ’s morgens bijna niks meer te doen aan zijn coupe omdat hij ’s avonds doucht en gaat slapen met conditioner in zijn haar, dan zit het ’s morgens direct goed. Houdt van mannenkapsels waarbij de zijcontouren kort opgeschoren zijn.

Creëert haar look in slechts vijf minuten: kwestie van borstelen, kammen, oprollen, vastzetten, een beetje lostrekken en een beetje lak op haar pony. Steekt soms een verse bloem in haar knot om het ‘op te fleuren’.

SJOERD (26) AMSTERDAM

Hairfacts:

:

Besteedt iedere ochtend vijf minuten aan finishen. Durft alles met zijn haar!

ATLYNN (28) ROTTERDAM

Hairfacts:

:

Toupeert haar voorste lok en rolt hem op waarna ze haar haar föhnt met een krulborstel. Draagt graag sjaaltjes in haar haar om alles op zijn plek te houden. Laat zich graag inspireren door haarmode op straat, blogs en in magazines. Zou wel eens een Betty Page coupe willen proberen met een hele korte pony.

MARTINE AMSTERDAM Hairfacts:

Houdt van experimenteren met vergrijsde pastelkleuren. Had vorig jaar nog een permanent met een grote bos donkere krullen! Had zelfs ooit zilvergrijs lang haar tot haar middel met een pony over haar ogen. Kiest vaak voor een nieuw kapsel omdat haar oude kapsel begint te vervelen of omdat er nieuwe producten op de markt komen en soms gewoon door een spontane ingeving. Zou wel eens super kort haar willen proberen.

LOOKISM | PAG. 27


BEAUTY MAC MEETS MARILYN Make-up addicts staan altijd te trappelen bij de nieuwe collecties van MAC Cosmetics. Het merk dat al eerder samenwerkte met diva’s als Nicki Minaj en Beth Ditto laat zich dit najaar door de muze der muze’s inspireren: Marylin Monroe. Dit najaar zorgt Marilyn voor een flinke dosis glamour en sex-appeal in de MAC stores. De complete lijn oog- en lip producten, een blusher en nagellak zijn vanaf 6 oktober verkrijgbaar.

MONSTER PARFUM

LAK AAN JE LIPPEN

‘Little monsters’ opgelet, het eerste parfum van Lady Gaga, Fame, ligt nu in de winkel! Het parfum dat geïnspireerd is op haar uitspraak “Als je geen schaduw hebt, sta je niet in het licht”, is het eerste zwarte eau de parfum ooit gemaakt. Het weerspiegelt de donkere kant van roem, aldus miss Gaga.

Is het een gloss? Is het een lipstick? Is het een lip stain? Het is het allemaal! Rouge Pur Couture Vernis à Lèvres van YSL biedt de comfort en glans van een lipgloss, de intensiteit van een lipstick en de houdbaarheid van een lip stain.

De vloeistof wordt transparant zodra het in contact komt met de lucht en verspreidt een zwoele, spannende bloemengeur met aroma’s van wierook, honing, tijgerorchidee en jasmijn. Het parfum bevat Belladonna, een giftig plantje dat vrouwen in de 18e eeuw gebruikten om mooie, grote pupillen te krijgen waardoor zij sneller een man dachten te kunnen verleiden.

VERKRIJGBAAR IN 20 KLEUREN, O.A. BIJ DOUGLAS €32,45 (6 ml.)

LADY GAGA, FAME EAU DE PARFUM €29,50 (30 ml.)

WOW WAT BLAUW!

MIU MIU

ANNA SUI

Blauw is de najaarstrend op het gebied van oogcosmetica. Blauwe oogschaduw, eyeliner, zelfs blauwe mascara is weer acceptabel! Tijdens de fashionweek hebben we het gespot bij de show van Anna Sui, Miu Miu, Chanel en vele anderen. Kortom, blauw is hot! De blue metal artliner van Lancôme is ideaal voor het contour werk. Om een knallend blauw effect te creëren biedt Maybelline’s ‘Color Tattoo’ uitkomst: een diepe, long lasting eyeshadow welke minimaal 24 uur blijft zitten.

MAYBELLINE NEW YORK COLOR TATTOO € 9,95

LOOKISM | PAG. 28

LANCÔME PARIS BLUE MÉTAL ARTLINER € 35,01


BEAUTY BALMAIN

O.P.I GERMANY COLLECTION Nagellakfetisjisten opgelet! Dit wordt de najaarscollectie op het gebied van nagellak! Niet alleen de kwaliteit van O.P.I is ontzettend goed, ook de kleuren lijken nog beter en hipper te worden. Dit najaar introduceert O.P.I de ‘Germany Collection’, met kleuren geïnspireerd op de Duitse hoofdstad Berlijn. De collectie heeft veel rode, paarse en blauwe metallic tinten die prima passen bij de futuristische looks van Balenciaga maar ook neutralere tonen die niet zullen misstaan bij een Chanel outfit. Kortom een doordachte, praktische en zeer mooie collectie!

NAGELS

MET PARELS Het kleine Britse nagelmodemerk Ciaté geeft nail art een nooit eerder vertoonde 3d-dimensie! Het product werd in eerste instantie ontworpen voor de fotoshoot van een tijdschrift en is nu ook voor ons verkrijgbaar. Voor de doe-het-zelf versie is het aanbrengen vereenvoudigd tot twee stappen. Het product is alleen verkrijgbaar bij Sephora en is er in drie kleurvariaties: ‘Rainbow’ voor een kleurrijk effect, ‘Black Pearl’ voor een donker en mysterieus effect en onze favoriet ‘Mother of Pearl’, deze zorgt ervoor dat het lijkt alsof je nagels bezet zijn met allemaal kleine pareltjes. Een effect dat naadloos aansluit op de barok trend! EXCLUSIEF VERKRIJGBAAR BIJ SEPHORA € 23,90 per pak (lak en pareltjes)

KIJK VOOR VERKOOPPUNTEN OP WWW.OPI.NL O.P.I Nagellak 15 ml € 13,95

NAIL THAT LOOK!

BALENCIAGA

GEEN LOOK COMPLEET ZONDER PASSENDE MANICURE ‘KOH’ WITH THE FLOW

MORNING AFTER EYES

Dit najaar gaan we veel heftige en drukke prints zien en met elkaar combineren. Om je nagels dan ook nog van prints te voorzien is wat overdreven. Kies dan liever voor een rustige, matchende kleur.

Korrelig, grungy en uitgewreven. Het morning after effect, maar dan nauwkeurig gestileerd! GESPOT BIJ: LOUIS VUITTON

PRADA

Koh Cosmetics heeft rust en sereniteit als uitgangspunt en heeft daarom een prachtige collectie met praktische kleuren voor wat rust in een bont gestylde look!

KOH COSMETICS VERKRIJGBAAR BIJ WWW.ZALANDO.NL € 14,95 p/st

MULTI COLORED EYES

Smokey eyes met meerdere kleuren oogschaduw voor een mysterieus, arty effect! GESPOT BIJ: ROBERTO CAVALLI

VELVET RED LIPS Diep en glanzend rood voor een mysterieus en chic effect! GESPOT BIJ: GUCCI

CATWALK TRENDS LOOKISM | PAG. 29


SALONS

COSMO HAIRSTYLING

BEZOEK ÉÉN VAN ONZE SALONS

LOOSDUINEN Loosduinse Hoofdplein 192 T. 070 – 397 09 10

TILBURG Pieter Vreedeplein 5 T. 013 – 535 95 28

MAARSSENBROEK Bisonspoor 2042 T. 0346 – 56 03 69

UTRECHT Vredenburg 8a T. 030 – 231 29 12

MIDDELBURG Zusterstraat 29 T. 0118 – 61 41 42

UTRECHT Boven Clarenburg 97 (H-C) T. 030 – 231 43 38

ALKMAAR Langestraat 85a T. 072 – 511 40 50

BARENDRECHT Lindehoevelaan 24 T. 0180 – 61 86 45

GOES Lange Kerkstraat 11 T. 0113 - 23 06 56

NAALDWIJK Molenstraat 42 T. 0174 – 62 11 44

UTRECHT Roelantdreef 24 T. 030 – 261 07 68

ALPHEN A/D RIJN van Mandersloostraat 100 T. 0172 - 47 67 64

BERKEL EN RODENRIJS Kerksingel 5 T. 010 - 511 11 92   BEVERWIJK Breestraat 46 T. 0251 – 21 61 41   BUSSUM Havenstraat 168 T. 035 - 692 14 69

GORINCHEM Gasthuisstraat 22-24 T. 0183 - 63 78 81

NIEUWEGEIN Stadsplein 5 T. 030 – 603 41 16

VEENENDAAL Hoofdstraat 29 T. 0318 – 52 27 19

GOUDA Oosthaven 2 T. 0182 - 52 49 97

NIEUWERKERK A/D IJSSEL Reigerhof 109 T. 0180 – 31 81 37

VELSERBROEK Velserbroekse Dreef 11 T. 023 - 538 06 63

GRONINGEN Grote Markt 20 T. 050 - 312 55 13

NIJMEGEN Burchtstraat 48 T. 024 – 323 92 69

VOORBURG Herenstraat 96 T. 070 – 386 51 16

BREDA Halstraat 31 T. 076 – 522 44  14   CASTRICUM Bakkerspleintje 24 T. 0251 – 65 92 13

HAARLEM Gedempte Oude Gracht 78 T. 023 – 532 27 73

NUNSPEET Ds. Martiniuslaan 2 T. 0341 - 25 28 30

WATERINGEN Herenstraat 56 T. 0174 - 29 77 11

HAARLEM Rivieraplein 5 T. 023 – 540 60 54

OOSTERHOUT Markt 2a T. 0162 – 46 06 00

WOERDEN Voorstraat 44 A T. 0348 – 42 09 64

DELFT Paradijspoort 15b T. 015 – 214 84 93

HEERHUGOWAARD Middenwaard 118 T. 072 - 571 41 65

PURMEREND Breedstraat 3 T. 0299 – 43 08 85

ZAANDAM Rozengracht 12 T. 075 – 631 83 03

DEN HAAG Gedempte Gracht 323 T. 070 – 346 67 43

HEERLEN Promenade 1 b T. 045 – 400 98 25

RIJSWIJK Prins Johan Friso Promenade 152 T. 070 – 396 04 47

ZEIST Eerste Hogeweg 10a T. 030 – 692 53 11

AMSTERDAM Tesselschadestraat 1 f T. 020 – 616 88 11

DOETINCHEM Catharinastraat 31 T. 0314 – 36 23 75

HILVERSUM Kerkstraat 79 T. 035 – 624 30 37

ROOSENDAAL Mill Hillplein 9 T. 0165 – 54 34 94

ZEIST Huis ter Heideweg 52 T. 030 – 691 26 17

AMSTERDAM Osdorpplein 555A (W) T. 020 – 610 18 22

DORDRECHT Bagijnhof 1 T. 078 – 631 24 12

HUIZEN Kerkstraat 46 T. 035 – 525 90 58

ROTTERDAM Van Beethovensingel 60-62 T. 010 – 413 59 63

ZOETERMEER Luxemburglaan 150 T. 079 – 331 22 88

AMSTERDAM Bijlmerplein 150 (ZO) T. 020 – 696 85 48

EDE Grotestraat 72 T. 0318 – 61 66 08

HUIZEN Regentesse 100 T. 035 – 526 72 41

ROTTERDAM Coolsingel 101 b T. 010 – 412 24 33

ZWOLLE Oude Vismarkt 26 T. 038 – 422 81 70

AMSTERDAM Levantkade 167 T. 020 – 419 19 51

EINDHOVEN Rechtestraat 50a T. 040 – 245 56 66

IJMUIDEN Marktplein 62 T. 0255 – 51 05 54

ROTTERDAM Lijnbaan 51 T. 010 – 414 06 42

APELDOORN Oranjerie 202 T. 055 – 522 23 00   ARNHEM Brouwersplein 3 T. 026 – 389 38 31

EINDHOVEN Woensel 74a T. 040 – 242 85 77

LEIDEN Lange Mare 92 T. 071 – 514 42 93

ROTTERDAM Winkelcentr. Zuidplein 748a T. 010 – 210 03 52

ERMELO Stationsstraat 62 b T. 0341 - 55 61 72

LEIDSCHENDAM Berkenhove 3 T. 070 – 320 34 21

ROTTERDAM Kralingseweg 224 T. 010 – 272 20 16

ARNHEM Hanzestraat 202a T. 026 – 364 17 77  

ETTEN-LEUR Winkelcentrum 86 T. 076 - 503 85 88

LISSE Kanaalstraat 69 T. 025 – 241 58 99

SPIJKENISSE Nieuwstraat 208 T. 0181 – 62 14 44

AMERSFOORT Grote Haag 21 T. 033 – 465 22 35 AMERSFOORT De Beurs 29 T. 033 – 455 43 62 AMERSFOORT Leusderweg 155 T. 033 – 463 79 13  AMSTELVEEN Augustinuspark 4 T. 020 – 345 02 89   AMSTELVEEN Rembrandtweg 43 T. 020 - 641 90 40   AMSTERDAM Buikslotermeerpln. 206 T. 020 – 632 59 24

WWW.COSMO.NL LOOKISM | PAG. 30


FACING FASHION


WWW.COSMO.NL

FACING FASHION

COSMO LOOKISM  

COSMO LOOKISM is het magazine van Cosmo Hairstyling.