Page 1

PURE ART Fixa stilen med Kirsch


Kirsch styleguide


PURE ART Förändring och förnyelse. Kreativiteten och estetiken skapar dagen. Målarduken står blank på staffliet, penslarna är tvättade och huvudet är fyllt med idéer och kroppen längtar efter att få skapa.

SÅ SKAPAR DU STILEN. Utgångspunkten skall vara så enkel och behaglig som möjligt så att din kreativitet får plats och skapar stilen. Färgerna är naturliga jordtoner med textilier i linne. Möblerna och inredningen har en praktisk funktion och får gärna vara enkla i formen, de får inte skapa oro och stjäla uppmärksamhet. Det är dina redskap som staffliet, penslarna, modelldockan och det du skapar som också sätter stilen.

DETTA bEhövER DU. Vi har använt Kirsch gardinstångsset Roma 19 mm i stål med matchande ring och klämma. Passar också bra med Kirsch Havana och Stockholm 19 mm, båda i stål och svart.


Gardinstångsset Roma Ø 19 mm stål

Gardinstångsset Havana Ø 19 mm stål

Gardinstångsset Havana Ø 19 mm svart

Gardinstångsset Stockholm Ø 19 mm stål

Gardinstångsset Stockholm Ø 19 mm svart


GARDIN MED KLÄMMA. Gardin med klämma är ett enkelt tyg med fållade kanter som du klämmer fast i klämmorna som sitter på ring. Resultatet blir ett ledigt intryck och det är superenkelt att byta ut tyget efter säsong. ATT TÄNKA PÅ. Enklast är om du förbereder gardinen genom att haka klämmorna på ringarna och sen klämma tyget på plats. Sist trär du ringarna, med den fastklämda gardinen, på gardinstången. Passar lite lättare gardiner. Till en 130 cm bred gardin är det lagom med 7-10 ringar.


MÄT och MoNTERA. Beroende på hur du väljer att montera din gardinstång, och vilken typ av gardin du vill ha, behöver du ta hänsyn till lite olika mått. Här följer några tips som kan vara till hjälp. GARDINSTÅNGSMÅTT. Utgå från ditt fönster. Mät bredden och lägg till 15 cm på respektive sida. Är ditt fönster 100 cm behöver du en gardinstång som är 130 cm. Se skiss nedan. Vill du att fönstret skall upplevas större lägger du till ytterligare 15 cm på respektive sida så att gardinen hänger på väggen istället för en bit in på fönstret. Till ett 100 cm brett fönster behöver du då en gardinstång som är 160 cm. Se skiss. +15 cm +30 cm

fönstermått

+15 cm +30 cm

måttskiss över gardinstångsmått


A B C A = normal gardinupphängning B = bredare gardinupphängning C = bredare och högre gardinupphängning MoNTERA GARDINSTÅNGEN. Ett vanligt mått är att montera hållaren 10 cm ovanför och 10 cm ut från fönstret, se skiss nedan. Vill du ge känslan av högre takhöjd monterar du hållarna 20 cm ovanför fönstret. Se skiss.

upp 20 cm +10 cm ut

upp 10 cm +10 cm ut

måttskiss montera hållare


fÅLLA UPP DIN GARDIN. 1.

Mät hur lång gardinen skall vara. Lägg till 6 cm för bottenfåll.

2.

Klipp rätt längd på gardinen och sicksacka därefter kanten.

3.

Dölj därefter sicksacksömmen genom att vika in den. Finast är om du gör en dubbelvikning.

4.

Nåla och pressa.

5.

Sy en vanlig raksöm 5 mm ner från dubbelvikningen. På www.kirsch.se finns bilder som hjälp.

fÅLLNINGSTIPS! Du kan enkelt fålla upp din gardin utan söm. Lägg ett påstrykningsbart fållband i bottenfållen, 5 mm ned från skarven och pressa med strykjärn. TyNGDbAND TIPS! Lägg ett tyngdband i gardinens bottenkanal så får du en stabil gardin som inte fladdrar i vinden lika lätt. Tyngdband ger även gardinen ett vackrare fall.

Scanna av QR-koden med mobilen så kommer du direkt till vår hemsida.

fler tips hittar du på: www.KIRSch.SE


Art.nr. 034411

Pure Art  
Pure Art  

Så fixar du stilen Pure Art med Kirsch gardinstänger och gardintillbehör.