Page 1

DEN FLEKSIBLE MÅTEN Å INNREDE MED TEKSTIL. Kirsch Flexi – Tips & inspirasjon


Her har vi brukt fire Flexiskinner som er skjøtet sammen, to buer 90° og syv takfester.

Kirsch Flexi er nettopp som det lyder. Et fleksibelt system for kreativ og stilig montering av gardiner, romdeling eller avskjerming med tekstiler. Flexiskinnen kan brukes enten som skinne eller stang, og du kan enkelt variere stiluttrykket med ulike tekstiler. Du kan enten sy egne gardiner eller bruke et av de mange ferdigsydde gardinene som finnes i butikken. Her viser vi at alle kan innrede proft og smakfullt med t­ekstil, både hjemme og på kontoret. Mulighetene er mange, og det ­eneste som står igjen er at du finner den løsningen som passer dine ideér.


INNRED MED TEKSTIL. Tekstil er et helt fantastisk materiale - bare tenk hvor mye du kan skape. Det både demper lyd og gjør rommet mykere eller mer stilfullt. Skinnene i Kirsch Flexi er 160 cm lange, men kan s­ kjøtes sammen til akkurat den lengden du selv ønsker. Flexi­ skinnen kan festes enten i tak eller på vegg. Veggfestet finnes i tre ulike mål slik at du kan velge hvor langt i fra veggen du vil at gardinen skal henge. Med hjelp av de to ulike buene kan du la stoffet følge eksempelvis en vegg eller karnapp. Alle ­delene i sortimentet finnes i hvit og antrasittgrå. Nett­ opp for å matche din stil.

Her har vi montert to Flexiskinner (320 cm) med tre takfester. I skinnen sitter glider på snor. Gardinen har kombibånd, og er hengt opp med rynkebåndskroker. En gardin som denne med store ­folder krever ekstra stoff på bredden – se tabellen på side 15.

5


SKAP ROM I ROMMET. Det finnes utallige innredningstips og ideér, og når det kommer til gardiner realiserer du dem enkelt med Kirsch Flexi. Med Flexiskinnen kan du f.eks skape en avskjermet og koselig sovealkove. Uttrykket og følelsen ­varierer du selv ut i fra stoff og stil – enten om du v ­ elger tynne, lette stoffer som gir en behagelig romantisk stil ­eller et tyngre stoff som kanskje gir en mer luksusbohemfølelse.

Sengen på bildet er 120 cm bred, og for å skape en koselig sovealkove har vi brukt tre Flexiskinner som er skjøtet sammen til 215 og 135 cm, inklusiv en bue på 90°, samt fem takfester. I skinnen sitter 30 cm glider på snor. Gardinen har kombibånd og er satt opp med rynkebåndskroker. Stoffet er ca åtte meter i bredden, for å gi store og myke folder.

6


FÅ SVING PÅ ROMAVDELING. Flexisystemet kan du enkelt bruke om du vil skape en vegg av tekstil som deler av rommet. Buene finnes i 90° ­eller 135°, og du setter dem enkelt sammen til en bølge­ formet romavdeler. Om du har en tung gardin anbefaler vi at du bruker ett takfeste per bue. Kirsch Flexiskinne er symmetrisk og like fin på begge sider. Det gjør at avdel­ eren kommer helt til sin rett også midt i rommet.

Svingen skaper du enkelt med å skjøte sammen ­valgfritt antall buer i 90° og 135°. Her har vi brukt fem buer i 90° og fire takfester. Gardinen har kombibånd og er hengt opp med rynkebåndskroker i vanlig glider. Veggen blir 130 cm lang og stoffets bredde er 165 cm.

9


PEN FOLD. DETTE TRENGER DU.

Om du vil ha mindre folder på gardinen setter du på ­rynkebåndskrokene tettere. Jo større mellomrom mellom krokene, jo større folder blir det. Det går med en del stoff på bredden for å skape de største foldene og vi bruker å

Her er vår universalresept for å få en pen såkalt loungegardin

regne ca 2–2,5 ganger gardinens ferdigbredde. Se tabell for

med store folder og mye stoff. Du trenger: GLIDERE PÅ SNOR. Om man vil skape en gardin med ­store, vakre folder som sitter jevnt fordelt på stoffet er ­glidere på snor et fantastisk hjelpemiddel. Glidere på snor er helt e­ nkelt små glidere som sitter fast på et snøre med jevne m ­ ellomrom.

stofforbruk på side 15. Glidere på snor og rynkebåndkrok festet på et kombibånd

ANDRE ALTERNATIVER PÅ OPPHENGING.

Disse glidere tres inn i skinnen, slik at hele skinnens lengde dekkes.

FINGERKROKER. Til gardiner med rynkebånd eller

KOMBIBÅND. Et kombibånd er et transparent gardinbånd

­kombibånd kan du bruke fingerkroker for å skape feks.

som du syr fast øverst på gardinen. I dette båndet finnes det

fransk vifte.

Glider og fingerkrok

lommer med jevne mellomrom å feste kroker i. RYNKEBÅNDSKROK. Den lille rynkebåndskroken trer du i

VANLIG RING. I Flexisortimentet finnes også en ring

lommen på kombibåndet og henger du den på glideren.

som tilbehør. Ringen henger du på skinnen som på en vanlig gardinstang og trer fingerkroken eller rynkebåndskroken inn i ringens øye. Gardinen må ha kombibånd eller vanlig rynkebånd. Ringer og rynkebåndskroker

10

11


STOFFORBRUK. Om du velger å henge opp gardinen med kombibånd, glider på snor samt rynkebåndskrok kan du følge denne tabellen for å regne ut hvor mye stoff som går med. Begynn med å ­bestemme om du vil ha små eller store folder, det avgjør hvor mye stoff du trenger.

Ferdig bredde (cm)

Stoffets bredde (cm)

Antall kroker (st)

Avstand mellom krokene (cm)

Små folder (5 cm)

80

110

12

10

160 210 22

10

320 410 42

10

Store folder (10 cm)

20

80

220

12

160 420 22

20

320 820 42

20

Stoffets bredde

Ferdig bredde

Her henger en Flexiskinne som er satt opp med to veggfester ­ (se lille bildet). I skinnen sitter vanlige glidere. Gardinkappen

Foldens dybde, 5 eller 10 cm

har kombibånd og i båndets lommer har vi festet rynkebåndskroker som festes til gliderne. 13


HELE SORTIMENTET. Her ser du delene i Flexisortimentet. De finnes i hvit og antrasittgrå, og du kan enkelt sette i sammen en egen løsning som passer nettopp deg.

Flexiskinne 160 cm inklusiv skjøtedel og endekappe.

A C

B

E F

D

135° bue med skjøtedel

90° bue med skjøtedel

Veggfeste 10 cm inkl. dekkappe

Veggfeste 15 cm inkl. dekkappe

Veggfeste 20 cm inkl. dekkappe

Takfeste

Glidere på snor 192 cm

Glider

Rynkebåndskrok

Fingerkrok

Ring med øye

Kombibånd 320 cm

A. Veggfeste passer i klassiske veggbeslag. B. Om du monterer veggfestet på veggen kan du skjule skruene med dekkappe. C. Når du bruker veggfeste, skyv ankeret inn i skinnen, før opp ankeret mot veggfeste

og skru til skruen.

D. Når du bruker takfeste, sett opp takfeste i taket, skyv inn ankerret i skinnen,

før den opp mot taket og skru til skruen.

E. Ved skjøting skyver du inn halve skjøtedelen i den ene skinnen, skru til de to skruene.

Skjøt sammen skinnene og skru til resterende skruer.

F. Sett fast endekappen i enden på skinnen.

14

15


Ny reklam. 10-0816. 033141

Besøk www.kirsch.no for mer inspirasjon.

Kirsch Flexi – Tips & inspirasjon  

Den fleksible måten å innrede med tekstil. Kirsch Flexi er nettopp som det lyder. Et fleksibelt system for kreativ og stilig montering av ga...

Kirsch Flexi – Tips & inspirasjon  

Den fleksible måten å innrede med tekstil. Kirsch Flexi er nettopp som det lyder. Et fleksibelt system for kreativ og stilig montering av ga...