Page 1

Vliegensvlugge Informatie Deze flyer is een trektocht door alle informatie die je van de jonge, energieke en vooral Belfeldse joekskapel moet weten!


Wie is Gans van Sjtreek? Gans van Sjtreek is een in 2007 opgerichte joekskapel die ongeveer 25 leden telt. Omdat er geen muzikale ervaring aanwezig was, is er geen vliegende start gemaakt. In de afgelopen jaren zijn alle ganzen aan een klim begonnen op zowel de toonladder als het muzikale niveau van de kapel.

Joeks: Het motto van Gans van Sjtreek is ‘joeks’ maken voor elk gezelschap. Jong of oud, hoog of laag, snel of langzaam, in V-formatie of linie…


Activiteiten: Jaarlijks maakt de kapel een vogeltrek om op verschillende plekken in Belfeld en (verre) omgeving de snavels naar het publiek te richten en ‘joeks’ te zoeken en te maken! Inmiddels wordt tijdens deze trek een aantal vaste landingsplaatsen aangedaan, zoals: - Wekelijkse repetitie: Elke woensdagavond wordt gerepeteerd in ons nest dat Cafe Geloë heet! - Gans van Sjtreek presenteert: Tegen het einde van de zomer als we goed in ons verenpak zitten presenteren we een kapellentreffen met een jaarlijks wisselend thema. Tijdens het zogenaamde ‘GVS Presenteert’ staat Cafe Geloë vol met gevederde vrienden en collega-kapellen, met als grande finale: de grote joekskapellen-jamsessie!


- Weinfest der Stadt Remagen: Een inmiddels vaste landing wordt op de derde zaterdag van september gemaakt voor de coulissen van das Rathaus in Remagen. Daar wordt het wijnfeest gevierd en vormt Gans van Sjtreek een van de hoofdacts! - Vasteloavend: Een oud ganzengeloof zegt dat de oorsprong van ‘joeks’ is te herleiden naar de Vastelaovend. De carnaval in Belfeld heeft voor een gans een diepere betekenis en is dan ook het hoogtepunt van het jaar! Naast het Bouwersbal komt Gans van Sjtreek ook bij de scouting, de Belhamels, de jeugdcarnaval en het K.O.W.! - Pietenkapel: Elk jaar wordt de joekskapel door muziekpiet gevraagd om de instrumenten uit te lenen. Onze instrumenten worden namelijk gebruikt voor de intocht van Sinterklaas! Begin november komen bij sommige ganzen al zwarte krullen onder het verenkleed vandaan…


Belfeld Naast alle ‘vaste’ stopplaatsen in en rond Belfeld is de kapel betrokken bij vele gebeurtenissen in het dorp. Als er iets georganiseerd wordt dan is Joekskapel Gans van Sjtreek er vaak bij. Een schaatsbaan of de vrijwilligersdag van de dorpsraad? Gans van Sjtreek is altijd bereid om te komen.

Wonderbare reis Als jij wil ervaren hoe de reis er door de ogen van een gans uitziet, dat kan! Hoe meer ganzen hoe meer vreugd. Kijk op onze website en ontdek hoe je de groep kunt versterken…


Vriend of sponsor worden? Een mooie klank, een mooi verenkleed en een goede formatie betekent voor ons: - Snavels trainen tijdens repetities - Het aanschaffen en onderhouden van instrumenten - Goede zorg voor ons verenkleed Dit lukt niet zonder steun van buitenaf. Wij danken daarom al onze gevederde vrienden en sponsoren voor de hulp. Wil jij gevederde vriend of sponsor worden? Kijk op onze website of neem contact met ons op‌ Contact: Telefoon:

06-47124311

Email:

info@gansvansjtreek.nl

Website:

www.gansvansjtreek.nl

Gans Van Sjtreek informatie folder 2012/2013  

De informatie folder met alle nodige foto over Joekskapel Gans van Sjtreek

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you