Page 1

DIGITAL Workbook Luuk Buurman - 537546 - C1F - Marieke de Vogel


Inleiding Dit is mijn digitale werkboek. Ik zit in klas C1F en ik heet Luuk Buurman. Communicatie & Multimediadesign is de studie die ik volg aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. In dit digitale werkboek vind je al mijn opdrachten die ik voor het vak Multimediadesign gemaakt heb in het eerste semester.

2


Inhoudsopgave Week 1: Inspire Me

Week 3: Design Me

Mijn kanalen Mijn helden Mijn portfolio voorbeelden Mijn personal DNA Antwoord op de vraag Mijn mindmap 2 transmedia projecten

Week 4: Look Around Me

Week 2: Develop Me

Mijn stijl Mijn fonts Mijn beeldmerk Mijn typografie in het wild Mijn moodboard voor mijn merkstijl

Mijn personal brands Mijn merk-ik analyse Mijn moodboard Mijn recensie lezing Ruud Boer

Excursie Pixar

Week 5: Share Me Merkuitingen - Printwerk - Video & audio Ontwerp een merkstijl

3


Week 1: Inspire Me


Mijn kanalen Behance

Facebook

Twitter

Via dit kanaal kan ik gemakkelijk mijn eigen werk delen en feedback ontvangen van andere artiesten of disgners. Ook kan ik dit medium voor het discussiĂŤren van mijn werk en het discussiĂŤren van werk van andere mensen die ook op Behance zitten. Inspiratie kan ik ook goed opdoen via dit kanaal omdat het vol staat met werk van andere designers en artiesten.

Facebook wil ik gaan gebruiken om volgers en mensen die mijn pagina leuk vinden op de hoogte te houden. Ook kan ik gemakkelijk via dit medium mijn eigen werk tonen. Ook zal ik links delen en leuke weetjes delen waaraan mijn volgers ook iets aan qua inhoud aan hebben.

Twitter ga ik gebruiken zodat ik altijd mijn inspiratiebronnen kan blijven volgen. Ook zal mijn Twitter aan mijn Behance en Facebook pagina gelinkt worden zodat overal dezelfde content op staat.

Link: behance.com/LBcreators

Link: facebook.com/LBcreators

Link: twitter.com/LB_creators

5


Mijn helden Martin Oberhauser Deze man is een van mij 3 persoonlijke helden omdat ik zijn werk zo enorm gaaf eruit vind zien. Ik haal veel inspiratie uit zijn werk omdat ik zijn creaties stuk voor stuk prachtig zijn. Wat martin vooral maakt zijn infographics die er allemaal er mooi uitzien. De stijl van Martin is zo goed omdat hij altijd de juiste kleuren weet te gebruiken en het design vrij simpel probeerd te houden waardoor het complete plaatje gewoon klopt. Martin gebruikt zelf het medium genaamd ‘Behance’. Via dit medium kan je als designer je producten en ontwerpen met andere designers delen en daar dan eventueel op- of aanmerkingen op krijgen.

Link: www.oberhaeuser.info 6


“Design can be art. Design can be aesthetics. Design is so simple, that’s why it is so complicated.”

7


“I combine a passion for problem solving with a love of visual exploration.� 8


Mijn helden Matt Delbridge Matt is ook 1 van mijn persoonlijke helden. Zijn eenvoud in zijn werk vind ik zo goed dat het mij erg aanspreekt. Wat Matt maakt zijn vooral hele simpele en oppervlakkige ontwerpen voor bijvoorbeeld een ontwerp voor een iconen serie. Ook Matt maakt gebruik van het medium ‘Behance’, al mijn persoonlijke helden hebben een eigen pagina op behance waar ik regelmatig op kijk. Matt gebruikt zijn kanaal om dezelfde reden als dat Martin dat doet.

Link: www.mattdelbridge.com 9


Mijn helden Brandon Nickerson Door de logo’s die Brandon maakt raak ik erg geïnspireerd, zijn stijl is redelijk eenvouding maar toch zien zijn logo’s er stuk voor stuk erg mooi uit en daarom is Brandon ook 1 van mijn helden. Brandon houdt zijn werk up-to-date door wederom geburik te maken van het medium ‘Behance’. Op zijn pagina kijk ik dan ook geregeld en daarom behoort Brandon ook tot mijn persoonlijke helden. Hiernaast zie je een verzameling van willekeurige logo’s die gemaakt zijn door Brandor zelf.

Link: www.bnick.me 10


“Life is good, and I love everyone. .” 11


Portfolio voorbeelden Glenn Jones Het portfolio van Glenn vind ik erg goed gemaakt. Het is niet alleen een portfolio maar ook meteen een webshop waarbij je zijn producten kunt kopen. Glenn maakt onder andere ontwerpen en illustraties die je op een t-shirt kunt kopen in zijn webshop/portfolio. Doormiddel van een aantal bewegende elementen in de website krijg je een soort van dynamiek in de site wat erg goed voor de visuele uitstraling van de website werkt.

Links: store.glennz.com www.behance.net/Glennz www.glennz.co.nz www.facebook.com/glennz 12


Portfolio voorbeelden Tom Hussey Tom Hussey is een fotograaf die een erg indrukwekkend portfolio heeft. zijn portfolio vind ik erg overzichtelijk en zijn stijl is goed te herkennen in zijn werk terwijl het toch elke keer een verschillende serie foto’s is die hij presenteert. De verschillende kanalen die hij gebruikt zijn vooral voor het op de hoogte houden van zijn fans. Vandaar dat ik ook op al zijn kanalen actief ben.

Links: www.behance.net/tomhussey www.tomhussey.com www.facebook.com/Tom-Hussey-Photography http://www.workbook.com/portfolios/hussey 13


Portfolio voorbeelden Thomas Burns Het portfolio van Thomas Burns is een erg mooi voorbeeld van een rustig maar toch mooi opgebouwde portfoliowebsite. Als je de website binnenkomt zie je dat alle beeld elementen zich doormiddel van bewegingen op de juiste plek plaatsen, wat een erg mooi effect geeft. Aan de linkerkant van de website vind je een soort van navigatie waar alle projecten met hun titel staan zodat je gemakkelijk naar verschillende projecten kunt navigeren.

Links: www.thomasburnsstudio.com www.behance.net/ThomasB 14


Mijn persoonlijk DNA Animated director Bij mij persoonlijk DNA onderzoek kwam er uit dat ik een ‘Animated director’ ben. In de link die hieronder weergeven staat kun je het volledige DNA van mij vinden met alles erop en eraan. Ik vond het erg leerzaam om deze test te doen omdat je op deze manier toch een beter beeld van jezelf kan creeren. Deze test zal ik zeker in de toekomst nog eens doen om te kijken wat er dan uit komt.

Link: http://goo.gl/ylVmV7 15


Antwoord op de vraag Voor onze gezamenlijk vraag zijn we met z’n vieren de eerste week van de opleiding tijdens de les MultiMediaDesign gaan nadenken. We

kwamen al vrij snel op relatief simpele vragen uit die allemaal niet echt interessant waren. Totdat iemand met de vraag: “Hoe zie jij de

16

mediawereld voor je over 4 jaar”. kwam. Link: http://goo.gl/u0nMhj


Mijn mindmap Hieronder staat mijn mindmap over hoe ik deze course van MMD voor mij zie.

17


2 transmedia projecten Heineken Door televisie reclame te maken proberen ze consumenten te verleiden om hun product te kopen. Doormiddel van het product te tonen binnen een film (James Bond) levert dat naamsbekendheid op voor het merk. Via de website van Heineken kan de consument informatie winnen over het product en hun dienst. Facebook Google+, Twitter en LinkedIn word ook gebruikt door Heineken. Hierdoor willen ze

zoveel mogelijk klanten binnenhalen en hun huidige klanten op de hoogte houden van het product of dienst. De Heineken Music Hall gebruiken ze voor het organiseren van evenementen en zorgen dat het merk in trek blijft.

Apple Ook Apple maakt gebruik van films. Door het tonen van hun producten binnen films willen consumenten deze product ook hebben.

18

Social media wordt ook veelvuldig ingezet. Het actief blijven op deze kanalen zorgt ervoor dat mensen op de hoogte blijven en dat ze nieuwsgierig blijven zijn naar de producten. Door reclame’s op televisie te laten zien proberen ze consumenten te verleiden om een Apple product aan te schaffen. Op de website kan je het product aanschaffen. Hierdoor hebben ze naast de fysieke winkel ook een webshop. Apps van Apple zorgen ervoor dat het merk uniek blijft. Steeds meer mensen die het product gebruiken bieden ze hier extra services door aan.


Week 2: Define Me

19


Mijn recensie lezing Ruud Boer De lezing die Ruud Boer op de Hogeschool van Arnhem & Nijmegen heeft gegeven gaat voornamelijk over marketing en branding. Hij verteld voornamelijk over de kracht van een merk en het proces om een merk op te zetten en sterk te maken. Ruud Boer is directeur bij ‘Bataafsche Teeken Maatschappij’ en houdt zich vooral bezig met ontwikkelen van nieuwe merken die zich op de markt willen plaatsen.

De rode draad binnen de lezing is dat een merk puur iets is wat bij de mensen in het hoofd zit en dat het dus heel erg belangrijk is om je imago als merk hoog te houden. Een merk moet als het ware in het hoofd van de mensen gebrand zitten. Ruud Boer heeft ook een eigen boek, genaamd; ‘Brand Design’ uitgebracht en daarin kom je alles te weten over hoe je nou op de juiste manier je eigen merk op markt kan zetten. Het

20

boek gaat vooral over het merk innerlijk, dus wat je als merk wilt, over het merk uiterlijk, hoe een merk eruit zit, en tot slot; het merk gedrag, dus wat het merk uitstraalt bij de mensen. Ik vond het erg interessant om naar deze lezing van Ruud Boer te kijken omdat je door zo’n lezing een heel ander beeld krijgt van hoe het nou precies werkt met merk en branding.


Mijn personal brands Ik heb mijn persoonlijke merken onderverdeeld. Er zijn merk bij waarvoor ik bewust kies en er zijn merken waarvoor ik onbewust kies.

Bewust: Apple (telefoon) Rexona (deodorant) Feldo (horloge) Bic (pen) Replay (luchtje) Beats (koptelefoon) Anderzorg (zorgpas) Jawbone (portable speaker)

Onbewust: L’Oreal (wax) Asus (laptop) Logitech (muis) Rabobank (rekening) OV-Chipkaart Sportlife (kauwgom) Chiquita (banaan)

21


Mijn merkanalyse Gedrag

Uiterlijk

Innerlijk

Aanbod: Ik ben een creatief persoon waarmee goed samengewerkt kan worden. Ik luister altijd naar andere mensen en toon ook respect naar andere mensen toe.

Zien: Ik wil graag netjes en verzorgd overkomen. Mijn uiterlijk pas ik hier dan ook op aan. Ik kleed me vaak netjes maar soms ook weer wat apart aan.

Visie: Mijn visie is om over 5 jaar een leuke baan te hebben en ook een eigen huis/appartement te hebben.

Horen: Wat ik graag wil horen van mensen over mijn uitstraling is dat ik zelfverzekerd ben.

Missie: Het binnen 4 jaar halen van mijn HBO-diploma.

Interne communicatie: Qua interne communicatie wil ik het gewoon allemaal zo strak mogelijk houden en zo duidelijk mogelijk laten verlopen. Externe communicatie: Naar mijn klanten toe wil ik graag ook duidelijk blijven en niet te veel onnodige communicatie uitdragen. Omgeving: Mijn omgeving moet vrij rustig blijven om mij gedrag zo optimaal te laten zijn.

Voelen: Graag wil ik me goed voelen over mijn uiterlijk en dat wil ik andere mensen ook laten voelen. Ruiken: Fris, verzorgd en zakelijk. Taal: Nederlands, Duits en Engels. Personen: Steve Jobs, M.C. Escher en Bill Gates zijn stuk voor stuk personen die mij aanspreken en inspireren. 22

Waarden: Mijn waarden zijn om iedereen gelijk en met respect te behandelen. Merkpersoonlijkheid: Design, strak en zakelijk moet mijn merkpersoonlijkheid uitstralen. Belofte: Min belofte is dat ik graag eerlijk blijf en respect wil tonen. Kernconcept: Identiteit en communicatie


Trefwoorden en statement Bij mij zul je in goede handen zijn. Dit is het statement dat ik van de daken durf te schreeuwen. Ik wil mijn klanten zo goed mogelijk behandelen en natuurlijk zo goed mogelijke producten afleveren wat geheel na wens van de klant is. Vandaar mijn statement “Bij mij zul je in goede handen zijn.�

Vormen

Typografie

Vormen dit ik wil gebruiken zullen vooral strakke vormen zijn zonder afgeronden hoeken. Alles zal lekker strak blijven zodat het echt een zakelijke uitstraling zal krijgen.

De typografie die je in dit document tegenkomt wil ik ook gaan gebruiken voor mijn eigen merk. De grote zwarte letters (hier bovenaan) is een lekker duidelijke en goed leesbare letter die goed werkt als kop. Ook de groene letters als tussenkopje vind ik erg fijn lezen en ik vind het ook leuk dat die er wat meer uitspringt. Voor platte teksten (zoals dit) gebruik ik een lettertype dat schreefloos is en daarom ook fijn leest. Zoals je kunt zien zijn al de lettertypes die ik gebruik ook vrij

Het logo wil ik ook zo strak mogelijk houden maar wel iets doen qua kleurgebruik om het toch spannend en apart te houden. Ook wil ik voor bijvoorbeeld de website, die ik ga maken voor mijn merk, een zo strak en duidelijk mogelijk site maken die erg overzichtelijk is.

23

strak en schreefloos wat dus ook goed bij mijn eigen merk past omdat ik vooral de strakke en zakelijk kan op wil gaan met mijn merk.

Kleuren Qua kleurgebruik wil ik het vrij simpel houden. Een basiskleur, dat zal de groene / turqouise kleur zijn die hierboven afgebeeld staat. Ook zal er een soort van licht grijze kleur gebruikt worden en tot slot nog een donkere, bijna zwarte, kleur als bijkleur.


Mijn persoonlijk moodboard

24


Mijn merk moodboard

25


Week 3: Design me

26


Typografie in het wild

27


Mijn 5 lettertypes Coolvetica Dit lettertype vind ik erg goed bij mijzelf passen. Het ziet er vrij strak uit en is lekker duidelijke waardoor het lettertype gewoon klopt.

De nieuwe standaard?

Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse.

L e t t e r Gothic STD Voor dit lettertype heb ik ook gekozen omdat ik het goed binnen mijn Merk-ik vind passen. In mijn digitale werkboek gebruik ik dit font ook wat er erg mooi uit ziet.

De nieuwe standaard?

Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse.

Ebrima Zoals je kunt zien, alweer een schreefloos lettertype. Dit lettertype gebruik ik onder andere voor de ‘platte tekst’ binnen mijn digitale werkboek omdat het gemakkelijk en rustig te lezen is.

De nieuwe standaard?

Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse.

Champagne Limousines 28

&

Dit lettertype vind ik vooral een heel stijlvol lettertype omdat alle letters zo dun en toch wel een beetje sierlijk zijn. Daarom heb ik ook voor dit lettertype gekozen.

De nieuwe standaard? Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse.

Strasua Ten slotte wilde ik graag nog een ‘apart’ lettertype gebruiken binnen mijn merk-ik. Ik heb voor Strasua gekozen omdat het lettertype er futuristisch uitziet wat ik wel kan waarderen.

De nieuwe standaard?

Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in.


Mijn monogram uitwerking

29


Mijn monogram uitwerking Inspiratie

Schetsen

Uitwerking

Eerst ben ik inspiratie op gaan doen op het internet. Hier heb ik redelijk wat ideeen kunnen opdoen. Eerst ben ik allemaal verschillende monogrammen gaan bekijken en hier heb ik dan ook het idee opgedaan voor mijn eigen Merk-Ik monogram.

Vervolgens ben ik schetsen gaan maken en nadat ik 2 bladzijdes volgeklad had kwamen er een aantal best goede schetsen uit. Ik wilde vooral een strak logo dat duidelijk is en een mooie kleur heeft die vrij apart is en dus opvalt.

De uitwerking van mijn logo ging best vlot omdat ik mijn complete idee in mijn hoofd had zitten en ook heb kunnen schetsen. Het logo wat hier links te zien is het ik eerst gemaakt en later heb ik toch de rechter er nog bij gemaakt omdat ik deze mooier vond.

30


Week 4: Look around me

31


Mijn excursie naar Pixar Als excursie zijn wij met de hele klas naar de tentoonstelling van Pixar geweest. Deze tentoonstelling was in Amsterdam ter ere aan het 25 jarige bestaan van Pixar. Er waren meer dan 500 verschillende kunstwerken te zien die geselecteerd zijn uit de studio’s van Pixar in California. In de studio’s van Pixar zijn onder andere de animatie filmen van Toy Story, Finding Nemo, Wall-E en UP gemaakt. De tentoonstelling ver-

telt het verhaal achter de films van Pixar, hoe ze gemaakt zijn en wat voor soort technieken daarvoor gebruikt zijn. Er was vanalles te zien, van originele eerste schetsen tot sculpturen gemaakt van klei als schaalmodel van een poppetje. Ook waren er storyboards, schetsen, pente-

32

keningen, schilderijen, pastellen en kleifiguren. Wat ik het meest indrukwekkend aan alles vond was de Zoetrope, dit is een grote draaiende schijf met daarop


allemaal figuren uit de animatie filmen van Pixar. Doordat deze schijf met een belachelijke snelheid rond ging draaien en vervolgens een stroboscoop

aanging had je het idee dat alle poppetjes ook echt bewogen. Daar heb ik dan ook de meeste inspiratie uitgehaald. Ook heb ik erg genoten van alle tekening en storyboards. De tekenstijl die ze bij Pixar hebben is relatief eenvoudig maar toch wel heel erg ef-

33

fectief. Ook was er op een groot scherm te zien hoe alles vanaf het begin gedaan is. Eerst beginnen ze natuurlijk met een idee en daarbij maken ze schetsen die ze vervolgens uitwerken op de computer, dat word er een storyboard gemaakt en dat storyboard werken ze, als ze tevreden zijn, uit op de computer tot volledig werkende animatie.


Week 5: Share me

34


Ontwerp een merkstijl Lorem ipsum

Lorem ipsum

Lorem ipsum

dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur.

dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur.

dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur.

Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla.

Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat. 35

Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore.


Ontwerp een merkstijl Lorem ipsum

Lorem ipsum

dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur.

dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur.

Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur.

Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat. 36


Ontwerp een merkstijl Merkstijl ik alles strak wil houden en zo een toch redelijk eenvoudige uitstraling heb zonder onnodige dingen erbij.

Zoals je hierboven kunt zien zijn mijn headers van mijn merkstijl een dikgedrukt schreefloos lettertype genaamd ‘Coolvetica’. De lettergrote die ik bij de headers wil gebruiken is 55pt. Deze merkstijl pas ik in dit hele digitale werkboek toe, vandaar dat je dit ook overal terug ziet komen.

Subheaders Als subheaders heb ik voor het lettertype ‘Letter Gothic STD’ gekozen. Dit is wederom een schreefloos lettertype dat ik erg strak en mooi vind. Het past goed bij mijn merk omdat

Platte tekst Voor de platte teksten heb ik een vrij simpel lettertype gekozen dat niet te druk is. Een platte tekst moet natuurijk gemakkelijk weglezen en niet te moeilijk zijn om te lezen.

Kleurpalet Hieronder staan ook het kleurenpalet dat ik gemaakt heb. Eerst heb ik een kleur gekozen die ik mooi vond om in mijn logo te verwerken, dat is de linker kleur geworden. Vervolgens een vrij neutrale grijstint die ik als vlakken en dergelijke kan gebrui-

37

ken. Ook heb ik nog een extra kleur erbij gepakt die ik als tweede kleur voor mijn logo ook kon gebruiken. Hierdoor krijgt mijn logo wat meer diepte. Tot slot heb ik ook nog een donkere, bijna zwart, kleur gekozen die ik voor platte teksten en andere elementen kan gebruiken. Al met al denk ik dat ik tot een best goede merkstijl ben gekomen en het precies is geworden zoals dat ik het wilde laten worden.


Mijn merkuiting: poster Voorkant

Achterkant

38


Mijn merkuiting: video & audio Video

Audio

Dit is de merkuiting van LBcreators. De video is vrij minimalistisch (wat ik overal toepas). Ik had al meteen het idee om een video vanuit mijn eigen perspectief te maken omdat ik hiervoor de spullen beschikbaar heb en dit een mooi effect geeft.

Het geluid is een effect dat ik met behulp van Fruity Loops gemaakt heb. Het geluid vind ik ook goed bij mijn merk passen omdat het is vrij strak geluid is met weinig ‘poespas’ en dat is echt wat ik wil uitstralen met mijn merk. Het geluid is dynamisch, snel, duidelijk, strak en helder. Precies die dingen wil ik met mijn merk uistralen naar (potentiele) klanten. Ook heb ik bij de woorden van mijn

Je ziet vanuit mijn eigen perspectief wat ik aan het doen ben. Eerste zie je mij een ruwe schetsen voor een website ontwerpen (design), daarna zie je mij het product (een website) coderen en maken (create). Tot slot zie je nog dat de website gebruikt wordt en dat dit met plezier gaat omdat alles goed werkt (enjoy). Vervolgens komt het logo kom rustig naar voren op de lichtgrijze achtergrond en vervolgens komen de 3 woorden ‘Design, Create, Enjoy.’ tevoorschijn wat mijn slogan is. De kleuren die ik gebruikt heb zijn stuk voor stuk kleuren te terugkomen in de huisstijl van mijn Merk-Ik.

39

slogan ‘Design, Create, Enjoy.’ geluiden gedaan. Namelijk dat bij elk woord uigesproken wordt door een Engelstalige vrouwenstem. Dit vond ik mooi zakelijk overkomen en daarom heb ik hiervoor gekozen Het nummer wat onder de gefilmde shots zit is een vrij neutraal nummer wat iedereen wel kan waarderen omdat het niet echt een uitgesproken smaak heeft. link: http://goo.gl/soKJc5


Mijn merk-ik Slogan Design, Create, Enjoy.

Concept Ik lever de volledig website voor klanten. Ik ontwerp (Design), Maak ze, doormiddel van codes (Create) en vervolgens maak je er met plezier gebruik van (Enjoy).

Wat zien Hoe verwerk ze van van ik mijn humerk? isstijl? Ze zien een strakke stijl terug die toch wel weer een beetje speels kan zijn.

Een website voor iedereen!

Wat is het doel van mij merk?

Voor wie?

Het doel van mij merk is dat ik succesvol websites wil blijven maken en eventueel wil kunnen uitbreiden.

Boodschap

Iedereen!

40

Mijn huisstijl verwerk ik in al mijn dingen, zoals mijn visitikaartje, logo, website, affiches, posters enz.


Reflectieverslag Tevreden De course van Multimedia Design is voor mij, ondanks mijn vooropleiding, toch erg interresant geweest. Ik heb nog best veel kennis opgedaan waar ik natuurlijk erg blij mee ben. Ik vond het vooral erg leuk bezig te zijn in de MMD lessen. Ook de lesstof en uitleg voordat iedereen aan de slag ging vond ik goed aansluiten op het gehele plaatje.

Mijn krachten lagen vooral bij het gebruik van de Adobe programma’s. Mede doordat ik al ongeveer 5 jaar met Photoshop, Illustrator en InDesign werk gaat dit bij mij redelijk vlot allemaal. Mijn zwakte lag toch wel in het echt ontwikkelen van een merk, hier had ik nog wel enige moeite mee omdat

41

ik niet zo goed wist wat is moest. Uiteindelijk ben ik hier wel uitgekomen door hulp te vragen aan de docent en aan medestudenten. Al met al is de course van MMD voor mij heel leerzaam geweest en ik heb het ook erg leuk gevonden!


42

Digitaal werkboek  
Digitaal werkboek  

Digitaal werkboek van Luuk Buurman klas C1F

Advertisement