Page 1

Novice Ureja: Mateja Bevk

Španski stil V trgovini Studio Domicil v Ljubljani vam pomagajo pri opremljanju stanovanja ali poslovnega prostora. Poleg pestre izbire tekstila (zašijejo vam ga po meri), svetil in dekorativnih predmetov lahko pri njih dobite tudi strokovne nasvete in načrtovanje. Izdelki, ki so naprodaj, so večinoma španski, tako je tudi obarvan njihov stil. Na voljo je tudi katalog, da lahko vso ponudbo v miru pregledate še doma.

Ričet Potrebujemo: - 30 dag ješprenja - 10 dag kuhanega fižola - 40 dag suhega mesa ali 1 bloško klobaso - 30 dag krompirja - 1 korenček - 1 korenino peteršilja - košček zelene - por, čebulo - 2 stroka česna - lovorov list, sol, poper - 1 žlico paradižnikove mezge - juho za zalivanje

Prebran in opran ješprenj namočimo čez noč. Naslednji dan stresemo ješprenj v lonec, dodamo prekajeno meso ali narezano klobaso, lovorjev list in sol. Zalijemo z vodo in kuhamo približno 1 uro. Na olju prepražimo sesekljano čebulo in por, sesekljan česen in na drobne kocke narezan korenček, zeleno in peteršiljevo korenino. Dodamo k ješprenju in pustimo vreti 10 minut. Nato dodamo še na majhne kocke narezan krompir, skuhan fižol in paradižnikovo mezgo. Kuhamo še 15 minut. K ričetu ponudimo domači kruh.

Jota Potrebujemo: - 15 dag kuhanega fižola - 0,5 kg kislega zelja - 0,5 kg krompirja - sol, poper, lovorjev list - olje - ocvirke - 1 žlico moke - 2 stroka česna - bloško klobaso, hamburško slanino ali prekajeno meso

Kislo zelje stresemo v lonec, dodamo strok česna, sol in poper ter skuhamo. Krompir olupimo in narežemo na kocke. Tudi krompir skuhamo posebej. Prav tako skuhamo posebej klobaso ali prekajeno meso. V večji posodi zmešamo skupaj kuhano zelje, fižol, meso in krompir, ki ga lahko nekoliko pretlačimo. Če je zeljna mešanica pregosta, dolijemo vodo, v kateri se je kuhal krompir. Dosolimo in popramo po okusu. V ponev damo olje, ocvirke in žlico moke. Prepražimo, da moka nekoliko porumeni, nato dodamo česen. Ko česen zadiši, prilijemo juho iz jote. Vse skupaj med mešanjem razkuhamo in vlijemo k joti. Premešamo in kuhamo še 5 minut. •

Moje morje Marmeu je čisto sveža, pravkar rojena blagovna znamka avtorskih, unikatnih, ročno narejenih izdelkov. Na voljo sta dve skupini izdelkov, in sicer esculture in baretke koketke. Prvi so približno 50 cm široke ter kakih 90 cm visoke skulpture, ki popestrijo in polepšajo prostor. Baretke koketke pa so, kot že ime pove, posebne in privlačne baretke. Marmeu nagovarja tiste, ki v življenju iščejo nekaj drugačnega, še ne videnega, narejenega po (tudi samo) njihovi meri.

Navdihujoče cene Salon pohištva in idej Luster predstavlja tako imenovani OFF program. Na kup so zbrali presežnike, ki v prostore vnašajo svežino, oblikovalsko drznost in kakovost, ter jih ponudili po navdihujočih cenah. Ugodno, udobno in šik.

Kuhajte z dušo

Ljubitelji dobre hrane in preskušenih receptov, ki jih vsakih 14 dni najdete v reviji Anja, pozor! Odslej lahko kulinarični mojstrici Maji Poljšak prisluhnete tudi na radijskih valovih, v oddaji Kuhajmo z dušo, ki je ob sobotah ob 12.15 na sporedu Radia Kum in ob 10.15 na Radiu Veseljak. Vsakih štirinajst dni, le dan po izidu nove Anje, vam bo Maja na radijskih valovih razkrila recept, ki ga je skuhala ali spekla za aktualno številko revije. Svoje oglašanje v živo pa bo vsakič popestrila še z uporabnimi nasveti za pripravo jedi, da vam bodo zagotovo uspele.

65

/prinasdoma_jan12  

http://www.luster.si/media/prinasdoma_jan12.pdf

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you