Page 1

NEWSLETTER

BEOGRAD, JUL 2013.

All designed by Lusso P

ošto svako opremanje prostora zahteva ozbiljno angažovanje i utrošak vremena u traganju za adekvatnim rešenjima i komadima nameštaja, dozvolite Lusso timu da Vam pomogne i ponudi Vam najbolje moguće rešenje. Tim arhitekata Vam stoji na raspolaganju kada treba odgovoriti projektantskom zadatku u svakom smislu bilo da je u pitanju rezidencijalni ili poslovni objekat, „contract” projekat kada se oprema hotel, restoran, apartman… Od početnih koraka u projektovanju, preko najraznovrsnijih saveta do uklapanja najsitnijih detalja, vezanih za sam nameštaj, boje, materijale… Svu svoju kreativnu snagu usmerili bismo ka funkcionalnosti i estetici Vašeg budućeg životnog ili poslovnog okruženja. ožete se osloniti na Lusso podršku – od trenutka kada se radi na samom projektovanju i rešavanju postojećih situacija na terenu, preko odgovorne realizacije i koordinacije sa raznim izvođačima i u dobavljanju potrebnih elemenata enterijera ili eksterijera, do transporta, isporuka i montaža jer pokrivamo najšira polja iz oblasti opremanja prostora uz podršku svih naših članova tima i saradnika. Sve ovo kao rezultat ima izraženo zadovoljstvo, a ne retko i oduševljenje što dokazuju mnogobrojni uspešno realizovani projekti iza nas, a iznad svega zadovoljni klijenti.

M

K

ompaniju RIMADESIO karakterišu stalne tehnološke inovacije, istraživanja u oblasti dizajna kao i visoka ekološka svest. Rimadesio Vam nudi svoju viziju italijanskog dizajna kroz projekte za funkcionalnu podelu i definisanje svakog poslovnog i životnog prostora. U proizvodnom programu ove kompanije možete naći modularne sisteme za dnevne sobe, police za knjige, klizne sisteme, enterijerska vrata, stolove i garderobere, koji mogu da odgovore na sve trendove savremenog života i funkcionalnosti. Koncept održivosti koji ova kompanija poštuje ogleda se i u izboru samih materijala u proizvodnji, poput stakla i aluminijuma koji su ekološki prijateljski i reciklirajući ali i činjenica da je od 2011. Rimadesio prva kompanija u oblasti nameštaja u kojoj je ceo proces proizvodnje koncipiran na solarnoj energiji što dovoljno govori o svesti i odgovornosti ove kompanije. Pored ekološke svesti i fascinirajućeg načina izrade ono što Vas sigurno neće ostaviti ravnodušnim jeste prefinjenost dizajna svakog njihovog proizvoda.

Lusso d.o.o., Airport City, Omladinskih Brigada 90b, 11070 Novi Beograd, Srbija, t.+381 11 225 8782 Lusso Montenegro d.o.o., 85330 Kotor, Radanovići, Industrijska zona bb, Crna Gora, t. +382 32 311 100

www.lusso.rs www.lusso.me

Br. 07

* izlazi četiri puta godišnje


02

LUSSO NEWSLETTER, JUL 2013.

N

a milanskom Sajmu nameštaja ove godine, Selva je predstavila svoju „savršenu udobnost”, novim jedinstvenim linijama i idejama arhitekte Lorenca Belinija, koji ima za cilj da otkrije nove forme “modernog”

u klasičinom, inspirisan prestižnim materijalima i velikim iskustvom u izradi i kvalitetu koji ova fabrika nudi. amenjeno onima koji pronalaze svoju ravnotežu i funkcionalnost u neobičnom i “izvan vremena”.

N

L

B

eather Edition je brend Natuzzi grupe ez obzira na to šta Vaš životni stil traži, koji Vam donosi raznovrsne modele koža kao bazični motiv ovih proizvoda kožnog nameštaja, modernih i klasičnih će se prilagoditi svakom načinu korišćenja linija. Linija sofa je modularna, usklađena životnog prostora. Široka paleta boja sa potrebama svakog pojedinca. i formi koje nastaju u okviru Leather Natuzzi grupa godinama potvrđuje Editions proizvoda svakako će zadovoljiti svoj kvalitet, udobnost, inovativnost, raznovrsne životne stilove svakog korisnika. posvećenost potrošačima i partnerima.

OUT DOOR

K

ompanija Paola Lenti je osnovana 1994. godine, od strane Paole Lenti, sa sedištem u Milanu. Prvobitno je bila specijalizovana za tepihe i stolice (za spoljnu i unutrašnju upotrebu), a danas je njen fokus na tekstilnim inovacijama u svetu dizajna. Nastoji da suprotnosti postanu komplementarne: p ro š l o s t i s a d a š n j o s t , enterijer i eksterijer, tradicija i tehnologija. Ističe svoju originalnost u izboru

i kreiranju materijala i jednostavnih oblika. Svi modeli su stvoreni da budu vanvremenski u pogledu kvaliteta, funkcionalnosti, boja i estetike. a e k s t e r i j e re P a o l a Lenti nudi kompletnu kolekciju modularnih sofa, ležaljki, taburea, fotelja, stolica i stolova, zajedno sa širokim spektrom visoke tehnologije tepiha, otpornih na vodu i atmosferske uticaje. Materijal koji koriste je trajan i lak za održavanje. Njihov dizajn karakteriše harmoničan izgled, stil koji je u stanju da prenese empatiju između prirode i proizvoda.

Z

R

oda je kompanija osnovana 1990. godine i specijalizovana je za proizvodnju visokokvalitetnog outdoor nameštaja. Uspeh kompanije je zagarantovan zahvaljujući njihovoj strasti i iskustvu kombinovanim sa intuicijom njihovog

osnivača Roberta Pompa, kao jednog od prvih Italijana koji je radio na novom enterijerskom konceptu bašti kao unutrašnjeg vrta koji ukida sve granice između indoor-a i outdoor-a. ompanija Roda se poslujući u Italiji i Evropi od 1990. do 2000. godine specijalizovala za nameštaj i proizvode od tikovine koje odlikuje visok kvalitet i vrhunski dizajn.

K

K

ompanija koja ponovo otkriva istoriju da bi kreirala budućnost. Drevni zanati i moderna estetska rešenja stapaju se u istoriju Varaschin kompanije. Lideri su na tržištu za outdoor, indoor i kontrakt nameštaj. Bila je to 1969. godina kada je Ugo Varaschin postavio temelje za tkanje wicker-a i ratana sa egzotičnih mesta da bi napravio outdoor nameštaj. Prekretnica u proizvodnji se

dogodila kad je postalo sve teže doći do egzotične trske, i kada su okrenuli pletenje u interesantne geometrijske oblike. Grupa internacionalno priznatih i renomiranih dizajnera je uključena da bi stvorila jedinstvene kolekcije sa motivima suštinske elegancije. Proizvodi ove kompanije se mogu videti širom sveta jer Varaschin proizvode iz Italije, gde se nalazi proizvodnja, izvozi u preko 70 zemalja sveta. Njihovu proizvodnju odlikuje pažnja posvećena detaljima i stalno istraživanje estetike.


LUSSO NEWSLETTER, JUL 2013.

03

Rasveta i tepisi z male zanatske radionice za izradu predmeta od kovanog gvožđa koja nastaje davnih 60tih čiji je osnivač g-din Portos, vremenom nastaje i nastavlja da se razvija kompanija koja obavlja sve proizvodne faze i zadržava staru tradiciju da je svaki komad od početka do kraja potpuno ručno izrađen, ne predstavlja industrijski proizvod već više pažnje posvećuje kvalitetu a ne kvantitetu, posebno detaljima koji komadima daju pečat unikata. Danas, Giusti Portos pored kreveta od kovanog gvožđa, kojima

ostaje dosledan, u svojim kolekcijama izdvaja i plakare, komode, trpezarijske stolove i stolice, sofe i fotelje, radne i toaletne stolove i ogledala koristeći   i druge materijale za njihovu proizvodnju poput mesinga, drveta, stakla, završnih tehnika zlatnih i srebrnih listića kao i ručnog slikanja. “Strast za lepotom kroz ljubav prema životnoj sredini” što u praksi znači korišćenje prirodnih materijala u skladu sa ekološkim uverenjima i primenjivanjem zanatskog znanja kroz dugu tradiciju.

Š

irok asortiman brendova za rasvetu enterijera i eksterijera kako modernih tako i klasičnih linija omogućava Vam da napravite savršen izbor za Vaš kutak. Lusso showroom nudi veliki izbor dizajnirane, dekorativne i arhitektonske rasvete, koja zadovoljava sve ukuse i potrebe kupaca. Lusso tim će Vam svojim savetima pomoći pri odabiru i uklapanju rasvete u Vaš enterijer i eksterijer. Neki od brendova koje izdvajamo su ITALAMP, FOSCARINI, OLUCE, DE MAJO kao i mnogi drugi.

U

našim salonima možete naći tepihe poznatih proizvođača kao što su Carpet Edition, Tisca, G.T. Design i mnogi drugi. Svi tepisi su vrhunskog kvaliteta pravljeni ručno ili mašinskim putem kao rezultat spoja tradicionalnog i modernog. Dragoceni ručni rad čini svaki tepih jedinstvenim i neponovljivim. Pored ponude za enterijer mnoge fabrike nude i kolekciju specijalizovanu i prilagođenu za outdoor, izrađenu od posebnih materijala otpornih na atmosferske prilike.

Lusso Montenegro F

ilozofija Doimo kuhinja sažeta u jednu rečenicu bila bi: „Savremena kuhinja kao srž životnog prostora”. Svaka kolekcija odlikuje se skladnim proporcijama i rafiniranim detaljima. Iako se pri samom projektovanju kuhinja vodi računa pre svega o funkcionalnosti, prostoru za kretanje, odlaganje namirnica, samom procesu kuvanja…Potrebno je prepoznati model kuhinje koji odražava Vaš životni stil i govori o Vama. Doimo kuhinje svojim promišljenim kolekcijama koje spajaju tehnološku inovativnost i najfinije materijale, pravi su odgovor za uređenje Vašeg životnog prostora.

R

eflex Angelo je nastao pre više od dve decenije sa ambicioznim ciljem autentičnog značenja za kristalnu industrijsku tehnologiju. Kompanija nastaje kao rezultat duge porodične tradicije za proizvodnju stakla osnovana  u zanatskoj radionici davnih 40-tih godina. Tokom vremena stakleni proizvodi dobijaju nove različite oblike i boje iako su uvek aktuelni i u svakom momentu  prate razvoj i napredak, sa druge strane imaju u sebi i to neiscrpno nasleđe  venecijanskih rukotvorina, sa inteligencijom i kreativnošću  dajući jedinstvene i autentične proizvode. ompanija Reflex Angelo prva je koja koristi Murano staklo kao bazu za svoje stolove. Pored Murano stakla u svom asortimanu ekskluzivnih komada nameštaja izdvajaju se mermer, kovano gvozđe, drvo, kao i primena novih kontrasta i tehnoloških procesa. Rezultati rada ove kompanije su najbolje prikazani kroz komade nameštaja koji izražavaju  savršenu sintezu tehnologije, dizajna, istraživanja i tradicije. Podeljeni su u tri kolekcije Design, Glamour i Angelo i nastaju kao proizvod saradnje sa poznatim arhitektama  Pininfarina, Sacha Lakic, Maurice Barilone, Andrée Putman, Arnaldo Gamba, Leila Guerra i Marco Piva.

NEW!

I

J

edan od vodećih brendova na međunarodnoj sceni nameštaja. Kompanija je oduvek bazirala svoju viziju u traganju za kvalitetom, prateći tokove savremenog života. Razvijena je da stvori lep ambijent i dosledan stil. Poliform kolekcija predstavlja širok i raznovrstan izbor sistema i nameštaja za celu kuću: polica, plakara, sofa, fotelja i kuhinja. Poliform je danas sinonim za luksuzni stil života i izuzetan kvalitet. Od 1996. godine kompanija je u svoju kolekciju uvrstila i kuhinje kroz sticanje Varenna brenda.

K

B

ogata kolekcija tapaciranog nameštaja uključuje fotelje, sofe, sofe na razvlačenje i krevete. Strukture proizvoda su napravljene od prirodnih materijala, kao što su drvo i metal, poštujući standarde kvaliteta o bezbednosti i pouzdanosti. Strukture od punog drveta ili šper ploče su prekrivene slojevima poliuretanske pene, različite gustine. Svaki model postiže određen balans linija i oblika u potpunu sintezu prefinjenosti i udobnosti.

Lusso Montenegro d.o.o, 85330 Kotor, Radanovići, Industrijska zona bb, zgrada EXPO COMMERCE; Tel. (+382) 32 311 100, info@lusso.me, www.lusso.me


04

LUSSO NEWSLETTER, JUL 2013.

Belgrado

Kotor

www.lusso.rs

Lusso d.o.o, Airport City, Omladinskih Brigada 90b, 11070 Novi Beograd, Srbija. tel. (+381) 011 225 8782 (+381) 011 228 3435 office@lusso.rs www.lusso.rs

CRNA GORA

SRBIJA

SOFE, KUHINJE, DNEVNE SOBE, TRPEZARIJE, DEČIJE SOBE, SPAVAĆE SOBE, EKSTERIJER, KANCELARIJE, UKRASI I OPREMA, HORECA, RASVETA...

www.lusso.me Lusso Montenegro d.o.o, 85330 Kotor, Radanovići, Industrijska zona bb, zgrada EXPO COMMERCE, Crna Gora. tel. (+382) 32 311 100 info@lusso.me www.lusso.me

Lusso Newsletter #7  

Sedmo izdanje Lusso newslettera (30.07.2013).

Advertisement