Page 1


LUREN siger tak for denne gang

Luren | 2 | Staten


.

NAr enden er nAE r... Skoleåret lakker nu for alvor mod enden, og Statens 3.G’ere kan for alvor begynde nedtællingen til sidste skoledag, idet deres dage på den gamle skole snart er talte. Enden er nær, og en ny begyndelse står for døren. Det er tid til at mindes tre års skolegang og se frem mod det nye voksenliv. Skoleåret 2012/2013 har på mange måder været ganske begivenhedsrigt for Staten. Året begyndte traditionen tro med den klassiske skolefodboldturnering. Turneringen forløb dog ikke helt som vanen tro, da den i år bar præg af beskyldninger om korruption, matchfixing og utallige facebook-diskussioner. Senere på året var det tid til juleskolefesten, hvor selveste DJ Static gæstede skolenskantiner og sørgede for et brag af en aften. Arbejdet med bygningen af den nye hal har også sat sig præg på året, der gik, og særligt indvielsesfesten står formentlig klart i manges erindring, da festen bød på det formentlig største musikalske besøg i skolens historie, nemlig det prisvindende band Turboweekend, der spillede hele den nye idrætshal op med deres mange hits. Selve hallen og dens moderne faciliteter er nu til glæde for skolens mange elever, der nu bl.a. også kan bestige klatrevæggen, hvor der er ”højt til loftet”. Alt i alt har året budt på mange forandringer på den gamle skole, der nu virkelig ”har det hele”, hvilket både de kommende 1.G’ere samt skoles nuværende 1. og 2.G-elever kommer til at nyde godt af.

afgøres, hvem der bærer de største bommerter på samvittigheden, hvem der bærer de største ”kasser”, og hvem der egentlig er årgangens sødeste par? Det hele afsløres til et brag af et show i den nye hal, hvor dette års tema er REALITY. Eftersom læseferien er nær, vil dette også være den sidste udgave af Luren i denne omgang. Vi takker for den støtte, som Luren har haft i denne relancerede online-udgave, og vi vil forsikre jer om, at vi naturligvis har givet stafetten videre til en ny generation, der vil sørge for, at alle Statsskolens-elever også fremover vil kunne holde sig orienteret med alt, hvad der foregår på vor kære skole. Vi håber, at I vil nyde denne sidste udgave, hvor vi naturligvis fokuserer på alle de kommende festlige begivenheder, som den nærmeste tid vil være præg af. Og en anbefaling til at tjekke ”Den kulørte side” skal der også lyde, idet vi roligt kan love, at der er sket en del i skolens mørke afskygninger siden sidst. Husk nu – Luren lurer derude

REDAKTIONEN - De anonyme

For 3.G’erne har glæderne ved de nye faciliteter været kort, men mon ikke de fleste kommende studenter har andet i tankerne i disse dage? De sidste afleveringer skal sendes, pensum repeteres, og sommerfuglene i maven kan nu vokse sig endnu større, i første omgang, indtil d. 17 maj, hvor det er 3.G’ernes sidste skoledag. En dag, der byder på småberusede, udklædte afgangselever, der kaster med karameller, og det traditionsrige awardsshow, hvor det bl.a. skal

Luren | 3 | Staten


Din Guide: STUDENTERUGEN Er du familiens første student på Randers Statsskole? Er du 1.- eller 2.G’ere, der bare gerne vil tage del i festlighederne? Eller er du bare forvirret? Så frygt ej! Vi giver dig det fulde overblik over, hvordan studenterugen traditionelt foregår på Randers Statsskole.

Mandag 24/6

- De første studenter springer ud

Mandag er dagen, hvor det langt om længe sker, nogle af de første studenter får huen på. Det er dog langtfra alle studenter, der er så heldige at blive færdige denne dag, så derfor bærer dagen også ofte præg af, at Randers’ natteliv ikke er helt så fyldt, som det sædvanligvis er senere på ugen. Men for de heldige er der grund til at feste!

Tirsdag 25/6

– Flere huer bliver sat på

Tirsdag fortsætter glæderne. Endnu flere flotte rødhuede studenter pryder nu bybilledet. Men også på skolen og i gården, er de mange glade studenter at finde, muligvis i færd med at fejre huen med champagne i de nærmestes selskab. Aftenen og natten byder også på mulighed for fejring i Randers’ natteliv, hvor byens barer og diskoteker sædvanligvis tager ekstra godt imod de hueklædte gæster.

til glæde for de mange tilskuere, giver sig i kast med alle de folkedanse, som de har lært igennem deres tre-årige studietid på Randers Statsskole. Slutteligt er der yderligere tradition for, at boogie-woogie-dansen afslutter løjerne. 3.G’erne har dog travlt denne dag, for senere er de inviteret til middag på skolen for lærer og 3.G’erne selv. Efter det formelle arrangement er overstået, er der herefter fest på skolen for 3.G’ERNE, og for mange ender aftenen nok også i Storegade, hvor studenterne normalvis er nødsaget til at tage lidt tidligere hjem end, hvad de formentlig selv lyster, idet torsdagsprogrammet er langt og starter tidligt.

Torsdag 27/6 – Studenterkørsel

Torsdagen er for mange studenter nok et af de absolutte højdepunkter. Det er nemlig traditionen tro tid til studenterkørslen, hvor der skal aflægges et visit ved alle elevernes forældre. Dagens starter ofte tidligt for, at de forskellige klassers tætpakkede programmer kan nås. Det er en dag, der byder på ufattelige mængder mad og alkohol til de mange studenter, og det er muligvis også den dag, hvor risikoen for at gå kold er størst! Efter at have besøgt samtlige studenternes husstande, er der tradition for, at de godt beduggede studenter derefter ender ved en af de mange familier, hvor der moderat festes for de ”overlevne”, og samtidig vil der muligvis være enkle hardcore studenter, der har klaret turen, men som også er at finde i Storegade.

Onsdag 26/6

Fredag 28/6

– Den sidste student får huen på

Onsdag er dagen, hvor den sidste student får sin bourdeauxrøde hue på. Efter dette er hændt, fotograferes 3.G’erne normalt i skolegården, hvorefter de i samlede folk og efter hestetrukken vogn, bevæger sig ned mod Niels Ebbesen. Optoget pryder byens gader, og i vognen sidder Niels Viggo og resten af Hønsefødder og spiller for til lyden af alle de velkendte Statsskole-klassikere. Optoget ender ved den traditionsrige statue på Rådhustorvet, hvorefter 3.G’erne

– Translokation

Fredag morgen er det så tid til, at studenterne tager deres afsked med den kære Statsskole. Traditionen tro er der translokation i skolegården, hvor elever fra de andre årgange samt familie og venner er inviteret til at se, de mange studenter få overrakt deres eksamensbeviser. Rektor, en jubilar og en repræsentant for eleverne holder tale, inden de mange studenterne hver især får overrakt eksamensbeviset samt får det

Luren | 4 | Staten


gyldne håndtryk af rektors hånd. Arrangementet byder naturligvis også på musikalske indslag fra skolens legendariske Tomas Bang og Nielse Viggo. Yderligere byder translokationen på overrækningen af legaterne til 3.G’erne for diverse forskellige udmærkelser til stor spænding for de mange studenter. Efter translokationens afslutning er det nu tid til en afskedsaudiens hver især for de forskellige klasser i klasselokaler rundt omkring på skolen. Eleverne får chancen for at sige pænt farvel til de mere betydningsfulde af klassens lærer, samt at tage afsked med deres klassekammerater, hvis de da ikke mødes til ugens sidste fester. Denne seance er normalt yderst tårevældig for de mange studenter. Senere byder dagen dog atter på fest og farve, da fredag sædvanligvis er en dag prydet med mange studentergilder og fester. Samt et lille smut i Storegade, hvis leveren stadigvæk kan holde til det.

Lordag 29/6

– Festen fortsætter

Lørdag fortsætter festen formentlig for mange. Der er stadigvæk masser af fester, der skal besøges og øl, der skal drikkes. Lørdag er dog også dagen, hvor mange statsskolelever muligvis begynder at drage mod Roskilde Festivalen.

Sondag 30/6 – En sidste fest?

Søndag er officielt den sidste dag i studenterugen. For mange er det måske tid til at aflægge visit ved det sidste studentergilde eller afholdelse af de sidste fester. Huen er stadigvæk på, og studenterne begynder muligvis at være ramt efter en uges fester.

Luren | 5 | Staten


AWARD Og de nominerede er… De nominerede til dettes års award show på Randers Statsskole er nu officielt afsløret efter længere tids spænding og venten! Årets tema er jo som folk ved REALITY! Hvad er mere perfekt i et samfund hvor alting handler om selviscenesættelse?! Derfor kan du læse videre og få titler på de forskellige kategorier: Hvem bliver årets Fetterlein? Og hvem bliver årets Linse? Luren går selvfølgelig meget op i, hvem de nominerede er, og hvorvidt deres nomineringer kan betragtes som fortjente eller selvfølger, hvorfor vi her vil tage et kig på diverse nomineringer: Årets player / Fetterline: Najib Yousefi 3.b, Dajan Peric 3.b, Inuk Kanuthsen 3.y og Jakob Karlsen 3.w Ironisk nok er Jakob Karlsen 3.W nomineret til årets player, selvom han har en kæreste! Hvilke udskejelser har mon givet ham denne nominering! Den oplagte vinder var score-Dajan, men har hans ”få” scoringer på det sidste taget præmien fra ham? Årets skank / Susan K: Pernille Oksborg 3.z, Maria Sloth 3.y, Louise Borup 3.a og Britt Elena 3.z Hvem mon vinder årets mest prestigefulde pris? Alle piger har hver især kæmpet hårdt for deres nominering. Sikrede Louise Borup sig titlen, da hun, på korweekenden, gav den godt gas til ’flaskehalsen’ peger på? Årets bryster / Linse Kessler: Ane Kathrine 3.b, Cecilie Yde 3.b, Christina Vester 3.c og Anne Elming 3.c 4 piger – 4 sæt store tasker. C – pigerne har store chancer for at tage prisen med hjem, men Ane og Yde har begge sørget for at flashe godt her op til afstemningen! Vi glæder os til at se dem ’boinge’ sidste skoledag! Årets ven / Jim Lyngvild: Johan Hviid 3.w, Kristian Blinksbjerg 3.e, Emilie Butler

3.d og Søren Johnson 3.z Johan Hviid har også gjort sit for at indtage pladsen som årets ven. Han har reklameret for sig selv, uafbrudt de sidste måneder og sikrede sig dermed en nominering. Rygterne går dog at Søren Johnson har trukket mange stemmer til, så det bliver spændende at se hvem der løber af med den! Årets par / Annie og Erik Fønsby : Julie Hanghøj 3.c og Rasmus Hvid 3.w, Emilie Lillelund 3.a og Theodor Hüttel 3.b, Niclas Jensen 3.d og Sofie Petersen 3.y og Malene Grønbæk 3.d og Nikolaj Gjøde 3.w Ud af de 6 -7 par der er på skolen, kunne kun 4 par nominerer sig til årets eneste ’dele pris.’ Det var spændende at se hvem af de søøøde par der slap gennem nåleøjet, men her er de! Dog hersker der sig tvivl om Theodor og Emilie overhovedet er sammen?! Deres evige on – off forhold har forvirret mange, der spørger sig selv: Er de kærester?! Årets lækre pige / Rikke fra paradise: Charlotte Gaarden 3.e, Sofie Kristoffersen 3.e, Marlene Hammer 3.z og Ida Keil 3.c 2 pæne piger fra E er nomineret til hvad de nok selv betragter som at værende årets bedste pris. Men vinder de? Hmm, vi får at se! Årets blondine / Amalie: Maria Sloth 3.y, Pernille Düsterdich 3.e, Kirstine Svoldgaard 3.y, Johanne Wiese 3.w og Amanda Glavind 3.b Denne kategori er og bliver nok den sværeste kun at udnævne én vinder i. Hele 5 piger er nomineret, og der er skarp konkurrence mellem statsskolens dummeste piger! Bliver det Maria Sloth der eftersigende skulle have høstet ret så mange stemmer i indledende, eller tager en af de andre kandidater den skamfulde pris? Årets lækre dreng / Flottefyr: Jakob Hansen 3.x, Kristian Blinksbjerg 3.e, Daniel Svendsen, 3.e og Rasmus Hvid 3.w Drenge pigerne har ’savlet’ over de sidste år. Har Daniel Lindgrens smølfekæreste fået proklameret Daniel nok til at han vinder kategorien? Eller har Jakob Han-

Luren | 6 | Staten


SHOW! sen eller Rasmus Hvid der også begge to er nomineret til årets overkrop en chance? Bliver spændende at se kampen mellem netop disse to drenge! Årets røv / Kim Kardashian: Josefine Kaas 3.b, Andreas von Halskov 3.b, Martina Bloch 3.c og Mathilde Kirketerp 3.c Alle 4 i denne kategori har fået gjort godt og grundigt opmærksomme på dem selv over de sidste måneder. Til alles store overraskelse én dreng med i kampen mod de andre tre latino-numser! Både Andreas og Josefine har ændret profilbilleder her i valgkampen – mon dette hiver sejren i land? Årets stræber / Sidney Lee: Pernile Bræmer 3.y, Lotte Holst 3.z, Xenia Teilmann 3.e og Christian Skibsted 3.z Årets stræber / årets fedterøv. Potato – potato. Der er vidst ingen tvivl om at flere af nomineringerne i denne kategori, skyldes 3 års fedteri! Gad vide hvem der er pudset flest røde æbler? Årets pjækrøv / Malou Stella (De unge mødre): Jakob Grønbæk 3.y, Franziska Pultz 3.a, Mads Lerche 3.d og Petrit Pacolli 3.w Gad vide hvor mange af disse fire ’gæster’ skal op i fuldt pensum? Vi på luren er spændt på om de overhovedet møder op sidste skoledag? Årets dranker / Knaldperlen: Inuk Kanuthsen 3.y, Frederik Rasmussen 3.x, Thomas Tinten 3.w og Magnus Hundborg 3.e Skal Inuk gå i sin storebrors fodspor og tage præmien med hjem til grønlænder familien? Udfaldet er næsten oplagt, men kan Thomas Titen tage den med hjem, eller kan hans ’efterhånden at tælle mange’ bommerter med lidt for meget alkohol i blodet endelig give bonus? Årets lærer / Jakob Kjeldberg: Thyge, PM, Jørn Jensen og Tine Koldsø En kommentar: HVOR ER STEFFEN? Steffen, Luren elsker dig!

Årets overkrop / Ciano: Jakob Hansen 3.x, Mick Buchsti 3.b, Rasmus Hvid 3.w og Lasse Bjerrekær 3.c I årets overkrop, bliver det spændende at se de 4 muskelbundter smide tøjet foran hele skolen! ’Mega – muskel – Mick’ skal nok imponere, men det bliver spændende at se dysten mellem Rasmus og Jakob fortsætte her. Dernæst bliver det også spændende at se aspiranten Lasse, spille med musklerne ved siden af Mick! En ting er sikkert – selvtilliden fejler ikke noget hos de 4! Årets bommert / Frederik Gram: Thomas Tinten 3.w Thomas spillede på studieturen til Kroatien en tand for smart overfor nogle diskoteksvagter og endte med tæv Najib Yousefi 3.b Najib vågnede op på College, med en blodig hånd og en sovende pige ved siden af – Gæt selv! Frederik Gram 3.b Nomineret for din deltagelse i ”Sommer i Sunny Beach”, hvor Frederik BLANDT ANDET stak en stikpille op i røven, for åben skærm. Mads Lerche 3.d På 3.g-Hytteturen kørte Mads i fuldskab sin bil ned på stranden, hvor den sad fast og politi og Falck måtte tilkaldes… Jeppe Hjersing 3.z Kørte sin egen mor ned, så hun skulle på hospitalet! Denne kategori er vores yndlings her på Luren! Vi havde regnet med en sikker sejr til Frederik Gram, der endda har prisen opkaldt efter sig selv! MEN da vi læste årets nomineringer blev vi pludselig i tvivl… for hvor er der altså nogle godt bommerter i blandt! Vi hælder mest til Jeppe Hjersing der måtte køre mor på hospitalet – og vi glæder os især til at få uddybet nogle af historierne!

Luren | 7 | Staten


INTERVIEW: DAJAN PERIC UTÆMMET, FRÅDENDE HANDYR KONTRA AKAVET 3.G FYR

Hvorfor tror du at dine efterhånden rimelig velafprøvet 'moves' ikke virkede på korturen?

Den 18- årige gymnasiedreng, Dajan Peric 3.B, formåede på ingen tid at udvikle sig fra blot endnu en af de syndige og i nogle henseender triste drenge, på Randers Statsskole, til et vildt svulstigt dame-tæmmende bæst! Overalt hvor Dajan begik sig, kastede pigerne sig over ham som når bierne i vårens opblomstring, suger nektaren ud af de unge og ranke blomster. Dajan var en mytisk person der kunne charmere kvinder som ingen anden havde kendt mage til. Ung, gammel, hvid, sort, rig, fattig. Intet var for dårligt til Dajan! Men som i alle helteeskapader er der også en mindre attraktiv del af historien. Dajans mojo syntes at forsvinde, eksponentielt. På korturen 2013 formåede Dajan ikke en gang at score en eneste pige. Nu ved jeg at de fleste spørger; Hvordan det kunne lade sig gøre? Hvordan kunne legenden Dajan ikke score nogle piger? I så fald ikke en gang en 1.g tøs, i en papfars pige trøje? Er Dajan Peric egentlig blot en overvurderet, gennemsnitlig scoretrold, som i en kort overgang, havde heldet med sig? Og burde tituleringen som 'Årets Player' egentlig så ikke påfalde Najib Yousefi?

- Det er et rigtig godt, spørgsmål. Jeg tror faktisk bare at de eventuelt er blevet lidt slidte i det. Jeg har dog genopfrisket repertoiret og har også tilføjet nogle flere scoretricks.

Jeg mødte Dajan en frisk forårsdag ude i skolegården, hvor jeg havde et interview med ham, angående hans drastiske nedgang i "scoreeskapaden." Dajan syntes en kende nedtrykt og hans øjne fyldtes flere gange med tårer, igennem interviewets forløb, men han havde et imødekommende og humoristisk væsen, som man kun kan holde af.

Er det noget du vil uddybe? Eventuelt give os en smagssprøve på et af dine tricks? - Tjoo.. Det er jo ikke fordi jeg ynder at gøre det. Men lad da gå. "Jeg synes du er mega lækker. Må jeg ikke voldtage dig?" Opfatter du Najib Yousefi (The Beast From The Middle East) som en reel trussel imod dig, som Årets Player? - Hvis jeg skal være ærlig, så nej. Har følt en stærk opbakning fra min side. Najib og jeg har også 2 forskellige tilgangsvinkler til det, at score. Najib sidder lidt for meget fast i det samme materiale, mens jeg bevæger mig "ALL OVER THE PLACE". Og jeg vil mene, at på trods af nedgangen, så har jeg stadig gode chancer. Jeg ser stadig mod lysere tider, og jeg er en fyr der ikke giver op. Hvis jeg ikke havde mine damer, ville jeg dø.

Hvordan følte du at folk reagerede, da de fik at vide at du ikke formåede at score på korturen? - Jamen, det er svært at sige. Der har været mange forskellige reaktioner. Min mor begyndte at græde, da jeg kom hjem med de skuffende nyheder. Det er aldrig sjovt at være en skuffelse i øjnene af ens mor, men jeg gik da også selv hele følelsesregistret igennem. Det har bestemt ikke været nogen sjov periode. Jeg håber snart lykke vender igen.

Luren | 8 | Staten


HALINDVIELSE

& TURBOWEEKEND Da Randers Statsskoles nye og moderne hal skulle indvies var der ikke sparret på noget. Det blev tydeligt da statsskolen en gang i februar, offentliggjorde til manges store glædelse, at det var Turboweekend der var det næste band der skulle gæste skolen, og dermed indvie statsskolens nye baby, hallen. Dagen kom, og forventningerne var høje til skolefesten hvor et af Danmarks største rockbands skulle gæste skolen, til en skolefest der for første gang ikke blev afholdt i de kryptiske gange i kælderen på Randers statsskole. Casper Rask havde lovet fuld Hald til turboweekend, men hvad skolen kunne præstere var sølle 300-400 mennesker hvor kun ca. halvdelen praktisk talt var tilstede til koncerten. Fremmødet er skuffende, men det kan man ikke sige om koncerten, og heller ikke om opvarmningen. Opvarmningen sørgede vores alle sammes: ’Rute to the sun’ for, hvor

den altid festlige Jonas Rasborg gæstede sin gamle skole, for at spille op til dans. Efter en fortrinlig opvarmning gik turboweekend endelig på til klappende salver, og skrigende piger. Ordene ’Vi blev lovet fuld Hald’ røg ud af højtalerne, og skuffelsen var ikke til at skjule. Da koncerten gik i gang, blev det dog tydeligt at de asociale mennesker der ikke var mødt op til festen, ikke ville have gjort nogen forskel, og at det derimod var Statsskolens største fest – monstre der var mødt op, de gav den gas hele koncerten igennem, og skabte den fest ingen havde troet ville komme. Thomas Tinten crownsurfede, pigerne skreg, der blev skubbet, puffet og ja næsten sparket, på det forreste rækker, for at komme tæt på (lille) Silas. Turboweekend spillede færdig, og derefter var det dømt stalking, og det lykkedes flere elever at komme helt tæt på, endda få taget et billede med den svedige forsanger. Efter koncerten var der diskotek med DJ, hvor dansegulvet var stort, vådt og dermed glat! Det medførte at flere lettere berusede elever, væltede rundt og endte med at tilbringe det meste af deres aften liggende på gulvet. Lettere pinligt og flovt, eftersom alle lærerne sad og så på deres søde elevers udskejelser. Score -Dajan gav den som altid gas på scenen, med en 2 –g piger under hver arm, der ellers ikke holdte sig tilbage. Dajan nød det tydeligvis, bedømt ud fra det luskede smil på hans ansigt og længden af denne ’performance.’ Alt i Alt en god aften, der satte i perspektiv hvem af eleverne der holder denne skole i live. Luren giver festen: 4 ud af 6 stjerner.

Luren | 9 | Staten


MIKKELS BLog -Up close”Ask me”-videoer, ”Dagens ven” og meget mere. Mikkels blog er det nyeste på Facebook, og Staten holder sig bestemt ikke tilbage, når det kommer til at give den 11-årige blogger et Like!

tidigt formår at holde dine haters’ kommentarer ude?

Som alle ved, ramte lockouten heldigvis (for andre uheldigvis) ikke gymnasielærerne og derved heller ikke Randers Statsskole. Men lockouten ramte Danmark og Statens elevers mindre søskende i form af de kære små folkeskoleelever og ikke mindst vores alle sammens yndlings brobyggere. Én bestemt person i Danmark benyttede sig af lockouten til at opnå noget af det mest prestigefyldte, man overhovedet kan opnå i dagens Danmark; Likes på Facebook – og masser af dem! Navnet er Mikkel, han er 11 år gammel og kommer fra Esbjerg. Mikkel udnyttede den ekstra fritid i lockouten til at oprette sin egen videoblog (bloggen blev oprindeligt oprettet 22. marts, men blev først for alvor aktiv den 14. april, da lockouten ramte) på Facebook, og den blev hurtigt noget af det mest populære Facebookdanmark længe har set. Personligt likede Lurens udsendte som nr. 251, hvilket Lurens udsendte personligt er meget stolt af. Bloggen har sidenhen fået en del flere likes, faktisk er bloggen i skrivende stund nået op på hele 43.175 likes! Lurens udsendte fik sig en lille chit chat med hovedpersonen selv over Facebook.

Og her afsluttede Lurens udsendte sit interview med Mikkel, som gennem sine forskellige indslag som ”Mikkel-news”, ”Madpakken” og ikke mindst ”Dagens ven” virkelig har formået at fange sit publikum! Især programmet ”Dagens ven” (hvor Mikkel tilfældigt udvælger en fans, som bliver kåret til Dagens Ven og bliver nævnt i en video) har fanget Facebookfamiliens interesse, og Mikkel får dagligt mange hundrede kommentarer og beskeder fra folk, som ønsker at blive dagens ven, hvorfor Mikkel flere gange har måttet forklare reglerne for de mange ivrige fans, som ønsker Mikkels opmærksomhed. Et andet fantastisk indslag, Mikkel præsentere, er et tiltag, der er kommet EFTER lockoutens endeligt, hvor Mikkel præsentere den madpakke, han har fået med i skole, til stor jubel for de mange fans! Mikkel er altså i en alder af blot 11 år, blevet en af de mere populære herrer på Facebook og har fået en speciel plads i sine fans’ hjerter og derved også i mange af Statens elevers hjerter. Lurens udsendte glæder sig VILDT meget til flere fantastiske videoer fra Mikkels blog!

”Jeg tænker ikke på haters og jeg tænker kun på de søde kommentarer”

Hej Mikkel! Fedt du gider svare på et par spørgsmål! Hvordan fik du ideen til at blive blogger? ”Jeg kedede mig og så oprettede jeg den” Cool nok! Var du nervøs første gang, du skulle lave en blog, og hvordan overvandt du din nervøsitet? ”Nej jeg var ikke nervøs. Jeg har ikke været nervøs” Sejt nok af en 11-årig! Hvordan har din store popularitet på Facebook påvirket din skolegang efter lockouten er slut? ”Jeg er blevet meget mere populær” Forståeligt! Men Mikkel, du har jo fået en del haters også! Hvordan holder du fokus på dine fans og sam-

Luren | 10 | Staten


Luren | 11 | Staten


THORKUR anno 2013 ”Flaske halsen peger på”, indianerangreb, kamelræs, tømmermænds prægede koncerter og meget mere. Dette års Kortur havde det hele! Traditionen tro kulminerede skolens kors mange anstrengelser i gennem lange og kedelige torsdage samt dvs. julekoncerter, hvor man til tider må anstrenge sig for ikke at tænke: ”Er det her bestræbelserne værd?”, med dette års Kortur eller som langt de fleste garvede elever foretrækker: ”Thor-kuren!” Onsdag den 10. April 2013 kl. 14.50 kørte de tre busser afsted fra Randers Statsskoles boldbane, og allerede fra start af var humøret højt! Dog blev de glade miner hos især 3.g drengene hurtigt udskiftet med triste ansigter og tårevædede øjne, da man valgte at se Toy Story 3 på den første del af busturen, hvilket var en reminder om, at deres barndom pludselig var slut. Årets første koncert foregik på Brandbjerg Højskole, hvor vores tapre musikanter blev præsenteret for ”ryste-sammen-workshop” til stor fornøjelse. Selve koncerten vil især blive husket for to publikummers reaktion, da skolens salsagruppe gik på. Christopher Bæhrings famøse og ikke helt heteroseksuelle dans inspirerede de to publikummer til selv at rejse sig og nuppe en omgang lækker salsadansk til stor højen og jublen fra både kor, orkester og det resterende publikum. Efter koncerten blev der traditionen tro serveret aftensmad hos den pågældende højskole, som efterfølgende ikke holdte sig tilbage af, at det var onsdag aften, og derfor åbnede baren til stor glæde for de mange Statsskoleelever. Ved afgang fra Brandbjerg Højskole begyndte stemningen at stige. 3.g’erne sang de klassiske sange fra både Mulan og Pokémon, og korturskameratet var på tur i 1.g-bussen, hvor Thøger Lautrup bl.a. blev kåret som officiel smølfemester i ølbundning. Knap var vor kære elever steget ud af bussen ved ankomsten til Stevningshus før 3.g-drengene i utilfredshed over deres værelse havde skyndt sig at bytte

rundt på sedlerne – hierarkiet må trods alt opretholdes! Herefter stod den på alt fra stille og rolige samtaler til gruppebade og kaste-gris-drukleg inden det hele kulminerede med den klassiske tamtam i fælleshuset bestående af ”Gå-gå-vende”, ”Hattemageren” og andre folkedanse og ikke mindst dejligste ”Boogie-woogie”! Onsdag aften bød også på et nyt kortursindslag i form af den legendariske kysseleg; ”Flaskehalsen peger på”! Og her fik den IKKE for lidt! Unavngiven 3.g-pige nåede hele bordet rundt og en ligeså unavngiven 3.g-dreng fik æren af at smage på en kvindelig armhule! Størst opmærksomhed fik dog næsten-jomfruen Lasse Ree Holtz, da hans kys med smølfen Maria Odgaard endte i et yderst intimt bad senere på aftenen og en overnatning på Lasses madras. Hvorvidt næsten-jomfruen ikke længere bør omtales med denne titel længere eller ej, melder historie dog intet om! Et andet højdepunkt på aftenen må siges at være, da to yderst tiltrækkende 3.g-drenge stolt kunne fremvise deres nyklippede brysthår, som de på magisk vis havde formået at få klippet som meget flotte Batmanlogoer! Torsdag morgen var en af de slemme. Tomas Bang og Niels Viggo Jensen var som altid i det muntre humør og fandt stor morskab i at stikke et kamera i ansigtet på de sovende og tømmermænds plagede elever, da disse skulle vækkes, med beskeden om at der var serveret ”dejligste morgenmad”. Dog fik et par 3.g’drenge skovlen under de kære lærere, da de rev en pakke Coco Pops frem fra soveposen med beskeden om, at de da selv havde taget dejligste morgenmad med! Torsdag var igen koncert dag og endda to af slagsen. Først stod den på meget hård og tidlig koncert på Rønshoved Højskole og en aften koncert på Løgumkloster Højskole. Begge koncerter vakte stor tilfredshed hos både publikum og musiklærerne, selvom de fleste elever med garanti følte, at de kunne have gjort det bedre! I mellem koncerterne stod den på grænsehandel hos lokalkøbmanden Legaard, hvor den bestemt ikke fik for lidt fra elevernes side af, som glædeligt fyldte vognene med sprut, øl og popz og andre sjove ind-

Luren | 12 | Staten


slag, inden turen gik videre til Flensborg, hvor især byens lokale restaurant, McDonald’s, var velbesøgt! Tilbage ved Stevningshus kom humøret atter i top! Folkedans og Boogie-woogie var atter på programmet og skabte høj stemning blandt de festglade elever, som efterhånden var sluppet af med deres tømmermænd og var kommet til et stadie af overtræthed, som blandet med den store mængde alkohol gav den perfekte kombination til fed fest natten lang! Skolens Jazzgruppe gav den max gas og det samme gjorde salsagruppen, da det blev deres tur. Herefter skete noget mystisk. Musikken stoppede og Jakob Karlsen ved trommerne startede på en trommerytme, som mindede om en krigssang. Pludselig løb 5-10 ukendte mænd ind på dansegulvet klædt af krigsmaling og gaffetape til høje indianerlyde, hvor næsten-jomfruen (eller??) blev fanget og smidt op af en pæl og lænket/tapet fast til denne og derefter beskudt med bue og bil samt kasteknive! Stort drama i fællessalen skabt af denne flok ukendte mænd, som eftersigende skulle kalde sig Red Hånd Clan efter det røde håndaftryk, de alle stolt bar på deres skulder. Herefter kogte festen atter. Dansegulvet var velbesøgt og scoringerne rullede derudaf! Scorekongen Dajan listede rundt med et skummelt blik på dansegulvet på jagt efter ungt kød, medlemmer af den ærbødige følelsesklub charmede pigerne med deres følsomme snak, Najib Yousefi forsøgte ligeledes at øge sine chancer for at vinde ”årets player” prisen til award showet og en rødlig/brunhåret 2.g pige sås i lækker dans med 3.g-dreng! Festen kogte og alt var perfekt.. Lige indtil kamelræset.. Kamelræset ændrede alt. Tre til fire 3.g-drenge skaffede hver deres 1.g’er/kamel, hvorefter væddeløbet skulle stå. Et væddeløb, som ingen havde forventet udfaldet af.. Starten gik og kamelerne for afsted! Rytterne råbte og skreg og piskede løs, men pludselig skete det, som bare ikke måtte ske. En kamel bukkede under for det store pres, der var pålagt den, og den styrtede forover, og det samme gjorde rytteren. Rytteren var ingen ringere end legenden Thomas Tinten ham selv, og hans styrt vil gå over i historien, som det mest dramatiske på en kortur nogensinde. Styrtet medførte store blødninger og hudafskrabninger fra Tintens ellers kønne ansigt, hvorefter en taxatur til det nærmeste hospital var uundgåelig. Najib og Petrit (begge 3.g’ere red.) viste dig fra deres aller bedste side, da de blev ved Thomas’ side igennem hele forløbet og den efterfølgende operation, som gjorde Thomas til en ny mand. Thomas vil uden tvivl fremover blive kendt som Thomas ”Two-

mod Randers Statsskole. Selvfølgelig bød turen hjem på et stop ved McDonald’s ved Vejle Transportcenter, hvorefter hjemturen føltes knap så lang. Lurens udsendte synes personligt, at dette års Thorkur har været helt på højde med tidligere Thorkure, især torsdag aften må betragtes som en succes. Det skal dog siges, at vores kære smølfer skulle skubbes i gang, da onsdag aften allerede måtte lukke ned omkring kl. 3 i fælleshuset grundet for lidt deltagelse fra især smølferne, som heldigvis tog revanche torsdag aften, hvor Tomas Bang og Niels Viggo måtte vente helt til mellem fem og halv seks med at komme i seng grundet den gode stemning og store mængde fest! Lurens udsendte følte, at dette års Thorkur var noget nær den perfekte afslutning på tre gode års korgerninger, som bestemt vil blive savnet. Men ak ja, mon ikke Lurens udsendte kunne finde på, at kigge forbi på efterårets korweekend alligevel? Man skulle da være et skarn..

Her ses “Dræbende Kakerlak feat Batman” fra den såkaldte “Red Hand Clan”. Sikke noget gøjl!

face” opkaldt efter den berygtede Harvey ”Two-face” fra The Dark Knight! Det skal samtidigt siges, at Thomas Tinten, som den festabe han er, selvfølgelig vendte tilbage til dansegulvet ved hjemkomsten fra hospitalet, hvorefter festen fortsatte et par timer endnu! Fredag morgen var nok den værste.. Folk var umotiverede, de færreste fik morgenmad og oprydningen skred langsomt fremad. Efter mange forsøg på at få værelserne godkendt, lykkedes det endelig for samtlige elever, hvorefter turen kunne gå tilbage

Luren | 13 | Staten


Luren | 14 | Staten


* Rygterne har længe HØRT gåetHAR på det,I og det er nu bekræftet,AT... Andreas Halskov, 3.B bliver rent faktisk klippet med en gryde! * Christina Vester, 3.C havde som yngre en plads i børnenes rekordbog med den prestigefyldte rekord: ”Stå med en hulahopring længest tid”* Christian Hoe, 3.W deltog i sine yngre dage i TV2-programmet Teddy … Thomas Tinten har så godt som ødelagt sit ansigt ved korturens ”kamel-væddeløb”.

… Kawsigan Gunalinkam havde ”sin tunge med i spillet”, da han fik ekstra opmærksomhed af en stripper i Prag.

… Simon Kring gav den også god gas i Prag. Med de mange spasser-pis-kalovy-penge, som han rendte rundt med, var han omgivet af to strippere samtidig. Way to go! … Ane Kathrine Worre og Tobias ”semi-smølf” Thio har noget kørende. Dette kommer ikke som en overraskelse, da Tubbe er kendt for oftest går efter ældre piger. … Rikke Espersen havde turbo-tunge til turbo-weekend.

… Maria Odgaard måtte styrte hen til vinduet for at knække sig på Thorkuren. Her var hun vågnet ved siden af Lasse Ree Holtz, som hun havde haft en hyggelig tur i vandet med aftenen forinden. … Daniel Lindgren er nomineret til årets lækreste dreng. Rygterne går på valgkampagne udført af smølfe-kæresten, Christiane Veng. … Klitte og Kikke. Det klinger godt! Rygtet er hermed startet.

… Amalie Rytter og Thomas Tinten har tilsyneladende udbyttet mundvand på korturen. Billeder kan delvist bekræfte udsagnet til de tvivlende!

… William Rønfeldt Kristensen og Kristian Lohmann havde snave-konkurrence i Prag – dog ikke med hinanden. De kom hver op på en 8-9 stykker. .. Kent Mølgaard droppede ud med 19 dage tilbage til sidste skoledag. Vi her på luren er sikre på, at det nok skal gå Kent godt fremover, og det var efter sigende hårdere for hans kæreste, Maya Hvirring.

.. Josefine Kaas valgte på mistænkelig vis at skifte sit profilbillede ud med et billede af hendes ryg og popo få dage inden award-afstemningen, hvor hun tilfældigvis er nomineret til ”årets røv”. Andreas Halskov har senere brugt samme trick…. Luren har ingen kommentar. .. Louise Borup gav den gas på korturen for at sikre sig førstepladsen i kategorien: Årets skank. .. Jacob Svoldgaard og Johan Hviid har været i fællesbad med Simone Sørensen Lassen.

.. 4 elever formåede at sætte Statsskoleelevers pis i kog i 3 fyldte busser ved at komme for sent til afgangen fra Prag. Luren fastslår, at dette har ført til uanede mængder vrede og dermed formentlig også vand til synderne på sidste skoledag. .. Jacob Højris og Sara Rosborg blev taget i fuld gang med… Adskillige former for hygge af Johan Hviid og Jacob Svoldgaard på korturen. De afbrydende drenge forklarer sig med, at Højris havde glemt at hænge en sok på døren. .. Den ellers så evigt scorende Dajan Peric scorede max én pige på årets kortur. Luren er i chok og spørger forundrende: Hvad i alverden sker der, Dajan? .. Frederik Mikkelsen scorede en guide i Risoul, men blev senere droppet til fordel for en kineser.

... Christina Vester og Kristian Blinksbjerg er nu officielt et par! Efter 3 års venskab slog Amors pil til.

Luren | 15 | Staten


Luren | 16 | Staten

Luren  
Luren  

Randers Statsskoles uofficielle elevdrevne online skoleblad.

Advertisement