Page 1

Sveriges största körfestival! För fjärde gången går nu Lund Choral Festival av stapeln. Festivalen är Lunds största musikarrangemang och engagerar runt 2000 medverkande. Internationella gästspel samsas med lokala körer i ett brett utbud av runt 40 konserter där alla kan finna någonting för sin smak. Initiativet till körfestivalen kom ursprungligen från det lokala körlivet i Lund. Staden har en unik historia vad gäller körsång. Förslaget att skapa en festival fångades upp av Lunds kommun som efter den första bejublade körfestivalen 2006 gav uppdraget vidare till Musik i Syd. Festivalen återkommer nu vartannat år med ett utbud som inte återfinns någon annanstans i landet.

Köp ett

FESTIVALPASS

få tillgång till alla konserter (inkluderar ej jazzbrunchen)

1 400:-

Biljetter/Tickets

Ticnet: www.ticnet.se Biljettbyrån i Lund: 046-13 14 15 Rabatterade priser för barn, ungdomar och studerande.

www.lundchoralfestival.org

Festivalen genomförs med stöd av:

Festivalen sker i samarbete med: Körcentrum SYD, Odeum (Lunds universitet), Lunds Allhelgonaförsamling, Handelsföreningen

Odeum

Tack till: Lunds Domkyrkoförsamling, Folkbiblioteken i Lund, Lunds Turist- och Biljettbyrå, AM-tryck och Reklam, Hotel Concordia, Musiktidskriften OPUS och Malmö Opera. Lund Choral Festival arrangeras av Musik i Syd på uppdrag av Lunds kommun.

Konsert: One Nation Lördag 20 oktober 17.00 Tid & plats: Lunds Konsthall

Konserten är ett samarbete med Lunds Konstkväll Medverkande:


FOTO Mattias Sjödahl

gHana – Harlem – Helsingborg Hur hamnade gospelmusiken i Lunds konsthall? Gospelmusikens har sina rötter bland de slavar som under omänskliga omständigheter fördes från västra Afrika till Nordamerika. På de stekheta fälten och i skymningens ”ring shouts” föddes ”spirituals” med hopp om att en dag skulle allt vara annorlunda. En dag är vi alla fria. Bluespianisten Thomas A Dorsey kombinerade texterna i spirituals med bluesen och kallade sin musik – Gospel – Glatt Budskap. Än idag sjuder Harlem av de hoppfulla texterna och den medryckande musiken i den afroamerikanska gospelkyrkan.

One Nation One Nation består av 24 erfarna sångare och musiker från Nordvästra Skåne. Väl förankrad i den afroamerikanska gospeltraditionen där gudstjänsten är central, jobbar de med gospel på engelska och svenska men söker också rötterna i spirituals och tittar framåt mot modern gospel och nya uttrycksformer. Sedan starten 2006 har kören bl.a. gjort ”KammarGospel” med Christianstads motettkör, ”African Beat” med den gambiska trumgruppen Ndemban och ”Touch for Youth” med Triple ‘n’ Touch och Malmö Brass Band i Helsingborgs Konserthus. Jonas Engström, körledare och föreläsare. Genom sitt arbete med Stockholm Gospel Körfestival och ett antal resor till gospelns hemland, USA, har Jonas fått en stor erfarenhet och djup förståelse för gospelmusiken och dess tradition. Jonas är en uppskattad och ofta anlitad körinspiratör vid workshops och körfestivaler runtom i Sverige och övriga Europa. www.onenation.se

LÖRDAG 20 O KT KL 17-22 FR OBER I ENTRÉ ALLA ÄR VÄLK OMNA

pr_ONE  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you