__MAIN_TEXT__
feature-image

Page 1

Onze oplossingen voor de energie-uitdagingen van uw bedrijf


Energie is één van de levensaders van uw bedrijf. Omdat uw energetische uitdagingen ook de onze zijn, werken we samen met u aan de efficiëntie en duurzaamheid van uw energie, als motor voor de groei van uw bedrijf. Daarom zijn wij vandaag meer dan een energieleverancier. We zijn een echte partner die u helpt om totaaloplossingen op uw maat te ontwikkelen.

Uw energie, uw oplossingen Verwacht van ons geen gamma standaarddiensten. Wij willen in de eerste plaats uw behoeften en uw manier van werken begrijpen zodat wij in nauwe samenwerking met u oplossingen kunnen uitwerken die perfect op uw situatie aansluiten. Onze deskundigheid staat tot uw dienst. Onze doelstelling? Met u samenwerken om onze energie op de meest optimale, economische en vooral veilige manier in uw bedrijf te laten circuleren.

Meer informatie over onze diensten? Contacteer uw Key Account Manager of stuur een mail naar btb@edfluminus.be


Luminus : energetische oplossingen voor elke behoefte « Welke opties kunnen jullie ons voorstellen om ons verbruik te verminderen? » « Hoe kan ik zelf mijn eigen elektriciteit produceren? »

« Welke prijsformule komt het best overeen met ons verbruiksprofiel? »

« Ik heb een noodgenerator. Bestaat er een manier om deze optimaal in te zetten? »

« Hoe kunnen we ons teveel aan elektriciteit beheren? »

« We zijn niet zeker dat onze installaties aan de normen voldoen. Kunt u ons helpen?» « Mijn installatie valt regelmatig stil en dit zonder duidelijke redenen. Ligt dit aan mijn elektriciteitsinfrastructuur? »

« Hoe kan ik het verbruik van onze twee productiesites met elkaar vergelijken? »

« Kunt u ons helpen met het financieren van onze energieoptimalisatie projecten? »


Onze energieoplossingen

BESPAAR OP UW ENERGIE

OPTIMALISATIE

Optimaliseer uw energieverbruik of produceer uw energie zelf.

AUTOPRODUCTIE

BEVEILIG UW ENERGIE

VEILIGHEID

Verzeker de kwaliteitsnormen van uw energietoevoer en maak uw installaties veilig.

KWALITEIT

BEHEER UW ENERGIE

GAS EN ELEKTRICITEIT

Behoud altijd de controle over uw energievoorziening en speel in op de mogelijkheden van de markt.

FLEXIBILITEIT

TOT UW DIENST Om u het leven elke dag makkelijker te maken, staan onze medewerkers en onze ICT tools voor u klaar.


BESPAAR OP UW ENERGIE Vandaag maakt een optimaal, doordacht energieverbruik deel uit van een goed management. Wij helpen u om dat te bereiken en van u, waarom niet, zelfs een energieproducent te maken.

OPTIMALISATIE

AUTOPRODUCTIE

De goedkoopste energie op de markt is zonder twijfel de energie die u niet verbruikt. Daarom hebben we een aantal diensten ontwikkeld waarmee u uw energieverbruik beter kunt beheren. Van een energie-audit tot automatisering van uw verwarmingsinstallatie, uw ventilatie of airconditioning, en daarbovenop ook “relighting“, onze consultants staan u bij om de beste oplossing voor uw bedrijf te selecteren.

50%

Wilt u zelf uw eigen energie produceren, dan helpen we u met het vaststellen van : • de te produceren optimale hoeveelheid in functie van uw energiebehoeften, uw verbruiksprofiel en uw mogelijkheden om het productieproces aan te passen. • de productiemethode die het meest aan uw situatie is aangepast: zon, wind of warmtekrachtkoppeling.

Dankzij onze relighting-oplossingen bespaart u tot 50% van uw verlichtingsverbruik!

114

windmolens in heel België. * Totaal vermogen :

254 MW.

46 windmolens op de terreinen van onze businessklanten in heel België. Totaal vermogen : 105 MW.

*

8000

zonnepanelen geïnstalleerd op het dak van één van onze industriële klanten. Oppervlakte: 20.000 m². Geïnstalleerd vermogen:

1900 kW.


Comfortabeler, zuiniger en zelffinancierend. Wist u dat u een dubbele TL-buis van 58 W kunt vervangen door één enkele, die u in een reflector laat monteren en uitrusten met een elektromagnetische ballast? Door die simpele aanpassing kunt u uw verbruik halveren, terwijl u uw verlichtingscomfort behoudt of zelfs verbetert. Dit is maar één voorbeeld uit ons relighting-aanbod. Relighting is een optimaliseringsproces waarin specialisten de verlichting in uw gebouwen helemaal opnieuw uittekenen om • uw medewerkers meer comfort te bieden • belangrijke besparingen op uw verbruik door te voeren • de veiligheid van uw installatie te verbeteren • de onderhoudskosten te verminderen

Om de autoproductie te verduidelijken, geven we het woord aan onze klant AB Inbev die onlangs zonnepanelen op haar dak installeerde….

Zonnepanelen: veel meer dan energie alleen In 2015 vroeg AB Inbev aan Luminus en haar filiaal Dauvister om zonnepanelen te installeren op het dak van hun fabriek in Jupille. Een project met meerdere voordelen. Steve Van Dessel, Vertegenwoordiger van de fabriek in Jupille legt uit waarom.

« We wilden graag een deel van onze eigen elektriciteit zelf produceren en dit met respect voor het milieu. Na een gesprek met de experten van Luminus, hebben we gekozen voor zonnepanelen aangezien dit het meeste aansloot bij onze noden en onze situatie. En in het bijzonder omdat ze ons toelieten onze daken te rentabiliseren, een oppervlakte die normaal weinig productief is. Hetgeen ons over de streep heeft getrokken, is het voorstel van Luminus voor de financiering die perfect bij onze eigen noden aansloot. »

Derde partij financiert, klant is winnaar Luminus stelt inderdaad voor aan haar business klanten om de investering helemaal op zich te nemen, van de conceptualisatie tot het plaatsen. De installatie wordt vervolgens ter beschikking gesteld van de klant mits het betalen van een huur. De huurkosten zijn zo bepaald, dat deze steeds minder zijn dan de besparing verkregen door de productie van de elektriciteit. Een oplossing waar iedereen dus gebaat bij is.

« Voor ons is het grootste voordeel dat niet alleen de huur gedekt wordt met de besparing op elektriciteit, maar dat we er ook de herstellingen van een deel ons dak mee hebben kunnen financieren. Een echte meerwaarde voor ons. Bovendien denken we er niet aan om te stoppen bij de 1000 kW die al geïnstalleerd zijn. Er zijn immers nog daken die aangepakt kunnen worden! »

BESPAAR OP UW ENERGIE

RELIGHTING : EEN VERNIEUWENDE OPLOSSING


BEVEILIG UW ENERGIE Wij delen met u onze expertise om uw netwerk te beveiligen en aan te passen aan de voortdurend veranderende reglementering.

VEILIGHEID

KWALITEIT

Elektriciteit doorheen uw hele bedrijf sturen is onontbeerlijk voor uw dagelijkse werking. Het is belangrijk om het gecontroleerd te laten gebeuren want niet alleen de veiligheid van uw medewerkers, maar ook die van uw machines staat op het spel. Op onze expertise kunt u rekenen voor de analyse, installatie en beveiliging van uw hoog- en laagspanningsinstallaties.

Permanente elektriciteitsvoeding in uw bedrijf? Bescherming van uw elektriciteitsnet tegen minimale schommelingen van de spanning en de sterkte van het distributienet? Wij kunnen u daarin helpen en u de meest geschikte oplossingen voorstellen.

24u

Onze teams vervangen uw hoogspanningscabine in minder dan 24 uur.

30%

Uw factuur voor reactieve energie vermindert direct na de installatie van een condensatorbatterij. Na ĂŠĂŠn jaar, is al 30% terugverdiend.

Een reglementering in constante evolutie De wetgeving en het reglementaire kader waarin u uw activiteiten ontplooit, zijn in permanente evolutie. Het is niet altijd even makkelijk om op de hoogte te blijven van de veranderingen die uw activiteiten zouden kunnen beĂŻnvloeden. Onze experts bestuderen permanent de wetgeving om u op de hoogte te brengen van veranderingen. Bovendien stellen ze concrete oplossingen voor om uw installaties, indien nodig, aan te passen.


Wist u dat? Hoogspanningscabines vallen onder de persoonlijke verantwoordelijkheid van de bedrijfsdirectie. U wist zeker al dat een nieuwe wet vanaf eind 2012 bedrijven met ĂŠĂŠn of meer hoogspanningscabines verplicht om voor elke cabine een risicoanalyse te maken en ze indien nodig in orde te stellen. Maar wist u ook dat diezelfde wet zeer strenge persoonlijke sancties voorziet voor managers als een van hun cabines niet conform de wet is? gesprongen. We hebben ze geholpen om hun bedrijf aan de nieuwe wetgeving aan te passen. We hielden ook rekening met de niet-geplande financiering van de kosten die daarmee gepaard gaan en hebben een aangepaste financieringsoplossing voorgesteld.

Kwaliteit telt. Heeft u al onverklaarbare productiestops, lichte variaties in de lichtsterkte, overbelasting van uw toestellen, te hoge werkingstemperatuur of abnormale slijtage ondervonden? Die problemen wijzen vaak op minimale schommelingen in het elektriciteitsnet die de werking van uw installaties beĂŻnvloeden. Die problemen kunnen we opvangen met onze service Power Quality. Na een grondige analyse bieden we u oplossingen aan die uw installaties de gepaste stroom- of spanningskwaliteit bezorgen.

BEVEILIG UW ENERGIE

Luminus is zo voor heel wat klanten al in de bres


BEHEER UW ENERGIE Voor uw bedrijf is uw budgetbeheer even belangrijk als de energievoorziening zelf. Steunend op onze jarenlange ervaring met bedrijfsnoden hebben wij een reeks diensten uitgewerkt die stuk voor stuk een gepaste oplossing bieden voor elke situatie.

GAS EN ELEKTRICITEIT

FLEXIBILITEIT

Wilt u uw budget nog preciezer opvolgen? Dan kunt u tegenwoordig voordeel halen uit de prijsevolutie op de energiemarkten van gas en elektriciteit. Met de hulp van onze experts kiest u de prijsformule die u het best past rekening houdend met uw risico-profiel en mogelijkheden om de marktevoluties actief op te volgen.

Kunt u uw activiteiten aanpassen om uw verbruik of energieproductie te vergroten of te beperken? Of beschikt u over noodgeneratoren die u optimaal wilt inzetten? In die gevallen helpen wij u om uw flexibiliteit ter beschikking te stellen van het net, in ruil voor een vergoeding. Wij bieden u een compleet geautomatiseerde oplossing aan die u rechtstreeks met onze marktexperts verbindt en uw flexibiliteit optimaal inzet op de energiemarkt. Zo werkt u actief mee aan het energie-evenwicht in ons land en helpt u de energievoorziening vrijwaren, terwijl u zelf op elk moment de controle behoudt.

100

installaties voor warmtekrachtkoppeling, te besturen op afstand.

â‚Ź0

investering voor de flexibiliteit die u ons ter beschikking stelt en een gegarandeerd rendement.


GETUIGENIS De energieproductie in uw businessmodel integreren Het bedrijf Tomato Masters uit Deinze kweekt tomaten in een serre van 110.000 m2. Om deze serre te verwarmen, besloot de directie om te investeren in een warmtekrachtkoppelingsinstallatie. "We kozen

voor een installatie met een maximale thermische kracht van 9,5 MW", vertelt Tom Vlaemynck, CEO van Tomato Masters. "Die produceert genoeg warmte

Tom Vlaemynck, CEO van Tomato Masters

om in onze serre een optimale temperatuur aan te houden." Mooi meegenomen is dat Tom, wanneer er warmte voor de serre nodig is, de verkoop van de daardoor opgewekte elektriciteit kan optimaliseren dankzij het

BEHEER UW ENERGIE

digitale platform dat Luminus ter beschikking stelt.


Flexibiliteit : € 0 investering, 100% controle Dankzij de module Lumibox beheren wij vanop afstand zowel de injectie van uw elektriciteit op het net als de vermindering van uw verbruik. Bovendien kunt u een vergoeding krijgen wanneer de elektriciteitsprijzen stijgen en uw verbruik verhogen wanneer de prijzen dalen. Natuurlijk behoudt u de volledige controle: u bepaalt wanneer uw bedrijf niet beschikbaar is wegens bijvoorbeeld een technisch onderhoud. Uw online Klantenzone geeft u toegang op een geheel van performante instrumenten waarmee u de markt kunt volgen en uw beschikbaarheid kunt optimaliseren. Kers op de taart: u hoeft geen cent te investeren in deze oplossing. Wij nemen de installatiekosten volledig op ons.

GAS EN ELEKTRICITEIT : Bij Luminus is een energiecontract meer dan zomaar wat comfort kopen. Oplossingen op uw maat, in functie van het risico dat u wilt nemen en de marktopportuniteiten die u wilt grijpen om uw energiecontract te optimaliseren. Dat is wat wij u voorstellen. Dat gaat van een vast contract zonder risico's voor uw budget tot een variabel contract dat gekoppeld is aan een min of meer fluctuerende index. Met het variabele contact heeft u de mogelijkheid om uw prijs vast te zetten op het moment dat u het meest geschikt acht. Met het vaste contract kunt u toch nog naar een variabele formule overschakelen wanneer u wilt profiteren van een forse daling van de marktprijzen. Hoe dan ook mag u daarbij rekenen op onze experts. Ze zullen u met plezier informeren en u helpen bij de keuze van een oplossing die het dichtst bij uw behoeften aansluit.

COMFORT

FLEX

Doel : Leg uw prijs vast en word onafhankelijk van de marktschommelingen.

Voordelen : •Vaste prijs •Bescherming tegen stijgingen •Financiële veiligheid: geen risico’s •Interessante prijzen in functie van moment van aankoop

Doel : Beheer zelf uw markstrategie en profiteer van de marktschommelingen.

Voordelen : •Variabele prijzen •Uw prijs volgt de evolutie van de markt op basis van de gepubliceerde indexen •Berekend risico op korte en middellange termijn •Weerspiegelt de schommelingen op de Europese markt

ACTIVE Doel : Bepaal zelf uw eigen strategie en optimaliseer uw contract door de markt nauwgezet op te volgen.

Voordelen : •Optimaliseer uw energiecontract door van een vaste naar een variabele prijs te gaan wanneer en hoe vaak u ook wenst •Profiteer van onze OTC (over the counter) prijzen die door onze traders doorheen de dag worden vastgelegd •Beheer zelf uw prijzen via ons digitale platform


GETUIGENIS “We hebben bijna 6 euro per MWh bespaard” Didier Fornoni, Directeur aankoop bij Idempapers, heeft in 2015 voor zijn elektriciteitscontract gekozen voor de optie Click-Declick.

« In de loop van 2015 heeft Luminus me voorgesteld om de optie Click-Declick te proberen. Op het einde van de zomer hebben we een kans gespot: we waren er zeker van dat de energieprijzen zouden stijgen. We hebben dus onze optie "click" geactiveerd om zo 75% van ons elektriEndex niveau van € 43,79/MWh. Maar een beetje later werd aangekondigd dat de productie van de kerncentrales zou hervat worden, waardoor de prijzen begonnen te zakken. We hebben dan besloten onze volumes die initieel 'geclickt' waren, te 'declicken', dit wil zeggen, om terug over te schakelen naar een variabele prijs. Het was een berekend risico: we waren ervan overtuigd dat de prijzen zouden blijven dalen. Dat bleek een juiste inschatting te zijn. Toen ik daarna van oordeel was, op basis van de informatie die Luminus me verschafte, dat de daling ten einde was gekomen, hebben we opnieuw 'geclickt'. Dankzij deze beslissing, hebben we onze elektriciteitsprijs uiteindelijk op een prijs van € 37,89/MWh kunnen vastleggen voor 2016, oftewel een verschil van € 5,9/MWh in vergelijking met de initiële prijs. »

BEHEER UW ENERGIE

citeitsvolume veilig te stellen in 2016 door de prijs vast te zetten aan een


TOT UW DIENST Dankzij onze toegewijde medewerkers en onze krachtige tools kunnen we u geĂŻntegreerde oplossingen aanbieden die volledig inspelen op uw behoeften.

ONZE INSTRUMENTEN

ONS TEAM

Met de beheersinstrumenten die wij ontwikkelen kunnen onze medewerkers u een efficiĂŤnte service aanbieden die tegelijk proactief en gepersonaliseerd is. Maar onze instrumenten zijn ook de uwe. Neem nu uw persoonlijke online Klantenzone: die zit boordevol oplossingen waarmee u de controle over uw energievoorziening zelf in handen kunt nemen.

Van de account managers tot de technici op het terrein, elke dag waken onze mensen over de veiligheid en de kwaliteit van uw energievoorziening. Ze installeren bij u de oplossingen die u samen met onze experts heeft gekozen.

3.663

gebruikers actief in de Luminus Klantenzone.

693

experts tot uw dienst.

12.840kg

papier bespaard in 2015 dankzij de elektronische facturatie die onze klanten geactiveerd hebben.

De Klantenzone, pijler van uw beheer Met een online gepersonaliseerde, beveiligde toegang tot uw account heeft u op elk moment een gedetailleerd overzicht van uw energieverbruik en uw facturatiehistoriek. Bovendien beheert u alle administratieve aspecten van uw energiecontract en configureert u zelf gepersonaliseerde meldingen.


ONZE FILIALEN : experts in dienst van uw behoeften • ATS Groep : onze specialisten in de ontwikkeling van oplossingen voor energiebeheer op maat. Ze werken oplossingen uit voor alle groottes van bedrijven en alle sectoren, van de industrie over de tertiaire sector tot institutionele klanten: ontwikkeling, constructie en onderhoud van verwarmingsinstallaties en laag- en hoogspanningsnetten, automatiseringsprojecten, materiaal voor industriële koeling, oplossingen voor branddetectie, hydraulische systemen … • Dauvister : onze specialist in oplossingen voor energetische efficientie• reikt u oplossingen op maat aan voor verwarming, sanitair, Dauvister : ventilatie, warmtepompen, thermische of fotovoltaïsche panelen en verwarmingsketels met pellets.

UW LUMINUS CONSULTANTS • Uw persoonlijke Key Account Manager • Uw raadgever voor alle oplossingen wat comfortabele, veilige en zuinige energie betreft • Uw uniek aanspreekpunt voor al uw commerciële, wettelijke en technische vragen • Uw persoonlijke consultant • Uw gesprekspartner voor al uw vragen over administratie, facturatie en uw persoonlijke Klantenzone

TOT UW DIENST

• Permanent bereikbaar tijdens de kantooruren


Contacteer uw Key Account Manager of stuur een mail naar btb@edfluminus.be

www.luminus.be

V.U: EDF Luminus nv, Markiesstraat 1, 1000 Brussel

Meer informatie over onze diensten?

Profile for Luminus Business

Onze oplossingen voor de energie-uitdagingen van uw bedrijf  

Onze oplossingen voor de energie-uitdagingen van uw bedrijf  

Advertisement

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded