Page 35

L EIDS UNI V ER SITAIR MEDISCH CEN T RUM

begin einde werkdag Er werken meer dan 7000 mensen in het LUMC. We volgen één van hen aan het begin en het einde van de werkdag.

TEK S T: JULIE DE GR A AF > FOTO: FR ANK NAGTEG A AL

Michiel van de Sande (40), oncologisch orthopeed

Hoe was je dag?

Het liep op rolletjes. Ik heb uiteindelijk niet vijf, maar zes kinderen geopereerd en alles is goed gegaan. Als ik straks thuis ben en mijn eigen kinderen op bed liggen, werk ik nog even door. Ik rond dan de laatste administratieve zaken af, bereid onderwijs voor en werk aan wetenschappelijk onderzoek.

Dat is een drukke werkweek.

Juist de combinatie van opereren, wetenschap en onderwijs maakt het zo leuk. Ik zie problemen en vragen in de praktijk, probeer die op te lossen in de wetenschap en die kennis kan ik weer doorgeven aan studenten. In mijn vrije tijd sport ik graag. Ik schaats en fiets en als het een beetje meezit, speel ik ook nog een potje basketbal of tennis.

Wat vind je het leukste aan je werk?

Om met een team iets voor elkaar te krijgen. Of dat nu het uitvoeren van een operatie, het bedenken van een nieuw project of het publiceren van een artikel is. Het zijn allemaal hoogtepunten. Net als vandaag op de operatiekamer: we stonden daar met z’n zessen en hebben het samen gedaan.

Lees op pagina 2 hoe Michiels werkdag begon

35

LUMC Magazine #10  

Leids Universitair Medisch Centrum

LUMC Magazine #10  

Leids Universitair Medisch Centrum